تاپیک رفع اشکال درس تجزیه و تحلیل سیگنال ها و سیستم ها کنکور کارشناسی ارشد

ra1372

عضو جدید
کاربر ممتاز
مشاهده پیوست 222057

خدمت شما.اینم بگم که این راهی که نوشتم راه زمان بره فقط برای فهم شما اینطوری نوشتم. روش سادش اینه که چشمی بنویسید که اول یدونه محور میکشید بعد از سمت چپ نگا میکنید میاین به سمت راست.

با توجه به اینکه یو تی منهای تی صفر به زای تی های بزرگتر از تی صفر مقدارش یک میشه و با توجه به اصل جمع و تفریق راحت میتونید اینو بنویسید
دمت گرم رفیق...
خوده کتاب استاد تقدسی به این روش اشاره نکرده بود
منم یادم نبود...:smile:
ممنون از شما:gol::gol:

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
درود

مشاهده پیوست 222057

خدمت شما.اینم بگم که این راهی که نوشتم راه زمان بره فقط برای فهم شما اینطوری نوشتم. روش سادش اینه که چشمی بنویسید که اول یدونه محور میکشید بعد از سمت چپ نگا میکنید میاین به سمت راست.

با توجه به اینکه یو تی منهای تی صفر به زای تی های بزرگتر از تی صفر مقدارش یک میشه و با توجه به اصل جمع و تفریق راحت میتونید اینو بنویسید

من نمیتونم با منطقم تجسم کنم ! ظاهرا جور درمیاد از چپ به راست یه پله به نسبت نقطه قبلی میایم بالاتر اما مگه نه اینکه ضریب پله مقدارش رو نشون میده؟

سلام دوست عزیز
خب اینجا نوشته تایپک رفع اشکال خب منم قسمتی که متوجه نشدم رو گذاشتم دیگه!
ضمنا اگه سوال تالیفی و جدید بود حتما میزاشتم ولی اینا تستهای کنکوره و تو هر کتابی پیدا میشه!
بابت این موضوع عذرخواهی می کنم;)
متاسفانه پاسختون مرتبط به سوالم نبود....

انگار خیلی تند و زننده ست / همچین قصدی نداشتم
فقط میگم وقتی عکس میگیرید کمتر زووم کنید تا صورت سوالو هم ببینیم:)
شاید یکی از محل کارش میخواد جواب سوالتونو بذاره اما چون کتاب نداره تا متوجه شه نمیتونه کمکتون کنه

پاینده باشید
سلام دوستان میشه لطفا بگید تو یکی به ازای k های زوج جواب چیمیشه و در اون یکی هم اینکه در محاسبه توان کل اون ضریب سری فوریه a2 چی میشه؟

http://upload7.ir/imgs/2014-09/33054110141332826425.jpg
http://upload7.ir/imgs/2014-09/46465354985634515721.jpg

اولی : طبق تصویر سیگنال با توجه به اینکه فرد یا زوج رو تونستیم بدست بیاریم (مثلا اینجا فرد)زوج هم به تبعیت از فرد طبق تصویر سیگنال زوج هم همون مقدارو داره یعنی 0.5
*قدرمطلق مقدار جزئ به جزئ سیگنال فرد و زوج با هم برابره
|x[1]|=|x[2]| ,...

دومی : تو سوال گفته ضرایب 1 و 2 رو a2=-2

آخرین ویرایش:

llvll.asoud

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
درود

من نمیتونم با منطقم تجسم کنم ! ظاهرا جور درمیاد از چپ به راست یه پله به نسبت نقطه قبلی میایم بالاتر اما مگه نه اینکه ضریب پله مقدارش رو نشون میده؟

بله ضریب مقدارشو نشون میده

llvll.asoud

کاربر ممتاز

:)پس چرا من تبدیله ضربه تو صفر با مقدار 2 رو تو پله ش نمیبینم؟

من توي اونيكه عكسشو گذاشتم زيرشون نوشتم مربوط به كدوم ضربه هستش
تابع ضربه با ضريب دو رو هم نوشتم كه ميشه دوتا پارانتز يو تي منهاي يو تي منهاي يك

Sent from my iPhone using Tapatalk

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
من توي اونيكه عكسشو گذاشتم زيرشون نوشتم مربوط به كدوم ضربه هستش
تابع ضربه با ضريب دو رو هم نوشتم كه ميشه دوتا پارانتز يو تي منهاي يو تي منهاي يك

آخ آخ راست میگید:smile:
آخرش این جمع و تفریق کار دستم میده :confused:

;)ممنون

llvll.asoud

کاربر ممتاز

آخ آخ راست میگید:smile:
آخرش این جمع و تفریق کار دستم میده :confused:

;)ممنون

ولي بازن ميگم اين روشي كه بالا نوشتم و با استفاده از تعريف تابع ضربه بود وقت گيره و اينكه بهتره اينطور شكلها كه به صورت گسسته هستش به صورت ذهني نوشته بشه

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ولي بازن ميگم اين روشي كه بالا نوشتم و با استفاده از تعريف تابع ضربه بود وقت گيره و اينكه بهتره اينطور شكلها كه به صورت گسسته هستش به صورت ذهني نوشته بشه

خب اونقدرام طولانی نمیشه بعد از اینکه 10 سوالو مشابه حل کنی یا چشم به تبدیلا اخت شه دیگه حله :) بعد میشه همونی که شما میگید چشمی سریعتر میشه حلش کرد/درسته؟;)

llvll.asoud

کاربر ممتاز
خب اونقدرام طولانی نمیشه بعد از اینکه 10 سوالو مشابه حل کنی یا چشم به تبدیلا اخت شه دیگه حله :) بعد میشه همونی که شما میگید چشمی سریعتر میشه حلش کرد/درسته؟;)

فعلا مقدور نیس عکس بذارم همینجا میگم امیدوارم بتونم درست بگم

برای اینکه سریع بنویسید بر اساس تابع پله.به نقطه و نقطه قبلش نگاه میکنیم. در نقطه منفی یک مقدار شده یک در نقطه منفی دو مقدار صفره پس یعنی مثبت یک شده پس میشه یو تی بعلاوه یک
به نقطه صفر نگاه میکنیم مقدار در نقطه صفر دو هستش و مقدار در نقطه منفی یک یک.یعنی بعلاوه یک شده پس میشه بعلاوه یو تی
در نقطه یک مقدارش یک هستش و در نقطه صفر مقدارش دو پس منفی یک شده پس میشه منفی یو تی منهای یک
در نقطه دو صفر هستش و در نقطه یک مقدارش یک پس باز منهای یک شده میشه منفی یو تی منهای دو
یعنی به مقدار نقطه در اون نقطه و نقطه قبلش نگاه میکنیم و افزایش و یا کاهش مقدار رو با ضریب تابع پله نشون میدیم

Paydar91

کاربر ممتاز
سلام دوستان
ممکنه بگید تو شکل زیر که بر حسب تابع ضربه کشیده شده چطور به صورت تابع پله نوشته چون من نمیفهمم مثلا وقتی تابع پله ها رو رسم میکنیم چطوری تو لحظه ی صفر ضربه 2 رو داریم؟:redface:
ممنون :(
مشاهده پیوست 222049

سلام ببنید.. در ادامه نکته ای که گذاشتم و خیلی راحت با یه جمع و تفریق دو تابع یو ان در لحظات مختلف بدست میاد رو حفظ باشید و در جاهای دیگه درس هم استفاده میشه... فقط توجه داشته باشید این نکته فقط برای این حالت برقراره یعنی هم ضریب پشت ان مثبت باشه و هم اون دو تابع یو ان که از هم کم میشند اون تابعی که اول اتفاق می افته علامتش مثبت باشه و اون یکی دیگه منفی. البته توی تمام تستا همین مدلی سوال اومده!

sanup2006

عضو جدید
فوق العاده دقیق و مفید.متشکر.
فقط چرا در اینجا :
از منفی بینهایت تا 0 هر دو سیگنال به تر تیب مقدار ثابت 1و 1- رو دارند پس اگر این دو مقدار را از هم کم کنیم تو شکل نهایی از منفی بینهایت تا صفر میشه: 2=(1-)-1
این یعنی : {مقدار شیگنال g - مقدار سیگنال یک }

چرا نمینویسیم 2-=1-1-
یعنی {مقدار سیگنال 1 در 2 تا +بینهایت - مقدار سیگنال g در بازه 2تا بینهایت}

منظورم اینه که جاهاشون برعکس بشه جوا هم عوض میشه ؟ رو چه اساسی میگیم اولی منهای دومی چرا نمیگیم دومی منهای اولی ؟

سلام دوست عزیز
از منفی بینهایت تا 0 هر دو سیگنال به تر تیب مقدار ثابت 1و 1- رو دارند پس اگر این دو مقدار را از هم کم کنیم تو شکل نهایی از منفی بینهایت تا صفر میشه: 2=(1-)-1
همچنین از 2 تا مثبت بی نهایت دو باره هر دوسیگنال به ترتیب مقدار ثابت 1 و 1 دارند پس اگر این دو مقدار را از هم کم کنیم تو شکل نهایی از 2 تا بی نهایت میشه : 0=1-1
حالا فقط میمونه بازه 0 تا 2 :
مقادیر سه تا لحظه ( یا نقطه) 0 ، 1 و 2 را از هر دو شکل بدست آورده و نقطه ب نقطه از هم کم میکنیم و به صورت نقطه تو شکل مشخص می کنیم سپس نقاط را بهم وصل میکنیم
در لحظه 0 : سیگنال یک مقدار 1 داره سیگنال g(-t+1)g مقدار 1- پس این دو رو از هم کم کنیم میشه : 2=(1-)-1 تو شکل با یک نقطه مشخص میکنیم
در لحظه 1 : سیگنال یک مقدار 1 داره سیگنال g(-t+1)g مقدار 0 پس این دو رو از هم کم کنیم میشه : 1=(0)-1 تو شکل با یک نقطه مشخص میکنیم
در لحظه 2 : سیگنال یک مقدار 1 داره سیگنال g(-t+1)g مقدار 1 پس این دو رو از هم کم کنیم میشه : 0=(1)-1 تو شکل با یک نقطه مشخص میکنیم
حالا اگه نقاط بدست آمده را بهم وصل کنید میشه گزینه سه

البته روش دیگری هم برای این مثال وجود داره از اونجایی که میخواهیم یک عدد ثابت ( سیگنال یک ) را از g(-t+1)g کم کنیم بهتراست اول g(-t+1)g را نسبت به محور افقی (x) قرینه کنیم و بعد یک واحد به بالا شیفت دهیم که باز به گزینه 3 میرسیم .
موفق باشید.

یکی جواب بده ممنون میشم.

llvll.asoud

کاربر ممتاز
یکی جواب بده ممنون میشم.

نمیدونم دقیقا کدوم قسمتش مشکل دارید ولی فکر میکنم توی یک منهاش اشکال دارید.
جمع و تفریق داخل آرگومان روی محور افقی جابجا میشه.
جمع و تفریق بیرون آرگومان روی محور عمودی

منفی جی یعنی اول جی رو نسبت به محور عمودی قرینه کن.
بعد بعلاوه یک شده و چون بیرون آرگومانه پس جابجایی روی محور عمودی هستش و مثبت یک یعنی یدونه شکل رو ببر بالا.

تمام اعمال محاسباتی مثل جمع و تفریق و ... داخل آرگومان عکس میشه ولی بیرون آرگومان به حالت ثابت خودش.
یعنی اگه داخل آرگومان دو تی باشه. درواقع موقع نشون دادن تی هارو تقسیم بر دو میکنیم! یا مثلا جمع که درواقع میشه سمت راست اگه داخل آرگومان باشه میشه جابجایی سمت چپ

keyhan386

عضو جدید
یکی جواب بده ممنون میشم.
سلام دوست عزیز
اگه منظور شما اینه که چرا یک رو از تابع g(-t+1) کم کردیم خب خوده مسئله خواسته گفته حاصل یک منهای g(-t+1) را رسم کنید نگفته g(-t+1) منهای یک را رسم کنید . لطفا به صورت سوال دقت کنید
اگر جای دیگه مشکل دارید بگید تا حل بشه . موفق باشید

sanup2006

عضو جدید
فوق العاده متشکر از دوستان عزیزم جناب keyhan386 وllvll.asoud http://www.www.www.iran-eng.ir/images/statusicon/user-offline.png

من فصل یک سیگنال رو کامل تموم کردم و کامل فهمیدمش ولی فصل سری فوریه و تبدیل فوریه خیلی عجیب قریبه من فقط رابطه پارسوال رو فهمیدم و انتقال فرکانسی بقیه فرمولها رو اصلا نفهمیدم چون خیلی زیادن و کی میتونه همه اون حالت ها رو تو ذهنش داشته باشه ؟!!!!!!
جدول تبدیلات فوریه رو بتونم حفظش کنم خیلیه.
میشه فقط رو فصل یک و هشت سیگنال مسلط بشم و بقیه رو بیخیال بشم؟
درصد کنکورم تو سیگنال10-15 بشه کافیه.

llvll.asoud

کاربر ممتاز
فوق العاده متشکر از دوستان عزیزم جناب keyhan386 وllvll.asoud http://www.www.www.iran-eng.ir/images/statusicon/user-offline.png

من فصل یک سیگنال رو کامل تموم کردم و کامل فهمیدمش ولی فصل سری فوریه و تبدیل فوریه خیلی عجیب قریبه من فقط رابطه پارسوال رو فهمیدم و انتقال فرکانسی بقیه فرمولها رو اصلا نفهمیدم چون خیلی زیادن و کی میتونه همه اون حالت ها رو تو ذهنش داشته باشه ؟!!!!!!

شما واسه کدوم گرایش میخوای امتحان بدی؟ اگه هدفت الکترونیک یا مخابرات باشه سیگنال خیلی مهمه باید 30 40 بزنی حتما و میشه زد.
لازم نیس همشو حفظ کنی اونقدر تمرین حل کنی خود بخود ملکه ذهنت میشه. شاید از خود منم الان اگه بپرسن یادم نیاد ولی وقتی روی سوالو میبینم خود بخود ناخودآگاه روش حل و اینکه چی به چیه میاد به ذهنم. سعی کن با تمرین حل کردن زیاد یادشون بگیری. من همیشه فرمول انرژی رو قاطی میکنم همیشه توان دو رو یادم میره! واسه همینه هر سری که مرور میخوام بکنم بعد خوندن خلاصه ها تمرین های داخل متنو دوباره حل مکنم.شما باید تمرین های داخل متن هر کتابی که ازش میخونیدو دو سه باری حل کرده باشید حداقل

oktay_turk

عضو جدید
سلام. می خواستم بپرسم.منابعی که انتخاب کردم برا من که می خوام ارشد کنکور بدم.مناسبه ؟1.5 سال فرصت دارم چون پایم ضعیفه (هنرستانی)

1- الکترونیک : اسلام پناه

2-زبان عمومی و تخصصی:

1-زبان تخصصی مصطفی تقوی
۲- کتاب ۵۰۴ واژه ضروری
۳- کتاب ۴۰۰ واژه مهم برای آزمون تافل

3-مدار های الکتریکی :
1مرجع اول چون پایم ضعبفه : علی عبدالعالی انتشارات پارسه
2پوران پژوهش - دکتر کارو زرگر
3جزوه 300 سوال مهندس کهن
4جبه دار

4 - کنترل خطی: راهیان ارشد - مهندس تقوی

5-سیگنال و سیستم برق: امیر علی مومن زاده راهیان ارشد

6-
ریاضی مهندسی : نصیر - جلد دوم مهندس کریمیراهیان ارشد - مهندس مومن زاده

7-الکترومغناطیس
پارسه - آقای عبدالعالی
ماشین:
حلم زاده(جزوه یا کتاب)
مدرسان

معادلات دیفرانسیل
پارسه - دکتر معتقدی
کریمی

می خوام ارشدو الکترونیک قدرت بخونم. کدوم درس رو بیشتر بخونم؟

کاردانی و کارشناسی الکترونیک خوندم..

llvll.asoud

کاربر ممتاز
سلام. می خواستم بپرسم.منابعی که انتخاب کردم برا من که می خوام ارشد کنکور بدم.مناسبه ؟1.5 سال فرصت دارم چون پایم ضعیفه (هنرستانی)

1- الکترونیک : اسلام پناه

2-زبان عمومی و تخصصی:

1-زبان تخصصی مصطفی تقوی
۲- کتاب ۵۰۴ واژه ضروری
۳- کتاب ۴۰۰ واژه مهم برای آزمون تافل

3-مدار های الکتریکی :
1مرجع اول چون پایم ضعبفه : علی عبدالعالی انتشارات پارسه
2پوران پژوهش - دکتر کارو زرگر
3جزوه 300 سوال مهندس کهن
4جبه دار

4 - کنترل خطی: راهیان ارشد - مهندس تقوی

5-سیگنال و سیستم برق: امیر علی مومن زاده راهیان ارشد

6-
ریاضی مهندسی : نصیر - جلد دوم مهندس کریمیراهیان ارشد - مهندس مومن زاده

7-الکترومغناطیس
پارسه - آقای عبدالعالی
ماشین:
حلم زاده(جزوه یا کتاب)
مدرسان

معادلات دیفرانسیل
پارسه - دکتر معتقدی
کریمی

می خوام ارشدو الکترونیک قدرت بخونم. کدوم درس رو بیشتر بخونم؟

کاردانی و کارشناسی الکترونیک خوندم..

شما جای مناسبی برای طرح سوالتون انتخاب نکردید.سوالتونو حدف کنید ببرید تو قسمت گفتگوی خودمونی. اینجا اسمش تاپیک رفع اشکال درس سیگناله

sanup2006

عضو جدید
شما واسه کدوم گرایش میخوای امتحان بدی؟ اگه هدفت الکترونیک یا مخابرات باشه سیگنال خیلی مهمه باید 30 40 بزنی حتما و میشه زد.
لازم نیس همشو حفظ کنی اونقدر تمرین حل کنی خود بخود ملکه ذهنت میشه. شاید از خود منم الان اگه بپرسن یادم نیاد ولی وقتی روی سوالو میبینم خود بخود ناخودآگاه روش حل و اینکه چی به چیه میاد به ذهنم. سعی کن با تمرین حل کردن زیاد یادشون بگیری. من همیشه فرمول انرژی رو قاطی میکنم همیشه توان دو رو یادم میره! واسه همینه هر سری که مرور میخوام بکنم بعد خوندن خلاصه ها تمرین های داخل متنو دوباره حل مکنم.شما باید تمرین های داخل متن هر کتابی که ازش میخونیدو دو سه باری حل کرده باشید حداقل

میخوام برای الکترونیک اگر نشد کنترل شرکت کنم.
خوب اگر بخوام خیلی دقیق بشم فک کنم وقت کم بیارم
کلاس میخوام برم . مدار رو که صد درصد میرم.
کلاس دیگه رو نمیدونم کنترل برم یا سیگنال
ریاضی خیلی ضعف دارم واسه همین اذیت میشم

llvll.asoud

کاربر ممتاز
میخوام برای الکترونیک اگر نشد کنترل شرکت کنم.
خوب اگر بخوام خیلی دقیق بشم فک کنم وقت کم بیارم
کلاس میخوام برم . مدار رو که صد درصد میرم.
کلاس دیگه رو نمیدونم کنترل برم یا سیگنال
ریاضی خیلی ضعف دارم واسه همین اذیت میشم

کنترل و الکترونیک یکم از هم جدا هستن یعنی ضریبا یکم باهم خیلی فرق داره.دقیق نگفتم منظورم حل تمرین هستش.شما وقتی یه بار یه فصل تمرین های داخل متنشو حل کنید سری دوم یک سوم زمانم نمیبره.توی سری های بعدی هم بازم کمتر. هدف فقط ازین کار اینه که هی اون فرمولو شما بنویسید هی تکرار بشه وقتی شما یه تمرین رو حل میکنید در واقع سه بار اون فرمول واستون مرور میشه.یه بار که با ذهنتون فکر میکنید یادآوری کنید یه بار که مینویسید یه بارم که با چشم میبینید. وقت زیاده نگران نباش. این حسی که ریاضی ضعف داری رو به خودت تلقین نکن اینطوری به مشکل میخوری. میبینی مثلا یکی میگه مثلا فلان چیز واسم خوش شانسی میاره همیشه با خودش همه جا میبره.درواقع اون چیز که خوش شانسی نمیاره بلکه این تلقینی که بهش شده باعث میشه واسش اون اتفاقی که دوس داره میفته

keyhan386

عضو جدید
درود

همه ی حلتون درسته اما a3 رو چرا نوشتین؟
سلام دوست عزیز
مقدار N=4 است یعنی 4 تا از ضرائب را می خواهی لزومی ندار این ضرایب از0 تا 3 ( که 4 تا میشه ) باشه مثل این مثال که از 1- تا 2 ( شامل ش a-1 و a0 و a1 و a2 که شد 4 تا ) در نظر گرفته . درضمن ضرایب متناوب است و a-1=a3 است شما میتونی a3 را درنظر بگیری اما دیگه a-1 را نباید تو رابطه پارسوال بیاری ( چون از یک دوره بیشتر میشه ). موفق باشی

وحیدایکس

کاربر بیش فعال
Re: تاپیک رفع اشکال درس تجزیه و تحلیل سیگنال ها و سیستم ها کنکور کارشناسی ارشد

فصل هشت فصل خیلی مهمیه و شما اگه میخوای فقط فصل یک و هشت رو بخونی کارت خیلی سخت و تقریبا نشدنیه چون فصل هشتم در واقع چکیده و تکمیل شده ی فصلهای قبلیه حالا شما چطور میخوای وقتی سری فوریه و تبدیل فوریه و... بلد نیستی تستهای فصل ۸رو بزنی? سیگنال درس سختی نیست دوست عزیز از حجم فرمولها و نکات نترس اینا همه تکرار میشن و ماحصل نکات بعد یکی دودور خوندن خود ب خود میاد دستت.. خلاصه اینکه اگه میخوای فصل ۸رو یاد بگیری باید رو فصول قبل تسلط داشته باشی نه اینکه حذفشون کنی.. بیشتر تستهای سیگنال هم مربوط ب همین فصله پس تصمیمت رو عوض کن.

Sent from my HUAWEI G730-U10 using Tapatalk

natanaeal

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
درود
سلام دوست عزیز
مقدار N=4 است یعنی 4 تا از ضرائب را می خواهی لزومی ندار این ضرایب از0 تا 3 ( که 4 تا میشه ) باشه مثل این مثال که از 1- تا 2 ( شامل ش a-1 و a0 و a1 و a2 که شد 4 تا ) در نظر گرفته . درضمن ضرایب متناوب است و a-1=a3 است شما میتونی a3 را درنظر بگیری اما دیگه a-1 را نباید تو رابطه پارسوال بیاری ( چون از یک دوره بیشتر میشه ). موفق باشی
دوست عزیزمون Keyhan386 کامل توضیح دادن چراشو.

خیلی ممنون از توضیحات کاملتون / این مبحث رو هنوز نخوندم فقط برای حل این سوال نگاه مقطعی به مبحثش داشتم ، حالا با توضیحات کاملتون یه قدم جلوترم :)

:gol:با احترام ناتانائیل

petrose

عضو جدید
سلام دوستان
کسی میدونه چطور میشه با نرم افزار matlab بخش زوج و فرد سیگنال رو استخراج کرد ؟

keyhan386

عضو جدید
سلام دوستان
کسی میدونه چطور میشه با نرم افزار matlab بخش زوج و فرد سیگنال رو استخراج کرد ؟
سلام دوست عزیز
فکر کنم این به کارت بیاد:
http://s5.picofile.com/file/8143996826/Project5.pdf.html
و این هم برای یک سیگنال تصادفی :

t=-10:10; %vector time
x=rand(1,numel(t)); % Your signa
lxmt=[fliplr(x(t>=0)) fliplr(x(t<0))]
xe=0.5*(xmt+x)
xo=0.5*(x-xmt)
subplot(3,1,1);
plot(t,x);title('Your signal x')subplot(3,1,2);plot(t,xe);title('Even part')subplot(3,1,3);plot(t,xo);title('Odd part')

آخرین ویرایش:
بالا