سلام خدمت همه....
در مورد مبحث میدان های الکتریکی-فصل دوم- من نمیفهمم کی باید از روزش انتگرالی میدان رو حساب کرد کی باید از فرم کاربردی قانون گوس استفاده کرد ، همیشه هم سر همین موضوع اشتباه میکنم
مثلا سوال داده باشن: یک بار نقطه ای در مرکز یک بار سطحی استوانه ای، از ما میدان رو در راستای محور y بخواد.....اینو باید از روش انتگرالی حل کنیم؟؟؟؟یا فرم کاربردی قانون گوس؟؟؟؟؟؟
اگه از روش انتگرالی بخوایم حل کنیم بردار 'r , r و المان ds چی میشن؟؟؟؟؟در این صورت بار q هم که تو مرکز استوانه هست حساب میشه ایا؟؟؟؟؟!!!!!
از روش فرم کاربردی چطوری میشه!؟؟؟؟؟
سلام به شما
خدمتتون باید عرض کنم زمانی از قانون گوس استفاده میشه ک ما بتونیم سطحی رو انتخاب کنیم ک خطوط میدان یا بر سطح عمود باشن(ک در اونجا E.ds صفر میشه) یا اینکه این خطوط باهم موازی باشن م در اون صورت E از انتگرال بیرون میاد و ES=Q/e
درباره استوانه هم خدمتت عرض کنم ک میدان ناشی از بار و استوانه رو در اون نقطه حساب کنید و برآیند بگیرید.(فقط توجه داشته باشید میدان ناشی از استوانه دارای دو مولفه یکی در راستای شعاعی(استوانه)و دیگری در راستای محور اون هست.و میدان ناشی از بار هم در راستای شعاعی(کروی) هست! و میدان برآیند جمع این دو(البته در یک دستگاه مختصات مشترک) خواهد شد.
در حالت خاصی ک طول استوانه از -z تا z باشه،یعنی محور y خط تقارن استوانه باشه،میدان ناشی از استوانه روی محور y تنها در راستای شعاعی(اینجا محور y ها) هست و بار هم ک در مبدا قرار داره میدانش رو محور y ها با میدان استوانه هم راستا هست،پس شما با توجه ب نوع بار،اندازه میدانهاشونو باهم جمع جبری بکنید.
آخرین ویرایش: