تاپیک جامع نظام مهندسی برق (قدرت) || دانلود منابع از اولین پست ||

hmdi

عضو جدید
پاسخگويي به سوالات و ابهامات آزمونهاي رشته‌هاي تاسيسات برقي و مكانيكي(خانم مهندس شاكري) 82244188

ارسال اعتراضات و نامه­هاي الكترونيكي از طريق ايميل
daftar@inbr.ir

kuchuluuu

عضو جدید
سلام به همه دوستان،همه دوستان قدیم و جدید این تاپیک :w40:
دوستان ساختمانی که همکف پارکینگ است و 4 طبقه مسکونی بالای آن قرار دارد،آیا باید موارد مربوط به سنسور آتش و دود و این چیزا توش رعایت بشه یا نه؟آیا باید نصب گردد؟
دوستانی که سابقه نظارت دارن،آیا تا حالا دیدین واقعا" جایی 2 تا میله ارت نصب کنن؟
ممنون

mohammadamirr

عضو جدید
با سلام خدمت دوستان

از آزمون خرداد که به اون شکل طراحی شده بود همش این سوال برام پیش میومد که حالا ما که دنبال حد اقل نمره هستیم هیچ ولی اونهایی که نفرات اول این آزمون میشن چند درصد میزنن 100 درصد 99 درصد یا شایدم 90 درصد

حالا که اسامی نفرات اول اعلام شد گشتم کارنامشون رو پیدا کرد

نتیجه بسیار جالب و قابل تفکر هست

برای رعایت حریم خصوصی این دوستان اطلاعات شخصیشون رو مختوش کردم و 4 تا کارنامرو در قالب یک فایل براتون آپلود کردم

منتظر نظرات شما در مورد سطح آزمون خرداد هستم

با تشکر

http://s5.picofile.com/file/8155636942/karname.pdf.html

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
سلام مهندسین گرامی

صنف یا نظام دستمزدی برای اجرا مشخص کرده ؟ خارج از اینکه نرخ دستمزد ها بالا پایین میشه ایا یک نرخ عرف از جانب اتحادیه یا نظام مهندسی تعیین شده؟
مثلا دستمزد نصب سیستم اعلام حریق

یا سنسور ها و چشمی ها یا روشنایی نما
...
یک نقشه برای اجرا به بنده دادن
مهندس برق اومده ی فیوز محافظ جان سه فاز سر راه کابل ورودی به جعبه فیوز گذاشته . اسمشم گذاشته rcbo .
:d

AmooSaeid

عضو جدید
حل سوال 34، جواب 24 درسته.
مشاهده پیوست 227453
چقدر جالب ! ممنون از اینکه جواب رو گزاشتید. حیف شد

با سلام خدمت دوستان

از آزمون خرداد که به اون شکل طراحی شده بود همش این سوال برام پیش میومد که حالا ما که دنبال حد اقل نمره هستیم هیچ ولی اونهایی که نفرات اول این آزمون میشن چند درصد میزنن 100 درصد 99 درصد یا شایدم 90 درصد

حالا که اسامی نفرات اول اعلام شد گشتم کارنامشون رو پیدا کرد

نتیجه بسیار جالب و قابل تفکر هست

برای رعایت حریم خصوصی این دوستان اطلاعات شخصیشون رو مختوش کردم و 4 تا کارنامرو در قالب یک فایل براتون آپلود کردم

منتظر نظرات شما در مورد سطح آزمون خرداد هستم

با تشکر

http://s5.picofile.com/file/8155636942/karname.pdf.html

خیلی ممنون اتفاقا من دنبال درصد هاشون بودم. فکر میکردم سه نفر اول نمره شون احتمالا 53 - 52- 51 درصد بوده :D

kuchuluuu

عضو جدید
سلام مهندسین گرامی

صنف یا نظام دستمزدی برای اجرا مشخص کرده ؟ خارج از اینکه نرخ دستمزد ها بالا پایین میشه ایا یک نرخ عرف از جانب اتحادیه یا نظام مهندسی تعیین شده؟
مثلا دستمزد نصب سیستم اعلام حریق

یا سنسور ها و چشمی ها یا روشنایی نما
...
یک نقشه برای اجرا به بنده دادن
مهندس برق اومده ی فیوز محافظ جان سه فاز سر راه کابل ورودی به جعبه فیوز گذاشته . اسمشم گذاشته rcbo .
:d

گونهٔ دیگری از این کلیدها که افزون بر جریان نشتی به اضافه‌بار هم واکنش نشان می‌دهند RCBO نامیده می‌شوند

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
گونهٔ دیگری از این کلیدها که افزون بر جریان نشتی به اضافه‌بار هم واکنش نشان می‌دهند RCBO نامیده می‌شوند

شمای فنیش که محافظ جان بود و اگر فانکشن اضافه بار هم داشته باشه باید یک علامتی شبیه به یک پالس بالا رونده است داشته باشه .

جدا از این به هیچ وجه نمیشه محافظ جان سه فاز رو در تک فاز استفاده کرد .

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
در یک واحد 80 متری که مشتری درخواست برق سه فاز کرده و دارای 18 پریز برای کل واحد تعداد 20 عدد روشنایی و سه پریز کولر (دوتکه) است فیوز سه فاز را در چه رنجی انتخاب میکنید ؟
(فیوز فشنگی برای ورود کابل به جعبه فیوز)

elieng

عضو جدید
دوستان من که این دفعه آزمون رو به خاطر پروژه م از دست دادم متاسفانه(خدا رو شکر جلسه دفاعم هفته آینده است;))لطفا دوباره خبر رسانی کنید درباره ی ثبت نام.حالا اگر خرداد بود یا اسفند.مرسی.

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
برای یک ساختمان 5 طبقه و 10 واحده هر طبقه باید چند شستی اعلام حریق داشته باشه ؟

simpatico4949

عضو جدید
برای یک ساختمان 5 طبقه و 10 واحده هر طبقه باید چند شستی اعلام حریق داشته باشه ؟

سلام
اگه اشتباه نکنم حداکثر فاصله ای بین دو تا شستی باید کمتر از 30 متر باشه
ربطی به تعداد طبقه و تعداد واحد نداره
معمولا کنار راه پله خروج میذارن که طرف داره فرار می کنه زنگ رو هم بزنه :D

اینم لینک نشریه 622 (آیین نامه اعلام حریق) صادره از معاونت برنامه ریزی و نظارت رئیس جمهوری شاید به کارت بیاد

http://bpms.mporg.ir/FileSystem/Vie...0e7-4deb-4ff9-93c3-bb51ce602e7f&Mode=Download

آخرین ویرایش:

4omid

عضو جدید
دوستان کسی آزمون کانون کارشناسان قوه قضاییه شرکت کرده؟ منابع سوالش از کجاست؟ تاپیکی وجود داره اینجا؟!

paiizan

عضو جدید
کسی اطلاع داره خانم ها هم میتونن توی آزمون نظام مهندسی رشته ی برق شرکت کنن یا نه؟

paiizan

عضو جدید
ممنون.:Dیه سوال دیگه هم داشتم.دانشجوهای گرایش الکترونیک حتما باید درس تاسیسات رو گذرونده باشن تا بتونن توی آزمون شرکت کنن؟

4omid

عضو جدید
ممنون.:Dیه سوال دیگه هم داشتم.دانشجوهای گرایش الکترونیک حتما باید درس تاسیسات رو گذرونده باشن تا بتونن توی آزمون شرکت کنن؟

نه لازم نیست! معادلش الکترونیک3 رو در نظر گرفتن.
به فارغ التحصيلان كارشناسي پيوسته رشته مهندسي برق-الکترونیک همانند رشته مهندسي برق-قدرت پروانه اشتغال به كار مهندسي در رشته اصلي تاسيسات برقي ساختمان تعلق مي گيرد.

kuchuluuu

عضو جدید
طراحی آپارتمان

طراحی آپارتمان

سلام دوستان
من یه طراحی آپارتمان بهم پیشنهاد شده و حالا به کمک نیاز دارم.لطفا اگه دوستان کسی تجربه داره کمک کنه.
ممنون
منتظرم

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
سلام دوستان
من یه طراحی آپارتمان بهم پیشنهاد شده و حالا به کمک نیاز دارم.لطفا اگه دوستان کسی تجربه داره کمک کنه.
ممنون
منتظرم
باید با اتوکد بکشید؟
تا جایی که بلد باشم حتما.
تو اکثر نقشه ها فیوز فشنگی برای مشترک سه فاز رو 25 امپر میزنن. ولی شما یه پله بالاتر بزن . تو اکثر کارا بعد از یه مدت میفرستن دنبالمون که اقا فیوز سوخت . البته قبلا که ما هم بلد نبودیم اینطور میشد.

روشنایی رو با لامپای کم مصرف در نظر نگیر ی نمونه نقشه الان دست بنده هست که تو نکاتش زده فقط از لامپ کم مصرف استفاده کنید . همین جمله سطح سواد مهندسو مشخص میکنه.

برای ارت :
چیزی ک تجربه بنده هست
از فرو کردن میل در زمین استفاده نکنید . عمرش نسبت به صفحه مسی کمتره.

صفحه مسی حداقل 70 در 70 در نظر بگیرید. حتما با برس سیمی لایه رویی صفحه رو بردارید .(یعنی توی نکات نقشه اینا رو ذکر کنید)
هر نقشه یه صفحه مربوط به نکات داره.
3 الی 4 کیسه بنتونیت با اب بریزید نذارید بنتونیت سفت بشه . حالت دوغ اب مانند. صفحه رو قرار بدید و دوباره بنتونیت بریزید.
در اهواز هستید . چاه رو بیشتر از 1 الی 1.5 متر نیاز نیست حفر کنید.
.
برای هر کولر یک فیوز جدا
برای ابگرمکن یک فیوز جدا
هر چند من موافق نیستم اما استاندارد میگه روشنایی و پریز روی یک فیوز نباشن.سیم 2.5برای پریز ها
سیم 6 برای کولر ها
البته برای پریز ها اگر صلاح میدونی 4 در نظر بگیر چون دمای اهواز تابستونا میره بالا و به سیم فشار میاد.
1.5 برای روشنایی
پریز ای کولرو مشخص کن. جایی که تو نقشه اب کولر گذاشتن. سمت چپ خودتون و سمت راست روبروتون باید پریز باشه . پریز کولر بهتره که حداقل 180 سانت از کف فاصله داشته باشه.
پریز و کلید ها 110 سانت از کف تمام شده .
40 سانت از کف تمام شده .
حتما از لوله پی وی سی یا پولیکا استفاده بشه.
در حمام از لامپ دیواری با ای پی بالا استفاده بشه.
برای هر کولر فیوز 25 امپر نوع سی
و برای روشنایی 10 امپر نوع بی
و برای پریز ها با توجه به بدترین شرایط همزمانی
کلاس کارتو میخوای بالا ببری مسیر کابل های ورودی و محل چاه ارت رو هم مشخص کن.
لوله های کابل ورودی 3/4
و لوله های داخلی هر واحد برای سیم کشی 1/2
اکثر نقشه ها رو داغون و افتضاح میکشن. روی نقشه کشی وقت بذار

kuchuluuu

عضو جدید
باید با اتوکد بکشید؟
تا جایی که بلد باشم حتما.
تو اکثر نقشه ها فیوز فشنگی برای مشترک سه فاز رو 25 امپر میزنن. ولی شما یه پله بالاتر بزن . تو اکثر کارا بعد از یه مدت میفرستن دنبالمون که اقا فیوز سوخت . البته قبلا که ما هم بلد نبودیم اینطور میشد.

روشنایی رو با لامپای کم مصرف در نظر نگیر ی نمونه نقشه الان دست بنده هست که تو نکاتش زده فقط از لامپ کم مصرف استفاده کنید . همین جمله سطح سواد مهندسو مشخص میکنه.

برای ارت :
چیزی ک تجربه بنده هست
از فرو کردن میل در زمین استفاده نکنید . عمرش نسبت به صفحه مسی کمتره.

صفحه مسی حداقل 70 در 70 در نظر بگیرید. حتما با برس سیمی لایه رویی صفحه رو بردارید .(یعنی توی نکات نقشه اینا رو ذکر کنید)
هر نقشه یه صفحه مربوط به نکات داره.
3 الی 4 کیسه بنتونیت با اب بریزید نذارید بنتونیت سفت بشه . حالت دوغ اب مانند. صفحه رو قرار بدید و دوباره بنتونیت بریزید.
در اهواز هستید . چاه رو بیشتر از 1 الی 1.5 متر نیاز نیست حفر کنید.
.
برای هر کولر یک فیوز جدا
برای ابگرمکن یک فیوز جدا
هر چند من موافق نیستم اما استاندارد میگه روشنایی و پریز روی یک فیوز نباشن.سیم 2.5برای پریز ها
سیم 6 برای کولر ها
البته برای پریز ها اگر صلاح میدونی 4 در نظر بگیر چون دمای اهواز تابستونا میره بالا و به سیم فشار میاد.
1.5 برای روشنایی
پریز ای کولرو مشخص کن. جایی که تو نقشه اب کولر گذاشتن. سمت چپ خودتون و سمت راست روبروتون باید پریز باشه . پریز کولر بهتره که حداقل 180 سانت از کف فاصله داشته باشه.
پریز و کلید ها 110 سانت از کف تمام شده .
40 سانت از کف تمام شده .
حتما از لوله پی وی سی یا پولیکا استفاده بشه.
در حمام از لامپ دیواری با ای پی بالا استفاده بشه.
برای هر کولر فیوز 25 امپر نوع سی
و برای روشنایی 10 امپر نوع بی
و برای پریز ها با توجه به بدترین شرایط همزمانی
کلاس کارتو میخوای بالا ببری مسیر کابل های ورودی و محل چاه ارت رو هم مشخص کن.
لوله های کابل ورودی 3/4
و لوله های داخلی هر واحد برای سیم کشی 1/2
اکثر نقشه ها رو داغون و افتضاح میکشن. روی نقشه کشی وقت بذار
سلام دوست عزیز و ممنون که پاسخ دادین.
اگه سایز وایرها بیشتر از استاندارد نظام باشه اشکال نداره?! ( مثلا پریز رو 4 بذاریم )
برای محاسبه تعداد کلیدها و پریزها توی اتاق ها و آشپزخانه و جاهای دیگه از چه رابطه ای استفاده میکنید?
شما آبادان هستین? میشه شمارتونو داشته باشم?

kuchuluuu

عضو جدید
سلام دوست عزیز و ممنون که پاسخ دادین.
اگه سایز وایرها بیشتر از استاندارد نظام باشه اشکال نداره?! ( مثلا پریز رو 4 بذاریم )
برای محاسبه تعداد کلیدها و پریزها توی اتاق ها و آشپزخانه و جاهای دیگه از چه رابطه ای استفاده میکنید?
شما آبادان هستین? میشه شمارتونو داشته باشم?
راستی دوست عزیز برای تلفن و آیفن چکار کنم?

آخرین ویرایش:

mostafa ghodrat

همکار مدیر مهندسی برق
کاربر ممتاز
راستی دوست عزیز برای تلفن و آیفن چکار کنم?

طراحی ها مختلفه. نقشه یک ویلایی دو واحده دارم که 300 متره . الانم دارم برق کشی میکنم. تو نقشه تو هر اتاق یک پریز انتن گذاشته. و همینطور هال و پذیرایی.
ولی ی 5 طبقه هم دارم سیم کشی میکنم که فقط تو پذیرایی یکی گذاشته بود که من دوتاش کردم.در دو نقطه از هال پذیرایی.
تلفن بهتره یکی نزدیک به اشپزخانه ,در هر اتاق یکی و در هال یکی و در پذیرایی هم یکی باشه.
مقطع سیم رو میشه بیشتر گذاشت اما کمتر نه.راستی مگه نظام گفته نمره 4 زیاده؟اصن نظام میدونه دما در تابستون تو اهواز چند میشه ؟:d ایا واقعا تو انتخاب سیم این پارامتر ها رو در نظر گرفته؟.نقشه های زیادی دیدم از طراحای زیادی. مخصوصا صنعتی. حتی نمیدونن چرا برای 5 تا پریز فیوز 32 امپر میذارن.!!.اتفاقا نظر من روی سیم ها برای پریز برق نمره 4 هست . با توجه به رطوبت در ابادان و اهواز . و افزایش دما در تابستان.

برای انتن دقت کنید که اگر بیشتر از یکی در هر واحد داشتین در نکات نقشه ذکر کنید که از پریز میانی و در انتها از پریز انتهایی استفاده شود.
ایفن هم که کنار در ورودی گوشی و بالای اون بیزر نصب میشه . یک کابل دارای چند رشته سیم از هر واحد به طبقه همکف میره.
مقطع سیم تلفن هم فکر کنم 0.6 باشه

آخرین ویرایش:

kuchuluuu

عضو جدید
طراحی ها مختلفه. نقشه یک ویلایی دو واحده دارم که 300 متره . الانم دارم برق کشی میکنم. تو نقشه تو هر اتاق یک پریز انتن گذاشته. و همینطور هال و پذیرایی.
ولی ی 5 طبقه هم دارم سیم کشی میکنم که فقط تو پذیرایی یکی گذاشته بود که من دوتاش کردم.در دو نقطه از هال پذیرایی.
تلفن بهتره یکی نزدیک به اشپزخانه ,در هر اتاق یکی و در هال یکی و در پذیرایی هم یکی باشه.
مقطع سیم رو میشه بیشتر گذاشت اما کمتر نه.راستی مگه نظام گفته نمره 4 زیاده؟اصن نظام میدونه دما در تابستون تو اهواز چند میشه ؟:d ایا واقعا تو انتخاب سیم این پارامتر ها رو در نظر گرفته؟.نقشه های زیادی دیدم از طراحای زیادی. مخصوصا صنعتی. حتما نمیدونن چرا برای 5 تا پریز فیوز 32 امپر میذارن.!!.اتفاقا نظر من روی سیم ها برای پریز برق نمره 4 هست . با توجه به رطوبت در ابادان و اهواز . و افزایش دما در تابستان.

برای انتن دقت کنید که اگر بیشتر از یکی در هر واحد داشتین در نکات نقشه ذکر کنید که از پریز میانی و در انتها از پریز انتهایی استفاده شود.
ایفن هم که کنار در ورودی گوشی و بالای اون بیزر نصب میشه . یک کابل دارای چند رشته سیم از هر واحد به طبقه همکف میره.
مقطع سیم تلفن هم فکر کنم 0.6 باشه
سلام
چرا تو محاسبه روشنایی نباید لامپ کم مصرف در نظر بگیریم?
ممنون

Joe_Bel

کاربر فعال تالار مهندسی برق ,
کاربر ممتاز
سلام دوستان عزیز
این نتایج آزمون نظام مهندسی کی قرار اعلام بشه؟

AmooSaeid

عضو جدید

elham218

عضو جدید
منم با 48 رد شدم. هههههییییییییییییییییییییییی روزگار
امتحان اسون بود ولی من همیشه وقت کم میارم

Nooshin-t

عضو جدید
نگران نباشید بازم فرصت دارید. به قول بعضیا امتحان نظام مهندسی مثل گرفتن گواهینامه رانندگی می مونه، چند بار باید امتحان بدی تا بالاخره قبول بشی. :smile:

بالا