بورس کالا

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
از سوی معاون مدیر بورس استانبول اعلام شد

[h=1]ترکیه بورس عرضه انرژی دایر می‌کند[/h] کد خبر: DEN-763515 تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۰۸/۱۲ منبع: روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۵۵

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از ورلد بولتن، مصطفی کمال ییلماز، معاون مدیر بورس استانبول گفت: ترکیه با هدف تبدیل بورس استانبول به فروشگاه مالی ترکیه اقدام به تاسیس بورس تبادل انرژی می‌کند.
ییلماز گفت: شرکت عامل بورس انرژی به منظور ایجاد بازار تبادلات انرژی تاسیس خواهد شد و از سال 2014 زیر نظر بورس استانبول به فعالیت خواهد پرداخت.
معاون مدیر بورس استانبول گفت: بورس انرژی سازوکار قیمتی موثر، پایدار و بهتری ایجاد خواهد کرد. ییلماز با بیان اینکه آنها برای انجام فرآیند تاسیس بورس انرژی به امضای قرارداد، با نهاد مرکزی ثبت شرکت‌ها اقدام کرده‌اند، گفت: بورس استانبول با تاسیس بورس انرژی سهمی 31 درصدی در تبادلات انرژی خواهد یافت.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]نماي بازار مقاطع ايران[/h] کد خبر: DEN-763516 تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۰۸/۱۲ منبع: روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۵۵
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]مذاکرات پایان هفته، آتی را تکان خواهد داد؟[/h] کد خبر: DEN-763726 تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۰۸/۱۳ منبع: روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۵۶
گروه بورس کالا – طیبه شهبازی: طی یک ماه گذشته، اونس طلا افت و خیزهای فراوانی را به سبب اوضاع نامناسب و بحرانی اقتصاد آمریکا، تجربه کرده است. در این مدت، کمترین قیمت طلا در بازارهای بین‌المللی، 1272 دلار بود که این سقوط، در پی امیدواری ایجاد شده بین سرمایه‌گذاران پیرامون توافق نمایندگان کنگره آمریکا بر سر بودجه این کشور در پایان معاملات 11 اکتبر صورت گرفت.
سقف قیمتی طلای جهانی نیز طی ماه گذشته 1352 دلار در روز دوشنبه 28 اکتبر بود؛ چنین افزایش قیمتی برای طلا به این دلیل بود که قرار بود در هفته منتهی به اول نوامبر، مسوولان فدرال رزرو آمریکا پیرامون سقف خرید اوراق قرضه تصمیم‌گیری کنند و پیش‌بینی معامله‌گران بازار طلا این بود که در نهایت بانک مرکزی آمریکا رای به تداوم سیاست تسهیل پولی خواهد داد.
اما آنچه که در سه روز پایانی هفته گذشته برای طلا در بازار جهانی رقم خورد، کاهش چشمگیر بهای این فلز بود. در حالی که روز چهارشنبه، برای ساعاتی بهای اونس طلا به 1350 دلار رسیده بود، طی یک روند کاهشی، در معاملات روز جمعه، قیمت طلا به 1307 دلار هم رسید که ریزش 43 دلاری را نشان می‌داد. در نهایت در پایان معاملات روز جمعه، قیمت ثبت شده برای طلا - که تا روز گذشته نیز ثابت بود - 1316 دلار در هر اونس بود. یکی از مهم‌ترین علل کاهش مجدد قیمت طلا در چند روز گذشته، انتشار آمارهای مربوط به کاهش کسری بودجه دولت آمریکا بوده است. کسری بودجه این کشور در سال مالی منتهی به سپتامبر به کمتر از 680 میلیارد دلار رسیده است که این پایین‌ترین کسری بودجه از سال 2008 میلادی به شمار می‌رود. به همین دلیل دولت این کشور معتقد است که کنگره باید تلاش دولت برای کاهش کسری بودجه را در نظر گرفته و با بودجه پیشنهادی دولت اوباما موافقت کند. اگر بودجه جدید آمریکا تا 15 ژانویه 2014 میلادی به تصویب نرسد، دولت این کشور بار دیگر با بحران روبه‌رو خواهد شد.
از سوي ديگر بازار سکه تهران مدت طولانی است که با ثبات نسبی و رکود در خرید و فروش همراه شده است. طی یک ماه اخیر، در بیشترین و کمترین رقم برای سکه طرح جدید، به ترتیب به 976 و 930 هزار تومان بوده که در نهایت محدوده نوسان آن کمتر از 50 هزار تومان بود. در این بین سکه های آتی بورس کالا نیز همچنان در ادامه ثبات قیمتی خود، طی دو روز گذشته نیز شاهد نوسان اندک قیمت بودند. اولین روز هفته برای این سکه ها کاهش کمتر از یک درصد بها را به همراه داشت، ولی روز گذشته این روند جهت عکس به خود گرفت؛ افزایش بها اما باز هم کمتر از یک درصد برای هر سررسید بود. در این روز همزمان با آغاز معاملات بازار آتی، سکه نقدی نیز افزایشي در حدود 5000 تومان گرفته بود. دلیل بالا رفتن قیمت ها روز گذشته این بود که صحبت ها پیرامون مذاکرات ایران و 1+5، از سوی دو طرف آمریکایی و ایرانی، چندان امیدوارکننده نبود. با این وجود باز هم واکنش بازار به این مساله چندان محسوس نبود. در این بین، دلار که از پنج شنبه هفته گذشته در جهت صعود گام برداشته، روز گذشته نیز کمی افزایش قیمت داشت.
دارندگان دلارهای خانگی که پیش‌تر این ارز را به قیمت هایی نظیر 3800 تومان خریداری کرده بودند، اکنون به این امید که بهای دلار رو به افزایش بگذارد از عرضه آن خودداری می‌کنند اما در عین حال ترس از ریزش بیشتر نیز وجود دارد. هر چند بعيد است که بانک مرکزی اجازه بدهد که بهای دلار آزاد از دلار دولتی کمتر شود. اکنون که بازار ارز با ثبات پیش می‌رود، عرضه و تقاضای این روزها، قیمت این ارز را در محدوده 3000 تومان، ثابت نگه داشته است.
دیروز باز هم توافق برای قیمت نزدیک ترین سررسید آتی، پس از حدود یک ساعت از شروع معاملات صورت گرفت. حجم معاملات برای سکه آبان نیز همچنان کمتر از سایر سررسیدها است. به طور کلی حجم معاملات این بازار هنوز نتوانسته بهبود پیدا کند و ارقام کمتر از 3000 قرارداد برای مجموع سررسیدهای این بازار دیگر عادی شده است. در حالی که حجم قراردادهای آتی سکه تا اواخر شهریور، ارقام بیش از 12 هزار قرارداد را ثبت کرده بود؛ به طور مثال در تاریخ 10 شهریور امسال، این حجم به بیش از 19 هزار قرارداد رسیده بود. آنچه که در هفته جاری پیش روی معامله‌گران قرار داشته و قابلیت اثرگذاری بر بازارها را دارد، از یک سو تصمیم شورای پول و اعتبار برای تغییر نرخ سود بانکی است که بازارهای ارز و سکه و همچنین بورس سهام را از خود متاثر می‌سازد. از سوی دیگر مذاکرات دو روزه پایان این هفته در ژنو نیز، پتانسیل نوسانی کردن بازارها را – هرچند اندک – دارد.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
با عرضه شمش 1510 تومانی روی می‌دهد
[h=1]ماراتن کاهش قیمت در بورس کالا[/h] کد خبر: DEN-763730 تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۰۸/۱۳ منبع: روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۵۶
رینگ فولاد دیروز برگزارنشد

گروه بنگاه‌ها – آزاده حسینی و زهرا مسافر: بازتاب عرضه‌های ارزان دو شرکت ذوب‌آهن اصفهان و فولاد خوزستان باعث شد معاملات رینگ فولاد دیروز بدون حضور عرضه‌کننده برگزار شده و تعطیل شود. این برای نخستین بار است که رینگ فولاد در روز کاری بدون حضور عرضه‌کننده برگزارشده است.

توقع بازار؛ کاهش بیشتر قیمت
به نظر می‌رسد این عرضه‌های ارزان تداوم داشته و به طوری‌که این بار ذوب‌آهن اصفهان امروز 20 هزار تن شمش فولاد 125×125 را با نرخ 1510 تومان عرضه می‌کند؛ در حالی‌که روز چهارشنبه هفته گذشته شرکت فولاد خوزستان شمش 150×150 را به قیمت 1540 تومان فروخت و امروز روز آخر تسویه وجه معامله این شرکت بوده و هنوز کالا به متقاضیان تحویل داده نشده است. به نظر می‌رسد بورس برخلاف گذشته، برای کنترل بازارهیچ گونه دخالتی نداشته و اجازه عرضه در هر زمان و با هر قیمتی را به تولید‌کنندگان داده است.
در همین حال کارشناسان معتقدند با توجه به صحبت‌های وزیر اقتصاد مبنی بر اعلام کف نرخ دلار بر روی رقم 2600 تومان ، بازار روند نزولی را ادامه خواهد داد و قیمت آهن آلات در بازار نیز به تبعیت از عرضه‌های ارزان بورس نزولی خواهد شد و بهتر است بازار را برای رسیدن به نقطه تعادلی آزاد گذاشت، گرچه برخی دیگر می‌گویند رقابت برای عرضه به کمتر از قیمت تولید‌کننده دیگر در بورس کالا باعث لطمه به جایگاه بورس شده زیرا عرضه‌ها نظم خود را از دست داده اند و قبل از تحویل محصول، همان کالا با نرخ ارزان تر به مشتری فروخته می‌شود که این خلاف رویه‌ای است که در بورس کالا وجود دارد.
از سویی به نظر می‌رسد این موضوع تبدیل به جنگی برای بقا شده و ادامه آن باعث می‌شود متقاضیان بورسی از خرید منصرف شوند و در انتظار کاهش بیشتر باشند و به نوعی این حرکت‌ها باعث می‌شود دلالان اشتهای بیشتری برای خرید با قیمت‌های پایین‌تر پیدا کنند که خروج خریداران از بازار، متضرر شدن واحدهای تولیدی و در نهایت فروش اجناس به قیمت ‌های اندک را به دلیل ورشکستگی تولید‌کنندگان به همراه دارد.
رقابت نابرابر فولاد سازان خصوصی و دولتی
در همین حال تولید‌کنندگان بخش خصوصی از عرضه‌های ارزان ذوب‌آهن و فولاد خوزستان اظهار نارضایتی کرده و می‌گویند فروش این شرکت‌ها شوکی به بازار وارد کرده که تصحیح آن امکان پذیر نیست. این در حالی است که شرایط رقابت برای فولاد‌سازان خصوصی و دولتی یکسان نبوده و فولاد‌سازان دولتی سنگ‌آهن را متناسب با قیمت‌های فروش در بورس دریافت می‌کنند و بدین ترتیب هزینه‌های تولید آنها همیشه کمتر از میزان فروش بوده و این موضوع حاشیه سود آنها را به خطر نمی‌اندازد.
این در حالی ‌است که یکی از تولید‌کنندگان بخش خصوصی امروز اقدام به عرضه فولاد با قیمت 1710 تومان کرده که بر مبنای قیمت شمش 1540 تومانی که هفته پیش در بورس معامله شد با احتساب مالیات بر ارزش افزوده 6 درصدی و هزینه تولید حمل 80 و 60 تومانی قیمت فروش باید در محدوده 1760 تومان تعیین می‌شد؛ در حالی که برای حفظ بازار این تولید‌کننده مجبور به فروش با حداقل 50 تومان کمتر از قیمت بازار شده است.
باید دید این مسابقه کاهش قیمت تا چه زمانی ادامه پیدا می‌کند و تولیدکنندگان تا چه زمانی قادر به کاهش قیمت محصولات خواهند بود .از سویی برخی معتقدند که تولید‌کنندگان خصوصی در مقطعی از زمان سود کرده و در این زمان نیز امکان دارد زیان ببینند و بازار همواره موج سینوسی داشته و باید خود را برای این مقطع از زمان آماده می‌کردند.
شمش 15 درصد ارزان‌تر از محصول عرضه شود
جهانبخش شکری مدیر عامل شرکت جهان فولاد غرب کرمانشاه در خصوص عرضه‌هایی که با قیمت‌های کمتر از بازار صورت گرفته، گفت: فروش ذوب‌آهن اصفهان با قیمت‌های 1680 تومان شوک بزرگی به بازار وارد کرده و هنوز قیمت‌های بازار به نرخی که این اتفاق به آنها تحمیل کرده، همراه نشده است.
وی ادامه داد: با وجود آنکه بازار نسبت به قیمت ذوب‌آهن واکنش نشان نداده اما در انتظار کاهش قیمت از سوی دیگر تولید‌کنندگان بوده و از همین رو حجم معاملات بسیار اندک شده است.
وی گفت: بعد از عرضه ذوب‌آهن اصفهان، اعضای انجمن تولید‌کنندگان فولاد ایران در واکنش نسبت به این عرضه خواستار فروش شمش با نرخی معادل 15 درصد کمتر از قیمت محصول شدند.
وی در ادامه افزود: به تولید‌کنندگان برای جبران این شرایط اجازه داده شده تا محصولات خود را صادر کنند، اما در بازارهای جهانی نیز ذوب‌آهن اصفهان با قیمت‌های پایین، راه را بر تولید‌کنندگان خصوصی بسته است.
دولت دست از دخالت در بازار فولاد بردارد
مدیر عامل ذوب‌آهن البرز غرب نیز در خصوص عرضه‌های شمش فولاد خوزستان به نرخی پایین‌تر از قیمت بازار در بورس کالا گفت: شرکت‌های دولتی کمر به نابودی بخش خصوصی بسته‌اند، چراکه از یک طرف شمش را به شدت با کاهش قیمت عرضه می‌کنند و از سویی دیگر نرخ آهن اسفنجی را افزایش می‌دهند. امین سعدی افزود: این در حالی است که بر‌اساس مصوبه ایمیدرو، به هر میزان نرخ مکشوفه شمش خوزستان تعیین شود باید آهن اسفنجی نصف این ارزش قیمت‌گذاری شود در صورتی که این مصوبه تاکنون رعایت نشده است.
به گفته وی، متقاضیان قراضه هم‌اکنون با هجوم به این بازار موجب افزایش قیمت آن در داخل شده‌اند، از این رو حجم تقاضای بالا و قیمت نامتجانس موجب شده تا بخش خصوصی از میدان خارج شود که البته متقاضیان بزرگ این ماده اولیه فولاد با رانتی که دارند متاسفانه گوی رقابت را از دست بخش خصوصی ربوده‌اند.
مدیرعامل ذوب‌آهن البرز غرب تاکید کرد: تنها راهکار برای خروج از نابسامانی موجود در بازار مواد اولیه فولاد این است که دولت ورود نکند و اجازه دهد که بازار براساس عرضه و تقاضا به قیمت منطقی برسد.وی درخصوص عرضه شمش فولاد خوزستان به قیمت 1540 تومان در رینگ فولاد طی هفته گذشته تصریح کرد: قیمت تمام شده شمش این شرکت بالاتر از قیمتی است که اعلام کرد، از این رو موجب نابودی واحدهای ذوبی کشور می‌شود.
آزادسازی کامل صادرات تنها راهکار
همچنین مدیرعامل شرکت شمش اصفهان در، با انتقاد از تاثیر منفی کاهش قیمت از سوی عرضه ارزان فولاد خوزستان طی هفته گذشته در بورس کالا خاطرنشان کرد: این اقدام خوزستان بیشتر به نفع واحدهای نوردی است و کارخانه‌های ذوب‌فولاد و نورد از اقدام صورت گرفته به‌شدت متضررمی شوند.
شهرام دروش افزود: با اقدام فولاد خوزستان برای عرضه ارزان شمش به بازار، روند قیمت در بازار به‌طور قطع کاهشی خواهد بود و برای واحدهای ذوب کشور این امر توجیه اقتصادی ندارد.
وی با بیان اینکه در برهه‌ای از زمان برخی از واحدها اغلب به احداث واحدهای نوردی اقدام کردند، گفت: دولت هم برای ساماندهی بازار فولاد به ناچار مجبور به وضع تعرفه 11 درصدی شد، اما چنانچه راه صادرات به‌طور کامل آزاد شود قیمت‌ها اصلاح خواهد شد.
به گفته وی، درحالی که فاصله میان قیمت شمش و میلگرد در دنیا 30 درصد است، در ایران این اختلاف بین 170 تا 180 تومان شده است؛ این درحالی است که چنانچه تمامی واحدهای تولیدی خودشان کار نورد انجام دهند، اختلاف قیمت میان شمش و محصول نهایی باید به‌طور میانگین بین 70 تا 80 تومان باشد.
دروش ادامه داد: با شرایط حاکم بر بازار در کشور با احتساب کرایه حمل و سرمایه درگردش واحدها، اختلاف قیمت 170 تومانی میان شمش و محصول نهایی، هزینه‌های تولید را پوشش نمی‌دهد و زمانی بستر برای رقابت تولید‌کنندگان ایجاد می‌شود که کارخانه‌های ذوب در کنار تولید شمش نسبت به تولید نورد نیز اقدام کنند.
وی با مثبت ارزیابی کردن اقدام فولاد خوزستان نسبت به عرضه‌های ارزان، تصریح کرد: اشتباه از ذوب‌آهن بوده است که با کاهش قیمت میلگرد خود موجب شد تا فاصله قیمتی میان شمش و محصول نهایی افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت اصفهان در خاطرنشان کرد: عرضه 225 هزار تن میلگرد در یک روز از سوی ذوب‌آهن اصفهان به حدود 400 میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد و فروش آن در یک روز جز یک رانت چیز دیگری نبوده است؛ چراکه تمامی خریداران اصفهانی بودند.
وی با انتقاد از اینکه هم‌اکنون قراضه با قیمت دلار آزاد محاسبه می‌شود، گفت: این درحالی است که شمش، میلگرد و مقاطع با دلار دولتی مورد محاسبه قرار می‌گیرند و این امر مشکلات زیادی برای تولید‌کنندگان ایجاد کرده است.
دروش تصریح کرد: هم‌اکنون قراضه با احتساب هزینه‌های جاری به قیمت 400 دلار به ایران می‌رسد اما در داخل کشور به نرخی بین 1300 تا 1400 تومان در هر کیلو خریداری می‌شود، در صورتی که میلگرد و شمش با قیمت ارز مبادلاتی مورد مبادله قرار می‌گیرد.
وی با بیان اینکه دست وارد‌کننده برای واردات قراضه بازتراست، خاطرنشان کرد: باید در شرایط کنونی عوارض قراضه صفر و شمش وارداتی 4 درصد و میلگرد یک نرخ فرضی به عنوان مثال A تومان تعیین شود، چراکه هرچه ارزش افزوده محصول بیشتر شود و روی محصول فرآوری بیشتری صورت گیرد، تعرفه وارداتی آن باید افزایش یابد.
مدیرعامل اصفهان در افزود: هم‌اکنون نرخ هر کیلو قراضه درکشور حدود 300 تومان گران‌تر از بازارهای جهانی است، اما قیمت میلگرد در بازار داخل معادل بازارهای خارجی است. وی برای ساماندهی بازارفولاد داخل، خواستار آزادسازی صادرات شد و ادامه داد: درصورت آزاد شدن صادرات، مقاطع به نرخ‌های جهانی و با دلار آزاد عرضه می‌شود و با این اقدام هزینه‌های تولید‌کنندگان داخلی تاحدودی پوشش داده خواهد شد.
فاصله میان شمش و محصول نهایی متعادل شود
مدیرعامل فولاد یزد نیز با بیان اینکه بازار فولاد کشور هم‌اکنون در یک حالت عدم تعادل قرار دارد، گفت: این امر به علت کاهش تقاضا و همچنین کاهش بین قیمت شمش و محصول نهایی است.
بهادر احرامیان با اشاره به مقایسه میان نرخ شمش‌های داخلی و وارداتی، تصریح کرد: در چنین شرایطی تولید میلگرد درداخل از توجیه اقتصادی برخوردار نیست و باید فاصله میان نرخ شمش و محصول متعادل شود.
به گفته وی، در شرایط کنونی برای متعادل شدن بازار فولاد از سویی باید نرخ شمش کاهش یابد از سویی دیگر قیمت محصول افزایش پیدا کند یا اینکه میزان تقاضا در کشور با روند رو به رشد مواجه شود.
مدیرعامل فولاد یزد آزادسازی کامل فولاد را از جمله راهکارهای برون رفت از چالش‌های موجود در این بازار دانست و خاطرنشان کرد: درحال حاضر باز شدن کانال‌های صادراتی یکی از نیازهای بازار فولاد است .
وی با انتقاد از عرضه‌های ارزان ذوب‌آهن اصفهان و فولاد خوزستان در بورس کالا، گفت: اغلب واحدهای تولیدی کشور به علت عرضه‌های یاد شده تولید خود را متوقف کرده‌اند، به گونه‌ای که در بخش نورد با ضرر مواجه شده‌اند.
احرامیان بر آزاد‌سازی سهمیه صادراتی واحدهای تولیدی تاکید کرد و افزود: درصورتی که تمامی کارخانه‌های تولیدی کشور بتوانند محصولاتشان را در بازار عرضه کنند، بازار به تعادل خواهد رسید.
وی ادامه داد: تمامی محصولات واحدهای تولیدی باید براساس مکانیزم رقابتی به بازارعرضه شوند، چراکه هم‌اکنون برخی از تناژها خارج از مکانیزم متعارف به بازار عرضه می‌شوند.
مدیرعامل فولاد یزد با بیان اینکه مسیر کاهش قیمت از سوی فولاد خوزستان صحیح است، تصریح کرد: اگر فاصله میان قیمت محصول و شمش منطقی شود، تولید نیز توجیه اقتصادی پیدا خواهد کرد، چرا که با اقدام فولاد خوزستان در راستای کاهش قیمت شمش، بازار به سمت وسوی ایجاد تعادل میان شمش و محصول نهایی گام برمی‌دارد، البته این اختلاف بدون احتساب هزینه‌های استهلاک است.
وی تاکید کرد: از این پس باید قیمت تمام شده تمامی پروژه‌های نیمه تمام با احتساب هزینه‌های استهلاک، محاسبه شود تا هزینه‌های سرمایه‌گذاری پروژه‌ها تامین شوند.
بازار دچار تب است
مدیرعامل فولاد هرمزگان نیز با بیان اینکه روز دوشنبه عرضه‌ای در بورس کالا نخواهند داشت، خاطرنشان کرد: وضعیت بازار تثبیت شده نیست و یک تبی در بازار حاکم است.
مرتضی آقاجانی افزود: فولادسازان کشور هم‌اکنون بسیار تحت فشار قرار دارند و برای تامین هزینه‌های خود به ناچار تولیدات خود را با کاهش نرخ، عرضه می‌کنند.
وی با بیان اینکه هزینه‌های تمام شده واحد ما بیشتر از قیمت‌های عرضه شده در بازار است، گفت: از این رو امروز در رینگ فولاد عرضه‌ای نخواهیم داشت؛ چراکه با کاهش قیمت از سوی فولاد خوزستان درحال حاضر تقاضا وجود ندارد.
مدیرعامل فولاد هرمزگان درپاسخ به این سوال که در صورت ادامه روند کاهش قیمت از سوی خوزستان طی هفته آینده اقدام به عرضه شمش خود خواهند کرد، تصریح کرد: در این صورت به ناچار مجبورند که وارد رقابت در ضرر شوند.
وی ادامه داد، وضعیت موجود در بازار تداوم نخواهد داشت؛ چراکه فضای بازار فولاد حقیقی نیست و در این شرایط علاوه بر تولید‌کننده، مصرف‌کننده نیز با مشکل مواجه خواهد شد.
آقاجانی تاکید کرد: در شرایط کنونی، دولت همان گونه که از خودروسازان حمایت می‌کند، باید چتر حمایتی خود را بر سرفولادسازان نیز بیفکند. از سوی دیگر به علت ارتباط مستمرمیان تولیدکننده و مصرف‌کننده، برای خروج از شرایط کنونی باید با برنامه‌ریزی با مصرف‌کنندگان راهکاری اساسی پیدا کنیم تا درصورت نوسانات شدید بتوان در برابر مشکلات مقاومت کرد.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
افزایش 100 تومانی قیمت مس در بورس کالا [h=1]تقاضا برخلاف قیمت کاهش یافت[/h] کد خبر: DEN-763727 تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۰۸/۱۳ منبع: روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۵۶

گروه بورس کالا- سحر نمایشی: همانطور که بر اساس پیش‌بینی‌های کارشناسان حوزه فلزات پایه انتظار می‌رفت قیمت مس در عرضه‌های روز یکشنبه بورس کالای ایران با افزایش رو‌به‌رو شد. به گفته فعالان بازار علت اصلی روند صعودی این فلز در بازارهای داخلی، افزایش میانگین نرخ مس طی هفته گذشته در بورس فلزات لندن بوده است. از طرفی نیز با وجود اینکه قیمت‌ها در این روز با روند افزایشی مواجه شد، اما به دلیل نوسان‌های رو‌به پایین نرخ ارز طی هفته گذشته، بورس کالا شاهد کاهش شیب نزول تقاضای این محصولات نسبت به هفته‌های ما قبل بود.
از سوي ديگر با توجه به روند مثبت فلزات ‌پایه در بازارهای جهانی کارشناسان پیش‌بینی کرده‌اند که اگر در هفته‌های آتی تقاضا بهبود یابد احتمالا با رشد بیشتر قیمت مس در بازار داخلی مواجه خواهیم بود. اگر معامله‌گران داخلي به دنبال جبران زیان‌های مالی خود در دوران نزول قیمت‌ها هستند، اکنون بهترین زمان برای خرید است؛ چرا‌که روند مثبت بازارهای جهانی نشانه‌هایی از رشد مجدد قیمت‌ها را به دنبال دارد.
به این ترتیب روز یکشنبه 12 آبان ماه، بیش از 40 هزار تن انواع مس در تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران روی تابلوی عرضه رفت، به طوری که شرکت صنایع ملی مس ایران با 3500 تن مس مفتول در این تالار حضور یافت. این شرکت همچنین، 3700 تن مس کاتد را در این روز عرضه کرد. از دیگر محصولات عرضه شده شرکت صنایع ملی مس ایران در این روز می‌توان به 33 هزار تن انواع مس کم‌عیار، 140 تن سولفور مولیبدن، 10 تن اکسید مس 85 درصد و 12 تن کنسانتره فلزات گرانبها اشاره کرد. علاوه بر این، شرکت دنیای مس کاشان، 300 تن مس مفتول را روی تابلوی بورس برد.
بر این اساس، مس کاتد شرکت ملی مس با قیمت 19 هزار و 499 تومان در هر کیلو به فروش رسید که نسبت به هفته گذشته افزایش107 تومانی را تجربه کرده است. کل عرضه برای این محصول سه هزار و 700 تن بوده در حالی که میزان تقاضا یک هزار و 640 تن بوده است.
همچنین مفتول مس شرکت ملی مس نیز با قیمت 20 هزار و 134 تومان عرضه شد که نسبت به آخرین عرضه، رشد 107تومانی را در هر کیلو به ثبت رساند. کل عرضه برای این محصول سه هزار و 500 تن بوده است، در حالی که تقاضاکنندگان خواستار 620 تن از این محصول بوده‌اند.
مفتول مس شركت دنیای مس کاشان نيز در اين روز با قیمت پایه 20 هزار و 134 تومان عرضه شد که نسبت به آخرین عرضه در هفته گذشته با افزایش 107 تومانی در هر کیلو مواجه شد. کل عرضه برای این محصول 300 تن بود که با میزان عرضه برابر بوده است.
از طرفی مس در بازار آزاد نیز هم اکنون با قیمت 21 هزار و 250 تومان در هر کیلو معامله می‌شود که نسبت به روز شنبه افزایش 100 تومانی در هر کیلو داشته است. از طرفی فعالان بازار معتقدند این رشد قیمت به دلیل روند مثبت بازارهای جهانی و ثبات نرخ ارز ادامه‌دار است؛ البته اگر پارامتر تاثیر‌گذاری مانند نفت با ریزش مداوم، اجازه ادامه صعود را به قیمت‌های جهانی مس در هفته جاری بدهد. همچنین بر اساس اخبار منتشر شده، زامبیا به عنوان بزرگ‌ترین تولید کننده مس در آفریقا، مالیات بر صادرات کنسانتره مس خود را 10 درصد کاهش داده است تا شرکت‌های معدنی بتوانند از میزان موجودی مس خام انباشته خود که در ماه‌های اخیر افزایش یافته بکاهند. به این ترتیب کارشناسان پیش‌بینی کرده‌اند که این خبر می‌تواند عامل مهمی در کاهش قیمت فلزات پایه جهانی در روز دوشنبه باشد.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]انجام عملیات اكتشافی جدید در حوزه سنگ‌آهن[/h] کد خبر: DEN-763728 تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۰۸/۱۳ منبع: روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۵۶
معاون وزیر و ريیس هیات عامل ایمیدرو اعلام كرد: با توجه به طرح‌های توسعه فولادی، انجام عملیات اكتشافی جدید در حوزه سنگ‌آهن ضروری است.
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، مهدی كرباسیان با بیان این مطلب گفت: در حال حاضر، میزان ذخایر شناسایی شده معادن سنگ‌آهن كشور، 5/2 میلیارد تن است كه با توجه به توسعه پایدار صنعت فولاد (تداوم تامین خوراك كارخانه‌هاي مصرف‌كننده محصولات سنگ‌آهن و ظرفیت‌های جدید تولید)، عملیات اكتشافی برای شناسایی معادن جدید سنگ‌آهن باید توسعه پیدا كند.
وی ادامه داد: حضور بخش خصوصی در فعالیت‌های اكتشافی معادن جدید ضروری بوده و البته برای جذب این بخش، باید تضمین‌های بیمه‌ای با هدف كاهش ریسك سرمایه‌گذاری در این حوزه افزایش یابد. ريیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اینكه طبق برنامه چشم‌انداز صنعت فولاد، تولید 55 میلیون تن فولاد مورد نظر است، تصریح كرد: در حال حاضر با توجه به پتانسیل‌های موجود تحت پوشش، افزایش ظرفیت تا سقف 62 میلیون تن كنسانتره سنگ‌آهن و 58 میلیون تن گندله سنگ‌آهن برنامه‌ریزی شده است. وی افزود: با افزایش سرمایه‌گذاری در بخش اكتشاف، بر اساس برنامه پنجم توسعه دست كم 500 میلیون تن به حجم ذخایر سنگ‌آهن كشور افزوده خواهد شد.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
عرضه زعفران در بورس کالا، بازارهای جهانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد

عرضه زعفران در بورس کالا، بازارهای جهانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد

[h=1]عرضه زعفران در بورس کالا، بازارهای جهانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد[/h] کد خبر: DEN-763729 تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۰۸/۱۳ منبع: روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۵۶
نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی گفت: عرضه زعفران در تالار صادراتی بورس کالا می‌تواند بازارهای جهانی را تحت تاثیر قرار دهد. خسروی سهل‌آبادی در گفت‌وگو با «ایسنا» به مشکلات بازار زعفران در کشور اشاره کرد و گفت: بورس کالا با توجه به دارا بودن تالار صادراتی می‌تواند قیمت زعفران ایران را به اصلی‌ترین قیمت این محصول در دنیا تبدیل کند و کل بازارهای جهانی را تحت تاثیر خود قرار دهد.
وی با بیان اینکه باید صندوق حمایت از زعفران به عنوان سرمایه‌ای ملی تشکیل شده و معاملات این محصول با مشارکت بخش خصوصی در بورس انجام شود، گفت: در سال‌های اخیر مشاهده می‌شود که متاسفانه با آغاز فصل برداشت زعفران، دلالان و سودجویان وارد این بازار می‌شوند به طوری که با خرید فله‌ای و قیمت پایین‌تر از زحمت یک ساله این کشاورزان زحمت‌کش و بی‌ادعا سوء‌استفاده می‌کنند.
این نماینده مجلس تصریح کرد: براساس آمارها 95 درصد تولید زعفران دنیا متعلق به ایران است اما متاسفانه نتوانسته‌ایم از این مزیت استفاده بهینه کنیم. در مقابل اسپانیا (بزرگ‌ترین واردکننده زعفران ایران) در سال گذشته فقط 5 تن تولید داشته، اما در کمال تعجب 90 تن صادرات زعفران را ثبت کرده است. اسپانیا زعفران ایران را پس از بسته‌بندی با برند خود در بازارهای جهانی می‌فروشد و این اتفاق جای تاسف دارد.
وی با اشاره به اینکه در حال از دست دادن یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های کشور هستیم، راهکاری ساده ارائه داد و گفت: تمام این مشکلات در بازار زعفران زماني حل می‌شود که به راحتی می‌توان با عرضه زعفران در بورس کالا، زمینه ایجاد بهترین بسته بندی و استاندارد را با برند ایرانی مهیا کنیم تا زعفران ایران حرف اول را در جهان بزند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: به این ترتیب با عرضه زعفران در بورس، هم اشتغال ایجاد شده و هم ارز آوری مطلوبی برای کشور فراهم می‌شود که امیدواریم پس از سال‌ها شاهد عرضه این محصول در بورس و رسیدن زعفران ایرانی به جایگاه اصلی خودش در دنیا باشیم.
خسروی سهل آبادی اظهار کرد: زعفران مثالی بارز برای توسعه بخش کشاورزی کشور از طریق بورس بود، اما ما در حال حاضر محصولات دیگری نیز داریم که با توجه به مزیت تولید و کیفیت آنها، می‌توانند از طریق بورس احیا شوند و حتی صادرات آنها به صورت منظم و هدفمند انجام شود.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]کاهش قیمت به شمش رسید[/h] کد خبر: DEN-763732 تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۰۸/۱۳ منبع: روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۵۶
گروه بنگاه‌ها- با کاهش قیمت شمش از سوی بزرگ‌ترین تولید‌کننده شمش فولاد در بورس کالا سایر تولید‌کنندگان بخش خصوصی نیز به تبعیت از آن نرخ‌های پیشنهادی خود را کاهش دادند.
روز گذشته شرکت فولاد کیمیا قیمت شمش را 10 تومان کاهش داد، در همین حال جهان فولاد غرب نیز از جمله تولیدکنندگانی بود که نرخ پیشنهادی محصولاتش را پایین آورد. با توجه به قیمت‌های پیشنهادی شمش ذوب‌آهن اصفهان بر پایه 1510 تومان و شمش فولاد خوزستان با نرخ 1540 تومان باید در هفته‌های آینده منتظر کاهش بیشتر قیمت محصول باشیم.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
رکود بازار خبرهای ناموثق را در بازار فلزات پایه گرم می‌کند

[h=1]دلال ها شایعه پراکنی می‌کنند[/h] کد خبر: DEN-764285 تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۰۸/۱۵ منبع: روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۵۸
گروه بورس کالا- سحر نمایشی: این روزها به دلیل رکود در بازار فلزات پایه علاوه بر بی‌رونقی مبادلات در بازار رسمی و غیر‌رسمی این محصولات کار دلالان نیز کساد شده و سعی دارند با منتشر کردن شایعات در کنار اخبار واقعی متقاضیان را جذب معاملات کنند.
به عبارتی برخی از این شایعات عمدا تولید می‌شوند تا بر روند آتی بازار تاثیرگذار باشند و سود‌آوری افراد سود جو را فراهم کند.
به گفته یکی از کارشناسان حوزه فلزات پایه در برخی موارد اخباری در بازار پخش می‌شود که حالتی شوک گونه دارند و واکنش‌های منفي ایجاد می‌کنند، به طوری که پس از پخش این اخبار تولیدکنندگان و تاجران فلزات پایه، معمولا با سرعت و سراسیمگی به آنها واکنش نشان می‌دهند. اما از آنجا که این واکنش‌ها معمولا حالت هیجانی و نامتعادلی دارند سبب ضررهای هنگفتی برای آنان می‌شود.
وی افزود: مثلا در هفته گذشته با انتشار خبر افزایش قیمت مس، تقاضا برای این فلز در بازار آزاد طی هفته جاری اندکی بهبود یافت، اما از روز شنبه با انتشار این شایعه که قیمت‌ها به دلیل رکود، جا برای ریزش بیشتر دارند، بلافاصله تقاضا برای محصول کاهش یافت.
به این ترتیب شیوه برخورد با شایعات و مقاومت در برابر شوک‌های آنی بازار و نیز شناخت شوک‌های زودگذر از مهم‌ترین مسائلی هستند که معامله‌گر قبل از اینکه وارد بازار شود باید به خوبی نسبت به آن آگاهی داشته باشد. این فعال آگاه معتقد است: یکی از مهم‌ترین فاکتورهای موفقیت در بازار، تسلط بر هیجانات منفی و مثبت است و از آنجا که بازار یک محیط پراسترس است به همین دلیل فشار بسیاری بر افراد درگیر در آن وارد می‌کند. هیجانات چه مثبت و چه منفی، سبب سوگیری ذهنی افراد می‌شود و ممکن است باعث شود تا آنها نتوانند اخبار و نشانه‌های متضاد با سوگیری ذهنی خود را ببینند.
وی افزود: در واقع افراد به آن خبر و نشانه‌ای از بازار بیشتر اهمیت می‌دهند که موافق با خواست درونی خودشان باشد. اما واقعیت آن است که بازار بر اساس خواست درونی آنها حرکت نمی‌کند. نتیجه نیز جز ضرر و پرداخت هزینه سنگین برای روبه‌رو شدن با واقعیت نخواهد بود. وي همچنين گفت: یکی از اهداف بسیار مهم این بخش، جلوگیری از معاملات هیجانی است. در بسیاری از موارد افراد پس از یک معامله موفق و با انگیزه تکرار موفقیت، اقدام به معاملات بزرگ‌تر بعدی می‌کنند بدون اینکه به شرایط جدید بازار و نشانه‌های آن توجه کافی داشته باشند. به این ترتیب مدیریت هیجانات، جایگاه ویژه‌ای در مبادلات خواهند داشت، چرا‌که بخش عمده‌ای از ضرر و زیان تولیدکنندگان و به خصوص تجار ناشی از عدم مهارت در کنترل هیجانات است.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
با ثابت ماندن نرخ سود سپرده‌های بانکی

[h=1]آتی به ریزش ملایم خود ادامه داد[/h] کد خبر: DEN-764403 تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۰۸/۱۵ منبع: روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۵۸
گروه بورس کالا – طیبه شهبازی: بسیاری از معامله گران بازارهای پولی و سهام، روز گذشته در انتظار تصمیم مهمی بودند که آینده این بازارها را تحت تاثیر قرار می‌داد. پس از اینکه اعضای شورای پول و اعتبار هفته گذشته در جلسه خود برای تغییر نرخ سود بانکی به اجماع نرسیدند، قرار شد بررسی تغییرات نرخ این سود در جلسه روز گذشته این شورا دنبال شود.
بر اساس برخی پیش‌بینی‌ها قرار بود افزایش 3 تا 5 درصدی این نرخ مورد واکاوی قرار بگیرد. نتیجه این جلسه می‌توانست روشن کند که آیا نقدینگی از بورس به بانک‌ها خواهد رفت یا خیر؟ این مساله همچنین برای بازارهای بی‌رونق و راکد دلار، سکه نقدی و آتی از اهمیت بالایی برخوردار بود. اما حوالی ظهر بود که وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد تغییر نرخ سود از دستور کار روز گذشته شورای پول‌ و اعتبار خارج شده و نرخ سود بانکی 31 درصد هم کذب است.
مدافعان افزایش نرخ این سود معتقدند که با توجه به نبود رونق در بازارهای موازی در جذب نقدینگی، مانند بازار سکه و طلا، افزایش 3 تا 5 درصدی نرخ سود سپرده‌ها می‌تواند جذابیت‌های لازم را برای بازگشت نقدینگی به بانک‌ها یا به عبارت صحیح‌تر، تغییر ترکیب سپرده‌ها در بانک‌ها از کوتاه‌مدت به بلند‌مدت، ایجاد کند و به این ترتیب و با تجهیز بیشتر منابع و افزایش توان تسهیلات‌دهی بانک‌ها به فعالان اقتصادی، شاهد بازگشت رونق به حوزه‌های مولد خواهیم بود.
به هر ترتیب گویا فعلا اعضای شورای پول و اعتبار تمایلی به تغییر نرخ سود سپرده‌های بانکی ندارند و این در شرایطی است که برخی بانک‌ها به صورت غیر‌رسمی این نرخ را کمی بیش از نرخ مصوب بانک مرکزی اعمال می‌کنند. در حال حاضر با تغییر نکردن این نرخ، از این منظر امیدی به تغییر در شرایط رکودی بازار ارز و سکه وجود نخواهد داشت. از سوی دیگر بهای جهانی طلا که مدت نسبتا طولانی است بازیگر اصلی بازار است و به بازارهای داخلی سکه و طلا جهت می‌دهد، روز گذشته باز هم کاهش یافت. در معاملات این روز بازارهای بین‌المللی، فلز زرد در کمترین و بیشترین قیمت به ترتیب به 1309 و 1318 دلار در هر اونس رسید. از سوی دیگر بازار تقاضا برای طلا چندان داغ نیست. در حالی که فصل جشن‌های سراسری و ازدواج در هند آغاز شده و پیش‌بینی می‌شد که افزایش تقاضا در بازار هند تاثیر زیادی بر رشد قیمت طلا داشته باشد، ولی بازار طلای هند با کاهش چشمگیر تقاضا روبه‌رو شده که در نتیجه اعمال سیاست‌های شدید در کاهش واردات از سوی دولت این کشور رخ داده است. بازار طلای تهران هم روز گذشته از بهای طلا و سکه خود کاست که البته این ریزش‌ها در شدیدترین حالت برای سکه کمتر از 7000 تومان بود. قیمت دلار هم در این روز کاهش داشت. بازار قراردادهای آتی سکه بورس کالا نیز که حدود دو ماه است با حجم کمتر از 10 هزار قرارداد به خرید و فروش‌های سبک ادامه می‌دهد، دیروز باز هم از بهای سکه‌های خود کاست.
صحبت‌هایی که روز سه‌شنبه پیرامون نشست
پنج‌شنبه و جمعه این هفته در ژنو از داخل و خارج از کشور به گوش می‌رسید، تا حدودی امیدوارکننده بود. هرچند ریزش‌های دیروز بازارهای طلا و سکه ربطی به این سیگنال‌ها نداشت، اما پایان هفته خوبی را پیش‌بینی می‌کرد. روز گذشته رییس‌جمهور کشورمان ضمن اعلام رضایت از نشست اول ژنو، ابراز امیدواری کرد که مذاکرات هفته جاری، گام‌های جدید و موثر بیشتری به سوی پیشرفت‌ داشته باشد. در همین حال سخنگوی وزارت خارجه آمریکا طی اظهارنظری اعلام کرد که طرفین، این هفته امیدوارانه به ژنو پا می‌گذارند و مذاکرات آتی کاملا جدی است. روز گذشته، با وجود اینکه دو روز بیشتر به آغاز دور دوم مذاکرات ژنو نمانده بود، رفتار بازارهای نقدی و آتی سکه نشان می‌داد که همچنان به گمانه زنی‌ها پیرامون این رویداد مهم بی‌اعتنا هستند و اگر قرار باشد عکس‌العمل جهت‌داری از خود نشان دهند، این واکنش در روزهای ابتدایی هفته آینده و روشن شدن نتایج این نشست دو روزه موکول خواهد شد.
تابلوی معاملات آتی سکه از شنبه هفته آینده شاهد میهمان جدیدی است. در این روز سررسید اسفند راه‌اندازی شده و قابل معامله خواهد بود. به این ترتیب از روز شنبه مورخ 18 آبان، به مدت یک هفته آتی سکه با پنج سررسید داد‌و‌ستد خواهد شد و پس از آن نزدیک‌ترین سررسید از این بازار خداحافظی خواهد کرد.


 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
تحقق 5/1 ميليارد ریال صرفه جویی

کد خبر: DEN-764293 تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۰۸/۱۵ منبع: روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۵۸
گروه بنگاه‌ها: با تلاش کارشناسان شرکت فولاد مبارکه اصفهان و همکاري شرکت‌هاي سازنده داخلي، موتور ساخت داخل مکانيزم پاتيل‌بر کد 7 جايگزين موتورهاي آمريکايي شد و سالانه يک ميليارد و پانصد میلیون ريال صرفه‌جويي به بار آورد. رييس حمل و فرآوري سرباره شركت فولاد مباركه با اعلام اين خبر افزود: از آنجا که موتورهاي پاتيل‌بر پس از هر 12 هزار ساعت کارکرد (حدود 18 ماه) نياز به اورهال کامل دارند و انجام اين عمليات تعميراتي بر روي موتورهاي خارجي نصب شده بر روي مکانيزم با مشکلات ناشي از تحريم و صرف هزينه‌هاي زياد روبه‌رو‌ بود، بنابراين پس از تعريف پروژه و برنامه‌ريزي جهت ساخت آن با همت کارکنان حمل و فرآوري سرباره و همكاري دفتر فني تعميرات حمل‌ونقل، واحد خريد قطعات يدكي و شركت‌هاي ايدم و راك سپيدان، موتور om457 la ساخته شده در شركت ايدم تبريز جايگزين موتور c11 ساخت كاترپيلار آمريكا شد. مسعود غلامي مزيت‌هاي حاصل از اين بومي سازي را امكان جايگزيني موتور ساير پاتيل برها و تحقق صرفه‌جويي حاصل از آن، حل مشكل تامين قطعات يدكي موتور محركه پاتيل‌برها، جلوگيري از خروج ارز، خارج شدن از انحصار تعميرات و نگهداري موتورمحركه پاتيل‌بر و ساده و آسان بودن نگهداري و تعميرات موتورهاي ساخت ايدم برشمرد و افزود: پس از نصب، موتور ساخت داخل با انجام بيش از 2400 سفر (حمل مواد مذاب)، آزمايش شده و مورد تاييد قرار گرفت.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]بزرگترين همايش متالورژي ايران[/h] کد خبر: DEN-764296 تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۰۸/۱۵ منبع: روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۵۸
دومين همايش بين‌المللي و هفتمين همايش مشترك انجمن مهندسين متالورژي و انجمن علمي ريخته‌گري ايران از 8 تا 9 آبان‌ماه سال جاري در دانشگاه سمنان با حضور استادان، مديران، پژوهشگران و محققان، متخصصان و دانشجويان حوزه مهندسي متالورژي و مواد كشور برگزار شد. هدف از برگزاري اين همايش فراهم كردن بستر مناسب به منظور تعامل ديدگاه‌هاي علمي جهت انتقال دانش و تبادل تجربيات و ايجاد ارتباط ميان پژوهشگران و مراكز آموزشي، علمي، پژوهشي و صنعت و نيز پيوند بين دانش و تجربه از طريق گسترش و توسعه ارتباط بين صنعت و دانشگاه براي دسترسي به توسعه پايدار و توليد ثروت و ارزش افزوده بوده است. اين همايش همواره مورد استقبال جامعه مهندسي متالورژي و مواد كشور قرار گرفته و آن را به عنوان بزرگ‌ترين رويداد علمي مهندسي متالورژي و مواد در سطح ملي مبدل ساخته است. در همايش سال جاري نيز بيش از يك هزار مقاله دريافت شد كه از ميان آن 417 مقاله براي ارائه شفاهي و پوستر انتخاب و پذيرفته شد. امسال نيز همچون سال‌هاي پيش جشنواره سالانه انتخاب، معرفي و تجليل از پيشكسوتان، استادان و مهندسان برجسته كشور و مراسم اعطاي جوايز علمي برگزار شد كه آقايان دكتر شهرام خيرانديش (دانشگاه علم و صنعت ايران) و دكتر مرتضي زند رحيمي (دانشگاه شهيد باهنر كرمان) به عنوان اساتيد برجسته و آقايان مهندس مصطفي موذن‌زاده و مهندس عبدالحميد قديمي به عنوان مهندسان برجسته سال 92 انتخاب و معرفي شدند. دومين همايش بين‌المللي و هفتمين همايش مشترك حاصل يك سال برنامه‌ريزي و كار مداوم و مشترك انجمن‌ها و دانشگاه سمنان بود.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]انبارهای استاندارد در بورس کالای ایران پذیرش می‌شوند[/h] کد خبر: DEN-764300 تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۰۸/۱۵ منبع: روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۵۸

مهرزاد نامداری در گفت‌وگو‌ با خبرگزاري مهر با بیان اینکه بورس کالای ایران در راستای فعال سازی تالار محصولات کشاورزی و اجرای آيین‌نامه ماده 33 قانون بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی، پذیرش انبارها را در دستور کار خود دارد، گفت: به منظور توسعه بازار سرمايه در بخش کشاورزی و با توجه به اجرای آیین‌نامه ماده 33 قانون افزایش بهره‌وری کشاورزی، بورس کالا سعی دارد قبض انبار را به عنوان یک سند معتبر وارد چرخه معاملات تالار محصولات کشاورزی کند.
معاون عملیات و نظارت بورس کالای ایران اعلام کرد: از این رو، لزوم استفاده از سیستم انبارداری با لحاظ كردن ضوابط فنی و استاندارد انبارهای مورد پذیرش، از اساسی‌ترین مقولات مورد نظر بورس در این زمینه است. نامداری افزود: ضوابط فنی و استاندارد انبارهای مورد پذیرش بورس کالا مطابق با استاندارد‌های ملی و آيین کار سازمان ملی استاندارد ایران تدوین شده است.
معاون عملیات و نظارت بورس کالای ایران با اشاره به اینکه علاوه بر استانداردهای انبارها و پذیرش آنها، توجه به استانداردهای محصولات کشاورزی نیز مدنظر است، تشریح کرد: به منظور دستیابی به بازاري قانونمند و سازمان يافته جهت تسهيل در دادوستد کالاها، دستورالعمل تضمین کمیت و کیفیت کالاهای کشاورزی تدوین شده است كه این دستور‌العمل شامل استاندارد کلیه کالاهای کشاورزی پذیرش شده در بورس است.
نامداری ادامه داد: چنانچه کالای جدیدی پذیرش شود، این مدیریت آمادگی تدوین استاندارد مربوطه را با بهره‌گيري از نظرات کارشناسان فعال در تالار محصولات کشاورزی و صاحبنظران وزارت جهاد، سازمان استاندارد و اساتید دانشگاه‌ها دارد.
چگونگی تدوین استانداردها
وی در ادامه با بیان مهم‌ترین موضوعاتی که در تدوین این استانداردها مد نظر قرار می‌گیرد، توضیح داد: استانداردهای محصولات کشاورزی بورس کالای ایران، بر اساس استانداردهای بین‌المللی و استاندارد‌های ملی مربوطه، با در نظر گرفتن شرایط عرضه و تقاضا و شرایط تجاری ویژه، تدوین می‌شود. از سوي ديگر کالاهای مورد معامله در تالار محصولات کشاورزی به طور عمده باید عاری از آفات انباری، کپک زدگی، رنگ و بوی غیر‌طبیعی و حتی‌الامکان تولید سال زراعی جاری باشند و اندازه و نوع بسته‌بندی آن منطبق با استاندارد بورس به صورت شفاف باید اعلام شود.
معامله‌گران از استانداردها آگاه باشند
معاون عملیات و نظارت بورس کالای ایران تاکید کرد: فروشندگان و خریداران کالاهای کشاورزی باید از استاندارد‌های ملی مربوطه و لزوما از استاندارد‌های بورس اطلاع کافی داشته باشند. نامداری با بیان اینکه ملاک رسیدگی به اعتراضات، استانداردهای بورس است، گفت: صدور دستورات خرید و فروش مبین آگاهی کامل از استاندارد‌های بورس و قبول حکمیت بورس در مواقع اختلاف بین خریدار و فروشنده است.
این مقام مسوول بورس کالای ایران افزود: در صورت نیاز به آزمون‌های خاص و درخواست خریدار یا فروشنده، ارزیابی و انطباق کالای مورد معامله با استاندارد ملی، با استفاده از آزمایشگاه‌های مورد تاييد سازمان ملی استاندارد ایران (آکرودیته) انجام پذیر است.
نامداری در پایان گفت: هم‌اکنون کلیه کالاهای مورد معامله در تالار محصولات کشاورزی دارای استاندارد بورس هستند. بدیهی است در صورتی که در آینده کالاهای دیگری نیز پذیرش شوند، استاندارد و ویژگی‌های لازم تدوین می‌شود.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]نماي بازار مقاطع ايران[/h] کد خبر: DEN-764303 تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۰۸/۱۵ منبع: روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۵۸
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
مدیر عامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران در نشست کشورهای اکو اعلام کرد

[h=1]ایجاد بازار برق بین کشورهای عضو اکو[/h] کد خبر: DEN-764404 تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۰۸/۱۵ منبع: روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۵۸
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران با اشاره به چشم‌انداز اتصال شبکه‌های برق و توسعه بازار در کشورهای اکو، برای ایجاد هماهنگی در راستای بازار برق بین کشورهای عضو اکو اعلام آمادگی و اظهار کرد:‌ اتصال شبکه‌های انتقال برق از طریق ایران به کشورهای منطقه و همچنین وجود خطوط ارتباطی الکتریکی بین کشورهای عضو اکو امکان افزایش تبادلات تجاری برق را به وجود آورده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، میرفتاح فتاح قره باغ در نخستین نشست کشورهای عضو اکو برای تشکیل بازار منطقه‌ای برق با بیان مطلب فوق افزود: شرکت توانیر ارتباط الکتریکی با جریان مستقیم بین کشورهای تاجیکستان، افغانستان، ترکیه، پاکستان و ایران را در دستور کار دارد. همچنین پروژه‌های احداث خطوط انتقال جدید با ولتاژ 400 کیلوولت با توان انتقال بالا با کشور ترکمنستان و احداث خطوط انتقال 230 کیلوولت با افغانستان در دست پیگیری است.
وی تصریح کرد: با توجه به ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز و تجربه راه‌اندازی بورس انرژی در ایران و تجربه‌ای که در کشورهای عضو اکو به دست آمده است شرکت توانیر و شرکت مدیریت شبکه برق ایران آمادگی دارند تا تجربیات خود را به سایر کشورهای عضو اکو در زمینه تشکیل ساختار صنعت برق و گسترش حضور بخش خصوصی در آن منتقل کنند.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران اظهار کرد: از طرف وزارت نیرو و توانیر اعلام می‌کنیم که آماده‌ایم اقدامات لازم را در راستای هماهنگی برای ایجاد یک بازار برق بین کشورهای عضو اکو در راستای تسهیل مبادلات برق بین کشورهای عضو و کشورهای همسایه دیگر و همچنین کشورهای ثالث انجام دهیم.
فتاح با ابراز امیدواری نسبت به اینکه با ایجاد بازار منطقه‌ای از تمام ظرفیت‌های نصب شده نیروگاهی در کشورهای عضو اکو استفاده بهینه صورت گیرد و علاوه بر تقویت روابط صمیمی اعضای اکو، تبادل اطلاعات مهندسی بین کشورها برقرار شود.
پیشنهاد ایران برای تشکیل دبیرخانه تبادل اطلاعات مهندسی اکو
وی تصریح کرد: این امر سطح مهندسی و کیفیت بهره برداری از شبکه‌های برق را ارتقا می‌دهد و از منظر اقتصاد مهندسی از سرمایه‌گذاری اضافی در این کشورها برای پوشش ظرفیت نیروگاهی مورد نیاز در راستای تامین بار مصرفی کشورهای عضو اکو جلوگیری می‌شود بنابراین پیشنهاد می کنم دبیرخانه‌ای برای راه اندازی این امر ایجاد شود.
مدیر‌عامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران با اشاره به اینکه مبادلات کنونی برق از طریق ایران با کشورهای همسایه عمدتا به صورت قراردادهای دو‌جانبه صورت می گیرد گفت:‌ طی یک دهه گذشته صنعت برق ایران اقدام به تجدید ساختار گسترده کرده و با تغییر قوانین و مقررات و نیز ایجاد نهادها و موسسات جدید زمینه لازم را برای ورود بخش خصوصی به زنجیره تولید و توزیع نیروی برق فراهم کرده است.
فتاح افزود:‌ تدوین قوانین و مقررات مربوط به تجارت برق، جداسازی مالکیت بخش‌های تولید و انتقال و توزیع برق، انعقاد قراردادهای بلند مدت برق از نیروگاه‌های خصوصی، واگذاری نیروگاه‌های دولتی به بخش خصوصی، تاسیس شرکت مدیریت شبکه برق ایران به عنوان بهره بردار مستقل سیستم، تشکیل بازار برق ایران و راه اندازی بورس انرژی برخی از اقدامات انجام شده در این حوزه هستند؛ لذا اقدامات لازم برای ورود سرمایه گذاران بخش خصوصی و افزایش رقابت درحوزه برق در کنار ایجاد فضایی مناسب برای خرید و فروش برق را به دنبال داشته است.
وی با اشاره به اینکه بازار برق در ایران در سه حوزه توسعه و گسترش یافته است گفت:‌ درحوزه اول بازار برق ایران به عنوان یک بازار نقدی و به صورت «بازار روز قبل» فعالیت خود را در سال 2003 آغاز کرد. تمامی نیروگاه‌های کشور برق تولیدی خود را به این بازار عرضه و برای فروش آن از طریق بازار برق رقابت می کنند؛ شرکت مدیریت شبکه برق ایران نیز به عنوان متولی این بازار وظیفه خرید برق از نیروگاه‌ها و فروش آن به خریداران بازار
عمده فروشی را به عهده دارند.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران با اشاره به حوزه دوم توسعه بازار برق گفت:‌ در حوزه دوم امکان انعقاد قراردادهای دو جانبه به صورت مستقیم بین مصرف‌کنندگان و عرضه کنندگان به‌وجود آمده است که در آینده نزدیک، اکثر معاملات برق دراین قالب انجام خواهد شد. فتاح افزود: در این روش تولیدکنندگان با پرداخت هزینه ترانزیت به مالک شبکه انتقال، برق تولیدی خود را از نقطه تولید به نقطه مصرف ترانزیت می‌کنند. خرید و فروش برق دراین روش براساس قیمت‌های توافقی بین مصرف‌کننده و تولیدکننده است.
وی با اشاره به حوزه سوم تجارت برق نیز گفت: در حوزه سوم در توسعه تجارت برق به صورت گسترده راه اندازی بورس انرژی آغاز شده است که با راه اندازی آن در سال 2013 میلادی امکان مبادله و خرید و فروش برق برای دوره‌های زمانی مختلف آینده و همچنین استفاده از ابزارهای مالی برای پوشش ریسک برای تولیدکننده و مصرف‌کننده فراهم شده است. مدیر عامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران افزود: اکنون بورس انرژی در ایران در حال گسترش بوده و در آینده‌ای نزدیک سهم قابل توجهی از معاملات برق از طریق بورس انرژی انجام خواهد شد.
فتاح با ابراز امیدواری نسبت به اینکه برگزاری نشست کشورهای عضو اکو برای ایجاد بازار منطقه‌ای گام مثبتی در راستای توسعه همکاری کشورهای عضو اکو در حوزه برق و انرژی باشد گفت: صنعت برق در سال‌های اخیر رشد و توسعه روز افزونی داشته به طوری که ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های کشور در حال حاضر بالغ بر 70 هزار مگاوات شده است.
وی تصریح کرد: با توجه به پتانسیل‌های متنوع موجود در ایران اکنون شاهد فعالیت انواع نیروگاه‌های توربین گازی، بخاری، سیکل ترکیبی، برق‌آبی، اتمی، عامل بادی و خورشیدی در شبکه برق کشور هستیم. مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران با اشاره به اینکه شبکه انتقال برق با حضور 47 هزار کیلومتر مدار خطوط انتقال و 375 پست انتقال شبکه یکپارچه و با راهبری متمرکز و تحت نظر شرکت مدیریت شبکه برق ایران است، گفت: در سال 2012 میلادی صنعت برق ایران حدود 235 میلیارد کیلووات ساعت انرژی مصرفی بخش‌های مختلف کشور را فراهم کرده است.
فتاح همچنین تصریح کرد:‌در حوزه مبادلات منطقه‌ای برق نیز شبکه انتقال برق ایران با اتصال شبکه انتقال برق تمامی کشورهای همجوار خود که با ایران مرز خاکی دارند، نقش محوری در تبادل و خرید و فروش برق بین کشورهای منطقه را دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ایران در سال 2012 میلادی بالغ بر 11 میلیارد کیلووات ساعت برق صادر کرده و نزدیک به چهار میلیارد کیلووات ساعت واردات برق داشته است که تراز آن به میزان حدود هفت میلیارد کیلووات ساعت مثبت است. ایران درحال حاضر از نظر ظرفیت نصب شده رتبه اول خاورمیانه و رتبه چهاردهم جهانی را دارد.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
طی مدت هفت ماهه سال جاری صورت گرفت

افزایش 6 درصدی تولید شمش آلومینیوم

کد خبر: DEN-764405 تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۰۸/۱۵ منبع: روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۵۸

میزان تولید شمش آلومینیوم كشور در هفت ماهه سال جاری حدود 6 درصد افزایش یافت. به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، دفتر مدیریت تحول اداری و فناوری اطلاعات ایمیدرو اعلام كرد: از ابتدای فروردین تا پایان مهر سال 92، مجموع تولید شمش آلومینیوم سه شركت ایرالكو، المهدی و هرمزآل به 206 هزار و 908 تن رسید.
این در حالی است كه میزان شمش آلومینیوم تولید شده در مدت مشابه سال گذشته، 195 هزار و 774 تن بود. در این میان، شركت‌های ایرالكو 103 هزار و 988 تن، المهدی 62 هزار و 245 تن و هرمزآل 40 هزار و 675 تن شمش تولید كردند.
علاوه بر این، طی هفت ماهه امسال، 145 هزار و 551 تن پودر آلومینا توسط شركت آلومینای ایران تولید شد كه در مقایسه با میزان تولید مدت مشابه سال گذشته (126 هزار و 803 تن)، از رشد 15 درصدی برخوردار است. طبق این گزارش در مهر جاری 27 هزار و 969 تن شمش آلومینیوم توسط سه شركت ایرالكو، المهدی و هرمزآل تولید شده است.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
نماي بازار بتن ايران

کد خبر: DEN-764406 تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۰۸/۱۵ منبع: روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۵۸
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]نوسان اندک قیمت‌ها در بازار فولاد[/h] کد خبر: DEN-764407 تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۰۸/۱۵ منبع: روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۵۸

درمعاملات روز گذشته، برخی واحدهای خصوصی محصولات خود را با اندکی کاهش قیمت به بازارعرضه کردند.
به‌رغم رشد نرخ ورق گالوانیزه و گالوانیزه رنگی هفت الماس و فولاد یزد، مقاطع فولادی بناب و کرمان، کاهش قیمتی بین پنج تا 10 تومان را در هر کیلو تجربه کردند.
در این روز، ذوبی‌ها شمش تولیدی خود را بدون تغییر قیمت در بازار غیر‌رسمی عرضه کردند.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]بازار فلزات پایه در ابهام[/h] کد خبر: DEN-764706 تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۰۸/۱۶ منبع: روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۵۹

گروه بورس کالا- سحر نمایشی: نوسان رو به پایین قیمت فلزات پایه و رکود مبادلات در بازار آزاد، تاثير زیادی بر حاشيه سود مصرف‌كنندگان و میزان تقاضای این محصولات داشته است، با اینکه قیمت‌ها در روز دو‌شنبه به تاثیر از نرخ فلزات جهانی رشد اندکی را تجربه کرد، اما تغییر زیادی در خرید و فروش معاملات این فلزات حاصل نشد.
از طرفی نیز انتظار می‌‌رفت بازار كليه فلزات پايه به دلیل این افزایش موقتی در قیمت برخی از محصولات، شاهد سرازير شدن سيل سرمايه‌گذاری‌های نقدی باشد، اما نه تنها تقاضا افزایش نیافت بلکه معامله‌گران به امید ریزش بیشتر قیمت‌ها دست از خریدهای کوچک نیز کشیدند.
به گفته فعالان آگاه بازار داخلی فلزات رنگی در یک بلاتکلیفی مانده و اکنون که قیمت‌ها باز هم با روند نزولی مواجه شده‌اند، این بی‌رونقی شدت بیشتری گرفته است. معامله‌گران و مشتريان مردد هستند و نمی‌توانند با قاطعيت روند آتی بازار و قيمت‌ها را پيش‌بينی كنند، كسی برای تعيين استراتژی خود عجله ندارد و فعلا همه دست نگه داشته‌اند؛ البته نا‌گفته نماند که فروشنده در بازار زیاد است، اما خریداری برای این محصولات پیدا نمی‌شود. به این ترتیب در بازاری كه هر روز يک عامل جدید در تغییر روند آن دخالت دارد و بر منفعت و سود بیشتر معامله‌گران اثر می‌گذارد، عجيب نيست كه معامله‌گران به ثبات امیدوار نباشند و برای پيش‌بينی روزهای آينده با اما و اگرهای مختلفی مواجه شوند.
به‌هر طريق روز گذشته قیمت محصولاتی همچون مس، سرب و روی با کاهش نرخ مواجه شدند. البته این در حالی است كه نیکل رشد قیمت را در این روز به دلیل افزایش تقاضا و رشد نرخ جهانی تجربه کرد. همچنین فلزاتی همچون قلع و آلومینیوم نیز با ثبات قیمت همراه شدند.
از سوی دیگر نرخ برخی فلزات در بازارهای جهانی طی معاملات روز گذشته با کاهش قیمت مواجه شدند به طوری که فروش نقدی مس با قیمت 7هزار و 138 دلار و 50 سنت انجام شد. همچنین در این بین، خرید و فروش نقدی آلومینیوم نیز با قیمت یک هزار و 767 دلار و یک هزار و 767 دلار و 50 سنت انجام شد. قلع هم با نرخ 22 هزار و 700 دلار خریداری شد.
از طرفی گزارش‌ها حاکی از آن است که خرید و فروش روی با نرخ یک هزار و 886 و یک هزار و 886 دلار و 50 سنت انجام شد. همچنین سرب نیز در رینگ معاملاتی با نرخ دو هزار و 123 دلار خریداری و با قیمت هر تن دو هزار و 123 هزار دلار و 50 سنت به فروش رسید.
همچنین از آنجا كه نرخ ارز نوسانات کمتری را نسبت به سایر پارامترهای تاثیر‌گذار دیگر در این مدت شاهد بوده است، به همین دلیل تجار به امید ایجاد تحرک در بازار، نرخ جهانی فلزات را ملاک اصلی محاسبات قرار دادند که البته بازارهای جهانی نیز با نوسان‌های کاذب دست کمی از نرخ ارز ندارند، اما روند آنها دست‌كم قابل پیش‌بینی به نظر مي‌رسد.
از سوي ديگر اخبار منتشر شده از بازارهای جهانی نيز نوید کاهش تولید و افزایش قیمت‌ها را می‌دهد در حالی که روند مصرف فلزات رو به افزایش بوده و با توجه به محدود بودن منابع و در عین حال رقابتی شدن بازار، کنترل این بازار ضروری است.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]بازار آرام در آستانه مذاکرات![/h] کد خبر: DEN-764602 تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۰۸/۱۶ منبع: روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۵۹
گروه بورس کالا – طیبه شهبازی: امروز و فردا آبستن خبرهای مهمی در حوزه سیاست خارجی کشور است که نگاه بسیاری از سیاستمداران و اقتصاددانان را به خود معطوف کرده است. پس از نشست دو روزه ایران با گروه 1+5 در روزهای 23 و 24 مهر و برگزاری مذاکرات بعدی با حضور کارشناسان هسته‌ای و تحریم در روزهای هشتم و نهم آبان در وین، در دو روز پایان هفته باز هم ایران و 6 قدرت بزرگ جهانی، بر سر مسائل هسته‌ای کشورمان و تحریم‌ها علیه ایران در ژنو سوئیس به رایزنی خواهند پرداخت.

روز گذشته تیم مذاکره‌کننده ایران به همراه وزیر امورخارجه، وارد ژنو شدند. صحبت‌های روز گذشته ظریف پیرامون این دور از مذاکرات بسیار امیدوارکننده بود؛ وی رسیدن به تفاهم در هفته جاری را ممکن دانست. دور دوم مذاکرات هسته‌ای کشورمان در دولت جدید ساعت 11 صبح امروز به‌ وقت تهران در شهر ژنو آغاز خواهد شد.
با وجود اینکه بار مثبت گمانه‌زنی‌های چند روز اخیر پیرامون نشست پیش رو بیش از نکات منفی آن بوده است و به رغم اینکه تنها یک روز تا برگزاری این مذاکرات مانده بود، بازار راکد سکه و طلای تهران باز هم هیچ عکس‌العملی به این مساله نشان نداد. در این روز در بازار نقدی، سکه‌های ربع تا تمام بهار، افزایش محدود قیمت گرفتند و سکه‌های بازار قراردادهای آتی نیز به تبع آن، کمتر از 5000 تومان افزایش بها داشتند. دلیل این امر بالا رفتن قیمت طلا در معاملات روز گذشته بازارهای بین‌المللی بود. در حالی که اونس طلا طی معاملات هفته جاری خود در کمترین و بیشترین بها به ترتیب به 1311 و 1314 دلار در پایان داد‌و‌ستدها رسیده بود، روز گذشته توانست با افزایش 10 دلاری، به قله 1321 دلار نیز برسد. بهای دلار هم روز چهارشنبه کمی افزایش یافت. به نظر نمی‌رسد که معاملات امروز این بازارها هم – که حالا تنها از اونس طلا جهت می‌گیرند – از سیگنال‌های رسیده از ژنو، تاثیر بپذیرد و پیش‌بینی می‌شود که شنبه آینده شاهد واکنش نهایی سکه و ارز به نتایج این رویداد باشیم.
طلا طی روزهای اخیر نوسانات فراوانی را به خود دید به طوری که در سقوط خود (پیش از پایان معاملات روز سه‌شنبه) به 1309 دلار هم رسید، اما باز هم توانست راه رفته را بازگردد. با این حال بسیاری از معامله‌گران و سرمایه‌گذاران طلا بر این باورند که قیمت جهانی طلا تا پایان سال 2013 میلادی روند نزولی خود را ادامه خواهد داد. این گروه دلیل این ادعای خود را ترس بازار از کاهش محرک پولی فدرال رزرو عنوان می‌کنند. از طرفی روز جمعه قرار است گزارش جدید وزارت کار آمریکا منتشر شود و این احتمال وجود دارد که قیمت طلا بار دیگر وارد کانال 1200 دلاری شود. به این دلیل برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند که احتمال کاهش شدید قیمت طلا به کمتر از 1300 دلار در هر اونس همزمان با انتشار گزارش وزارت کار ایالات متحده وجود دارد.
از سوی دیگر نوسانات سکه‌های آتی آن‌ قدر افت کرده که مدتی است کاهش یا افزایش قیمت این سکه‌ها، حتی به یک درصد هم نمی‌رسد. از طرفی دو هفته‌ای است که قیمت سررسیدهای نزدیک پس از گذشت نیم یا یک ساعت از شروع داد و ستدها بر تابلوی معاملاتی حاضر می‌شوند که نشان از نبود تقاضا برای معاملات این سکه‌ها دارد به این دلیل که فروشنده و خریدار بر سر قیمت به توافق نمی‌رسند و به رکود این بازار دامن می‌زنند. این همه در پی کاهش کلی حجم معاملات بازار آتی است که بر افت خرید و فروش سررسیدهای نزدیک، تاثیر بیشتری دارد. یکی از راهکارهای پیشنهادی به منظور تسریع در فرآیند کشف قیمت سررسیدهای آتی، دو ماهه کردن این سررسیدها است که اکنون به دلیل رکود بازار و اختلاف اندک میان سررسیدها، می‌تواند از طریق بورس کالا اعمال شود.




 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]بورس کالای کشاورزی با جابه‌جا‌یی رونق نمی‌گیرد[/h] کد خبر: DEN-764605 تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۰۸/۱۶ منبع: روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۵۹

حمیدرضا شوشتریان*
چندی پیش در صفحه بورس کالای روزنامه «دنیای اقتصاد» گفت‌وگو‌یی با دکتر امیر چیذری از پژوهشگران دانشگاه و صاحبنظران بورس کالای کشاورزی که زحمات زیادی را در مسوولیت پژوهشی و توسعه این بورس در سالیان نخست فعالیت به عهده داشتند، با عنوان ضرورت تاسیس بورس کالای کشاورزی، منتشر شد.
با وجودی که چند سالی بود به دلیل نبودن گوش شنوا، رغبتی به نگارش تکرار مکررات نبود، اما توجه مهندس حجتی، وزیر کشاورزی به بورس کشاورزی در برنامه‌های تقدیمی وی به مجلس نیاز به ذکر موضوعاتی را در این باب الزامی می‌سازد. ایشان وعده رونق این بورس را داده بود و البته وی همان وزیری است که بورس کالای کشاورزی در شهریور 83 با حمایت و حضور مستقیم ایشان راه‌اندازی شد. نکته دوم اینکه آنچه امروز در تالار کشاورزی بورس کالای ایران مشاهده می‌شود، تنها شبحی از یک پیکره است.
داد و ستدی اندک آن هم گاه به شیوه توافقی، در شرایطی که کل حجم داد و ستد این تالار درصد ناچیزی از معاملات بخش فلز، پتروشیمی و آتی طلا نیز نمی‌شود.
بدیهی است از نظر مدیرانی که عدد و رقم تنها شاخص ارزیابی سود و شهرت است ادامه این وضع تداوم یک بازی قدیمی بیش نیست؛ بازی که زمینش به اندازه فوتبال دستی و البته بازیگرانش نیز به همان اندازه صامت هستند. هرچند نمی‌خواهیم شرکت بورس کالا یا سازمان بورس و اوراق بهادار را عامل این وضع معرفی کنیم، چراکه بورس کشاورزی نیز در اوج، آسمانی را نشکافته بود، اما می‌توان حداقل آنها را به فراموش کردن این شاخه و قطع امید از تحولی در این حوزه کم کار دانست.
اما داستان بورس کشاورزی چنان مفصل و از نظر بازیگرانش قدیمی است که همگی فراموش کرده‌اند روزی دست اندرکاران بخش، با بیان آمار و ارقام و تشریح موفقیت این بورس در کشورهای دیگر، آنچنان کشاورزان را امیدوار ساخته بودند که تصور می‌شد، بزودی بورس با سرازیر کردن سرمایه به این بخش و حذف بازار دلالی و بالاخره کشف قیمت، کشاورزی کشور را متحول می‌سازد.
اما اینکه چرا این اتفاق رخ نداد، باز هم حکایتی طولانی دارد که ذکر چند نکته آن برای دوستانی که تصور می‌کنند وجود یک بورس مستقل کشاورزی به تنهایی می‌تواند حلال مشکلات باشد، شاید مفید فایده گردد.
1) همه می‌دانیم که کشاورزی ایران، پراکنده، کوچک و فاقد مدیریت واحد و قوی و در بخش تامین خوراک انسانی دام و طیور، وابسته به خارج است. تولید این بخش قریب به نود درصد آن به عهده بخش خصوصی است، اما در توزیع واردات نهاده‌های کشاورزی و دامی و اختصاص نوع ارز تا حدود قابل توجهی این بخش به دولت و سیاست‌های آن وابسته است. به همین دلیل اتخاذ سیاست‌های بخش کشاورزی غیرمتمرکز و تامین منابع مالی برای تولید نیز عمدتا به وسیله واسطه‌ها و در دوره‌های کوتاه‌مدت با نرخ سود بالا و البته بـه دور از تشریفات صورت می‌گیرد. بنابراین با این تفاوت‌های آشکار می‌توان درک کرد چرا نمی‌توان به شکل دستوری همچون فلزات و پتروشیمی این حوزه را بدون انگیزه به بورس هدایت کرد؟
2) وزارت جهاد کشاورزی به دلایلی که ذکر آن به درازا می‌کشد از همان ابتدا علاقه‌ای به درگیر کردن خود در بورس کشاورزی نداشته و حتی در زمان آغاز به کار آن به جز کمک‌های اولیه، این وزارتخانه عریض و طویل هیچ‌گاه با سیاست‌های بورس هماهنگ و یک کاسه نبوده است، شاید به این باور که بورس قصد انجام برخی تصدی‌های معمول این وزارتخانه را دارد. این شیوه عمل در دوره وزرای بعدی چنان بین بورس کشاورزی و آن وزارتخانه جدایی افکند که سازمان تعاون روستایی نیز به عنوان زیر مجموعه این وزارتخانه چند ماهه پایانی این بورس را تاب تحمل نیاورده و با ادعای نیاز به ساختمان استیجاری خود، اسباب و اثاثیه آن را در آستانه ادغام، به خیابان ریخت.
دورنمای آینده
1) وزارت جهاد کشاورزی با اجرای قانون افزایش بهره‌وری، متولی بازار محصولات کشاورزی شده است. بر اساس ماده 6 این قانون دولت مکلف است وظایف تصدی‌گری خود را به تشکل‌ها واگذار نماید و براساس تبصره 4 همین ماده باید برای شفافیت قیمت‌ها و ایجاد تعادل، خرید و فروش نهاده و محصولات تولیدی قابل معامله در بورس از طریق بورس کالا صورت گیرد. براساس ماده 33 این قانون تولیدکنندگان محصولات کشاورزی که دارای خرید تضمینی هستند می‌توانند محصولات خود را در بورس تخصصی کالای کشاورزی عرضه نمایند که در صورت کاهش قیمت، نسبت به قیمت تضمینی اعلام شده از سوی دولت، مابه‌التفاوت آن توسط دولت به تولید‌کنندگان پرداخت می‌شود. این قانون به این وزارتخانه اجازه می‌دهد کلیه سیاست‌های خود را اعم از خریدهای تضمینی، توافقی، توزیع نهاده‌های کشاورزی و دامی با بورس هماهنگ کرده و عملا بخش‌های مهمی از تصدی را واگذار نماید. در عوض قادر خواهند بود تا نظارت بیشتر این گونه بازارها را تقویت کنند. تجارب تلخ وقایعی چون اعطای نهاده‌ها به مرغداران و عدم امکان کنترل قیمت‌ها این ضرورت را مضاعف می‌سازد.
2) بورس قادر است با کشف قیمت و سپس قراردادهای سلف و آتی مکانیزمی را ترویج نماید که کشاورزان، واحدهای دامی، کارخانه‌ها، صادرکنندگان، واردکنندگان و بالاخره عموم مردم برنامه‌ای کاری برای سرمایه‌گذاری در کسب و کار خود و حتی خرید و فروش ریسک ناشی از نوسانات غیرقابل پیش‌بینی را داشته باشند.
3) از طریق بورس می‌توان نقدینگی را برای کالاهای کشاورزی تامین کرد و با سوق دادن حمایت‌های بانک کشاورزی و بیمه‌ها، سرمایه‌گذاران بیشتری را به این سو فراخواند.
4) بورس کشاورزی می‌تواند در صادرات نقش مهمی را ایفا کند. برای نمونه محصول زعفران که حدود 95 درصد محصول آن در ایران تولید می‌شود با صادرات سالانه 500 میلیون دلار 7 درصد سهم صادرات بخش کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است، جالب است بدانیم این بازار سنتی که تولید یکپارچه آن در کشور صورت می‌گیرد همواره با فقدان مکانیزمی برای کشف قیمت روبه‌رو است، به گونه‌ای که منافع نوسانات قیمت این محصول ارزشمند، عمدتا نصیب دلالان بین‌المللی می‌شود. در حالی که از طریق یک بورس فعال می‌توان لااقل قیمت محصولات منحصر به فرد کشور را کشف کرد و برای صادرات بهتر آن برنامه‌ریزی نمود. بنابراین همان‌گونه که مشاهده می‌شود تاسیس بورس مستقل کشاورزی با همه این مزایا بدون عزم جدی وزارت جهاد کشاورزی و حمایت و نظارت مجلس شورای اسلامی به جایی نمی‌رسد. پس بهتر است بورس کالا یا اساسا این بخش راکد را از مجموعه خود حذف نماید یا با کمک همه دست‌اندرکاران بخش، برای رونق آن چاره‌ای اندیشد. امید است با تدبیر مسوولان راه دوم برگزیده شود و این تجربه گرانبها در کشور کشاورزی پایدار را توسعه دهد.
*کارشناس بازار سرمایه
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]نماي بازار بتن ايران[/h] کد خبر: DEN-764606 تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۰۸/۱۶ منبع: روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۵۹
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]پایان هفته با ثبات قیمت در بازار فولاد[/h] کد خبر: DEN-764609 تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۰۸/۱۶ منبع: روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۵۹

گروه بنگاه‌ها- با تثبیت نرخ ارز و رکود شدید حاکم بر بازار فولاد، در مبادلات روز چهارشنبه 15 آبان، تمامی فولادسازان پایان هفته جاری را با ثبات قیمت سپری کردند.
در این روز، تولید‌کنندگان شمش بخش خصوصی نیز بدون تغییر نرخ در بازار غیر‌رسمی حضور یافتند.






 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]در انتظار گذر از آرام‌ترین دوره فعالیت بازار فولاد[/h] کد خبر: DEN-764708 تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۰۸/۱۶ منبع: روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۵۹

گروه بورس کالا- حدیث موسوی: تالار صنعتی بورس کالا در گروه محصولات فولادی آخرین روز معاملاتی خود را در هفته جاری با کم اقبالی خریداران نسبت به مقاطع عرضه شده سپری کرد و این در حالی بود که تختال با رونق نسبی معامله ناشی از افزایش حجم خرید مواجه شد.
چهارشنبه نقدی دو سبد میلگرد از سوی دو فولادساز خصوصی به نام‌های گروه ملی صنعتی فولاد ایران و شرکت صدر فولاد به ترتیب در حجم 4400 و 1100 تن با قیمت 1710 تومان به روی تابلو عرضه رفت که بدون تقاضا ماند. در همین حال سلف تختال فولاد خوزستان نیز که روز سه‌شنبه در بورس کالا به دو کارخانه نورد و لوله اهواز و فولاد اکسین خوزستان فروخته شده بود، روز گذشته با قیمت 1425 تومان و در حجم 41 هزار تن در حالی‌که با 3 هزار تن مازاد تقاضا روبه‌رو بود، مورد معامله قرار گرفت. به هر طریق روند معاملات بورس کالا در حالی است که بازار آزاد هم روز کاری خود را در چهارشنبه با ثبات نسبی قیمت میلگرد و نوسان قیمت تیرآهن پشت سر گذاشت. به گفته یکی از معامله‌گران بازار آهن، پس از گذشت سه روز از بروز مشکل نرم‌افزاری مربوط به آزادسازی بار ذوب‌آهن، هنوز این ایراد برطرف نشده و به همین دلیل خریدارانی که منتظر دریافت سفارش‌های خرید خود هستند، موفق به دریافت کالاهای مورد نظر نشده‌اند. از این‌رو در دو روز دوشنبه و سه‌شنبه بازار آهن کمی با التهاب ناشی از این عامل مواجه شد که در نتیجه سطح قیمت‌ انواع شاخه‌های تیرآهن رشد چند درصدی را تجربه کرد.
این معامله‌گر ادامه داد: اگر در زمان رونق مبادلات فولاد این مشکل پیش می‌آمد، سطح قیمت‌ آهن‌آلات بیش از میزان فعلی به این مساله واکنش نشان می‌داد و رشد می‌کرد، اما رکود تقاضای خرید در بازار آهن به حدی است که حتی این موضوع نیز سبب نوسان قابل ملاحظه‌ و پایداری در سطح قیمت‌ها نشد به گونه‌ای که شاهد بودیم روز گذشته تیرآهن حتی با ریزش قیمت نیز روبه‌رو شد.
به هر طریق آنچه که از پیش‌بینی فعالان بازار و معامله‌گران در ارتباط با روند معاملات بازار آهن و بورس کالا در هفته‌های آتی می‌توان استنباط کرد، این است که تا اواسط دی ماه چشم‌انداز بازار در مسیر بهبود و گسترش دامنه داد‌و‌ستدها نیست؛ چرا که هر ساله از آبان تا اواسط دی که از این دوره تعبیر به آرام‌ترین دوره فعالیت بازار فولاد می‌شود، حجم معاملات خود به خود با کاهش نسبی روبه‌رو است که البته تاثیر این مساله به طور قطع در سال جاری بنا به ركودي كه از چند ماه پيش وجود داشته، پررنگ‌تر و شدیدتر از سال‌های پیش خواهد بود.
حال در این شرایط اینکه مسیر احتمالی قیمت‌ها نيز در بازار آهن در مسیر ثبات است یا نوسانات کاهشی، برخی معامله‌گران معتقدند: تا پایان این دوره دو ماه و نیمه قیمت‌ها هیچگونه ترقی یا تنازل زیادی را تجربه نخواهد کرد، بلکه در دامنه محدودی نوسانات طبیعی و روزمره خود را که ممکن است گاهی کاهشی یا افزایشی باشد، پی خواهد گرفت.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
رشد 65 درصدی معاملات فیزیکی بورس کالا در 7 ماهه سال 92

کد خبر: DEN-764710 تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۰۸/۱۶ منبع: روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۵۹
طی 7 ماه نخست سال جاری در حالی حدود 14 میلیون تن انواع کالا با ارزشی بالغ بر 392 هزار میلیارد ریال در بخش معاملات فیزیکی بورس کالای ایران مورد دادوستد قرار گرفت که نسبت به مدت مشابه سال 1391 به لحاظ ارزش و حجم به ترتیب رشد 65 و 16 درصدی را برای هر دو شاخص نشان می‌دهد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بازار سرمایه(سنا)، پژمان ساعت‌ساز، مدیر آمار و ارزیابی عملکرد بورس كالا با اعلام اين خبر گفت: در این مدت تالار محصولات صنعتی و معدنی شاهد معامله حدود 8 میلیون تن انواع کالا به ارزش بیش از 133 هزار میلیارد ریال در دو بخش داخلی و صادراتی بود که به لحاظ حجم و ارزش نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب با رشد 10 و 34 درصدی مواجه شده است.
وی افزود: در این تالار حدود 9/5 میلیون تن انواع محصولات فولادی، یک میلیون و 700 هزار تن سنگ آهن صادراتی، حدود 251 هزار تن انواع مس، 107 هزار تن انواع آلومینیوم، حدود 38 هزار تن کک متالورژی، 2890 تن سولفور مولیبدن، 500 تن شمش روی و 213 تن کنسانتره فلزات گرانبها مورد معامله قرار گرفت.ساعت‌ساز با اشاره به معامله بیش از 1/6 میلیون تن انواع کالا در تالار فرآورده‌های نفت و پتروشیمی در دو بخش داخلی و صادراتی نيز گفت: در این مدت ارزش معاملات انواع فرآورده‌های نفت و پتروشیمی در این تالار از مرز 117 هزار میلیارد ریال عبور کرد که نسبت به مدت مشابه سال 1391 به لحاظ حجم و ارزش به ترتیب رشد 27و 127 درصدی را تجربه کرده است.
وی افزود: در تالار فرآورده‌های نفت و پتروشیمی حدود 3/2 میلیون تن انواع قیر، 3/1میلیون تن انواع مواد پلیمری، یک میلیون تن وکیوم باتوم، 715 هزار تن انواع مواد شیمیایی و 403 هزار تن لوب کات توسط مشتریان خریداری شده است و از دیگر فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی که در اين مدت معامله شد، می‌توان به داد‌و‌ستد حدود 48 هزار تن آیزوریسایکل، 112 هزار تن گوگرد، 35 هزار تن انواع حلال، حدود 11 هزار تن انواع گاز و خوراک،2980تن آیزوفید، 2468 تن انواع روغن و 508 تن اکستراکت اشاره کرد.
مدیر آمار و ارزیابی عملکرد بورس کالای ایران ادامه داد: طی 7 ماه نخست امسال نزدیک به 33 هزار تن انواع گندم، جو، ذرت و شکر و کنجاله به ارزش بیش از 314 میلیارد ریال در تالار محصولات کشاورزی بورس کالای ایران به فروش رسید.
وی افزود: در این مدت معامله‌گران قراردادهای آتی نیز توانسته‌اند بیش از یک میلیون و 191 هزار قرارداد آتی را با ارزشی افزون بر 141 هزار میلیارد ریال در بخش معاملات آتی بورس کالای ایران منعقد کنند.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]اجرای طرح‌های معدن و صنایع معدنی در كنار بخش خصوصی امكان‌پذیر است[/h] کد خبر: DEN-764712 تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۰۸/۱۶ منبع: روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۵۹

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در كنار بخش‌خصوصی، می‌توانیم طرح‌های معدنی و صنایع معدنی را اجرا كنیم. به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، محمد‌رضا نعمت‌زاده در نشست هم‌اندیشی ريیس و اعضای كمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و نیز تعدادی از نمایندگان، استاندار تهران و اعضای هیات عامل ایمیدرو و مدیران عامل شركت‌های تابعه - كه در این سازمان برگزار شد- با بیان مطلب فوق گفت: با توجه به اجرای اصل 44 قانون اساسی و واگذاری شركت‌های ایمیدرو طی سال‌های گذشته، این سازمان با محدودیت منابع مواجه و این مساله سبب به تاخیر افتادن طرح‌ها شد.
وی ادامه داد: برای جلوگیری از تاخیر بیشتر در اجرای طرح‌ها، می‌توانیم با بهره‌گیری از مشاركت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی (به عنوان یك تجربه موفق در حوزه پتروشیمی) یا خارجی و نیز صندوق توسعه ملی، منابع لازم را جذب كنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینكه بخش معدن جایگاه والایی در اقتصاد ایران دارد اما هنوز به صورت اجرایی در شرایط مناسبی قرار نگرفته‌ایم، تصریح كرد: اكنون در زنجیره معدن (اكتشاف، استخراج، فرآوری و تولید) توازن وجود ندارد كه باید به سرعت این زنجیره را متوازن كنیم.
وی ادامه داد: با اقدامات صورت گرفته، یكی از طرح‌های هفت گانه فولادی از سوی یك شركت چینی گشایش اعتبار شده و درصدد هستیم طرح‌های دیگر را نیز گشایش اعتبار كنیم. همچنین، یك شركت بین‌المللی، اعلام آمادگی خود را برای سرمایه‌گذاری یك میلیارد دلاری در طرح سرب و روی مهدی‌آباد اعلام كرده است.
استراتژی معدن و صنایع معدنی اصلاح شود
رضا رحمانی، ريیس كمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در این نشست با اشاره به ضرورت هم راستا كردن دیدگاه برای توسعه بخش معدن و صنایع معدنی، گفت: در بررسی‌های به عمل آمده، در مقطعی از زمان، كشور 23 میلیارد دلار در حوزه صنایع معدنی سرمایه‌گذاری كرد كه منجر به احداث كارخانه‌های بزرگی همچون فولاد مباركه، گل‌گهر، چادر‌ملو و غیره شد كه همه به آن افتخار می‌كنیم.
وی ادامه داد: مشكلات فعلی این حوزه و بی‌توازنی در زنجیره بخش معدن و صنایع معدنی، در طول سه دهه گذشته رخ داده و اوج آن در سال‌های اخیر بوده است.
ريیس كمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به آمادگی این كمیسیون برای تكمیل و اصلاح استراتژی توسعه معدن و صنایع معدنی، اظهار كرد: با تشكیل كارگروه‌هایی با همكاری دولت و مجلس، این استراتژی را اصلاح مي‌كنیم.
وی در ادامه خواستار تهیه گزارشی از وضعیت معدن و صنایع معدنی (تهدیدها و فرصت‌ها) و ارائه آن در صحن مجلس شد.
رحمانی با بیان اینكه نمایندگان مجلس به برخی موضوعات همچون روستاها، كشاورزی و معدن توجه ویژه دارد، گفت: موضوعاتی همچون تحقیق و تفحص از مس و فولاد و اصلاح قانون معادن، با رای بالا در مجلس تصویب شد.
وی ادامه داد: در امر خصوصی سازی، كارها باید به مردم واگذار شود، اما برخی واگذاری‌های صورت گرفته در بخش معدن و صنایع معدنی ناصحیح بوده و انحراف از اصل 44 است.
ريیس كمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی پیشنهاد داد: كارگروهی برای اصلاح واگذاری‌ها تشكیل شود.
ابراز تمایل استرالیا، آلمان، چین و روسیه برای سرمایه‌گذاری
مهدی كرباسیان، معاون وزیر و ريیس هیات عامل ایمیدرو نيز در این جلسه با اشاره به افزایش ابراز تمایل شركت‌هایی از كشورهای استرالیا، آلمان، چین و كم و بیش روسیه برای سرمایه‌گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی طی یك ماه گذشته، گفت: با توجه به افت جدی درآمدی ایمیدرو، به منابع پایدار نیاز داریم و این مساله، با جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و غیر‌دولتی و نیز خارجی امكان‌پذیر است.
وی ادامه داد: درخواست ما این است كه از صندوق توسعه ملی 20 میلیارد دلار وام با بازپرداخت 3 تا 4 ساله در اختیار این سازمان قرار گیرد تا بتوانیم طرح‌ها را به اجرا برسانیم كه بدون شك، این امر سبب ایجاد اشتغال و توسعه در مناطق محروم خواهد شد.
ريیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به سیاست‌های كلان این سازمان خاطرنشان كرد: مدیریت معادن بزرگ به منظور برقراری توازن و حمایت از صنایع پایین‌دستی، توسعه سرمایه‌گذاری در معادن به صورت متوازن و تقویت صندوق بیمه سرمایه‌گذاری‌های معدنی، از جمله این سیاست‌ها است.
وی ادامه داد: توسعه اكتشاف با تمركز بر پهنه‌های بزرگ و ارتباط با سازمان زمین شناسی و در اختیار قرار دادن بودجه به این سازمان و نیز فعال كردن مركز تحقیقات فرآوری مواد معدنی كرج، از دیگر سیاست‌های كلان ایمیدرو است.
كرباسیان با اشاره به انتظارات این سازمان برای توسعه بخش معدن و صنایع معدنی گفت: این انتظارات مشتمل بر آماده سازی بنگاه‌های بزرگ جهت واگذاری در بورس و فرابورس و بازگشت 70 درصد منابع حاصل از واگذاری به حساب ایمیدرو، حمایت از تامین به موقع زیرساخت‌ها و سایر الزامات توسعه‌ای از نهاد‌های دولتی، ‌قانونی مستمر با حق انتفاع معادن بزرگ و نیز خروج شركت‌های كلیدی از فهرست سازمان خصوصی‌سازی است.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]سه ماه آینده قیمت فولاد باثبات![/h] کد خبر: DEN-764715 تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۰۸/۱۶ منبع: روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۵۹

مرکز خدمات فولاد ایران- در آخرین نظرسنجی استیل ایندکس از بازارهای فولاد دنیا امید‌ها به بهبود تقاضای فولاد کمی افزایش یافت، البته 60 درصد معتقدند قیمت فولاد سه ماه آینده در ثبات می‌ماند.
در آمریکای شمالی بیش از 20 درصد حاضران در نظرسنجی منتظر بهبود تقاضای فولاد بودند و در اروپا نیز امید به بهبود تقاضا بالا رفت. در این نظرسنجی در آسیا نیز 90 درصد حاضران تقاضا را با ثبات و مابقی روند آن را نزولی دیدند، در حالی که هفته قبل 40 درصد امید به رشد تقاضای فولاد در سه ماه آتی داشتند.
در سطح جهان تعداد کمتری از حاضرین در نظرسنجی نسبت به هفته قبل امید به بهبود قیمت فولاد داشتند و اغلب ثبات بازار را پیش‌بینی کردند. از سوی دیگر 10 درصد حاضران در نظرسنجی موجودی فولاد را باثبات اعلام کردند. به علاوه در آمریکای شمالی 60 درصد از کاهش موجودی انبارها خبر دادند و در اروپا اغلب شرکت کنندگان در نظر سنجی اظهار کردند، موجودی فولاد آنها نسبت به هفته قبل ثبات داشته است.
توسعه صنعت فولاد ترکیه به لطف بهبود تقاضای داخلی
تولید فولاد ترکیه با بهبود تقاضای داخلی رو به افزایش خواهد بود. سرمایه‌گذاری‌های عظیم زیربنایی، پروژه‌های توسعه شهر‌نشینی و نرخ پایین بهره همگی موجب شده‌اند تقاضای داخلی فولاد نیمه دوم سال جاری میلادی در ترکیه بهبود داشته باشد.
در این بین از آنجایی که توسعه بازار فولاد ترکیه بیشتر از طریق کوره‌های قوس الکتریکی خواهد بود، وابستگی ترکیه به قراضه بیشتر خواهد شد. از طرفی ترکیه امسال موفق شده با توسعه بخش فرآوری قراضه 38 درصد از نیاز داخلی قراضه را تامین کند که 5/6 درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است. سال 2012 تنها 10 میلیون تن از قراضه داخلی مورد استفاده فولادسازان، ترک بود که امسال اين رقم به 11 میلیون تن می‌رسد.
از سوی دیگر بین ژانویه تا سپتامبر سال جاری ترکیه 22 میلیون و 800 هزار تن فولاد خام تولید کرد که 4/5 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افت داشت ولی انتظار می‌رود تولید کل سال جاری تنها 1/1 درصد از سال 2012 پایین‌تر باشد.
امارات استیل به دنبال توسعه تولید ورق
افزایش رقابت در بازار داخلی میلگرد امارات موجب شده کارخانه امارات استیل که دولتی است، حال به فکر بازارهای صادرات باشد و محصولات ورق را نیز به سبد عرضه خود اضافه كند. بین سال‌های 2006 تا2011 امارات استیل 2 میلیارد و 800 میلیون دلار سرمایه‌گذاری کرد تا ظرفیت تولید سه کوره قوس الکتریکی خود را به 3 میلیون و 600 هزار تن در سال افزایش دهد و تولید میلگرد و مفتول را به ترتیب به 2 میلیون تن و 500 هزار تن برساند. از طرفی رکود اقتصادی و افت بازار ساخت و ساز، مصرف میلگرد را در امارات از 6 میلیون تن در سال 2008 به 3 میلیون تن در سال 2012 رساند.
از طرفی به نظر می‌رسد ظرفیت تولید ورق در این منطقه از میلگرد خیلی کمتر شده از این رو فرصت‌هایی برای توسعه در این بخش وجود دارد. امارات استیل قصد دارد در فاز سوم برنامه توسعه خود تولید ورق گرم را گسترش دهد و به دنبال آن با توجه به نیاز بازار، احتمالا ورق سرد نیز به بسته تولیدات این کارخانه اضافه می‌شود.
برنامه امارات استیل در فاز سوم توسعه شامل خط احیای مستقیم آهن با ظرفیت 2 میلیون و 500هزار تن در سال، کوره ذوب 2 میلیون و 300 هزار تنی و خط تولید ورق گرم به ظرفیت 2 میلیون و 100 هزار تن در سال است.
 

onia$

دستیار مدیر تالار مدیریت
[h=1]نماي بازار مقاطع ايران[/h] کد خبر: DEN-764717 تاریخ چاپ: ۱۳۹۲/۰۸/۱۶ منبع: روزنامه دنیای اقتصاد - شماره ۳۰۵۹
 

Similar threads

بالا