بنزین

پیرجو

مدیر ارشد
مدیر کل سایت
مدیر ارشد
پسری گفت پدر سهمیه بنزین چیست؟

پدرش کوفت به فرقش و دلی سیر گریست......
گزارش‌های ثبت شده حاکی از آن است که در سال 1923 ، "برجیوس" اولین بار از روش هیدروژناسیون برای تولید بنزین استفاده کرد. در آن سال ، 350000 تن سوخت اتومبیل از این راه تهیه شد. در 1944، حدود 20 کارخانه برای تولید 3.5 میلیون‌تن سوخت مایع بکار مشغول بوده که از این مقدار 2.25 میلیون‌تن بنزین بوده است. امروزه از این روش برای تولید انواع بنزین مخصوصا بنزین هواپیما با خاصیت آرام سوزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

http://www.www.www.iran-eng.ir/imagehosting/41446892c07b1115.jpg​
ویژگی‌های بنزین
ویژگی ضد ضربه یا آرام سوزی را بوسیله عدد اکتان که عبارت است از درصد ایزواکتان در مخلوطی از ایزواکتان و هپتان نرمال تعیین می‌کند. بدین منظور انفجار ناشی از مخلوطی از ایزواکتان و هپتان نرمال را در موتور استاندارد با هیدروکربور مورد نظر مقایسه می‌کنند. اجسامی با توان ضد انفجاری بیش از اکتان ، عددی بالاتر از 10 را اتخاذ می‌کنند. بر حسب معمول عدد اکتان بنزین اتومبیل در حدود 70 درصد و در مورد هواپیما این مقدار به 130 می‌رسد.

خاصیت آرام سوزی با افزودن ترکیبات مختلفی از قبیل ایزواکتان ، ایزوپنتان ، اتیل بنزین و ایزوپروپیل و برای افزایش بیشتر با تترا اتیل سرب تحقق می‌یابد. ترکیب اخیر از نظر اقتصادی مقرون به صرفه بوده و از واکنش بین PbNa و کلروراتیل حاصل می‌شود. با افزودن 4 میلی لیتر از آن به یک کیلوگرم اسانس ، عدد اکتان بنزین از 70 به 89 می‌رسد.

از آنجا که سرب در موتور رسوب کرده و اشکلاتی را ایجار می‌کند، آنرا با مخلوطی از کلرور یا برموراتیلن مخلوط کرده تا پس از احتراق ، سرب به صورت کلرور یا برمور که جسم فراری است درآمده و همراه گازهای حاصل از احتراق از موتور خارج شود.
مزایای بنزین و سوخت‌های مایع نسبت به سوخت‌های جامد

* پس از سوختن ، خاکستر بر جا نمی‌گذارند.

* سوخت‌های مایع را می‌توان در محوطه‌ای دور از محل مصرف و به اشکال مختلف انبار کرد.
* سوخت مایع خود به خود آتش نمی‌گیرد و چنانچه فرار نباشد، در اثر ماندن فاسد نمی‌شود.

* سوخت‌های مایع ، وزنشان 30% و حجمشان 50% کمتر از سوخت‌های جامد با همان ارزش حرارتی است.
 
آخرین ویرایش:

S H i M A

کاربر فعال تالار شیمی
کاربر ممتاز
خیلی جالب و خوندنی بود بهتاش جان....

ممنون...
 

maxer

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
بنزین با آب...!

بنزین با آب...!

سلام...
باید تبریک بگم به همه شیمیدانهای عزیز....
چندی پیش از شبکه خبر یک شیمیدان مخترع رو نشون میداد که آب رو با بنزین مخلوط میکرد....
و جالب که سریع آب با بنزین حل میشد و امولسیون هم نبود....و میگفت با بنزین هیچ تفاوتی نداره...

اگه میشه در این باره یک کم توضیح بدین....
آیا این بنزینی که به دست میاد جایگزین بنزینی که الآن داریم میشه....
میشه این بنزینو تو ماشینامون بریزیم....؟؟؟؟
 

پیرجو

مدیر ارشد
مدیر کل سایت
مدیر ارشد
خیلی خوبه. ولی شاید عدد اکتان کاهش می یابد. و ....... و سوخت بصورت ناقص می شود. و بهمراه دوده در سیلندر باقی می ماند.
 
آخرین ویرایش:

پیرجو

مدیر ارشد
مدیر کل سایت
مدیر ارشد
می تونید به به همین تالار در صفحه 3 نگاهی بندازید. درباره بنزین نوشته شده.
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
حالا که بحث از بنزین شده ، کسی در مورد ماشین هایی که دوگانه سوزند مطلب داره؟
آیا عدد اکتان گاز زیادتره ؟ من شنیدم 150 است.
ولی میگویند برای موتور ضرر داره
از طرفی خیلی ارزونه ولی ....... (تعداد ایستگاه های فروشش کمه)

هر چی میدونین بگین...
 

maxer

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
خیلی جالبه....
پس ممکنه که بازم جای بنزینو نگیره؟؟؟؟
 

پیرجو

مدیر ارشد
مدیر کل سایت
مدیر ارشد
خیلی جالبه....
پس ممکنه که بازم جای بنزینو نگیره؟؟؟؟

بله. ممکن هست به این خاطر که آب یک ماده معدنی می باشد ولی بنزین یک ماده آلی می باشد. اگر آب و بنزین به صورت غیر قابل امتزاج در نظر بگیریم مشکلی نیست ولی به درستی نمی تواند بسوزد.
اگر آب و بنزین را قابل امتزاج فرض کرده در آن صورت ببینیم که در کجا پیوند صورت گرفته منظورم این است که این دو ماده به چه صورتی با هم پیوند تشکیل داده اند.
به عنوان مثال برای اینکه عدد اکتان بنزین را بالا ببرند از سرب و یک ماده دیگر که فکر کنم استات دقیق مطمئن نیستم. استفاده می شد که به دلیل دخالت محیط زیست سرب را از آن خارج کردند.

برای ماشین های گاز سوز که برای روشن شدن باید سوخت را به حالت بنزین تنظیم کرده و در موقع استارت تقریبا 10 دقیقه باید با بنزین کار کند تا گرم شود.( در عرض 10 دقیقه کلی کار می شود انجام داد) بعد سوخت را به حالت گازی تغییر داده و حرکت کرده اما به دلیل پایین بودن احتراق گاز بیشتر از 100 تا نمی توانید بروید. و در هنگام خاموش کردن ماشین باید اون رو به حالت بنزین در آورده.
ولی من یک ماشین رو دیدم که فکر کنم متعلق به شرکت میتسوبیشی باشد که هم با گازوئیل و هم با بنزین کار می کند که این گونه ماشین ها فکر می کنم در شرایط کنونی موفق هستنند.
 

maxer

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
مرسی بهتاشک عزیز....
توضیح خیلی خیلی خوبی دادی....
مثبت دادم...;)
 

gordafarin

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام

سلام

با گاز بیش تر از 100 تا نمیشه رفت!! نه بابا من خودم با گاز تا 180 تام رفتم(گواهینامه مهم نیست نداشتیم نداشتی:d) الان کسی نمیاد 10 مین بزاره رو بنزین و باز .... از این حرفا فقط هر چند وقت یکبار در هفته رو نبزین میزارن تا سوپاپا . اینا چرب شه البته ضررایی که به موتور و.. گاز میزنه که پرواضح و مسلم ولی با این وضعیت چیکار میشه کرد این همه ماشین ثبت نامی ریختن تو دستو بال مردم بعضیا به امید اینکه برن سافرکشیو ......ولش کن اقای اشکان در رابطه با سوخت های CNG&LNG دوسته خوبم اقای mr.abooli در بخش مکانیک همین سایت مطالبی رو عنوان کردن اونجا میتونید جواب سوالاتونو بگیرید یکی دیگه ام گفته بود برای جایگاها اره درست هنوزجایگاه گاز کم هست به نسبت ولی الان با توجه به ترکوندگیای اخیر(پمپا هوایی شد:d() مسولا به فکر افتادن و الان فکریم که کردن و تا جاهایی اجرا شده پمپ های بنزین رو چند تا پمپ گازم گذاشتن یعنی شده 2کاره این طرح خوبیه راستی این دزدیدن کارتای سوختو اینام که بود من نفهمیدم چرا کارتارو رمزی نکردن اخه:-?? خوب دیگه زیاد خرف زدم
 

gordafarin

عضو جدید
کاربر ممتاز
بنزین

آنالیز بنزین از نفت



اطلاعات اولیه
نفت ، مخلوطی پیچیده از آلکانها ، سیلکو آلکانها و هیدروکربنهای آروماتیک است. در نفت خام ، هزاران ماده مرکب وجود دارد و ترکیب درصد واقعی نفت بسته به جاهای متفاوت ، تغییر می‌کند. مثلا نفت های خام پنسیلوانیا ، بیشتر از هیدروکربنهای زنجیری است، در حالی‌که نفت خام کالیفرینا ، بیشتر ترکیبات آروماتیک دارد. ترکیب درصد نفت را می‌توان بر حسب گستره‌های نقطه جوش طبقه‌بندی کرد. هر یک از برش‌های حاصل ، کاربردهای مهمی دارد. پالایش نفت ، جداسازی اجزایی با گستره نقطه جوش معینی است که بوسیله فرایند تقطیر جزء به جزء صورت می‌گیرد.


مراحل فرآیند تقطیر جزء به جزء
نفت خام را تا حدود ˚400C گرم می‌کنند تا بخاری داغ و مخلوطی سیال تولید کند که وارد برج تقطیر می‌شود. در این برج ، بخارها بالا می‌روند و در نقاط مختلف در طول برج ، متراکم و به مایع تبدیل می‌شوند. اجرایی که نقطه جوش کمتری دارند (یعنی آنها که فرارترند)، بیشتر از اجزایی که نقطه جوش بیشتری دارند، به حالت گازی باقی می‌مانند. این تفاوت در گستره‌های نقطه جوش امکان می‌دهد که اجزای نفت از هم جدا شوند، به همان طریق که در یک تقطیر آب و الکل ، بطور جزئی از هم جدا می‌شوند.

بعضی از گازها ، مایع نمی‌شوند و از بالای برج بیرون می‌روند. باقیمانده تبخیر نشده نفت نیز در ته برج جمع می‌شود. محصولاتی که از جدا سازی نفت بدست می‌آیند، به این ترتیب است. بنزین دست اول که از تقطیر جزء به جزء نفت بدست می‌آید، عمدتا شامل هیدروکربنهای خطی است که به‌سرعت می‌سوزد و به‌عنوان سوخت برای وسائل نقلیه موتوری مناسب نیست. آتشگیری سریع این ماده ، سبب کوبش یا صدای تق‌تق در موتور می‌شود که توان موتور را کم می‌کند و به آن آسیب می‌رساند.


درجه اکتان بنزین

* برای درجه بندی خواص کوبش نسبی بهترین‌ها مقیاس دلخواه معین شده است. هپتان نرمال که از نوع بنزین اول است و کوبش زیادی دارد و به‌عنوان بنزین در نظر گرفته شده است و درجه اکتان آن صفر است. از طرف دیگر به 2 ، 2 ، 4-تری متیل پنتان (ایزو اکتان) که از این لحاظ بسیار عالی است، درجه اکتان 100 نسبت داده شده است.

* برای تعیین تعیین درجه اکتان نوعی بنزین ، آن را در یک موتور استاندارد بکار می‌گیرند و خواص کوبشی آن را ثبت می‌کنند. در این عمل ، رفتار مخلوط‌هایی از n- هپتان و ایزواکتان را با رفتار بنزین مورد نظر مقایسه می‌کنند. درصد ایزواکتان مخلوطی را که خواص کوبش یکسانی با رفتار بنزین مورد آزمایش دارد، درجه اکتان آن بنزین می‌نامند.

* درجه اکتان بنزین دست اول با تبدیل کاتالیزوری و اکتان افزاینده‌ها ، زیاد می‌شود. فرآیند تبدیل کاتالیزوری برای تولید هیدروکربن‌های شاخه‌دار و آروماتیک بکار می‌رود. هیدروکربنهای خطی با عدد اکتان کم را می‌توان تحت تاثیر کاتالیزورهای خاص ، مانند پلاتین بسیار ریز شده ، به ایزومرهای زنجیری شاخه‌دار ، که عدد اکتان بالاتری دارند، تبدیل کرد. تبدیل کاتالیزوری برای تولید هیدروکربنهای آروماتیک مثل بنزین و تولوئن نیز بکار رود. در این عمل ، از کاتالیزور‌های متفاوت و مخلوط‌های نفت استفاده می‌شود. مثلا هرگاه بخاری‌های نفت ، نفت سفید و اجزای نفتی سبک را از روی کاتالیزور مس در دمای ˚650C عبور دهیم، درصد زیادی از مواد اصلی ، به مخلوطی از هیدروکربنهای آروماتیک تبدیل می‌شود. از این مخلوط از تقطیر جزء به جزء ، بنزین ، تولوئن ، کسیلن و موادی نظیر آنها جدا می شود.

* عدد اکتان مخلوط معینی از بنزین را می‌توان با افزایش عوامل ضد کوبش یا اکتان افزاینده‌ها بالا برد. پیش از سال 1975 ، متداول‌ترین عامل ضد کوبش ، تترااتیل سرب ، C2H3) 4Pb) بود. افزایش 3g تترااتیل سرب در هر گالن ، عدد اکتان را 10 تا 15 درجه بالا می‌برد و پیش از آنکه سازمان حفاظت محیط زیست (EPA) کاهش محتوای سرب بنزین را ضروری بداند، هم بنزین معمولی و هم بنزین سوپر در هر گالن بطور متوسط 3g تترااتیل سرب یا تتراامتیل سرب ، C2H3) 4Pb) ، داشت.

افزودنی‌های بنزین
ترکیبات سربدار فوق‌العاده سمی هستند و نقطه جوش کم تترااتیل سرب بر این خطر می‌افزاید. اما بر اثر دو اقدامی که از طرف سازمان محیط زیست به عمل آمد، میزان سرب در محیط بطوری موثر کاهش یافت. نخستین اقدام ، تصمیم گیری درباره استفاده از مبدل‌های کاتالیزوری پلاتین‌دار بود که صدور منوکسید کربن و اکسیدهای نیتروژن‌دار را کاهش دهد، ولی در این صورت لازم بود که بنزین‌های عاری از سرب مصرف شود، زیرا سرب ، کاتالیزور پلاتین را از فعالیت می‌اندازد.

در آغاز سال 1975 ، اتومبیل‌های جدید مجبور به استفاده بنزین‌های عاری از سرب شدند تا مبدل کاتالیزوری آنها محفوظ بماند و مقدار سرب تولید شده در هوا نیز کاهش یابد. برنامه کاهش سرب در بنزین به این نتیجه انجامید که مقدار آن به 0.1g در هر گالن برسد و هدف نهایی بنزینی کاملا عاری از سرب بود. با کم شدن مصرف تترااتیل سرب ، لازم بود اکتان افزاینده‌های دیگری به بنزین افزوده شود تا درجه اکتان آن بالا رود. این مواد اکتان افزاینده عبارتند از تولوئن ، 2 - میتل- 2- پروپانل ، میتل – ترشیوبوتیل اتر (MTBE) ، متانول و اتانول ، در سال 1984 متداول‌ترین اکتان افزاینده MTBE بود که برای نخستین بار در فهرست 50 ماده شیمیایی عمده اضافه شد.


بهینه سازی سوخت بنزین
مخلوط‌های از بنزین شامل متانول و اتانول نیز به‌عنوان سوخت مصرف می‌شوند. سازمان حفاظت محیط زیست و تمام کارخانه‌های اتومبیل سازی آمریکا ، مصرف مخلوط‌های بنزین _اتانول را که تا 10% اتانول داشته باشند، پذیرفته‌اند. ولی متانول بیشتر مورد توجه است، زیرا به‌عنوان افزاینده اکتان چند مزیت دارد.

متانول وقتی بطور مناسبی با بنزین مخلوط شده باشد، اقتصادی‌تر است، درجه اکتان بالاتری دارد و صدور میزان ذرات ، هیدروکربنها ، منوکسید کربن و اکسید‌های نیتروژن را می‌کاهد. ولی بزرگترین عیب متانول به رطوبت مربوط می‌شود. مقدار کمی رطوبت ، مخلوط اتانول – بنزین را ناپایدار می‌کند و خوردگی فلز موتور مسئله‌ای جدی می‌شود.

مسئله رطوبت اتانول با استفاده از الکل دیگری (اتانول ، پروپانول‌ها) به‌عنوان کمک حلال در مخلوط‌های متانول ، حل شد. سازمان حفاظت محیط زیست ، چند مخلوط متانولی را که با استاندارد‌های صدور مواد از وسایل نقلیه موتوری مطابقت داشت و بنزینی با اکتان بالا بود، تصویب کرد. غالب مخلوط‌های متانولی حدود 2.5% متانول ، 2.5% ترشیو – بوتیل الکل ، 95% بنزین و یک ماده بازدارنده خورندگی دارند.​
 

gordafarin

عضو جدید
کاربر ممتاز
بنزین 2

بنزین 2

تاریخچه تولید بنزین
گزارش‌های ثبت شده حاکی از آن است که در سال 1923 ، "برجیوس" اولین بار از روش هیدروژناسیون برای تولید بنزین استفاده کرد. در آن سال ، 350000 تن سوخت اتومبیل از این راه تهیه شد. در 1944، حدود 20 کارخانه برای تولید 3.5 میلیون‌تن سوخت مایع بکار مشغول بوده که از این مقدار 2.25 میلیون‌تن بنزین بوده است. امروزه از این روش برای تولید انواع بنزین مخصوصا بنزین هواپیما با خاصیت آرام سوزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.



ویژگی‌های بنزین
ویژگی ضد ضربه یا آرام سوزی را بوسیله عدد اکتان که عبارت است از درصد ایزواکتان در مخلوطی از ایزواکتان و هپتان نرمال تعیین می‌کند. بدین منظور انفجار ناشی از مخلوطی از ایزواکتان و هپتان نرمال را در موتور استاندارد با هیدروکربور مورد نظر مقایسه می‌کنند. اجسامی با توان ضد انفجاری بیش از اکتان ، عددی بالاتر از 10 را اتخاذ می‌کنند. بر حسب معمول عدد اکتان بنزین اتومبیل در حدود 70 درصد و در مورد هواپیما این مقدار به 130 می‌رسد.

خاصیت آرام سوزی با افزودن ترکیبات مختلفی از قبیل ایزواکتان ، ایزوپنتان ، اتیل بنزین و ایزوپروپیل و برای افزایش بیشتر با تترا اتیل سرب تحقق می‌یابد. ترکیب اخیر از نظر اقتصادی مقرون به صرفه بوده و از واکنش بین PbNa و کلروراتیل حاصل می‌شود. با افزودن 4 میلی لیتر از آن به یک کیلوگرم اسانس ، عدد اکتان بنزین از 70 به 89 می‌رسد.

از آنجا که سرب در موتور رسوب کرده و اشکلاتی را ایجار می‌کند، آنرا با مخلوطی از کلرور یا برموراتیلن مخلوط کرده تا پس از احتراق ، سرب به صورت کلرور یا برمور که جسم فراری است درآمده و همراه گازهای حاصل از احتراق از موتور خارج شود.

مزایای بنزین و سوخت‌های مایع نسبت به سوخت‌های جامد

پس از سوختن ، خاکستر بر جا نمی‌گذارند.

سوخت‌های مایع را می‌توان در محوطه‌ای دور از محل مصرف و به اشکال مختلف انبار کرد.

سوخت مایع خود به خود آتش نمی‌گیرد و چنانچه فرار نباشد، در اثر ماندن فاسد نمی‌شود.

سوخت‌های مایع ، وزنشان 30% و حجمشان 50% کمتر از سوخت‌های جامد با همان ارزش حرارتی است.​
 

mahdi.adelinasab

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
سلام عزیز دل
خیلی زیبا بود
خیلی زیباتر این بود که دوباره آمدی:smile:
خوشحالم
یا علی
 

gordafarin

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام

سلام

سلام مهدی مرسی همین دوربرا بودم منظورم از اون حرفام این نبود که فعالیتای سایتیمم قطع میکنم بازم مرسی
 

mahdi.adelinasab

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
عزیز دلم! ما در این دنیا در یه اجتماعی زندگی می کنیم که همواره پر از تلاطم حوادث روزمره مون هستیم. یعنی باید با خیلی از اونها بجنگیم
و با خیلی از اونها به آرامی برخورد کنیم
از اینکه حد اقل در سایت هستی باعثدلگرمی دوستانت هستی و همه این رو می خوان
اگر هم تصمیمی در زندگی خود می گیری چون در اجتماع هستی با دوستان و نزدیکانت مشورتی کن
مطمئن باش نتیجه بهتری خواهی گرفت
دوست تو مهدی:gol:
پایندگی تو آرزوی قلبی ماست
یا علی
 

gordafarin

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام

سلام

مرسی ولی مشکل اینجاست که من از یک جهتایی با لنین متفق القولم و اونم اینه که حرفای خودم و بیشتر از بقیه قبول دارم شاید طی اعمالشون من به این نتیجه رسیده باشم بله درسته مشورت کار خیلی خوبیه ولی تو کدوم کارم منظورته؟دقیق نفهمیدم:que:
میگم نکنه تو زضا مارمولکی همش میگی عزیز دل:gol:
 

اشکان فروتن

مدیر بازنشسته
ممنون از مقاله های جالبتون
بهتاش خان هم اگه لطف کنه و تمام بنزین ها و CNG هارو یکی کنه ، به نظر من بهتر بشه!
 

mahdi.adelinasab

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
مرسی ولی مشکل اینجاست که من از یک جهتایی با لنین متفق القولم و اونم اینه که حرفای خودم و بیشتر از بقیه قبول دارم شاید طی اعمالشون من به این نتیجه رسیده باشم بله درسته مشورت کار خیلی خوبیه ولی تو کدوم کارم منظورته؟دقیق نفهمیدم:que:
میگم نکنه تو زضا مارمولکی همش میگی عزیز دل:gol:

از اینکه حرف من رو رد می کنی اشکال نداره
می تونی اینطور باشی
انسان ها می تونن اینطور تصمیم بگیرن
راستی حتی می تونی اُمانیست هم بشی ؛ می تونی نهیلیست یا ...ایست های دیگه هم بشی
راستی لنین هم برای خودش تا به لنینی شما برسه از شور دیگران استفاده ها کرد
به هر حال من حرف خاصی نزدم و ندارم
خانم لنین!
پیروز باشی
یا علی
 
بالا