سلام
از اینکه محبت کردی و کارهاتو گذاشتی ازت ممنونم .
1- شیت بندی به عنوان یکی از مهمترین قسمتهای هر کار تحویلی معماری ، نکات و عوامل زیادی داره که توجه به اونها میتونه کار رو خیلی زیباتر، جذاب تر ، منطقی تر و حرفه ای تر نشون بده .
2- معمولا چون ایده معماری مهمترین گزینه در رسیدن به هدف قلمداد میشه ، میبایست توجه ویژه ایی بهش کرد . مثلا آنالیز یک سایت . ایده کلی این طرح علی رغم این که در نوع خودش متفاوته ، به لحاظ ساختاری و حیطه بندی نمی تونه نیاز ها رو مرتفع کنه . معمولا در هر طراحی ، اولین ساختارها و اولین راههای رسیدن به حجم شامل اقیلم ، نور طبیعی ، باد ، همجواریها ، مزاحمتها ، دید ، دسترسی ، خطوط شاخص سایت ،توپوگرافی ، قابلیتهای سایت و از این قبیل هستند و بنابر این به صرف داشتن یک ایده کلی نمی شه بلافاصله به طرح کلی ونهایتا پلان رسید .
3- شاسی معماری دارای ارزشهاییه که در سانتیمتر به سانتیمترش نهفته است . مطمئنا یک معمار می دونه که هر فرمی و هر شکلی چه نقاط حیاتی و مهمی داره و با هدف قرار دادن اون نقاط نامرئی ، مدارکش رو در شیت طوری میچینه که بیننده از کمپوزیسیون کلی یک شیت قبل از طراحی و قبل از زوم کردن روی ایده ، لذت ببره .
4- معمولا طراحی بر خلاف نقاشی یک فرآیند به حساب میاد که مطمئنا از اول نمیشه آخرش رو تصور کرد ولی چیزی که مهمه اینه که این فرآیند باید سلسله وار و روی قانون مشخصی جلو بره. مدارک با ارتباط با هم یک کلیت رو بسازن و اینطور نباشه که هر قسمت ساز خودش رو بزنه و در نهایت یکسری کلیات وجود داشته باشه که ارتباط بین اونها مشخص نباشه .
5- کادر و مفهومش باید با توالی و سلسه وار بودن حرکت به سمت حجم نهایی مشخص بشه .
6- ایده خوب ، می بایست فرآیند منطقی به سمت کلیات اولیه طراحی داشته باشه . رقص دارای حرکات و نیروهای خاصیه که می تونه از جهات مختلف مورد بررسی قرار بگیره .
7- معمولا در طراحی یک شیت ، قصدمون گمراه کردن بییننده نیست که عنوان ایده رو بزرگ و بدون هیچ مقدمه ایی به عنوان تیتر بیاریم .
8- شیت طراحی معمولا روزنامه دیواری هم نیست که در نقاط مختلف ، اشکال و تصاویری مرتبط یا غیر مرتط با اون رو داخل کار بگذاریم . این عناصر چون کمکی به کلیت طرح نمی کنن لزومی نداره که باشن . خصوصا وقتی کل طرح رنگ ملایم و یکنواختی داره ، رنگ دادن به یک عنصر بی ارتباط با طرح صرف زیبایی ، ارزش شیت رو پایین میاره .
9- خط و فونت معماری هم کی از مهمترین عناصر شیت به حساب میاد . اگر قادر به نوشتن دست آزاد نیستید می تونید از شابلونهای موجود در سایزهای مختلف استفاده کرده و زیبایی خاصی به شیت ببخشید .
10- مدارک ناپخته ، خبر از به نتیجه نرسیدن ایده و در نهایت عدم نتیجه گیری طراح می شه . دقت در انسجام مدارک یکی از عوامل موفقیت یک شیت محسوب می شه .
11- ساده ترین روش شاسی چینی ، اگر چه ایراد خاصی نداره ولی می شه با در نظر گرفتن نقاط طلایی شیت و کار روی کلیات ، ارزش کار رو بالا تر برد .
توصیه اکیدی بردیدن نمونه کار ها رو به شما دوست عزیزم می کنم . نمونه کارها در نحوه چیدمان ، نحوه شاسی نویسی ، رنگ گذاری ، سلسله مراتب ، هماهنگی مدارک و برخورد صحیح عناصر شیت .
باز هم از اینکه با جرات ، کارت رو برای نقد اینجا گذاشتی ازت ممنونم و امیدوارم این نقد بتونه به رشد کارت کمک کنه . این رو هم اعتراف می کنم که شاید خود من هم در مقام عمل یک روزی یک همچین اشتباهاتی می کردم اگر این مطالب بهم گفته نمی شد .
در ضمن اگر موافق باشی و شاسی هات رو با کیفیت تر برام بفرستی ، چند نمونه شاسی چینی و سایت آنالیز واست انجام میدم و به عنوان نمونه هایی از کار خودت اینجا میگذارم . از سایر دوستان هم همین تقاضا رو دارم .
موفق باشی .