بایگانی بخش آموزش بیان معماری

وضعیت
موضوع بسته شده است.

archi_arch

مدیر بازنشسته
سلام آرچی عزیز و فعال
ممنونم از اینکه لطف کردی و اولین سری تمرینات این تاپیک رو افتتاح کردی . خسته نباشی. فقط یادت باشه برای هر کدوم از تمریناتی که میگم حداقل 5 صفحه آ3 باید تمرین کنی دستت روان بشه . نمی شه با یک صفحه تمرین نتیجه گرفت . تمرینات بعدی یکمی بیشتر ازتون وقت خواهد گرفت . برای نشون دادن اهمیت این تمرینات قبلی ، تمرینات بعدی رو براتون خواهم گذاشت .
از سایر دوستان هم توقع دارم تعدادی از نمونه کارهاشون رو به عنوان نمونه اینجا بگذارن .
موفق باشید
ممنون
راستش اینم چند صفحه گلچین از همه ی کارا بود و فقط اینها نبود!:redface:
نمیدونم شاید یه کم چون سریع کار میکنم اینجوری میشه.
به هر حال چشم! بازم تمرین میکنم و اینجا قرار میدم.

doomann

Moderator
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
کاربر ممتاز
دومان جان این چند تا از کار من واسه شروع که بچه ها هم تشویق بشن کارشونو بذارن!اگه کیفیتش پایینه ببخشید چون خیلی با عجله عکس گرفتم!:redface:
فقط یه توضیح کوچیک!:
نمیدونم چرا تو خطوط بلند خیلی ضعیفم!هر کاری میکنم از این بهتر نمیشه!یه بار افقی بهتر میشه عمودی خرابتر یه بار برعکس!!!:cry:
سلام آرچی جان
خسته نباشی . اولین توصیه من برای بهتر شدن روند تمریناتت ، از بین بردن روحیه منفی و حس عدم تواناییه. من معتقدم کسی که تمریناتش رو انجام میده اینقدر اراده و اتکا به نفس داره که بتونه اون تمرینات رو در حد عالی هم انجام بده . پس از تمرین زیاد خسته نشو .
موضوع دیگه ای هم که باید بگم اینکه همه دوستان تمرین رو یک فرآیند فیزیکی می دونن که قراره یک کاری با یه مشقتی در طول یک زمان مشخص به پایان برسه . اگه یک چنین تفکری دارید هیچوقت تو اسکیس موفق نمی شین . سعی کنید با نشاط و شادابی شروع کنید . زمانی که حوصله دارین تمرین کنین . اگه خراب شد مهم نیست برگه رو پاره نکنید یا برگه جدید ور ندارید توی همون برگه اشکالاتتون رو اصلاح کنید و در حین تمرین به حرکت دست ، نگه داشتن سر و نحوه به دست گرفتن قلم دقت کنید. محیط نشستن رو طوری انتخاب کنید که مجبور به جابجایی نباشید .
در ادامه آموزشها چند تا داستان رو برای دوستان خواهم گفت تا بتونید بهتر تمرین کنید .

و یه سوال! من سعی میکنم فشار زیادی به قلم ندم ولی چون بعد از مدتی کار دستم خسته میشه و هم چون قلمم از بین میره میخوام بدونم این طبیعیه یا من دارم زیادی فشار میدم!!
ببین آرچی جان اگه بدون تمرین و بدون گرم کردن خودت وارد یک مسابقه فوتبال بشی و 90 دقیقه قانونی بدون وقت اضافه بدویی فکر می کنی چی به روزت میاد ؟ اسکیس علی رغم اینکه یه فعالیت روحی هم حساب می شه به فیزیک آماده هم بستگی داره . باید تمریناتت رو بیشتر کنی . حجم تمرین منظورم نیست ، تداوم تمرین حرف اول رو میزنه . خیلی از بچه ها در آزمون اسکیس علی رغم توانایی زیاد به لحاظ فیزیکی و بدنی توانایی ندارن که ادامه بدن و خیلی زود خسته می شن و نه تنها فکرشون دیگه کار نمی کنه بلکه اسکیس خوبی هم نمی تونن بزنن . پس تداوم تمرین و آمادگی فیزیکی مهمترین اصل خسته نشدنه .

و در اخر اینکه اماده ی هر گونه نقد و ... و در صورت لزوم جریمه ای! هستم استاد!!:redface:
ممنون

تمریناتت خیلی خوبه بهت خسته نباشید میگم و امیدوارم ادامه بدی . چند تا توصیه که می خواستم پیغام خصوصی بهت بدم ولی دیدم اگه توی تاپیک مطرح بشه دوستان هم استفاده می کنن و شاید سوال هم باشه .
1- هر تمرین داخل یک صفحه آ3 باید انجام بشه . خصوصا تمریناتی مثل همین خط که نباید 3 میل بیشتر فضای خالی داشته باشه .
2- داخل هر صفحه بیشتر از 3 غلط ممنوعه . جایی که اشتباه کردید حتما یک ضربدر بگذارید کنارش تا متوجه باشید که اشتباه کردید و اون اشتباه رو مجددا تکرار نکنید و به مغزتون هم بسپارید که و بفهمونید که من دارم این اشکال رو می بینم و اینطور نیست که به خاطر زحمتی که کشیدین از اشتباهاتتون چشم پوشی کنین .
3- این کاری که میگم رو استاد من انجام داد و من ازش زیاد درس گرفتم حالا شما هم برای خودتون انجام بدید . وقتی یک صفحه آ3 تمام شد کنار خطاها با ضربدر علامت بگذارید . اگه ضربدر ها از 3 تا بیشتر شد خیلیملایم و بات آرامش کاغذ آ3 رو از وسط پاره کنید و توی یک پوشه نگهدارید . و تمرینات درست و غلططتون رو جا کنید .
4- برای تمریناتتون ساعت و تاریخ و مکان بنویسید تا متوجه روند پیشرفتتون باشید
5- از نشون دادن کارتون به دیگران به انتظار تشویق بپرهیزید که این میشه آفت یاد گیری.
6- برای تداوم تمریناتتون برنامه ریزی کنید . و اگه جایی میرید که اری تاریخی یا بنای خوبیبرای کروکی داره وسائل همراه ببرید و کروکی بزنید . از هیچ چیز هم نترسید . بد ترین کار هم که باشه ارزش خودش رو داره . اینطوری ناخودآگاهتون از ضعفهاش باخبر میشه و در جهت رفعش میکوشه .
7- هر کاری مرارتها و مشکلات خودش رو داره سعی نکنید ظرف یک هفته یا یکماه یک اسکیس بی نقص بزنید . تضمین می کنم اگه مداوم 6 ماه کار کنید به راحتیاسکیسهای فوق العاده و قابل قبولی رو بزنید .
موفق باشید .

rahajo0on

عضو جدید
کاربر ممتاز

doomann

Moderator
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
کاربر ممتاز
بچه ها سلام تمرینات دایرمو براتون می زارم من راحت دایره می کشیدم ولی این مدلی که اول باید یه

نقطه بکشی و حول اون دایره بکشی سخته حالا من حدوده 2 صفحه و نیم تمرین کردم ببینید چطوریه

http://i34.tinypic.com/2gxof49.jpg

http://i38.tinypic.com/r1y14m.jpg

http://i33.tinypic.com/2u8jsz6.jpg

سلام
خسته نباشی. هنوز باید تمرین کنی . مضاف بر اینکه من شروط تمرین رو بارها و بارها گفتم میبایست تمام صفحه پر از دایره بشه طوری که 3 میل فضای خالی تو صفحه نباشه. در ضمن دایره هات هنوز دایره نیست . دایره صاف و بایک حرکت وکاملا متقارن نسبت به مرکزی که براش در نظر میگیری . نمونه تمرین دایره خودم رو براتون میگذارم .

( ببخشید کم کیفیته با موبایل گرفتم عکس رو )
راجع به قلم تون هم واقعا نمی دون چی بگم . راستش رو بخواید بین حدود 60 تا uni pin که من برا تمرینات اسکیسم خریدم دو تاش شبیه مشکل شما رو داشت . ولی اینطوری که مشخصه این مشکل خیلی داره مصطلح میشه . من پیشنهاد کردم از 8/. استفاده کنید . امیدوارم جواب بده .​

rahajo0on

عضو جدید
کاربر ممتاز
ممنون که اشکالاتمو بهم یاداوری کردین.

نه قلم منuni pin 05 هستش و اصلا مشکلی نداره گفتم شاید من اشتباهی قلم دیگه ایی گرفتم.

چون قلم همه خراب میشه ولی ماله من نمیشه برا همون شک کردم و عکسشو براتون گذاشتم:surprised:

zarnaz_a

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
پیشنهاد عالی بود...
من این تاپیکو ندیده بودم...
از الان شروع میکنم... حتما فردا شب سعی میکنم بزارم... نشد روز بعدش. قول میدم استاد جون.
راستی یه سوال... من اینجا ندیدم چه چیزایی باید کار کنیم.. اما این طور که از کارای بچه ها معلومه باید خطوط افقی و عمودی با فاصله های معین داشته باشیم دیگه اره؟

erick

عضو جدید
کاربر ممتاز
پیشنهاد عالی بود...
من این تاپیکو ندیده بودم...
از الان شروع میکنم... حتما فردا شب سعی میکنم بزارم... نشد روز بعدش. قول میدم استاد جون.
راستی یه سوال... من اینجا ندیدم چه چیزایی باید کار کنیم.. اما این طور که از کارای بچه ها معلومه باید خطوط افقی و عمودی با فاصله های معین داشته باشیم دیگه اره؟
زرناز جان.....توضيحات كارا تو تاپيك آموزش هاي مقدماتيه اسكيس هست.....اينجا فقط كوركسيونه;)

doomann

Moderator
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
کاربر ممتاز
سلام به همه دوستان عزیزم

dooman عزيز نميشد اين مسابقه تو همين تابستون باشه؟
ببین دوست عزیزم . خیلی از دوستان تازه دارن اسکیس رو شروع می کنن . بنابر این من نخواستم اونها از گردونه عقب بمونن و اینکه مسابقه انگیزه ایی بشه برای بیشتر کار کردنشون .

منم گیج شدم... یکی بگه چه خبره...
تو رو خدا تا تابستون تموم نشده یه کاری بکنیم دیگه...
زرناز جان ، همیشه باید از خودمون شروع کنیم . منتظر دیگران نباش عزیزم .

والا من تازه وارد نیستم ولی منم گیج شدم ...:confused::confused:
نه نیستند ... اولین اسکیس مهر ماه برگزار میشه که اون موقع موضوع اعلام میشه ... هر ماه یه موضوع اسکیس داده میشه ...
اون موضوعات برا تمرین خودمون بودن...
آره دومان جان؟ یا من اشتباه می کنم؟:surprised::confused: می شه خودت توضیح بدی؟ :redface:
در ضمن خوش اومدی :redface:

سیمین جان دقیقا درسته. من نمی دونم بچه ها چرا اینقدر خودشونو اذیت می کنن!! من 18 تا کد اسکیس گذاشتم که هر کس هر کدوم رو دلش خواست می تونه کار کنه، محدودیتی هم نداره و شیتش رو هم این جا بذاره هم تو تاپیک کرکسیون تا کرکسیون بشه . این موضوع هیچ ربطی به مسابقه نداره . اونجا هم گفتم بازم می گم ، تاپیک کارگاه اسکیس بومی تالار معماری و متعلق به دوستانم توی تالار معماریه ولی مسابقه به خاطر جذاب شدنش در تمام وب انتشار داده خواهد شد تا هم دوستان بیشتری جذب سایت بشن و هم مسابقه جذاب تری رو شاهد باشم و ایضا اولین بنیانگذار مسابقه اینترنتی اسکیس باشیم .
پس لطفا گیج نشید .حالا که نوشین جان زحمت کشید و دوباره موضوعی شروع کرده همگی لطفا منعطف بشید روی موضوعی که مطرحی میشه منهم بلافاصله سایتش رو براتون میذارم تا راحتتر طراحی کنین . همین

سلام
من تازه واردم من یکمی گیج شدم مگه اون 18تا کد موضوع اسکیس نیستند:question:
خوب این موضوع اولین کد ازاون 18 تا کدِ.

سلام
کسی خبر داره موضوع اسکیس امسال چی بود؟:w05:
موضوع اسکیس سراسری تالار تختی بود و دانشگاه آزاد طراحی المان واحد علوم تحقیقات .

doomann

Moderator
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
کاربر ممتاز
اسکیس شماره 5

کد 01 کتابخانه 1000 جلدی - تبریز

مهلت تحویل کارها : دو هفته اینده جمعه 25/5/87
مدارک خواسته شده طبق کنکور اسکیس امسال خواهد بود .
پلان - نما - مقطع - و روند رسیدن به حجم . البته پرسپکتیو هم ترسیم شود .

طراحی با توجه به اقلیم منطقه باشد .
سایت طراحی در زمینی به ابعاد 30*50 متر مربع و ورودی به سایت جهت شمال و شرق امکان پذیر است

تحلیل فضاها- کتابخانه + داستان ریز فضا
کتابخانه

به مجموعه‌ای از اطلاعات و منابع و خدمات اطلاعاتی گفته می‌شود که توسط یک نهاد عمومی، خصوصی یا یک شخص نگهداری و اداره می‌شود. از نگاه سنتی، کتابخانه به طور معمول به مجموعه‌ای از
کتاب‌ها گفته می‌شود.
کتابخانه مکانی برای مطالعه کتاب است !
کتابخانه دارای دسته بندیهای متفاوت کتاب است و دارای دو سیستم قفسه باز و قفسه بسته است قفسه بسته به مخزن اصلی وابسته است ب

تعريف كتابخانه هاي تخصصي طبق استانداردها و وظايف آن

كتابخانه هاي تحقيقاتي هستند كه بامجموعه هاي تخصصي خود خدمات اطلاعاتي ويژه اي را به گروهي از كاربران و پژوهشگرانارائه مي دهند. اين اصطلاح مراكز و خدمت اطلاع رساني را نيز دربر مي گيرد. كتابخانهتخصصي، به عنوان مهمترين منبع اطلاعاتي و پژوهشي جامعه علمي خود بايد مجموعه ايمتوازن و سازمان يافته در رشته هاي مربوط و هماهنگ با اهداف و برنامه هاي سازمانمادر فراهم آورد. اين مجموعه بايد حاوي تازه ترين اطلاعات و مدارك موجود در اشكالمختلف چاپي يا غيرچاپي(كتاب، نسخه خطي، نشريه ادواري، جزوه، نقشه، نمودار،ميكروفيلم، ميكروفيش، پايان نامه، بريده جرايد ، نوار صوتي، نوار ويدئو، فيلم، عكس،اسلايد، نرم افزار كامپيوتري، انواع رسانه هاي الكترونيكي و جز آن باشد

بخش ها: - كتابهاي فارسي و غير فارسي
- نشريات فارسي و غيرفارسي
- بانكها و پايگاههاي اطلاعاتي
- اسناد و مدارك علمي – فني فارسي وغيرفارسي
- مرجع ( پايان نامه ها و كتابهاي مرجع فارسي وغيرفارسي )
- نقشه ها
- ميز امانت و خدمات تكثير و نسخه برداري
- بخش مبادله کتب و نشريات

رده بندي كتابخانه:
- رده بندي كتابخانه بر اساس رده بندي كتابخانه كنگره (LC) است.

انواع کتابخانه :
کتابخانه عمومی
کتابخانه دانشگاهی
کتابخانه تخصصی
کتابخانه های آکادمیک
کتابخانه های وابسته به یک مجموعه
کتابخانه ملی

تعریف کتابخانه آستان قدس رضوی :
از صحن شیخ بهایی چند پله وجود دارد که وقتی بالا می روی روبرو آقایی نشسته تقریبا در حال چرت زدن سمت راست مربوط به مردان است جایی که وسایل اضافی را می دهی و یک فیش طلقی سفت می گیری شببیه نمره های قدیم حمام ! دقیقا سمت مقابل ، خواهران محترمه اذن دخول می گیرند و بعد از تحویل وسایل داخل همان حیاط خلوتی می شوند که ما میشویم و بعد از گذشتن از کنار یک المان کوچک وارد محوطه اصلی کتابخانه می شوند .

سمت راست چند عدد کامپوتر موجوده که خوراکشون احتمال قوی یا گازوییله یا ذغال سنگ چون سرعتش مثل سرعت یادگیری من و حرکت کردن خانم باجی حمید اینا است که الان حدود 102 سال از خدا عمر گرفته حتم یقین عزرایئل یا مثل ما جدیدا فراموشکار شده یا الا ایهال امتحان اسکیسی چیزی داره که نمیرسه سر وقت این جوونای ناکام !

پرت شدیم از کنار کامپیوترا ... بغل کامپیوترا یه آقایی نشسته با لباس سفید دکتری که فک می کنم دکتری کتابداری یا کتابخونی یا کتاب خوری داره چون هم عینکش مثل عینک نن جان ما میمونه هم شکمش مثل شکم آقا جانمان گنده است هم اینکه سرش بد جوری تو کتابه ، البته همش یه نیم نگاهی هم به کامپوترا داره که نکنه کسی با دستگاه سی دی خوانش کارای خلاف شرعی چیزی انجام بده مبادا عکس مطلبی چتی تخمه ایی چیزی رد و بدل بشه ... در ضمن ای آقا با مخزن اصلی در ارتباطه که اگه خدای ناکرده کتابی چیزی خواستی بهت بده تا چند روز امانت ببری چند تا یادگاری و عکس و فحش و دعا بنویسی بعد هم مواکدا تاکید کنی اگه واسه 70 نفر ننویسن الهی بمیرن الهی کور بشن الهی به زمین گرم بخورن . آوار خراب شه سرشون و خلاصه از این حرفا و بعد بیای کتابو پس بدی ...
دست چپ همین سالن چند تا چک نقد کن که چند تا مسئول که اینا هم لباس دکتری تنشونه نشستن و کارای خاصی انجام میدن . مثلا روزنامه میخونن چای میخورن با هم گپ میزنن و گاهی هم اگه سوالی راجع به عضویت در کتابخونه ازشون بشه میگن برو روی برد رو بخون مگه ...

مستقیم یه مسجد چوبی ساخته شده که جلوش پره از پلاستیکه نمی دونم مردم کفشاشونو واسه چی میخوان به رخ خدا بکشن یا واسه بوی مطبوعش دلشون تنگ میشه الا ایهال وقت نماز جای پلاستیکا پر میشه جای بسی شکر داره که این پلاستیکا ارزونه . راستی یادم رفت بگم هنوز برای ورود به کتابخونه عوارض نمی گیرن !!

مستقیم تر که میری حدود 25 تا 35 تا پله میری پایین تا برسی به مخزن باز که جلوش بزرگ نوشتن افراد غیر عضو وارد نشن . خوب منم نمی تونستم وارد نشم . بالاخره یکبار تو زندگی هم که شده باید کتابخونه رو دید دیگه !

قصدم از گذاشتن این داستان در این تحلیل این بود تا روند طراحی اسکیس برای مواردی که احیانا ریز فضای اونها رو ندارید رو متوجه بشین. خصوصا دوستانم که معماری نخوندن و قصد شرکت در ارشد معماری رو دارن. هر چند بچه های معماری هم میتونن استفاده های خوبی بکنن و در تکمیل کردن ریز فضا ها موفق باشن .

doomann

Moderator
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
کاربر ممتاز
اسکیس شماره 5
کد 01 کتابخانه 1000 جلدی - تبریز

مهلت تحویل کارها : دو هفته اینده جمعه 25/5/87
مدارک خواسته شده طبق کنکور اسکیس امسال خواهد بود .
پلان - نما - مقطع - و روند رسیدن به حجم . البته پرسپکتیو هم ترسیم شود .
طراحی با توجه به اقلیم منطقه باشد .

با اجازه نوشین جان من سایت و تمام جزییات رو برای دوستان میگذارم تا هر نوع ابهامی از بین بره و مشکلی برای آنالیز و طراحی واقعی نداشته باشید . در ضمن موارد و مدارک خواسته شده رو هم کامل می کنم.

سایت : تبریز - روبروی میدان ساعت و حاشیه میدان خواهد بود . سایت مورد نظربا حاشیه قرمز رنگ مشخص شده :

ابعاد زمین در شکل زیر مشخص شده :

عرض خیابانهای اصلی و فرعی، میدان و همینطورجهت شمال سایت در شکل زیر مشخص شده :

دید از سایت به سمت میدان :

دید از سمت سایت به سمت خیابان شرقی :

فضا های مورد نیاز طراحی :
از اونجا که تبریزیک شهر قدیمی و با سابقه تارخی درخشان در فرهنگ ایرانی به شمارمی ره و همچنین بافت شهر تا حدودی هویت بومی خودش رو حفظ کرده از شما انتظار میره تا با توجه به تمام این خصوصیات ، کتابخانه اصلی این شهر رو با گنجایش 10000 جلد کتاب به شکلی طراحی کنید که :
1- بافت بومی و جداره یکنواخت شهری از پاشیده نشه و حجم به عنوان یکی از عناصر موجود در سایت بتونه رفتار هماهنگی با سایر بناهای مجاور و اطرافش داشته باشه .
2- اقلیم در طراحی مد نظر قرار گرفته بشه
3- فضای سبز و پارکینگ برای حدود 40 خودروی کارمندان در نظر گرفته بشه .
4- فضا های اصلی مورد نیاز برای استفاده بزرگسالان و جوانان درنظر گرفته بشه .
5- سالن مطالعه خواهران و برادران
6-0 سرویسهای بهداشتی خواهران و برادران
7- غذا خوری برای پرسنل و بازدیدکنندگان
8- موزه کتب خطی و دستنویس
9- نمایشگاه کتب جدید التالیف
10- بخش متخصصین و محققین
11- تالارقفسه بازو بسته
12 - بخش امانات
13 بخش مقالات ، جستجوی رایانه ای
14- بخش امانات خواهرا ن وبرادران

پیشنهاد می کنم چنانچه تمایل داشتید کارها رو در 2 شیت انجام بدید .

مدارک مورد نیاز :
پلان طبقات ، نما از هر 4 طرف ، پرسپکتیو حداقل 3 تا ، مقطع افقی و عمودی ، سایت آنالیز ، روند رسیدن به حجم ، حیطه بندی ها ، فونت شیت رسمی و مخصوص اسکیس ، راندو با ماژیک یا سیاه قلم یا بدون راندو

موفق باشید .​

doomann

Moderator
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
کاربر ممتاز
این که با سایتی که نوشین جان گفت فرق داره.....
الان ینی ابعاد کل سایت اینه و ما در مساحت 30*50 کار میکنیم؟؟؟:question:ینی طراحی سایت و پارکینگ و اینا هم داریم دیگه؟

سلام
چند تا اشکال توی صورت مساله هست که اونها اصلاح شدن :
1- کتابخانه 10000 جلدی شده

2- سایت نداشتیم ولی حالا داریم _ به خاطر اینکه آنالیز سایت محدودیتهایی در طراحی ایجاد می کنه که مطمئنا به روند یادگیری همه کمک می کنه .

3- ریز فضاها به کل مجموعه اضافه شده . قبلا فقط کتابخونه بود الان تمام اماکن مورد نیازش تو طراحی هست . اونم به خاطر اینکه وقت زیاد داریم و می تونیم روش کار کنیم .

4- با اجازه نوشین جان ابعاد سایتی که تصاویرش رو گذاشتم معیار طراحی خواهد بود . علتش هم اینکه ما بخاطر عدم تمرین توی سایت مشخص امسال ضربه سنگینی تو اسکیس خوردیم و این مساله باید تمام و کمال تمرین بشه تا برای هر موضوعی آماده باشیم .

موفق باشید.

doomann

Moderator
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
کاربر ممتاز

سلام
از اینکه محبت کردی و کارهاتو گذاشتی ازت ممنونم .
1- شیت بندی به عنوان یکی از مهمترین قسمتهای هر کار تحویلی معماری ، نکات و عوامل زیادی داره که توجه به اونها میتونه کار رو خیلی زیباتر، جذاب تر ، منطقی تر و حرفه ای تر نشون بده .
2- معمولا چون ایده معماری مهمترین گزینه در رسیدن به هدف قلمداد میشه ، میبایست توجه ویژه ایی بهش کرد . مثلا آنالیز یک سایت . ایده کلی این طرح علی رغم این که در نوع خودش متفاوته ، به لحاظ ساختاری و حیطه بندی نمی تونه نیاز ها رو مرتفع کنه . معمولا در هر طراحی ، اولین ساختارها و اولین راههای رسیدن به حجم شامل اقیلم ، نور طبیعی ، باد ، همجواریها ، مزاحمتها ، دید ، دسترسی ، خطوط شاخص سایت ،توپوگرافی ، قابلیتهای سایت و از این قبیل هستند و بنابر این به صرف داشتن یک ایده کلی نمی شه بلافاصله به طرح کلی ونهایتا پلان رسید .

3- شاسی معماری دارای ارزشهاییه که در سانتیمتر به سانتیمترش نهفته است . مطمئنا یک معمار می دونه که هر فرمی و هر شکلی چه نقاط حیاتی و مهمی داره و با هدف قرار دادن اون نقاط نامرئی ، مدارکش رو در شیت طوری میچینه که بیننده از کمپوزیسیون کلی یک شیت قبل از طراحی و قبل از زوم کردن روی ایده ، لذت ببره .

4- معمولا طراحی بر خلاف نقاشی یک فرآیند به حساب میاد که مطمئنا از اول نمیشه آخرش رو تصور کرد ولی چیزی که مهمه اینه که این فرآیند باید سلسله وار و روی قانون مشخصی جلو بره. مدارک با ارتباط با هم یک کلیت رو بسازن و اینطور نباشه که هر قسمت ساز خودش رو بزنه و در نهایت یکسری کلیات وجود داشته باشه که ارتباط بین اونها مشخص نباشه .

5- کادر و مفهومش باید با توالی و سلسه وار بودن حرکت به سمت حجم نهایی مشخص بشه .

6- ایده خوب ، می بایست فرآیند منطقی به سمت کلیات اولیه طراحی داشته باشه . رقص دارای حرکات و نیروهای خاصیه که می تونه از جهات مختلف مورد بررسی قرار بگیره .

7- معمولا در طراحی یک شیت ، قصدمون گمراه کردن بییننده نیست که عنوان ایده رو بزرگ و بدون هیچ مقدمه ایی به عنوان تیتر بیاریم .

8- شیت طراحی معمولا روزنامه دیواری هم نیست که در نقاط مختلف ، اشکال و تصاویری مرتبط یا غیر مرتط با اون رو داخل کار بگذاریم . این عناصر چون کمکی به کلیت طرح نمی کنن لزومی نداره که باشن . خصوصا وقتی کل طرح رنگ ملایم و یکنواختی داره ، رنگ دادن به یک عنصر بی ارتباط با طرح صرف زیبایی ، ارزش شیت رو پایین میاره .

9- خط و فونت معماری هم کی از مهمترین عناصر شیت به حساب میاد . اگر قادر به نوشتن دست آزاد نیستید می تونید از شابلونهای موجود در سایزهای مختلف استفاده کرده و زیبایی خاصی به شیت ببخشید .

10- مدارک ناپخته ، خبر از به نتیجه نرسیدن ایده و در نهایت عدم نتیجه گیری طراح می شه . دقت در انسجام مدارک یکی از عوامل موفقیت یک شیت محسوب می شه .

11- ساده ترین روش شاسی چینی ، اگر چه ایراد خاصی نداره ولی می شه با در نظر گرفتن نقاط طلایی شیت و کار روی کلیات ، ارزش کار رو بالا تر برد .

توصیه اکیدی بردیدن نمونه کار ها رو به شما دوست عزیزم می کنم . نمونه کارها در نحوه چیدمان ، نحوه شاسی نویسی ، رنگ گذاری ، سلسله مراتب ، هماهنگی مدارک و برخورد صحیح عناصر شیت .

باز هم از اینکه با جرات ، کارت رو برای نقد اینجا گذاشتی ازت ممنونم و امیدوارم این نقد بتونه به رشد کارت کمک کنه . این رو هم اعتراف می کنم که شاید خود من هم در مقام عمل یک روزی یک همچین اشتباهاتی می کردم اگر این مطالب بهم گفته نمی شد .
در ضمن اگر موافق باشی و شاسی هات رو با کیفیت تر برام بفرستی ، چند نمونه شاسی چینی و سایت آنالیز واست انجام میدم و به عنوان نمونه هایی از کار خودت اینجا میگذارم . از سایر دوستان هم همین تقاضا رو دارم .
موفق باشی .

hamid_h

عضو جدید
سلام
از اینکه محبت کردی و کارهاتو گذاشتی ازت ممنونم .
1- شیت بندی به عنوان یکی از مهمترین قسمتهای هر کار تحویلی معماری ، نکات و عوامل زیادی داره که توجه به اونها میتونه کار رو خیلی زیباتر، جذاب تر ، منطقی تر و حرفه ای تر نشون بده .
2- معمولا چون ایده معماری مهمترین گزینه در رسیدن به هدف قلمداد میشه ، میبایست توجه ویژه ایی بهش کرد . مثلا آنالیز یک سایت . ایده کلی این طرح علی رغم این که در نوع خودش متفاوته ، به لحاظ ساختاری و حیطه بندی نمی تونه نیاز ها رو مرتفع کنه . معمولا در هر طراحی ، اولین ساختارها و اولین راههای رسیدن به حجم شامل اقیلم ، نور طبیعی ، باد ، همجواریها ، مزاحمتها ، دید ، دسترسی ، خطوط شاخص سایت ،توپوگرافی ، قابلیتهای سایت و از این قبیل هستند و بنابر این به صرف داشتن یک ایده کلی نمی شه بلافاصله به طرح کلی ونهایتا پلان رسید .

3- شاسی معماری دارای ارزشهاییه که در سانتیمتر به سانتیمترش نهفته است . مطمئنا یک معمار می دونه که هر فرمی و هر شکلی چه نقاط حیاتی و مهمی داره و با هدف قرار دادن اون نقاط نامرئی ، مدارکش رو در شیت طوری میچینه که بیننده از کمپوزیسیون کلی یک شیت قبل از طراحی و قبل از زوم کردن روی ایده ، لذت ببره .

4- معمولا طراحی بر خلاف نقاشی یک فرآیند به حساب میاد که مطمئنا از اول نمیشه آخرش رو تصور کرد ولی چیزی که مهمه اینه که این فرآیند باید سلسله وار و روی قانون مشخصی جلو بره. مدارک با ارتباط با هم یک کلیت رو بسازن و اینطور نباشه که هر قسمت ساز خودش رو بزنه و در نهایت یکسری کلیات وجود داشته باشه که ارتباط بین اونها مشخص نباشه .

5- کادر و مفهومش باید با توالی و سلسه وار بودن حرکت به سمت حجم نهایی مشخص بشه .

6- ایده خوب ، می بایست فرآیند منطقی به سمت کلیات اولیه طراحی داشته باشه . رقص دارای حرکات و نیروهای خاصیه که می تونه از جهات مختلف مورد بررسی قرار بگیره .

7- معمولا در طراحی یک شیت ، قصدمون گمراه کردن بییننده نیست که عنوان ایده رو بزرگ و بدون هیچ مقدمه ایی به عنوان تیتر بیاریم .

8- شیت طراحی معمولا روزنامه دیواری هم نیست که در نقاط مختلف ، اشکال و تصاویری مرتبط یا غیر مرتط با اون رو داخل کار بگذاریم . این عناصر چون کمکی به کلیت طرح نمی کنن لزومی نداره که باشن . خصوصا وقتی کل طرح رنگ ملایم و یکنواختی داره ، رنگ دادن به یک عنصر بی ارتباط با طرح صرف زیبایی ، ارزش شیت رو پایین میاره .

9- خط و فونت معماری هم کی از مهمترین عناصر شیت به حساب میاد . اگر قادر به نوشتن دست آزاد نیستید می تونید از شابلونهای موجود در سایزهای مختلف استفاده کرده و زیبایی خاصی به شیت ببخشید .

10- مدارک ناپخته ، خبر از به نتیجه نرسیدن ایده و در نهایت عدم نتیجه گیری طراح می شه . دقت در انسجام مدارک یکی از عوامل موفقیت یک شیت محسوب می شه .

11- ساده ترین روش شاسی چینی ، اگر چه ایراد خاصی نداره ولی می شه با در نظر گرفتن نقاط طلایی شیت و کار روی کلیات ، ارزش کار رو بالا تر برد .

توصیه اکیدی بردیدن نمونه کار ها رو به شما دوست عزیزم می کنم . نمونه کارها در نحوه چیدمان ، نحوه شاسی نویسی ، رنگ گذاری ، سلسله مراتب ، هماهنگی مدارک و برخورد صحیح عناصر شیت .

باز هم از اینکه با جرات ، کارت رو برای نقد اینجا گذاشتی ازت ممنونم و امیدوارم این نقد بتونه به رشد کارت کمک کنه . این رو هم اعتراف می کنم که شاید خود من هم در مقام عمل یک روزی یک همچین اشتباهاتی می کردم اگر این مطالب بهم گفته نمی شد .
در ضمن اگر موافق باشی و شاسی هات رو با کیفیت تر برام بفرستی ، چند نمونه شاسی چینی و سایت آنالیز واست انجام میدم و به عنوان نمونه هایی از کار خودت اینجا میگذارم . از سایر دوستان هم همین تقاضا رو دارم .
موفق باشی .
ممنون از نظراتت.این اولین بار بود که من این فرمی کارامو اراعه میدادم .تا بحال هام فرست نشده کلاس برم همین مقدارم از بچه های همین سایت یاد گرفتم.راستش مدارکی که از ما میخواستن خیلی بود مخصوصا که استادم نگاه خاصی رو کار من داشت کارهارو که تموم کردم فهمیدم میتونستم 3 تا شیت بدم اما نشد .خیلی دوست دارم بیام تهران کلاس اگه تو این ضمینه هم راهنماییم کنی ممنون میشم.اون مینیاتور ها رم هم بی ربط نکشیدم به نوع پوشش زنان کرد هنگام رقص کردی مربوط میشه. در کل راهنمایی خوبی کردی.در رابطه با کلاس یادت نره:gol:

archi_arch

مدیر بازنشسته
ممنون دومان جان از راهنماییهای خوبت.سعی میکنم حتما به کار بگیرم.:gol:

اینم تمرینهای دایره ام! ببخشد اگه کیفیتش پایینه!:redface:
ولی خدایی اخراش اینقدر شلوغ شده بود خودمم نمیفهمیدم چی دارم میکشم!!! همه چیو سپرده بودم به دستم!!!:D

rahajo0on

عضو جدید
کاربر ممتاز
از تمام اساتید و دوستان عزیزم خواهش می کنم ایراد های کارم ها بگن تا رفع کنم:redface:

rahajo0on

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان امروز چند مدل از کارای دوستمو براتون می زارم که ترم دوم معماری هستش ازم خواسته

طرحشو اینجا بزارم تا شما نظرتونو بگین تا بدونه این مدل کار کردن نو آفرینیه یا یه کار ابتدایی و بچه

گونست

http://i38.tinypic.com/2dugpld.jpg

ادامه داره

rahajo0on

عضو جدید
کاربر ممتاز
همینجوری کار کرده می خواست بدونه اینجوری پلات بگیره و تحویل بده بد میشه؟

shanli

مدیر بازنشسته
سلام دومان عزیز:gol:

من این تاپیک رو چند دقیقه ی پیش دیدم.متاسفم..باید زودتر از اینها میدیدم.
باید بگم توضیحاتی که دادید و راهنماییهتون بینهاییت عالیه.:gol:

از همین امروز شروع میکنم استاد;)
امیدوارم شاگرد خوبی باشم!:cowboy:

وضعیت
موضوع بسته شده است.