خیلی از خوانندگان وبلاگ در مورد هرس رز سوال میپرسن ...
مثلا می پرسند که رزهای ما با اینکه خیلی بزرگ اند اما کم گل میدن یا کیفیت گلهاش خیلی کمه ...
یا مثلا میخوان رزهاشون پرپشت بشه...
جواب همه این سوالا در زمان صحیح هرس رز هست :
در زمانهایی که شرایط رشد برای گیاه فراهم نیست باید بوته های رز را به صورت کف بر هرس کنیم.
در مناطق سردسیر که زمستان سردی هوا در حدی هست که گیاهان به خواب میرن نیازه هست گلهای رز کف بر یا هرس شوند.
در مناطق گرمی مثل بوشهر هم باید در فصل تابستان که گرما شدت میگیره باید بوته ها را کف بر کرد.
کف بر کردن یعنی یه بوته رو در نظر بگیرید ، از خاک تا دومین جوانه روز ساقه رو دست نزنید ، از جوانه دوم به بالا شاخه ها رو حذف کنید.
از مهمترین مزایای کف بر کردن در زمان خواب و یا عدم فعالیت گیاه ، از بین نرفتن انرژی گیاه برای رشدهای بی هدف هست یعنی گیاه برگهای کوچک تولید میکند و گلهایی ریز با گلبرگ های کم تولید میکنه که با هرس از ایجاد این رشد بی کیفیت جلوگیری میکنیم تا زمانی کهع شرابط دمایی و رشد گیاه فراهم بشه.
برای درک بهتر میتونید به سایت Hortilover برید و کلیپ کوتاهی که در مورد هرس رز هست رو دانلود کنید و ببینید.
مشخصات کلیپ :
زبان فیلم: انگلیسی
زمان: 3:29
فرمت: FLV
حجم فایل: 13.55 مگابایت
لینک دانلود: غیر مستقیم
----------------------------------------------------------------------------
یک کلیپ در مورد هرس بوته رز در گلدان رو دیدم که یک خانم مسن آموزش میدن ، چیزی که برای من خیلی جالب بود خانمی با این سن با چه علاقه و تسلطی آموزش میدن این در حالی هست که اکثر خانمها در ایران در سنین خیلی کم خودشون رو پیر و از کارافتاده میدونن منم دوست دارم اگه خدا بهم عمر طولانی داد مثل این خانم سرحال و سرزنده باشم پس از الان باید شروع کنم .
مدت زمان : 4:44
زبان فیلم : زبان اصلی
فرمت : FLV
چند نکته از این کلیپ :
اول که استفاده از دستکش باغبانی و پوششی برای دستش تا زمان هرس در اثر خارها پوستش آسیب نبینه ، این در حالیه که من هنوز نتونستم دستکش باغبانی گیر بیارم و بارها دستم بدجور زخمی شده.
در انجام هرس اول شاخه های خشک که دیگه امکان رشدشون وجود نداره رو حذف میکنه ، چون اگه این شاخه ها روی گیاه بمونن میتونن جای خوبی برای زندگی آفات باشند و کل گیاه و گیاهای اطراف رو بر اثر حمله آفات مورد تعدید قرار دهند.
بعد شاخه هایی که گلدهیشون تموم شده و ظریف هستند رو حذف میکنه.
در انتهای فیلم تاکید بر این هست که اون قستهایی که هرس میشن تا نزدیک جوانه باید قطع بشه نه اینکه بالای جوانه بخشی از شاخه که امکان رشد نداره بمونه چون اون قسمت بعد از مدتی خشک میشه و حشرات و افات به راحتی میتونن اونجا زندگی کنن و برای گیاه ایجاد خطر کنند.
در ضمن بهتره قبل از کار تیغه های قیچی تیز باشن تا در یک حرکت و به صورت صاف بتوان شاخه هار و قطه کرد.
-------------------------------------------------------------------------------
قبل هرس و بعد از هرس :
من با این هرس باعث رشد شاخه های جدید و قوی گلدهنده برای گیاه شدم ، در حقش لطف کردم باید دعا به جونم کنه