سلام دوست عزیزم.
تاپیک جنجالی زدی.........
این از آن تاپیک هایی که پست بدی یه جوره پست ندی یه جور دیگه.
همین جوری بعضی آقایون منو نفوذی می دونن

چه برسه به اینکه بخوام حرفی بزنم

باید توجه داشته باشیم که در جامعه در حال گذار ما قبح یه سری از اعمال خوب یا بد شکسته شده است.
خیلی از این ایرادهایی که مطرح فرمودید به تفاوت در نگرش افراد در زمینه های مختلف بر می گرده.مثلا اگه یه دختر و یه پسر در جامعه مرتکب کار خلافی بشن جامعه بیشتر اون دختر را مقصر قلمداد می کنه.خب این نگاه از آنجا نشات می گیره بعضی از خرده فرهنگ ها در جامعه انجام یه کارهایی را از طرف یه پسر زرنگ بازی اما از طرف یه خانم فاجعه می دونن.متاسفانه این دسته از افراد نظر خودشون را به کل جامعه تسری می دن.
البته در نوع تعریف هم بین افراد مختلف تفاوت بسیار وجود داره و تعریف جامعی در رابطه با این مسائل وجود نداره.مثلا جلف شدن از نظر هر کسی یه جور تعریف میشه.من کسانی را دیدم که حتی کمی سفت نگرفتن چادر را جلف شدن برای یه خانم می دونن و کسانی را هم دیدم که مدل های عجیب و غریب را جلف نمی دونن.
البته اگه دختری جلف شده چون نگاه های جلف بین در جامعه وجود داره.اگه خواستگاه های اجتماعی برای چیزی وجود نداشته باشه اون جریان کم کم در اجتماع کمرنگ میشه.اما وقتی چیزی را افراد با زبان نفی ولی با عمل تایید می کنن پس اون جریان تقویت میشه.کلا جامعه ایرانی دارای پارادکس های فراوان رفتاری و روانی است.وقتی به خانم با آرایش زننده در خیابون میاد و همه چشم ها به دنبال اون خانم می چرخن به صورت غیراردای اون نوع آرایش در جامعه رشد می کنه.
چرا از خانم ها مثال بزنم.از خودمون می گم.وقتی یه پسر در خیابان به یه خانم متلک می اندازه و بقیه به این حرکت می خندن در عین حالی که میگن متلک انداختن بده رفتار این پسر تقویت میشه.
رفتارهای اجتماعی با نظریات تطبیق پیدا نمی کنه بلکه با اعمال تقویت یا تضعیف میشه.جامعه که یه اداره نیست که بشه با رهاکارهای اخلاقی و دستور العمل و بخشنامه جهت آن را مشخص کرد.
البته از این نباید بگذریم جامعه ایرانی به علت تاریخ مردانه خودش از جنس مونث انتظار های مثبتی داره.همیشه جنس مونث نماد پاکی و حیا و نجابت و کار درست و ... معرفی شده اند.به همین دلیل است که در جامعه حساسیتی مثلا در رابطه با دزدی یه مردکمتر موجود است و به اون صورت بازتاب داده نمیشه اما اگه همین عمل از سوی یه خانم انجام بگیره بازتاب وسیعی در سطح اجتماع پیدا می کنه چون رفتار اون خانم با الگوهای پذیرفته شده در جامعه مغایرت پیدا می کنه.برای همین صفحات اجتماعی و حوادث روزنامه ها بیشتر حول خانم ها می چرخه و این باعث بدبینی نسبت به زن ایرانی میشه.البته از این نکته نباید بگدریم عده ای از زنان به تصور خودشون برای کم نیاوردن جلوی مردان جامعه دست به انجام اقداماتی می زنن که باعث افرایش بدبینی نسبت به کل زنان می شود و تر و خشک با هم سوزانده شده مورد قضاوت قرار می گیرن.(البته این فقط یک مثال بود و در مثال مجال مناقشه نیست و حرف های من دلیلی بر تایید انجام اینگونه اعمال از سوی مردان نمی باشد)
این نکته را نباید از خاطر برد که جنس مخالف جذابیتی به پهنای تاریخ داره.برای جامعه ایرانی که قرن ها اجتماع کشور مردان بوده است بروز اینگونه تناقضات تا رسیدن به وضع مطلوب غیرقابل اجتناب است.
عده ای میگن دختر خوب دیگه وجود نداره یا پسر خوب پیدا نمیشه.تعریف خوب بودن نسبی است اما اگه از جنسی خوب دیگر وجود ندارد و همه بد شده اند پس جنس مخالفی وجود داشته که اون را به راه بد کشانده است و بین اینکه چقدر دختر خوب یا بد در جامعه وجود داره با میزان پسران خوب یا بد در جامعه توازنی نسبی وجود داره.
من شخصا سعی کردم نگاهی فراجنسیتی در ابراز عقیده داشته باشم.به نظرم مهم طرز فکر افراد جدای از جنسیت آنهاست.حداقل در این فضای مجازی چون ارتباط چهره به چهره با هم نداریم سعی کردم تمرین نگاه فراجنسیتی داشته باشم.
البته موضوعاتی وجود داره که جنبه شوخی و طنز در آنها مشهوده و گاه از منظر طنز سخنی گفته میشه.
در مورد کل کل ها هم هیچکدام از ما نمی خواهیم کم بیاوریم و متاسفانه این نوع طرز فکر باعث دست اندازی به هر حربه ای برای کم نیاوردن از طرف مقابل حتی نقد جنسیتش می شود.
به هر حال اگه خانم ها تصور می کنن در پستی یا تاپیکی حقوق آنها را من پایمال کردم یادآوری بنمایند تا در پست های بعدی این رویه اصلاح گردد.