دوست عزیز یوزا نه دیگه نشد!
اصلیات دین زرتشت رو گفتن که کاری نیست! و در مقابلش چندتا فرعیات که میتونی در موردش بحث کنید گفتی که منصفانه نبود!
همه ادیان و تفکراتی که وجود داره خودش رو وامدار رسیدن به سعادت بشری میدونه!
خب این سه تای زرتشت رو گفتن خیلی راحته مثل این میمونه که همه بگن عدالت خوبه!
ولی یکی راه رسیدنش راه دکتر احمدی نژاد باشد ولی یکی دیگه راه رسیدنش راه مهندس موسوی باشه(فقط مثال زدم اینکه کدوم راهش درسته و... مورد بحث نیست)
خب حالا منم 40 تا گناه زبان رو که گفتن ازشون دوری کنید تا به سعادت برسید:
کوله پشتیاش را برداشت و راه افتاد. رفت که دنبال خدا بگردد؛ و گفت: تا کولهام از خدا پر نشود برنخواهم گشت.نهالی رنجور و کوچک کنار راه ایستاده بود.مسافر با خندهای رو به درخت گفت: چه تلخ است کنار جاده بودن و نرفتن؛ و درخت زیر لب گفت: ولی تلخ تر آن است که بروی و بی رهاورد برگردی. کاش میدانستی آنچه در جستوجوی آنی، همینجاست. مسافر رفت و گفت: یک درخت از راه چه میداند، پاهایش در گِل است، او هیچگاه لذت جستوجو را نخواهد یافت. و نشنید که درخت گفت: اما من جستوجو را از خود آغاز کردهام و سفرم را کسی نخواهد دید؛ جز آن که باید. مسافر رفت و کولهاش سنگین بود. هزار سال گذشت، هزار سالِ پر خم و پیچ، هزار سالِ بالا و پست. مسافر بازگشت. رنجور و ناامید. خدا را نیافته بود، اما غرورش را گم کرده بود. به ابتدای جاده رسید. جادهای که روزی از آن آغاز کرده بود. درختی هزار ساله، بالا بلند و سبز کنار جاده بود. زیر سایهاش نشست تا لختی بیاساید. مسافر درخت را به یاد نیاورد. اما درخت او را میشناخت. درخت گفت: سلام مسافر، در کولهات چه داری، مرا هم میهمان کن. مسافر گفت: بالا بلند تنومندم، شرمندهام، کولهام خالی است و هیچ چیز ندارم. درخت گفت: چه خوب، وقتی هیچ چیز نداری، همه چیز داری. اما آن روز که میرفتی، در کولهات همه چیز داشتی، غرور کمترینش بود، جاده آن را از تو گرفت. حالا در کولهات جا برای خدا هست. و قدری از حقیقت را در کوله مسافر ریخت. دستهای مسافر از اشراق پر شد و چشمهایش از حیرت درخشید و گفت: هزار سال رفتم و پیدا نکردم و تو نرفتهای، این همه یافتی! درخت گفت: زیرا تو در جاده رفتی و من در خودم. وپیمودن خود، دشوارتر از پیمودن جادههاست![]()
مهم خودت هستی و تا درونت را درست نکنی ئر محیط خارجی ات اتفاقی نمی افتد . لازم است اندکی سعی کنی که گوش کنی .راههای هدایت برای همه باز است و کافیست فقط بخواهیاگر اسلام به گوشم میخورد مسلمان میشدم
من نمی دانم چرا سعی داری مغالطه کنی. دین زرتشت اولا که یک دین تحریف شده است و در ثانی آنها آتش پرستی می کنند. دقت کن آتش پرستی . دوست من خوب دقت کن .زرتشتی ها میگند آدم باش
اخلاق نیک ،گفتار نیک،کردار نیک
همین رو فقط میدونم فکر کنم کافیه
اسلام:
هر وقت ترسیدی دروغ بگو (تقیه)
به زن مردم دوست داشتی تجاوز کن (کنیز و غنیمت جنگی)
آدم ها رو بکش(کشتن کفار مجازه )
دزدی کن(غنیمت اموال کفار)
من نمی دانم چرا سعی داری مغالطه کنی. دین زرتشت اولا که یک دین تحریف شده است و در ثانی آنها آتش پرستی می کنند. دقت کن آتش پرستی . دوست من خوب دقت کن .
عذر میخوام وارد بحث شدم اما جا داره اشاره کنم که این برداشت شما کاااااملا از اصل خطاست چرا؟
خب الان میگم
دیگه ماشالا ما همه حداقل از اول راهنمایی میدونیم که زرتشت دینش بر پایه ی یکتا پرستی استواره و من مطمئنم به این موضوع از شمام میخوام الکی بهش خدای نکرده یا به هموطنای زرتشتی مون انگ اتش پرستی نزنی گرچه منم مثل شما میدونم اسلام کاملترین دین هستش چون چکیده ای از بهترینهای ادیان ماقبل خودشه اما میخوام روشن کنم که همونطور که نماد ما وقتی میخوایم با خدا راز و نیاز کنیم کعبه هستش که بهش خونه ی خدا هم میگیم واسه زرتشتیان همون نماد یا قبله شون آتشه نمیدونم منظورموم خوب رسوندنم یا نه؟
ببین مثل این میمونه که اونا به ما بگن دقت کنید!...مسلمونا سنگ پرستند دقت کنید
![]()
من نمی دانم چرا سعی داری مغالطه کنی. دین زرتشت اولا که یک دین تحریف شده است و در ثانی آنها آتش پرستی می کنند. دقت کن آتش پرستی . دوست من خوب دقت کن .
مگر در اسلام این همه به درستی و راستی و صداقت تاکید نکرده است و در کجای اسلام می گوید می توان تجاوز نمود . حکایت تفکرات شما که بسیار سطحی می باشد مانند آن فردی می باشد که می گوید مگر آدم به همسر خودش تجاوز می کند؟ حالش ما فلسفه و بحث کنیز را در اسلام برو و درست مطالعه کن و بعد بیا اینگونه اظهار نظر کینه ورزانه بکن.
این یک بحث فلسفی دقیق داره . تو وجودت فقط در خانواده ای است که در آن هستی و کسی که در یک خانواده دیگری بدنیا می آید فردی است غیر تو
همون خدایی که ادعا میکنی دوستش داری میگه که دین در نزد من اسلام است وبس . حالا نظر شما چیه ؟می دونم خدا رو دوست دارم .
پس چه فرقی می کنه دین چی باشه.
مگه همه ی ما ( منظور خودم به کسی بر نخوره ) که برامون اذان خوندن مسلمونیم؟
فکر کنم خودمون باید اذان بخونیم پس مشکلاتمون رو تقصیر دیگران نندازیم.
ولی به هر حال اگه دنبالش می رفتم شاید مسلمون می شدم
در ضمن فکر کردن به چیز هایی که اتفاق نمیو فته پارادوکسه
اینکه مامی گوییم چه چیز درست است و چه چیز نادرست بستگی به شمولیت آن بر افراد و زندگی افراد دارد . باید توجه داشت که مساله دین چیزی است که شمولیت آن تقریبا عالم گیر است و تقریبا تمام زندگی انسان را در برمی گیرد ، پس مساله ای است بس مهم و اساسی و انتخاب آن در حقیقت انتخاب سعادت و یا شقاوت آدمی می باشد.خداوند در قرآن کریم می فرماید که دین در نزد خدا تنها اسلام می باشد .بیگمان، من روانم را با اندیشهی نیك همساز میكنم و میدانم كه هر كاری كه برای خدای دانا انجام گیرد، چه پاداشی دارد. تا تاب و توانایی دارم، همه را خواهم آموخت كه چگونه از آیین راستی پیروی كنند...
ایرانیان در درازناي تاریخ ده هزار ساله خود از بنیانگذاران اصلی تمدن و فرهنگ بوده اند و به پیشرفت جهان به نیکی کمک نموده اند. اشوزرتشت پیامبر یکتاپرستی در جهان است که در 3745 سال پیش (1386 خورشيدي) به پیامبری برگزیده شد و دین را تعریف کرد و فرهنگ دینی را بنیان نهاد که بنیاد انديشه ایرانی را دگرگون کرد و پايه تمدن نويي را پایه ریزی نمود که سده هاست در دل و روان ایرانی زنده و پا برجا مانده و بر تمدنها و فرهنگ کشورهای دیگر تأثیری ژرف برجا گذارد. اشوزرتشت، پيام اهورامزدا (داناي بزرگ هستي بخش) را به شيوايي و رسايي در سروده هاي خويش آورده است. پيامهاي كتاب آسماني اشوزرتشت "گاتها" نام دارد كه نخستين سرودهاي شعرگونه جهان است و از درست زيستن و رستگاري سخن مي گويد. گاتها، انديشه پرور و خردگرا است و براي همه انسان ها در هر جا و زماني ساده ترين و بهترين الگوي رفتاري را به گونه خردمندانه و به دور از هرگونه پندارهاي خرافي و نادرست، گفته است. پيام گاتها، مانتره است كه «سخن انديشه برانگيز» معني مي دهد. از ديدگاه گاتها، زندگي مادي انسان بايستي با طبيعت سازگار و هماهنگ باشد و در بينش مينوي انسان بايد با ياري وهومن دريچه دل خود را به سوي راز هستي بگشايد تا روشنايي راستين را ببيند.
سخن گاتها تنها براي دانايان است زيرا نادان بر پايه احساسات تند و بي انديشه خود حركت مي كند و گوش شنوايي براي پيام اهورايي ندارد. هنگامي كه دانا انديشه راستي را مي آموزد، بايد دانش و بينش خود را به ديگران به ويژه افراد ناآگاه برساند، تا پنداربافي و خرافات از جامعه انساني رخت بربندد. شناخت خداوند، پرورش و پويايي، ويژگي هاي اخلاقي و نزديك شدن به اهورامزدا، ارزشمندترين آرمان سفارش شده اشوزرتشت در زندگي انسان است.
سراسر گاتها پند و درس زندگیست. برای نمونه چند مورد آن را مي آوريم:
آزادی.برابری زن و مرد .خوشبختی ما در خوشبختی دیگران .مهر ورزی .شادی و شاد زیوی .سازندگی و آبادی .آموزش.راستی .باور ایمان .کمک به دیگران .مهر و دوستی ...
ای مردان و زنان از دروغ بپرهیزید. از پیشرفت ریا و فریب جلوگیری کنید و بدانید آن خوشی و سروری که از راه نادرست و بدبختی و بیچارگی دیگران بدست آید جز رنج و افسوس چیزی ببار نخواهد آورد. هات 53 بند6
واسه اطلاعات بیشتر می تونین به این جا یه سری بزنین...
http://www.yataahoo.org/FA/Zoroastrian/ItemShow.aspx?Id=393
واسه اینکه بگیم یه چیز درسته حتما نباید چیزای دیگه نادرست از اب در بیاد...
اگه توضیح بیشتر میخواهی بفرستمواقعا.
عذر میخوام وارد بحث شدم اما جا داره اشاره کنم که این برداشت شما کاااااملا از اصل خطاست چرا؟
خب الان میگم
دیگه ماشالا ما همه حداقل از اول راهنمایی میدونیم که زرتشت دینش بر پایه ی یکتا پرستی استواره و من مطمئنم به این موضوع از شمام میخوام الکی بهش خدای نکرده یا به هموطنای زرتشتی مون انگ اتش پرستی نزنی گرچه منم مثل شما میدونم اسلام کاملترین دین هستش چون چکیده ای از بهترینهای ادیان ماقبل خودشه اما میخوام روشن کنم که همونطور که نماد ما وقتی میخوایم با خدا راز و نیاز کنیم کعبه هستش که بهش خونه ی خدا هم میگیم واسه زرتشتیان همون نماد یا قبله شون آتشه نمیدونم منظورموم خوب رسوندنم یا نه؟
ببین دوست عزیز اگر اینطور میگویی پس مشرکین و بت پرستان در مورد بتهایشان همین را می گفتند و می گفتند که ما از طریق اینها خدا را پرستش میکنیم که توسط اسلام و قرآن اینها و افکار و عقایدشان نفی شد . دقیقا در مورد قضیه آتش پرستی هم همینگونه است . چرا که اینها برای آتش یک نوع ربوبیت قائل هستند و آنرا دخیل در اسباب و علل هستی می دانند و این همان چیزی است که در بحث ادیان یکتاپرستی نفی شده است .
در مورد هموطنان زرتشتی هم باید بگویم بر طبق آیاتی از سوره بقره ( لا اکره فی الدین ) ماهم معتقدیم که در پذیرش دین اکراه و اجباری نیست و هرکس در عقایدش آزاد است ولی باید دانست که حق یکی است و دوتا و چند نا نیست و بحث و گفتمان ما کاملا علمی می باشد و می خواهیم به حق برسیم
اینکه مامی گوییم چه چیز درست است و چه چیز نادرست بستگی به شمولیت آن بر افراد و زندگی افراد دارد . باید توجه داشت که مساله دین چیزی است که شمولیت آن تقریبا عالم گیر است و تقریبا تمام زندگی انسان را در برمی گیرد ، پس مساله ای است بس مهم و اساسی و انتخاب آن در حقیقت انتخاب سعادت و یا شقاوت آدمی می باشد.خداوند در قرآن کریم می فرماید که دین در نزد خدا تنها اسلام می باشد .
زرتشت را هم من معتقدم که یکتاپرست بوده و آیین یکتاپرستی را ترویج میداده ولی اکنون آیا به آنچه او ترویج میداده عمل می شود و یا اینکه آتش پرستی می شود .
مناز شمامی خواهم آیاتی از قرآن را که ئر آنها اشاره به برخورد حضرت ابراهیم با خورشید پرستان و ماه پرستان و ... شده است مراجعه نمایید.
اخه تو چقدر مسيحيت رو ميشناسي كه اينطور نظر ميدي؟!هیچکدوم از شما اگر مسیحی بودید.مسلمون نمیشدید.دروغ میگید
اخه تو چقدر مسيحيت رو ميشناسي كه اينطور نظر ميدي؟!
واقعا بعضا ادم شك ميكنه!!!
چيه چون امريكا و اروپا مسيحي هستن مسيحيت شد بهترين دين؟!
وا عجبا..!
اخه تو چقدر مسيحيت رو ميشناسي كه اينطور نظر ميدي؟!
واقعا بعضا ادم شك ميكنه!!!
چيه چون امريكا و اروپا مسيحي هستن مسيحيت شد بهترين دين؟!
وا عجبا..!
با سلام خدمت شما . به نظر من باید به این نکته توجه داشت که هر انسانی باید یک جهان بینی برای خودش داشته باشد که در دنیا جهان بینی ها به دو دسته توحیدی و غیر توحیدی تقسیم می شوند . بعد از آن هم باید یک ایدوئولوژی داشته باشی که یکتاپرستی جهان بینی توحیدی را مشخص می نماید و ایدئولوژی نوع دین را مشخص می نماید و یک نکته دیگر اینکه وقتی خداوند به عنوان خالق آدمی و تمام هستی و آشنا به نحوه سعادت و شقاوت انسان حکمی می دهد دیگر نظر من و شما اصلا محلی از اعراب رای اظهار نظر وبیان ندارد و خدا در قرآنمی گوید که دین در نزد خدا فقط اسلام می باشد (ان الدین عندالله الاسلام)اینجا مناظره ی موسی و شبان هسش...
http://rira.ir/rira/php/?page=view&mod=classicpoems&obj=poem&id=11257
من می خوام پیشنهاد کنم کتاب قانون توانگری از کاترین پاندر بخونین...شاید هم حق با شما باشه دعوا که نداریم...فقط کاری که انجام می دیم به اشتراک گزاشتن نظرهامونه...
لینکش اینجاس...روش کلیک کنین...می تونین چکیدش رو بخونین اگه خوشتون اومد خریداریش کنین...
http://www.arvah.net/index.php?topic=6861.msg29934
می خوام بگم اون لینک رو اگه مطالعه می کردین اونجا توضیح داده بود همه دانستنیها رو...اینم بگم ادم نباید اصل و ریشش رو منکر بشه...خوبه تو حرفاتون گفتید یکتاپرستن...ادم یکتاپرست نمی تونه همزمان بت پرست هم باشه...بعدشم ایران و ایرانی همیشه وجود داشته...من فقط این رو می دونم خدای ما خدای پاکی و عشق ...خدای مهربونیه...ادمها رو بخاطر دینشون ملامت نمی کنه...به عملکردش نگاه می کنه...اینجوری نیس که بگن چون تو مسلمونی پس حق حیاتت بیشتر و برتری...هر دینی ادم داره و تو هر سرزمینی که زندگی می کنه باید به انسان بودن بها بده واسه خودش و بقیه ارزش و احترام بزاره...
شاد باشید و پایدار...در پناه خدا...![]()
اسلام واقعی در درونت اجرا می شود و اگر دردرونت اجرا شد محیط بیرونت را هم درست می کندببخشيد گرامي : اسلام واقعي كجاست ؟؟ در كجا پياده شده ؟؟ ايران ؟ عربستان ؟ ليبي ؟؟ !!
اگر در هيچ كدام نيست چقدر بايد صبر كنيم تا پياده بشه ؟؟
من نمیدانم این مثالهایی که شما زدید چه ربطی به تقیه داشت ؟ تقیه معنای خودش را دارد و حتی معنایش با دروغ مصلحت آمیز و توریه نیز هم متفاوت است و اینکه گفته بودی تقیه فقط از امامان شیعه است ، بدانید که اینطور نیست و پیامبر اکرم هم تقیه می کردند . برای روشن شدن این موضوع لازم است به وقایع و آیات نازل شده پیش از قضیه غدیر مراجعه نمایید.حاجی ببخشید اگر مثل این مهرشاد و یوزا پریدم وسط بحثتونا!
ولی یک نکته ای دیدم که مهم دونستم بهش اشاره کنم:
میدونستید تقیه فقط تو مذهب شیعه وجود داره و تنها مرجعش امامان بیان شده؟(یعنی این که پیامبر تقیه نمی کردند)
میدونید تو حال حاظر خیلیا با همین دستور تقیه چه خلاف ها و جنایاتی رو توجیه نمی کنن؟
تقیه عین دروغ گفتنه!
شاید مثال در خطر بودن جون افراد رو مثال بزنید:
``اگر یکی جلوی چشتون از یکی از 2راهی ها فرار بکنه و شما ببینید بعد اون 2مرد مسلح میان از شما مسیر اون شخصو می پرسن،شما میتونید برای حفظ جان اون شخص فراری تقیه کرده و جان اون شخص رو نجات بدید!``
شاید میخواستید همینو مثال بزنید.نه؟
منم در جواب قضیه رو اینجوری برای شما بیان میکنم:
فرض کنید اون شخص تحت تعقیب به خودش بمب بسته و داره میره که یه مسجدی که توش 2000نفر آدم جمع شدنو بفرسه هوا!
اون 2نفر هم ماموران پلیس بودن و اگر شما ذرّه ای درنگ می کردیدو راه درستو نمی گفتید اون شخص اوّل بمبو منفجر می کردو شما هم اعدام می شدی!
حالا بازم می گید دروغ مصلحتی(تقیه)کار درستیه؟
تقیه و خیلی از احکام و احادیث جعلی که تو مذهب ما وجود دارن، تنها راه گریزین برای اعمال خلاف کسانی که ادعای دینداری می کنن!
شما هر چنتا مثال از تقیه می تونید بیارید.من همه رو براتون رد می کنم تا شبهه ای از جعلی بودن این حکم نمونده باشه!(اینو راحت میگم،چون استاد اندیشه دانشگاهمون که یه آخوند با سابقه بودو تونستم قانع کنم!)
![]()
چشمها را باید شست ، جور دیگر باید دید .خب مشکل اینجاست که از اول دین پدر مادرای مارو به حساب ما می زارن
فقط موقع ثبت نام کنکور و این جور چیزا هستش که می پرسن دینت چیه توهم راست می نویسی اسلام مذهبت راست می نویسی شعیه
اگه می زاشتن هر کسی خودش دین خودشو انتخاب کنه بهتر بود
اما من اگه بی شرف می شدم دزد می شدم زناکار می شدم مال حرام خور می شدم ریا کار می شدم دروغگو می شدم دین .......... انتخاب می کردم
بچه ها بهم نتازید بخدا من تا حالا حتی یه دونه مسلمون واقعی از نزذیک ندیدم همش تو فیلما بودش اما تا دلتون بخواد از همین مسلمونا رو دست خوردم و ...
بگذریم
اما خب اگه قرار بر تحقیق بود اگه قرار بر آزادی بود من رشته عرفان رو انتخاب می کردم البته عملیش
اما خب اگه کسی شعار زرتشت رو سر لوحه افکار بعد اعمالش کنه که می گه پندار نیک گفتار نیک کردار نیک
فکر کنم کل دنیا گلستون میشه
اگر در یک خانواده غیر مسلمان به دنیا اومده بودید، آیا باز هم مسلمان بودید؟
با سلام خدمت شما . به نظر من باید به این نکته توجه داشت که هر انسانی باید یک جهان بینی برای خودش داشته باشد که در دنیا جهان بینی ها به دو دسته توحیدی و غیر توحیدی تقسیم می شوند . بعد از آن هم باید یک ایدوئولوژی داشته باشی که یکتاپرستی جهان بینی توحیدی را مشخص می نماید و ایدئولوژی نوع دین را مشخص می نماید و یک نکته دیگر اینکه وقتی خداوند به عنوان خالق آدمی و تمام هستی و آشنا به نحوه سعادت و شقاوت انسان حکمی می دهد دیگر نظر من و شما اصلا محلی از اعراب رای اظهار نظر وبیان ندارد و خدا در قرآنمی گوید که دین در نزد خدا فقط اسلام می باشد (ان الدین عندالله الاسلام)
متوجه ربط پاسخ شما به نوشته ام را نفهمیدم.پش از آنکه سخني درباره ي جايگاه زن سخني بگويم خوب است که نظري به داستان آفرينش از ديدگاه آيين ايرانيان بيندازيم. در کتاب بندهش آمده است: " آنگاه اهورامزدا روان را که پيش از پيکر آفريده بود در مشيه و مشيانه دميد و آنان جاندار شدند. پس به آنان گفت شما پدر و مادر مردم جهان هستيد".
انديشه ي ايراني که برپايه ي سرشت نيک خود و انديشه هاي زردشت پديد آمده بود، به خوبي مي دانست که زن و مرد باهم برابر و در کنار يکديگرند. البته در کنار اين برابري، هيچ گاه جايگاه زن به ورطه ي نادرستي نيفتاده است، چنانکه در نگاره هاي پارس شهر و ديگر جايگاه هاي هخامنشي نگاره ي هيچ زني ديده نمي شود.
کريستن سن؛ خاورشناس بزرگ دانمارکي مي گويد: « رفتار مردان نسبت به زنان در ايران باستان همراه با نزاکت بود. زن چه در زندگي خصوصي و چه در زندگي اجتماعي از آزادي کامل برخوردار بود. در مورد آزادي در ازدواج هيچ چيزي مستندتر و موجه تر از رفتار خود زرتشت نسبت به دختر کوچکش پروچيستا نيست. زرتشت به دختر کوچکش پروچيستا مي فرمايد: « پروچيستا من جاماسب را که مرد دانشمندي است( وزير گشتاسب و ستاره شناس ) براي همسري تو برگزيدم؛ تو با خرد نيک خود مشورت کن و ببين که آيا او را سزاوار همسري خود مي داني يا نه؟ در بند ? گاتها زرتشت به همه پسران و دختران جوان مي گويد « اي دختران شوکننده و اي دامادان اينک شما را مي آموزم و آگاه مي کنم? پندم را به خاطر بسپاريد? و برابر اندرزم رفتار کنيد تا در زندگي خوشبخت گرديد. هر يک از شما بايد در پيمودن راه زناشويي و مهرورزي و پاکي و نيکي بر ديگري پيشي جوييد? زيرا تنها ازين راه مي توان به يک زندگي سراسر شادي رسيد.»
در روزگار هخامنشي ،شاهنشاه همسر خود را يا از خانواده ي هخامنشي برمي گزيد و يا از شش خانواده ي بزرگ پارسي؛ اين زن شاهبانو مي شد. گاه شاهنشاهان چندين همسر بر مي گزيدند چنانکه درباره ي داريوش گفته شد. در روزگارافول هخامنشيان شاهنشاهان هخامنشي افزون بر شاهبانو داراي زنان ديگري نيز بودند که آنها را زنان غير عقدي مي گفتند.
زنان نيز در ايران باستان مي توانستند به پادشاهي برسند براي نمونه چنانکه گفته شد آژي دهاک پدربزرگ مادري کورش چون پسري نداشت، پادشاهي پس از وي به دخترش ماندانا مادر کورش مي رسيد.
آنچنانکه هرودت مي گويد، آتوسا دختر کورش بزرگ و شاهبانوي داريوش در دربار ايران جايگاه نيرومندي داشت. در نتيجه مي توان گفت که شاهبانوان نيز هم مرتبه ي خود شاهنشاهان بوده اند.
آيين هخامنشي چنين بود که شاهنشاه با مادر و همسرش بر سر ميز خوراک مي نشست. بدين گونه که دربالا مادر شاه و پس از آن خود شاه و پس از او هم همسرش مي نشست؛ همين آيين نشان مي دهد که مادر شاهنشاه که هم مرتبه ي پدر وي است، از خود وي جايگاهي برتر دارد.
با آنکه در نگاره هاي رسمي هخامنشي زن ديده نمي شود، در ميان اثار هنري کوچک به نقش هاي بي شماري برمي خوريم که زنان را مي نماياند.جامه ي زنان هخامنشي کمابيش به مانند جامه ي مردان بوده است .
آنگونه که از نبشته هاي ديواني برجاي مانده از پارس شهر برمي آيد. زنان دز کنار مردان در بيشترکارها شرکت داشتند و گاه براي نمونه در کارگاه هاي دوزندگي مردان زيردست زنان جاي داشتند. حقوق مردان و زنان در برابر کار يکسان ، يکي بود. البته شغل هاي ديواني به زنان داده نمي شد چراکه گاه مستلزم، سفر و دوري از خانواده بوده است. به زنان کارهايي داده مي شد که زن بتواند در کنار کار، به وظايف خانوادگي خود برسد. به هنگام بارداري زنان مرخصي داشته اند که به طبع حقوق آنها کم مي شد. تنها تفاوتي که وجود دارد اين است که آشکار شده است که شاه از نوزاد پسر بيشتر خشنود مي شد، چراکه اضافه حقوق براي نوزاد پسر دوبرابر دختر است.
سياست شاهنشاهان هخامنشي در پارس برپايه ي تزايد توالد بود، چراکه هرچه شمار پارسيان بيشتر بود، چيرگي و سلطه ي پارسيان در کشورهاي گونانگون استواري بيشتري مي يافت. چنانکه شاهنشاهان به زنان پارسي که باردار مي شدند، پاداش مي داده است.
بابررسي دقيق نبشته هاي تخت جمشيد(مي توانيد کتاب "از زبان داريوش ": نوشته ي خانم هايد ماري کخ و برگردان پرويز رجبي را بخوانيد) مي توان دريافت که عدالت اجتماعي که هنوز در اين سده در برخي کشورها بشر آنرا جستجو مي کند در ايران هخامنشي جاري بود.![]()
انسانیت واقعی در درونت اجرا می شود و اگر دردرونت اجرا شد محیط بیرونت را هم درست می کند...به نظر می اد اینجوری منطقی تر باشه و قابل قبول...اسلام واقعی در درونت اجرا می شود و اگر دردرونت اجرا شد محیط بیرونت را هم درست می کند
انسانیت واقعی در درونت اجرا می شود و اگر دردرونت اجرا شد محیط بیرونت را هم درست می کند...به نظر نی اد اینجوری منطقی تر باشه و قابل قبول...
قلب ادما س که خوبیها و بدیها رو تعریف می کنه...یه سوال برام پیش اومده! همه ی مسلمونا به انسانیت احترام می زارن؟هر کسه مسلمون باشه پس انسانه؟پس لازمه ی انسان بودن مسلمون بودنه؟![]()
Thread starter | عنوان | تالار | پاسخ ها | تاریخ |
---|---|---|---|---|
![]() |
معنای فلسفه و منطق از نظر حقیر(دوستان اگر دارای اشکال مبنایی مفهومی ویا هر چی... دارد راهنمایی فرمایید.) | بحث و گفتگوی فلسفی | 9 |