سلام دوست عزیز سیمین جان
از اینکه به این مطالب توجه کردین و اونها رو خوندین بسیار خوشحالم کردین درحقیقت من این مطالب رو در ادامه بحث فرح نوش عزیز مینویسم
من فقط خواستم تا به یک موضوع جدید که سعی میشه هیچ وقت بهش فکر هم نشه نگاهی تازه داشته باشم اما حرفهای شما
شما مطمئنید ازدواج جزء علاقه های ذاتی یک دختر حساب میشه؟؟
یک دختر بچه که با عروسک بازی میکنه هیچ درک و شناختی از ازدواج نداره
صد در صد و البته اگر شکی هم بود شما با حرفهاتون برطرفش کردین دلیلش نوشته هایی که قبلا ذکر کرده بودم و حرف خودتون من هم همینو میگم یک دختر بچه زمانی با عروسک بازی میکنه که هیچ شناختی از ازدواج نداره با اون بازی میکنه چون ذاتا به عروسک و بچه و بچه دارشدن و درنتیجه ازدواج علاقه داره نمیفهمه ازدواج یعنی چی ولی روحیات درونیش اونو به این سمت میکشه
مگر همین پدر ها و مادرها نیستند که حرف اول و اخرشون اینه که دختر باید ازدواج کنه نمیتونه تو خونه بمونه
این حرف شما چیزی رو اثبات نمیکنه مگر اینکه جامعه برای ازدواج دختران هم بی تاثیر نیست که خوب من هم این موضوع رو رد نکردم و نمیکنم
باید منطقی باشه که بخواهیم اقایون با کار با درامد کم و ناچیز هم بسازند
نه به این دلیل که همه از اونها (مردان) انتظار دارند بار مخارج زندگی رو به عهده بگرند و این مهم با داشتن یک حقوق کم و نصفه و نیمه محقق نمیشه درعوض عکس همین موضوع در زنان وجود داره چون کسی از اونها انتظار نداره مخارج خانواده رو تامین کنه پس درآمدشون هم از (همون) کار کمتر از مردان تعیین میشه (که البته این مسئله خارج از بحث ماست و کسی ازش دفاع نمیکنه)
بر چه مبنایی ادعا میکنید زنان ثروتمند شخصاً کار نمیکنند؟
زنانی که در پستهای عالی مدیریتی در سازمان های دولتی و خصوصی کار میکنند به راحتی میتونند این ادعای شما رو رد کنند!
عرض بنده زنان میلیونر بود همونطور که میدونید همه ساله اسامی میلیونرهای جهان اعلام میشه میتونید حرف من رو بین اون لیست جستجو کنید نه کسانی که در رده های بالای اقتصادی کار میکنن که اونها هم تلاش میکنن برای زندگی بهتر معلوم نیست بعد از رسیدن پاشون به این لیست خودشون سر از کجا دربیارن
ایا واقعاً تبدیل زندگی مرد از فرم مجردی به فرم متاهلی به خاطر کمتر بودن ازادی هاش فاجعه باره؟....
لطفا حرفهای خودتون رو به من نسبت ندین من فقط گفتم که زندگی مرد با ازدواج محدودتر میشه اظهار نظری درمورد اینکه این موضوع خوبه یا بده نکردم همچنین نگفتم زندگی زنان محدودتر میشه یا نه چون اصلا مورد بحث من مردها هستند
مثالی که اوردید چه قدر واقعیه؟
یعنی شما هرگز با هیچ زوجی اشنا نشدید یا ندیدید که زن و مرد هردو کار کنند و مخارج زندگی رو تامین کنند؟
مثال من صد در صد واقعیه این چیزیه که هم قانون میگه هم شرع و هم عرف پس لطفا روی بدیهیات بحث نکنید . چرا من هم از این زوجها دیدم ولی بحث من موردی نیست بلکه کلی شما چرا هی موضوع رو به خود میگیرین ؟؟
مگر از یک زن انتظار نمیده هنگام ازدواج تمام وسایل زندگی اسباب منزل ( جهاز) رو اماده کنه؟ اونم در بهترین شکل ؟ نو دست اول شیک و.....!!!
این موضوع بحث ما نیست من میدونم شما هم میدونید بودن یا نبودن جهیزیه یا حتی کیفیتش در جاهای مختلف ایران خودمون هم تفاوت داره چه برسه به تعمیمم دادنش به دنیا (لابد شما هم سراغ دارید جاهایی از همین کشور خودمون که تامین جهیزیه با پسره درعوض مخارج عروسی رو عروس تقبل میکنه)
اصلا حرف من مقایسه زن و مرد با هم نیست من فقط دارم بخشی از مسائلی که در مورد آقایون وجود داره رو مطرح میکنم شما چرا هی مقایسه میکنید با خانوم ها ؟؟؟
تعهد در مورد خرج دوا درمون و خورد و خوراک و....
مگه غیر از اینه ؟؟؟؟؟؟؟؟ مگه عرف و شرع و قانون همین رو از مرد نمی خواد حتی اگه زن خودش منبع درامد هم داشته باشه ؟؟
همسر و فرزندتون طفیلی زندگیتون نیستند! در مورد کسی یا کسایی که دوستشون دارید یا حداقل باید دوستشون داشته باشید این طوری فکر میکنید؟
درسته ولی مگه زن شوهرش رو دوست نداره پس چرا اون مکلف به تامین معاش و مسکن و ... نیست ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (اینا رو گذاشتم تا بدونید کیبورد منم از این علامتها کم نداره)
مرد مجبوره هر وقت خانوم اراده کرد تمام زندگیش رو به عنوان مهریه بپردازه!!!
متاسفانه باید قبول کرد که همینطوره هنوز اون جمله خودتون رو توی اون پست فرح نوش عزیز از یاد نبردم که از مهریه به عنوان اهرم فشار برای مردها اسم بردین
فکر اینکه پدر در مورد فرزند و مادرم همچین فکری داشته باشه برای خود شما درد اور نیست؟
متاسفانه باز هم خلط بحث شده شما بهتره بجای فرافکنی به سوال من جواب بدین من یک مسئله اجتماعی رو نشون میدم شما دید خودتون رو برای من مینویسید ؟
خوب شما که ازدواج رو تحمیل جامعه میدونید و نمیخواهید زیر بار این ستم!!!! بزرگ برید به این راه حل نیاز ندارید!!!
من هیچ وقت ازدواج رو ستم نمیدونم ازدواج خیلی هم خوب و مقدسه شکی توی این نیست ولی یکبار دیگه از شما تقاضا دارم بجای قاطی کردن مسائل (هرچند میدونم براتون سخته ) و مقایسه (که اصلا موردی در بحث من نداره) و بدون اینکه اینقدر جوش بیارین به سوال من که در انتهای عرایضم در بالا ذکر شد جواب بدین که البته ظاهرا توی بخش آخر حرفهاتون نظرتون رو گفتین اونم گرفتن کلفت و ... بود
در پایان باز هم از توجه و نوشته هاتون بسیار ممنونم (اگر بی ادبی کردم معذرت میخوام)
1 . همونطور که گفتم هیچ دختری داتاً به عروسک علاقه مند نیست بلکه این پدر و مادرها و اقوام هستند که با تعیین وسایل بازی بچه ها نوع تربیت اونها رو تعیین میکنند
من دختر بچه ای میشناسم که هیچ عروسک بازی بلد نبود ولی در عوض اسم تمام مدل های اتومبیل موجود در بازار را حفظ بود
و پسر بچه ای رو میشناسم که عروسک هاش ( دختر) محبوب ترین اسباب بازیهاش بودن!
هیچ بچه ای چه دختر و چه پسر با خلقیاتی که جامعه ما برای دختر و پسر تعیین کرده به دنیا نمی یان و اینو فقط جامعه تعیین و تعریف میکنه
دختربچه 3 ساله ای که به جای عروسک بازی ترجیح میده توی باغچه دنبال کرم خاکی و سوسک و مورچه و عنکبوت میگرده و با قورباغه بازی میکنه طبیعتاً رفتار معمول مورد انتظار از دختر بچه ها رو نشون نمیده این رفتار اونه که ذاتیه و نه عروسک بازی چون دست بر قضا عروسک هم زیاد توی کمدش داره
پسر بچه ای که به تقلید از مادرش با چادر نماز میخونه در واقع فقط داره تقلید میکنه و هیچ گرایش ذاتی به نماز خوندن با چادر نداره
2. شما در پست اول ادعا کردید ارزوی دختر ها برای ازدواج ذاتیه ولی در پست دوم میگید قبول میکنید دخترها تحت تاثیر خواسته اجتماع هم ازدواج میکنند! لطفاً موضع خودتون رو معلوم کنید
3. از یک طرف ادعا میکنید مردان برای درامد کار نمیکنند و مثال راکفلر و بیل گیتس رو میزنید ولی از طرف دیگه میگید درامد برای مردان مهمه چون باید مخارج زندگی رو بدن
من با نظر دومتون موافقم ولی نظر اولتون کاملاً خالی از منطقه
مردان ثروتمند بعد از ثروتمند شدن هنوز هم برای کار کردن دلایل اقتصادی دارن و مطمئناً نمیخواهید ادعا کنید بعد از ثروتمند شدن دیگه به پول فکر نمیکنند و همینطوری کار میکنند
4. برای زنان ثروتمند اجازه بدهید نویسنده معروف کتابهای علمی تخیلی رو مثال بزنم ( سبک نویسندگی شون رو تایید نمیکنم) ایشون هنوز به کارشون ادامه میدند مثال نقض برای ادعای شما. 20 زن برگزیده ثروتمند از قول مجله FORBES عمدتاً هنر پیشه و خواننده و نویسنده های فعال و مشهور دنیا هستند که هنوز هم کار میکنند
مثال مشهور این فهرست اپرا وینفری است که ضمن فعالیت گسترده و بهترین بودن در رشته خودش فعالیت های بشر دوستانه زیادی هم داره.
مثال نزدید از زنان ثروتمندی که هرگز کار نمیکنند ولی من از مردان مشابه دو مثال میزنم بدون اینکه این مساله رو به جنسیتوشن ربط بدم
پادشاه کشور افریقایی سوازیلند دیکتاتور 39 ساله که کشورش از فقیرترین کشورهای افریقایی محسوب میشه ولی پادشاه اخیراً همسر چهاردهم خودش رو انتخاب کرده و البته هر یک از همسران پادشاه قصر و دربار مخصوص خود را دارند.
اعتراض نکنید شغل این پادشاه پادشاهیه!!!
در واقع این فرد کوچکترین برنامه کاری برای اصلاح مشکلات این کشور نداره و حکومت رو مجموعه ای از مشاوران اون اداره میکنند که هیچ مقاومتی در برابر این سیستم حکومتی ندارند مدل حکومتی دیکتاتوری و ....
ونمونه دوم پسر رییس جمهور کره شمالی که مشکلات و اوازه فساد مالی و تفریحات همیشگی اون در مناطق مدیترانه ای از معضلات دولت این کشور محسوب میشه ( هیچ شغلی ندارد)
در این مورد من معتقدم زنان و مردانی که ثروتشون رو خودشون به دست اوردند همچنان برای حفظ و توسعه اون تلاش میکنند و زنان و مردانی هم که وارث این ثروت بودند هیچ تعهدی نسبت کار و تلاش ندارند
این مساله جنسیتی نیست!
اشاره کردید زنان چون لازم نیست مخارج زندگی رو تامین کنند پس حقوق کمترشون ایرادی نداره
این منطقیه که برای کار مشابه مردان و زنان اختلاف در پایه حقوق داشته باشند؟ ( بله معتقدم جای این بحث اینجا نیست ولی خودتون مطرحش کردید)
از کجا مطمئنید ( امار گیری کردید یا صرفاً نظر خودتونه؟) که زنان ذاتاً علاقه ای به کار کردن ندارند؟ زنان کارگران شبانه روزی منزل شوهر هستند . در این مورد از مادرتون بپرسید ( ضمناً زنان کارمند هم در داخل و هم در خارج خونه کار میکنند پس کار کردن به ذات بستگی نداره و دست برقضا زنان معمولاً بیشتر از مردان کار میکنند) ( خانه داری و مادر بودن یک شغل 24 ساعته هست . باز هم با مادرتون و یا مادرهایی که اطرافتون میشناسید صحبت کنید)
5. عنوان این پست اجحاف در حق مردانه و اینکه با ازدواج به مردان ظلم میشه به خاطر سلب ازادیهاشون
مگر شما غیر از این گفتید ؟
پس چرا به تعبیر من مبنی بر فاجعه بار بودن ازدواج برای مردان اعتراض میکنید و میگید منظورتون این نبوده؟
منظورتون رو توضیح بدید
شما سعی کردید نشان بدید مردان در ازدواج مورد اجحاف قرار میگیرند و در پست اولتون به صراحت گفتید "
مرد تمام اين تعهدات و مخارج رو متقبل ميشه تا زن به آرزوها و روياهاش برسه "
اگر قرار باشه به محدودیت های زن پس از ازدواج اشاره کنم به من جواب میدید دارم " در مورد مردها صحبت میکنم و نه زنها " لطفاً تکلیف خودتون رو معلوم کنید در مورد زنها حرف بزنیم یا نه؟
اگر نه چرا ویژگیهای ذاتی زنان و مردان رو مقایسه میکنید و چرا اگر پای این مقایسه به محدودیت های زنان و مردان بکشه مقایسه رو قبول ندارید؟
6. ادعا میکنید مثالتون صد در صد واقعیه بدون اونکه به امار مستند من اعتنا کنید
فقط 4 در صد زنان میتونند مهریه رو کاملاً دریافت کنند!!
بله مردان بر اساس شرع باید مخارج زندگی رو تامین کنند.
ولی زنان بر اساس شرع مجبور نیستند حقوقشون رو در خانه خرج کنند در حالیکه این کار رو میکنند. مجبور نیستند در خانه کار کنند ولی این کار رو میکنند مجبور نیستند به بچه شیر بدهند ولی این کار رو میکنند میتوانند مهریه رو هر وقت که مایل بودند دریافت کنند ولی به ندرت این کار رو میکنند
خوب زنان ظاهراً حتی فراتر از وظایف شرعیشون عمل میکنند ولی منتی نیست زندگیه مشترکه پس چرا باید از طرف اقایان منتی باشه؟؟؟ ( شما ادعا کردید مردان مورد اجحافند )
بدیهیات اینها هستند و نه اونچه شما یکطرفه بیان کردید.
بحث من هم موردی نیست شما بحث رو موردی کردید . کدوم محتمل تره ؟ ( زنی که مهریه رو میگیره و زنی که فراتر از وظایف شرعیش در منزل شوهرش کار میکنه بدون در یافت مهریه )
فکر کنم مثال شما نادر تر از مثال من باشه
بنابراین شما موردی صحبت کردید
7. به جهیزیه که میرسیم باز هم میگید موضوع بحث ما نیست ولی معتقدید دوا درمون همسر موضوع بحث ما هست
خوب بذارید بگیم هردو موضوع بحث ما هست
زنان سرمایه واموال قابل توجهی رو به عنوان جهیزیه به منزل همسرشون میبرند ( در مناطق مختلف کمیت اون فرق میکنه ولی موجودیت اون نفی نمیشه)
شاید بگید در بعضی مناطق مردان جهیزیه میبرند ( ولی مهم نیست به گفته شما موردی بحث نمیکنیم میدونیم این فرهنگ رایج نیست و تعداد این موارد کمه )
باز هم اصرار دارید مقایسه بین خانومها و اقایان انجام نشه ولی اولین مقایسه رو خود شما در پست اول انجام دادید
گذشته از اون ازدواج موضوع دو طرفه است مگر میشه یک طرف ( زنان ) رو نادیده گرفت و فقط در مورد طرف دیگر (مردان) صحبت کرد؟؟؟
8. تعهد در مورد مخارج
بله عرف و شرع این رو میگه ولی شرع این رو هم میگه که همسرتون مجبور نیست خانه دار شما هم باشه و فرزند رو هم شیر بده!!
گذشته از اون مگر زن در ازدواج هیچ تعهدی نداره که شما فقط به تعهدات مرد نگاه میکنید؟
ببینید مجبوریم مقایسه کنیم ازدواج به هر حال یک تعهد دو طرفه است
انتظار ندارید که بدون تعهد ازدواج کنید؟؟؟
9. باز هم شد همون بحث موردی و غیر موردی بودن مثالها
زنان مکلف نیستند هزینه های زندگی رو بدهند ولی این کار رو میکنند ( زیاد و نه موردی)
موافقم که زن و مرد باید با هم زندگی رو اداره کنند
ولی حاضرید در برابر همسر شما دقیقاً حقوق مشابه شما رو داشته باشه؟ ( حق طلاق و کار وتحصیل و حضانت و سفر به خارج و ... ) اگر بله اونوقت میشه گفت تقریباً میدونید چی میخواهید و اگر نه باید گفت شما هیچ تناسبی بین حقوق و وظایف قایل نیستید!
( قضاوت نمیکنم جزء کدوم دسته هستید)
10. زن میتونه از مهریه و خیلی چیزهای دیگه به عنوان اهرم فشار استفاده کنه و مرد هم میتونه از خیلی چیزهای دیگه همین استفاده رو بکنه
اگر اهرم زن اقتصادیه ( مهریه و... ) اهرم مرد عاطفیه ( فرزند و ندادن طلاق)
میدونید میتونید مهریه همسرتون رو بدید ولی طلاقش ندید؟؟
باز هم میگم زنان به ندرت میتونند مهریه رو بگیرند ( 4 %)
و هرگز نمیتوانند تمام اموال مرد رو ازش بگیرند بلکه میتونند اون رو تا زمان تعیین رای دادگاه مبنی بر پرداخت قسطی یا نقدی مهریه توقیف کنند
دادگاه به راحتی مهریه روقسطی میکنه ( باز هم همون 4 %)
( 4% رو تکرار میکنم که فراموشتون نشه وگر نه میدونم کیبورد شما هم 4% رو داره)
( در مورد تعداد زیاد علامت ؟ به توضیح انتهای پست نگاه کنید)
11. من رو به خلط مبحث متم کردید در صورتی که ادعای من نتیجه منطقی حرف شماست مبنی بر اینکه پرداخت مخارج همسر و فرزند اجحافه ولی از نظر من کسی که به پرداخت این قبیل مخارج به نام اجحاف و ستم اشاره میکنه احتمالاً به همسر و فرزندش هم به عنوان عامل اجحاف و ستم نگاه میکنه!!
پرداخت مخارج فرزند برای پدر و مادر عین لذته ( از نظر من و در خانواده من ) نمیتونم درک کنم شما بهش به نام اجحاف نگاه کنید! و فرزند داشتن رو فقط ارزوی زن بدونید ( پست اول)
12. دوست خوب من مسایل رو قاطی نکردم بلکه اونها رو در کنار هم مقایسه کردم این روش کاملاً منطقیه شما نمیتونید مسایل مرتبط رو جدا از هم بررسی کنید
مسایل ازدواج بدون مطرح شدن دو طرف اصلاً باز نمیشه
نمیتونید مقایسه نکنید
شما بارها از زن در پستتون استفاده کردید ولی معتقدید نباید در موردش صحبت کرد و مقایسه انجام داد؟
13. شما در پست اول ادعا کردید همه اونچه برای مرد در ازدواج به دست میاد اینه ""
غذاي آماده ؟ لباس شسته و اتو کشيده ؟ بچه و توليد نسل ؟"
خوب من هم دیدم برای اینکه در حق شما اجحاف نشه با خدمتکار دو مورد اول حل میشه
مورد اخر رو هم که گفتید ارزوی زنه
خوب دیگه چی با ازدواج به دست میارید که توی پست اول ننوشتید؟
دلیل استفاده زیاد از علامت سوال
مطمئن بشم تمام سوالاتم دیده میشه که اشتباه کردم!!
سوالات پاسخ داده نشده: ( اینبار با یک علامت)
در مورد همسرتون صحبت میکنید یا یکی از اشیاء منزل؟
دادن خرج بچه؟ ( واقعاً اجحافه؟)
توی این زندگی که عرض کردید زن هیچ سهمی نداره؟ زندگی مشترک رو فقط شما ساختید و همسرتون هیچ کاره بوده؟ ( ادعا کردید فقط مرد کار میکنه و درامد زن مال خودشه و همچنین در پست اول ادعا کردید مرد تمام (((زندگیش))) ( سوم شخص زندگی مرد و نه زن) را باید به عنوان مهریه بدهد) ( این زندگی فقط ماله مرد بوده؟)
بچه هم که ارزوی مردا نیست ! بچه میخواهید چی کار؟ ( در پست اول دعا کردید بچه ارزوی زنه و مرد مجبوره مخارج رو بده)
میدونم از بیان این پست ها دقیقاً چه منظوری داشتید ( امیدوارم حدسم درست باشه) و احتمالاً فقط در روش بحث و بیان مشکل دقت نکردید ( باز هم امیدوارم)
ولی چیزی که اصلاً قابل درک نیست نگاه صرفاً مصرفیه شماست به زن!
ادمی که باید خرجش رو داد تا کار خونه بکنه
این از کل پست شما برداشت میشد
اگر هر زن دیگری اومد به این تاپیک و در مورد هیچ یک از جملات شما اصلاً این احساس مصرفی بودن رو پیدا نکرد و یا معتقد شد که در ازدواج به مردان ظلم میشه ( و نه زنان) من از شما معذرن خواهی میکنم و کل بحث در مورد زنان اینجا و هر جای دیگه رو میبوسم و میذارم کنار!!
مهمترین مشکل نظرات شما این بود که بدون اینکه از زنی شناخت داشته باشید یا ازدواج کرده باشید و یا مطالعات حوزه زنان داشته باشید تمام تصورات خودتون در مورد زنان رو در اونها ذاتی میدونید!
نظر نهایی من رو خواستی؟
"خیر در ازدواج به مردان بیشتر از زنان اجحاف نمیشه!"
موفق باشید