hortilover
عضو جدید
توی این تاپیک می خوام هم راجع به ازگیل و هم راجع به ازگیل ژاپنی بنویسم و این دو تا را از هم تفکیک کنم.
ازگیل ژاپنی یا لوکوات (Eriobotrya japonica)
از خانواده رزاسه و زیر خانواده پوموآیده .. همونطور که از اسمش بر می آد در ژاپن بسیار پرورش داده می شده است.... به عنوان درخت زینتی هم کشت می شه چون خیلی باحاله.. برگ های قشنگ و کشیده ای هم داره... تقریبا 6 متر شایدم بیشتر رشد می کنه و در پاییز و زمستون گلدهی و در آخر بهار و تابستون میوه می دهد....
ازگیل ژاپنی یا لوکوات (Eriobotrya japonica)
از خانواده رزاسه و زیر خانواده پوموآیده .. همونطور که از اسمش بر می آد در ژاپن بسیار پرورش داده می شده است.... به عنوان درخت زینتی هم کشت می شه چون خیلی باحاله.. برگ های قشنگ و کشیده ای هم داره... تقریبا 6 متر شایدم بیشتر رشد می کنه و در پاییز و زمستون گلدهی و در آخر بهار و تابستون میوه می دهد....


گل هاش به صورت خوشه ای در می آن و میوه ها هم در همین خوشه ها ظاهر می شن و با رسیدن میوه ها رنگشون از سبزی به زرد ، نارنجی تبدیل می شه و پرز های روی میوه با رسیدن کمتر می شن. توی میوه ازگیل ژاپنی یک یا چندین بذر وجود داره .. و آدم وقتی می خوره ... همش بذره.. یعنی گوشتش کمه!!!! و معمولا برای اینکه نسبت بذر به گوشت کمتر شود ، خوشه ها را تنک می کنند.
ازگیل یا مدلر (Mespilus germanica)
ازگیل ها کمیاب تر از ازگیل ژاپنی هستند و میوه شبیه یک سیب کوچولو پوست کلفت دارن... گلگاه باز و بزرگی دارن... بقایای کاسبرگ ها را می شه روی میوه ها دید.. این میوه را وقتی برداشت می کنن خیلی سفته... ولی یه مدت انبار داری می کنن و نرمش می کنن... بیشتر هم باهاش مربا می سازن... عکس های پایین را ببینید:
ازگیل یا مدلر (Mespilus germanica)
ازگیل ها کمیاب تر از ازگیل ژاپنی هستند و میوه شبیه یک سیب کوچولو پوست کلفت دارن... گلگاه باز و بزرگی دارن... بقایای کاسبرگ ها را می شه روی میوه ها دید.. این میوه را وقتی برداشت می کنن خیلی سفته... ولی یه مدت انبار داری می کنن و نرمش می کنن... بیشتر هم باهاش مربا می سازن... عکس های پایین را ببینید:

