اصول تغذيه در قرآن

Foster.nicely

عضو جدید
کاربر ممتاز
اصول تغذيه در قرآن
1- ضرورت دقت همه جانبه در تغذيه و انتخاب آگاهانه غذا
ضرورت دقت همه جانبه در تغذيه يعني آدمي بايد در غذاي خويش (اعم از غذاي جسم و غذاي روح، مثلا علمي كه مي آموزد) به دقت بنگرد. به دقت نگريستن يعني توجه به نوع غذا، تركيب آن، ميزان تناسب آن با نياز بدن و اطمينان از سلامت آن و اين كه رعايت حلال و حرام الهي تا چه حد در آن شده است و نيز رعايت حقوق شرعي و اجتماعي و مسائل فرهنگي و غير آن.
(اشاره به آيه 24 سوره عبس)
انتخاب آگاهانه غذا يعني بايد بنگرد كه كدام غذا پاكيزه تر است؟
(اشاره به آيه 19 سوره كهف)


2- اجتناب از غذاهاي پليد، آلوده و تحريم شده
(آيه 157 سوره اعراف "... و يحرم عليهم الخبائث)
(آيات ناظر به تحريم برخي مواد غذايي مانند آيات 145 سوره انعام، 3 سوره مائده، 173 سوره بقره، 12 سوره انعام)


3- بهره گيري از غذاهاي پاكيزه ، سازگار و حلال
(اشاره به آيه 157 سوره اعراف و آيات 168 و 173 سوره بقره، 16 سوره اعراف، 81 سوره طه، 4،87 و 88 سوره مائده، 132 اعراف)
(آيات ناظر بر ضرورت رعايت حلال بودن غذا، همچون آيات 143، 144 و 118 سوره انعام، 1 سوره مائده، 30 سوره حج، 6 سوره زمر، 168 سوره بقره)

4- رعايت اعتدال و ميانه روي در تغذيه و پرهيز از افراط و تفريط
(آيه 31 سوره اعراف)


5- لزوم توجه جدي و مسؤلانه به تغذيه كودكان به ويژه در 2 سال اول زندگي
(از جمله آيات 233 سوره بقره، 14 لقمان، 15 احقاف، 6 سوره طلاق)


6- اطمينان از امكان دستيابي همه آفريدگان به غذاي كافي
(اشاره به آيه كريمه 6 سوره هود- يعني هيچ جنبنده اي در زمين نيست مگر آن كه خدا روزي او را بر عهده گرفته است و نيز آيه 15 سوره ملك – يعني او زمين را براي شما رام قرار داده پس بر شانه هاي آن برويد و از روزي آن بخوريد و همچنين آيه 34 سوره ابراهيم: خدا آنچه كه مورد حاجت شما بوده به شما داده است.
ضمنا در آيات 60 سوره عنكبوت، 60 سوره بقره، 142 سوره انعام نيز به تامين روزي بشر توسط پروردگار تاكيد شده است.

غذا هايي كه در قرآن از آنها نام برده شده است:

انار، انجير، انگور، خرما، زيتون، موز، پياز، سير، تيره كدو، گل سرخ، خيار، عدس، شير، شير مادر، عسل، زنجبيل، گوشت حيوانات و ...
 

Similar threads

بالا