زنبورعسل با قدمتی بیش از ۱۵۰ میلیون سال یکی از مهمترین جانورانی است که انسان با آن سروکار دارد. این حشره طی سالیان متمادی به تکامل رسیده و توانسته خود را در زمره پیچیده ترین مخلوقات جای دهد . کهن ترین اثر از زنبورداری مربوط به ۱۲۰۰۰ سال پیش در غاری در اسپانیا پیداشده . هخامنشیان در ۴۶۰ سال قبل میلاد بصورت تفننی و حرفه ای به زنبورداری مشغول بودند
موم :
موم ماده ای است غیر قابل هضم برای انسان که ساختمان آن ازترکیب اسید های چرب با الکل تشکیل شده است .برای تولید ۱ کیلوگرم موم زنبور ها باید ۱۲ کیلو عسل بخورند .موم در صنایع آرایشی - تولید برگه موم - شمع های بدون دود و اشک و غیره کاربرد دارد . بطور کلی از هر ۱۰ قاب بافته شده در کندو ۲۵۰ گرم موم خالص میتوان بدست آورد.
بره موم :
این ماده ترکیبی است از صمغ درختان که زنبور ها از آن بعنوان ضد عفونی کننده ودرز گیر استفاده می کنند .بره موم همان نقشی را دارد که آنتی بیوتیک ها در زندگی ما دارند . همچنین در روسیه و اروپای شرقی از آن بعنوان بیحس کننده موضعی استفاده می کنند .در قدیم ویلنیست های ایتالیایی از آن بعنوان براق کننده ی ساز وکلوفون استفاده می کردد . این محصول بویی زیاد و طعمی تند دارد .
موم :
موم ماده ای است غیر قابل هضم برای انسان که ساختمان آن ازترکیب اسید های چرب با الکل تشکیل شده است .برای تولید ۱ کیلوگرم موم زنبور ها باید ۱۲ کیلو عسل بخورند .موم در صنایع آرایشی - تولید برگه موم - شمع های بدون دود و اشک و غیره کاربرد دارد . بطور کلی از هر ۱۰ قاب بافته شده در کندو ۲۵۰ گرم موم خالص میتوان بدست آورد.
بره موم :
این ماده ترکیبی است از صمغ درختان که زنبور ها از آن بعنوان ضد عفونی کننده ودرز گیر استفاده می کنند .بره موم همان نقشی را دارد که آنتی بیوتیک ها در زندگی ما دارند . همچنین در روسیه و اروپای شرقی از آن بعنوان بیحس کننده موضعی استفاده می کنند .در قدیم ویلنیست های ایتالیایی از آن بعنوان براق کننده ی ساز وکلوفون استفاده می کردد . این محصول بویی زیاد و طعمی تند دارد .
