***** اخبار نفت و گاز*****

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
آذربایجان، میزبان چهارمین کنفرانس نفت و گاز خزر



۱۳:۲۷ (یکشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۸۸)
اخبار مرتبط
» ویتنام میزبان دهمین نمایشگاه و کنفرانس شورای نفت آ.سه.آن » اداره اطلاعات انرژی آمریکا کنفرانس انرژی 2010 برگزار می کند

نسخه چاپی شانا _ گروه بین الملل: چهارمین کنفرانس بین المللی تجارت و ترانزیت نفت و گاز منطقه خزر، روزهای 22 و 23 آوریل (2و 3 اردیبهشت) در آذربایجان برگزار می شود.
به گزارش پایگاه خبری نیوز آذربایجان، این کنفرانس دو روزه با هدف توسعه زیرساخت های ترانزیت نفت و گاز، افزایش همکاری کشورهای حوزه دریای خزر با دیگر کشورها، گفت و گو در باره فروش منابع انرژی، تحلیل و بررسی نحوه اجرای پروژه های نفت و گاز در آینده و مطالعه روند تقویت موقعیت اقتصادی و ژئوپلتیک منطقه دریای خزر، در باکو، پایتخت آذربایجان برگزار خواهد شد.
انتظار می رود بیش از 500 نفر از 25 کشور که نمایندگانی از بزرگ ترین شرکت های نفتی و گازی، بانک های بین المللی و شرکت های ارائه دهنده خدمات خواهند بود، در این کنفرانس حضور یابند که در این میان می توان از حضور شرکت های بی.پی انگلیس، شرکت نفت و گاز گرجستان (جی.او.جی.سی)، اکسون موبیل آمریکا، استات اویل نروژ، توتال فرانسه، انی ایتالیا، داتچ بانک آلمان، لیتاسکو سوئیس، نست اویل فنلاند، تی.او.تی.اس.ای سوئیس، ترافیگورا سوئیس، بانک بی.ان.پی پاریباس انگلیس، ترنس بانکر روسیه، شرکت انگلیسی -هلندی شل ،ویتول هلند و لوک اویل روسیه نام برد.
پیش بینی می شود ناطق علی یف، وزیر صنعت و انرژی آذربایجان، الکساندر خطاگوری، وزیر انرژی گرجستان و رونق عبدالله یف، رئیس شرکت دولتی نفت اذربایجان (سوکار) نیز در این کنفرانس حضور یابند.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا ذخایر نفتی دریای خزر را حدود 20 تا 40 میلیارد بشکه و مقدار ذخایر گازی آن را در حدود 200 تریلیون فوت مکعب برآورد کرده است. به باور کارشناسان، ذخایر نفتی دریای خزر 4 درصد و ذخایر گازی آن 6 درصد از کل ذخایر دنیا را شامل می شود.
پس از فروپاشی شوروی پیشین و با حمایت ضمنی آمریکا، کشورهای قزاقستان، آذربایجان، و ترکمنستان با جذب سرمایه گذاران و شرکت های بین المللی، فعالیت های گسترده ای را برای اکتشاف و استخراج منابع هیدروکربنی این دریا آغاز کردند؛ تا آنجا که قزاقستان با کشف میدان نفتی «کاشاگان» و همچنین آذربایجان در پروژه «شاه دنیز» به دستاوردهای مهمی دست یافتند.
کشورمان نیز همپای کشورهای دیگر منطقه برای استفاده از منابع خود در خزر تلاش زیادی کرده است که از آن جمله می توان به ساخت سکوی ایران-البرز و شناسایی و حفاری پنج حلقه چاه در نواحی کم عمق خزر در طول سال های گذشته اشاره کرد.
 

sadeg68

عضو جدید
اخبار شيمي

اخبار شيمي

خازن شیمیایی
ین نوع خازن‌ها شامل مایع یا خمیری است که آن را الکترولیت می‌نامند. در این الکترولیت ، جوشن آلومینیومی جای داده شده ‌است که سطح نسبتا زیادی دارد. ترکیب ماده الکترولیت متفاوت است و هر کارخانه ترکیب مخصوص خود دارد که به‌صورت مایع یا خمیر داخل ظرف استوانه‌ای شکل آلومینیومی آب‌بندی شده قرار دارد.
عملکرد
وقتی که فشاری بین الکترولیت و آلومینیوم گذاشته می‌شود (آلومینیوم به پتانسیل مثبت متصل می‌شود) ، جریانی که برقرار می‌شود، باعث تجزیه الکترولیت می‌گردد و پوششی از آلومین (اکسید آلومینیوم) به دور جوشن آلومینیومی بسته می‌شود و چون به این ترتیب آن را عایق می‌کند، باعث قطع شدن جریان می‌گردد. چون ضخامت این پوشش کم است (چند هزارم میلی‌متر) ، بخوبی فهمیده می‌شود که ظرفیت این خازن ها که آلومینیوم و الکترولیت دو جوشن آن را تشکیل می‌دهند تا چه اندازه زیاد است.
خازنهای الکترولیت بر خلاف خازنهای معمولی"پلاریزه" یعنی جهت‌دار هستند و اجبارا باید قطب مثبت فشار را به آلومینیوم متصل کرد. اگر قطبها را برعکس متصل کنیم، خطر از بین بردن خازن پیش می‌آید. بنابراین نباید به چنین خازنی فشار متناوب وارد کرد. هر نوع از این خازنها برای فشار معین و کار مشخص از طرف کارخانه سازنده ساخته شده ‌است و از حدود آن نباید تجاوز کرد. حتی ظرفیت این خازن بستگی به فشاری که به دو جوشن آن گذاشته می‌شود، دارد. هر چه فشار بالاتر رود، ظرفیت کم می‌شود. خازن الکترولیت تحت فشار بالا اگر خازن الکترولیت تحت فشار ، لحظه ای زیادتر از حد مجاز قرار گیرد، انفجار بوجود می‌آید (یعنی دو جوشن ، جرقه زده و صدای انفجار بگوش می‌رسد). ولی خطر زیادی متوجه خازن نمی‌شود، زیرا بزودی پوشش ، آلومین دوباره تشکیل می‌گردد. در مورد خازنهای کاغذی اینطور نیست، زیرا کاغذ در اثر جرقه می‌سوزد و تبدیل به کربن می‌شود و باین ترتیب خاصیت عایق بودن خود را از دست می‌دهد و کم و بیش دو جوشن را به یکدیگر اتصال کوتاه می‌دهد.
مشخصات خازنهای الکترولیتی
▪ خازنهای الکترولیتی در اندازه‌های مختلف وجود دارد و از لحاظ اتصال به مدار دو قطب مثبت و منفی کاملا مشخص است تا بطور صحیح به مدار بسته شود و گرنه غشاء نازک عایق آن از میان می‌رود و به اجزائی از مدار که قبل از خازن قرار دارد آسیب می‌رسد.
▪ خازنهای الکترولیت با ظرفیت و ولتاژ مجاز زیاد دارای حجم نسبتا بزرگی است و بوسیله سیم پیچ و مهره و پولک یا بست روی شاسی نصب و محکم می‌شود. قطب مثبت با رنگ قرمز و قطب منفی با رنگ سیاه کاملا مشخص است. گاهی نیز قطب مثبت به بدنه آلومینیومی متصل است و گیره مخصوص ندارد.
▪ خازنهای الکترولیت معمولا دارای جلد فلزی هستند که به این ترتیب با ماده الکترولیت ارتباط داشته و به قطب منفی متصل می‌شوند.
▪ ظرفیت خازنهایی که بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند، بین ۸ تا ۳۲ میکروفاراد است.


کاربرد
▪ خازنهای الکترولیتی بیشتر در جایی که احتیاج به ذخیره مقدار انرژی زیادی باشد، استفاده می‌شود. از این نوع خازنها تا ظرفیت ۲۰۰۰۰ میکروفاراد با حجم نسبتا کوچک می‌توان تهیه نمود.
▪ این خازنها اغلب به عنوان صافی بکار می‌روند.
▪ اغلب در فرکانسهای پایین ، برای دکوپلاژ استفاده می‌شود. بخصوص در مورد دکوپلاژ مقاومتهای پلاریزاسیون.




 

sadeg68

عضو جدید
قير رنگي در مقياس آزمايشگاهي توليد شد

قير رنگي در مقياس آزمايشگاهي توليد شد

قير رنگي در مقياس آزمايشگاهي توليد شد
رييس پژوهشكده صنايع رنگ از توليد قير رنگي در مقياس آزمايشگاهي در اين پژوهشكده خبر داد.
به گزارش سرويس پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر يوسفي، مجري طرح تحقيق و توليد قير رنگي با اعلام اين مطلب خاطر نشان كرد: قير رنگي به علت استفاده از پليمر خاصيت بهتري نسبت به قيرهاي سياه معمولي دارد به طوري كه در مقابل گرما و سرما مقاومت بيشتري داشته و در نتيجه باعث بهبود عملكرد لايه آسفالته مي‌شود.

وي با بيان اينكه در اين تحقيق از ضايعات پليمري پتروشيمي استفاده شده است اظهار داشت: در بسياري از كشورها بخش‌هاي مختلف بزرگراه‌ها را با آسفالت‌هاي رنگي مشخص مي‌كنند كه بدين منظور به جاي رنگ‌آميزي از چنين قيرهايي كه حاوي رنگدانه‌هاي مختلف معدني از جمله دي اكسيد تيتانيوم هستند استفاده مي‌شود.
دكتر يوسفي در پايان از برگزاري نخستين همايش بين المللي قير با هدف ارتقاي كمي و كيفي سطح دانش و آگاهي دست‌اندركاران صنعت قير در شهريورماه سال 87 خبر داد.





 

sadeg68

عضو جدید
کاربرد روزنامه های باطله در شیمی

کاربرد روزنامه های باطله در شیمی

به گفته ی محققان ژاپنی روزنامه های معمولی می توانند در بازیافت فلزات گران بها از پسماندهای صنعتی استفاده شوند. کاتسوتوشی اینوئه (Katsutoshi Inoue) و هم کارانش در دانشگاه ساگا، ژلی فعال را از طریق عمل آوری روزنامه ها به وسیله ی پارا آمینو بنزوئیک اسید – ترکیبی که به سهولت در دسترس وجود دارد و در کرم ضد آفتاب نیز استفاده می شود- تهیه کرده اند.
اینوئه نشان می دهد که وقتی آب از میان ستونی پر از این ژل اصلاح شده عبور می کند، طلا ، پالادیوم و پلاتین در تقدم نسبت به سایر فلزات، صاف و جداسازی می شوند.
بازیافت فلزات گران بها و باارزش از سیالات خروجی صنعتی بسیار مطلوب است اما به آسانی انجام نمی شود. روش های متداول که بازیافت فلزی را ناقص انجام می دهند، گران بوده و محصولات باقی مانده ی سمی تولید می کنند. روش اینوئه بر این مشکلات فایق آمده است، ضمن این که راهی را برای استفاده از روزنامه های کهنه فراهم می کند.
جیرک درلیک (Jarek Drelich) متخصص علوم مواد در دانشگاه صنعتی میشیگان ایالات متحده در توافق با این روش می گوید: "این روش چشم اندازی از کاربرد مواد باطله را در تهیه ی جاذب های زیست توده می گشاید که نه تنها در صنعت متالورژی بلکه در صنعت بازیافت کاغذ نیز مفید است."
اینوئه نشان داد که ستون پر شده از این ژل مکرراً می تواند استفاده شود که نشانه ی خوبی برای کاربردهای صنعتی است. چالش های آینده ی این محققان ژاپنی شامل جداسازی و خالص سازی فلزات بازیافت شده خواهد بود.



 

sadeg68

عضو جدید
تیره ترین ترکیب شیمیایی

تیره ترین ترکیب شیمیایی

دانشمندان تیره ترین ترکیب شیمیایی را ساختند!!!


دانشمندی در دانشگاه هوستون، ماده ای را ساخته است که چهار بار از تیره ترین ماده ی شناخته شده، تیره تر است. این ماده ی سیاه رنگ بیش از 9/99 درصد از نور را جذب می کند.
پولیکل آجایان (Pulickel Ajayan)، ترکیبی از نانو لوله های کربنی ساخته است که تنها 045/0 درصد از نور را باز می تاباند. آجایان در این مورد می گوید: " اعدادی که میزان تیرگی این ماده را نشان می دهند، مهیج تر از آن چیزی بودند که ما فکر می کردیم." او می افزاید: " این ماده که در کتاب رکوردهای جهان ، گینس، به ثبت رسیده است دارای کاربردهای عملی بسیاری می باشد. توانایی این ماده در جذب نور می تواند در پانل های خورشیدی مفید باشد. هم چنین این ماده میزان تفرق نور را به حداقل می رساند که یک مزیت بالقوه در ساخت تلسکوپ ها محسوب می شود."
تیره ترین ترکیب شناخته شده ی پیشین، یک آلیاژ نیکل – فسفر بود که توسط دانشمندان در لندن ساخته و 16/0 درصد نور را باز می تاباند.
 

sadeg68

عضو جدید
لیزر

لیزر

محققان دانشگاه فلوریدای امریکا به حل یک معمای علمی که هفت دهه شیمی دان ها را سرگردان کرده بود، کمک کردند. به نظر می رسد یافته های این تیم در آینده منجر به توسعه ی حافظه های رایانه ای قوی تر و لیزر گردد.

شیمی دان ها دریافته اند که چرا نوع ویژه ای از کریستال ها که با عنوان آمونیوم دی هیدروژن فسفات یا ADP شناخته شده است، به شیوه ی غیر معمولی عمل می کند. ADP در سال 1938 با تعدادی خصوصیت های الکتریکی غیر معمول کشف شد که به طور کامل شناخته شده نبود و به این ترتیب نزدیک به هفتاد سال دانشمندان را سرگردان نمود. در تحقیقات جدید، آن ها با استفاده از ابر رایانه ها و تجزیه های محاسباتی توانستند برای اولین بار دلیلی که منجر به خصوصیت های غیر معمول در ADP می شود را مشخص کنند. ADP مانند تعداد زیادی از کریستال ها خصوصیت های الکتریکی نشان می دهد که فروالکتریک گفته می شود. مواد فروالکتریک شبیه آهن ربا، قطب بار دار مثبت و منفی را در پایین تر از دمای ویژه ای که از مشخصات هر ماده است، نگه می دارند.به این دلیل ADP و سایر مواد شبیه آن، برای ذخیره و انتقال داده ها مفید هستند. بنابراین ADP معمولاً در ابزارهای حافظه ی رایانه، فناوری نوری فیبر، لیزر ها و سایر کاربردهای نوری-الکتریکی به کار می رود.

آن چه که محققان در مورد ADP پیچیده می دانستند خصوصیت غیر معمول آن به عنوان ماده ی آنتی فروالکتریک بود. در آنتی فروالکتریسیته یک لایه از مولکول در کریستال یک قطب منفی و یک قطب مثبت دارد اما لایه ی بعدی دارای بار معکوس است. این بار معکوس لایه به لایه در تمام کریستال دیده می شود.

شیمی دان ها با استفاده از ابر رایانه ها توانستند محاسبات بسیار پیچیده و متعددی را انجام دهند که ممکن نبود در آزمایشگاه انجام شود. به عنوان مثال آن ها توانستند تا زاویه ی یون های آمونیوم را در ADP تغییر دهند و سپس تأثیرات آن را روی بار الکتریکی کریستال محاسبه کنند و این دستاورد سرانجام منجر به حل این معمای هفت دهه ای شد.

محققان دریافتند که موقعیت یون های آمونیوم در ترکیب همانند وجود تنش یا نقص های کریستالی، معین می کند که ماده رفتار فروالکتریک یا آنتی فروالکتریک داشته باشد. تحقیقات این تیم از دو نظر دارای اهمیت است. اول این که، منجر به ساخت ترکیبات جدیدی در آینده می شود که دارای دو خصوصیت فرومغناطیس و آنتی فرومغناطیس باشند. این کشف درهای تازه ای را در فناوری حافظه ی رایانه ها می گشاید و شاید نقشی را در توسعه ی رایانه های کوانتومی ایفا کند. دوم این که، این تحقیق شیوه ی تازه ای در آزمایش مواد با استفاده از ابر رایانه ها می باشد . به این ترتیب می توانیم به سرعت آزمایش هایی را که حتی در آزمایشگاه ممکن نیست، انجام دهیم تا ببینیم مواد در شرایط متفاوت چگونه عمل می کنند.
 

sadeg68

عضو جدید
پیش گویی زمان و مکان لخته شدن خون

پیش گویی زمان و مکان لخته شدن خون

شیمی دان های دانشگاه شیکاگو برای اولین بار با استفاده از یک مدل آزمایشگاهی ساده که تنها شامل چند واکنش شیمیایی است قادر به پیش گویی زمان و مکان لخته شدن خون شده اند. به کمک این روش دانشمندان می توانند لخته شدن خون در آسیب های عروقی را در اندازه های ریز (میکرون) دنبال کنند. میکرون واحد اندازه گیری باریک تر از یک تار موی انسان است.
اگرچه دانشمندان اطلاعات زیادی در مورد 80 واکنش درگیر در فرآیند لخته شدن خون دارند اما هنوز سؤالات زیادی در مورد دینامیک تمامی واکنش ها باقی مانده است.
رستیم اسماگیلوف (Rustem Ismagilov) شیمی دان دانشگاه شیکاگو و همکارانش، روشی را گسترش داده اند که به کمک آن محققان می توانند نقش کمپلکس های حاکم بر واکنش های بیولوژیکی را درک کنند. مرگ و زندگی بستگی نزدیکی به لخته شدن خون کاملاً تنظیم شده و دقیق دارد. یک پاسخ لخته شدن سریع و مؤثر برای جلوگیری از خون ریزی در یک جراحت، ضروری است. اما لخته شدن مشابه در یک موضع اشتباه می توانند منجر به مسدود شدن عروق خونی و تهدید زندگی شود.
در گذشته دانشمندان لخته شدن خون در عروق را به کمک یک بالن دنبال می کردند اما مزیت مهم فناوری ریزسیالات، توانایی کنترل واکنش های پیچیده در مکان و زمان بحرانی است.
تاریخ شیمی دارای موارد زیادی از استفاده ی مدل های ساده برای فهم رفتار پیچیده است. در این تحقیق نیز دانشمندان به جای بررسی صدها معادله برای لخته شدن خون، آن را به سه معادله اصلی کاهش داده اند و از مطالعه این معادلات توانستند ویژگی های دینامیک زیادی از لخته شدن خون را توضیح دهند.
شیمی دان ها امیدوارند در آینده با استفاده از ریزسیالات به مطالعه سایر شبکه های پیچیده ای که اعمال بیولوژیکی مختلف را کنترل می کنند، بپردازند. در زمینه پزشکی نیز این روش راهی برای انجام سریع آزمایشات تشخیص باشد.
 

Majid.na

عضو جدید
تاسیس گرایش های دوم و سوم مهندسی شیمی آزاد آبادان

تاسیس گرایش های دوم و سوم مهندسی شیمی آزاد آبادان

به نام خدا​

با استعانت از خداوند منان و کسب رتبه ممتاز رشته مهندسی شیمی گرایش صنایع پالایش دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان امسال دو گرایش مهندسی شیمی -صنایع پتروشیمی و مهندسی شیمی گرایش صنایع گاز به این دانشگاه اضافه شد./.


دوستان عزیز می توانند برای ثبت نام به دفترچه آزمون دانشگاه آزاد مراجعه نمایند تاریخ توزیع دفترچه 3/12/88 می باشد.
 

sadeg68

عضو جدید
اخبار

اخبار

دانشمندان سوئيسي به روشي دست يافته‌اند که امکان استفاده از معروف‌ترين قابليت نقاط کوانتومي در درمان سرطان و ساير بيماري‌ها را فراهم مي کند.​
به گزارش سرويس فن‌اوري ايسنا علوم پزشکي تهران، محققان اين طرح در نتايج مطالعه نشان داده‌اند که اگر نقاط کوانتومي را توسط مولکول‌هاي خاص شکر بپوشانيم، اين نانوذرات تنها درون کبد تجمع كرده و در قسمت‌هاي ديگر بدن جمع نمي‌شوند.


اين دانشمندان معتقدند از اين هدف‌گيري انتخابي مي‌توان براي رهايش داروهاي ضدسرطان به يک بافت خاص درون بدن استفاده و از اثرات جانبي فراگير داروهايي که در حال حاضر براي درمان سرطان استفاده مي‌شوند، جلوگيري کرد.​
در اين گزارش جديد، پيتر سيبرگر و همکارانش در اين طرح تحقيقاتي اشاره مي‌کنند که نقاط کوانتومي که قطر آنها يک پنج هزارم قطر موي انسان است، در پيل‌هاي خورشيدي، تصويربرداري تشخيصي پزشکي، و قطعات الکترونيکي مورد استفاده قرار مي‌گيرند.​
دانشمندان بر اين باورند که اين نانوذرات قابليت استفاده در دارورساني هدفمند براي درمان سرطان و بيماري‌هاي ديگر را دارند؛ با اين حال هنوز دانشمندان روش ايده‌آلي براي هدفگيري اين نقاط به بافت‌ها و اندام‌هاي خاص در جهت به حداکثر رساندن اثر آنها و محدود نمودن سميتشان نيافته‌اند.​
به گزارش ايسنا از ستاد ويژه توسعه فناوري نانو اين محققان نوع خاصي از نقاط کوانتومي پوشيده شده با مولکول‌هاي شکر را توسعه داده‌اند که به سوي گيرنده‌هاي موجود در بافت‌ها و اندام‌هاي خاص جذب مي‌شوند.​
در مطالعه‌اي که روي موش‌هاي آزمايشگاهي انجام شده است، اين دانشمندان نقاط کوانتومي را با مانوز يا گالاکتوز آمين پوشش دادند. اين دو نوع شکر به صورت انتخابي در کبد جمع مي‌شوند.​
به گفته اين محققان، نقاط کوانتومي پوشيده شده با مولکول‌هاي شکر سه برابر بيشتر از نقاط کوانتومي معمولي در کبد تجمع مي‌کنند که نشان‌دهنده تمايل بيشتر آنها به سوي کبد است.​
جزئيات اين پروژه تحقيقاتي در شماره 18 Journal of American Chemical Society منتشر شده است.​
 

sadeg68

عضو جدید
اخبار

اخبار

نتايج يك تحقيق نشان داد كه با تغيير درصد اجزاء نخ هيبريدي به كار رفته در بافت پارچه‌ها، به علت افزايش درصد حجمي الياف شيشه موجود در قطعات، خواص مكانيكي افزايش و در مقابل ميزان كرنش و تغيير شكل آن‌ها به طور متوسط كاهش يافت.


به گزارش سرويس پايان‌نامه خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، مرتضي ابوطالبي، محقق مهندسي مكانيك (ساخت و توليد) در تحقيقات پايان‌نامه كارشناسي ارشد خود به مطالعات آزمايشگاهي بر روي تأثير ساختمان نخ هيبريدي (از نظر تغيير نسبت نخ شيشه به نخ پلي پروپيلن موجود در آن) بر مشخصات مكانيكي قطعه كامپوزيتي ترموپلاستيك تهيه شده از آن به روش پرس گرم پرداخته است.​
بدين منظور سه نخ هيبريديSide By Side)SBS ) با نسبتهاي نخ شيشه به نخ پلي پروپيلن 1:1 ، 2:1 و3:1 تهيه شد. با استفاده از هر يك از اين نخ‌ها، به طور جداگانه پارچه‌هاي تك جهته و كشباف (نيتينگ) بافته شد، سپس اين پارچه‌ها به روش پرس گرم، قالبگيري و قطعات كامپوزيتي ترموپلاستيك از آن‌ها تهيه شد.​
نتايج نشان داد با تغيير درصد اجزاء نخ هيبريدي (SBS) به كار رفته در بافت پارچه‌ها ، به علت افزايش درصد حجمي الياف شيشه موجود در قطعات (در قطعات تك جهته از 25% به 51% و در قطعات نيتينگ از 26% به 52%)، خواص مكانيكي (استحكام كششي، استحكام خمشي و مدول الاستيسيته) افزايش و در مقابل ميزان كرنش و تغيير شكل آن‌ها به طور متوسط كاهش يافت.​
همچنين با افزايش درصد حجمي الياف شيشه در قطعات، درصد حجمي حباب (Void) موجود در آن¬ها افزايش يافت، كه اين افزايش در قطعات نيتينگ بيشتر از قطعات تك جهته بود، بطوريكه درصد حجمي حباب موجود در قطعه نيتينگ تهيه شده از نخ هيبريديSBS با نسبت 3:1، در حدود 44 درصد بالاتر از قطعه تك جهته تهيه شده با همان نخ هيبريدي مي‌باشد. از طرفي با كاهش تراكم حلقه، در پارچه‌هاي نيتينگ درصد حجمي حباب در قطعات تهيه شده از آن‌ها افزايش يافت.​
گفتني است اين پژوهش با راهنمايي دكتر محمد گلزار عضو هيات علمي دانشكده فني مهندسي دانشگاه تربيت مدرس انجام شد.​
 

sadeg68

عضو جدید
پژوهشگران دانشگاه پيام نور مرکز ابهر، طي پژوهشي موفق‌شدند نانواکسيد سرب، با ساختاري مناسب براي ساخت باتري‌هاي سرب-اسيد با طول عمر و ظرفيت بالا تهيه‌ کنند.





به گزارش ايرنا و به نقل از پايگاه اينترنتي ستاد ويژه توسعه نانو، دکتر "حسن کرمي"، عضو هيات علمي دانشگاه پيام نور مرکز ابهر، گفت: "در اين پژوهش روشي عملي و آساني ارائه ‌شده ‌است که نانواکسيد سرب را با ساختاري مناسب براي افزايش ظرفيت ذخيرهي انرژي و افزايش طول عمر آن در باتري‌هاي سرب-اسيد، توليد مي‌کند."
وي افزود: "باتري‌هاي سرب - اسيد به ‌عنوان قديمي‌ترين وسيله ذخيره و توليد انرژي الکتريکي هستند که سابقه توليد صنعتي آنها به بيش از يک قرن مي‌رسد و بخشي وسيعي از تحقيقات در زمينه‌ ذخيره ‌‌سازي انرژي را به خود اختصاص داده‌اند. يکي از اين زمينه‌هاي تحقيقاتي، اصلاح مواد فعال به ‌منظور دسترسي به ظرفيت و طول عمر زياد است ".
کرمي گفت: "در اين روش، نانوساختارهاي اکسيد سرب، از طريق واکنش محلول نيترات سرب با کربنات سديم در حضور امواج اولتراسونيک سنتز مي‌شود.
بدين‌ صورت که در ابتدا نيترات سرب با کربنات سديم واکنش‌ مي‌دهد و نانوساختارهاي کربنات سرب رسوب ‌مي‌کنند. سپس بر اثر حرارت، کربنات سرب تجزيه مي‌شود و به نانو اکسيد سرب تبديل مي‌گردد."
به گفته‌کرمي، "با بهينه‌سازي عوامل مؤثر در توليد نانواکسيد سرب در دستگاه اولتراسونيک، نانوساختاري يکدست و بسيار متخلخل به شکل خزه‌هاي يکنواخت توليد مي‌شود. نانواکسيد سرب سنتز شده، براي تهيه الکترودهاي مثبت و منفي باتري سرب - اسيد استفاده ‌مي‌گردد.
نتايج حاصل از بررسي باتري‌هاي ساخته ‌شده با اين روش نشان ‌داد که اکسيد سرب سنتز شده نسبت به اکسيد سرب معمولي، از ظرفيت و طول عمر بسيار بالاتري برخوردار است؛ به‌ گونه‌اي که ظرفيت عملي بدست‌ آمده براي نانوساختارهاي سنتز‌شده، با ظرفيت تئوري آنها برابري مي‌کند.
شايان ذکر است که درصورت استفاده از دستگاه‌هاي اولتراسونيک با توان بالا (که بتوانند در سيستم‌هاي توليد پيوسته استفاده‌شود)، امکان تجاري‌سازي اين روش در کوتاه‌مدت فراهم‌مي‌گردد.
اين روش در صنايع توليد باتري‌هاي سرب-اسيد و رنگ‌سازي کاربرد گسترده‌اي دارد و منجر به توليد باتري‌هايي با ظرفيت ذخيره‌ي انرژي بالا و طول عمر بسيار زياد مي‌گردد.
اين پژوهش در مجله Materials Research Bulletin (جلد 43؛ صفحات 3065-3054؛ سال 2008) منتشر شده است.​
 

sadeg68

عضو جدید
يک محقق فيزيک اتمي دانشگاه تربيت مدرس در پژوهشي امکان توليد نانو ذرات فلزي را به روش تخليه الکتريکي جريان مستقيم با بازدهي بالا و اندازه بسيار کوچک فراهم آورده است.




به گزارش روز سه شنبه ايرنا، نتايج پژوهشي که به همت محققان فيزيک اتمي و مولکولي دانشگاه تربيت مدرس انجام شد، امکان توليد نانوذرات را به روش تخليه الکتريکي جريان مستقيم با بازدهي بالا و اندازه بسيار کوچک را فراهم مي آورد.
در روش ارائه شده که در قالب پايان‌نامه کارشناسي ارشد فاطمه نايب علي محمد، دانش‌آموخته رشته فيزيک اتمي و مولکولي دانشگاه تربيت مدرس با عنوان "ساخت نانوذرات فلزي به روش تخليه الکتريکي در محيط مايع" ارائه شد، امکان تخليه الکتريکي جريان مستقيم با بازدهي بالا و اندازه کوچک فراهم مي شود.
اين روش مي تواند به عنوان روشي آسان و سريع براي توليد انواع نانوذرات در محيط‌هاي معدني و آلي دلخواه به کار گرفته شود.
نايب علي محمد در خصوص طرح تحقيقاتي خود گفت: يکي از روش‌هاي ساخت نانوذرات استفاده از تخليه الکتريکي در خلاء، گاز فعال و يا محيط‌هاي مناسب ديگر است که در اين صورت مي‌توان نانوذرات پايدار با خلوص زياد و قابليت کاربردهاي مختلف تهيه کرد.
اين پژوهش با هدف ساخت نانوذرات فلزي مس و نقره در بستر مايع به روش تخليه الکتريکي جريان مستقيم و بررسي فرآيندهاي مهم کندوگداز در تشکيل نانوذرات انجام شد.
دانش آموخته رشته فيزيک اتمي در تشريح مراحل انجام اين پروژه افزود: ابتدا نانوذرات فلزي مس و نقره ساخته و مشخصه‌يابي مي شوند و علاوه بر اين براي بررسي عوامل مهم در فرآيند ساخت، کندوگداز نانوذرات نقره و مس در برخي مايعات و با تغيير جريان فرآيند تخليه الکتريکي مستقيم، انجام گرفت. کندوگداز مس در آب نيز نمونهاي از تغيير ساختار الکترود و تشکيل نانوذرات اکسيدي به نمايش گذاشته است.
براي مشخصه‌يابي نانوذرات از ميکروسکوپ الکتروني عبوري TEM، ميکروسکوپ الکتروني روبشي- SEM، طيف پراش پرتو- X و طيف سنجي UV/Vis استفاده شد.
وي گفت : با توجه به نتايج بدست آمده ساز و کار کلي کندوگداز در تشکيل نانوذرات مطالعه و توصيف شد. با ساخت نانوذرات در محيط‌هاي مختلف اثر محيط مايع بر رشد و پايداري نانوذرات نيز مورد بررسي قرار گرفت.
وي گفت : نتايج اين پژوهش توصيف مناسبي از کل فرآيند بسيار پيچيده کندوگداز به روش تخليه الکتريکي جريان مستقيم در محيط مايع فراهم مي‌آورد.
اين پژوهش با راهنمايي دکتر رسول ملک فر، عضو هيات علمي دانشکده علوم پايه دانشگاه تربيت مدرس انجام شده است.​
 

پارسا چک

عضو جدید
:gol:سلام
بعضی وقتها ماایرانی ها یه کارهایی می کنیم که جهان اولی ها هم تعجب می کنن.
امروز دریکی ازشرکتهای پتروشیمی یک روش مناسب برای تمیزکردن لاین های جنس GRPپیداکردند. به طوری که وندورهای آلمانی هم تعجب کرد.
بااستفاده ازابر وبستن آن به یک طناب طویل وهدایت آن به همراه آب به داخل - لاین راتمیز وفلش کردند.
که وندورآلمانی این کارراتاییدکرد.
امیدوارم بچه هایی که توی صنعت هستن همیشه ابتکارعمل داشته باشن.وهیچ وقت فکرنکنن که خارجی هاازمابهتر می دانند.
باتشکر
کسي چنين فکري نميکنه که خارجي ها از ما برترن . اونا بايد برن بميرن:surprised: . ما ايرانيا تا هستيم نميذاريم هيچ احدو ناسي از ما جلو بزنه . به سرعت و با قدرت و با خلاقيت فراوان به سوي گام هاي بلند براي ايران سربلند عزيزمان و انقلابمان گام بر ميداريم :):smile:
 

hex6789

عضو جدید
پارس جنوبی

پارس جنوبی

عجب اخبار داغی! :eek:

بیاید یه مقدار راجب پارس جنوبی و اینکه چه بلایی داره به سر ما میاد، بحث کنیم :w04::w04::w04:
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
انتشار گازهای اسیدی در پارس جنوبی
گازهاي اسيدي شامل تركيبي از گازهاي H2S , CO2 و مقدار خيلي كم هيدروكربنها است كه از توليدات جنبي واحدهاي شيرين سازي گاز طبيعي مي‌باشد. ايران داراي منابع عظيم نفت و گاز ترش مي‌باشد كه توليد، فرآورش و شيرين‌سازي حجم بالاي گاز باعث تصاعد ميزان زيادي از گازهاي اسيدي و در نتيجه بروز مشكلات زيست محيطي فراواني خواهد شد. در ايران به علت نبودن تجهيزات كافي براي جداسازي گوگرد, سالانه حجم زيادي از گازهاي اسيدي وارد اتمسفر مي‌گردد كه آمار دقيقي از انتشار اين نوع گاز ها در دسترس نمي‌باشد ضمن آنكه در صورت گوگرد‌‌زدائي، كه بسيار هزينه‌بر مي‌باشد، باز هم حجم قابل توجهي از گاز دي‌اكسيدكربن وارد اتمسفر مي‌شود. با توجه به غير اقتصادي بودن گوگرد‌‌‌زدايی از گازهاي اسيدي شركت‌هاي توليدكننده گاز طبيعي به سمت تزريق گازهاي اسيدي در زير زمين روي آورده‌اند. دفع گازهای اسيدي در سازندهاي زمين‌شناسي در اعماق زمين در سطح دنيا در حال انجام مي‌باشد و به عنوان يك گزينه محتمل جهت كاهش گازهاي گلخانه‌اي و حذف هزينه هاي گوگرد‌ زدايی از گازهاي اسيدي در سطح دنيا مطرح مي باشد.
افزايش چشمگير گاز گلخانه‌اي دی‌اکسید‌کربن در اثر افزايش تقاضاي انرژي كه عمدتا از محل سوختهاي فسيلي تامين مي‌گردد، در دهه‌‌هاي اخير باعث بروز مشكلات زيست محيطي متعددي شده است و پيش‌بيني می‌شود در صورت عدم جلوگيري از انتشار اين گازها تا سال 2055 ميزان هوا سه برابر ميزان كنوني خواهد گردید و خطر بزرگي كره زمين را تهديد خواهد. گرم شدن كره زمين به واسطه انتشار گازهاي گلخانه‌اي، جهان را با يكي از مهم‌ترين چالش‌هاي زيست محيطي مواجه كرده است. كشور ما نيز با پيوستن به پيمان كيوتو اگرچه تا سال 2012 تعهدي جهت كاهش ميزان گاز دي‌اكسيدكربن ندارد، ليكن در سالهاي بعد از آن مي‌بايست از انتشار گاز دي‌اكسيدكربن خود بكاهد. بنابراين پر واضح است كه هم اكنون بايد تمهيداتي جهت كاهش اين گاز انديشيد. مسلماً در آينده‌اي نه چندان دور با افزايش توليد نفت و گاز و توسعه ميادين جديد نفت و گاز و نياز براي توليد برق جوامع به اين تكنولوژي نياز خواهند داشت بنابراين مطالعه اوليه طرح در زمان حال لازم و ضروري است و شايد فردا ديگر دير باشد.
دستيابی ايران به تکنولوژی تزريق و ذخيره‌سازی گاز‌هاي اسيدي نه تنها باعث افزايش توانمندي نيروهاي داخلي كشور در اين تكنولوژي, بلکه يك امتياز بين المللي براي ايران محسوب خواهد شد.
ميدان گازي پارس جنوبي بزرگترين ميدان گازي جهان بوده كه در آبهاي نيلگون خليج فارس واقع شده است و يكي از اصلي ترين منابع انرژي كشور به شمار مي‌رود. تاسيسات خشكي و فرآورش گاز اين ميدان در منطقه ساحلي عسلويه واقع در استان بوشهر قرار دارد. توليد و فرآورش حجم بالاي نفت و گاز در اين منطقه باعث انتشار حجم قابل توجهي از گازهاي اسيدي در منطقه شده و اين مساله را به يكي از مهم‌ترين چالشهاي موجود در منطقه عسلويه تبديل ساخته است.
در حال حاضر روزانه 55 ميليون فوت مكعب گاز اسيدي در منطقه عسلويه توليد مي‌شود. علاوه بر منطقه عسلويه پالايشگاه فجر جم نیز روزانه حدود 70 ميليون فوت مكعب گاز اسيدي وارد اتمسفر مي‌كند. اين در حاليست كه طرح توسعه ميادين گازي پارس شمالي، گلشن، فردوسي و فارسي در استان بوشهر در دست بررسي و انجام است و همين مساله بر اهميت پيدا كردن يك راهكار جديد و مناسب براي جلوگيري از انتشار اين گازها و آلودگي‌هاي زيست محيطي در منطقه مي‌افزايد. طبق پيش‌بيني‌هاي انجام شده در صورت توليد از ميدان گازي پارس شمالي روزانه حدود 170 ميليون فوت مكعب گاز اسيدي توليد خواهد شد.
حجم زیاد گاز اسیدی تولید شده در منطقه عمومی پارس شمالی و جنوبی به عنوان یک عامل بحرانی تهدید کننده محیط زیست نیازمند مدیریت و کنترل است. تزريق گاز هاي اسيدي در سازندهاي زمين‌شناسي مي‌تواند يك راهكار مناسب براي حفاظت از سلامت انسانها و محيط زيست، كاهش ميزان گاز گلخانه‌اي دي‌اكسيدكربن و جلوگيري از هزينه‌هاي بسيار بالاي گوگرد زدايي در منطقه باشد.
 

hex6789

عضو جدید
بازخوانی پرونده پارس جنوبی؛ از ابتدا تا سالی که گذشت! چند هیچ به نفع قطر !!؟؟؟!؟؟

بازخوانی پرونده پارس جنوبی؛ از ابتدا تا سالی که گذشت! چند هیچ به نفع قطر !!؟؟؟!؟؟

سلام ... امروز داشتم روزنامه بهار رو می خوندم که به یه مطلب خیلی قشنگ در مورد پارس جنوبی رسیدم :eek: باید این نکته رو ذکر کنم این مقاله فقط یک گزارش هستش و اصلا جنبه سیاسی نداره ... من واقعا ناراحت شدم بعد از خوندن این وقایع تلخی که به سر این منبع ملی میاد ... قضاوت با شما :warn:
بازخوانی پرونده پارس جنوبی؛ از ابتدا تا سالی که گذشت
چند هیچ به نفع قطر

رضا غیبی


این فقط یک گزارش است؛ گزارشی در مورد پارس جنوبی. البته حتماً شما تا به حال این نام را شنیده اید یا اگر واژه پارس جنوبی برای شما بیگانه باشد بدون شک در سال 88 بارها مدیران دولتی را دیده اید که در مقابل دوربین رسانه ها گلو صاف می کنند و با آرامشی کاملاً محکم می گویند: «ما در پارس جنوبی پیروز شده ایم.» اما آیا واقعاً می توان پرچم پیروزی را برداشت و با خیالی آسوده دور زمین گازی ایران چرخید؟ پاسخ این پرسش اما خیلی سخت نیست. برای رسیدن به آن بهتر است این مطلب را بخوانید؛ مطلبی که فقط یک گزارش است در مورد پارس جنوبی؛ جایی که اینجا نیست.
نخستین زمزمه ها در رابطه با زیان و عدم النفع ایران متاثر از شش سال برداشت زودهنگام قطر از ذخایر مشترک گازی پارس جنوبی در آخرین روزهای کابینه دوم هاشمی رفسنجانی بود و از آن پس مساله حق و سهم ایران از بزرگ ترین میدان گازی جهان به یکی از پر تنش ترین مباحث اقتصادی ایران بدل شد.
در روزها و سال هایی که برخی جریان های فکری به دنبال یافتن مقصر و محکوم کردن یکدیگر بودند قطر توانست با سرعت بخشیدن به سرمایه گذاری های خود در پارس جنوبی (گنبد شمالی)، در برداشت از این میدان مشترک از دیگر شریک خود 11 سال پیشی بگیرد.
اینطور به نظر می رسد تا زمانی که تغییراتی اساسی در نگرش مدیران و نوع قراردادهای پیشنهادی ایران (بیع متقابل) ایجاد نشود قطر خواهد توانست بیش از پیش منابع ملی ایرانیان را به نفع خود ضبط کند.
قرارداد بیع متقابل بازگشت سرمایه، اکتشاف، حفاری و توسعه را با درآمدهای حاصل از همان میدان و بدون ایجاد حق مالکیت برای سرمایه گذار تضمین می کند. اینگونه قراردادها در مقایسه با قراردادهای مشارکتی جذابیت چندانی ندارند و به همین دلیل زمانی که ایران در دهه 70 مطالعات اولیه توسعه پارس جنوبی را شروع کرد، شرکت های بزرگ نفت و گاز جهان تمایل چندانی برای حضور در این بخش از میدان عظیم گازی از خود نشان ندادند.
یکی دیگر از عواملی که بی میلی این شرکت ها برای حضور در پارس جنوبی را در پی داشت، استفاده رقیب قطری از روش پر سود مشارکت در تولید بود که باعث جذب سرمایه گذاران خارجی شده بود.
مسلماً اتخاذ چنین روشی از طرف رقیب قطری به خاطر توسعه سریع تر و برداشت هرچه بیشتر از ذخایر گازی این میدان مشترک بوده که توانست موفقیت های چشمگیری را نیز به دست آورد.
قطر به واسطه حضور شرکت های بزرگ موفق به جذب انبوهی از سرمایه های خارجی (400 میلیارد دلار) و یکه تازی در برداشت و صادرات گاز شد.
اما در این طرف آب های نیلگون خلیج فارس، پس از سال ها تلاش، در اردیبهشت ماه سال 84 فازهای یک تا پنج در مدار تولید قرار گرفته، فازهای 6 تا 10 پیشرفت های قابل توجهی داشتند، سایر فازها نیز یا با پیمانکارانی همچون شل، توتال و رپسول عقد قرارداد شده یا در مرحله برگزاری مناقصه قرار داشتند. ثمره هشت سال تلاش دولت اصلاحات برابری میزان برداشت گاز ایران با قطر بود. از طرفی به موازات توسعه این فازها طرح های پتروشیمی نیز در حال اجرا بود تا علاوه بر جبران تاخیر در برداشت از این حوزه گازی مشترک، با راه اندازی طرح های عظیم پتروشیمی بتوان ارزش افزوده بیشتری را نیز ایجاد کرد. روند توسعه فازهای 2و 3 پارس جنوبی نیز همچون فاز 1 با سرعتی استاندارد و برنامه ریزی دقیق شرکت توتال پیش رفت و امروز جزء کم دردسر ترین و پر بازده ترین فازهای پارس جنوبی به شمار می رود.
فازهای 4 و 5 نیز تحت مدیریت شرکت های بزرگ و باتجربه به نتیجه رسید و برخی شرکت های ایرانی با حضور در کنار این شرکت ها به تجارب خود افزودند.
پارس جنوبی در حالی به دولت نهم رسید که کافی بود تنها برنامه های در دست اجرا را دنبال کرده و برنامه های جدید را بر پایه هدف گذاری های صورت گرفته استوار کند تا با توسعه بهتر و سریع تر این میدان مشترک، بخشی از عقب افتادگی در برداشت را جبران کند.
اما طی سال های گذشته عملکرد دولت به گونه ای بود که اقتصاد ایران در زمره پر ریسک ترین اقتصادهای خاورمیانه قرار گرفت و تشدید دیوان سالاری و بوروکراسی اداری، حجیم تر شدن اقتصاد دولتی، عدم شفافیت در ساختارهای کلان اقتصادی و سیاسی، عدم وجود امنیت برای سرمایه گذاران خارجی و وجود نهادهای متعدد تصمیم گیری و موازی با دولت موجب عدم تمایل اندک شرکت های آماده سرمایه گذاری، خروج و کاهش سهم سایر شرکت های فعال در این میدان شد.
امروز پس از گذشت چهار سال و اندی از روی کار آمدن دولت بعد از اصلاحات، تمام تلاش های به ثمر نشسته فعالان اقتصادی
بی اثر مانده و منطقه عسلویه که روزگاری نماد پیشرفت صنعت نفت ایران به حساب می آمد، گویی به خوابی بس عمیق فرو رفته است.
منطقه ای که روزگاری نه چندان دور بیش از 60 هزار نیروی کار داخلی و خارجی را در خود جای داده بود. آن روزها تنها پنج فاز از فازهای تعریف شده به بهره برداری رسیده بود و سایر فازها در دست اجرا، واگذاری و مکان یابی بود. امروز اما پس از گذشت چهار سال و اندی، تنها پنج فاز در حال تولید بوده و قراردادهای عقد شده با شرکت های بزرگ معلق شده، فازهای در حال مناقصه بدون حضور شرکت های خارجی به پیمانکاران نه چندان توانای ایرانی واگذار شده و نیروی کار شاغل با کاهش 92 درصدی حداکثر به پنج هزار نفر رسیده است.
آن روزها در منطقه ای که شاهرگ اقتصادی ایران نام گرفته بود، شرکت های خارجی در حال رقابت برای افزایش سهم و حضور پررنگ تر در این منطقه بودند.
امروز پروژه های پارس جنوبی به خواب رفته و دیگر خبری از مهندسان چشم آبی کراواتی و سرمایه گذاران خارجی نیست و دولت نیز باوجود کسب یک چهارم درآمد نفت یکصد سال گذشته در چهار سال اخیر، قادر به تامین منابع مالی آن نیست و برای تامین آن مجبور به انتشار اوراق مشارکت شده است.
آن روزها اگر به عسلویه سفر می کردید با حجم عظیم فعالیت ها و حضور افراد از اقوام گوناگون ایرانی از کارگر تا مدیر و مهندس و از بخش خصوصی تا دولتی و از ایرانی تا خارجی مواجه می شدید.
امروز اما، اگر سفری به عسلویه داشته باشید خواهید دید بر خلاف تمام ادعاهای مطرح شده، جنب وجوش برای توسعه این منطقه مهم کشور به سکون تبدیل شده و اگر به سایت های اطراف نیز سری بزنید، جز معدود کارهای ساختمانی پالایشگاهی با سرعت بسیار پایین و نفرات اندک در حال تردد، چیزی نخواهید دید. روزگاری نه چندان دور سفر به عسلویه و بازدید از شکوه و عظمت منطقه به گردشگران توصیه می شد حال اینکه اگر شما عاشق تجربه سفرهای متفاوت هستید به هیچ عنوان سفر به این منطقه را به شما پیشنهاد نمی کنم. امروزه با سفر به این منطقه خواهید دید چه آمده بر سر منطقه ای مملو از خاطرات شیرین سال های نه چندان دور که روزگاری قرار بود شاهرگ اقتصادی ایران باشد و به سختی خواهید توانست بر احساس غبن حزن آور غلبه کنید.




 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
تولید 65 میلیارد بشکه نفت از بزرگ ترین میدان جهان
نويسنده : عليرضا قنبري(منبع:شانا) :: تاريخ:: 23 فروردين 1389


شانا _ گروه بین الملل: یکی از مدیران ارشد شرکت سعودی آرامکو عربستان اعلام کرد: این شرکت از سال 1951 تاکنون 65 میلیارد بشکه نفت از میدان قوار عربستان برداشت کرده است.
به گزارش پایگاه خبری رویترز، سعد طریکی، معاون رئیس بخش عملیات نفتی مناطق جنوب شرکت دولتی سعودی آرامکو عربستان، گفت: این شرکت از سال 1951 تاکنون بیش از 65 میلیارد بشکه نفت خام از میدان نفتی قوار عربستان، بزرگ ترین میدان نفتی جهان، استخراج کرده است. وی با بیان این که ذخایر میدان نفتی قوار بیش از 100 میلیارد بشکه برآورد شده است، گفت: فعالیت در میدان نفتی قوار همچنان با قدرت ادامه دارد و ما به خوبی از این میدان نگهداری می کنیم. طریکی اظهار داشت: شرکت سعودی آرامکو روزانه بیش از پنج میلیون بشکه از هشت تا هشت میلیون و 500 هزار بشکه نفتی را که در عربستان تولید می شود، از میدان نفتی قوار برداشت می کند. وی افزود: پنج حلقه چاه اکتشافی در میدان قوار از سال 1951 تاکنون بیش از 350 میلیون بشکه در روز نفت تولید کرده اند و میزان تولید کنونی این پنج حلقه چاه 6 هزار بشکه در روز است. طرفداران این نظریه که تولید جهانی نفت به اوج خود رسیده یا به آن مرحله نزدیک شده است، اعلام کرده اند: ذخایر نفت عربستان سعودی ممکن است کمتر از میزان برآورد شده باشد، ضمن آن که میزان ذخایر میدان هایی مانند میدان قوار نیز مورد بحث است. شرکت آرامکو در نظر دارد 40 میلیون فوت مکعب گاز دی اکسید کربن استاندارد به میدان قوار تزریق کند. از آنجا که کشورهای تولید کننده نفت برای حفظ فشار مخزن به تزریق دی اکسید کربن به میدان های نفتی خود نیاز دارند؛ از این رو جلوگیری از انتشار دی اکسید کربن و فناوری ذخیره سازی آن، یکی از راه های مورد علاقه این کشورها به شمار می رود. طریکی یادآور شد: شرکت سعودی آرامکو به منظور حفظ فشار مخزن میدان نفتی قوار در سال 1959 به مدت 20 سال به یکی از بخش های این میدان در ناحیه «عین در» گاز تزریق می کرد، سپس این شرکت در سال 1964 برای بهبود تولید این میدان به بالاترین سطح ممکن، آب تزریق کرد. وی در مصاحبه با رویترز تصریح کرد: شرکت آرامکو سعودی از هیچ تلاشی برای حفظ فشار مخزن و میزان تولید میدان نفتی قوار دریغ نخواهد کرد. طریکی همچنین گفت: از آنجا که میدان قوار یک میدان قدیمی است، ما برای حفظ فشار مخزن این میدان از عملیات تزریق دی اکسید کربن استفاده نمی کنیم و تزریق آب کافی است. بر اساس تازه ترین نظرسنجی رویترز، عربستان سعودی در مارس گذشته روزانه هشت میلیون و 200 هزار بشکه نفت تولید کرد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
تریش به پروژه گازی ساوث استریم می پیوندد
نويسنده : عليرضا قنبري(منبع:شانا) :: تاريخ:: 23 فروردين 1389


شانا _ گروه بین الملل: وزیر انرژی روسیه از مشارکت اتریش در اجرای خط لوله گازی ساوث استریم در ماه جاری میلادی (آوریل) خبر داد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتد پرس، سرگئی اشماتکو گفت: قراردادی که با اتریش امضا خواهیم کرد، آخرین قرارداد برای اجرای خط لوله ساوث استریم به شمار می رود. بر پایه این گزارش، روسیه همچنین به منظور اجرای خط لوله ساوث استریم، قراردادهایی با کشورهای صربستان، مجارستان، بلغارستان، یونان، ایتالیا و کرواسی امضا کرده است. خط لوله 25 میلیارد یورویی انتقال گاز ساوث استریم که با مشارکت دو شرکت گازپروم و انی ایتالیا اجرا خواهد شد، گاز روسیه را از طریق یونان، صربستان و مجارستان به کشورهای بلغارستان یا رومانی و در مراحل بعدی به ایتالیا و اتریش انتقال می‌دهد. هدف از احداث این خط لوله، انتقال گاز سالانه 31 میلیارد متر مکعب گاز روسیه و کشورهای آسیای مرکزی بدون عبور از اوکراین است. پیش‌بینی می‌شود این خط لوله در مراحل بعدی، ظرفیت انتقال سالانه 63 میلیارد متر مکعب گاز را داشته باشد. بنا براین گزارش، اتریش همچنین در خط لوله مورد حمایت اروپا، نابوکو که قرار است گاز حوزه دریای خزر را بدون عبور از روسیه به اروپا انتقال دهد، مشارکت دارد. در کنسرسیوم نابوکو، شرکت‌های او.ام.وی اتریش، ام.او.ال مجارستان، بلغارگاز بلغارستان، ترانسگاز رومانی، بوتاش ترکیه و شرکت آر.دبلیو.یی آلمان هر کدام با 67/16 درصد سهم مشارکت دارند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
ایران به پاکستان برای خروج از بحران گازی کمک می کند
نويسنده : عليرضا قنبري(منبع:شانا) :: تاريخ:: 23 فروردين 1389


شانا _ گروه بین الملل: سفیر ایران در اسلام آباد اعلام کرد: با اجرایی شدن خط لوله ایران-پاکستان، ایران به دنبال کمک به پاکستان برای خروج از بحران گازی است.
به گزارش پایگاه اینترنتی پاکستان تایمز، ماشاالله شاکری در دیدار از اتاق بازرگانی و صنعت راولپندی گفت: از بحران گازی که پاکستان با آن روبه روست، آگاهیم و با اجرایی شدن پروژه گازی ایران-پاکستان، به دنبال کمک به پاکستان برای خروج از این بحران هستیم. وی ادامه داد: کار بخش ایرانی این پروژه گازی رو به پایان است و ادامه اجرای این پروژه گازی به پاکستان بستگی دارد. شاکری با بیان این که ایران همیشه خواهان این است که پاکستان در زمینه اقتصای به خودکفایی برسد، اظهار داشت: پاکستان همسایه ما و ایران مایل است تجارت میان دو کشور افزایش یابد. وی ارزش کنونی مبادلات تجاری میان دو کشور را بیش از یک میلیارد دلار اعلام و بر تلاش دو کشور برای افزایش این رقم تاکید کرد. سفیر ایران در پاکستان همچنین گفت: ایران آماده آغاز صادرات یک هزار مگاوات برق به پاکستان است. بر پایه این گزارش، ضمائم قرارداد خط لوله گازی ایران-پاکستان اواخر اسفند ماه گذشته در ترکیه به امضای سیدرضا کسایی زاده، مدیرعامل شرکت صادرات گاز ایران و همتای پاکستانی وی (مدیرعامل شرکت خطوط لوله گاز بین ایالتی)‌ رسید. با امضای این قرارداد، ایران ظرف پنج سال صادرات گاز به پاکستان را با خط لوله در حال احداث عسلویه تا ایرانشهر واقع در استان سیستان و بلوچستان آغاز خواهد کرد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
انتصاب اعضای جدید کارگروه اجرای آیین‌نامه پیشگیری و مبارزه با رشوه
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 23 فروردين 1389


شانا _ گروه نفت: دکتر سید مسعود میرکاظمی با صدور حکمی اعضای جدید کارگروه اجرای آیین نامه پیشگیری و مبارزه با رشوه وزارت نفت را منصوب کرد.
به گزارش شانا، بر اساس این حکم، وزیر نفت خطاب به آقایان شجاع الدین بازرگانی، مشاور وزیر و مدیرکل وزارتی، سیدحسن خامنه ای، نماینده وزیر و مسئول هیئت های رسیدگی به تخلفات اداری، مجید پارسانیا، رئیس سازمان حراست وزارت نفت، محمود نیکوسخن، مدیر امور مالی شرکت ملی نفت، مجید چگینی، سرپرست مرکز بسیج وزارت نفت، مرتضی شاه میرزایی، سرپرست اداره بازرسی و رسیدگی به شکایات وزارت نفت، آورده است: در راستای اجرای تبصره «1» ماده «13» تصویب نامه مورخ 22 اسفند 1383 هیئت وزیران، موضوع ابلاغ «آیین نامه پیشگیری و مبارزه با رشوه در دستگاه های اجرایی» و بنا به پیشنهاد معاونت توسعه منابع انسانی و مدیریت، به عضویت در کارگروه آیین نامه مزبور منصوب می شوید. امید است با هماهنگی معاونت توسعه منابع انسانی و مدیریت و سایر اعضا در راستای تحقق اهداف مندرج در آیین نامه مذکور، در جهت ارتقای سلامت اداری تلاش خود را مبذول نمایید.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
مشاور وزیر در امور منابع انسانی منصوب شد
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 23 فروردين 1389


شانا _ گروه نفت: دکتر سیدمسعود میرکاظمی با صدور حکمی محمدصادق بخشیان را به سمت «مشاور وزیر در امور منابع انسانی» منصوب کرد.
به گزارش خبرنگار شانا، در حکم وزیر نفت به محمدصادق بخشیان آمده است: با عنایت به تعهد، شایستگی و تجربیات ارزشمند جنابعالی، به موجب این حکم به سمت «مشاور وزیر در امور منابع انسانی» منصوب می شوید. امید است به حول و قوه الهی و عنایت حضرت ولی عصر (عج) هرچه سریع تر بهبودی و سلامت عاجل حاصل گردد. همچنین در ادامه این حکم از تلاش های بخشیان در سمت معاون وزیر در توسعه منابع انسانی و مدیریت قدردانی شده است. به گزارش شانا، پیش تر وزیر نفت با ابلاغ ماموریتی به دکتر علیرضا میرمحمد صادقی، تمشیت امور معاونت توسعه منابع انسانی و مدیریت وزارت نفت را تا زمان بهبودی صادق بخشیان به وی واگذار کرده بود.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
بازیافت روزانه بیش از 50 تن پروپان به ارزش 91 میلیارد ریال
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 23 فروردين 1389


عسلویه_ شانا_ گروه گاز: مدیرعامل پالایشگاه فجر جم گفت: با بازیافت بیش از 50 تن پروپان در روز، بیش از 91 میلیارد ریال در سال اصلاح الگوی مصرف در این پالایشگاه صرفه جویی شده است.
به گزارش خبرنگار شانا در عسلویه، مهندس عبدالرسول رزاقی با بیان اینکه تمرکز پالایشگاه فجر جم بر اصلاح الگوی مصرف و صرفه جویی در مواد و انرژی بود، در جمع خبرنگاران محلی افزود: بازیافت بیش از 80 هزار بشکه میعانات گازی، استفاده از منابع تغذیه سوئیچینگ کم‌ مصرف به جای منابع تغذیه قدیمی و جداسازی آب شست و شوی واحدها در تعمیرات اساسی، از جمله دستاوردهای ارزشمند پالایشگاه فجر جم در سال اصلاح الگوی مصرف بوده است. وی ادامه داد: تعویض حلال واحدهای شیرین‌سازی در این پالایشگاه که به منظور کاهش مصرف انرژی و خوردگی، همچنین کاهش هزینه ‌های عملیاتی انجام شد، صرفه‌جویی بخار مصرفی معادل تولید یک دیگ بخار به ظرفیت 45 تن در ساعت (معادل 20 میلیارد ریال در سال) را در پی داشت. رزاقی یادآور شد: نوسازی و بازسازی واحد تصفیه پساب صنعتی به منظور کاهش مصرف آب و کاهش آلودگی زیست محیطی نیز منجر به بازیافت بیش از 200 هزار متر مکعب آب در سال شد. مدیرعامل پالایشگاه فجر جم گفت: انجام پروژه انتقال فاضلاب پالایشگاه و شهرک مسکونی به منظور تامین آب فضای سبز و کاهش مصرف آب نیز، صرفه‌جویی 400 هزار متر مکعبی آب در سال گذشته را سبب شد. به گفته رزاقی، استفاده از دستگاه‌ های کنترل از راه دور در مبدل‌های هوایی واحد شیرین‌سازی گاز نیز، افزون بر 300 میلیون ریال در سال صرفه‌جویی در پی داشته است. وی افزود: در سال جاری نیز برنامه ‌های مهمی در همین زمینه در شرکت انجام می‌شود و تلاش می کنیم با تلاش و همت مضاعف در زمینه اصلاح الگوی مصرف حرکت کنیم. رزاقی افزود: اجرای پروژه تدوین استاندارد و بهینه ‌سازی مصرف انرژی در پالایشگاه با همکاری شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت، طراحی، خرید و نصب و راه‌اندازی پروژه Material Balance پالایشگاه به منظور مدیریت مصرف انرژی، بررسی و افزایش تناژ بخار تولیدی بویلرهای پنج‌گانه فاز یک از 20 تن در ساعت به مقدار طراحی 45 تن در ساعت و طراحی، خرید و اجرای سیستم تصفیه آب حاصل از پساب‌های بهداشتی به منظور بازیافت و مصارف آب سرویس و آبیاری فضای سبز، از مهم‌ترین پروژه‌هایی است که در سال جاری در زمینه اجرای اصلاح الگوی مصرف انجام می‌شود.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
گازرسانی به دو شهر خراسان رضوی تا خردادماه به پایان می‌رسد
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 23 فروردين 1389


گازرسانی به دو شهر خراسان رضوی تا خردادماه به پایان می‌رسد
سیدعلی حسینی در گفت و گو با خبرنگار شانا در مجلس با بیان این که شهرستان‌های نیشابور و فیروزه در مجموع دارای 610 روستا، 8 شهر و 6 بخش است که از مجموع 8 شهر 4 شهر از نعمت گاز شهری برخوردار هستند. وی تصریح کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌ها و با تلاش شرکت ملی گاز، عملیات گازرسانی به دو شهر عشق‌آباد و چکنه در خرداد به پایان می‌رسد. این مسئول ادامه داد: برای دو شهر باقی مانده در این منطقه نیز کار مطالعات گازرسانی انجام شده که امید است پیش از پایان سال کار گازرسانی به این دو شهر آغاز شود. حسینی در ادامه با بیان این که بیش از 270 روستا از توابع شهرستان نیشابور یا از گاز شهری برخوردار بوده و یا عملیات گازرسانی به این روستاها در دست انجام است، گفت: در کل استان خراسان رضوی شهرستان نیشابور از نظر دسترسی مردم به نعمت گاز در رتبه اول قرار دارد. وی در باره وضعیت احداث جایگاه‌های سی ان جی در نیشابور نیز گفت: هم اکنون 8 جایگاه در این شهرستان فعال است و بیش از 4 جایگاه دیگر نیز در مبادی ورودی و خروجی نیشابور در دست ساخت است. حسینی این مسئله را مطلوب و رضایت بخش خواند و گفت: شهرستان نیشابور جزو معدود شهرستان‌های کشور است که مردم برای دریافت سوخت سی ان جی در صف معطل نمی‌شوند.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
عرضه صادراتی گروه‌های قیر و روغن در رینگ فرآورده‌های نفت و پتروشیمی
نويسنده : علیرضا قنبری(منبع:شانا) :: تاريخ:: 23 فروردين 1389


شانا _ گروه پتروشیمی: گروه‌های قیر و روغن در معاملات روز گذشته (یکشنبه 22 فروردین) علاوه‌بر عرضه داخلی، در رینگ صادارتی نیز قیر، روغن پایه و اسلاگ واکس عرضه کردند.
به گزارش شانا، در این روز 18 هزار و 913 تن انواع قیر در دو رینگ داخلی و صادراتی به ارزش 72 میلیارد و 117 میلیون و 700 هزار ریال معامله شد. در گروه مواد شیمیایی 133 تن زایلین مخلوط مربوط به عرضه‌های مازاد روزهای گذشته در مجموع به ارزش یک میلیارد و 86 میلیون و 344 هزار ریال داد و ستد شد. همچنین 10 هزار و 575 تن انواع محصولات پلیمری به ارزش 145 میلیارد و 941 میلیون و 375 هزار ریال در گروه مواد پلیمری به فروش رفت. در گروه روغن‌ها نیز 6 هزار و 660 تن انواع روغن پایه و اسلاگ واکس نیز در دو رینگ داخلی و صادراتی در مجموع به ارزش 49 میلیارد و 181 میلیون ریال از سوی کارگزاران معامله شد؛ درحالی که عرضه 500 تن اکستراکت در این رینگ بدون تقاضا باقی ماند.
 
بالا