[اخبار عمراني]

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]سخنگوی کمیسیون عمران مجلس خبر داد: پیشرفت "پروژه‌های عمرانی" کشور نامطلوب است[/h] نسخه چاپی ۱۳۹۳/۰۲/۰۲ - ۰۹:۳۳ تعداد بازدید: 182


سخنگوی کمیسیون عمران مجلس گفت: پروژه‌ها و طرح‌های عمرانی از پیشرفت مناسبی در کشور برخوردار نیستند و دو سال است ما شاهد توقف پروژه‌ها در کشور هستیم.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور مهرداد بائوج لاهوتی سخنگو کمیسیون عمران مجلس در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: پروژه‌ها و طرح‌های عمرانی از پیشرفت مناسبی در کشور برخوردار نیستند و دو سال است ما شاهد توقف پروژه‌ها در کشور هستیم.
وی اظهار داشت: ۴۰ درصد بودجه جاری کشور صرف خسارت تأخیر پروژه‌های عمرانی شده است. این نماینده تصریح کرد: فعال شدن بخش خصوصی برای پایان دادن به توقف پروژه‌ها لازم و اجتناب ناپذیر است و مجلس پیشنهاد واگذاری پروژه‌های عمرانی زیر ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی را به دولت داده است. لاهوتی در پایان یادآور شد: افزایش قیمت بلیت هواپیماها اجتناب ناپذیر است چرا که دیگر قیمت‌ها در این بخش آزادسازی خواهد شد.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
[h=2]در نشست مشترک مسئولان بررسی و تصویب شد : تفاهم نامه همکاری مشترک سازمان و مرکز تحقیقات منعقد می شود[/h] نسخه چاپی ۱۳۹۳/۰۲/۱۰ - ۱۱:۱۹ تعداد بازدید: 153


[FONT=&quot]هیئت رئیسه شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان در دیدار با رئیس مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی ضمن توافق بر امضای تفاهم نامه همکاری مشترک راه های همکاری و تعامل آموزشی بیشتر در راستای ارتقا دانش اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان بررسی و به تبادل نظر پرداختند . [/FONT] [FONT=&quot] [/FONT] [FONT=&quot]به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور[/FONT][FONT=&quot] ، در این جلسه مشترک که نهم اردیبهشت ماه با حضور دکتر شکرچی‌زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، جمعی از مدیران و معاونین ایشان و مهندس عامری نایب رئیس اول و مهندس حق‌بین نایب رئیس دوم سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور و دبیر اول و دوم و هیئت رئیسه شورای مرکزی برگزار شد، محورهای ایجاد تعامل موثر و سازنده با سازمان نظام مهندسی و مهندسین کشور در قالب راه‌اندازی سامانه‌های فضای مجازی، ارتقای حوزه آموزش نظام مهندسی ساختمان در قالب آخرین مصوبات مقررات ملی ساختمان، عملیاتی کردن مصوبات مقررات ملی ساختمان، تثبیت بحث گواهینامه کیفیت مصالح ساختمانی و انتشار نتایج کارهای مشترک و ترویج مقررات ملی ساختمان و ضمانت اجرا و بومی‌سازی مقررات ملی ساختمان مطرح و در خصوص گسترش روابط در این حوزه‌ها تبادل نظر به عمل آمد.[/FONT] [FONT=&quot] [/FONT] [FONT=&quot]همچنین در این جلسه مقرر شد تا با توجه به شروع دوره مدیریت‌های جدید در مجموعه سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، در آینده نزدیک تفاهم‌نامه مشترک همکاری به منظور بسط و توسعه بیشتر همکاری‌های متقابل میان دو مجموعه منعقد شود.[/FONT] [FONT=&quot] [/FONT] [FONT=&quot]خاطرنشان می‌شود در پایان این جلسه اعضای هیئت رئیسه شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان از برخی بخش‌های تحقیقاتی مرکز بازدید به عمل آوردند.[/FONT]
[FONT=&quot]
گزارش تصویری :
http://www.irceo.net/gallery.aspx?id=471
[/FONT]​
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
منتشر شده در شنبه, 14 ارديبهشت 1393 17:48
http://www.www.www.iran-eng.ir/images/resized/images/stories/maskan/25-1-93-maskan_200_200.jpg


اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها تب و تاب بازار اجاره را افزایش داده است و مستاجران سعی می‌کنند تا قبل از تاثیرات اجرای این فاز بر بازار، واحد مناسب خود را پیدا کنند.به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir)،پس از اجرای فازدوم هدفمندی یارانه ها و افزایش قیمت در حامل های سوخت، مستاجران به تب و تاب افتاده‌اند تا در صورت افزایش قیمت‌ها در بازار مسکن، سریعتر واحد مناسبی را پیدا کنند و با افزایش ناگهانی اجاره‌بها روبرو نشوند. به همین جهت برخی از مستاجران با سرعت بیشتری به دنبال خانه مناسب خود هستند.از سوی دیگر نزدیک شدن به خردادماه که پایان اغلب قراردادهای اجاره است، این موضوع را تشدید کرده است،

بنابراین متقاضیان از حالا وارد بازار شده‌اند تا در یک ماه آینده مسکن مناسب را پیدا کنند؛ به همین جهت در هفته‌های آینده بازار اجاره بها رونق بیشتری هم به نسبت خرید و فروش پیدا می‌کند.مروری بر فایل‌های بنگاه‌های املاک نشان می‌دهد که به نسبت ماه گذشته تعداد زیادی از مالکان به بنگاه ها مراجعه کرده‌اند تا واحدهای خود را اجاره دهند که به نسبت هم متقاضیان وارد بازار شده اند و در حال انتخاب واحد مناسب هستند.البته بخش زیادی از اجاره نشین‌ها هم ترجیح می دهند که همچنان در واحدهای قبلی خود بمانند و با مالکان به توافق برسند تا با افزایش مبلغی به اجاره بها همانجا ساکن شوند تا هزینه ها مربوط به حمل و نقل و یافتن خانه جدید را نپردازند، به همین جهت هفته های آینده دوران پررونقی برای بنگاه‌های املاک و مالکان است.اجاره بهای آپارتمانی های 50 متری در تهرانبراساس گزارش میدانی خبرنگار مهر، واحدی 50 متری و یکخوابه با آسانسور، پارکینگ و انباری با شرایط 5 میلیون تومان رهن و یک میلیون تومان اجاره داده می شود و در نارمک گلبرگ شرقی 50 متری و یکساله با تمام امکانات 15 میلیون رهن و 650 هزار تومان در هرماه به اجاره می‌رسد.واحدی در شریعتی با مساحت 50 مترمربع با پارکینگ و انباری 45 میلیون تومان رهن کامل اجاره داده می شود و مالکی واحد 50 متری با پارکینگ و انباری را در خیابان دوم نیروی هوایی با 20 میلیون تومان رهن و 300 هزار تومان اجاره می‌دهد.آپارتمانی 53 متری با عمر 5 ساله و پارکینگ در نواب قزوین 28 میلیون تومان رهن داده می شود و در رسالت ابتدای مجیدیه 55 متری شرایط 10 میلیون تومان رهن و 800 هزار تومان اجاره گذاشته شده است.

در سبلان شمالی واحدی 53 متری طبقه دوم با عمر 8 ساله 44 میلیون تومان رهن کامل داده می شود و در میدان سبلان 51 متری با پارکینگ و انباری با 16 میلیون تومان رهن و 650 هزار تومان، اجاره می‌رسد.در سعادت آباد واحدی 55 متری، یکخوابه و لوکس با 20 متر پاسیو 68 میلیون تومان رهن تعیین شده است و در فلکه چایچی چهارراه شورا 50 متری و یکخوابه 45 میلیون تومان رهن داده می‌شود.همچنین در شاهین شمالی برای واحدی 47 متری با تمام امکانات بدون مالک و عمر 7 ساله 47 میلیون تومان رهن تعیین شده است و تهران نو خیابان وحیدیه واحدی 53 متری با پارکینگ 30 میلیون تومان رهن داده می‌شود.


مهر
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
منتشر شده در جمعه, 14 ارديبهشت 1393 15:26






دستورالعمل جدیدی برای افزایش قیمت مسکن مهر در حال بررسی است که بر اساس آن دو دستورالعمل‌ قبلی فسخ می‌شود و طبق دستورالعمل سوم، قیمت‌ هر واحد محاسبه و اعلام خواهد شد.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir)،قیمت مسکن مهر تا کنون طی دو مرحله افزایش یافته که مرحله اول آن در نیمه دوم سال 91 بود که 13 درصد به قیمت‌ این واحدها افزوده شد و مرحله دوم افزایش قیمت سال گذشته بود که بسته به وضعیت ساخت هر پروژه در هر شهر اعمال شد اما طی یک - دو ماه اخیر انبوه‌سازان با توجه به افزایش هزینه‌های ساخت و دستمزد کارگران خواستار افزایش قیمت واحدهای مسکن مهر شده‌ و تاکید دارند که دستورالعمل افزایش قیمت مسکن مهر باید با شفاف‌سازی جزئیات اجرایی شود. ایرج رهبر - رییس کانون سراسری انبوه‌سازان تهران - درباره نحوه محاسبه مابه‌التفاوت هزینه‌های ساخت پروژه‌های مسکن مهر به ایسنا گفت:
این دستورالعمل آیتم‌های مختلفی دارد که باید دنبال شود چون این آیتم‌ها به صورتی است که تعبیرهای یکسانی از آن وجود ندارد لذا باید جزئیات آن به صورت شفاف و یکنواخت اعلام نهایی شود. وی افزود: ضرایبی در این دستورالعمل موجود است که باید کاملا مشخص شود که چه زمانی ساخت آغاز شده و چه زمانی خاتمه یافته است.

رهبر تصریح کرد: بعضی از استان‌ها این دستورالعمل را اجرا نمی‌کنند. رییس کانون سراسری انبوه‌سازان تهران با بیان اینکه با ابلاغ این دستورالعمل،‌ دستورالعمل‌های یک و دو از بین می‌رود، افزود: قرار است در اولین فرصت در جلسه با قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور مسکن مهر جزئیات، شفاف‌سازی و اعلام شود. وی خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش قیمت حامل‌های انرژی و افزایش قیمت‌ مصالح باید این دستورالعمل عملیاتی شود. رهبر در پایان تاکید کرد: با شفاف‌سازی و اعلام جزئیات می‌توان دستورالعمل شماره سه را عملیاتی کرد. دستورالعمل شماره سه برای نحوه محاسبه مابه‌التفاوت هزینه‌های ساخت پروژه‌های مسکن مهر به شرح زیر است:

نحوه محاسبه مابه‌التفاوت هزینه‌های ساخت پروژه‌های مسکن مهر

1_ این دستورالعمل صرفا تا سقف مبلغ 330 هزار تومان از قیمت تفاهم‌نامه‌های اولیه (بدون احتساب آسانسور) اعمال و در صورت این‌که مبلغ تفاهم‌نامه‌ی اولین بیش از 330 هزار تومان باشد، مبلغ مازاد بر 330 هزار تومان از مبلغ 330هزار تومان کسر و مابه‌التفاوت براساس مبلغ باقی‌مانده محاسبه و پرداخت خواهد شد.
2_ مابه‌التفاوت پیش‌بینی شده در این دستورالعمل به مبالغ مندرج در تفاهم‌نامه‌های منعقده تعلق گرفته و سقف حد اکثر مبالغ پرداختی بوده و مبالغ پرداخت شده براساس دستورالعمل‌های ابلاغی شماره یک و دو قبلی از این مقدار کسر می‌گردد.
3_ زمان باقی‌مانده پروژه مطابق مفاد تفاهم‌نامه از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل و براساس درصد باقی‌مانده کار محاسبه و مبنای تحویل را تمام کل تفاهم‌نامه قرار می‌گیرد. مدت دو ماه بابت فعال نمودن پروژه به زمان مذکور اضافه می‌شود. پس از این تاریخ هیچ‌گونه وجهی از بابت این دستورالعمل پرداخت نخواهد شد.
4_ درصد پیشرفت فیزیکی در تاریخ‌های پایان‌مدت تفاهم‌نامه و ابلاغ این دستورالعمل مورد استفاده قرار می‌گیرد.
5_ محاسبه و پرداخت مبلغ این دستورالعمل می‌تواند براساس اتمام عملیات (ابنیه، تاسیسات برقی و مکانیکی) هر کدام از بلوک‌های ساختمانی انجام پذیرد.
6_ تعیین درصد پیشرفت فیزیکی در تاریخ پایان مدت تفاهم‌نامه و تاریخ ابلاغ این دستورالعمل و درصد پیشرفت فیزیکی باقی‌مانده پروژه با تایید مدیران کل راه و شهرسازی استان‌ها/ مدیران عامل شهرهای جدید/ مدیران کل بنیاد مسکن، مدت دو ماه بابت فعال کردن پروژه به زمان مذکور اضافه می‌شود.
7_ تعیین مبلغ کارکرد براساس درصد پیشرفت فیزیکی پروژه در تاریخ پایان مدت تفاهم‌نامه و تاریخ ابلاغ این دستورالعمل با تایید مدیران کل راه و شهرسازی استان‌ها/ مدیران عامل شهرهای جدید/ مدیران کل بنیاد مسکن. محاسبه مبلغ کارکرد متوسط سه ماهه: استخراج شاخص‌های رشته ابنیه مربوط به سه ماهه‌ی چهارم سال 1390 و سه ماهه‌ دوره‌های کارکرد از سال 1391 به بعد از جدول ذیل (شاخص رشته ابنیه) در محاسبه‌ی این دستورالعمل ملاک قرار می‌گیرد. (از محاسبه شاخص رشته‌های تاسیسات برقی و تاسیسات مکانیکی صرفه‌نظر شده است). تبصره: برای محاسبه‌ دوره کارکرد می‌بایست کارکردها از اولین دوره سه ماهه مورد عمل و تا سقف مبلغ متوسط دوره کارکرد درج و در صورت وجود مبلغ مازاد، به دوره بعدی انتقال یابد.
11_ در صورتی که ضرایب جبرانی محاسبه شده در هر دوره منفی شود، ضریب جبرانی محاسبه شده در هر دوره منفی گردد. ضریب جبرانی برابر صفر منظور می‌شود.
12_ پس از محاسبه مبلغ جبرانی این دستورالعمل می‌بایست کلیه‌ پرداخت‌های قبلی از محل دستورالعمل‌های شماره یک و دو کسر و باقی‌مانده متناسب با پیشرفت کار با در نظر گرفتن شرایط و ضوابط تفاهم‌نامه منعقده در وجه انبوه‌ساز پرداخت گردد، در صورتی که در زمان محاسبه این مبلغ، حاصل تفریق فوق منفی گردید مبلغ آن دوره صفر در نظر گرفته می‌شود. 13_ اجرای این دستورالعمل منوط به امضای الحاقیه‌ای است که به همراه این دستورالعمل ابلاغ می‌شود.
14_ این دستورالعمل پس از تصویب شورای هماهنگی مسکن مهر و تنفیذ مقام عالی وزارت قابل اجرا و اقدام است.


ایسنا
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
دولت باید با برنامه‌ریزی برای اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها افزایش قیمت‌ها در زمینه مسکن را کنترل کند چراکه به زودی دیواره تقاضای خانه می‌شکند! به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir)،مجتبی بیگدلی - رییس انجمن انبوه‌سازان مسکن - درباره وضعیت بازار مسکن اظهار کرد: بخش مسکن بیشترین اشتغالزایی را در کشور دارد و 70 درصد اشتغال کشور زیر مجموعه این بخش است.


وی افزود:‌ از آنجاکه سالی یک میلیون ازدواج در کشور صورت می‌گیرد برای تامین مسکن این افراد یک و نیم میلیون واحد مسکونی نیاز داریم. بیگدلی تاکید کرد: هیچ صنعتی پویاتر، با پهنه کارآفرینی و اشتغالزایی بالاتر از صنعت ساخت و ساز نیست اما وزارت راه و شهرسازی هیچ برنامه‌ای در این زمینه ارائه نداده و این بخش را تعطیل کرده است. دبیر کل جامعه اسلامی کارآفرینان کشور با بیان این‌که حدود یک سال از زمان تصدی مسئولان جدید بخش مسکن می‌گذرد، تصریح کرد: هیچ اقدامی در این زمینه انجام نشده است به طوری که ارائه وام خرید، ساخت و ارائه زمین در تولید انبوه تعطیل شده است.

وی خاطر نشان کرد: علیرغم تاکیدات مقام معظم رهبری و رییس جمهوری در بخش مسکن، هیچ اقدامی در این راستا انجام نشده است. بیگدلی درباره اجرای فاز دوم هدفمندی‌ یارانه‌ها اظهار کرد: مسئولان باید برنامه‌ریزی، افزایش قیمت‌ها در بازار مسکن و ساخت و ساز را کنترل کنند. رییس انجمن انبوه ‌سازان مسکن تاکید کرد: سرمایه‌گذاران در این بخش نیاز به مشوق دارند برای آن‌که تولید بیشتری داشته باشند.

وی با بیان این‌که از ابتدای سال قیمت‌ مصالح ساختمانی افزایش یافته است، تاکید کرد: این افزایش قیمت با شیب تند ادامه دارد و این عامل خود عامل مخاطره‌آمیز در بازار مسکن خواهد بود؛ به طوری که انگیزه کارآفرین را کم می‌کند و وضع وخیمی در بازار به وجود می‌آورد.

هشدار انبوه‌سازان نسبت به آرامش قبل از طوفان بیگدلی افزود: دوران فعلی، آرامش قبل از طوفان است به طوری که یک سونامی در قیمت‌ها اتفاق خواهد افتاد. وی با بیان این‌که در حال حاضر تا حدودی رونق به بازار مسکن بازگشته است، ادامه داد: به زودی صدای شکستن دیواره تقاضا را خواهیم شنید و در پی آن سونامی افزایش قیمت مسکن اتفاق خواهد افتاد. دبیر کل جامعه اسلامی کارآفرینان کشور درباره اولویت‌های دولت در این بخش خاطرنشان کرد: تسهیلات دولتی به این بخش تعلق نمی‌گیرد باید وام‌های خرید و تولید دوباره راه بیفتد و در اختیار انبوه ساز و تولیدکننده قرار گیرد. وی گفت:‌ افزایش قیمت مصالح ساختمانی باعث کاهش تولید می‌شود و کسانی هم که انگیزه تولید دارند انگیزه خود را از دست می‌دهند و ما به شدت به سمت کمبود عرضه و بالا رفتن تقاضا پیش خواهیم رفت. ایسنا
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز









میزان تولید سیمان در کشور از میزان مصرف سالانه بیشتر است در همین راستا توجه بیشتری به رویه‌های بتنی صورت گرفته است.

به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir)،چینی - دبیر کنفرانس رویه‌های بتنی - در نشستی که در مرکز تحقیقات راه و شهرسازی برگزار شد، اظهار کرد: میزان تولید سیمان در کشور سالانه حدود 70 میلیون تن است که این میزان تولید از میزان مصرف سالانه کشور بالاتر است. وی افزود: در سال‌های اخیر به دلیل افزایش قیمت قیر و قیمت صادرات سیمان، باعث شده رویه‌های بتنی مورد توجه قرار گیرد. دبیر کنفرانس رویه‌های بتنی با بیان این‌که بحث نگهداری رویه‌های بتنی و سیمانی بسیار مهم است، تصریح کرد:‌ رویه‌های بتنی نسبت به رویه‌های آسفالتی در حالت کلی تا 20 درصد قیمت اولیه در می‌آید. چینی تاکید کرد: برای اطلاع‌رسانی به جامعه مهندسان و ایجاد مسیر تخصصی برای ورود به بحث رویه‌های بتن غلتکی این سمینار برگزار می‌شود که تمام تلاشمان را برای در نظر گرفتن ابعاد مختلف آن از جمله مفاهیم اقتصادی و مراحل عملیاتی آن مدنظر داریم.

وی افزود: هدفمان پس از برگزاری سمینار این است که از افراد سرشناس در زمینه رویه‌های بتنی دعوت خواهیم کرد تا در میزگرد پایانی شرکت کنند و ابعاد سیاست‌گذاری سال‌های آینده مشخص شود.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز




رئيس اتحاديه مشاوران املاک تهران گفت : ظرفيت عرضه مسکن در بازار بيشتر از تقاضاست و قيمت ها روند منطقي دارد.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir)،حسام عقبايي گفت : بازار به سمت خروج از رکود مي رود و حجم معالات افزايش مي يابد اما تحول قيمت ها رو به گراني و جهشي نخواهد بود. وي تاکيد کرد به طرح جامع مسکن نياز داريم تا 5 سال آينده همه نيازهاي بازار پوشش داده شود.

عقبايي اظهار داشت : افزايش سقف تسهيلات بانکي ، تقويت قدرت خريد مردم و اطمينان مردم به ثبات و آرامش بازار مي تواند به رشد معاملات با قيمت هاي منطقي کمک کند. وي افزود : البته سقف تسهيلات قبلي بايد در کلانشهرها بيشتر از شهرهاي کوچک باشد و تحولات قيمت ها دو دهه اخير نشان مي دهد که افزايش تسهيلات به معني افزايش قيمت مسکن نخواهد نيست بلکه فقط قدرت خريد را افزايش مي دهد.

عقبايي گفت : 12 هزار عضو اتحاديه مشاوران املاک داراي پروانه کسب در تهران داريم که دو هزار مشاور املاک پروانه کسب ندارند و بايد ساماندهي شوند. وي افزود: 90 درصد تخلف مشاوران املاک در واحد‌هاي صنفي فاقد پروانه کسب است

عقبايي گفت : بر اساس ماده 27 و 28 قانون نظام صنفي، شناسايي تخلف واحد‌هاي صنفي ادامه دارد و با مشاوران املاک فاقد پروانه کسب برخورد مي‌شود.
عقبايي درباره تخلف برخي مشاوران املاک در تعيين قيمت و افزايش نرخ ها گفت: شهروندان حتما از مشاوران املاک داراي مجوز و پروانه کسب و کار استفاده کنند تا اگر حقي از آنها ضايع مي شود ، پيگيري کنند. رئيس اتحاديه املاک تهران با بيان اينکه اگر طرح‌هاي دولت در حوزه مسکن آغاز نشود، شيب ملايم رشد قيمت مسکن را خواهيم داشت ، گفت: دولت بايد هرچه سريع‌تر طرح‌هاي در دست تهيه خود در بخش مسکن را رونمايي کند.

باشگاه خبرنگاران جوان
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
یک مهندس عمران گفت: عمر مفید یک ساختمان 30 تا 20 سال است و صاحبان این اماکن بعد از این زمان باید نسبت به نوسازی آن اقدام کنند تا بار هزینه‌ها کاهش یابد. به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir)،"محمد حبیبی‌وند" تصریح کرد: عمر ساختمان به کیفیت ساخت و مصالح بستگی دارد و کیفیت ساخت در سازه ساختمان دخیل است و به شرایط بهره‌برداری آن نیز بستگی دارد و عمر مفید یک ساختمان را معمولاً 20 تا 30 سال در نظر می‎گیرند.


وی خاطرنشان کرد: عمر یک ساختمان در اصل بستگی به سازنده و هدفی که او در نظر گرفته است دارد، به‌ طور مثال یک ساختمان اداری که ساخته می‌شود زودتر نیاز به نوسازی پیدا می‎کند. متاسفانه در مواردی، افرادی که به کار ساخت و ساز مشغول هستند، توجه زیادی به کیفیت کار نداشته و بنای بی‌کیفیت تحویل مصرف‌کننده می‌دهند. این موضوع باعث کاهش عمر ساختمان می‌شود.

حبیبی‎وند یادآور شد: امروزه وضعیت ساختمان‎سازی نسبت به 15 سال پیش بهتر شده است و بناهایی که ساخته می‌شود هر روز بهتر و با کیفیت بالا بوده و کنترل‎ها نیز بیشتر شده است. یکی از مواردی که باید مهندسان به آن توجه داشته باشند این است که ساخت بنا هزینه‌بر است و باید به‌گونه‌ای فضاها، طراحی و ساخته شود که دارای عمر متوسط بوده و به صاحب آن هزینه‌ای تحمیل نشود.

این کارشناس عمران خاطرنشان‌کرد: با نهادینه شدن این تفکر شاهد کاهش هزینه‌ها و ساخت بناهایی با کیفیت بالا و عمر متوسط برابر استانداردها خواهیم بود.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز



رئیس انجمن انبوه سازان استان تهران با اشاره به افزایش 20 درصدی قیمت سیمان، گفت: قرار شده است که شرکت عمران پردیس 60 هزار تومان به ازای هر مترمربع به انبوه سازان بپردازد تا ساخت پروژه های مسکن مهر پردیس سرعت بگیرد.

به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir)،ایرج رهبر در خصوص افزایش نرخ مصالح ساختمانی پس از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها، اظهار داشت: در حال حاضر قیمت سیمان حداقل 20 درصد افزایش پیدا کرده است و مابقی مصالح ساختمانی هم به زودی با افزایش قیمت مواجه می شوند.

وی با بیان اینکه از سوی دیگر ماشین آلاتی که در کارگاه های ساختمانی مشغول کار هستند هم به دلیل افزایش نرخ سوخت گران تر می شوند، بیان کرد: دستمزد کارگر هم از سال گذشته تاکنون 25 درصد افزایش داشته است که تمامی اینها در قیمت نهایی موثر است. رئیس انجمن انبوه سازان استان تهران با اشاره به اینکه همواره در حال تغییر و تحول اقتصادی هستیم، گفت: در حالی قیمت ها افزایش پیدا می کند که دولت اجازه افزایش قیمت در پروژه های مسکن مهر را به ما نمی دهد. رهبر در خصوص پرداخت مابه التفاوت افزایش قیمت مسکن مهر در پروژه های پردیس، اظهار داشت: انبوه سازان به دلیل افزایش قیمت مصالح ساختمانی در سال گذشته رقمی را که دولت در دستورالعمل شماره 3 مطرح کرده بود، نمی پیرفتند اما در آخرین جلسه ای که انجام شد، مطرح کردیم که فعلا همان رقم را به ما بپردازند تا پروژه ها را ادامه دهیم.

وی با بیان اینکه قرار شده است که به ازای هر پروژه مبلغی که باید افزایش پیدا کند، مشخص شود، بیان کرد: ما در تفسیر قیمت با شرکت عمران اختلاف داشتیم که آنها موافقت کردند تا پروژه ها را تفکیک شرایط بررسی کنند. رئیس انجمن انبوه سازان استان تهران با بیان اینکه رقمی که در حال حاضر قرار است پرداخت شود همان 100 هزار تومان به ازای هرمترمربع است، گفت: از این رقم 40 هزار تومان که در دستورالعمل شماره یک و دو پردخت شده است بنابراین 60 هزار تومان باقی می ماند که به انبوه سازان پرداخت می شود.

رهبر با بیا اینکه البته این رقم ها برای ما قابل قبول نیست، افزود: وقتی فقط قیمت میلگرد از یک هزار تومان به 2300 تومان افزایش پیدا کرده است افزایش 60 هزار تومانی منطقی نیست. وی با انتقاد از بوروکراسی اداری در دولت که پرداخت ها را با چندماه تاخیر انجام می گیرد، بیان کرد: دولت اعلام می کند که بخش خصوصی وارد پروژه ها شود و در مدت یکساله کار را به اتمام برساند اما در سیستم اداری کوچکترین دستور چندماه طول می کشد. مهر
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز



معاملات مسکن در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته با بیش از شش درصد افزایش همراه شده که با توجه به اینکه فروردین هر ساله بازار مسکن در رکود تعطیلات به سر می‌برد افزایش معاملات گویای تکان خوردن بازار و خروج از رکود تورمی سال گذشته است.

به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir)،آمار معاملات ثبت شده بخش مسکن حاکی از این است که در اولین ماه امسال میزان خرید و فروش نسبت به سال گذشته با افزایش روبرو بوده است. میزان قراردادهای منعقد شده در این مدت بیش از 97 هزار بوده که حدود 10 هزار مورد بیشتر از فروردین سال گذشته شده است.

بر اساس این گزارش از 97 هزار مورد قرارداد عقد شده در فروردین ماه 65 هزار و 600 مورد مربوط به قراردادهای خرید و فروش خانه بوده که این میزان نسبت به زمان مشابه در سال 92 با افزایش 6.4 درصدی مواجه بوده است. اما به نسبت اسفند پارسال میزان خرید و فروش خانه بیش از 50 هزار مورد کمتر شده که با توجه به تعطیلات نوروزی این روند برای هر سال طبیعی است.

بر اساس آمار کمیسیون تخصصی املاک، میزان قراردادهای پیش‌فروش خانه نیز 32 هزار و 75 مورد بوده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته با اختلاف انگشت شمار تقریبا برابر بوده است. با توجه به اینکه بازار مسکن یک دوره رکود تورمی را تجربه کرده آمارهای موجود بیانگر آغاز تحول در این بخش است و اغلب کارشناسان نیز بر این باور هستند که امسال رفته رفته معاملات مسکن بیشتر می‌شود البته با توجه به اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها نیز افزایش هزینه‌های ساخت و ساز پیش‌بینی شده است اما طبق تاکید مسئولان وزارت راه و شهرسازی شاهد تلاطم در بازار مسکن نخواهیم بود و این بخش نسبت به سال گذشته با ثبات بیشتری پیش خواهد رفت. ایسنا
 
بیمه کارگران ساختمانی در هاله ابهام
بیمه کارگران ساختمانی در چهار سال گذشته به میزان هر سال ۲۰۰ هزار نفر انجام می‌شد در سال جاری دیگر ادامه نخواهد یافت در حالی که طبق قانون، سازمان تأمین اجتماعی مکلف است، با دریافت حق بیمه مقرر در قانون، این افراد را بیمه کند.

مسئولان سازمان تامین اجتماعی اواخر اسفند ۹۲ اعلام کردند که 50 هزار کارگر ساختمانی به جمع بیمه شدگان تأمین اجتماعی افزوده می‌شوند.

طبق قانون قرار بود، این سازمان، طی 4 سال 800 هزار کارگر ساختمانی را تحت پوشش قرار دهد که 50 هزار نفر از آنها باقی مانده بودند که تا پایان سال گذشته شعب تأمین اجتماعی نسبت به این موضوع اظهار بی‌اطلاعی می‌کردند تا اینکه از روزهای اولیه کاری امسال فرایند ثبت نام مشمولان انجام شد.

در روزهای اخیر محمدحسن زاده، معاون درآمد سازمان تأمین اجتماعی در این باره اظهار داشت: آخرین گروه کارگران ساختمانی سال گذشته بیمه شدند و بیمه 50 هزار نفر آنان نیاز به تامین اعتبار داشت که در نهایت در اسفند ماه بودجه مورد نظر تامین و کارگران ساختمانی بیمه شدند.

وی همچنین تأکید کرد: در سال جاری فعلا تعهد و برنامه‌ای برای بیمه افراد جدید نداریم و پوشش بیمه‌ای کارگران ساختمانی در سال جاری در انتظار نظر نمایندگان مجلس است و تازمان تصویب قانون کارگران ساختمانی، فرد جدیدی به کارگران بیمه شده قبلی اضافه نخواهد شد.

این در حالی است که قانون «رفع موانع اجرائی قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی و نحوه مجازات متخلفان» مصوب مجلس شورای اسلامی، در پایان سال 91 ابلاغ شد.

در ماده واحده این قانون آمده است، سازمان تأمین اجتماعی مکلف است با دریافت حق بیمه مقرر در قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی مصوب 9 آبان 1386 و اصلاحات بعدی آن، کلیه کارگران شاغل در کارهای ساختمانی مشمول قانون یادشده را به طور کامل و با نظارت دقیق بیمه نماید.

 
شهرداري بر گودبرداري‌ها نظارت كند
عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان با بيان اين‌كه گودبرداری دارای اصول و مراحلی است که باید در ساخت و سازها مدنظر قرار گیرد، بر لزوم نظارت و کنترل ساخت و سازها در گودبرداری‌ها و توجه به ایمنی خانه‌های مجاور تاکید کرد.

مرادعلی واهبی با اعلام این مطلب اظهارکرد: اواخر سال‌گذشته دستورالعمل از وزارت راه و شهرسازی در زمینه وظایف شهرداری، مهندسان ناظر و مالکین در گودبرداری‌ها ابلاغ شد که هر یک از این بخش‌ها باید وظایف خود را در این زمینه انجام دهند.

وی در خصوص نحوه این دستور العمل ابلاغی تصریح کرد: بنابراین دستورالعمل باید مالکان از افراد و مجریانی در گودبرداری‌ها استفاده کنند که دارای صلاحیت و تخصص باشند.

عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خوزستان در ادامه تصریح‌كرد: مشکلاتی که در زمینه گودبرداری‌ها در اهواز اتفاق می‌افتد بر اثر عدم به‌کارگیری افراد متخصص و آگاه به گودبرداری در انجام آن است.

وی عنوان‌کرد: در حال حاضر به این صورت است که با سازمان خدمات موتوری شهرداری قراردادی منعقد می‌شود و به صورت شبانه یکسری آدم‌های معمولی با بیل و لودر و کمپرسی اقدام به گودبرداری می‌کنند و به صورت ناگهانی اطراف ساختمان‌های مجاور خالی می‌شود.

عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان ادامه‌داد: این گونه گودبرداری‌ها از لحاظ ایمنی بسیار خطرناک است و توصیه می‌کنم این کار غلط دیگر ادامه پیدا نکند. باید گودبرداری‌ها با بررسی‌های قبلی همراه باشد و باید شرایط وضعیت ساختمانی‌های مجاور قبل از گودبرداری‌ها مشخص و بررسی شود و پس از اعمال تمهیدات ایمنی، به گودبرداری اقدام کرد.

وی گفت: باید سازه نگهبان برای ساختمان‌های مجاور پیش‌بینی شود و گودبرداری نیز به صورت مرحله‌ای و در روز و با حضور مهندس ناظر صورت بگیرد.

 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
صما- گروه اقتصادی: در روزهای گذشته اخبار متعددی درخصوص تاثیر بانک ها بر دامن زدن به گرانی مسکن در رسانه های مختلف منتشر شده و بر اساس این اخبار، بانک ها عامل اصلی گرانی مسکن معرفی شده اند.



به اذعان برخی از فعالان و کارشناسان حوزه صنعت ساختمان، ورود بانک ها به عنوان یک نهاد ثروتمند به بازار مسکن، تهدیدی برای قیمت مسکن است که باعث رشد نامتعارف قیمت ها در بازار می شود. چون بانک ها سپرده‌های مردم را به سمت سپرده‌گذاری‌های غیرقانونی سوق می‌دهند که این یک فاجعه است. همچنین، فروشندگان املاک خود را با قیمت بالاتر به بانک ها می فروشند که این مسئله موجب گرانی املاک می شود. بر این اساس چند روز قبل، در نظرسنجی برنامه پایش نیز ۹۰ درصد مردم با سرمایه‌گذاری بانک‌ها در ساخت‌وساز مخالفت کردند و مطرح شد در صورتی که بانک ها واقعا به دنبال کمک به بخش مسکن هستند، باید به سمت و سویی بروند که تسهیلات را برای تولیدکنندگان مسکن فراهم کنند. به گزارش خبرنگار صما، این اظهارات در حالی مطرح می شود که یک اقتصاددان ضمن مخالفت با این موضوع معتقد است: این بانک ها نیستند، بلکه هدفمندی یارانه ها -که اجرای آن از دولت احمدی نژاد آغاز شد و در دولت روحانی نیز ادامه دارد- است که باعث گران شدن تمامی کالاها ازجمله مسکن شده است. مهدی تقوی با اشاره به تورم 40 درصدی حاکم بر اقتصاد کشور تاکید کرد: وقتی قیمت نهاده های لازم برای ساخت مسکن و مصالحی نظیر سیمان، آهن و... گران می شود، طبیعی است که هزینه تمام شده ساخت مسکن و درنهایت قیمت مسکن بالا می رود.
گرانی حاصل کمبود عرضه

براساس قانون عرضه و تقاضا در علم اقتصاد، با بالا رفتن عرضه قیمت ها پایین می آید. بنابراین حتی در صورت مشارکت بانک ها در ساخت و ساز مسکن، به واسطه اینکه عرضه افزایش پیدا می کند، قیمت مسکن بالا نمی رود. لذا این بحث مطرح شده با علم و تئوری اقتصادی همخوانی ندارد. این کارشناس بانکی ضمن بیان مطلب فوق تاکید کرد: قانون عرضه و تقاضا درس اول اقتصاد است. با فعالیت بانک ها در ساخت و ساز، مسکن بیشتر تولید می شود. پس مطابق با قانون عرضه، با افزایش عرضه هر کالایی به بازار، قیمت آن کالا پایین می آید و بالا نمی رود. بنابراین فعالیت بانک ها در ساخت و ساز به گرانی مسکن دامن نمی زند. به گفته عضو هیات علمی دانشگاه علامه طبا طبایی، تنها موضوعی که از نظر تئوری اقتصاد قابل قبول است، این است که اگر تعداد وام هایی که بانک ها برای خرید مسکن به خریداران ارائه می کنند، افزایش یابد، تقاضا برای مسکن بالا می رود و با افزایش این تقاضا، مسکن گران می شود. تقوی در ادامه تصریح کرد: از طرف دیگر اگر وام هایی که بانک ها به سازندگان مسکن می دهند، گرانتر شود، به این معنا که نرخ واقعی بهره بالاتر برود، می توانیم ادعای نقش بانک ها در گرانی مسکن را بپذیریم.
نرخ بهره واقعی بانک ها منفی است

براساس علم اقتصاد در تورم 40 درصدی، نرخ بهره باید بالای 40 درصد باشد تا نرخ بهره واقعی مثبت شود. اما در شرایط فعلی نرخ بهره واقعی بانک های کشور منفی است. برای مثال اگر بانک ها وام با بهره 25 درصد به سازندگان مسکن می دهند، نرخ بهره واقعی این وام منفی 15 درصد است، یعنی در قبال این وام بهره منفی می گیرند. این در حالی است که حاشیه سود بانک یعنی تفاوت بین نرخ بهره ای که به سپرده می دهد و وامی که دریافت می کند، باید به قدری باشد که بتواند ضمن تامین هزینه های خود، سود سهامداران و سپرده گذاران خود را هم پرداخت کند. بنابراین در شرایطی که اقتصاد کشور دچار رکود تورمی و تورم 40 درصدی است، نرخ بهره واقعی بانک ها رقمی منفی است. این اقتصاددان همچنین در توجیه اینکه چرا فروشندگان، املاک خود را با قیمت بالاتر به بانک ها می فروشند و این رویکرد موجب گرانی املاک می شود گفت: این مسئله نیز ناشی از کمبود عرضه املاک تجاری در مناطق خاص و مناسب است. انتهای پیام/ کد خبر: 0224
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
حضور آخوندی در صحن مجلس و قانع شدن نمایندگان از توضیحات وزیر راه، اظهارنظر معاون پارلمانی رئیس جمهور در مورد اعتبار مورد نیاز برای اتمام پروژه‌های عمرانی، تداوم کش و قوس های دو وزارتخانه بر سر مسکن امید، ابلاغ دستورالعمل جدید خرید و فروش مسکن مهر در آینده نزدیک، ارائه سند مقدماتی طرح جامع حمل ‌و نقل تا ۶ ماه آینده، اعمال محدودیت برای سقف خرید اوراق تسهیلات مسکن، انتقاد از عملکرد بانک ها در گرانی خانه و افزایش نرخ سوخت هواپیما از مهمترین رویدادهای هفته سوم اردیبهشت ماه بود.



"کافه صما" این رویدادها را مورد بررسی قرار داده است.
حضور آخوندی در صحن مجلس برای پاسخ به نمایندگان
اواسط هفته گذشته وزیر راه و شهرسازی برای پاسخ به سوالات نمایندگان مجلس در صحن علنی مجلس حضور یافت.
در این جلسه سوالات نمایندگان در مورد تامین مسکن ایثارگران و عدم توجه به مسکن مهر مطرح شد. وزیر راه و شهرسازی در پاسخ گفت: ما کوچک‌ترین توقفی در امر مسکن مهر نداشتیم و خودم را جای خریداران مسکن مهر می‌گذارم و مدافع حقوق تک تک خریداران مسکن مهر هستم.
وی ادامه داد: پیشرفت مسکن مهر در دوره من با قاطعیت تمام در حال پیگیری است و گفته‌ام که به تمام تعهدات دولت گذشته در حوزه مسکن مهر پایبندم و آنها را انجام می‌دهم. همچنین در خصوص پیشرفت کار نیز قرار بود 50 هزار میلیارد تومان اعتبار داده شود و تا وقتی من بودم، 48 هزار میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شد.
وزیر راه و شهرسازی گفت: ما کوچک‌ترین توقفی در امر مسکن مهر نداشتیم و خودم را جای خریداران مسکن مهر می‌گذارم و مدافع حقوق تک تک خریداران مسکن مهر هستم.
آخوندی در ادامه در خصوص پیشرفت پروژه مسکن مهر افزود: قرار بود 50 هزار میلیارد تومان اعتبار برای مسکن مهر داده شود و تا وقتی من آمدم 48 هزار میلیارد تومان تخصیص داده شده بود و با توجه به بودجه سال 1392 که اعطای هرگونه اعتبار بانکی از سوی بانک مرکزی را محدود کرده بود دو هزار میلیارد تومان الباقی مانده بود و علی‌رغم نظر دولت مبنی بر اینکه مسکن مهر به‌نحوی تأمین اعتبار نشود که هیچ رقمی به پایه پولی کشور افزوده نشود، اما موفق شدیم سقف 50 میلیارد را به تصویب برسانیم و این تعهد را از بانک مرکزی دریافت کردیم که هر هفته 110 میلیارد تومان بابت اعتبارات مسکن مهر پرداخت شود.


وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به سوال دیگری با بیان اینکه به شخصه مسئولیت پیگیری مسکن ایثارگران را بر عهده دارم، گفت: رسیدگی به مسکن ایثارگران در جریان است و همچنان در دستور کار قرار دارد.

عباس آخوندی افزود: به من اعلام کردند که براساس مصوبه قانون برنامه پنجم توسعه وزارت راه و شهرسازی موظف به تامین مسکن خانواده ایثارگران و جانبازان است. آخوندی با اشاره به منعقد شدن توافقنامه ای تصریح کرد: ما در این توافقنامه تأکید کردیم که ضمن تسریع در انجام وظیفه قانونی وزارت راه و شهرسازی مقرر شد با هماهنگی بنیاد شهید استان با اولویت برای آزادگان و جانبازان بالای 25 درصد نسبت به واگذاری زمین با توجه به امکانات موجود حداقل تسهیلات لازم اقدامات مقتضی را انجام دهیم.
گفتنی است در پایان نمایندگان مجلس از پاسخ‌های وزیر راه و شهرسازی قانع شدند.



ارائه سند مقدماتی طرح جامع حمل‌ونقل تا ۶ ماه آینده
در این هفته وزیر راه و شهرسازی با ابلاغ حکمی خطاب به رئیس کارگروه جمع‌بندی و انتشار مطالعات طرح جامع حمل‌ونقل کشور تاکید کرد نسبت به جمع‌بندی مطالعات انجام شده و انتشار این طرح به عنوان سند مقدماتی حداکثر ظرف ۶ ماه اقدام شود.
عباس آخوندی با ابلاغ انتصاب سید مجید برهانی یادآور شد: به جنابعالی ماموریت داده می‌شود با کمک اعضای محترم کارگروه و صاحب نظران مطلع حرفه ای و دانشگاهی نسبت به جمع‌بندی مطالعات انجام شده و انتشار آن در وضعیت موجود و به عنوان سند مقدماتی حداکثر ظرف شش ماه اقدام و گزارش پیشرفت کار را به صورت منظم ارائه فرمائید.
وی اضافه کرد: این کار به نحوی باید انجام شود که زمینه لازم برای تکمیل مطالعات و انتشار سند نهایی و اخذ مصوبه هیئت وزیران را به شکل مناسب فراهم کند.

نیاز
۳۰ هزار میلیارد ریالی برای اتمام پروژه‌های عمرانی

در هفته ای که پشت سر گذاشتیم، معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: اتمام پروژه‌های نیمه تمام سال‌های گذشته که اکنون در حال اجرا است، ۳۰ هزار میلیارد ریال اعتبار می‌طلبد.
مجید انصاری با اشاره به شرایط اقتصادی کشور، گفت: نمایندگان مجلس نهم در وضعیت سخت اقتصادی وارد گود خدمتگزاری شده اند و علیرغم تلاش های بسیار زیاد در حوزه انتخابیه خود برای انجام پروژه های عمرانی و طرح های اقتصادی عام المنفعه، تأمین اعتبار آن با مشکلات فراوانی مواجه هستند.
معاون پارلمانی رئیس جمهور اظهار کرد: برای پروژه های عمرانی از قبل تعریف شده کشور 410 هزار میلیارد ریال بودجه نیاز است که دولت یازدهم به دلیل تحمل مشکلات اقتصادی سال های گذشته درباره اجرای پروژه های نیمه تمام و طرح های عمرانی با بخش خصوصی مشارکت کرده تا نقص های باقی مانده از سال های پیش جبران شود.
تداوم کش و قوس های دو وزارتخانه بر سر مسکن امید
در هفته ای که پشت سر گذاشتیم، برخی رسانه ها از تحقق وعده وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره طرح موسوم به «مسکن امید» خبر دادند و اینطور اذعان کردند که اجرای این طرح با اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار کلید خورده و قرار است این اعتبار برای مسکن کارگری و مستمری بگیران اختصاص یابد.
پس از انتشار این خبر معاون امور مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که هیچ تفاهمنامه‌ای با وزارت تعاون در حوزه مسکن نداشته‌ایم، گفت:‌ وزارت راه و شهرسازی ماموریت اجرای مسکن اجتماعی را به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی محول کرده است.
حامد مظاهریان در پاسخ به این پرسش که آیا تفاهم نامه‌ مسکن امید بین وزارتخانه‌های راه و شهرسازی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی امضا شده است، اظهار کرد: پیشنهاد طرح مسکن امید را وزارت تعاون داده و هنوز در حد یک ایده است ولی تا کنون هیچ تفاهمنامه‌ای با وزارت تعاون درباره مسکن امید امضا نشده است.

اعلام آمادگی ژاپنی‌ها برای سرمایه‌گذاری در راه و شهرسازی ایران

در هفته ای که گذشت، در پی افزایش احتمال رفع تحریم ها علیه کشورمان، مقامات شرکت میتسوئی ژاپن به منظور اعلام آمادگی خود برای سرمایه گذاری در حوزه راه و شهرسازی به تهران سفر کردند.
مدیران ارشد شرکت میتسوئی ژاپن شامل مدیرعامل این شرکت و مدیران بخش های مختلف آن، به منظور سرمایه گذاری جدی و موثر در پروژه های راه آهن، بنادر و فاز دوم فرودگاه امام خمینی (ره) با مدیران بخش های سرمایه گذاری وزارت راه و شهرسازی در ساختمان شهید دادمان به مذاکره پرداختند.
در این مذاکرات دو طرف برای همکاری مشترک اعلام آمادگی کردند و مدیران وزارت راه وشهرسازی اولویت های سرمایه گذاری در زیربخش های این وزارتخانه را برشمردند.

ابلاغ دستورالعمل جدید خرید و فروش مسکن مهر در آینده نزدیک

در هفته اخیر قائم‌ مقام وزیر راه و شهرسازی از ارسال دستورالعمل جدید خرید و فروش مسکن مهر به معاونت امور مسکن و ساختمان آن وزارت‌خانه خبر داد و گفت: پس از تأیید شورای معاونان این دستورالعمل برای اجرا ابلاغ می‌شود.
احمد اصغری‌مهرآبادی اظهار کرد: دستورالعمل جدید آزادسازی خرید و فروش مسکن مهر به معاونت امور ساختمان و مسکن ارسال شده که پس از اعمال نظر شورای معاونان طی یک بخشنامه ابلاغ می‌شود.
وی در پاسخ به این پرسش که دستورالعمل مذکور چه تفاوتی با دستورالعمل قبلی دارد، گفت:‌ با توجه به این‌که این دستورالعمل هنوز به تصویب شورای معاونان نرسیده و احتمال اصلاح آن وجود دارد، نمی‌توانم در این زمینه اطلاعاتی ارائه کنم، اما به‌زودی توسط معاونت امور مسکن و ساختمان ابلاغ خواهد شد.
اعمال محدودیت برای سقف خرید اوراق تسهیلات مسکن
در هفته ای که پشت سر گذاشتیم، فرابورس ایران اعلام کرد که محدودیت سقف خرید به میزان حداکثر ۹۰ ورقه برای هر کد معاملاتی در هر جلسه معاملاتی و در کلیه نمادهای اوراق تسهیلات مسکن برای کمک به خانه‌دار شدن هموطنان اعمال می شود.
فرابورس ایران با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد: طی محدودیت های اعمالی مدیر بازار فرابورس در هر جلسه معاملاتی و در کلیه نمادهای اوراق تسهیلات مسکن، هر کد معاملاتی صرفاً تا سقف 90 ورقه تسهیلات مسکن مجاز به ورود سفارش خرید و انجام معامله خواهد بود.

مقاوم سازی زیرساخت‌های حمل‌و‌نقل در برابر زلزله

در هفته سوم اردیبهشت ماه مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل مقاوم سازی و ایمنی در ساخت و نگهداری شریان های حیاتی حمل‌ونقل را یکی از اولویت های توسعه زیرساخت‌های کشور دانست و گفت:‌ باید مقاومت راه‌ها در برابر زلزله را افزایش داد.
علی نورزاد در اولین نشست شرکت ساخت و توسعه با پژوهشگاه بین‌المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با اشاره 600 پروژه در دست اجرای شرکت ساخت اظهار کرد: موضوع زلزله در ساخت پروژه‌های ما بسیار حایز اهمیت است چرا که تونل‌ها، پل‌ها و سایر ابنیه فنی پروژه‌ها هم در حین اجرا و هم در زمان بهره‌برداری باید مبتنی بر استانداردهای مقاوم‌سازی در برابر زلزله ساخته شوند.
وی تصریح کرد: باید به مسایل تحلیل دینامیکی در تمام پروژه‌ها توجه شود و سیستم مانیتورینگ در پروژه‌ها نهادینه شود تا هرگونه خطری که ممکن است پل‌ها، تونل‌ها و هرگونه ابنیه فنی پروژه‌‌ها را تهدید کند مورد بازبینی و نظارت دقیق قرار گیرد تا بتوانیم از بروز مشکلات و بحران‌های احتمالی جلوگیری کنیم.
انتقاد از عملکرد بانک ها در گرانی خانه
در هفته ای که گذشت رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران با اشاره به تاسیس شرکت‌های غیرقانونی توسط بانک‌ها گفت: حضور بانک‌ها در بازار مسکن بر مبنای سودجویی صورت می‌گیرد و این مسئله منجر به برهم زدن رقابت سالم خرید و فروش مسکن در شهرهای بزرگ می‌شود.
حسام عقبایی اظهار کرد: زمانی که بانک‌ها به فروشندگان مسکن و ملک مراجعه می‌کنند این فروشندگان، املاک را با قیمت بالاتری می‌فروشند که این مسئله نیز موجب گرانی املاک می‌شود.
وی در برنامه پایش تلویزیون تصریح کرد: اعتراضات خود را در این زمینه به اطلاع بانک مرکزی و وزرات صنعت، معدن و تجارت رساندیم و در همین راستا از بانک مرکزی انتظار داریم به این مسئله توجه بیشتری نشان دهد.
عقبایی اظهار کرد: در صورتی که بانک‌ها واقعا به دنبال کمک به بخش مسکن هستند با توجه به موقعیت‌های قانونی که وجود دارد باید به سمت و سویی بروند که تسهیلات را برای تولید ارائه دهند.



نرخ سوخت هواپیما لیتری 500 تومان شد
در هفته اخیر نرخ سوخت هواپیماهای مسافری برای شرکت‌های هواپیمایی ایرانی به ازای هر لیتر برای پروازهای داخلی و خارجی 500 تومان تعیین شد که نسبت به نرخ قبلی 25 درصد افزایش دارد.
هیات وزیران در راستای اجرای مرحله دوم قانون هدفمند کردن یارانه‌ها نرخ جدید حامل‌های انرژی را ابلاغ کرد که بر این اساس نرخ سوخت هواپیماهای باری شرکت‌های هواپیمایی ایرانی به ازای هر لیتر برای پروازهای داخلی و خارجی بر اساس نرخ بین‌المللی خواهد بود.
نرخ سوخت هواپیماهای مسافری برای ایرلاین‌های ایرانی از سال 91 تا کنون لیتری 400 تومان محاسبه می‌شد.



انتهای پیام/
کد خبر: 0222
اخرین اخبار
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
درحالی که مالیات برعایدی سرمایه و مالیات برخانه‌های خالی در بسیاری از کشورهای پیشرفته و پیش‌رو در مسکن از مالکان اخذ شده و راهی برای کنترل سوداگری است، وزارت راه در نامه‌ای به لاریجانی خواستار حذف این دو بند از لایحه تحول مالیاتی شد
متن نامه وزارت راه و شهرسازی به رئیس مجلس




منبع: تسنیم
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
بازرسی کامل پروژه ها از سوی نظام مهندسی استان رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندارن
با اشاره به تقسیم استان به 9 ناحیه گفت: 100 درصد پروژه های نظام مهندسی از سوی سازمان مورد بازرسی قرار می گیرد.



به گزارش صما و به نقل از روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مازندران، تورج نائیج پور عصر چهارشنبه در نشست شورای مرکزی گفت: شمار اعضای نظام مهندسی به دلیل تحصیل شمار زیادی از دانشجویان در رشته های مرتبط، در چهار سال آینده دو برابر می شود.


وی در خصوص تعداد اعضای این سازمان بیان داشت: در سال 74 حدود 300 عضو داشتیم و اکنون به رغم آنکه گلستان از مازندران جدا شد، 24 هزار عضو داریم. رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران گفت: شمار اعضای نظام مهندسی به دلیل تحصیل شمار زیادی از دانشجویان در رشته های مرتبط، در چهار سال آینده دو برابر می شود. وی در ادامه افزود: در مازندران به ازای هر 80 تا 90 سکنه یک مهندس داریم و بیشترین تراکم در رشته عمران است و هشت هزار و 900 عضو دارای پروانه اشتغال هستند که 10 درصد در رشته معماری است.


ناییج پور گفت: در سازمان نظام مهندسی 13 کیمسیون داریم و کمیسیون مشترک گروههای تخصصی را نیز راه اندازی کرده ایم که به کمیسیون پدافند غیرعامل نظام مهندسی تبدیل شده است. وی به کمیسیون شوراها و صدور پروانه، کمیسیون سوانح و بلایای طبیعی، کمیسیون رفاه و ... اشاره کرد و گفت: در سه سال گذشته 37 میلیارد تومان به مهندسان استان وام و تسهیلات داده می شود. ناییج پور به پروژه های اجرا شده اشاره و اضافه کرد: در سال گذشته هزار و 453 پروژه با مساحت بیش از هفت میلیون متر مربع ثبت شده است. رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران ادامه داد: انرژی و محیط زیست، کمیسیون انتشارات از دیگر کمیسیونهایی است که در استان فعال است.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
تاثیر ضعف‌های کارشناسی دو تصمیم کلان اقتصادی طی چند هفته‌ اخیر، در بازار مسکن نمایان شد.ابهام و عدم شفافیت در نحوه اجرای فاز دوم هدفمندسازی یارانه‌ها در ابتدای سال جاری از یکسو و فشار غیرعادی دو هفته اخیر به بانک‌ها برای کاهش دستوری نرخ سود سپرده‌گذاری از سوی دیگر، باعث تحریک عوامل عرضه مسکن به تغییر ناموزون قیمت شده و منحنی قیمت مسکن را در 15 روز گذشته از اردیبهشت هرچند جزئی اما برخلاف ‌انتظارات، از مدار اصلی خود خارج كرده است.



تحقيقات ميداني حاكي از آن است كه قيمت مسكن در روزهاي اخير به جای ثبات یا کاهش تدریجی، مسیر افزایش را در پیش گرفته است.
کارشناسان اقتصادی می‌گویند دولت اوایل امسال با مشخص نکردن شیب دقیق افزایش قیمت حامل‌های انرژی و همچنین تعداد دهک‌های منتفع از یارانه نقدی، جو نگرانی را متوجه برخی بازارها ازجمله بازار مسکن کرد و در کنار آن، کاهش اخیر نرخ سود بانکی نیز به کمک این جو منفی آمد.
تحت‌تاثیر این دو عامل بیرونی، تحرکات جدید از سوی «طرف عرضه» در بازار معاملات مسکن با پاسخ مثبت برخی دلالان به خواسته فروشنده‌ها برای افزایش «قیمت‌پیشنهادی» روبه‌رو شده، طوری که میانگین قیمت آپارتمان در تهران برخلاف انتظارات حاکم بر بازار، در دو هفته اخیر با پنج درصد افزایش عملا افت 7درصدی قیمت در فروردین 93 را خنثی کرده است.
با اين حال مشاوران‌املاک، ماه اردیبهشت‌ هر سال را زمان بازسازی فایل‌های فروش به جامانده از سال قبل عنوان می‌کنند و معتقدند: در ماه جاری، تغییر قیمت فایل‌های مربوط به زمستان 92 علی‌القاعده به خاطر حجم بالای واحدمسکونی در نوبت فروش و انتظار کاهشی قیمت مسکن، باید به سمت نزول یا حداقل ثبات حركت كند.
اما برخی دلالان و عاملان عرضه در بازار مسکن با این تصور که افزایش حجم معاملات در فروردین امسال - آن هم برخلاف اولین ماه هر سال- به معنی «پایان رکود» است، قصد دارند سطح قیمت را از مدار چند ماه قبلی‌اش خارج کنند. براساس گزارش سامانه رهگیری معاملات مسکن، حجم قراردادهای ثبت شده در بنگاه‌های املاک شهر تهران در فروردین امسال 14درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش پیدا کرد و به 14هزار و 532فقره رسید.
در فروردین92 معاملات مسکن 11درصد نسبت به مدت مشابه سال91 کاهش یافته بود. در فروردین امسال تغییر محسوس حجم معاملات اگرچه بر میانگین قیمت قطعی آن ماه – قیمت واحدهای فروخته شده- اثر نگذاشت و حتی سطح قیمت 7درصد نسبت به اسفند 92 نیز افت کرد، اما در 15 روز اول اردیبهشت بازار مسکن شاهد افزایش 6درصدی قیمت نسبت به فروردین بود و متوسط قيمت هر متر مربع آپارتمان به 4 ميليون و 140 هزار تومان رسيد.
روز گذشته رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران با مقطعی خواندن اختلالات چند روز اخير در قیمت مسکن، معتقد است: بازار به‌زودی سطح واقعی قیمت را پیدا می‌کند و چون کشش افزایش وجود ندارد و انتظارات به سمت «ثبات» در حال تقویت است، لذا نرخ رشد ماهانه قیمت مسکن به زودی بازگشت می‌کند. حسام عقبایی با هشدار درباره تبعات اقتصادی اعلام نرخ بالا از سوی فروشنده‌های مسکن، تاکید کرد: تنها راه فروش آپارتمان‌های مازاد در بازار آن هم در شرایطی که طرف تقاضا با خلأ وام خرید پرقدرت مواجه است، پرهیز فروشنده‌ها از افزایش «قیمت‌پیشنهادی» و نزدیک‌کردن سطح آن به سطح مورد نظر خریداران است.

گروهی از کارشناسان نیز با این اعتقاد که بانک‌مرکزی تلاش دارد متناسب با وضع موجود و آتی بازار، تصمیمات مربوط به نرخ سود را اصلاح کند، می‌گویند: اثر منفي اين عامل بر قيمت مسكن موقتي است.
با عبور از نیمه اول اردیبهشت ماه و نزدیک شدن به آغاز فصل طلایی معاملات در بازار مسکن، رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران از کم شدن شدت رکود در معاملات خبر داد.
به گزارش دنیای اقتصاد، درحالی که هر سال از نیمه اردیبهشت ماه به بعد با تثبیت شرایط در بازار مسکن پس از آغاز سال جدید، تکلیف بازار مسکن به لحاظ رکود و رونق و احتمالات قیمتی یکساله در این بازار تا حدی روشن می‌شود، عقبایی امسال را برای بازار مسکن سال رونق معاملات و تثبیت قیمت‌ها می‌داند.
این در حالی است که وی برخی افزایش قیمت‌ها طی چند روز اخیر در بازار مسکن را ناشی از جو روانی تغییر سال و برخی عوامل، همچون اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها می‌داند که نمی‌تواند به صورت واقعی بازار مسکن را تحت تاثیر قرار دهد.

عقبایی همچنین امسال را برای بازار اجاره، سالی با ثبات و بدون انتظار افزایش در نرخ اجاره بها عنوان می‌کند.
به گفته وی هر چند برخی موجران از طریق اجاره داری امرار معاش می‌کنند، ولی نمی‌توانند با اتکا به رقم تورم عمومی میزان اجاره بها را افزایش دهند چرا که اجاره بها به‌طور مستقیم با قیمت مسکن در ارتباط است و نه با تورم!

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران در ادامه همچنین با انتقاد از عملکرد غیرقانونی برخی بانک‌ها که برخلاف قانون بانکداری وارد عرصه ساخت و ساز شده اند، به مجموعه اقتصادی دولت هشدار داد: در صورتی که جلوی این گونه اقدامات بانک‌ها گرفته نشود، حجم انبوه نقدینگی در اختیار بانک‌ها که به پروژه‌های ساختمانی تزریق می‌شود منجر به توفان قیمتی در بازار مسکن خواهد شد.


هدفمندی، عامل رونق معاملات نیست
رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران در خصوص تاثیر اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها در تحریک تقاضای مسکن گفت: اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها به خودی خود نمی‌تواند، از موجبات تحریک تقاضا در بازار مسکن محسوب شود.
حسام عقبایی افزود: با این وجود، به دنبال رکود تورمی بازار معاملات مسکن که در سال 92، باعث افت میزان معاملات در 9 ماهه اول پارسال شد در کنار افزایش حجم معاملات در سه ماه پایانی سال گذشته، هم اکنون شاهد بازگشت تدریجی رونق به بازار معاملات مسکن خواهیم بود. وی ادامه داد: این در حالی است که حجم معاملات مسکن فروردین ماه امسال در مقایسه با فروردین سال گذشته به‌طور متوسط 15 درصد افزایش داشته است که به‌طور قطع این افزایش و رونق معاملات در اردیبهشت ماه نیز ادامه خواهد داشت.

عقبایی تاکید کرد: هر چند بازار مسکن در سال 93 شاهد رونق در انجام معاملات خواهد بود، اما با توجه به اینکه قیمت مسکن در سال 91 با جهش مواجه شد و رشد قیمتی نامتعارفی را تجربه کرد، به حدی که قیمت مسکن از میزان تورم و سایر شاخص‌های اثرگذار در قیمت‌ها فراتر رفت، در حال حاضر قدرت خرید برای افزایش قیمت مسکن وجود ندارد.

وی ادامه داد: به این ترتیب، قیمت مسکن و شرایط متقاضیان به لحاظ قدرت خرید به گونه‌ای نیست که ما بتوانیم منتظر افزایش قیمت در پی رونق معاملات مسکن در سال 93 باشیم.
عقبایی خاطرنشان کرد: در این شرایط، مالکان و سازندگان نیز بهتر است به فکر افزایش قیمت نباشند و با تعیین قیمت واقعی برای واحدهای مسکونی خود، شرایط را برای رونق معاملات و تسهیل خرید و فروش مسکن فراهم کنند.



رونق معاملات مسکن محسوس می‌شود
رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران درخصوص علت محسوس‌نبودن رشد معاملات مسکن در یک ماه سپری شده از آغاز سال جدید کاری برای بنگاه‌های مسکن، به دنیای اقتصاد گفت: معمولا افزایش حجم خرید و فروش مسکن با افزایش حجم خرید و فروش در سایر بازارهای اقتصادی مانند ارز و طلا شرایط یکسانی ندارد، چرا که برای فرد از زمانی که تصمیم به خرید و فروش در این بازارها می‌گیرد تا زمانی که این تصمیم به خرید یا فروش منجر شود، تنها 24 ساعت برای انجام معامله کافی است، این در حالی است که پروسه خرید وفروش مسکن از تصمیم تا انجام آن حداقل بین یک تا سه ماه زمان می‌برد.

عقبایی افزود: از سوی دیگر بازار معاملات مسکن هنوز در برخی مسائل همچون به روزآوری و واقعی کردن قیمت‌ها به دلیل ورود به سال جدید، به ثبات کامل نرسیده است و به اصطلاح عامیانه هنوز بازار گیج است.

وی با بیان اینکه تثبیت قیمت‌ها در بازار مسکن برای بنگاه‌ها، یک ماه زمان می‌برد، گفت: معمولا هر سال شرایط در بازار مسکن از اواسط اردیبهشت ماه به وضعیت طبیعی و تثبیت می‌رسد، بنابراین از این به بعد با تثبیت قیمت‌ها باید منتظر رونق معاملات مسکن باشیم.



مالکان دنبال افزایش قیمت نباشند
رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران در پاسخ به این سوال که چرا با وجود اینکه هنوز حجم معاملات مسکن در بازار مسکن محسوس نیست و برخی مالکان از ابتدای سال، به‌رغم پیش‌بینی‌هایی که درباره کاهش قیمت مطرح بود، نرخ‌های جدید را تا میزان 10 درصد در فایل‌های فروش افزایش قیمت داده‌اند، خاطرنشان کرد: قاعدتا ممکن است با تغییر سال و در پی مسائلی همچون اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها، افزایش احتمالی هزینه‌ها و عوارض صدور پروانه و افزایش قیمت حامل‌های انرژی، برخی مالکان اقدام به افزایش قیمت کنند، اما با توجه به اینکه در اواخر سال 92 قیمت مسکن به حد معقول رسید و واقعی شد- یعنی سود متوسط و منطقی برای سازنده مهیا شد- مالکان و سازندگان نیز باید به این میزان سود قانع باشند و به دنبال افزایش قیمت نروند. عقبایی ادامه داد: با توجه به اینکه افزایش غیرمنطقی قیمت مسکن در مقطع زمانی حاضر برای مالکان و سازندگان اثر معکوس دارد و مانع از فروش واحدهای آنها می‌شود، توقع نداریم در بازار مسکن امسال شاهد افزایش قیمت باشیم.


انتقاد از ساخت‌وسازهای بانکی
رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران با تاکید بر اینکه در حال حاضر یکی از اصلی‌ترین عوامل تهدید بازار مسکن به لحاظ افزایش احتمالی قیمت‌ها فعالیت برخی بانک‌ها در عرصه ساخت‌وساز و احداث واحدهای انبوه در نقاط مختلف از سوی آنها است، گفت: به‌رغم اینکه براساس قانون بانکداری، فعالیت بانک‌ها در تولید مسکن غیرقانونی و ممنوع است، اما دیده می‌شود که برخی از بانک‌ها به صورت مستقیم وارد پروژه‌های ساخت‌وساز شده‌اند و حتی تابلوهای این بانک‌ها در کنار برخی پروژه‌ها در سطح شهر دیده می‌شود.
وی افزود: با توجه به اینکه هم اکنون قدرت خرید مردم در بازار مسکن کم است و نقدینگی کافی برای خرید در دست مردم نیست، نقدینگی‌های انبوه در اختیار بانک‌ها که اخیرا در ساخت‌وسازهای این بانک‌ها به‌کار گرفته شده و می‌شود، می‌تواند بازار مسکن را با توفان قیمتی مواجه کند.
عقبایی ادامه داد: به این ترتیب از شورای پول و اعتبار، بانک مرکزی و وزارت امور اقتصاد و دارایی انتظار می‌رود هر چه سریع‌تر با توقف فعالیت بانک‌ها در حوزه ساخت‌وساز و برخورد با بی قانونی‌های صورت گرفته در این زمینه، از خروج بازار مسکن از سیر طبیعی خود جلوگیری کنند.
وی تاکید کرد: فعالیت بانک‌ها در حوزه ساخت‌وساز علاوه‌بر اینکه می‌تواند باعث افزایش قیمت مسکن شود، هم مشی معاملات را به هم می‌زند و هم الگوی رفتاری قیمت مسکن را دستخوش تغییر می‌کند.


بازار سیاه اوراق وام کنترل شود
رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران همچنین با اشاره به افزایش 5 /1 برابری قیمت اوراق تسهیلات خرید مسکن، اظهار کرد: در حال حاضر، قیمت اوراق تسهیلات خرید مسکن در بورس به مرز 100 هزار تومان رسیده است که نسبت به دو ماه قبل، 50 درصد افزایش یافته است.
وی درخصوص علت این افزایش گفت: این افزایش با توجه به سوداگری اولیه‌ای که در خرید و فروش اوراق تسهیلات خرید مسکن اتفاق افتاد قابل پیش‌بینی بود، این در حالی است که دولت، بانک مرکزی و سازمان بورس با توجه به اینکه پیش‌بینی افزایش حجم معاملات مسکن در سال 93 وجود داشت، از ابتدا نباید اجازه می‌دادند در بازار اوراق تسهیلات مسکن، سوداگری اتفاق بیفتد.
عقبایی ادامه داد: از سوی دیگر با افزایش مراجعات مردمی برای خرید به بازار مسکن که بخش قابل‌توجهی از آنان خواهان استفاده از تسهیلات بانکی هستند، بازار سیاه ایجاد شده در معاملات اوراق تشدید شده
است. وی تاکید کرد: در این زمینه نیز لازم است بانک مسکن و سازمان بورس در یک تعامل سازنده، با تسهیلات بیشتر و ایجاد فضایی مناسب، بازار اوراق را به گونه‌ای تحت کنترل درآورند که رقابت موجود در این زمینه از بین برود.

اجاره‌بها امسال افزایش ندارد
رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران همچنین با بیان اینکه افزایش اجاره‌بها ارتباط مستقیمی با افزایش قیمت مسکن دارد، گفت: با توجه به اینکه قیمت مسکن در سال جاری ثبات خواهد داشت، انتظار می‌رود این ثبات در بازار اجاره هم وجود داشته
باشد. عقبایی با تاکید بر اینکه اجاره‌بها نباید امسال مانند سال‌های گذشته افزایش داشته باشد، خاطرنشان کرد: بخشی از مالکان از طریق اجاره‌داری امرارمعاش می‌کنند و هر سال اجاره‌بها را متناسب با سطح تورم عمومی افزایش می‌دهند که این قیاس، نوعی قیاس غلط است و موجران نباید به نسبت تورم، اجاره‌بها را افزایش دهند.
وی ادامه داد: این در حالی است که باتوجه به کاهش سود بانکی موجران نیز باید به سود منطقی خود بابت اجاره داری قانع باشند، هر چند دولت نیز باید با تسریع روند برنامه‌ریزی و ساخت واحدهای مسکونی استیجاری، کنترل بازار اجاره را در دست بگیرد.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
صما، گروه اقتصادی- با نزدیک شدن به فصل جابجایی مستاجران، اجاره بها به موضوعی
داغ تبدیل شده و مسئولان وزارت راه و شهرسازی نیز اظهارنظرهایی در این رابطه انجام داده اند.



یکی از این اظهارنظرها به سخنان حامد مظاهریان، معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی مربوط می شود. مظاهریان اذعان داشته که وزارت راه و شهرسازی به صورت لحظه ای اجاره بها را رصد می کند و با استناد به آمار اطمینان داده که امسال شوک قیمتی در اجاره بها رخ نخواهد داد. معاون وزیر راه و شهرسازی به پیش بینی بازار اجاره بها پس از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها پرداخته و تاکید کرده عواملی که مسکن را تحت تاثیر قرار می دهند، چند بردار غیر هم جهت هستند. مظاهریان تورم عمومی، میزان عرضه و تقاضا، تعداد خانه های خالی و نرخ ارز را از عوامل تاثیرگذار بر بازار اجاره برشمرده است و اظهار داشته که با کنار هم قرار دادن این عوامل در سال 93 اجاره بها حداکثر منطبق با بردار تورم رشد می کند و نه بیشتر از آن.


اما حال و هوای حاکم بر بازار اجاره، قیمت ها و صحبت های مشاوران املاک فضایی متفاوت از سخنان معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی را ترسیم می کند. یک مشاور املاک در منطقه تهرانپارس در پاسخ به پرسش خبرنگار ما در مورد وضعیت فعلی حاکم بر بازار اجاره می گوید: سال گذشته پیش از آغاز فصل جابجایی، قیمت مسکن تا حدودی افزایش یافت و این موضوع بر رشد اجاره بها تاثیر گذاشت. اما امسال بازار خرید و فروش مسکن راکد است و قیمت ها نیز افزایش نیافته و از همین رو تاکنون اجاره بها نیز رشد نکرده است. البته این بدان معنا نیست که با شروع فصل جابجایی باز هم قیمت اجاره افزایش نخواهد یافت. این مشاور املاک اظهار می دارد: به طور قطع با پایان امتحانات مدارس و آغاز جابجایی مستاجران، اجاره بها افزایش خواهد یافت و در شهریور ماه که اوج جابجایی ها است، نه تنها قیمت ها باز هم رشد می کند بلکه مالکان نیز حاضر به تخفیف دادن نمی شوند.

یکی دیگر از مشاوران املاک در منطقه اشرفی اصفهانی با بیان اینکه از هم اکنون نمی توان در مورد نرخ اجاره پیش بینی دقیقی کرد، می گوید: همیشه در فصل جابجایی مستاجران که از اوایل خرداد تا اواسط شهریور ماه است، اجاره بها تا حدودی گران می شود.


وی با اشاره به اینکه گفته های مسئولان در مورد اجاره بیشتر با هدف پایین نگه داشتن قیمت ها و ایجاد آرامش در بازار است، می افزاید: به احتمال 90 درصد با آغاز جابجایی مستاجران، قیمت اجاره خانه افزایش محسوسی خواهد داشت. به گفته یکی دیگر از مشاوران املاک فعال در خیابان خواجه عبدالله انصاری در این فصل همواره مالکان اقدام به افزایش نرخ اجاره کرده اند و امسال نیز چنین اتفاقی رخ خواهد داد. وی در این خصوص اظهار می دارد: متاسفانه اغلب مالکان در مورد تعیین اجاره بهای مسکن خود به صورت سلیقه ای عمل می کنند و خانه های خود را به قیمت بیشتری نسبت به ارزش واقعی آن اجاره می دهند.

وی در ادامه می افزاید: به عنوان مثال ارزش واقعی اجاره یک ملک در خیابان خواجه عبدالله 20 میلیون تومان رهن و 700 هزار تومان اجاره است اما مالک اجاره بها را 20 میلیون تومان رهن و 2 میلیون اجاره تعیین کرده و حاضر به کاهش این نرخ نیست.
یک مشاور املاک فعال در خیابان آزادی نیز به خبرنگار ما می گوید: هنوز جابجایی مستاجران به صورت جدی آغاز نشده و به همین دلیل نمی توان دقیقا در مورد اجاره بها در فصل تابستان اظهارنظر کرد اما تجربه نشان می دهد که همواره با آغاز جابجایی مستاجران قیمت ها افزایش می یابد.


وی با اشاره به اینکه اقدامات تعزیراتی و کنترل قیمت اجاره از سوی دولت نمی تواند نقش بازدارندگی داشته باشد، اظهار می دارد: تجربه سالهای گذشته نشان می دهد که امسال هم با پایان امتحانات مدارس و آغاز جابجایی مستاجران، اجاره بها بین 20 تا 30 درصد افزایش بیابد که این رشد اجاره هم بیشتر به سلیقه و نظر مالکان بستگی دارد. اما نگاهی به قیمت های اجاره خانه در مناطق مختلف تهران نشان می دهد که در خیابان تهرانپارس یک آپارتمان نوساز 52 متری با پارکینگ، انباری و آسانسور 47 میلیون تومان رهن داده می شود. آپارتمان دیگری در خیابان ولیعصر پایین تر از میدان منیریه با مساحت 58 متر با شرایط 23 میلیون تومان رهن و 400 هزار تومان اجاره داده می شود. در خیابان اشرفی اصفهانی برای آپارتمانی با 62 متر مساحت، دوخوابه و بدون پارکینگ 30 میلیون تومان رهن و 400 هزار تومان اجاره در نظر گرفته شده است. یک آپارتمان 50 متری نوساز دارای آسانسور و پارکینگ با 25 میلیون تومان رهن و واحد دیگری در ستارخان به مساحت 55 متر با 40 میلیون تومان رهن، اجاره داده می شود. برای آپارتمان دیگری به مساحت 60 متر در پاسداران، خیابان بنی هاشم 60 میلیون تومان رهن کامل و برای یک واحد دیگر 60 متری در خیابان جمهوری 45 میلیون تومان رهن کامل در نظر گرفته شده است. حال با توجه به قیمت های فعلی باید منتظر ماند و دید آیا پیش بینی های مشاوران املاک در مورد افزایش اجاره بها با شروع فصل جابجایی مستاجران محقق می شود یا به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی امسال شوکی به بازار اجاره وارد نمی شود و آیا واقعا اجاره بها منطبق با بردار تورم رشد می کند یا اتفاقی خلاف این موضوع رخ می دهد؟ انتهای پیام/ کد خبر: 0222
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
رئیس کل بانک مرکزی در نامه‌ای به وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: بانک مسکن حق دخل و تصرف در ۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات مسکن مهر به پروژه‌های جا مانده را ندارد.

شورای پول و اعتبار روز 20 بهمن ماه سال گذشته سقف کلی تسهیلات مسکن مهر را از 48 هزار میلیارد تومان به 50 هزار میلیارد تومان افزایش داد و بانک مرکزی آن را ابلاغ کرد.



این افزایش 2 هزار میلیارد تومانی مصوبه دولت در اسفند ماه سال 91 در دولت یازدهم توسط شورای پول و اعتبار تصویب و سقف تسهیلات کلی مسکن مهر از 48 هزار میلیارد تومان به 50 هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد. گزارش‌ها حاکی از این است که اگر چه شورای پول و اعتبار این افزایش سقف تسهیلات کلی مسکن مهر را برای سرعت دادن به اتمام پروژه‌های مسکن مهر و پذیرش تمام تعهدهای ایجاد شده دولت قبل اختصاص داده، اما ظاهراً بانک مسکن از اختصاص این 2 هزار میلیارد تومان برای این پروژه‌ها و بستن پرونده طرح های باقی مانده به دلایل نامشخص خودداری می‌کند.

*ماهانه 200 میلیارد تومان تسهیلات اضافه به مسکن مهر می‌دهیم

نعمتی مدیر امور اعتباری و سرمایه‌گذاری بانک مسکن نیز به تازگی و در واکنش به این گزارش اعلام کرد که حجم دریافتی‌ها از محل وصولی‌های مسکن مهر ماهانه 2 هزار میلیارد ریال است، منتهی چون این مبلغ کم است، مدیریت بانک مسکن تصمیم گرفته است که این میزان را از محل اعتبارات خود بانک مسکن ماهانه به 4 هزار میلیارد ریال برساند.

*واکنش سیف به اظهارات مسئولان بانک مسکن: حق دخل و تصرف در تسهیلات مسکن مهر را ندارید

بر اساس این گزارش، سیف رئیس کل بانک مرکزی در واکنش به این اقدام بانک مسکن رسماً و طی نامه‌ای به آخوندی اعلام کرده است که ما 2 هزار میلیارد تومان را به بانک مسکن عودت داده‌ایم.

*سیف: بانک مسکن حق ندارد برای مسکن مهر سهمیه تعیین کند

در این نامه که امضای سیف در پایین آن قرار دارد آمده است: بانک مسکن حق ندارد در 2 هزار میلیارد تومانی که عودت داده شده است، سهمیه ماهانه پرداخت 200 میلیارد تومان تعیین کند. در این نامه سیف تأکید کرده است: این 2 هزار میلیارد تومان را بابت طرح‌های متعهد شده و تکمیل طرح‌های نیمه تمام به بانک مسکن پرداخت کردیم، بنابراین کسی که باید تعیین کند این 2 هزار میلیارد تومان را کجا خرج کنید، وزارت راه و شهرسازی است. در این نامه آمده است: بانک مسکن در طرح مسکن مهر تنها بانک عامل است که بابت خدماتی که به طرح مسکن مهر می‌دهد 2 درصد سود می‌گیرد. بنابراین حق دخل و تصرف برای این 2 هزار میلیارد تومان که به سقف کلی تسهیلات مسکن مهر اضافه شده است را ندارد. منبع: فارس
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
به گفته معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی وام 35 میلیون تومانی خرید مسکن باید افزایش
بیابد، زیرا این میزان تسهیلات به طور میانگین در سطح کشور 25 درصد نیاز را تامین می کند و در تهران نیز
تنها 12 درصد قیمت مسکن را پوشش می دهد که این موضع قابل قبول نیست.





این سخنان حامد مظاهریان در حالی مطرح می شود که پیش از این نیز تعدادی از کارشناسان و صاحبنظران بر ضرورت افزایش میزان تسهیلات مسکن تاکید کرده بودند.
اما در اینجا این سوال مطرح است که افزایش تسهیلات مسکن تا چه اندازه می تواند به رشد قدرت خرید مردم کمک کند و وزارت راه و شهرسازی چه راهکاری یا تضمینی برای جلوگیری از صعود قیمت مسکن پس از افزایش میزان تسهیلات دارد؟ در این میان برخی از کارشناسان معتقدند که افزایش تسهیلات تاثیر اندکی در رشد قیمت یا رکود و رونق بازار مسکن دارد و در واقع علت اصلی رشد نرخ مسکن، کمبود آن و عدم ساخت و ساز است. این گروه از صاحبنظران بر این باورند در شرایطی که حدود یک میلیون و 200 هزار کمبود انباشته مسکن از قبل وجود دارد و روند ساخت و ساز در کشور نیز بسیار کند شده است، محرک هایی مانند افزایش تسهیلات به تنهایی در رونق بازار مسکن تاثیرگذار نخواهد بود و در این میان نیاز به محرک های دیگری نیز وجود دارد. پرواضح است که 35 میلیون تومان تسهیلات مسکن به هیچ وجه رقم چشمگیری نیست و درصد بسیار اندکی از قیمت خانه را شامل می شود. در بسیاری از کشورهای دنیا بانک ها 90 درصد قیمت مسکن را وام می دهند و متقاضیان تنها 10 درصد آورده شخصی دارند، اما متاسفانه در کشور ما چنین رویه ای وجود ندارد و تامین بخش عمده ای از قیمت مسکن بر دوش متقاضیان است. در حالی که برخی از صاحبنظران بر این باورند که باید در شهرهایی مانند تهران میزان وام بین 50 تا 100 میلیون تومان باشد و در سایر شهرها نیز رقمی میان 35 تا 50 میلیون تومان را به خود اختصاص دهد، اما برخی دیگر از کارشناسان این موضوع را مطرح می کنند که برای افزایش تسهیلات باید توانایی بانک ها و منابع داخلی نیز مورد ارزیابی قرار بگیرد. این موضوع از آن جهت مطرح است که بانک ها توان لازم را برای اختصاص این حجم از تسهیلات ندارند و از سوی دیگر قیمت مسکن نیز از تعادل لازم برخوردار نیست و ممکن است به دلیل کمبود مسکن، افزایش رقم وام، رشد قیمت را نیز رقم بزند. در عین حال این اعتقاد نیز در میان برخی دیگر از صاحبنظران وجود دارد که رشد میزان تسهیلات می تواند رونق را به بازار مسکن بازگرداند و در شرایطی که این بازار را از رکود خارج خواهد کرد، در افزایش قدرت خرید مردم نیز موثر خواهد بود. در مجموع شواهد و قرائن حاکی از آن است که ظرف دو ماه گذشته قیمت مسکن به دلیل نبود تعادل میان عرضه و تقاضا و کمرنگ شدن ساخت و ساز رشد کرده است و اگر واقعا سیاست وزارت راه و شهرسازی متمرکز بر خانه دار شدن مردم است، باید تناسبی میان میزان تسهیلات بانکی و قیمت مسکن ایجاد کند زیرا تنها روزنه امید قشر متوسط و ضعیف جامعه برای صاحب خانه شدن استفاده از همین وام های بانکی است و در صورتی که تسهیلات مسکن با سنجیدن تمام جوانب و شرایط افزایش نیابد، این آرزو برای افراد بسیاری از جامعه دست نیافتنی خواهد شد.
انتهای پیام/ کد خبر: 0222
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
ساخت 7 کلاس خیرساز در هر روز
176086 -۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳​
رئیس سازمان توسعه، تجهیز و نوسازی مدارس کشور از ساخت 7کلاس درس به طور متوسط در هر روز توسط خیران مدرسه‌ساز از پیروزی انقلاب اسلامی خبر داد.

رئیسی در شانزدهمین همایش جشنواره خیران مدرسه‌ساز شهرستان فامنین ، با تأکید بر توجه به اقدامات نیکوکارانه خیران به ویژه در زمینه ارتقای سطح آموزش و پرورش افزود: حضور و اثرگذاری خیران در امر آموزش و پرورش پررنگ‌تر از هر مکان دیگری بود که اگر آنها اقدام به چنین کارهای مهمی نمی کردند، مشکلات تحصیلات دانش‌آموزان بسیار فرا‌تر از امروز می‌شد.
وی با اشاره به منویات رهبر معظم انقلاب در اقدام به مدرسه‌سازی، آن را مصداق صدقه جاریه بیان کرد و گفت : با تأکیدات رهبر معظم انقلاب در راستای توجه به اغنای جامعه، همکاری تلاشگران زمینه آموزش و پرورش عاملی در ایجاد مجمعی به نام مجمع خیران مدرسه‌ساز شد که در واقع از اقدامات خوب و اثرگذار در کشور است.
معاون عمرانی وزیر و رئیس سازمان توسعه، تجهیز و نوسازی مدارس کشور از ساخت بیش از 97 هزار کلاس مردمی یا مشارکتی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در کشور خبر داد و گفت : 20 درصد از کلاس‌های درس کشور یعنی 9 میلیون متر مربع فضای آموزشی بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی به دست خیران کشور ایجاد شده است.
رئیسی همچنین از تخصیص 750 میلیارد تومان اعتبار خیران در راستای مدرسه‌سازی کشور در سال 92 خبر داد .
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
صدور خدمات مهندسی به پاکستان
176077 -۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۳​
استاندار خراسان رضوی و نخست وزیر جمهوری اسلامی پاکستان در بدو ورود وی به مشهد مقدس، با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند.

علیرضا رشیدیان در دیدار با نخست‌وزیر پاکستان ضمن خیر مقدم به وی، از جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان به عنوان دو کشور مهم و تاثیرگذار در تحولات منطقه و جهان اسلام یاد کرد.وی با اشاره به سطح مطلوب روابط دو کشور، اظهار کرد: این روابط همواره بر اساس منافع مشترک و احترام متقابل استوار بوده و ما پاکستان را دوست نزدیک خود می‌دانیم.استاندار خراسان رضوی به اهتمام دولت تدبیر و امید بر توسعه روابط در سطوح مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی با کشورهای مسلمان و به ویژه همسایگان اشاره کرد و گفت: باید از این فرصت در راستای تحکیم و ارتقای روابط بین دو کشور استفاده کنیم.رشیدیان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مزیت‌های منحصر به فرد خراسان رضوی، خاطرنشان کرد: این استان به لحاظ جمعیت و وسعت جزو استان‌های مهم و پهناور کشور به شمار می‌رود و با اقتصادی قوی دارای ظرفیت‌های فراوانی در حوزه‌های گردشگری، صنعت، معدن و کشاورزی است.وی از وجود بارگاه ملکوتی امام رضا (ع) به عنوان عظیم‌ترین ظرفیت فرهنگی کشور یاد کرد و گفت: مشهد مقدس خاستگاه شیعیان جهان و کانون توجه مشتاقان اهل بیت عصمت و طهارت است و این فرصت مهم باعث شده که ما سالانه پذیرای حدود 25 میلیون زائر از اقصی نقاط ایران و جهان باشیم که 1.5 میلیون نفر آن‌ها را زائران خارجی تشکیل می دهند.استاندار خراسان رضوی وجود نیروهای متخصص و توانمند را از دیگر مزیت‌های استان برشمرد و تصریح کرد: آماده صدور خدمات فنی و مهندسی و انتقال تجارب، به کشور پاکستان هستیم.رشیدیان با تاکید بر توسعه همه جانبه روابط تجاری، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی با کشورپاکستان، از آمادگی استان برای استقبال و حضور زائران، گردشگران و سرمایه گذاران در حوزه‌های مختلف، خبر داد.محمد نواز شریف، نخست وزیر پاکستان نیز ضمن ابراز خرسندی از حضورش در مشهد و مثبت ارزیابی کردن نتایج سفرش به جمهوری اسلامی ایران، خواستار توسعه مبادلات اقتصادی با استان خراسان رضوی در تمامی حوز‌ه‌ها شد.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
آخوندی پیمانکاران بدقول را تهدید کرد
176070 -۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۳​
وزیر راه و شهرسازی در مورد تخلفات پنهان در ساخت صنعتی پروژه مسکن مهر پرند از مدیر عامل شرکت عمران شهرهای جدید خواست، در صورت رفتار غیرمتعهدانه شرکت‌هایی که مسئول ترویج صنعتی سازی در کشور هستند، اقدام حقوقی به عمل آید.

در ابتدای شروع به کار مسکن مهر، ساخت برخی از واحد‌های مسکونی مزبور مقرر شد تا به شیوه صنعتی احداث شود که اتفاقا برای این روش از ساخت نیز مسئولیت‌هایی به برخی از شرکت‌ها سپرده شد.ساخت مسکن مهر به شیوه صنعتی به تعداد 6500 واحد مسکونی در شهر پرند در فازهای 3 و 5 در همان سالها آغاز شد که از این تعداد در حال حاضر 1152 واحد مسکونی تحویل متقاضیان شده است. اما خبرها حاکی از این است که تخلفات و برخی مشکلات باعث شده تا واگذاری تعداد زیادی از این واحد‌های مسکونی با تاخیر مواجه شود.در تازه‌ترین اقدامات صورت گرفته در وزارت راه و شهرسازی ، محسن نریمان معاون وزیر راه و شهرسازی در نامه‌ای به احمد آخوندی وزیر راه و شهرسازی از او خواسته است، تا تکلیف واگذاری واحد‌های مسکونی به روش صنعتی هرچه سریعتر مشخص و شرکت یاد شده که در حال حاضر به بانک رفاه واگذار شده است، کماکان متعهد به اجرای کامل تعهدات باشد.در نامه‌ای که نریمان به آخوندی نوشته، آمده است: که متاسفانه علی‌رغم تذکرات کتبی و شفاهی، شرکت مزبور به پذیرش و ادامه اجرای تعهدات خود کوتاهی و حتی برخی از واحد‌ها به غیر واگذار شده است.بر اساس این گزارش، این نامه در اوایل اردیبهشت ماه جاری با موضوع عدم اجرای تعهدات برای احداث واحد‌های مسکونی مهر پرند به دفتر وزیر ارسال شده است.آخوندی وزیر راه و شهرسازی نیز در پاسخ به این نامه نریمان نوشته است که در هر صورت شرکت‌ها در چارچوب قرارداد باید به تعهدات خود پایبند باشند. در صورت رفتار غیرمتعهدانه اقدام حقوقی معمول دارید.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
شبیه سازی فرایندهای جوشکاری
176071 -۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۳​
پژوهشگران گروه تخصصی مهندسی جوشکاری دانشکده مهندسی مواد واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد با همکاری اساتید مرکز Computational Simulation دانشگاه Curtin استرالیا موفق به آنالیز محاسباتی جامع در زمینه کاهش تنش های پسماند طی فرایند جوشکاری ذوبی شدند.

مهندس عباس تمدن، دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی جوشکاری دانشگاه آزاد و محقق طرح با اعلام این مطلب گفت: فرایندهای جوشکاری ذوبی(شامل جوشکاری لیزری، پلاسما و قوسی) و نیز جوشکاری حالت جامد( FSW) در صنایع مختلفی نظیر هوافضا، صنایع دریایی، سازه، سکوهای نفتی و خطوط انتقال فراورده های نفتی و پتروشیمی از اهمیت فراوانی برخوردار هستند.وی با بیان اینکه فناوری‌های نوین جوشکاری در سطح جهان پیشرفت روزافزونی دارد و ارتباط با مراکز مطرح جهانی و همکاری های بین المللی برای انتقال دانش فنی به داخل کشور ضروری است، افزود: در این راستا پروژه «آنالیز محاسباتی جامع در زمینه کاهش تنش های پسماند در طی فرایند جوشکاری ذوبی» با همکاری دکتر Chunsheng Lu، رییس مرکز تحقیقاتی Computational Simulation دانشگاه Curtin استرالیا، با موفقیت انجام شد.تمدن ادامه داد: با استفاده از شبیه سازی در مقیاس Multi-physics، موفق به دست یابی حالتی بهینه برای حداقل کردن اعوجاج ناشی از تنش های پسماند به کمک مدل سازی نحوه پیش گرمایش (pre-heating) و حرارت ورودی در روش های جوشکاری ذوبی شده ایم.پژوهشگر واحد علوم و تحقیقات به تحقیق مشترک پژوهشگران گروه تخصصی مهندسی جوشکاری دانشکده مهندسی مواد واحد علوم و تحقیقات و مرکز «Computational Simulation» اشاره کرد و گفت: نتایج و مستندات علمی حاصل از این پژوهش طی مقاله ای با عنوان Simulation of the Effect of Pre-heating Treatment on Decreasing of Residual Stresses in Fusion Welding Process for T-joint SM400A Steel Plates در کنفرانسی در مادرید اسپانیا ارائه شده که این پژوهش پایه اساسی این همکاری بوده است.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
فرافکنی نظام مهندسی لرستان
176072 -۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۳​
برگزاری جلسه کارگروه استفاده از مصالح ساختمانی استاندارد با حضور برخی از اعضای این جلسه محل اظهارات قابل تامل نماینده سازمان نظام مهندسی ساختمان لرستان و انتقادات برخی از اعضا بود تا کم توجهی به استفاده از مصالح استاندارد موجب نگرانیهایی در زمینه ایمنی ساختمانها در لرستان شود.

استفاده از مصالح استاندارد در صنعت ساختمان لرستان موضوعی است که بارها در جلسات شورای فنی استان مورد تاکید معاون عمرانی استاندار لرستان قرار گرفته است چرا که به اعتقاد مجید کیان پور کم توجهی به این حوزه باعث هدررفت سرمایه و اعتبارات عمرانی استان خواهد شد.در این راستا با پیگیریهای معاون عمرانی استاندار کارگروهی به منظور بررسی روند استفاده از مصالح ساختمانی استاندارد در استان با عضویت دستگاهها و انجمن های بخش خصوصی مرتبط تشکیل شد تا در مسیر استفاده از مصالح استاندارد در استان قدم های جدی برداشته شود.حضور بی انگیزه و با تاخیر برخی از اعضای کارگروهمطابق اطلاعات اعلام شده از سوی اداره کل استاندارد و تحققات صنعتی استان لرستان پیرو تاکیدات مجید کیان پور معاون عمرانی استاندار لرستان تاکنون چهار جلسه این کمیته طی ماههای گذشته برگزار شده است که کم توجهی برخی دستگاهها برای حضور در جلسات این کارگروه روند کار را با مشکلاتی مواجه کرده است.در این راستا ظهر امروز سه شنبه جلسه این کارگروه بار دیگر تشکیل شد تا با پیگیری اداره کل استاندارد استان لرستان از رسانه ها برای پوشش این جلسه دعوت به عمل آید، جلسه ای که برخی از اعضای آن با تاخیر و بدون پیگیری دستورکار و صورت جلسات قبلی به آن آمده بودند.


در این راستا یکی از دستگاههای مهم در راستای به سرانجام رسیدن تکالیف این کارگروه سازمان نظام مهندسی ساختمان لرستان است که پس دو جلسه غیبت در این جلسه کارگروه نیز با تاخیر حضور پیدا کرد تا مسئولان اداره کل استاندارد لرستان چندین بار برای حضور نماینده این سازمان در جلسه با وی تماس حاصل کنند.این در حالیست که مسئولان اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی لرستان به عنوان دبیرخانه کارگروه اعلام کردند که برای همه اعضای کارگروه از طریق شبکه دولت و فکس دعوت نامه ارسال شده و حتی با برخی از آنها نیز تماس تلفنی گرفته شده است.نقشی که نادیده گرفته می شود


به هر روی حضور نماینده سازمان نظام مهندسی ساختمان لرستان در جلسه که بیشترین انتقادات از حوزه کاری وی مطرح شد نیز در حالی رخ داد که برخی از اعضای جلسه عنوان کردند که برای نخستین بار است که طی ماههای اخیر سازمان نظام مهندسی در جلسه حضور پیدا می کند که این روند در نوع خود قابل تامل است.

این در حالیست که مطابق ماده هشت آیین نامه نظارت بر استانداردهای اجباری در مراحل تولید، توزیع و مصرف مصالح ساختمانی سازمان نظام مهندسی ساختمان باید کنترلهای لازم را برای تضمین استفاده از فرآورده های ساختمانی استاندارد و مصرف درست آنها طبق مقررات ملی مربوط به عمل آورده و برای حصول اطمینان از علامت استاندارد فرآورده های ساختمانی و اعتبار پروانه های مربوط از موسسه استعلام نماید.اطلاع رسانی لیست مصالح ساختمانی استاندارد

مدیر کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان لرستان در این جلسه با اشاره به پیگیریهای صورت گرفته برای ارتقای استفاده از مصالح ساختمانی استاندارد گفت: در این راستا در طول چند ماه گذشته دو بار لیست واحدهای عرضه کننده مصالح استاندارد از سوی این اداره کل اعلام و اطلاع رسانی شده است.میرنظامی با بیان اینکه هر جلسه نیز فهرست مصالح غیراستاندارد و استاندارد به روز شده در اختیار اعضای کارگروه قرار می گیرد، عنوان کرد: همچنین فهرست واحدهایی که پروانه استاندارد آنها لغو شده نیز اطلاع رسانی می شود.

وی با بیان اینکه مقرر شده که هر سه ماه یکبار لیست این واحدها به صورت کتبی در اختیار اعضای کارگروه قرار گیرد، عنوان کرد: ما از سازمان نظام مهندسی انتظار داریم در جریان فعالیت ناظران خود نسبت به اعلام مصالح و واحدهای فاقد نشان استاندارد اقدام کنند.

رسانه ها تا به نتیجه رسیدن مطالبات مردم موضوع باشند

میرنظامی با بیان اینکه در پروژه هایی که مصالح غیراستاندارد به کار برده می شود با متخلفان برخورد خواهد شد، افزود: این امر موجب می شود که واحدهای بدون پروانه برای گرفتن پروانه استاندارد اقدام کنند.مدیر کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان لرستان با اشاره به اتخاذ رویکرد سیستماتیک در فرآیند کار کارگروه استانداردسازی مصالح ساختمانی عنوان کرد: باید این چرخه میان دستگاههای مرتبط شکل بگیرد تا بتوان به نتیجه بخش بودن فعالیت آن امیدوار شد.

میرنظامی با تاکید بر اینکه معاون عمرانی استاندار لرستان به شدت پیگیر تشکیل جلسات کارگروه استانداردسازی مصالح ساختمانی هستند، افزود: باید این جلسات برگزار و مصوبات آن اجرایی شود تا بتوان گزارش فعالیت آن را ارائه کرد.وی همچنین با اشاره به دعوت رسانه ها در جلسات کارگروه افزود: رسانه ای کردن این موضوع در این راستا صورت می گیرد تا خبرنگاران به عنوان نماینده افکار عمومی تا به نتیجه رسیدن مطالبات مردم در این بخش پیگیر موضوع باشند.

برخی از اعضای کارگروه حضور جدی ندارند

احمد مراد پور نماینده انجمن پیمانکاران عمرانی لرستان نیز با بیان اینکه نباید روند کارگروه به سمتی برود که در هر جلسه یک نماینده متفاوت از هر دستگاه حضور یابد عنوان کرد: اینکه در هر جلسه یک نماینده جدید معرفی شود و یا برخی دستگاهها حضور پیدا نکنند روند کار بی فایده خواهد بود.وی با بیان اینکه این کارگروه یک کارگروه مهم است و پیگیری معاون عمرانی استاندار و اداره کل استاندارد لرستان برای برگزاری جلسه جای تشکر دارد، بیان داشت: در حالیکه ما به عنوان بخش خصوصی پای کار آمده ایم ولی شاهد هستیم که برخی از اعضای کارگروه حضور جدی ندارند.

مرادپور با بیان اینکه یکی از عوامل استفاده از مصالح غیرمناسب برخی مهندسان هستند، عنوان کرد: متاسفانه به دلیل ضعف های موجود در بخش نظارت برخی از مهندسان نسبت به استفاده از مصالح غیراستاندارد اقدام می کنند.

وی با طرح این موضوع که مسئله نظارت بر کار مهندسان در این زمینه از سوی سازمان نظام مهندسی ساختمان رها شده است، افزود: باید جدیت بیشتری در این زمینه از سوی متولیان امر وجود داشته باشد.تدوین دستورالعمل استفاده از مصالح ساختمانی استانداردمرادپور با اشاره به پیگیریهای انجمن صنفی بتن لرستان برای تدوین دستورالعمل استفاده از مصالح ساختمانی استاندارد بیان داشت: این در حالیست که مشابه این دستورالعمل در دیگر استانهای کشور نه تنها تهیه که ابلاغ و اجرایی نیز شده است.

وی از تدوین این دستورالعمل توسط بخش خصوصی خبر داد و بیان داشت: این دستورالعمل برای مطالعه و ابلاغ تقدیم کارگروه خواهد شد.مرادپور در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه ما در طرح نقاط ضعف موجود در فعالیت کارگروه قصد تخریب هیچ دستگاه و یا سازمانی را نداریم، تصریح کرد: برای نخستین بار است که ما شاهد حضور سازمان نظام مهندسی در جلسات کارگروه هستیم که این روند خوبی نیست.

وی با بیان اینکه ایمنی و سلامت مردم در دست ناظران سازمان نظام مهندسی قرار دارد، عنوان کرد: با این حال اعتقاد نداریم که هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی می توانند دست و پای مهندسان ناظر را برای جلوگیری از تخلف ببندند ولی می توان با ابلاغ یک چهارچوب بر روند اجرای آن نظارت کرد.نقیصه ای که به ناظران نظام مهندسی ساختمان بر می گرددنماینده انجمن انبوه سازان لرستان نیز در این جلسه با طرح این موضوع که در بحث استانداردسازی ساختمانها باید در سه حوزه تولید، استفاده و نظارت فعالیت صورت گیرد، عنوان کرد: در حوزه تولید مصالح استاندارد سازمان ملی استاندارد کار خود را به خوبی انجام داده است.

دالوند ادامه داد: در بحث معرفی مصالح استاندارد برای استفاده در ساختمان ها و پروژه ها نیز باید فهرست مصالح به طور مستمر به سازمان نظام مهندسی، انجمن پیمانکاران و انجمن انبوه سازان استان ارائه شود.وی با بیان اینکه در شرایط عمومی پیمان ذکر شده که پیمانکاران باید از مصالح استاندارد استفاده کنند، افزود: در این چرخه مهم ترین بخش مربوط به نظارت بر استفاده از این مصالح است.دالوند با بیان اینکه بحث نظارت روی استفاده از مصالح استاندارد و درست اجرا شدن آنها از اهمیت زیادی برخوردار است، افزود: گاهی دیده می شود که مصالح استاندارد است ولی متاسفانه درست اجرا نمی شود.وی با اشاره به اینکه این نقیصه به کارفرما و ناظران نظام مهندسی ساختمان بر می گردد، بیان داشت: به نظر می رسد باید نظارت روی عملکرد مهندسان ناظر در این زمینه افزایش یابد.پاسخ نماینده سازمان نظام مهندسی لرستان به انتقادات

نماینده سازمان نظام مهندسی ساختمان لرستان در واکنش به انتقادات مطرح شده از عملکرد این سازمان در زمینه نظارت بر استفاده از مصالح استاندارد توسط ناظران مدعی شد که فهرست مصالح استانداد بر روی سایت سازمان نظام مهندسی ساختمان بارگذاری شده و به طور مستمر به روز می شود که البته تلاش خبرنگار مهر برای دریافت این فهرست از روی سایت سازمان نظام مهندسی بی نتیجه ماند.حامد مبینی پور از ارسال فهرست مصالح ساختمانی استاندارد از طریق پیامک به مهندسان ناظر و طراح خبر داد تا این موضوع نیز از سوی مهندسان حاضر در جلسه به طور کامل رد شود.وی در واکنش به رد این موضوع از سوی اعضای حاضر در جلسه عنوان کرد که ممکن است همه این مهندسان از طریق مخابرات نسبت به مسدود کردن دریافت پیامک های تبلیغاتی روی گوشی خود اقدام کرده باشند که پیامک دست آنها نمی رسد!

نماینده سازمان نظام مهندسی ساختمان لرستان در ادامه سخنان خود همچنین مدعی شد که برخی از مصالحی که "دارای نشان استاندارد" هستند نیز از استانداردهای لازم برای استفاده از پروژه ها برخوردار نیستند.مبینی پور در تایید ادعای خود گفت که اخیرا نسبت به خریداری پیچ هایی که دارای استاندارد و نشان "ایزو" بوده اقدام کرده که هیچ کدام در آزمایش جواب نداده است.وی همچنین در پاسخ به تاکید مدیر کل استاندارد لرستان برای معرفی این محصولات بی کیفیت برای لغو پروانه استاندارد عنوان کرد: ما در پروژه های عمرانی که بحث نظارت و اجرا را داریم نمی توانیم وارد بروکراسی اداری شویم چرا که کار از بین می رود!

مبینی پور همچنین در ادامه سخنان خود با طرح این ادعا که جلسات گذشته این کارگروه بدون نتیجه مانده است، عنوان کرد: ما در شش ماهه اول سال گذشته 60 مورد بازدید از کارگاههای ساختمانی به همراه کارشناسان استاندارد داشتیم که نتیجه بخش نبود و این بازدید ها به سرانجام نرسید.

در صورتیکه همه به تکالیف خود عمل کنند به نتیجه نیز خواهیم رسیدمدیر کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان لرستان در واکنش به اظهارات مطرح شده در جلسه با تاکید بر اینکه نقش سازمان نظام مهندسی ساختمان در استفاده از مصالح استاندارد در پروژه ها حیاتی است، افزود: اینکه برخی از اعضا می گویند که به دلیل بی نتیجه بودن بازدیدهای شش ماه اول سال 92 نباید دیگر کاری انجام داد درست نیست.

میرنظامی با تاکید بر اینکه ما باید تکلیفی را که به ما واگذار شده است را انجام دهیم، تصریح کرد: در صورتیکه همه به تکالیف خود عمل کنند به طور قطع به نتیجه نیز خواهیم رسید.وی همچنین در ادامه واکنش به اظهارات نماینده سازمان نظام مهندسی ساختمان لرستان در زمینه بی کیفیت بودن برخی مصالح دارای نشان استاندارد نیز گفت: ما از مهندسان شما می خواهیم نتایج آزمایشگاهی که کیفیت این محصولات را رد می کند به سازمان استاندارد ارائه دهند که در صورت صحت ما نسبت به لغو پروانه این مصالح اقدام خواهیم کرد.میرنظامی با تاکید بر اینکه فرآیند استفاده از مصالح استاندارد در پروژه ها یک چرخه است و باید موارد مصداقی اعلام شود، بیان داشت: یکی از کارهای ما استیفای حقوق مصرف کنندگان است و در این زمینه کوتاه نخواهیم آمد.هشدار نسبت به استفاده از مصالح غیراستاندارد در استان زلزله خیز لرستانوی با اشاره به بحث بروکراسی ادارای مطرح شده از سوی نماینده سازمان نظام مهندسی نیز گفت: ما انتظار نداریم که برای گرفتن استعلام از استاندارد کل پروژه متوقف شود. شما می توانید ضمن ارائه نتایج آزمایشگاهی محصول استاندارد بدون کیفیت به سازمان از محصولات استاندارد جایگزین استفاده کنید تا کار بررسی سازمان استاندارد انجام می شود.

میرنظامی ادامه داد: در صورت محرز شدن کیفیت پایین محصول دارای استاندارد علاوه بر ابطال پروانه در برخی موارد نیز خسارت از تولید کننده محصول گرفته می شود.

مدیر کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان لرستان با یادآوری اینکه همه ما در برابر قانون و تصمیمات مدیریت عالی استان باید تابع باشیم، عنوان کرد: اگر هر کدام از ما به یک "من" تبدیل شویم کار پیش نمی رود.میرنظامی با اشاره به قرارگیری لرستان در منطقه ای با لرزه خیزی بالا عنوان کرد: یک لرزش و زلزله کوچک منجر به خسارات جبران ناپذیر در ساختمانهای فاقد استاندارد می شود.بنابر این گزارش در پایان این جلسه مقرر شد که ظرف یک ماه آینده سه گشت مشترک برای بازدید از پروژه های ساختمانی و واحدهای تولید مصالح ساختمانی با همکاری بخش خصوصی و اداره کل استاندارد و با حضور خبرنگاران شکل بگیرد.به رغم اینکه در این جلسه از سازمان نظام مهندسی ساختمان لرستان خواسته شد که در میان اعضای این گشت قرار گیرد نماینده این سازمان اعلام کرد که اگر این موضوع در چهارچوب مقررات سازمان باشد کمک خواهند کرد تا مسئولان جلسه مجبور شوند که قوانین صریح موجود در این زمینه را مجدد برای نماینده سازمان نظام مهندسی لرستان قرائت کنند.در نهایت نیز گشت مشترک با حضور نماینده انجمن پیمانکاران عمرانی، نماینده انجمن انبوه سازان، کارشناسان اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی و با حضور خبرنگاران تشکیل شد.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
ساخت 44 مجتمع شهربانو
176073 -۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۳​
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در سی و دومین جلسه کمیسیون عفاف و حجاب از ساخت 44 مجتمع شهربانو تا پایان برنامه پنج ساله دوم در مناطق 22گانه خبر داد.

حجت الاسلام و المسلمین امرودی در سی و دومین جلسه کمیسیون عفاف و حجاب که با حضور حجت الاسلام و المسلمین " اکرمی " رییس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری و " رسولی " رییس هیات بازرسی وزارت کشور برگزار شد، ضمن بیان این مطلب افزود: مصوبات و عملکرد این کمیسیون در چارچوب مفاد بندهای ده گانه عفاف و حجاب در حوزه شهروندی و یازده گانه عفاف و حجاب در حوزه کارمندان که مورد تایید وزارت کشور قرار دارد، تعریف شده است.وی با اشاره به اینکه مستندات عملکرد مناطق، سازمان ها و شرکت های شهرداری تهران توسط دبیرخانه کمیسیون عفاف و حجاب جمع آوری شده و در صورت درخواست هریک از نهادهای مربوطه قابل ارایه است گفت: گزارش عملکرد مناطق 22گانه و 120 سازمان و شرکت تابعه شهرداری تهران تا کنون در کمیسیون مورد بررسی قرار گرفته و برای هریک از مجموعه ها بر طبق ماموریت ها و وظایف آنها کارویژه مشخصی تعیین شده است.حجت الاسلام و المسلمین امرودی ادامه داد: پربار کردن اوقات فراغت بانوان، ترویج سبک زندگی اسلامی و ایرانی و تحکیم بنیان خانواده محور فعالیت های فرهنگی، هنری، اجتماعی و مذهبی شهرداری تهران را در این حوزه تشکیل می دهند.وی ضمن اشاره به توسعه فضاهای تفریحی و فرهنگی بانوان طی دوره اخیر مدیریت شهری عنوان کرد: ساخت مجتمع های شهربانو، پردیس بانوان، راه اندازی 374 خانه تسنیم در سراهای محله، اجرای صدها عنوان برنامه فرهنگی، هنری و مذهبی در مناسبت های مختلف و برگزاری جشنواره های تخصصی ویژه بانوان از مهمترین برنامه های مدیریت فرهنگی شهر در عرصه توانمند سازی اجتماعی بانوان به شمار می آید.معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران از ساخت 44 مجتمع شهربانو تا پایان برنامه پنج ساله دوم در مناطق 22گانه خبر داد و گفت: براین اساس تا پایان برنامه پنجم در هریک مناطق 2 مجتمع شهربانو راه اندازی می شود.حجت الاسلام و المسلمین سید رضا اکرمی - رییس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری در این جلسه ضمن تقدیر از عملکرد شهرداری تهران برای نصب تندیس شهدا در سطح شهر گفت: خوشبختانه امروز به واسطه این اقدام شهدا و ارزش های آنها همواره در منظر دید جامعه قرار گرفته و با غافل نشدن از باورهای شان در مسیر پیشرفت و توسعه حرکت خواهیم کرد. وی ادامه داد: عزم ملی زمانی محقق می شود که بتوانیم از تمام استعدادها و ظرفیت ها آحاد مردم و مسئولان برای پیشبرد امور استفاده کنیم.مشاورعالی وزیر کشور عنوان کرد: اهتمام جدی نسبت به اجرای مصوبات و نظارت بر حسن اجرای آنها موضوع مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد تا با بهره گیری از ابزار تشویقی و تنبیهی بتوانیم موفقیت های بیشتری کسب کنیم.در این جلسه گزارش عملکرد کمیسیون عفاف و حجاب شهرداری تهران در سال گذشته تشریح و مورد بررسی اعضا قرار گرفت و مقرر شد تا اداره کل مطالعات اجتماعی و فرهنگی نسبت به شناسایی راهکارها و شاخص های ارزیابی تغییرات اجتماعی و فرهنگی و کیفی سازی فعالیت ها اقدام کند.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
منع ساخت و ساز در سرخه حصار
176074 -۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۳​
مدیرکل حقوقی شهرداری تهران با بیان اینکه در سال 1392 مجموع آراء له قطعی صادره از محاکم عمومی 631 مورد پرونده به ارزش مالی 1027 میلیارد تومان بوده ، گفت: در مجموع میزان آراء له صادره 63 درصد به نفع شهرداری بوده است. ضمن اینکه برای 480 مورد پرونده با ارزش 600 میلیارد تومان هم به ضرر شهرداری تهران حکم صادر شده است.





دکتر نادر نوروزی ضمن تشریح اقدامات و فعالیتهای اداره کل حقوقی طی سال گذشته افزود: همچنین درخصوص مجموع آراء له صادره از دیوان عدالت اداری در سال گذشته با دفاعیات موثر و قانونی در شعب دیوان عدالت اداری در 605 مورد پرونده به ارزش مالی 943 میلیارد تومان رای به نفع شهرداری و در 557 مورد پرونده به ارزش مالی 215 میلیون تومان رای به ضرر شهرداری صادر شده است که از این حیث هم آراء صادره از شعب دیوان عدالت اداری 99 درصد به نفع شهرداری بوده است.

وی با اشاره به اقدامات اداره کل حقوقی در دیوان عدالت اداری نیز گفت: با دفاعیات متقن و قانونی و تقاضای اعمال ماده 18 قانون دیوان عدالت اداری در خصوص اراضی سرخه حصار موجبات نقض دادنامه صادره از شعبه بدوی دیوان و نهایتا جلوگیری از تعرض به بیش از 240 هکتار از جنگل های سرخه حصار و ساخت و ساز در آن فراهم شد.

نوروزی همچنین به موضوع مطروحه درخصوص پارک پردیسان در سال‌های اخیر اشاره و اظهارکرد: با اقدامات قانونی که از سوی شهرداری تهران در این خصوص انجام شد این مجموعه بسیار خوب و زیست محیطی حفظ شد تا شهروندان تهرانی همچون گذشته از تفریح و ورزش در آن لذت ببرند.وی همچنین با اشاره به آموزش حقوق شهروندی اظهار کرد: این آموزشها به منظور ارتقاء سطح آگاهی های حقوقی شهروندان و در نتیجه جلوگیری از بروز دعاوی واهی اشخاص علیه شهرداری برای کلیه شهروندان درسطح مناطق 22 گانه در فرهنگسراها و خانه های فرهنگ شهر تهران با همکاری و هماهنگی معاونت اجتماعی و فرهنگی مناطق 22 گانه برگزار می شود که در سال 92 بالغ بر 77 دوره برای 1177 نفر از شهروندان آموزش حقوقی لازم ارائه شده است.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
برگزاری کنفرانس ملی ساختمان سبز
176075 -۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۳​
نخستین کنفرانس ملی «ساختمان سبز»، 24 و 25 اردیبهشت ماه به همت گروه عمران دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می‌شود.



محمد گلابچی، دبیر اجرایی این کنفرانس اظهار کرد: این کنفرانس ملی با هدف فرهنگ‌سازی در احداث ساختمان‌های سازگار با محیط زیست و استفاده از انرژی پاک در سه محور اصلی فناوری انرژی، فناوری آب و توسعه پایدار برگزار می‌شود.

وی، تولید انرژی سبز، بهینه سازی مصرف، تجهیزات خانه سبز، ذخیره سازی، سیستم‌های انتقال، بازیافت آب مصرفی، خانه سبز و محیط زیست، استانداردسازی، پدافند غیرعامل و اقتصاد خانه سبز را از زیرمحور‌های این کنفرانس عنوان کرد.

گلابچی با اشاره به اینکه 250 مقاله به دبیرخانه این کنفرانس ارسال شده است، گفت: 95 مقاله در گروه‌های عمران، معماری، برق و محیط زیست پذیرفته شده اند که از این تعداد، 47 اثر به صورت شفاهی و پوستر ارائه می‌شود.دبیر اجرایی نخستین کنفرانس ملی ساختمان سبز، پروفسور فیلیپ روو از مشاورین شرکت اَکت را به عنوان سخنران کلیدی این همایش معرفی و خاطرنشان کرد: رییس دانشگاه معماری دانشگاه تهران، رییس سازمان انرژی و بهره‌وری ایران و معاون وزیر راه و شهرسازی نیز از دیگر سخنرانان این همایش هستند. وی برگزاری کارگاه‌های مختلف با ارائه گواهینامه از شرکت‌های داخلی و خارجی را از دیگر بخش‌های این همایش برشمرد.

گلابچی گفت: این همایش به مدت دو روز در 24 و 25 اردیبهشت ماه در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می‌شود و به شرکت کنندگان این همایش گواهی حضور و گواهی تمدید پروانه نظام مهندسی ساختمان ارائه می‌شود.بر اساس این گزارش، این همایش به همت دانشگاه فردوسی مشهد و با همکاری خانه مدرس پاسارگاد و حمایت شرکت توانیر، شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی، اداره کل شهرسازی خراسان رضوی، سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری مشهد، سازمان حفاظت محیط زیست و دفتر توسعه پایدار دانشگاه صنعتی امیرکبیر و ... برگزار می‌شود.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
جایگزینی سوخت گاز در برج های بلند
176076 -۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۳​
رئیس کمیسیون عمران شورای شهر تهران با اعلام اینکه گازهای منازل در زمان بلایای طبیعی می توانند اثرات ویران کننده ای برجای بگذارد گفت: که به دنبال جایگزینی این سوخت در منازل هستیم.





احمد دنیامالی با اشاره به خطرات بالقوه ای که پایتخت را تهدید می کند گفت: متاسفانه در حوزه ساخت و ساز و مقاوم سازی ساختمانها استانداردهای لازم را رعایت نکرده ایم و در زمان بلایای طبیعی ما نسبت به سایر کشورهای توسعه یافته دچار خسارتهای مالی و جانی بیشتری می شویم.

وی با بیان اینکه یکی از راهکارهایی که مدیریت شهری برای کاهش خسارتهای ناشی از زلزله در پایتخت پیش بینی خواهد کرد، جایگزینی سوخت گاز در منازل است، گفت: در زمان وقوع بلایای طبیعی اگر مسایل ایمنی پیش بینی نشود گازهای منازل می تواند اثرات ویران کننده داشته باشد.

به گفته دنیامالی، مدیریت شهری به دنبال راهکاری برای جایگزینی سوخت گاز در برج های بلند مرتبه است و همین انرژی گاز را در طبقات پایین می توان به برق تبدیل و به طبقات بالا منتقل کرد.رئیس کمیسیون عمران شورای شهر تهران اضافه کرد: گاز در داخل منازل آلودگی تولید می کند و جایگزینی آن با یک سوخت پاک به نفع شهروندان تهرانی است. وی در ادامه با اشاره به خطراتی که در هنگام وقوع زلزله امکان دارد در فضاهای زیرسطحی پایتخت رخ دهد گفت: اگر این تونل ها به درستی طراحی و اجرا شود خطری متوجه مردم نیست.

دنیامالی پلهای پایتخت را از جمله مقاوم ترین پلهای دنیا برشمرد و گفت: یکی از انتقادهایی که به مهندسان ما گرفته می شود آن است که چرا در طراحی پل ها اینقدر استانداردها را دست بالا می گیرند. برای همین سازه های ما از لحاظ حجم و مصالح مصرف شده نسبت به سازه های مشابه بیشتر است. وی تاکید کرد: پل های پایتخت مشکلی ندارند اما نیاز به نگهداری دارند و باید به طور دوره ای مورد بازبینی قرار گیرند.رئیس کمیسیون عمران شورای شهر تهران در ادامه به مخازن گاز و نفت شهران اشاره کرد و گفت: این مشکلی قدیمی در پایتخت است. قولهایی برای جابجایی داده شده اما هنوز عملیاتی نشده است.
 

محمدرضا میلانی

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
کاربر ممتاز
صدور خدمات مهندسی به پاکستان
176077 -۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۳​
استاندار خراسان رضوی و نخست وزیر جمهوری اسلامی پاکستان در بدو ورود وی به مشهد مقدس، با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند.



علیرضا رشیدیان در دیدار با نخست‌وزیر پاکستان ضمن خیر مقدم به وی، از جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان به عنوان دو کشور مهم و تاثیرگذار در تحولات منطقه و جهان اسلام یاد کرد.وی با اشاره به سطح مطلوب روابط دو کشور، اظهار کرد: این روابط همواره بر اساس منافع مشترک و احترام متقابل استوار بوده و ما پاکستان را دوست نزدیک خود می‌دانیم.استاندار خراسان رضوی به اهتمام دولت تدبیر و امید بر توسعه روابط در سطوح مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی با کشورهای مسلمان و به ویژه همسایگان اشاره کرد و گفت: باید از این فرصت در راستای تحکیم و ارتقای روابط بین دو کشور استفاده کنیم.

رشیدیان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مزیت‌های منحصر به فرد خراسان رضوی، خاطرنشان کرد: این استان به لحاظ جمعیت و وسعت جزو استان‌های مهم و پهناور کشور به شمار می‌رود و با اقتصادی قوی دارای ظرفیت‌های فراوانی در حوزه‌های گردشگری، صنعت، معدن و کشاورزی است.

وی از وجود بارگاه ملکوتی امام رضا (ع) به عنوان عظیم‌ترین ظرفیت فرهنگی کشور یاد کرد و گفت: مشهد مقدس خاستگاه شیعیان جهان و کانون توجه مشتاقان اهل بیت عصمت و طهارت است و این فرصت مهم باعث شده که ما سالانه پذیرای حدود 25 میلیون زائر از اقصی نقاط ایران و جهان باشیم که 1.5 میلیون نفر آن‌ها را زائران خارجی تشکیل می دهند.

استاندار خراسان رضوی وجود نیروهای متخصص و توانمند را از دیگر مزیت‌های استان برشمرد و تصریح کرد: آماده صدور خدمات فنی و مهندسی و انتقال تجارب، به کشور پاکستان هستیم.رشیدیان با تاکید بر توسعه همه جانبه روابط تجاری، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی با کشورپاکستان، از آمادگی استان برای استقبال و حضور زائران، گردشگران و سرمایه گذاران در حوزه‌های مختلف، خبر داد.محمد نواز شریف، نخست وزیر پاکستان نیز ضمن ابراز خرسندی از حضورش در مشهد و مثبت ارزیابی کردن نتایج سفرش به جمهوری اسلامی ایران، خواستار توسعه مبادلات اقتصادی با استان خراسان رضوی در تمامی حوز‌ه‌ها شد.
 

Similar threads

بالا