ebrahim110
عضو جدید


دکتر قاليبافيان فوق ليسانس خود را در رشته راه و ساختمان از دانشکده فنى دانشگاه تهران و دکتراى مهندسى ساختمان هاى بتن آرمه را از دانشگاه فرانسه اخذ کرد.
ساختمان معروف فيليپس در خيابان انقلاب به عنوان نخستين ساختمان بتن آرمه در ايران، ساختمان روزنامه اطلاعات، سازمان تأمين اجتماعى و چند بيمارستان از جمله اقدامات آغازين فعاليت هاى مهندسى دکتر قاليبافان به شمار مى رود.
دکتر قاليبافيان که در زمره پژوهشگران کميته اروپايى بتن (فدراسيون بين المللى بتن کنوني) بود، گواهينامه مطالعات عالى مکانيک فيزيک تجربى را با احراز رتبه اول دريافت کرد و با توجه به اهميت تز دکتراى وى، انستيتو فنى ساختمان و ساخت و ساز عمومى فرانسه تز دکتراى قاليبافان را چاپ و منتشر کرد.
علائم قراردادى اتصالات در ساختمان هاى فلزى که اکنون به عنوان استاندارد کشورى مورد استفاده قرار مى گيرد به همراه 13 استاندارد ملى در موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتى کشور، از جمله کارهاى ماندگار دکتر قاليبافان است.
وى که همزمان با فعاليت هاى معمارى در دانشکده فنى دانشگاه تهران نيز تدريس مى کرد، با همکارى دکتر پرويز سليمانى آزمايشگاه مصالح ساختمانى دانشکده
را راه اندازى کرد. تأسيس نخستين پايگاه تحقيقاتى دانشگاهى دوام و پايدارى بتن و همچنين ارايه واحد دانشگاهى "بهسازى ساختمان ها" که در دانشکده فنى دانشگاه تهران، که هم اکنون نيز تدريس مى شود در زمره يادگارهاى علمى دکتر قاليبافيان به شمار مى رود.
دکتر قاليبافيان که تا روزهاى پايانى عمر پربارش به تدريس و طراحى ساختمان هاى صنعتى سنگين و کنترل سازه هاى ساختمانى بلند و خاص اشتغال داشت در سال 1384 از طرف گروه مهندسى فرهنگستان علوم به عنوان مهندس برجسته عمران برگزيده و طى مراسمى به دريافت لوح فرهنگستان مفتخر شد.
از دکتر قاليبافيان که نخستين رييس شوراى مديريت جامعه مهندسان مشاور ايران پس از انقلاب اسلامى بوده است 18 کتاب و نشريه به زبان فارسى، 2 کتاب به زبان فرانسه، 8 جزوه درسى، بيش از 80 مقاله به زبان فارسى، 2 مقاله به زبان انگليسى و يک مقاله به زبان فرانسه درباره طرح، اجرا و بهسازى ساختمان ها به رشته تحرير درآمده است.
دکتر قاليبافيان در زمره بنيانگذاران و روساى نهاد هاى فنى و مهندسى از جمله:
ـ جامعه مهندسان مشاور ايران
ـ انجمن مهندسان محاسب ساختمان
ـ انجمن مهندسان ژئوتکنيک ايران
ـ کانون مهندسين فارغ التحصيل دانشکده فنى دانشگاه تهران
ـ انجمن بتن ايران
ـ کميته بين المللى بتن CEB سابق، فدراسيون بين المللى بتن fib فعلى
ـ کانون مهندسين ايران
ـ کميته ملى سدهاى بزرگ ايران
ـ انجمن بين المللى مهندسى پل و سازه IABSE
ـ نظام مهندسان ساختمان و تأسيسات
ـ سازمان نظام مهندسى ساختمان استان تهران
ـ انجمن مهندسان راه و ساختمان ايران
ـ انجمن مديران فنى و اجرايى
بوده است.
از او در مجامع فنى ـ مهندسى و معمارى به عنوان پدر بتن ايران نام مى برند هر چند با تواضع مثال زدنيش اين عنوان را برنمى تابيد اما براستى دکتر مهدى قاليبافيان پدر بتن ايران بود.