آلارم غذايي 7 (كنسرو ماهي)

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
به نام خالق زيبايي ها
كنسرو ماهي
عرض به حضور دووووستايه گلم ...
روش فرايند و توليد چند نوع كنسرو رو ميخوام از ايندفه براتون بگم ...

 

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
كنسرو ماهي
ما چند نوع ماهي خاص مثله ماهي تون و ماهي هوور داريم كه بطور رايج در كنسرو تون ماهي استفاده ميشن ... ولي به دلايل مختلف (مثل به اندازه نبودن اين ماهي ها با توجه به توليد تون در ايران و حتي ارزان تر بوودن بعضي ماهي هاي وارداتي با ابعاد فوق العاده بزرگ) ما از كشورهايي مثله ژاپن ما ماهي هايي رو وارد ميكنيم ...
اين ماهي ها كاملن فريز شد ه اند و منجمد(تحت حرارت منفي 30 تا 40 ) ... در ابتداي خط توليد اين ماهي با اره هاي ثابتي به ابعاد كوچك تقسيم ميشوند . سپس به داخل ديگ هاي پخت ريخته ميشوند ... با حرارت بخار ( دماي 121 درجه)پخته ميشن و بعد اوونارو روي سيني هايي مي ريزن . چند خااانومه خوووب استخوان هاي ه ماهي رو جدا مي كنن.
 

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
(اينكه گفتم خانووم ها دقيقن همينطوره ... چون در چيدمانه افراد در كارخانه در جاهايي مثله اين نقطه كه دقت لازم داره خانوم ها به درد ميخورن و در جاهاي سخت و طاقت فرسا آقايون )
بعد توسط دستگاه يا حتي توسط يك فرد مقدار مورد نظر ماهي پخته شده در قوطي ريخته ميشود... بعد دو چيز كه در كنسرو ماهي حتمن افزوده ميشه رو دستگاه اضافه ميكنه ... مقداري نمك و روغن ( كه به طعم دهندگي و ماندگاري محصول كمك ميكنن.)

حال قوطي كنسرو از يك تونل حرارتي رد ميشه كه اصطلاحن ما بهش ميگيم تونل اگزاست ( كه اينجا هواي داخل قوطي با بخار جايگزين ميشه ) و بعد سريعن درب بندي ميگردد ...

[FONT=&quot]يه اخطار و خواهش :[FONT=&quot] لطفن كنسرو ماهي خود را قبل از مصرف 20 دقيقه بجوشانيد . . . [/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]علت :[FONT=&quot] در كليه ي كنسروجات بالاخص غذاهايه آماده و كنسرو تون ، باكتري كلستريديوم بوتولينوم ميتونه باشه و اگر شما اين غذا رو با اين باكتري ميل كنين در عرض 5 دقيقه ميميريد... يني در دقايق اول احساس نفس تنگي و در ادامه با علايم خفگي دچار مرگ ميشويد چون سم اين باكتري مهلك سريعن در خون پخش ميشود ... [/FONT][/FONT]
 

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
در كشور هاي ديگه به اين صورته كه اونها تون ماهي رو برايه استفاده در جاهيي كه دسترسي به گاز نيست داشته باشن .لي توو ايران كوهنورد هم كه باشي بايد براي حفظ سلامتيه خودت بياي و گاز پيكنيكي رو هم تا نوكه قله با خودت ببري...
يني در كشورهايه ديگه اين تضمين داده شده كه يه كنسرو رو ميتوني بدون گرم كردن و غوطه وري در آب ه داغ ميل كني ... ولي در ايران چ.ن تضميني بر محصوله خودشوون ندارن ميگن بايد ااونرو بجوشوووني .. رويه بستشوونم نوشتن ... منم توصيه ميكنم اينكارو بكنيد ...
ولي اگه خارجيا اينو ببينن كلي ميخندن ووو چون اصله محصوله كنسروي اينه كه بدون وسايل گرمايشي ازش استفاده كني ...
 

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
[FONT=&quot]يه چيزه جالب ... بدانيد و آگاه باشيد كه اگر خدايه ناككرده ديديد شديدن بعد از خوردنه تون دچار نفس تنگيه شديد ي شديد اوون موقع توسيه ميشه كه نفر ديگري مقداري مايع ظرفشوويي داخل دهانش بريزيد تا پي اچ دهانه فرد و معده اش قليايي شود .. اين كار تا قبل از 5 دقيقه جواب ميدهد .. قبل از اينكه سم به داخله خوون رفته و فرد را از پاي در آورد[/FONT] ...
[FONT=&quot]بعد از آن با شستشويه معده ممكن است شخص جانه سالم به در يرد[/FONT] ///

[FONT=&quot]باكتريه ذكر شده تحت حرارت 80 درجه و زمان 20 دقيقه كشته ميشود و سم آن بي اثر . در نتيجه توصيه ميشه اونرا به مدته 30 دقيقه بجوشونين تا صددرصد باكتري اثرش از بين بره[/FONT] ...
 

mustafa3

کاربر فعال صنایع غذایی ,
البته دو نوع سم تولید میشه:
یکی حساس به حرارت که با جوشاندن مشکلش حل میشه

یکی هم مقاوم به حرارت که اگه جوشش بدیم بازم فایده نداره و باید کنسرو رو دور انداخت...
یکی و شاید تنها نشونه ی این کنسرو ها باد کردگی (bombage) هست...
پس هرگز کنسروهیی رو که باد کرده نخریم که در هر صورت فرت میشین...
 

mustafa3

کاربر فعال صنایع غذایی ,
http://www.www.www.iran-eng.ir/images/icons/icon1.png

البته دو نوع سم تولید میشه:
یکی حساس به حرارت که با جوشاندن مشکلش حل میشه

یکی هم مقاوم به حرارت که اگه جوشش بدیم بازم فایده نداره و باید کنسرو رو دور انداخت...
یکی و شاید تنها نشونه ی این کنسرو ها باد کردگی (bombage) هست...
پس هرگز کنسروهیی رو که باد کرده نخریم که در هر صورت فرت میشین...​
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
[FONT=&quot]يه چيزه جالب ... بدانيد و آگاه باشيد كه اگر خدايه ناككرده ديديد شديدن بعد از خوردنه تون دچار نفس تنگيه شديد ي شديد اوون موقع توسيه ميشه كه نفر ديگري مقداري مايع ظرفشوويي داخل دهانش بريزيد تا پي اچ دهانه فرد و معده اش قليايي شود .. اين كار تا قبل از 5 دقيقه جواب ميدهد .. قبل از اينكه سم به داخله خوون رفته و فرد را از پاي در آورد[/FONT] ...
[FONT=&quot]بعد از آن با شستشويه معده ممكن است شخص جانه سالم به در يرد[/FONT] ///

[FONT=&quot]باكتريه ذكر شده تحت حرارت 80 درجه و زمان 20 دقيقه كشته ميشود و سم آن بي اثر . در نتيجه توصيه ميشه اونرا به مدته 30 دقيقه بجوشونين تا صددرصد باكتري اثرش از بين بره[/FONT] ...

یعنی محیط معده اسیدی میشه؟
مایع ظرفشویی؟! یه وقت بجای 5 دقیقه، ظرف 2 دقیقه گور به گور نشیم! چقدر مایع ظرفشویی؟ کم و زیاد ندیم به طرف...
 

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
یعنی محیط معده اسیدی میشه؟
مایع ظرفشویی؟! یه وقت بجای 5 دقیقه، ظرف 2 دقیقه گور به گور نشیم! چقدر مایع ظرفشویی؟ کم و زیاد ندیم به طرف...
اولا كه ايشالا همچين چيزي پيش نيااد واسه كسي ولي من از حدش و اينا نميگم چون دقيق اطلاعي ندارم به مقدار ولي يه ليوان بريز : ) حالاا . ببين اين كار توسط يكي از اساتيد و دكتر هاي يونيمون گفته شده . گفتم تا توو ذهنتون باشه شاييييييد يه رووز جوونه يه نفر اينطور نجات پيدا كنهههههههه
 

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
http://www.www.www.iran-eng.ir/images/icons/icon1.png

البته دو نوع سم تولید میشه:
یکی حساس به حرارت که با جوشاندن مشکلش حل میشه

یکی هم مقاوم به حرارت که اگه جوشش بدیم بازم فایده نداره و باید کنسرو رو دور انداخت...
یکی و شاید تنها نشونه ی این کنسرو ها باد کردگی (bombage) هست...
پس هرگز کنسروهیی رو که باد کرده نخریم که در هر صورت فرت میشین...​

من اين رو تا به حال جااي مشاهده نكردم .. ميشه بگي از كجا اين رو ميگي .. چون واقعا نشنيده بوودم ...؟؟
 

mustafa3

کاربر فعال صنایع غذایی ,
سلام

میتونیم به جای مایع ظرفشویی از مواد غذایی خاصی هم استفاده کنیم...
که دقیقا اثر مایع ظرفشویی رو میزارن( در مورد pH) با این تفاوت که عوارض خوردن مایع ظرفشویی رو نداریم

با یه کم فکر کردن متوجه میشین به چه ماده ی غذایی اشاره کردم


البته از یه ماده ی دیگه هم میشه استفاده کرد که حتی فکر کردن در مورد خوردن این ماده حال آدمو بهم میزنه
 

soroushi

عضو جدید
در كليه ي كنسروجات بالاخص غذاهايه آماده و كنسرو تون ، باكتري كلستريديوم بوتولينوم ميتونه باشه و اگر شما اين غذا رو با اين باكتري ميل كنين در عرض 5 دقيقه ميميريد... يني در دقايق اول احساس نفس تنگي و در ادامه با علايم خفگي دچار مرگ ميشويد چون سم اين باكتري مهلك سريعن در خون پخش ميشود

البته ذکر این نکته ضروریه که خود باکتری برای بدن مشکلی نداره و بیماریزا نیست ولی سمی که تولید میکنه بسیار مهلکه . بوتولیسم سمی که هزاران برابر قوی تر از زهر مارهایی مثل افعی و کبری و.. ولی خوشبختانه این سم نسبت به حرارت ناپایداره و به سرعت تجزیه میشه.
 

number71

عضو جدید
با 20 دقیقه از بین نمیره چه برسه 5 دقیقه جوشوندن
اون باکتری هم به ندرت تو کنسرو وجود داره یا اصلا وجود نداره ......... جوشوندن ما هم فقط مزیتش گرم شدن کنسروه و اگه باکتری هم باشه از بین نمیره
 

mustafa3

کاربر فعال صنایع غذایی ,
من اين رو تا به حال جااي مشاهده نكردم .. ميشه بگي از كجا اين رو ميگي .. چون واقعا نشنيده بوودم ...؟؟

منبع این مطلب از هر استاد درس تکنولوژی کنسرو یا میکروبیولوژی و کتابهای مرتبه و همچنین جستجوی کلمات کلیدی این موضوع در گوگل
به راحتی میشه پیدا کرد
یه چیز عمومیه عجیبه که نشنیدی
 
آخرین ویرایش:

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
با 20 دقیقه از بین نمیره چه برسه 5 دقیقه جوشوندن
اون باکتری هم به ندرت تو کنسرو وجود داره یا اصلا وجود نداره ......... جوشوندن ما هم فقط مزیتش گرم شدن کنسروه و اگه باکتری هم باشه از بین نمیره

دوست عزیز بحث توکسین تولیدیه که اگر وجود داشته باشه باعثه موارد ذکر شده میشه ... اینطور نگی بهتره چون اتفاق یباره و منم کم از این موارد ندیدم...
 

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
منبع این مطلب از هر استاد درس تکنولوژی کنسرو یا میکروبیولوژی و کتابهای مرتبه و همچنین جستجوی کلمات کلیدی این موضوع در گوگل
به راحتی میشه پیدا کرد
یه چیز عمومیه عجیبه که نشنیدی

راستش اطلاعاته من اینطور میگه که در هر صورت توکسین باکتریه که میتونه بمونه و با این حرارت دادن از بین میره ... بازم مرسی از اطلاعاتت دوست عزیز
 

mustafa3

کاربر فعال صنایع غذایی ,
راستش اطلاعاته من اینطور میگه که در هر صورت توکسین باکتریه که میتونه بمونه و با این حرارت دادن از بین میره ... بازم مرسی از اطلاعاتت دوست عزیز

خب شما برای احتیاط بیشتر تن ماهی رو که دچار بادگردگی شده رو مصرف نکنین
به خدا با جوش دادن بیست دقیقه ای هم
کاریش نمیشه کرد
 

hamid rad

کاربر فعال صنایع غذایی
خب شما برای احتیاط بیشتر تن ماهی رو که دچار بادگردگی شده رو مصرف نکنین
به خدا با جوش دادن بیست دقیقه ای هم
کاریش نمیشه کرد

آره خب دوسته خوب می دونم . این که هر کنسروی بادکردگیاش میییتونه در اثر مشکل میکروبی باشه ... در این موضوع حرفی نیست
 

Similar threads

بالا