*** آشنایی و گفتگوی بچه های کامپیوتر....***

ali.ali

عضو جدید
برنامه نويسي به زبان ++C ( پست 13)
عملگرهاي افزايش و كاهش

در ++C , افزايش يك واحد به مقدار متغير از نوع صحيح را افزايش و بطور مشابه كاهش يك واحد از مقدار يك متغير از نوع صحيح را كاهش مي نامند . عملگر كاهش را با -- و عملگر افزايش را با ++ نمايش مي دهند . چون عملگرهاي ++ و -- فقط روي يك عملوند اثر دارند اين دو عملگر نيز جزء عملگرهاي يكتايي ميباشند .
سه دستور العمل زير معادل ميباشند :
++x;
x++;
x=x+1;

همچنين سه دستورالعمل زير نيز معادل هستند :
--y;
y--;
y=y-1;

از عملگرهاي ++ و -- ميتوان به دو صورت پيشوندي و پسوندي استفاده نمود . در شكل پيشوندي , عملگر قبل از متغير , مانند x++ و در شكل پسوندي , عملگر بعد از متغير , مانند ++x ظاهر ميشود . در دستورالعمل هاي پيچيده عملگر پيشوندي قبل از انتساب ارزيابي ميشود و عملگر پسوندي بعد از انتساب ارزيابي ميشود . مثال :

int x=5;
y=++x*2;

پس از اجراي دستورالعمل هاي فوق مقدار y برابر 12 ميشود . زيرا ابتدا مقدار متغير x افزايش يافته و سپس دو برابر ميشود . در حالي كه پس از اجراي دستورالعمل هاي زير مقدار y معادل 10 و مقدار x برابر 6 ميشود . زيرا ++ بعد از انتساب ارزيابي ميشود .
int x=5;
y=x++*2;

عملگر sizeof

sizeof از عملگرهاي يكتايي ميباشد و مشخص كننده ي تعداد بايت هايي است كه يك نوع داده اشغال ميكند .

int x;
cout<

مقدار 2 نمايش داده ميشود زيرا متغيرهاي از نوع int فقط 2 بايت از حافظه را اشغال مي كنند .

cout<

مقدار 4 نمايش داده ميشود زيرا متغيرهاي از نوع float فقط 4 بايت از حافظه را اشغال مي كنند .

cout<

مقدار 2 نمايش داده ميشود .

عملگرهاي جايگزيني محاسباتي

براي ساده تر نوشتن عبارت ها در ++C , ميتوان از عملگرهاي جايگزيني محاسباتي : =+ , =- , =* , =/ , =% استفاده كرد . مثال :
در دستورالعمل هاي زير هركدام از دستورالعمل هاي سمت چپ را ميتوان به شكل دستورالعمل نوشته شده در سمت راست آن نوشت :

x=x+y; .............................x+=y;
x=x*y; .............................x*=y;
x=x-y; ..............................x-=y;
x=x/y; ..............................x/=y;
x=x%y; ............................x%=y;

بطور كلي بجاي :

عبارت عملگر متغير = متغير
از
عبارت = عملگر متغير
ميتوان استفاده نمود .
;)

• Like
واکنش ها: mg88

dadvand

عضو جدید
سلام به همه سال اول دومی ها
مثل اینکه همانند جلسه هایی که ترم اولی ها در همه رشته ها با هم دیگه میزارن (جلسات دوستی - جلسه آشنایی و غیره ( یادش به خیر ) ) اینجا شده پاتوق سال اولیها :) :D
شوخی میکنم . حالا یک فارق التحصیل رو بین خودتون راه میدین البته من هم 3 ماه دیگه انشاالله دوباره دانشجو میشم .
خوب دوستان عزیز من ، خوشحال میشم که به عنوان یک برادر بزرگتر اگه کاری یا مشورتی از من بر میاد کمک کنم .
خوب اولین گام ایجاد انگیزه در دوستان برای ادامه این رشته است .
به همه عرض میکنم که نیاز به استفاده از تعریف نیست تا این انگیزه ایجاد بشه ، بلکه فقط کسانی انگیزه ندارن در این رشته که هنوز اشنایی کافی ندارن و نمیدونند که چه کارهایی میتونه یک برنامه نویس انجام بده .
خوب بریم سراغ یه چشمه ای از تواناییهای یک شمای برنامه نویس
خوب شما چی دوست داری ، اگه عاشق بازی هستی تابحال فکر کردی که تو خودت میتونی یک برنامه نویس بازی باشی و یه بازی جذاب و ایرانی تولید کنی .

یا نه شما یه پسر شیطونی و خوشت میاد بقیه رو دست بندازی و اگه یک برنامه نویس باشی مسلما نمیری ویروس بنویسی و ملت رو بیچاره کنی و همه زندگیشون رو آلوده به ویروست بکنب یا برنامه های جاسوسی و هک بنویسی و سرو ته زندگیشون رو دربیاری کهاین کارا اصلا کار خوبی نیست :redface:.

یا شاید یه دختر شیطون هستی و دوست داری از همه اسرار هم کلاسیهات باخبر بشی ، یه وقت نری یه برنامه keyspy بنویسی پسورد ایمل باقی رو ذخیره کنی و یک بانک اطلاعاتی قوی تر از سیا (SIA) از ایمل و پسورد بچه های دانشگاه تهیه کنی و تازه به این بسنده نکنی ، بیایی اونارو به همه هم اطاقیهات و دوستات بدی و بعدش بری ایمیل هم کلاسیهای پسرت رو در بیاری و بری توخوابگاه بشینی بخونین و بخندین:D .

یا شاید شما خیلی اهل این هستین که دور هم بشینین گل بگین و بشنوین خوب چرا یه برنامه چت نمینویسی که تو سایت برنامه نویسی برین بشینین و با همدیگه چت کنین از متنی گرفته تا تصویری یا بری یک سایت میتینگ طراحی و پیاده سازی بکنی.

خوب شما چی دوست داری : دوست داری کارهای یه مقدار بزرگ انجام بدی ، سایت دانشگاه رو بنویسی یا برنامه و سایت انتخاب واحد رو ، اونوقت اطلاعات همه دانشگاه رو دستت داشته باشی .
برنامه های اتوماسیون اداری ، وب سایت ، حسابداری ، تلفن گویا ، ویدئو کنفرانس ، پرسنلی ، حقوق و دستمزد ....... مربوط به اداره جات چطورن .

خوب دوستان من اینا رو از کوچکترینش تا بزرگترینش تجربه کردم و نمیدونید چه لذتی داره برنامه نویسی ، و چه اعتماد به نفسی باخودش همراه داره (قصد تعریف ندارم کار ما از این حرفا گذشته دیگه - من چند ما پیش بعد از 2 سال رفتم دانشگاه واسه update یک پروژه ای که دوران دانشجویی واسه دانشگاه نوشته بودم 4 روز بعد تونشریه انجمن نوشتند یک دایناسور در دانشگاه مشاهده شده است :D:eek: - ) فقط میخوام قدری آشناتون بکنم با تواناییهای بالقوه تون .
خوب اگه وقت و بخت یار بود کم کم سعی میکنم برنامه های رو با سورس اینجا بزارم که قدری حال کنین و علاقه تون صد چندان بشه .
موفق باشین همه دوستان من

dadvand

عضو جدید
از دوستمون ali.ali تشکر میکنم ولی پیشنهاد میکنم آموزش رو در یک پست جدید بذارن و لینک بدن به اون پست . و این پست فقط محل بحث و مشورت و راهنمای کلی باشه . اینجوری هم مطالب آموزشیشون دردسترس هست و هم تاپیک زیاد شلوغ نمیشه و هم پستی با عنوان دقیق آموزش یک زبان برنامه نویسی وجود داره . ;)

در ضمن برای یادگیری یک زبان اول انگیزه دوم انگیزه سوم انگیزه چهارم کتاب ، اینترنت ، سورسهای نمونه و آموزشی ، help خود زبان ، کمک از دیگران ، ور رفتن ،.......

خوش باشین .;)

ali.ali

عضو جدید
بله اقای دادوند درست میگن من این مطالب رو در یک پست جدید میزلرم تا این تایپیک شلوغ نشه;)

رويا

عضو جدید
سلام به بر و بچه های خوب مهندس
از اینکه این تا÷یک رو ایجاد کردین متشکرم منم خیلی دوست دارم اگه کمکی از دستم بر بیاد با شما در این سایت همکاری کنم . فقط قبل از اون می خواستم یک راهنمایی از شما بخوام و اونم اینکه به نظر شما برای درس PROJECT فارغ التحصیلی چی موضوعی جالبتره و بیشتر به درد می خوره. من خودم طراحی سایت رو دوست دارم ولی این موضوع مربوط به PROJECT درس مهندسی اینترنته و من نمی تونم اون رو دوبار به یک استاد ارائه بدم . در ضمن برای درس شیوه ارائه مطالب به نظرتون روی چه موضوعی کار کنم آخه میخوام از الان که تابستونه از فرصتهای موجود استفاده کافی رو بکنم و روی موضوعات ÷یشنهادی شما کار کنم. در ضمن به نظر شما سی شار÷ بهتره یا دلفی؟ اگه کمکم کنین خیلی ممنون میشم .

zahra_1365

عضو جدید
سلام dadvand

ممنون میشیم اگه بهمون کمک کنین منم تو جاوا مشکل دارم مثلا یکیش اینه که استاد گفته برنامه آونگ رو تو اپلت با تایمر بنویسم ولی نمیدونم چطوری براش تایمر بذارم چون اپلتها main ندارند و تایمرها هم تا اونجایی که من دیدم mainدارند راستی میتونین یه کتاب خوب هم معرفی کنین؟؟؟;)

arghavan.z

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام به همگی...خیلی خوشحالم از این که بچه های با تجربه تر هم به جمع ما اضافه شدن...و مطمئننا با اضافه شدن شما دوستهای عزیز ما چیزهای بیشتری در زمینه رشتمون یاد می گیریم...
ali.ali عزیز از زحمتی که کشیدی بابت برنامه نویسی شی گرا ممنون...ولی به نظر من هم این موضوعات اموزشی اونقدر حرف واسه گفتن دارن که باید توی یه تاپیک جدا بهشون پرداخته بشه....حالا تا نظر دیگران چی باشه....
من میگم بهتر واسه هر زبان برنامه نویسی یه تاپیک بزنیم و هممون با کمک هم تو اونجا اموزشهای اولیه رو ارائه بدیم...هرکی هرچی بلده....خوشحال میشم نظرتونو بگین.... تا اگه موافقین شروع کنیم...

http://www.iran-eng.com/member.php?u=25919

arghavan.z

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام...نه بابا به موقع اومدی...اینجا ما شبا دور هم جمع میشیم امشب ساعت 11 بیا....

pakzad

عضو جدید
امشب ساعت 11؟
اون موقع من تو جاده ام...امروز آخه همه پروژه ها و دادیم و میریم به سوی ولایت....
بهتون خوش بگذره

ali 01

عضو جدید
بچه ها به نظر من این تاپيکو زیاد با مطالب اضافی شلوغ نکنیم.....یادمون نره که این تاپيک بیشتر برای ایجاد انگیزه بین بچه ها و مشورت ایجاد شده ویه تاپيک استاد و شاگردی نیست ......برای مطالب دیگه فکر کنم به اندازه ی کافی تاپيک باشه.........از مطالب ali.ali هم تشکر می کنم ولی به نظر من این مطالب جای خودش بیان بشه تا استفاده بیشتری از اونا بشه

magsod

كاربر فعال مهندسی كامپیوتر
کاربر ممتاز
تاپیک خوبییه منم هستم .منم ترم دومییم

dadvand

عضو جدید
سلام .
خوب قول داده بودم که به مرور براتون برنامه هایی جالب با سورس براتون بذارم .
اولیش برا ترم اولیها .
اونایی که برنامه نویسی یک رو با پاسکال داشتن .
این یک برنامه کرایه کتاب است که من بین دوترم سال اولم برا یک کتابفروشی نوشتم . 17 هزار تومان هم اون موقع پول گرفتم :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:biggrin::biggrin:
لطفا سال بالایی ها دانلود نکند چون این جزو تجربه های اولم بود و اصلا و ابدا مورد تاییدم نیست و جنبه آموزشی دارد و همچنین readability (خوانایی سورس - سال پایینی ها نگران نشند از شنیدن آن چیز مهمی الان برای شما نیست و فکر نکنید یعنی بد خط نوشته شده :biggrin:) آن پایین است و .البته اون موقع ها که هنوز در ایران زبانهای ویژوال به دلیل تازگی جا نیفتاده بود و پروژه ها با fox و کمی با پاسکال و سی نوشته میشد این برنامه برای خودش اون موقع برنامه سطح بالایی بود .
نکته اول : این برنام تحت داس است و برای اجرا به فارسی ساز سپند نیاز است که همراه آن هست . اگر از ویندوز استفاده میکنید باید در nc5 فارسی ساز را اجرا نمایید در غیر اینصورت نوشته ها اینجوریه :confused::confused::confused::confused: .
بعد از اجرای فارسی ساز فایل takmel.exe رو اجرا کنین .

راه دوم : اجرای فایل run.exe ولی باز هم تحت داس یا استفاده از nc5 در صورت استفاده از ویندوز

برای تغییر در منوها معمولا از کلید های جهتی (بالا و پایین ) و یا space استفاده کنید .
اصلا خودتون ور برید ببینید چطوریه

پیوست ها

• 1MEHR.rar
    78.2 کیلوبایت · بازدیدها: 0

dadvand

عضو جدید
قبلی درست آپلود نشده .

پیوست ها

• MEHR.rar
    62 کیلوبایت · بازدیدها: 0

dadvand

عضو جدید
اینم برنامه مربع 8 برای کسانی که درس هوش مصنوعی دارن .
سال پاپینی ها هم دانلود کنن شاید برشون جالب باشه .
مربع 8 همون پازل اعداد خودمون در زمان بچگی است .همونی که اونقدر باید بالاپایین و چپ راست میکردیم تا حلش کنیم . این برنامه هوش مصنوعی این مسئله رو با بهینه ترین راه (کمترین تعداد حرکات) حل میکنه .
با دلفی نوشته شده است .

ازین جالب تر مسئله کشیشها و آدم خوارها است که این هم پروژه هوش مصنوعیم بود . فقط اون حجمش زیاده ، اگه فراموش نکردم ببرم ، از شرکت براتون upload میکنم .

خوب دیگه خیلی امروز وقت گذاشتم ولی اگه حتی یه نفر انگیزش بیشتر بشه ارزشش رو داره .
اگه تونستم شب یه سر بهتون میزنم .

پیوست ها

• Rec8.rar
    567.6 کیلوبایت · بازدیدها: 0

dadvand

عضو جدید
اینم فقط فایل اجرایی مسئله کشیشها و آدم خوارها
سورسش چون از چند تا کنترل کامپیوننت vcl غیر از خود دلفی استفاده شده و باید همراهش باشند حجمش زیاده بعدا upload میکنم .
البته اینها رو در زمان دانشجویی نوشتم .
وقتی ببینینش میفهمین چیه - یه زمانی کوچیکیامون بازی هوش بود :D.

ali 01

عضو جدید
.................................................................................................................................................................................................................

arghavan.z

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام من اومدم....ببخشید که دیر شد.....درباره چی صحبت کنیم؟؟؟؟؟....علی فقط تویی؟؟؟