mary90
پسندها
1,392

ارسال های پروفایل آخرین فعالیت ارسال ها درباره

  • mary90 عزیز سلامی 3 باره

    اگه به منحنی DSC که واست ایمیل کرده بودم، دقت کنی میبینی که یه منحنی تمیز و بدون نویز هست. که منحنی DSC تو هم واسه مواد خالصت اینطور بوده. اما برای آلیاژت منحنی شکستگی داشت که یخورده واسه DSC نامانوس هست. یعنی عمدتاً تو منحنی DSC شکستگی دیده نمیشه. واسه همین فکر کردم شاید بهتر باشه که نمونت رو تکرار کنی.

    GNMS
    mary90 عزیز سلامی دوباره

    روش درست اندازه گیری انتقال شیشه به این صورته که ماده رو کامل ذوب کنی، و چند دقیقه تو اون دما نگه داری تا حافظه حرارتیش از بین بره. بعد به یکباره با استفاده از نیتروژن مایع سردش کنی تا ماده 100% آمورف باقی بمونه. بعد این ماده آمورف رو آروم آروم گرم کنی و دمای انتقال شیشه رو بخونی.
    نه تو منحنی DSC من و نه تو منحنی DSC تو، این فرآیند طی شده. یعنی Tg خونده شده یه عدد واقعی و درست نیست و به همین خاطر نمیشه روش حساب کرد. علاوه بر این چون گرید مواد من با گرید مواد تو فرق میکنه، طبیعییه که یخورده هم دمای Tg، ذوب و ... هم فرق کنند. ضمناً نحوه سرد کردن من با نحوه سرد کردن تو بعد از آلیاژ کردن فرق میکنه و در نتیجه مقدار کریستالینیتی فرق میکنه که تأثیر اساسی روی Tg میزاره.
    واسه همین تا زمانی که شرایط تولید نمونه ها یکسان نباشه، نمیشه منحنیهای DSC رو با هم مقایسه کرد.

    GNMS
    mary90 عزیز با سلام

    زنجیرهای پلیمرها در اثر دما و برش، دچار واکنشهای شیمیایی مختلف میشه، که اصطلاح علمی بهش تخریب گفته میشه و در صنعت بهش سوختن میگن. (اصطلاحا میگن ماده سوخته). هر ماده ای یه تحمل دمایی خاصی داره. یعنی اینکه بیشتر از یک مدت زمان خاص در برابر دما دوام نمیاره و شروع به تخریب میکنه. وقتی داری مادت رو آلیاژ میکنی، ماده تحت تأثیر دما قرار داره و در نتیجه تحملش در برابر دما کمتر میشه (یه مقدار از واکنشها انجام میشن).
    (این واکنشهای شیمیایی هم که گفتم ماده به ماده فرق میکنه. مثلاً برای پلی پروپیلن واکنشی که اتفاق میافته chain scission هست. یعنی زنجیرهای پلی پروپیلن میشکنه و طولش کمتر میشه، درحالیکه این واکنش برای پلی اتیلن Cross Linking هست. یعنی زنجیرها با هم واکنش میدن و طولشون بیشتر میشه و ژل تشکیل میدن.)
    به هر حال پلیمرها در اثر گرما، معمولاً در طی زمان واکنش میدن و تخریب میشن. واسه همینه که میبینی آلیاژت زودتر از مواد اولیت شروع به تخریب میکنه. چون قبلاً حرارت دیده و عمرش کمتر شده.

    GNMS
    با سلام

    خواهش میکنم
    شما به بنده خیلی لطف دارید
    ذکر و یاد خدا

    از دانشمندی پرسیدند:

    کسی که قرآن می خواند و نمی داند که چه می خواند، آیا هیچ اثری دارد؟

    گفت: کسی که دارو می خورد و نمی داند که چه می خورد، اثر می کند؛ چگونه قرآن اثر نکند، بلکه بسیار اثر می کند!؟

    پس چگونه خواهد بود اگر بداند که چه می خواند:gol::gol::gol:
    دوست عزیز

    وقت بخیر

    ممنون که به تایپیک من سر زدید

    پیروز باشید
    سلام دوست عزیز افتخار دادید

    شما خوب هستید؟
    mary90 عزیز سلامی دوباره

    در مورد نمودار DSC هم 2 تا ماده خالصت رفتار کاملاً طبیعی از خودشون نشون دادن. یعنی اینکه اول یه پیک ذوب نشون دادن و بعد پیک تخریب. که همینطور هم انتظار میرفت.
    اما رفتار آلیاژت یخورده عجیبه. (با منحنی DSC آلیاژ من مقایسشون کن) چون منحنیش زیاد رفتار خوبی از خودش نشون نداده. میتونی نمونه ات رو بدی دوباره تکرار کنند و تأکید کنی که منحنی برگشت رو هم حتما بگیرن؟
    دقت کن مجبور نیستی تا دمای 450 بالا بری. کافیه از دمای محیط تا حداکثر دمای 280 با سرعت 10 درجه بر دقیقه گرم کنی و بعد با همون سرعت سردش کنی. منحنی برگشت اطلاعات بهتری بهت میده. در غیر اینصورت به نظر میرسه که این 2 تا ماده تک فاز شدن و 2 فاز نیستند. اگرچه از روی این منحنی من به هیچ عنوان نمیتونم تصمیم درستی بگیرم.
    باز هم اگه سوالی داشتی خوشحال میشم کمکت کنم.

    GNMS
    mary90 عزیز با سلام

    سلامت باشید و شما هم خسته نباشید.
    من نمودارهای DSC و TGA رو دیدم
    نمودار TGA کاملاً رفتار طبیعی از خودش نشون داده. همونطور که میبینی هم پلی اتیلن و هم پلی پروپیلن در دمای حدود 470-480 شروع به تخریب کرده و افت جرم نشون میده. ماده سومت که فکر میکنم آلیاژ این دو تا هم باشه در دمای حدود 400 شروع به تخریب کرده که اینهم طبیعیه. چون یه بار برای آلیاژ سازی تحت حرارت قرار گرفته و عمر ماده کمتر شده. و همینطور که میبینی منحنی تخریبش پهنتر شده که نشوندهنده آلیاژ بودنش هست.
    این از منحنی TGA. اگه سوال دیگه ای هم در این زمینه داشتی میتونی بپرسی

    GNMS
    سلام:gol:
    ممنون میشم به این تاپیک سری بزنید:
    عکس های برگزاری جشن نیمه شعبان در شهر های مختلف ایران :gol:
    سلام مریم جون خوبی عزیزم میگم مری جون این پیغام رو درست برای من فرستادی تو که جز دوستای من بودی و هستی .
    mary90 عزیز با سلام

    میتونی نمودار dsc ات رو واسم بفرستی؟ تا بتونم تحلیل کنم؟

    GNMS
    سلام مریم خانوم
    تو خوبی؟
    :gol:

    نه متاسفانه [sad]

    از کیا پرسیدی؟ تو تالار گذاشتی؟
    معمولن بچه‌های بخش مقالات زود می‌تونن کمکت کنن
    من همیشه در کشف مقالات ضعیف بودم
    :gol:
    mary90 عزیز با سلام

    ایمیلت رو بده واست ایمیل کنم.

    GNMS
    سلام خانوم مهندس . شما خوبین ؟

    مرسی یاد من کردین ؛ گاهی سر میزنم به باشگاه ولی خوب متوالی نیست .
    mary90 عزیز سلامی دوباره

    در مورد ترموستها اطلاعات زیادی ندارم. میخوای دقیقتر بگی مادت چیه؟ تا اگه بتونم واست استانداردش رو در بیارم؟

    GNMS
    mary90 عزیز با سلام

    برای تک فاز شدن، کوکریستال شدن فقط یکی از شرایط لازمه. عموماً پلیمرها با هم تک فاز نمیشن و معمولاً جدایی فازی میدن. مگر اینکه ساختار شیمیاییشون خیلی به هم شبیه باشه. اگه 2 تا ماده رو که با هم کوکریستال نیستند، رو با هم آلیاژ کنی، 2 تا ماده جدایی فازی میدن، و هرکدوم کریستالهای خودشون رو تشکیل میدن. من برای مشخص شدن، یه نمونه DSC از یه آلیاژ PP-PET رو واست میزارم که ببینی چه اتفاقی می افته:

    http://ifile.it/vghprtq/gnms24-2.jpg

    همونطور که میبینی توی منحنی DSC هرکدوم از فازها جداگانه ذوب میشن و جداگانه کریستال میشن. فقط تأثیر 2 فاز شدن روی دما و درصد کریستالیزاسیون هر فاز هست.
    Tg زمانی دیده میشه که ماده کاملاً آمورف باشه. در غیر اینصورت معمولا دیده نمیشه یا خیلی خفیف دیده میشه. واسه همین زمانی که آلیاژ داری، چون نمونه معمولاً آروم سرد میشه، هرکدوم از فازها جداگانه کریستال میشن و 100% آمورف نیستند و در نتیجه Tg رو نمیبینی.

    GNMS
    mary90 عزیز سلامی 3باره.

    کامپوزیتی که تو دوره لیسانس تدریس میشه یا دوره فوق لیسانس؟ مباحث درسی این دو تا کاملاً با هم متفاوت بود.

    GNMS
    mary90 عزیز سلامی دوباره

    بحث آلیاژ سازی و خواص خیلی پیچیده تر از اونیه که بشه یه قانون کلی در موردش داد. پلی اتیلن و پلی پروپیلن شاید در فاز مذاب با هم تک فاز بشن، اما وقت داری سردشون میکنی، چون کریستالهاشون با هم متفاوته (اصطلاحاً میگن co-crystall نیستند. یعنی زنجیرهاشون با همدیگه تو یه سلول کریستالی نمیرن) جدایی فازی میدن و در نتیجه دیگه تک فاز نمیمونه.
    حالا یه آلیاژ داری، که یه سری ذرات متفرق توش پخش شده. خواص این آلیاژ به اندازه ذرات، نحوه پراکنش و ... بستگی داره. واسه همین نمیشه یه قانون کلی داد. اما بطور معمول قانون مخلوطها یا عکس قانون مخلوطها واسه خیلی از خواص جواب نسبتاً خوبی میده. دقیقاً کدوم خاصیت مد نظرت هست؟ تا ببینم واسش قانون یا فرمولی داریم یا نه.

    GNMS
    mary90 عزیز با سلام

    اون پیکی که بعضی وقتها تو Tg دیده میشه، مربوط به اصطلاحا هیسترزیس یا آرایش ملکولی حبس شده هست، که با گرمایش دوباره از بین میره. و این پیک هم همیشه دیده نمیشه، اما تغییر شیب همیشه دیده میشه. تو کدوم کتاب شیمی فیزیک دیدی که گفته برای Tg حتما پیک داریم؟ من 3 صفحه از کتاب شیمی فیزیک دکتر اسپرلینگ رو برات اینجا میزارم که بصورت مشخص تغییر شیب رو نشون داده و گفته که لزوماً تو Tg پیک نداریم.

    http://ifile.it/3ohw1yj/Introduction%20To%20Physical%20Polymer%20Science%2C%204Th%20Edn%20%28L%20H%20Sperling%2C%20Wiley%202006.pdf

    GNMS
    «ادامه فاصله»

    سپس استاد پرسید:

    هنگامی که دو نفر عاشق همدیگر باشند چه اتفاقی می افتد؟

    آنها سر هم داد نمی زنند، بلکه به آرامی با هم صحبت می کنند. چرا؟


    چون قلب هایشان خیلی به هم نزدیک است. فاصله قلب هاشان بسیار کم است.

    استاد ادامه داد:

    هنگامی که عشقشان به یکدیگر بیشتر شد، چه اتفاقی می افتد؟

    آن ها حتی حرف معمولی هم با هم نمی زنند و فقط در گوش نجوا می کنند و عشقشان باز هم به یکدیگر بیشتر می شود.

    سرانجام حتی از نجوا کردن هم بی نیاز می شوند و فقط به یکدیگر نگاه می کنند.

    این هنگامی است که دیگر هیچ فاصله ای بین قلب های آنها باقی نمانده باشد.

    این همان عشق خدا به بنده و بنده معبود است، که خدا حرف نمی زند اما همیشه صدایش را در همه وجودت می توانی حس کنی، اینجا بین انسان و خدا هیچ فاصله ای نیست...

    می توانی در اوج همه شلوغی ها بدون اینکه لب به سخن باز کنی با او حرف بزنی:gol::gol::gol:
  • بارگذاری...
  • بارگذاری...
  • بارگذاری...
بالا