9 غار شگفت انگیز جهان

گلسا2

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بازدید از غارها، شنا کردن در آب زلالی که در برخی غارها جریان دارد و بالا رفتن از صخره های رنگی این عجایب زیرزمینی، یکی از جاذبه های صنعت گردشگری به شمار می رود.
همواره در گوشه و کنار جهان می توان از گردشگران بی باک و ماجراجویی که در حال عبور از دالان های زیرزمینی تاریک و وحشتناک هستند سراغ گرفت. افرادی که می کوشند با ورود به تونل های تاریک زیرزمینی، رمز و راز غارهایی که کمتر بشری به آنجا پا گذاشته را کاوش کنند.
حتی آن دسته از گردشگرانی که تمایلی به غارنوردی هم ندارند، اغلب در برابر وسوسه بازدید از غارهای معروف جهان تسلیم می شوند. امروزه غارهای شناخته شده سطح جهان که بعضاً مجهز به محل های تردد امن و نورپردازی های مسحورکننده است، هزاران بازدیدکننده را به خود جذب می کند.
ضمناً در برخی از این غارها می توان بقایای انسان های اولیه و یا فسیل هایی از جانداران مختلف را نیز تماشا کرد.
در زیر به معرفی 9 غار مشهور جهان می پردازیم:


1. غار ویتومو گلورم

غار ویتومو گلورم (Waitomo Glowworm) واقع در شمال جزیره نیوزیلند، یکی از زیباترین غارهای جهان به شمار می رود.
یکی از دلایل زیبایی خیره کننده این غار، وجود تعداد بسیار زیادی کرم شب تاب است که منحصراً در نیوزیلند یافت می شود.
این کرم ها برای جذب حشرات کوچک جهت تغذیه، از خود نور ساطع می کنند و در شب، منظره حیرت انگیزی می آفرینند.
تماشای این غار در شب هنگام که تعداد بی شماری کرم به سقف و دیوارهای غار آویزان می شوند و به نورافشانی می پردازند، مناظر بدیعی ایجاد می کند که شاید هیچ گاه از یاد گردشگرانی که با قایق در غار به گشت و گذار مشغول هستند پاک نشود.








2. رودخانه زیرزمینی پورتو پرنس

معمولاً کسانی که نسبت به غارها آشنایی چندانی ندارند، غارها را مکانی پر از صخره و سنگ تصور می کنند و شاید کمتر احتمال بدهند که در آنها بتوان از رودخانه و جریان آب سراغ گرفت.
به این افراد پیشنهاد می شود از یکی از شگفت انگیزترین غارهای جهان، یعنی رودخانه زیرزمینی پورتو پرنس (Puerto-Princesa) که در شهر پالاوان (Palawan) فیلیپین واقع شده، بازدید کنند.
این رودخانه زیبا و مرموز که در زیر زمین جاری است، چندین کانال مختلف دارد. در طول سال های متمادی، شکل گیری صخره ها و مواد معدنی موجود در غار، مناظر زیبایی را خلق کرده است.
قایق های پارویی خالی در دهانه غار منتظر گردشگرانی هستند که می خواهند طول این رودخانه پرصخره را که پوشیده از استالاکتیت است بپیمایند.
این رودخانه زیرزمینی در پارک ملی پورتو پرنسس قرار گرفته است. پارک مزبور در در فهرست �عجایب هفت گانه طبیعی زمین� یونسکو قرار دارد.








3. غار بارتون کریک

غار بارتون کریک (Barton Creek) یکی از جاذبه های زیرزمینی کشور بلیز (Belize) واقع در آمریکای مرکزی است.
طبق شواهد باستانی، مایاها از این غار به عنوان مکانی برای دفن اموات خود استفاده می کرده اند.
با گذشت قرن ها از انقراض تمدن مایا، هنوز هم بقایای انسانی در داخل غار قابل مشاهده است. این غار با صخره های شگفت انگیز و تاریخ منحصر به فردی که دارد، گردشگران زیادی را به خود جلب می کند.
آب جاری در غار بارتون کریک به گونه ای است که گردشگران می توانند در آن شنا کنند.








4. غار هاریسون

در کشور جزیره ای باربادوس (Barbados) واقع در میان دریای کارائیب و اقیانوس اطلس شمالی، غارهای طبیعی زیادی وجود دارد که بزرگترین آنها غار هاریسون (Harrison) است.
فرسایش طبیعی صخره های آهکی غار در طی صدها هزار سال، باعث به وجود آمدن تعداد زیادی راهرو و تونل تو در تو شده که جلوه شگفت انگیزی به غار بخشیده است.
گردشگران با استفاده از تراموا می توانند در این راهروهای زیبا حرکت کنند. به این تابلوی نقاشی، استالاکتیت ها و استالاگمیت هایی با اشکال عجیب و غریب که بر اثر حرکت آب در غار پدید آمده را نیز اضافه کنید.
دسترسی آسان به غار هاریسون یکی از مزیت های آن به شمار می رود و به همین دلیل غارنوردان آماتور به راحتی می توانند در آن تفرج کنند.








5. غار فونگ نا

غار فونگ نا (Phong Nha)، دومین غار بزرگ ویتنام، در میان پارک ملی فونگ نها-که بانگ (Phong Nha Ke Bang) قرار دارد.
این پارک با دارا بودن 2000 کیلومتر مربع مساحت، جزو میراث های جهانی یونسکو محسوب می شود.
غار فونگ نا نیز در سایت میراث فرهنگی یونسکو به ثبت رسیده است. در پارک مزبور بیش از 300 غار وجود دارد ولی تنها بخشی از این غارهای طبیعی مورد بررسی و کاوش قرار گرفته است.
علیرغم وجود چنین شبکه گسترده زیرزمینی، گردشگان فقط به بازدید از یک مایل اول غار مجاز هستند.








6. غار ماموت

شغار ماموت (Mammoth) در ایالت کنتکاکی آمریکا، یکی از دیدنی ترین و سهل الوصول ترین غارهای آمریکاست.
این غار با داشتن طولی برابر با 350 مایل، طولانی ترین غار جهان به شمار می رود. در غار ماموت، ماهیان کوری که در تاریکی و فضای بدون نور می توانند زندگی کنند، یافت می شود.
همچنین این غار دارای تونل ها و راهروهای بی انتهایی است و به همین دلیل، مکانی بسیار مناسب برای غارنوردان تازه کار، گردشگران و پژوهشگران کنجکاو محسوب می شود.





 

.angel.

عضو جدید
کاربر ممتاز
غار قوری قلعه بزرگترین و شگفت انگیز ترین غار آبی آسیا در ۸۶ کیلومتری شهر کرمانشاه در مسیر جاده پاوه و در شمال شهر جوانرود واقع است.
این غار که هم اکنون به عنوان یکی از مطرح ترین جاذبه های گردشگری استان کرمانشاه وغرب کشور محسوب می شود، طبق نظر کارشناسان بزرگترین غار آبی آسیا و طولانی ترین غار آبی ایران است.

علت نامگذاری قوری قلعه

روستایی به همین نام در نزدیکی این غار قرار دارد که در ایام قدیم اطراف این روستا را قلعه های مختلفی در بر گرفته که شکل یکی از این قلعه ها شبیه قوری بوده است به همین دلیل نام این روستا و این غار به قوری قلعه نامگذاری شد.
در روایتی دیگر، اینکه چرا روستا و غار را قوری قلعه نامیده اند به دوره ساسانیان باز می گردد. درآن دوره دژی بزرگ و مستحکم بنا شد که هم اکنون نیز آثاری از آن به جای مانده است، این دژ به جهت بزرگی بعدها از سوی کرد زبانان آن منطقه به “گورا قلا” نامیده شد.کلمه گورا در زبان کردی به معنای بزرگی و قلا به معنای قلعه یا دژ می باشد، در اثر گذشت زمان این نام به تدریج تغییر کرده و به نام های “گوری قلا”و در آخر به “قوری قلعه”معروف شده است.
بعدها پس ار ساختن آبادی در کنار دژ همان نام یعنی قوری قلعه به روستا اطلاق شد، از طرفی چون نزدیکترین محل سکونت به غار همین ده است؛ بنابر این اسم غار را نیز قوری قلعه گذاشتند.
قوری قلعه، یکی از زیباترین و با ارزش ترین غارهای آبی جهان با ۶۵ میلیون سال قدمت در سالهای ۱۳۵۵ تا ۱۳۵۶ گروهی از غارشناسان و جانورشناسان انگلیسی و فرانسوی در حالی که برای یافتن پستانداران از جمله خفاش در ۸۰ کیلومتری کرمانشاه و در کوهستان های پوشیده از جنگل پاوه و اورامانات تلاش می کردند، این غار را کشف کردند، آنها ۶۲۰ متر از عمق غار را طی کردند و به نقطه ای که آب هم سطح سقف غار بود رسیدند و با تصور اینکه این نقطه انتهای غار است، بازگشتند، البته بنا به اظهار برخی از مسئولان محلی، روستاییان این غار را در سالیان پیش از این شناسایی کرده بودند.
با تشکیل کمیته غار نوردی در کشور و پس از پنج سال تحقیق و مطالعه یک گروه غارشناسی توانست در سال ۱۳۶۸ در مرحله اول به عمق ۲۰۳۰ متری و سپس در مرحله دوم به عمق ۳۱۴۰ متری غار دست یابد. اعضای این گروه برای رسیدن به این عمق، حدود دوازده کیلومتر مسیرهای پیچ در پیچ غار را پیموده و نقشه برداری کردند. دستیابی به این عمق، غار قوری قلعه را به عنوان بزرگترین غار آبی آسیا و طولانی ترین غار آبی ایران معرفی کرد.
به گفته کارشناسان قدمت این غار که از آهک “تروراسیک” و”کرتاسه” تشکیل شده و به ۶۵ میلیون سال قبل و به دوره دوم زمین شناسی باز می گردد.
این غار در طول تاریخ به عنوان جان پناهی امن و دور از دسترس مورد استفاده قرار گرفته که کشف آثاری همچون کاسه، بشقاب و تعدادی ظروف و سکه از دوران “یزد گرد سوم”، حاکی از قدمت و استفاده از آن در دوران باستان است.

قوری قلعه، شگفت انگیز ترین غار آبی آسیا

بعد از گذر از دالان ورودی غار اولین مکان وسیعی که وجود دارد به “تالار مریم” نامگذاری شده است. این محوطه همانند دریاچه وسیعی است که گرداگرد آن را قندیل هایی بسیار زیبا با اشکال مختلف فرا گرفته است. این قندیل ها که هر یک اشکال خاصی را تداعی می کنند دلیل اصلی نامگذاری هر قسمت از این غار شده که به عنوان مثال وجود قندیلی به شکل حضرت مریم دلیل نامگذاری اولین تالار این غار به نام تالار مریم شده است.
علاوه براین در داخل غار و بر روی سینه داخلی آن می توان به صورت طبیعی و بدون دخالت انسان آثار دیگری همچون فردوسی، امیرکبیر، بابانوئل، شیرسنگی، ماهی، مار کبری، قارچ، برج پیزا، نیم رخ شیر، فیل، قلب، گل کلم، بستنی، کشتی، گردن غاز، آبشار، لاک پشت، نام حضرت محمد (ص) و نیز ماکت شهر پاوه را مشاهده کرد. در عمق هزار متری غار تالاری وجود دارد که زیباترین حوضچه آبی جهان در آن توجه همه را به خود جلب می کند. در این محوطه قندیل هایی به شکل پرده ای وجود دارد که با دست زدن به هرکدام از آنها صدایی شبیه یکی از آلات موسیقی به گوش میرسد به همین دلیل این محوطه را “تالار بتهوون” نامگذاری کرده اند.
درعمق هزار و ۵۰۰ متری غار، تالار عروس قرار دارد که زیبایی آن قابل توصیف نیست، جنس سنگهای این محوطه از کریستال سفید و براق است و اگر کسی بخواهد از روی آنها گذر کند جای پای او در این قسمت باقی می ماند.
ازسقف این محوطه قندیل هایی شبیه میله خودکار که جنسشان از رسوبات آهکی و حالت کریستال است به ارتفاع دو تا هشت متر پایین آمده است، این قندیل ها آنقدر نازک و شفاف است که با زدن یک دست هشت متر از آن فرو می ریزد.
در عمق دو هزار و ۷۰۰ متری غار، چهار آبشار به ارتفاع ۱۰ تا ۱۲ متر وجود که در این عمق وجود چنین آبشار زیبایی باور پذیر نیست وهر بیننده ای را مسحور خود خواهد کرد.
در بخش دیگری از این غار تونلی با نام “تونل برزخ” وجود دارد که به وحشتناکترین مکان این غار معروف شده است، طول این تونل ۲۲۰ متر است که با عرض سه متر نیمی از آن را آب فرا گرفته است.
البته محوطه هایی که ذکر آن رفت، قابل بازدید برای عموم نیست و هم اکنون تنها ۵۰۰ متر از این غار آماده سازی و نورپرداری شده و قابل بازدید است.

قوری قلعه، زیستگاه نادرترین خفاش دنیا

به گفته کارشناسان ژرفای این غار زیست گاه گونه ای نادر از خفاشان با نام خفاش “گوش موشی” است که باعث توجه بسیاری از جانورشناسان دنیا شده، اما به غیر از این گونه خفاش تاکنون گونه دیگری از حیات جانوری در غار یافت نشده است. اما کارشناسان میراث فرهنگی معتقدند که اطلاعات موجود نشان می دهد که تا قبل از تبدیل شدن این غار به یک غار نمایشی جمیعت قابل توجهی از مهره داران غارزی مانند خفاش ها و سمندر خال زرد در آن می زیسته اند.


قوری قلعه، غاری برای تمام فصول

درجه حرارت این غار از هفت درجه زیر صفر تا ۱۱ درجه بالای صفر متغییر است، رطوبت نسبی آن ۸۹ درصد است که این شرایط باعث شده در تمام فصول سال گردشگران به راحتی بتوانند از آن بازدید نمایند.

قوری قلعه، یکی از هفت اثر طبیعی ملی ایران

این غار در دامنه کوه شاهو و در یکی از کوهستانی ترین مناطق ایران واقع شده است. دره ای که غار قوری قلعه در آن قرار دارد از زیباترین دره های استان است که از ویژگی های جنگلی خاص و چشمه سارهای بی شمار با چشم اندازهای حیرت انگیز و جذاب برخوردار است.
وجود جنگل های متراکم با گونه های بلوط، انجیر کوهی، آلبالوی کوهی، بادام وحشی و همچنین حیواناتی چون گرگ، روباه، خوک، خرگوش ، کل و بز در اطراف این غار، زیبابی خاصی به آن بخشیده است.
این غار به همراه جنگلهای زیبای بلوط اطراف آن دارای پتانسیلی بی نظیر در جذب توریست های داخلی و خارجی است به همین دلیل قوری قلعه به عنوان یکی از هفت اثر طبیعی ملی ایران به ثبت رسیده است.
علاوه بر همه این ها، این منطقه دارای ارزش تاریخی زیادی نیز می باشد، بقایای قلعه ای مربوط به دوران ساسانیان در نزدیکی غار وجود دارد و نیز ۳۰ شی باستانی از جمله بقایای جمجمه انسان و سفالهای پیش از تاریخ در این جا کشف شده است.
این غار علاوه بر گردشگران که برای تفریح مراجعه می کنند مکان مناسبی برای غارنوردان، پژوهشگران، زمین شناسان و گروه های دیگر است.
با آماده سازی زیرساخت های لازم برای جهانگردان، استان کرمانشاه می تواند با دارا بودن آثاری همچون تاق بستان، کوه و سنگ نوشته بیستون، نیایشگاه آناهیتا، صخره فرهاد تراش، غار قوری قلعه، شهر هزار ماسوله پاوه و سراب روانسر و چند نقطه دیگر به قطب گردشگری بین المللی تبدیل شود.
 

.angel.

عضو جدید
کاربر ممتاز
ببخشید گلسا جون بدون اجازه ت اینکارو کردم این مطلبو منم گفتم اضافه کنم!!
 

FARAS

عضو جدید
کاربر ممتاز
تو کوچولو رو چه به این چیزا
مرسی عزیزم;)
 

Similar threads

بالا