آشپزی!!!

kosar_zahra

عضو جدید
کاربر ممتاز
خورش فسنجون

خورش فسنجون








مواد لازم:

  • مرغ 1 عدد
  • مغز گردو 250 گرم
  • پياز 1 عدد بزرگ
  • رب انار 2 قاشق غذاخوري (اگه رب ترش بود 1 قاشق)
  • شكر 2 قاشق غذاخوري
  • نمك به اندازه كافي
  • روغن 3 تا 4 قاشق
  • فلفل و زردچوبه به مقدار کم
طرز تهيه:
پياز را رنده ريز كنيد روي حرارت بگذاريد تا آب پياز تبخير شود سپس با روغن تفت دهيد. گردو را در آسياب بريزيد تا پودري شود. از تمام قسمتهاي مرغ غير از بال و گردن مي توانيد استفاده كنيد.
بعد از تفت خوردن پياز، گردو را ريخته با حرارت كم مرتب هم بزنيد تا رنگ گردو تيره شود. رب انار را هم اضافه كنيد و بعد كمي تفت دادن، 4 پيمانه آب بريزيد بعد از جوش آمدن آب با حرارت ملايم 2 تا 3 ساعت نياز به پخت دارد تا به روغن بيفتد.
در قابلمه ديگري مرغ را با مقدار خيلي كم روغن تفت دهيد و با يك استكان آب بپزد. مرغ نبايستي له شود يا از هم رود بلكه بايد آنرا كمي خام برداريد چون در آخر با مواد ديگر هم بايد چند دقيقه بپزد تا مزه خورش را به خود بگيرد.
20 دقيقه مانده به پايان پخت، مرغ را به گردو اضافه كنيد نمك و شكر را هم اضافه كنيد. تنظيم ميزان رب انار و شكر بايد به گونه اي باشد كه مزه ترش و شيرين دهد . قبل از خاموش كردن اجاق حتماً مزه كنيد و مزه ترش و شيرين را تنظيم كنيد. هنر ساخت فسنجان در تنظيم همين مزه است! با پلو سفيد ميل كنيد نوش جان!!
 

botany

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام من امروز طبق دستور زیر درست کردم البته مال من سوسیس و ژامبون و قارچ و سویا و گوجه نداشت(پس چی داشت؟):D اندازه هاش هم فرق میکرد............

مواد لازم براي 6 نفر
نوار لازانيا --------------------------------- 400 گرم
سوسيس ريز خرد شده ----------------- 200 گرم
ژامبون ريز خرد شده --------------------- 100 گرم
قارچ خلال شده -------------------------- 5-6 عدد متوسط
فلفل دلمه اي ريز خرد شده ------------- يك عدد كوچك
مخلوط سويا و گوشت چرخ كرده -------- روي هم 100 گرم
پياز ريز خرد شده ------------------------ يك عدد متوسط
گوجه فرنگي ---------------------------- دو عدد ميكس شده
اورگانو ، فلفل سياه -------------------- به مقدار لازم
سس گوجه فرنگي --------------------- به مقدار لازم
پنير پيتزاي رنده شده و ورقه اي -------- به مقدار لازم
سس سفيد مخصوص * --------------- يك استكان
طرز تهيه :
در ظرف نسبتا بزرگي** تا دو سوم آب ميريزيم همراه با يك قاشق چايخوري نمك و مقداري روغن مايع ميگذاريم بجوشد . بعد نوار هاي لازانيا را يكي يكي و به دقت داخل آب در حال جوش قرار دهيد و بعد از 8-10 دقيقه آب كش كنيد .
نكته : موقع آبكش كردن حتما كمي آب سرد روي آنها باز كنيد . تا حرارت داخل نوارهاي لازانيا باعث خمير شدن آن در زمان پخت نشود .
در ظرفي مقداري روغن بريزيد بعد به ترتيب اين مواد را اضافه كنيد :
پياز ريز خرد شده، 3-5 دقيقه بعد سوسيس ريز خرد شده بعد از 5 دقيقه مخلوط سويا و گوشت چرخ كرده، بعد از اضافه كردن مخلوط سويا و گوشت چرخ كرده به دليل خاصيت جذب سريع روغن توسط سويا، نياز داريد تا كمي روغن به تابه اضافه كنيد . بعد از تغيير رنگ كامل مواد قارچ را اضافه كنيد و خوب هم بزنيد تا كمي رنگش عوض شود ( زياد هم سرخ نشود بهتر است ) و در آخر ژامبون را همراه فلفل دلمه اي ريز خرد شده به مواد اضافه كنيد . 2-3 دقيقه بعد گوجه فرنگي هاي ميكس شده را به مواد بيفزايد و خوب هم بزنيد. در اين مرحله ميتوانيد كمي فلفل سياه و اورگانو نيز به مايع لازانيا اضافه كنيد . وقتي مواد خوب با هم مخلوط شدند شعله را خاموش كنيد و اجازه دهيد كمي سرد شوند .
كف و ديواره هاي يك ظرف ( ترجيحا ) پيركس را با مقدار خيلي كمي روغن چرب كنيد تا نوارهاي لازانيا در آخر پخت به راحتي از ظرف جدا شوند . بعد كف ظرف را يك لايه نوار لازانيا پچينيد و روي آن را يك لايه خيلي نازك سس گوجه فرنگي بريزيد و با مايع لازانيا كه اكنون كمي سرد شده است ، بپوشانيد ، بعد روي مواد را اورگانو بپاشيد ، يك لايه كامل پنير پيتزا رنده شده بريزيد ( طوري كه تمام سطح مواد را بپوشاند ) و بعد دوباره يك لايه نوار لازانيا بچينيد و همين مراحل را تكرار كنيد تا نوارتان تمام شود ! يا مايع لازانيا و يا فضاي ظرف !!
در آخر هم با سس سفيد مخصوص * كل سطح لازانيا را كامل بپوشانيد و يك لايه پنير پيتزاي رنده شده بپاشيد و در آخر هم سطح ظرف را با پنير پيتزاي ورقه اي بپوشانيد .
* سس سفيد مخصوص لازانيا
مواد لازم براي اين مقدار :
آرد سفيد ----------------- 1 قاشق غذا خوري سر پر
كره ------------------------ 25 گرم
نمك ، فلفل سياه -------- به مقدار لازم
شير ---------------------- يك ليوان
طرز تهيه :
ابتدا آرد را كمي تفت دهيد بدون روغن و كره و قبل از اينكه رنگش شروع به تيره شدن كند ، كره را به آن بيفزائيد و مدام هم بزنيد تا كره نسوزد و به خورد آرد برود . وقتي كره آب شد و رنگ آرد كمي برگشت ، نمك و فلفل را اضافه كنيد و خوب هم بزنيد تا يك دست شود .
در اين مرحله شير را آرام آرام به ظرف اضافه كنيد و تند تند هم بزنيد تا مواد ته نگيرند .
تا زماني مواد را روي حرارت نگه داريد كه مايع شما تبديل به يك سس غليظ شود .
دليل استفاده از اين سس در پخت لازانيا : جلوگيري از خشك شدن لازانيا هنگام گريل شدن ؛
و همچنين به دليل داشتن شير مانع از پخش شدن مواد در اثر حرارت ميشود .
ظرف شما آماده قرار گرفتن داخل فر ( يا مایكرو فر ) است :
در صورت استفاده از فر ، نيم ساعت قبل از استفاده فر را با حرارت 220 درجه گرم كنيد بعد ظرف را در طبقه وسط به مدت نيم ساعت قرار دهيد .
در صورت استفاده از ماكروفر ، پايه بلند مخصوص گريل را وسط سيني گردان قرار دهيد و ظرف را روي آن بگذاريد ، بهتر است از برنامه پخت تركيبي + گريل استفاده كنيد . در اين صورت با قدرت 450 و زمان 20 دقيقه به نتيجه مطلوب ميرسيد .
نكته : اگر از اين دستور استفاده كرديد يا از دستور فر، در يك استكان كوچك تا نصف آب بريزيد و زير چهارپايه گريل بگذايد تا مانع از خشك شدن لازانيا شود .
اگر از دستور گريل خالي استفاده كرديد 30-40 دقيقه زمان لازم است ( بسته به نوع مایكروفر )
در اين روش از ترفند استكان آب استفاده نكنيد .
** منظور از ظرف نسبتا بزرگي : اندازه ظرف به حدي باشد كه نوار هاي لازانيا به راحتي و بدون نياز به شكستن در آن جاي بگيرند . تا نوار هاي سالم و بدون ترك خوردگي داشته باشيد .
نكته :
سعي كنيد مواد را يك دست خرد كنيد تا هنگام برش زدن لازانيا به مشكل بر نخوريد .
اين روش ، روش اصلي و در واقع طريقه پخت لازانيا است . شما ميتوانيد مواد اصلي را به دلخواه تغيير دهيد . مثلا ميتوانيد به جاي سوسيس و كالباس و گوشت چرخ كرده ، از كدو و بادمجان و سويا بدون گوشت چرخ كرده استفاده كنيد ( لازانياي سبزيجات ) يا هر چيز ديگري كه ميل داشتيد ...
راجع به سويا . براي دست يافتن به طعم بهتر سويا ، پيشنهاد ميكنم از دو ساعت قبل سويا را به جاي آب معمولي در شير خيس كنيد . اين عمل هم باعث از بين رفتن بوي ( به نظر بعضي ها ) بد سويا ميشود و هم طعم بهتري به سويا ميدهد ؛ و قبل از استفاده سويا را در آبكش بريزيد و اجازه دهيد كاملا خشك شود .
منبع: مطبخ خاله خانم


 

botany

عضو جدید
کاربر ممتاز
اینم عکس های لازانیای من (برای اولین بار درست کردم) راستی بدون سس سفید اصلا خوب در نمیاد..........

 

sahar tala

عضو جدید
مرسي از تاپيك مفيدتون. ميشه دستور پخت خورش آلو اسفناج رو برام بذاريد؟
 

m.r119

عضو جدید
کاربر ممتاز
mamnoon:gol:
mishe tarigheye pokhte kotlete sade ro baram bezari......manzoram kotlete morghe.......mer30:redface:i
 

Girlicious

عضو جدید
کاربر ممتاز
خورش آلو و اسفناج

مواد لازم :
گوشت گوسفند نيم كيلو
اسفناج يك كيلو
آلو برقاني 150 گرم
پيازسرخ شده 2 قاشق سوپخوري
آبليمو يا آب نارنج به مقدار كافي
نمك و فلفل به مقدار كافي
طرز تهيه :
گوشت را چند تكه كرده ، مي شوييم و كمي تفت مي دهيم. سپس آن را همراه با 2 ليوان آب ، پيازسرخ شده و آلوبرقاني با حرارت ملايم مي پزيم . اسفناج را بعد از پاك كردن ، كمي خرد مي كنيم و در روغن تفت مي دهيم .
بعد از پختن گوشت، اسفناج را به آن اضافه كرده و صبر مي كنيم تا خورش با ترشي و نمك وفلفل جا بيفتد.
نكات تغذيه اي :
1- اسفناج منبع خوبي ازاسيد فوليك است به همين دليل مصرف آن براي خانم هاي باردار مفيد مي باشد.
2- اسفناج داراي هر سه ويتامين بتا– كاروتن ، eوc مي باشد كه هر سه داراي خاصيت آنتي اكسيداني هستند و باعث پيشگيري از انواع سرطان و ناراحتي قلبي – عروقي مي شوند.
3- مواد لعابي اسفناج براي مخاط و مفاصل بدن لازم است.
4- اسفناج به علت دارا بودن منيزيم ، خاصيت ضد سرطاني داشته و گلبول هاي خون را افزايش مي دهد.
5- نكته مهم در پختن اسفناج اين است كه نبايد آب آن را دور ريخت، زيرا منيزيم در آب آن موجود است.
چهارگروه از افراد بايستي از مصرف اسفناج خود داري كنند:
1- مبتلا يان به بيماري كبد
2- كساني كه درد مفاصل و روماتيسم دارند
3- كساني كه سنگ كليه دارند
4- مبتلايان به ورم معده يا روده​
 

kosar_zahra

عضو جدید
کاربر ممتاز
ممنونم.دوست گلم.
البته من یه خورش آلو اسفناج دیگه هم بلدم که عاشقشم....خیلی خوشمزست.

آلو 50 گرم
نصف مرغ
اسفناج 1 کیلو
عدس یک چهارم کاسه ماست خوری
پیاز 2 عدد
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار کافی
ابتدا مرغ و توی یه قابلمه میزاریم تا خوب سرخ شه و بوش گرفته شه.بعد پیاز و جدا تفت میدیم و اسفناج خرد شده رو اضافه میکنم و زیاد تفت نمیدیم..بعد 2 لیوان آب اضافه میکنیم و عدس و آلو و مرغ و بهش اضافه میکنیم تا خوب بپزه و جا بیفته و کم آب بشه...البته توی شمال آلو کمتر میریزن و بجاش یه قاشق رب آلوچه میریزن که خیلی خوشمزش میکنه.....میتونید ازهویج هم تو این خورش استفاده کنید ...نوش جان.
 

kosar_zahra

عضو جدید
کاربر ممتاز
کتلت مرغ
http://www.iran-eng.com/uploads/1235045706_4.jpgمواد لازم :
يك عدد
سينه مرغ متوسط
2عدد
پياز متوسط
3 عدد
سيب زميني متوسط
2 عدد
تخم مرغ
يك دوم قاشق چايخوري
زعفران ساييده
يك فنجان
پودر سوخاري
به مقدار دلخواه
نمك و فلفل
http://www.iran-eng.../../images/icone/reports.gifطرز تهيه :سينه مرغ را همراه با يك ليوان آب، يك عدد پياز، كمي نمك و نصف مقدار زعفران حل شده با شعله ملايم مي پزيم تا آب آن كشيده شود. سيب زميني ها را پخته و سرد که شدآن را رنده و يا چرخ مي كنيم. تا موقع ورز دادن به دست نچسبد و هم در تابه وا نرود مرغ و سيب زميني را مجدداً چرخ كرده و پياز را هم رنده مي كنيم و با تخم مرغ، زعفران حل كرده، نمك و فلفل آن را خوب ورز مي دهيم و كف دستمان را به پودر سوخاري آغشته كرده و از مايه به اندازه يك عدد پرتقال متوسط برمي داريم و آن را به صورت گرد يا بيضي شكل مي دهيم و در روغن سرخ مي كنيم و آنها را در ديس مي چينيم.


 

m.r119

عضو جدید
کاربر ممتاز
مرسی عزیزم،......آواتار نو هم مباااااارک
 

kosar_zahra

عضو جدید
کاربر ممتاز
مرسی عزیزم....
امیدوارم از کتلت مرغ لذت ببری...........;)
 

kosar_zahra

عضو جدید
کاربر ممتاز
سالاد مرغ

سالاد مرغ

مواد لازم :
سینه مرغ آبپز =۱ عدد
گوجه فرنگی= ۲ عدد
خیار =۲ عدد
جعفری - پیازچه
کاهو کوچولو =۱ عدد
کنسرو ذرت =۱ قوطی
کنجد بو داده= ۲ ق غ در صورت تمایل ( طعم خوبی بهش میده )
لیمو =۱ عدد ( ابش رو لازم داریم )
روغن زیتون =نصف فنجان
تمامی این مواد را با هم مخلوط میکنیم و آبلیمو و روغن زیتون و نمک و فلفل میزنیم.در صورت تمایل میتوانید از سس مایونز هم استفاده نمایید.
نوش جان
 

Girlicious

عضو جدید
کاربر ممتاز
مواد لازم :
سینه مرغ آبپز =۱ عدد
گوجه فرنگی= ۲ عدد
خیار =۲ عدد
جعفری - پیازچه
کاهو کوچولو =۱ عدد
کنسرو ذرت =۱ قوطی
کنجد بو داده= ۲ ق غ در صورت تمایل ( طعم خوبی بهش میده )
لیمو =۱ عدد ( ابش رو لازم داریم )
روغن زیتون =نصف فنجان
تمامی این مواد را با هم مخلوط میکنیم و آبلیمو و روغن زیتون و نمک و فلفل میزنیم.در صورت تمایل میتوانید از سس مایونز هم استفاده نمایید.
نوش جان

ممنون زهرا جون فقط من به جای خیار خیارشور ریختم بهتر شد
 

sahar tala

عضو جدید
خورش آلو و اسفناج

مواد لازم :
گوشت گوسفند نيم كيلو
اسفناج يك كيلو
آلو برقاني 150 گرم
پيازسرخ شده 2 قاشق سوپخوري
آبليمو يا آب نارنج به مقدار كافي
نمك و فلفل به مقدار كافي
طرز تهيه :
گوشت را چند تكه كرده ، مي شوييم و كمي تفت مي دهيم. سپس آن را همراه با 2 ليوان آب ، پيازسرخ شده و آلوبرقاني با حرارت ملايم مي پزيم . اسفناج را بعد از پاك كردن ، كمي خرد مي كنيم و در روغن تفت مي دهيم .
بعد از پختن گوشت، اسفناج را به آن اضافه كرده و صبر مي كنيم تا خورش با ترشي و نمك وفلفل جا بيفتد.
نكات تغذيه اي :
1- اسفناج منبع خوبي ازاسيد فوليك است به همين دليل مصرف آن براي خانم هاي باردار مفيد مي باشد.
2- اسفناج داراي هر سه ويتامين بتا– كاروتن ، eوc مي باشد كه هر سه داراي خاصيت آنتي اكسيداني هستند و باعث پيشگيري از انواع سرطان و ناراحتي قلبي – عروقي مي شوند.
3- مواد لعابي اسفناج براي مخاط و مفاصل بدن لازم است.
4- اسفناج به علت دارا بودن منيزيم ، خاصيت ضد سرطاني داشته و گلبول هاي خون را افزايش مي دهد.
5- نكته مهم در پختن اسفناج اين است كه نبايد آب آن را دور ريخت، زيرا منيزيم در آب آن موجود است.
چهارگروه از افراد بايستي از مصرف اسفناج خود داري كنند:
1- مبتلا يان به بيماري كبد
2- كساني كه درد مفاصل و روماتيسم دارند
3- كساني كه سنگ كليه دارند
4- مبتلايان به ورم معده يا روده​

ممنون دوست عزيز:gol:
 

sahar tala

عضو جدید
ممنونم.دوست گلم.
البته من یه خورش آلو اسفناج دیگه هم بلدم که عاشقشم....خیلی خوشمزست.

آلو 50 گرم
نصف مرغ
اسفناج 1 کیلو
عدس یک چهارم کاسه ماست خوری
پیاز 2 عدد
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار کافی
ابتدا مرغ و توی یه قابلمه میزاریم تا خوب سرخ شه و بوش گرفته شه.بعد پیاز و جدا تفت میدیم و اسفناج خرد شده رو اضافه میکنم و زیاد تفت نمیدیم..بعد 2 لیوان آب اضافه میکنیم و عدس و آلو و مرغ و بهش اضافه میکنیم تا خوب بپزه و جا بیفته و کم آب بشه...البته توی شمال آلو کمتر میریزن و بجاش یه قاشق رب آلوچه میریزن که خیلی خوشمزش میکنه.....میتونید ازهویج هم تو این خورش استفاده کنید ...نوش جان.

و همچنين تشكر از شما:gol:
 

Girlicious

عضو جدید
کاربر ممتاز
وای چقدر زود رفتی درستش کردی!
خوشمزه بود؟
ممنونم ازت.

اره عزیزم من عاشق غذا خوردنو تست کردنم و همچنین علاقه ی زیادی هم به اشپزی دارم فقط یکیش خیلی بد شد اومدم دسر هلو درست کردم چون تخم مرغش خام بود خیلی بوی بدی میداد
 

kosar_zahra

عضو جدید
کاربر ممتاز
اره عزیزم من عاشق غذا خوردنو تست کردنم و همچنین علاقه ی زیادی هم به اشپزی دارم فقط یکیش خیلی بد شد اومدم دسر هلو درست کردم چون تخم مرغش خام بود خیلی بوی بدی میداد
آره بوش خوب نیست...
چه غذایی بلدی که خیلی دوستش داری؟بهم یاد بده.
 

Girlicious

عضو جدید
کاربر ممتاز

مواد لازم براي 6-8 نفر :
نخود و لوبيا چيتي ---------------------------- روي هم 5/1 ليوان
بلغور گندم------------------------------------- 1 ليوان
لوبيا قرمز ------------------------------------- 1 استكان
عدس ----------------------------------------- 1 استكان
برنج ------------------------------------------- نصف استكان
پياز داغ ---------------------------------------- 2 ليوان
پياز براي پختن گوشت ------------------------ 2 عدد متوسط
گوشت با استخوان --------------------------- 1 كيلو گرم
سبزي آش * ---------------------------------- 2 كيلو گرم ( پاك شده )
نمك ، فلفل و زرد چوبه ------------------------ به مقدار لازم
طرز تهيه :
حبوبات ( به غير از عدس** ) را از شب قبل خيس كنيد و طي اين مدت چند بار آب آن را عوض كنيد .
گوشت با استخوان را همراه با 2 عدد پياز ، بدون نمك ، و در مقدار نسبتا زيادي آب با حرارت تقريبا ملايم كاملا بپزيد و بعد از پخت پيازها را بيرون بياوريد و دور بيندازيد . استخوانها را از گوشت جدا كنيد و گوشت را كاملا بكوبيد و كنار بگذاريد . آب گوشت را نيز براي پختن آش كنار بگذاريد . (دقت كنيد كه آب گوشت هرچه بيشتر باشد مزه آش بهتر خواهد شد )
در قابلمه مورد نظر براي طبخ آش مقداري از پياز داغ را با نخود و لوبيا چيتي و لوبيا قرمز همراه يك قاشق غذا خوري زرد چوبه، 2-3 دقيقه تفت دهيد و بعد همراه 6 ليوان آب گوشت بگذاريد با حرارت ملايم حدود 2 ساعت بپزند . ( اگر طي اين مدت آب حبوبات كم شد ، آب گوشت به آن اضافه كنيد )
بعد از اينكه حبوبات نيم پز شدند ، بلغور و برنج را همراه عدس به قابلمه اضافه كنيد . بعد از اينكه برنج كاملا باز شد يك الي دو ملاقه از تمام حبوبات در حال پختن را از قابلمه خارج كنيد و همراه گوشت از قبل كوبيده شده ، مجددا بكوبيد و كنار بگذاريد. ( كوبيدن گوشت همراه حبوبات براي سفت تر و اصطلاحا كش دار تر شدن آش است )
باقي مانده آب گوشت را داخل قابلمه آش بريزيد و هم بزنيد . بعد از اينكه مطمئن شديد مواد كاملا پخته اند و خوب با هم مخلوط شده اند ، سبزي آش را همراه با نمك و فلفل به آش اضافه كنيد و آش را هم بزنيد . 15 دقيقه بعد از اضافه كردن سبزي ، و بعد از اينكه رنگ سبزي برگشت ، گوشت كوبيده به همراه حبوبات را به آش اضافه كنيد ، آش را هم بزنيد تا مواد از هم باز شوند بعد درب قابلمه را ببنديد و بگذاريد آش با حرارت ملايم كاملا جا بيفتد.
بعد از اضافه كردن گوشت و حبوبات كوبيده، آش را زود به زود هم بزنيد تا ته نگيرد .
حدودا يك ساعت بعد از اضافه كردن سبزي ، مقداری نعناع داغ داخل آش بریزید و آش را هم بزنید و بعد از چند دقیقه آش آماده سرو است . ( قبل از سرو نمك و فلفل آش را اندازه كنيد )
نكته :
* سبزي آش شله قلمكار :
براي تهيه اين آش به طور معمول از سبزي آش + انواع سبزي معطر استفاده ميشود كه اين سبزيها در قسمت هاي مختلف تنوع بسياري دارند .
سبزي معمولي آش شامل: تره، جعفري، اسفناج، كمي گشنيز .
سبزي معطر شامل: ترخان، شويد، نعناع، ريحان و مرزه است .
بهتر است اين نسبت به طور مساوي در نظر گرفته شود . يعني در دو كيلو سبزي براي آش شله قلمكار ، يك كيلوگرم سبزي آش معمولي و يك كيلوگرم سبزي معطر . و بين سبزي هاي معطر نيز بهتر است درصد ترخان و شويد بيشتر از ريحان و مرزه باشد .
بعضي ها اعتقاد دارند كه لعاب حاصل از برنج ، باعث ميشود كه سبزي ها خام بمانند و يا زمان پخت آنها طولاني تر شود. به همين دليل سبزي را قبل از برنج داخل آش ميريزند. ولي من به شخصه تا به حال با روش ذكر شده اين آش را تهيه كرده ام و هيچ مشكلي هم از بابت لعاب برنج براي سبزي ها پيش نيامده است. فقط لازم است كاملا دقت كنيد بعد از اضافه كردن سبزي ، درب قابلمه را ببنديد و اجازه دهيد سبزي كمي با حرارت نسبتا بيشتر از قبل داخل آش بجوشد و بپزد و بعد از پختن سبزي ، گوشت و حبوبات كوبيده را به آش اضافه كنيد .
** نيازي نيست عدس را از شب قبل همراه ساير حبوبات خيس كنيد . يك ساعت قبل از اضافه كردن عدس به ساير حبوبات عدس را بشوئيد و خيس كنيد كافي است .
دقت كنيد در تمام مراحل پخت ، آب آش به اندازه كافي باشد . اگر آب گوشت به اندازه كافي نداشتيد از آب جوش استفاده كنيد ولي اگر تمام آش را با آب گوشت تهيه كنيد بسيار لذيذ تر خواهد شد . در ضمن معمولا اگر كمي فلفل و ترخان آش شله قلمكار بيشتر باشد طعم بعتري خواهد داشت .
بهتر است حدود يك سوم از گوشت را جاي اينكه بكوبيد به حالت اسلايس هاي باريك براي روي آش نگهداريد . تزئين روي اين آش معمولا با اسلايس گوشت ، سير و پياز و نعناع داغ صورت ميگيرد .
در بعضي خانواده ها داخل آش شله قلمكار ، مقداري كشك نيز استفاده ميكنند و يا روي آش را با كشك تزئين ميكنند . استفاده از كشك در دستور اصلي اين آش ذكر نشده است و كاملا به ذائقه خانواده بستگي دارد .

البته من گشنیز فقط داخل قرمه سبزی دوست دارم اینجا بجاش جعفری اضافه میکنم
 

kosar_zahra

عضو جدید
کاربر ممتاز
مرسییییییییییییییییییییی عزیزم. وقت کنم هرچه زودتر درستش میکنم....آش زیاد دوست دارم.
 

Similar threads

بالا