مسابقه ••• هر کی گفت مشکل چیه؟

"Amir masoud"

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
چه شباهتی!:surprised:

 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=2]http://www.www.www.iran-eng.ir/images/icons/icon1.png[/h]
آتشک از قديمي ترين بيماري هاي باکتريائي است که عامل آن باکتري Erwinia Amylovora مي باشد .
باکتري عامل بيماري در شانکر هاي نسبتاً فرو رفته زمستان گذراني کرده و در بهار، زماني که دماي محيط مساعد باشد ايجاد ميشود.
بيماري آتشک در درختان سيب و گلابي ( Fire Blight) بيشتر اتفاق مي افتد.
درسته....
 

Hamid Ghobadi

عضو جدید
کاربر ممتاز
خیر اشتباهه ...
عامل بیماری از آسکومایکوتاست! آسکومایکوتایی که فاقد آسکوکارپه! (آرکی آسکومیست)

میدونم سخته ... 24 ساعت دیگه سوال باقی بمونه تا بعد ...
 

"Amir masoud"

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
از آسکومیست های باستانی فقط راسته تافرینالس را یاد دارم!!!

انبونک آلو نیست؟؟ T.purni
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
حالا این چی هست؟!!




 
آخرین ویرایش:

Hamid Ghobadi

عضو جدید
کاربر ممتاز
از آسکومیست های باستانی فقط راسته تافرینالس را یاد دارم!!!

انبونک آلو نیست؟؟ T.purni

بشدت نزدیک شدی! فقط گونش یه چیز دیگه است!
تو ایران این بیماری نیست ... انصافا سوال سخت بود ... اما امیر متوجه شد ...
بیماری برگ پیچ یا میشه گفت لب شتری آلو و گیلاس!
گرچه اینجا علائم روی میوه رو نشون میده ...
گونش هم اگه اشتباه نکنم T.communis بود!

امیر سوال بعد!
 

senjed A

عضو جدید
پانامایی موز

پانامایی موز

بیماری پانامایی موز :
بیماری ناشی از قارچ Fusarium oxysporum f.sp. cubensis که نشانه های آن زردی برگهای مسن، پژمردگی و آویزان شدن برگها و قهوه ای شدن آنهاست.
 

"Amir masoud"

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بیماری پانامایی موز :
بیماری ناشی از قارچ Fusarium oxysporum f.sp. cubensis که نشانه های آن زردی برگهای مسن، پژمردگی و آویزان شدن برگها و قهوه ای شدن آنهاست.

نه دوستم متاسفانه نادرسته پاسختون مطمئنا در تلاش بعدی میتونید به پاسخ صحیح اشاره کنید.
 

eliot -esf

کاربر فعال مهندسی کشاورزی , گیاهپزشکی
کاربر ممتاز
خدا رو شکر سوالامون مسبب خیر میشه!
قابل توجه مسبب خیر !!
یک چیز دیگه هم فهمیدم :smile:

بیماری موز با داروهای ایدز درمان میشود

تحقيقات پژوهشگران بلژيكي نشان مي‏دهد داروهايي كه امر مبارزه با ويروس ايدز هپاتيت بكار مي‏رود. مي‏تواند به ريشه‏كني يكي از بيماريهاي محصولات گياهي موز و موز سبز در كشور جهان سوم كمك كند.به گزارش ايرنا و به نقل از خبرگزاري فرانسه پروفسور فيليپ ليو اوره از دانشگاه گمبلوكس در بلژيك مي‏گويد: موز و موز سبز قوت اصلي بيش از400 ميليون تن در آفريقا، آسيا و آمريكاي لاتين تشكيل مي‏دهند.اينگونه گياهان اغلب آلوده به ويروس بي اس وي مي‏شوند. اين ويروس از همان آنزيمي كه ويروسهاي هپاتيت بي يا ايدز براي كثير خود استفاده مي‏كنند، بهره مي‏گيرد.تحقيق جديد نشان مي‏دهد دو داروي ضد ايدز به نامهاي ادفووير و تنوفووير كه توسط پژوهشگران دانشگاه بلژيك كشف شده‏اند، در ريشه‏كني ويروس بي اس وي در موز نيز موثرند.
 

"Amir masoud"

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
خب متاسفانه کسی نتونست به پاسخ صحیح اشاره کنه.... پاسخ بیماری سیگاتوکای موز با عامل Mycosphaerella fijienesis
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
آها فهمیدم! سیگاتوکای سیاه گرفته فلک زده!
 

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
محققان دانشگاه تبریز با همکاری موسسه قارچ شناسی فرهنگستان علوم هلند موفق به کشف دو ژن جدید در قارچ های بیماری زای گیاهی و هشت گونه جدید قارچ مایکوسفرلا شدند.

مهدی ارزنلو، عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز و مجری این طرح تحقیقاتی با اعلام این مطلب افزود: قارچ ها با تولید توکسین ها و متابولیت‌های سمی در محصولات و فروآرده های کشاورزی، ایجاد عفونت های قارچی و همچنین از طریق ایجاد بیماری بر روی گیاهان و کاهش میزان تولید محصولات خسارات قابل ملاحظه ای بر جای می گذارند.

وی با اشاره به تنوع زیستی بالای قارچ ها گفت: قارچ ها در چرخه زندگی خود به دو شیوه تولید مثل جنسی و غیر جنسی تکثیر می یابند که چرخه تولید مثل جنسی در قارچ با ایجاد تنوع ژنتیکی در داخل جمعیت های گونه‌های قارچی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد چرا که ژنوم قارچ ها را از جهش های مرگ زا پاکسازی می کند و همچنین نوترکیبی جنسی همراه با جهش و انتخاب طبیعی نهایتا ممکن است منجر به ایجاد گونه های جدید با قدرت بیماریزایی بالا شود.

وی هدف از این تحقیق را بررسی قارچ مایکوسفرلا که دامنه وسیعی از گونه های گیاهی را مورد حمله قرار داده و ایجاد خسارت اقتصادی می کند، ذکر کرد و گفت: این قارچ در گندم، مرکبات، توت فرنگی، موز و اوکالیپتوس ایجاد بیماری می کند که در سال‌های اخیر در ایران خسارات این قارچ بر روی گندم قابل توجه بوده است.

دکتر ارزنلو با اشاره به چگونگی انجام این بررسی ها گفت: این قارچ عامل ایجاد بیماری لکه برگی تحت عنوان سیگاتوکا بر روی گیاه موز است که طی این مطالعات 20 گونه مایکوسفرلا از روی گیاه موز توصیف شد که از این بین هشت گونه جدید برای دنیا معرفی شد.

وی با بیان اینکه در ادامه این بررسی، مکان های ژنی تیپ آمیزشی سه گونه مایکوسفرلا که به عنوان عوامل اصلی ایجاد کننده این بیماری شناخته شده هستند با استفاده از تکینک های مولکولی و بیوانفورماتیک همسانه سازی گردید گفت: در ادامه مطالعات انجام شده این مکان های ژنی با مکان های ژنی تیپ آمیزشی دیگر گونه های مایکوسفرلا که بر روی گندم و جو ایجاد بیماری می کنند، مقایسه شد که نتایج حاصل از همسانه سازی و مقایسه مکان های ژنی تیپ آمیزشی سه گونه مایکوسفرلا نشان داد که دو ژن جدید در این ناحیه از ژنوم این گونه ها وجود دارد. توالی های مکان های ژنی تیپ آمیزشی و ژن های جدید کشف شده در بانک ژن NCBI ثبت شد.

مجری این طرح تحقیقاتی با اشاره به نتایج مطالعه ژنوم دو گونه دیگر مایکوسفرلا که بر روی گندم و جو ایجاد بیماری لکه برگی می کنند گفت: این بررسی ها نیز نشان داد که این دو ژن جدید در ژنوم این دو گونه نیز وجود دارند.

به گفته وی، تجزیه و تحلیل روابط خویشاوندی بین سه گونه مذکور بر اساس توالی ژنهای تیپ آمیزشی و ژن‌های جدید کشف شده، نشان داد که سه گونه یاد شده از یک جد مشترک تکامل پیدا کرده اند.

دکتر ارزنلو با بیان اینکه نتایج این بررسی در مجله انجمن میکروبیولوژی آمریکا به چاپ رسیده است، افزود: بررسی های تکمیلی در خصوص نقش دقیق این ژنها در چرخه تولید مثل جنسی این گروه از قارچ ها در حال انجام می باشد.

این تحقیق با همکاری محققان موسسه قارچ شناسی فرهنگستان علوم کشور هلند واقع در شهر اوترخت طی دو سال به انجام رسیده و برای اجرای آن بالغ بر 75 میلیون ریال هزینه شده است.

این تحقیق در گروه گیاه پزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز با همکاری محققان موسسه قارچ شناسی آکادمی علوم کشور هلند انجام شده است.
 

Similar threads

بالا