داروها و موارد ممنوعه دوپينگ

scorpion_tur

عضو جدید
کاربر ممتاز
http://fa.parsiteb.com/images/normall/دوپینگ.jpeg
داروها و موارد ممنوعه دوپينگ

براساس دستور العمل آژانس جهاني مبارزه بادوپينگ ، از سال 2005 تغييراتي در ليست و نحوه استفاده از داروها و مواد و حتي شرايط دوپينگ ايجاد شده است كه كشور مانيز بدليل عضويت در اين آژانس ملزم به رعايت آن مي باشد .

بر اساس اين دستورالعمل تنها در صورتي كه سلامت ورزشكار درخطر باشد و نياز به مصرف داروي خاص باشد ، حداقل سه هفته قبل از شركت در يك رقابت ورزشي مي بايست درخواست مصرف دارو به ستاد ملي مبارزه با دوپينگ ارائه گردد، تا گواهي معافيت درماني قانوني صادر گردد.

بر اساس اين دستورالعمل ، تنها اين گواهي از جانب ستاد ملي مبارزه با دوپينگ قابل صدور است و گواهي پزشكان متخصص و يا پزشك تيم و يا حتي پزشك و فيزيوتراپ فدراسيون هر كشور نيز دراين مورد غير قابل قبول است.

كميته اجرائي و نظارت بر كنترل دوپينگ در هر زمان و در هر مكان چه در داخل و چه در خارج از مسابقات اجازه نمونه گيري بدون محدوديت از ورزشكار دارد.

بر اساس ليست ارائه شده توسط آژانس جهاني مبارزه بادوپينگ ، در سال 2005 تغييراتي در اين موارد داده شده است
تغييرات در ليست موارد ممنوعه و دوپينگي سال 2005 نسبت به سالهاي گذشته:

كليه تزريقات داخل وريدي مانند سرم چه در هنگام مسابقات و چه درخارج از مسابقات به عنوان دوپينگ شناخته شده است . از انجاييكه تزريق سرم وامثال آن در خون قابل اندازه گيري نيست رويت و شهادت مامور كنترل دوپينگ جهت اعلام دوپينگ و برقراري محروميت كافي است .
مواد آنابوليك androstadienone و drotanediol از فهرست داروهاي آنابوليك دوپينگي حذف شده است .


مواد زير به فهرست داروهاي آنابوليك دوپينگي اضافه شده است و مصرف آنها دوپينگ محسوب مي گردد:
18a-homo-17b-hydroxyestr-4-en-3-one

Furazabol

Ethylestrenol

Deltal-androstenediol

Calosterone

Tetrahydrgrstrinone

Norclostebol

Methyltrienolone

Methyldienolone



* نسبت تستوسترون به اپي تستوسترون كه قبلا به نسبت 6 به 1 بعنوان دوپينگ شناخته مي شد، از ابتداي سال 2005 اگر اين نسبت از ميزان 4 به يك بالاتر باشد بعنوان دوپينگ شناخته مي شود.
* مصرف داروهاي ضداستروژن و گنادوترپين ها در زنان نيز ممنوع است .
* داروي Finastide به علت اثر پوشانندگي در تشخيص استروئيداي ادراري ممنوع است .
* مصرف محركهاي گيرندة بتا ( مانند سالوتامول و تئوفيلين ) در گذشته تنها در حين مسابقات ممنوع بود ولي اكنون بعلت شناخته شدن اثر اين مواد در بالا بردن توان عملكردي ورزشكاران، مصرف آنها در هر شرايطي ممنوع مي باشد .
* مصرف پوستي فرآورده هاي كورتوني دوپينگ محسوب نمي گردد.
تنها در صورتي كه سلامت ورزشكار درخطر باشد و نياز به مصرف داروي خاص باشد ، بايد حداقل سه هفته قبل از شركت در يك رقابت ورزشي درخواست بايد به ستاد ملي مبارزه با دوپينگ ارائه گردد، تا معافيت درماني قانوني صادر گردد.

* بر اساس اين دستورالعمل ، تنها اين گواهي از جانب ستاد ملي مبارزه با دوپينگ قابل صدور است و گواهي پزشكان متخصص و يا پزشك تيم و يا حتي پزشك و فيزيوتراپ فدراسيون هر كشور نيز دراين مورد غير قابل قبول است .

كميته اجرائي و نظارت بر كنترل دوپينگ در هر زمان و در هر مكان چه در داخل و چه در خارج از مسابقات اجازه نمونه گيري بدون محدوديت از ورزشكار دارد
 
Similar threads
Thread starter عنوان تالار پاسخ ها تاریخ
S i s i l غذاهاي ممنوعه پس از ورزش کردن! پزشکی ورزشی 1

Similar threads

بالا