ایدزززززززززززززز

mr.abooli

عضو جدید
کاربر ممتاز
اولين مورد بيماري ايدز در ايران در سال 1365 در يك كودك 6ساله هموفيل كه از فاكتورهاي انعقادي وارداتي آلوده به ويروس ايدز استفاده كرده بود ، مشاهده شد.


تا تاريخ اول مهر ماه 1378 تعداد1804 مورد آلودگي به ويروس ايدز شناسايي شده بود كه 237 مورد آن به مرحله ايدز رسيده و از اين عده 203 نفر فوت شده اند.


بر اساس آخرين آمار اعلام شده از سوي وزارت بهداشت از سال 1365 كه اولين مورد ابتلا به ويروس ايدز در ايران شناسايي شد تاكنون 16 هزار و 90 نفر مبتلا به اين بيماري در كشور شناسايي شده‌اند كه 15 هزار و 150 هزار نفر آنها مرد هستند، 7/66 درصد آنها از طريق سرنگ آلوده مبتلا شده‌اند، دو هزار و 121 نفر از اين بيماران جان خود را از دست داده‌اند و هزار و 122 نفر آنها از مرحله ابتلا به ويروس HIV گذشته و اكنون وارد فاز بيماري ايدز شده‌اند.

هنوز اعتياد تزريقي الگوي اول انتقال ايدز در ايران است اما طي سالهاي اخير رشد اين بيماري از طريق بي بند و باري جنسي نيز در ايران نگران كننده شده است به طوري كه مسئولان وزارت بهداشت نگران موج سوم انتشار اين بيماري از طريق ارتباط جنسي هستند، موج اول اين بيماري از طريق فرآورده‌هاي خوني آلوده در ايران مطرح شد و موج دوم آن اكنون با انتقال از طريق اعتياد تزريقي و سرنگ آلوده مطرح است.
كارشناسان و متخصصان بيماريهاي عفوني بر اساس فرمولهاي سازمان بهداشت جهاني معتقدند كه بيش از 70 هزار نفر در ايران به ويروس ايدز مبتلا هستند كه فقط 16 هزار و 90 نفر آنها تاكنون شناسايي شده‌اند و بقيه كه از بيماري خود بي خبرند عاملان انتقال اين بيماري در جامعه هستند




موارد ياد شده در بالاي از راههاي زير آلوده شده اند:


69 درصد در اثر استفاده از سرنگ و سوزن اشتراكي (معتادين تزريقي)


13 درصد از راه تماس جنسي.


11 درصد از راه خون و فراورده هاي خوني .


1 درصد از مادر آلوده به كودك و مواردي هم نامشخص بوده است.


ايدز بلاي جامعه معاصر است . در حال حاضر ايدز تنه بيماري است كه در همه كشورهاي جهان، چه غني و چه فقير ، بعنوان يك مشكل حياتي مطرح است.


بيماري ايدز در همه كشورهاي جهان، در گروههاي سني متفاوت، نژادهاي مختلف و در هر دو جنس مشاهده مي شود. ايدز تنها يك مشكل بهداشتي نيست، بلكه يك مشكل اجتماعي فرهنگي است.


بيماران مبتلا به ايدز بي نهايت آسيب پذيرند. بعلت پيش داوري و ترس از سرايت بيماري، اين بيماران در مورد انتخاب مسكن، شغل، مراقبتهاي بهداشتي و حمايت عمومي مورد تبعيض قرار مي گيرند. رفتارهاي نامناسب و تحقيرآميز، موجب انزواي بيمار گشته، فرصت آموزشي را از وي مي گيرد. وحشت مرگ، وحشت طرد و تنهايي، وحشت انگ اجتماعي، اخراج كارگران مبتلا و بدنامي از طرف دوستان، آشنايان و خانواده، سبب مي شود آنهايي كه گمان مي كنند ممكن است آلوده باشند، وضعيت خودشان را تا جايي كه مقدور تست مخفي نگهدارند كه اين خود موجب گسترش آلودگي مي شود.


به همين دليل اين بيماران بايد از خدمات حمايتي از قبيل حمايت قانوني و مالي، مشاوره اي و خدمات بهداشتي درماني برخوردار گردند.


در بعضي جوامع مانند كشور ايران كه آلودگي در سطح خيلي پائين است، هنوز مشكلات اقتصادي و اجتماعي، خود را نشان نداده است ولي در آينده شايد چنين نباشد. بايد بدانيم اين مشكلات در كنار ماست و ما را تهديد مي كند، زيرا كشور ما در منطقه آسيا واقع است كه پرجمعيت ترين و فقيرترين منطقه جهان است و بر اساس بهداشت جهاني با دارا بودن پايين ترين معيارهاي اقتصادي و انساني، امكان همه گيري آلودگي و بيماري ايدز در قرن بيست و يكم بر اساس برآورد سازمان جهاني بهداشت در آن زياد است. بايد توجه داشت كه تنها سد مطمئن در مقابل گسترش آلودگي، رعايت سخت و قانونمند روابط جنسي و پاي بندي به اصول مقدس زناشويي و ارزشهاي اخلاقي در جامعه است.
 
آخرین ویرایش:

mr.abooli

عضو جدید
کاربر ممتاز
آمار ايدز در ايران از نگاه بخش فارسي بي بي سي

آمار ايدز در ايران از نگاه بخش فارسي بي بي سي

آمار ايدز در ايران از نگاه بخش فارسي بي بي سي


هر سال در روز اول دسامبر، که روز جهانی بِيماری ايدز است، در سراسر دنيا فعاليت و تلاش تازه ای آغاز می شود تا با آگاه کردن مردم از راههای جلوگيری از ابتلا به اين بيماری مرگبار، جلوی شيوع سريع آن گرفته شود.
تازه ترين آمارهای سازمان ملل متحد نشان می دهد که در طول سال جاری ميلادی تعداد افراد آلوده به "اچ آی وی" يا ويروس بيماری ايدز به حدود پنج ميليون نفر خواهد رسيد. اين ويروس سيستم ايمنی بدن را به تدريج فلج می کند و فرد آلوده را از پای در می آورد.



آژانس مسوول مبارزه با بيماری ايدز وابسته به سازمان ملل متحد پيش بينی می کند که بيش از سه ميليون نفر طی سال جاری ميلادی در اثر بيماری ايدز جان خود را از دست خواهند داد، که با اين تعداد شمار قربانيان ايدز در 20 سال گذشته به 24 ميليون نفر می رسد.
اين آژانس هشدار می دهد که بيماری ايدز در اروپای شرقی و در سراسر آسيا به سرعت در حال رشد است، ولی در جنوب آفريقا که بيش از دو سوم از مجموع 42 ميليون فرد آلوده به ويروس اچ آی وی در سراسر جهان را در خود جای داده است، همچنان بدترين منطقه جهان از لحاظ ابتلا به بيماری ايدز است. حدود سی ميليون نفر در اين منطقه مبتلا به ايدز هستند.
از سوی ديگر ايدز در ميان زنان نيز رو به گسترش است. در شهر واشنگتن يک سوم از بيماران مبتلا به ايدز را زنان تشکيل می دهد.
 

cinderella

عضو جدید
کاربر ممتاز
تو كه باز تاپيك طولاني زدي؟؟؟؟


ولي ايندفعه يه سوال دارم!!!!....شايد پرسيدنش مسخره باشه ولي ميخوام بدونم كجاها آزمايش ايدز مي گيرن ؟؟
همه بيمارستانها يا مراكز خاصي داره؟؟؟
 

mr.abooli

عضو جدید
کاربر ممتاز
تو كه باز تاپيك طولاني زدي؟؟؟؟


ولي ايندفعه يه سوال دارم!!!!....شايد پرسيدنش مسخره باشه ولي ميخوام بدونم كجاها آزمايش ايدز مي گيرن ؟؟
همه بيمارستانها يا مراكز خاصي داره؟؟؟
همه بیمارستانهای دولتی
 

milkariz

عضو جدید
من گاهي كه مريض ميشم با خودم فكر مي كنم چه جوري مريض شدم..
گاهي كه سيگار مي كشم ميدونم كه عاقبتش مريضيه..
ولي خدا نكنه كه آدم مريض شه و نتونه بفهمه چرا؟
بچه ها كلا مواظب خودتون باشين..:gol:
 

mr.abooli

عضو جدید
کاربر ممتاز
آمار

آمار

تیتر : آمار ایدز در زنان
خلاصه : ۴۷در صد ایدزیان جهان زنان هستند
متن کل خبر : زنان، قربانيان خاموش
از 1985 تاكنون، آمار زنان بزرگسال مبتلا به ايدز از 35 درصد كل تعداد مبتلايان به 48 درصد افزايش داشته است. همچنين، 60 درصد از مبتلايان به ايدز 15 تا 24 سال را زنان تشكيل مي‌دهند.
كوفي عنان، دبيركل سازمان ملل متحد، در پيام خود به‌مناسبت روز جهاني زن، در 8 مارس 2004 ميلادي برابر با 18 اسفند 1382، بر نقش حياتي زنان در مبارزه با اپيدمي جهاني ايدز تأكيد كرده است. در سال‌هاي نخستين كشف بيماري ايدز، گروه زيادي از محققان و جامعه‌شناسان گمان مي‌كردند كه ايدز بيماري‌اي است كه عمدتاً مردان را مبتلا مي‌كند. در يك دهة گذشته، آمارها نشان داد كه زنان كمتر تحت تأثير اين بيماري بوده‌اند. اما امروزه زنان بار مخرب اين اپيدمي را به‌دوش مي‌كشند.
ميزان آلودگي زنان جوان افريقايي به‌مراتب بيشتر از مردان جوان است. در سراسر جهان، حداقل نيمي از افرادي كه به‌تازگي به اين بيماري مبتلا مي‌شوند زن‌اند و، در ميان افراد كمتر از 24 سال، دختران و زنان جوان نزديك به دوسوم افراد حامل ويروس را تشكيل مي‌دهند.
اگر اين ميزان آلودگي ادامه پيدا كند، به‌زودي اكثر افراد آلوده به بيماري ايدز را در جهان زنان تشكيل خواهند داد.

كوفي عنان در بخشي از پيام خود گفت: «زنان فقير به‌دليل ابتلا به ايدز كم‌كم امنيت اقتصادي خود را بيش از پيش از دست‌ مي‌دهند و غالباً از حقوق مربوط به مسكن، مايملك، ارث و حتي خدمات بهداشتي مناسب محروم مي‌شوند. در مناطق روستايي، ايدز موجب از بين‌ رفتن نظام‌هايي شده است كه طي قرن‌ها، در زمان قحطي و خشكسالي، به زنان براي حل مشكلاتي نظير تغذية خانواده‌هايشان كمك مي‌كرد. در نتيجه اين امر باعث ازهم‌پاشيدگي خانواده‌ها، مهاجرت و نهايتاً افزايش خطر آلودگي به ويروس HIV شده است. ايدز دختران را به علت مراقبت از اقوام بيمار، كمك براي حمايت از خانواده يا فرار از خانه مجبور به ترك تحصيل مي‌كند. در نتيجه آنان بيشتر به ژرفاي فقر سقوط مي‌كنند. فرزندان آنان كمتر شانس رفتن به مدرسه دارند و امكان اينكه بيشتر به اين بيماري آلوده شوند وجود دارد. بنابراين جامعه چندين برابر هزينة بيشتري براي تأثير مخرب ايدز بر زنان مي‌پردازد.»
در مقايسه با مردان، زنان كمتر داراي شريك جنسي خارج از ازدواج هستند و زنان كمتر از مردان مواد مخدر تزريق مي‌كنند، پس چرا آسيب‌پذيري زنان در برابر بيماري ايدز بيشتر است؟
كوفي عنان اين عوامل را برمي‌شمارد: «فقر، تجاوز، خشونت، نبود اطلاعات، اجبار ازدواج با مردان مسن و مرداني كه چندين شريك جنسي دارند.»

دكتر ميترا معتمدي‌هروي، رئيس ادارة ايدز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، پيش‌بيني مي‌كند كه در آينده با افزايش تعداد مبتلايان زن در مقايسه با مبتلايان مرد در كشور روبه‌رو خواهيم شد. او مي‌گويد: «در كشور ايران، درحال‌حاضر نسبت مبتلايان زن و مرد، در مقايسه با گذشته، تغيير محسوسي نداشته است و همچنان مردان 95 درصد مبتلايان را تشكيل مي‌دهند. ولي در آينده به سمت تغيير اين نسبت‌ها و افزايش شمار زنان مبتلا به ايدز حركت خواهيم كرد.»
متأسفانه در 70 درصد از زنان آلوده به ويروس HIV در ايران، انتقال از طريق تماس جنسي با همسر آلوده صورت گرفته است.

دكتر معتمدي‌هروي مي‌گويد: «زنان، به‌ علت وضعيت فيزيولوژيكي و اجتماعي، نسبت به ويروس ايدز آسيب‌پذيرتر از مردان‌اند. بنابراين، انتظار مي‌رود تعداد زنان مبتلا به بيماري ايدز در كشور افزايش يابد.»
اولين زن آلوده به ويروس HIV در ايران در 1368 شناسايي شد. اين زن يك سال بعد جان سپرد. در مردان ايراني، شايع‌ترين شيوة آلودگي به ويروس ايدز استفاده از سوزن و سرنگ آلوده هنگام تزريق مواد مخدر است، درحالي‌كه بيشتر زنان مبتلا به ايدز از طريق رابطة جنسي ناسالم آلوده شده‌اند. همان‌طور كه گفته شد، زنان 5 درصد از جمعيت آلوده به ويروس HIV كشورمان را تشكيل مي‌دهند كه 46 درصد از اين تعداد متأهل‌اند. نكتة قابل تأمل در آمارها اين است كه احتمال انتقال ويروس از مرد به زن 20 برابر بيشتر از احتمال انتقال آن از زن به مرد است:eek:
 

alireza behbood

عضو جدید
سلام.:victory:
تمام جاه هايي كه خون ميگيرن،:cry:
مخصوصا سازمان انتقال خون اين آزمايش رو انجام ميدهند.:whistle:
 

manelee

عضو جدید
سلام.:victory:
تمام جاه هايي كه خون ميگيرن،:cry:
مخصوصا سازمان انتقال خون اين آزمايش رو انجام ميدهند.:whistle:


يه خواهش خيلي بزرگ و جدي هرگز صرفا براي چك يا آزمايش اين بيماري يا هر بيماري ديگه اي خون اهدا نكنيد. تاكيد كنيد كه ميخوايد اين آزمايش فقط انجام بشه . هميشه سالم باشيد
ممنون
 

Sinai

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
كارشناس ارشد كاهش آسيب دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل متحد (UNODC) اعلام كرد: با توجه به اين كه تست ابتلا به ايدز تا پس از مدتي از ورود ويروس HIV به بدن مي‌تواند «منفي كاذب» باشد، گفت: آزمايش صرف وجود يا نبود اين ويروس در بدن قبل از ازدواج به تنهايي كمك كننده نيست، لذا چند راه براي تشخيص يا مشكوك شدن به ابتلا ايدز در همسران آينده وجود دارد كه عمده آن دچار بودن فرد به انواع اعتياد تزريقي و غيرتزريقي و ديگري، انجام «تست دفترچه تلفن شخصي يا تلفن همراه» است، زيرا افرادي كه حوزه ارتباطات آن‌ها با جنس مخالف بسيار وسيع است، از زمينه بيشتري براي ابتلا به ايدز برخوردارند.

وي خطاب به حاضران در همايش «ايدز و اعتياد»، افزود: به دخترانتان هر روز بگوييد كه چقدر خوشگلند، تا اولين كسي كه اين موضوع را به آن‌ها گوشزد مي‌كند، پسر همسايه نباشد!
مستشاري در پايان يادآور شد: بايد با دوستان فرزندانمان آشنا شويم و خانواده‌ها نيز بدانند كه اگر در خانه محيطي امن ايجاد كنند، قطعا فرزندان خود زبان به بيان مشكلات رفتاري وغيررفتاري خواهند گشود.



متن كامل : http://isna.ir/ISNA/NewsView.aspx?ID=News-1246094&Lang=P
 

cinderella

عضو جدید
کاربر ممتاز
يه خواهش خيلي بزرگ و جدي هرگز صرفا براي چك يا آزمايش اين بيماري يا هر بيماري ديگه اي خون اهدا نكنيد. تاكيد كنيد كه ميخوايد اين آزمايش فقط انجام بشه . هميشه سالم باشيد
ممنون

چشم :w23:
 
بالا