سلام.دوستان گلم
موقع نماز تمام حواسم به همه جریانات زندگی هست جز نماز.
لطفا جهت حضور قلب داشتن راهکار بدین.
متشکرم
موقع نماز تمام حواسم به همه جریانات زندگی هست جز نماز.
لطفا جهت حضور قلب داشتن راهکار بدین.
متشکرم
سلام ...
مسائلی که توی پست بالا گفتین یعنی تقویت نکات مثبت اخلاقی ، خیلی میتونه مفید باشه ولی در کنارش شرایط فضایی که توش نماز میخونید هم موثره ...
سعی کنید همیشه یه جای خاص رو توی خونه برای نمازخوندن انتخاب کنید ! رو به روی آینه و تلویزیون و قاب عکس و هر نوع وسیله تزیینی نباشه ... هر چی فضا ساده تر و ساکت تر باشه ، پرش ذهنیتون کمتره !
لباس راحت و دمای مناسب اتاق هم تاثیر داره وگرنه کلافتون میکنه و حواستون پرت میشه ...
در حین بیان عبارات عربی ، معنای فارسیشو توی ذهنتون مرور کنید ... اینجوری هم متوجه باشید که چی میگید و هم حواستون پرت نمیشه ... چشمتونم به مهرتون باشه بهتره :دی
بعد از نماز هم منو دعا کنید .. برای روحیه اتون خوبه
موفق باشید ...
هشت شرط برای کسب حضور قلب در نماز
اول ؛وضو را باتوجه و حضور قلب انجام دهد، از امام رضا (علیه السلام) روایت شده که وضو موجب طهارت و تزکیه دل است. (وسائل الشیعه 1/367 ابواب وضو باب 1 حدیث 9)دوم؛ در عظمت نماز و در روایاتی که دربارهی نماز وارد شده تأمّل نماید.سوم؛ مانند کسی نماز بخواند که گویا با نماز وداع میکند و دیگر فرصت نماز خواندن را نخواهد یافت (مجالس صدوق و ثوابالاعمال عن ابن ابییعفور قال «قال ابوعبدالله الصادق (علیه السلام) اذا صلّیت صلاة فریضة فصلّها لوقتها صلاة مودّع یخاف ان لا یعود الیها ابدا»)چهارم؛ وقتی روبه قبله مینماید؛ سعی کند که دنیا و مافیها و خلق و آنچه به آن مشغولند را فراموش نماید و قلب خود را از آنها تهی نماید.پنجم؛ به معانی نماز توجه نموده و نماز را با تأنّی و آرامش بخواند.اول ؛وضو را باتوجه و حضور قلب انجام دهد، از امام رضا (علیه السلام) روایت شده که وضو موجب طهارت و تزکیه دل استششم؛ اینکه بداند از آن هنگام که وارد نماز میشود، تا آن لحظهای که از نماز خارج میشود، خدای تعالی به او رو کرده و نظر مینماید، و ملکی بالای سر او ایستاده و میگوید: ای نمازگزار! اگر میدانستی چه کسی به تو نظر مینماید و با چه کسی مناجات میکنی، هرگز از او رو بر نمیگرداندی و ابداً از جای خود بر نمیخواستی (کافی عن ابیجعفر (علیه السلام) قال: «قال رسولالله (صلی الله علیه وآله) اذا قام العبد المۆمن فی صلاته نظر الله عزوجل الیه (اقبل الله الیه) حتی ینصرف ... و وکّل الله به ملکاً قائماً علی رأسه یقول له ایها المصلی لو تعلم من ینظر الیک و من تناجی ما التفتّ و لازلت من موضعک ابداً» وسائل الشیعه ابواب اعداد فرائض باب 8 حدیث 5 از کافی)هفتم؛ اینکه بداند که در حال نماز از بالای سرش تا کرانه آسمان، رحمت خدا براو سایه انداخته و ملائکه الهی از اطراف او تا افق سماء او را در بر گرفتهاند. (عنه (صلی الله علیه وآله) ... واظّلته الرحمة من فوق رأسه الی افق السماء والملائکة تحفّه من حوله الی افق السماء...» وسائل الشیعه ابواب اعداد فرائض باب 8 حدیث 5 از کافی)هشتم؛ آنچه در نماز مکروه است؛ به جا نیاورید و به آنچه فضیلت نماز را میافزاید اهتمام نمائید، مثل انگشتر عقیق به دست نمودن و لباس پاکیزه پوشیدن و خود را خوشبو نمودن و شانه و مسواکزدن.
منابع :
بیانات آیت الله جوادی آملی
بیانات آیتالله وحید خراسانی
شبکه اجتماعی مشاوره آموزش حوزه علمیه فیلم صوت
وای این دو تا چقد دل ادمو تکون میده
ممنون از مطلب خوبتون...
سلام.ممنونم.اما برای ما دیگه دلی نمونده.از فرط گناه اینقدر سخت و سیاه شده که با زلزله صد ریشتری هم لرزش نداره.
خوش بحالتون
لطفا من رو هم دعا کنید.
چند روز قبل مطلبی خوندم در ارتباط با حضور قلب تو نماز.
یکی از اولیای خدا گفته بودند که قبل از نماز چند دقیقه استغفار کنید.
امتحان کردم.
بهتر شده حضور ذهنم تو نماز.اما هنوز که هنوزه خودم راضی نیستم.گره کوری گیر کردم.
به قول استاد بزرگمون آیت الله مجتهدی ره باید از نمازهامون هم استغفار کنیم.
چه نمازهایی میخونیم.
استاد فاطمی نیا:
آیت الله العظمی آقای بهجت قدس الله نفسه الزکیه کلامی دارند درباره حضور قلب در نماز که خیلی مهم است، این را گوش کنید،ان شاء الله در نمازتان تفاوت به وجود می آید، من را هم دعا میکنید.
مفاد کلامشان این است که در مسئله حضور قلب یک ورود داریم یک توقف.
ورود چیست؟ ببینید یک وقت افکار خودشان می آیند، ورد افکار دست ما نیست،مولوی این افکار را به زنبور تشبیه کرده، زنبور خودش می آید تو که دعوتش نکرده ای. شما فردا مهمان دارید، ده پانزده نفر را دعوت کرده اید، حالا دارید نماز میخوانید این فکر مهمانی مثل زنبور می آید وارد مغز میشود،"فردا مهمان دارم"، ولی توقف با خودت است، میتوانی توقف نکنی، وقتی آمد "راست میگوید ها، مهمان داریم ، سالادش چه طور باشد، به کدام مهمانخانه بگویم،چطور باشد .." اینها با خودت است، دیگر خراب نکن، ایشان میفرمودند که اینها که بی اختیار می آید مضر نیست،اما توقف دست ماست،آنجا دیگر فکرت را عوض کن وادامه نده.
بعضیها روی فکری که می آید متوقف میشوند، مثلا "من فردا بروم پیش فلان کس پول قرض بگیرم"،خب این می آید،[روی فکر متوقف میشود] یکوقت میبیند دارد میگوید السلام علیکم، در دفتر این آقا است! دارد برایش چک مینویسد، همه نمازش شد همین، این نشد.یادتان باشد آیت الله بهجت درباره حضور قلب در نماز میفرمایند، ورود دست ما نیست اما توقف در اختیار ماست.