◄[ساخت يه ساختمان فرضي]► گفتگو و تبادل نظــــر

salman hatami

کاربر فعال
اگه بزرگواری زمانبندی پروژه ساختمان-ابنیه رو با ام.اس.پی 2003 داره خواهشا برام بده که شدیدا نیاز دارم.به خاطر مراحل و نحوه اجرای ساختمان از مرحله صفر میخوام.اگه ام.اس.پی ندارین حداقل یک متن و مقاله ای که مراحل توش باشه رو محبت کنین:cry::

سلام

اینجا محل مطرح کردن این درخواست نبود .
لطفاً به ضوابط احترام بگذارید .

حاتمی

mmbidhendi

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
من منظورم جک های چوبی که زیر سقف میزارن بود
ولی خوب این قالب که روش میبندن چی؟؟؟:thumbsup2:

تقریباً 2 هفته بعد از بتن ریزی به بعد زمان مناسب برای برداشتن جک هاست ، وقتی که جک هارو بردارند ، بالطبع قالب ، چه چوبی ، چه فلزی ، اون هم برداشته میشه :)

sepehrkhosrowdad

مدیر بازنشسته
البته جک ها رو 1جا و به طور ناگهانی همه رو برنمی دارن.
یکی در میون و به مرور در طی چند روز بر میدارن!
واسه اینکه بتن 1هو تمام نیروی وزنش روی خودش نیوفته! :)

valkano سبز

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
راستی من تازه فهمیدم وقتی ما سقف اول رو زدیم باید یه گوسفند بکشیم رسمشه:D
خوب پس استفاده از این جک ها اجباریه؟؟
میشه در مورد سنجاقک یا چنگال توضیح بدین چیه؟؟؟
در مورد توع مهار میلگرد توی ستون و محاسباتش؟؟؟

mmbidhendi

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
راستی من تازه فهمیدم وقتی ما سقف اول رو زدیم باید یه گوسفند بکشیم رسمشه:D
خوب پس استفاده از این جک ها اجباریه؟؟
میشه در مورد سنجاقک یا چنگال توضیح بدین چیه؟؟؟
در مورد توع مهار میلگرد توی ستون و محاسباتش؟؟؟

اجباریه اجباری که نه :) همینطوری میذارن ... حال کردن هم نمیذان :) حرفی زدیا پسر .. اگر نذارند ، قالب رو روی چی ببندند که روش بتن بریزند ؟ :) در مورد اونها هم همون خاموته برای ستون . در مورد نوع مهار میلگرد و محاسباتش هم بحث مفصله ، یک سری به فصل آرماتور گذاری کتابهای بتنی باید بزنی :)

elena1

عضو جدید
سلام ممنون از valkano عزیز بابت تاپیک خوبش و بقیه دوستان خوب
یه سری از مطالبتون مربوط به رشته معماری هم میشه اگر امکانش بود که یه جوری توجه هم رشته ایهای منم به این تاپیک جلب بشه و بتونن مطالبشو مطالعه کنن خیلی خوب میشد مخصوصا برای اینکه خیلیهاش کاربردی و عملیه نه فقط یه سری مطالب تئوری
موفق باشید;)

valkano سبز

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اقایون در مورد سقف من الان یه چیزی یادم افتاد
ما تیر ریزی در یه جهت میکنیم مثلا X
ولی من امروز روی نقشه اجرایی یه تعدادی میلگرد دیدم که در جهت Y میزارن
اولا اسم این میلگرد چیه؟؟
ثانیا چه کاربردی داره؟؟
اگه تا دوشنبه جواب ندید خودم جوابشو میدم:D

mmbidhendi

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
توی سقف های تیرچه ، کلاً مش بندی میکنند ، یعنی میلگرد و عمود بر هم میذارند که توی هر دو جهت استکام داشته باشه ، میلگردشم میلگرد حداقل هستش . برای همون بتنی که روی تیرچه رو میگیره . اما اگر دال بتنی باشه ، میلگرد ها محاسباتی هستند ، باید مقدار لنگر توی هر دو جهت X , Y محاسبه بشه ، بعد بر اساس اون میلگرد گذاری بشه که ما توی هر دو جهت میلگرد خواهیم داشت .

فرشید_civil

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
اقایون در مورد سقف من الان یه چیزی یادم افتاد
ما تیر ریزی در یه جهت میکنیم مثلا X
ولی من امروز روی نقشه اجرایی یه تعدادی میلگرد دیدم که در جهت Y میزارن
اولا اسم این میلگرد چیه؟؟
ثانیا چه کاربردی داره؟؟
اگه تا دوشنبه جواب ندید خودم جوابشو میدم:D

فک کنم همون ارماتور حرارتی باشه که در حد ارماتور حداقله،فک کنم واسه جلوگیری از جمع شدگی بتن باشه

valkano سبز

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
توی سقف های تیرچه ، کلاً مش بندی میکنند ، یعنی میلگرد و عمود بر هم میذارند که توی هر دو جهت استکام داشته باشه ، میلگردشم میلگرد حداقل هستش . برای همون بتنی که روی تیرچه رو میگیره . اما اگر دال بتنی باشه ، میلگرد ها محاسباتی هستند ، باید مقدار لنگر توی هر دو جهت X , Y محاسبه بشه ، بعد بر اساس اون میلگرد گذاری بشه که ما توی هر دو جهت میلگرد خواهیم داشت .
اونی که من میگم این نیست امروز 3 بار از مهندس پرسیدم بازم یادم رفت:w20:
اونی که میگم یه شناژ از بتن با تعداد کمی میلگرد که در جهت عمودیه تیر ریزی قرار میدن

فرشید_civil

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
اونی که میگم یه شناژ از بتن با تعداد کمی میلگرد که در جهت عمودیه تیر ریزی قرار میدن
شاید منظورتون tie beam هستش
که برای تیرچه های با طول بلند ومهار کردنشون بکار میره

valkano سبز

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اوس فرشید این اصطلاحاتی که میگیو من از روی بیسوادیه زیاد نوفهمم:D
tie beam
ارماتور حرارتی
؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

mmbidhendi

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
بالاخره چی شد ؟ شناژ که مال پی بودش :) نکنه منظورت کلاف بتنیه ؟ :) ای بابا /// تیر هم نبود ؟ عمود بر تیرچه ها اگر بوده همون Tie Beam هستش ، اگر میلگرد مشبک بوده میشه مش بندی دیگه ... اگر نزدیک ستون ها بوده شاید تقویتی کف بوده برای لنگر ، اگر با خاموت بوده شاید برای برش پانچ .. تو هم با این توضیح دادن و سوال کردنت وحید :)

محـسن ز

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سلام به همه دوستان عزيز
ميبينم كه اين ساختمون دوباره راه افتاده خيلي خوشحالم
قبل از ريختن بتن سقف گذاشتن لوله هاي برق برا ي لوسترو ديگر تاسيسات برقي الزاميست بهتره كه لوله ها قبل از بتن ريزي گذاشته بشه البته بعد از بتن هم ميشه اين كارو كرد به شرط اينكه محل عبور لوله ها در بتن غلاف گذاري بشود طبق نقشه اجرايي

محـسن ز

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
فكر مي كنم وحيد جان منظورت سقف كامپوزيت هست كه ميان تير هاي فلزي رو هم قالب بندي مي كنن بعد بتن ريزي مي كنن اگه درست متوجه شده باشم

valkano سبز

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام به همه دوستان عزيز
ميبينم كه اين ساختمون دوباره راه افتاده خيلي خوشحالم
قبل از ريختن بتن سقف گذاشتن لوله هاي برق برا ي لوسترو ديگر تاسيسات برقي الزاميست بهتره كه لوله ها قبل از بتن ريزي گذاشته بشه البته بعد از بتن هم ميشه اين كارو كرد به شرط اينكه محل عبور لوله ها در بتن غلاف گذاري بشود طبق نقشه اجرايي
میشه بیشتر توضیح بدی؟؟؟؟:confused::confused:

valkano سبز

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
خوب من پرسیدم اسمش ژوئن میباشد الان نگید این همونه که من گفتم :D
من خوب کاربردشو نفهمیدم چون راستشو بخواین تا حالا اجراشو ندیدم ولی میدونم برای ایجاد صلبیت در سقف به کار میره اگه کسی توضیح بیشتری بده ممنونم:D

valkano سبز

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
تازشم من هنوز نفهمیدم tie beam چیه؟؟؟
یه سوال قالب برای ساخت ستون دایره ای که اوستا مد نظرش بود چطوری میسازن؟؟؟فقط یک بار مصرفه؟؟؟
یه سوال دیگه به میلگردی که برای ایجاد فاصله بین قالب و ارماتورای ستون ایجاد میکنه چی میگن؟؟؟همونی که بالا و پایین ستون برای ایجاد کاور بتن میزنن؟؟؟

valkano سبز

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
یه چیز دیگه اگه گفتین چطوری ستون هارو تراز میکنن؟؟؟توضیح کامل؟

mmbidhendi

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
ژوئن که درز انبساطه !! فکر کنم برای ایجاد فاصله بین بتن ریزی اون رو تعبیه میکنند ( من همیشه این انبساط و اجرایی و اینارو قاطی میکنم ) ، اون Tie Beam هم مفصل توی همین برنامه توضیح داده شده ، یک کلاف بتنی برای ایجاد پایداری سقف و صلبیت اون که عمود بر تیرچه ها در دهانه قرار داده میشه ، اون میلگرد و اینا هم فکر کنم منظورد " کاور " یا " اسپیسر " باشه ... تراز کردنشم که قالب و میبندند یه تراز بنایی بلند میچسبونند بهش ببینند صافه یا نه ، البته درستش چک با دوربین نقشه برداریه :)

salman hatami

کاربر فعال
ژوئن که درز انبساطه !! فکر کنم برای ایجاد فاصله بین بتن ریزی اون رو تعبیه میکنند ( من همیشه این انبساط و اجرایی و اینارو قاطی میکنم ) ، اون Tie Beam هم مفصل توی همین برنامه توضیح داده شده ، یک کلاف بتنی برای ایجاد پایداری سقف و صلبیت اون که عمود بر تیرچه ها در دهانه قرار داده میشه ، اون میلگرد و اینا هم فکر کنم منظورد " کاور " یا " اسپیسر " باشه ... تراز کردنشم که قالب و میبندند یه تراز بنایی بلند میچسبونند بهش ببینند صافه یا نه ، البته درستش چک با دوربین نقشه برداریه :)

سلام

مصطفي جان وحيد راست ميگه !!! تو هم راست ميگي !!! (من هم راست ميگم . عجب دنياي خوبي !!!!) اون tie beam که اسم کاملاَ درست تير هاي حد واسط و واصل تيرچه هاست در بعضي از نقشه ها که تهيه کننده اش يه کم اجرايي و علمي بوده و از خودش شاهکار بروز داده joint هم نوشته شده . اما در کارگاه ها به اين تيرهاي گره ژوئن هم ميگن . (اين رو هم البته همه مي دونن و من در جهت يادآوري ميگم که : مثل تير بتني که تو کارگاه ها بهش "پودر" ميگن) اينجوري بگم بهتره که اگه يه مهندس به استاد کاري که داره سقف تيرچه رو اجرا ميکنه بگه tie beam قطعاَ 80 درصدشون نمي فهمن - و اگر روشون نشه يا جرآت نکنن حتماَ تو دلشون ميگن که "عيب نداره خوب ميشه ايشالا"- اما در مورد درز که گفتي اين يکي رو ديگه خيلي راست گفتي . درز در نقشه همون ژوئن گفته ميشه و در اجرا هم درز و هم ژوئن گفته ميشه .
راستي اينجا که داريد ساختمون ميسازيد بهتر نيست که به هر مرحله که ميرسيد در مورد همه موارد صحبت کنيد . مثلاَ حالا که مرحله سقفه در مورد تيرچه بلوک و دال (انواع دال) و تير مختلط و حتي طاق ضربي بحث کنيد . قطعاَ خيلي ديد به دوستان ميده.

حاتمي

valkano سبز

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
این نوع ترازی که شما فرمودی منم دیدم ولی یه تراز ارتفاعی کردن که از شلنگ آب استفاده فرمودن اینو نفهمیدم واسه چیه:D:whistle::whistle:

valkano سبز

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام

مصطفي جان وحيد راست ميگه !!! تو هم راست ميگي !!! (من هم راست ميگم . عجب دنياي خوبي !!!!) اون tie beam که اسم کاملاَ درست تير هاي حد واسط و واصل تيرچه هاست در بعضي از نقشه ها که تهيه کننده اش يه کم اجرايي و علمي بوده و از خودش شاهکار بروز داده joint هم نوشته شده . اما در کارگاه ها به اين تيرهاي گره ژوئن هم ميگن . (اين رو هم البته همه مي دونن و من در جهت يادآوري ميگم که : مثل تير بتني که تو کارگاه ها بهش "پودر" ميگن) اينجوري بگم بهتره که اگه يه مهندس به استاد کاري که داره سقف تيرچه رو اجرا ميکنه بگه tie beam قطعاَ 80 درصدشون نمي فهمن - و اگر روشون نشه يا جرآت نکنن حتماَ تو دلشون ميگن که "عيب نداره خوب ميشه ايشالا"- اما در مورد درز که گفتي اين يکي رو ديگه خيلي راست گفتي . درز در نقشه همون ژوئن گفته ميشه و در اجرا هم درز و هم ژوئن گفته ميشه .
راستي اينجا که داريد ساختمون ميسازيد بهتر نيست که به هر مرحله که ميرسيد در مورد همه موارد صحبت کنيد . مثلاَ حالا که مرحله سقفه در مورد تيرچه بلوک و دال (انواع دال) و تير مختلط و حتي طاق ضربي بحث کنيد . قطعاَ خيلي ديد به دوستان ميده.

حاتمي
خوب اقا سلمان خودت بحث سقفا رو شروع کن من اطلاعاتم در مورد سقف صفره(حالا نکه در بقیه موارد بالاست:w11:)
این ژوئن درز با ژوئن سقف چه فرقی داره؟؟؟؟

valkano سبز

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام

خیلی تاپیکه خوبیه
منم حتما شرکت می کنم
بخیلی دلم میخواد از پست شماره یک شروع به خوندن بکنم
حتما میخونم وقتی یکم سرم خلوت شد
دستتون درد نکنه

یا حق
اقا مصطفی تحویل بگیر اسپم میکنن در حد تیم ملی:D
اقای حسینی سریعتر وقت کن و سریعتر بخون که مهندس کم داریم:w02::w02:
راستی اون میلگرد فاصله انداز قالب با ارماتور رو چی میگن؟؟؟

T I T A N I U M

عضو جدید
اقا مصطفی تحویل بگیر اسپم میکنن در حد تیم ملی:D
اقای حسینی سریعتر وقت کن و سریعتر بخون که مهندس کم داریم:w02::w02:
راستی اون میلگرد فاصله انداز قالب با ارماتور رو چی میگن؟؟؟

سلام

مرسی
آؤه از امروز شروع می کنم برا خوندش
ممنون از خوش آمد گویتون