یه سوال فیزیک !!! کسی میتونه کمک کنه ؟

BlackNova

عضو جدید
شاید !!! ولی مسلما این سوال به این آسونی حل نمیشه ! سوال ، سوال المپیاد هستش . من رووش فکر کردم ولی اون شخصی که به من این سوال رو داده بود گفت سوال سختیه ...بازم تشکر

black banner

عضو جدید
کاربر ممتاز
شاید !!! ولی مسلما این سوال به این آسونی حل نمیشه ! سوال ، سوال المپیاد هستش . من رووش فکر کردم ولی اون شخصی که به من این سوال رو داده بود گفت سوال سختیه ...بازم تشکر

پاسخ رو حذف كردم / فكر كنم يكم اشتباه شد

بزار فكر كنم ، شايد به جواب رسيدم

black banner

عضو جدید
کاربر ممتاز
ببخشيد پاسخ قبل رو حذف كردم / يكم فكر كردم به اين نتيجه رسيدم

شايد اشتباه باشه هاااااا :

در طول d سرعت ما دائما در حال افزايش هست !!! پس در نمودار v-x بايد سرعت ما دائما صعود كنه

ok ??

در گزينه 3 و 4 / سرعت ما دو مرتبه نزول ميكنه (( يعني كاهش پيدا ميكنه )) پس اين دو گزينه غلطه / سرعت ما در a-v هيچوقت كاهش پيدا نميكنه پس نبايد سرعت در v-x كاهش پيدا كنه

در گزينه هاي 1 و 2 سرعت ما دائما در حال افزايشه / اما در آخر سرعت ثابت ميشه / چون در انتهايي نمودار a-v نمودار محور v رو قطع ميكنه ، پس در نهايت سرعت ثابت ميشه

اما حالا گزينه 1 يا 2 ؟؟؟ گزينه اي رو بايد انتخاب كنيم كه تعقر نمودار اون قسمت از نمودار a-v رو نشون بده كه شتاب ثابت ميشه

گزينه 2 پاسخ صحيح است چون تعقر رو به بالا هست / و سرعت آرام تر از قبل افزايش پيدا ميكنه ( چون شتاب ثابت شده )

وقتي شتاب ثابت باشه سرعت آروم تر افزايش پيدا ميكنه تا نسبت به حالتي كه شتاب متغيير + داريم

اين شرايط در گزينه 2 ملموس است .

BlackNova

عضو جدید
ببخشيد پاسخ قبل رو حذف كردم / يكم فكر كردم به اين نتيجه رسيدم

شايد اشتباه باشه هاااااا :

در طول d سرعت ما دائما در حال افزايش هست !!! پس در نمودار v-x بايد سرعت ما دائما صعود كنه

ok ??

در گزينه 3 و 4 / سرعت ما دو مرتبه نزول ميكنه (( يعني كاهش پيدا ميكنه )) پس اين دو گزينه غلطه / سرعت ما در a-v هيچوقت كاهش پيدا نميكنه پس نبايد سرعت در v-x كاهش پيدا كنه

در گزينه هاي 1 و 2 سرعت ما دائما در حال افزايشه / اما در آخر سرعت ثابت ميشه / چون در انتهايي نمودار a-v نمودار محور v رو قطع ميكنه ، پس در نهايت سرعت ثابت ميشه

اما حالا گزينه 1 يا 2 ؟؟؟ گزينه اي رو بايد انتخاب كنيم كه تعقر نمودار اون قسمت از نمودار a-v رو نشون بده كه شتاب ثابت ميشه

گزينه 2 پاسخ صحيح است چون تعقر رو به بالا هست / و سرعت آرام تر از قبل افزايش پيدا ميكنه ( چون شتاب ثابت شده )

وقتي شتاب ثابت باشه سرعت آروم تر افزايش پيدا ميكنه تا نسبت به حالتي كه شتاب متغيير + داريم

اين شرايط در گزينه 2 ملموس است .
سوال نمودار رو بر حسب a-v داده !!! پس اون فاصله ی d فاصله (مسافت ) نیست . و حتما اون زاویه های aوB کاربرد دارند !!! :D
شما گفتین در طول d سرعت در حال افزایش هست ! ما باید افزایش سرعت رو بر حسب زمان بگیم . سطح زیر نمودار a-v چیزی نیست چون شتاب تابعی از سرعت هست . خودمم هنوز به جواب قطعی نرسیدم .

black banner

عضو جدید
کاربر ممتاز
سوال نمودار رو بر حسب a-v داده !!! پس اون فاصله ی d فاصله (مسافت ) نیست . و حتما اون زاویه های aوB کاربرد دارند !!! :D
شما گفتین در طول d سرعت در حال افزایش هست ! ما باید افزایش سرعت رو بر حسب زمان بگیم . سطح زیر نمودار a-v چیزی نیست چون شتاب تابعی از سرعت هست . خودمم هنوز به جواب قطعی نرسیدم .

منظورم از اينكه گفتم در طول d مسافت نبود / منظورم بخشي از محور V ها بود كه نمودار در آن ترسيم شده

اگه دقت كنيد ، نمودار كاملا در بخش مثبت محور V رسم شده (( ربطي به زمان نداره )) مسلما سرعت كه تابعي از زمان و مكان هست در زمان و مكان ها مختلف هميشه مثبت و در حال افزايش بوده

اون آلفا و بتا هم نميدونم چيه / شايد فريب باشه ( با توجه به اينكه سوال المپياد هست ) آخه خيلي اوقات پيش مياد كه تو المپياد ها اطلاعات زيادي و بلا استفاده ميدن

حالا من بازم ميگم / شايد پاسخم غلط باشه / اين استدلال من بود

شما هم پرسش كن / صد درصد جوابش رو اينجا بزار / منم اين سوال رو پيش استاد فيزيكم ميبرم

shiva.vahed

عضو جدید
کاربر ممتاز
عزیزم گزینه ی 4 میشه
نمیدونم مشتق بلدی یا نه اما نمودار a-vمشتق نمودار x-v
تنها گزینه درست 4 هست
امیدوارم دیر بهت ج نداده باشم

(البته من خیلی وقته از فیزیک فاصله گرفتم اما معمولا 20میگرفتم ازش:biggrin: )

آخرین ویرایش:

#MaHDi#

عضو جدید
کاربر ممتاز
در تکمیل گفته های دوستم، فکر کنم گزینه 1 صحیح است، راستش من به تقعرش تمرکز نکردم ولی اگه دقت کمید در گزینه 2 ، بعد از افزایش سرعت در مرحله اولف میبینیم که در یک قسمتی سرعت ثابت شده و بعدش منحنی وار شده، در حالیکه ما فقط در ابتدا و انتهای نمودار سرعت ثابت داریم و در طول این نمودار همیشه سرعت افزایشی بوده

BlackNova

عضو جدید
عزیزم گزینه ی 4 میشه
تنها گزینه درست 4 هست

نمی دونم شما چه طوری مشتق گرفتین!! اگه میشه توضیح بدین ..اگه از X دو بار مشتق بگیریم میشه شتاب .. حالا شما باید یه طورایی انتگرال بگیرین نه مشتق که به X برسین !!!
پس اگه امکان داره جوابتون رو کامل بنویسین.

BlackNova

عضو جدید
یه چیزی !!! black banner عزیز گفتن که سرعت + هستش ! من یه تحلیلی کردم اگر نمودار رو به 3 قسمت تقسیم کنیم ، قسمت اول با افزایش سرعت V شتاب هم افزایش یافته : a.V >0 ,در همه حالات همین طوریه . اما در قسمت دوم ، با افزایش سرعت شتاب ثابت مونده پس در نمودار سرعت -مکان باید سرعت تغییرات (یعنی افزایش نسبی کمتری )داشته باشه .. هیچ کدوم از گزینه ها رو نمی گم . تا مطمئن شم . شما هم کمک کنین .ممنمون

mec1386

عضو جدید
کاربر ممتاز
با تو جه به اینکه dx=vdt و a=dv/dt حال میایم dt رو حساب میکنیم و تو رابطه اول جایگذاری میکنیم(dt=dv/a) در نتیجه داریم:

dv/dx=a/v

ورابطه بین سرعت وشتاب رو هم که با توجه به نمودار دارید

a=tan(a)*v که معادله خط هست

a=const

پس با یه انتگرال گیری ساده میشه نمودار رو حساب کرد

که فکنم میشه گزینه 1

آخرین ویرایش:

jaky

عضو جدید
عزیزم گزینه ی 4 میشه
تنها گزینه درست 4 هست

سلام دوست من، شما همون چون از فیزیک فاصله گرفتی ترجیها اگه جوابی هم میگی، یکم شکو تردید داخلش بزار، چون کاملا اشتباه بود ;)

منظورم از اينكه گفتم در طول d مسافت نبود / منظورم بخشي از محور V ها بود كه نمودار در آن ترسيم شده

اگه دقت كنيد ، نمودار كاملا در بخش مثبت محور V رسم شده (( ربطي به زمان نداره )) مسلما سرعت كه تابعي از زمان و مكان هست در زمان و مكان ها مختلف هميشه مثبت و در حال افزايش بوده

اون آلفا و بتا هم نميدونم چيه / شايد فريب باشه ( با توجه به اينكه سوال المپياد هست ) آخه خيلي اوقات پيش مياد كه تو المپياد ها اطلاعات زيادي و بلا استفاده ميدن

حالا من بازم ميگم / شايد پاسخم غلط باشه / اين استدلال من بود

شما هم پرسش كن / صد درصد جوابش رو اينجا بزار / منم اين سوال رو پيش استاد فيزيكم ميبرم
دوست عزیز، باریکلا، جواب خوبی گفتی، و دقتی که راجب تقعر داشتی، از همه عالی تر بود. همین دقتو تو کارات ادامه بده.

در تکمیل گفته های دوستم، فکر کنم گزینه 1 صحیح است، راستش من به تقعرش تمرکز نکردم ولی اگه دقت کمید در گزینه 2 ، بعد از افزایش سرعت در مرحله اولف میبینیم که در یک قسمتی سرعت ثابت شده و بعدش منحنی وار شده، در حالیکه ما فقط در ابتدا و انتهای نمودار سرعت ثابت داریم و در طول این نمودار همیشه سرعت افزایشی بوده
دوست عزیز، دقت شما خیلی عالی هست، فقط بیش از حد زیاد;)، راستی تو نمودار گزینه 1 هم بالاش یه تیکه سرعت ثابت میشه;)، نه همون 2، بخاطر تقعر هست، که خیلی مهم هست. گزینه 1 به هیچ وجه درست نیست، چون شتاب میبینیم که یه جایی ثابت میشه، و امکان نداره که تو شتاب ثابت بشه رشد سرعت نسبت به مکان، با توجه به اینکه شتاب ضریب درجه دو زمان در فرمول مکان هست، تقعرش رو به پایین بشه، دیگه اون خط کوچیکه رو پیراهن عثمان نمیکنن وقتی چیز واضحی داریم;)
با تو جه به اینکه dx=vdt و a=dv/dt حال میایم dt رو حساب میکنیم و تو رابطه اول جایگذاری میکنیم(dt=dv/a) در نتیجه داریم:

dv/dx=a/v

ورابطه بین سرعت وشتاب رو هم که با توجه به نمودار دارید

a=tan(a)*v که معادله خط هست

a=const

پس با یه انتگرال گیری ساده میشه نمودار رو حساب کرد

که فکنم میشه گزینه 1
خوب شما یه سری چیزای درست رو در جای غلط استفاده کردی، شتاب ما ثابت نیست، با 1 تابع هم عمل نمیکنه، 3 تا تابع داره. و بنابر این اون رابطه دیفرانسیلی که براش نوشتی غلط هست. و در نتیچه جواب شما غلط...
اگه میخوای این کارو انجام بدی باید تابع 3 ضابطه ای بنویسی و بعد کاراتو انجام بدی، بعد میبینی که تو 2 جا a شما ثابت نیست که میگی const ، بیشتر دقت کن;)

moteasefane soalo kheili dir didam vali fekr konam gozine2 mishe.age iekam tajzieh tahlil konim be rahati be javab miresim.

موافقم!

و در پایان، جواب همون گزینه 2 هست، نیازی به راه ریاضی نداره، چون اون 3 تا حتما غلط هستن. ولی اگه خواستین، بگین براتون راه حل رو آپلود کنم.
(هدایتی ترم آخر کارشناسی فیزیک)