عزیزم گزینه ی 4 میشه
نمیدونم مشتق بلدی یا نه اما نمودار a-vمشتق نمودار x-v
تنها گزینه درست 4 هست
امیدوارم دیر بهت ج نداده باشم
(البته من خیلی وقته از فیزیک فاصله گرفتم اما معمولا 20میگرفتم ازش

)
سلام دوست من، شما همون چون از فیزیک فاصله گرفتی ترجیها اگه جوابی هم میگی، یکم شکو تردید داخلش بزار، چون کاملا اشتباه بود
منظورم از اينكه گفتم در طول d مسافت نبود / منظورم بخشي از محور V ها بود كه نمودار در آن ترسيم شده
اگه دقت كنيد ، نمودار كاملا در بخش مثبت محور V رسم شده (( ربطي به زمان نداره )) مسلما سرعت كه تابعي از زمان و مكان هست در زمان و مكان ها مختلف هميشه مثبت و در حال افزايش بوده
اون آلفا و بتا هم نميدونم چيه / شايد فريب باشه ( با توجه به اينكه سوال المپياد هست ) آخه خيلي اوقات پيش مياد كه تو المپياد ها اطلاعات زيادي و بلا استفاده ميدن
حالا من بازم ميگم / شايد پاسخم غلط باشه / اين استدلال من بود
شما هم پرسش كن / صد درصد جوابش رو اينجا بزار / منم اين سوال رو پيش استاد فيزيكم ميبرم
دوست عزیز، باریکلا، جواب خوبی گفتی، و دقتی که راجب تقعر داشتی، از همه عالی تر بود. همین دقتو تو کارات ادامه بده.
در تکمیل گفته های دوستم، فکر کنم گزینه 1 صحیح است، راستش من به تقعرش تمرکز نکردم ولی اگه دقت کمید در گزینه 2 ، بعد از افزایش سرعت در مرحله اولف میبینیم که در یک قسمتی سرعت ثابت شده و بعدش منحنی وار شده، در حالیکه ما فقط در ابتدا و انتهای نمودار سرعت ثابت داریم و در طول این نمودار همیشه سرعت افزایشی بوده
دوست عزیز، دقت شما خیلی عالی هست، فقط بیش از حد زیاد

، راستی تو نمودار گزینه 1 هم بالاش یه تیکه سرعت ثابت میشه

، نه همون 2، بخاطر تقعر هست، که خیلی مهم هست. گزینه 1 به هیچ وجه درست نیست، چون شتاب میبینیم که یه جایی ثابت میشه، و امکان نداره که تو شتاب ثابت بشه رشد سرعت نسبت به مکان، با توجه به اینکه شتاب ضریب درجه دو زمان در فرمول مکان هست، تقعرش رو به پایین بشه، دیگه اون خط کوچیکه رو پیراهن عثمان نمیکنن وقتی چیز واضحی داریم
با تو جه به اینکه dx=vdt و a=dv/dt حال میایم dt رو حساب میکنیم و تو رابطه اول جایگذاری میکنیم(dt=dv/a) در نتیجه داریم:
dv/dx=a/v
ورابطه بین سرعت وشتاب رو هم که با توجه به نمودار دارید
a=tan(a)*v که معادله خط هست
a=const
پس با یه انتگرال گیری ساده میشه نمودار رو حساب کرد
که فکنم میشه گزینه 1
خوب شما یه سری چیزای درست رو در جای غلط استفاده کردی، شتاب ما ثابت نیست، با 1 تابع هم عمل نمیکنه، 3 تا تابع داره. و بنابر این اون رابطه دیفرانسیلی که براش نوشتی غلط هست. و در نتیچه جواب شما غلط...
اگه میخوای این کارو انجام بدی باید تابع 3 ضابطه ای بنویسی و بعد کاراتو انجام بدی، بعد میبینی که تو 2 جا a شما ثابت نیست که میگی const ، بیشتر دقت کن
moteasefane soalo kheili dir didam vali fekr konam gozine2 mishe.age iekam tajzieh tahlil konim be rahati be javab miresim.
موافقم!
و در پایان، جواب همون گزینه 2 هست، نیازی به راه ریاضی نداره، چون اون 3 تا حتما غلط هستن. ولی اگه خواستین، بگین براتون راه حل رو آپلود کنم.
(هدایتی ترم آخر کارشناسی فیزیک)