گوشت گوسفند بخوریم یا گوشت گوساله؟
گوشت قرمز منبع خوبی از پروتئین و مواد معدنی به خصوص آهن است.
گوشت قرمز منبع خوبی از پروتئین و مواد معدنی به خصوص آهن است.
گوشت گوسفند و گوساله هر دو گوشت قرمز هستند و از نظر ارزش پروتئینی، تفاوت چندانی با هم ندارند. معمولا رنگ گوشت گوسفند، قرمز روشن و رنگ گوشت گوساله و گاو قرمز پررنگ است. اگرچه گوشت گوسفند و گوساله از نظر ارزش غذایی بهخصوص مقدار آهن تفاوتی با هم ندارند اما به دلیل اینكه گوشت گوسفند بافت ترد و نرمتری دارد و سریعالهضمتر است، بیشتر افراد به مصرف آن گرایش دارند. البته بافت داخلی و بیرونی گوشت گوسفند چربی بیشتری نسبت به گوشت گوساله دارد و به همین دلیل كسانی كه به چاقی، چربیخون و فشارخون بالا مبتلا هستند، باید كمتر آن را در برنامه غذاییشان بگنجانند بهخصوص افرادی كه دچار چربی خون از نوع كلسترول بالا هستند، نه تریگلیسرید. البته این افراد باید در وهله اول مصرف گوشت گوسفند و سپس گوساله را كاهش دهند. كسانی هم كه دچار نارسایی كلیوی هستند در مصرف گوشت قرمز محدودیت دارند. اگرچه مصرف گوشت گوسفند در افراد مبتلا به اسیداوریك بالا، نقرس یا سنگهای كلیوی از نوع اسیداوریكی، ممنوع نیست اما این بیماران هم باید مصرف آن را محدود و بهتر است بیشتر از گوشت سفید استفاده كنند.