گفتار درمانی بیماران سکته مغزی با پالس مغناطیسی

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]

[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - علمي
کد خبر: 92041408313
جمعه ۱۴ تیر ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۲



تحریک مغزی غیر تهاجمی می‌تواند عملکرد زبانی و گفتاری بیماران دچار سکته مغزی را بهبود دهد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بین 20 تا 30 درصد افرادی که دچار سکته مغزی می شوند از اختلال تکلم یا آفازی (aphasia) رنج می برند که باعث نقص در زبان از جمله خواندن، نوشتن و صحبت کردن می‌شود.

این مشکل به دلیل وقوع سکته در بخشی از مغز که کنترل زبان و تکلم را بر عهده دارد، روی می‌دهد.

پزشکان روش درمانی جدید تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال (TMS) را بر روی 24 بیمار مبتلا به سکته مغزی با درجات مختلف آفازی در بیمارستان توانبخشی Rehonova‌ و مرکز تحقیقات عصبی موسسه ماکس پلانک آلمان مورد آزمایش قرار دادند که 11 نفر در این گروه تحت تحریک ساختگی قرار گرفتند.

دستگاه تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال (TMS) یک سیم پیچ مغناطیسی است که با تحریک مغزی با شدت کم، موجب انقباض عضلانی در قشر حرکتی مغز می شود.

در این روش 20 دقیقه تحریک مغزی غیر تهاجمی در کنار 45 دقیقه گفتار درمانی در یک دوره 10 روزه برای بیماران دچار سکته مغزی انجام شد.

نتایج به دست آمده نشان می دهد، بهبود قدرت تکلم بیماران تحت درمان با دستگاه TMS سه برابر بیشتر از بیماران بدون دریافت این شیوه درمانی است.

به گفته متخصصان، تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال (TMS)‌ از بیشترین تأثیر بر بهبود علائم آفازی برخوردار است و در آینده نزدیک با ترکیب گفتار درمانی و تحریک مغزی غیر تهاجمی می توان به بیماران سکته مغزی برای بازگشت سریع تر به زندگی کمک کرد.

نتایج این تحقیق در مجله Stroke انجمن قلب آمریکا منتشر شده است.

انتهای پیام
 
بالا