دکتر محمد رضوانی
در گفت و گو با خبرنگار سلامت نیوز گفت:«برای از بین بردن موهای زاید می توان از دو روش موقت و دائمی استفاده کرد.
از بین بردن موهای زاید از طریق روش موقت در واقع شامل همان روش استفاده از تیغ، اپیلاسیون یا کندن موها و نیز روش موزدایی با استفاده از مواد شیمیایی است.»
وی ادامه داد:«جهت از بین بردن موهای زاید با استفاده از تیغ تاکید بر عدم استفاده از تیغ در جهت خلاف رویش موها است چرا که موجب ایجاد موهای زیرپوستی و بروز جوش های التهابی می شود که در نتیجه لکه هایی بر روی پوست فرد ایجاد می شود.
استفاده از روش اپیلاسیون برای از بین بردن موهای زاید در افرادی که موهای فر و یا پوست بسیار نرم نداشته باشند مشکلی ایجاد نمی کند اما استفاده از این روش برای افرادی که موهای پیچ خورده دارند موجب ایجاد موهای زیرپوستی در فرد می شود و استفاده از مواد شیمیایی نیز برای افرادی که پوست حساسی ندارند روش مناسبی جهت از بین بردن موهای زاید است. »
این متخصص پوست و مو افزود:« از جمله روش های دائمی جهت از بین بردن موهای زاید می توان به الکترولیز و لیزر اشاره کرد که روش الکترولیز به دلیل زمان بر بودن و اذیت بسیار فرد روش چندان مناسبی نیست اما استفاده از لیزر جهت از بین بردن موهای زاید حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد اثر بخشی دارد روش مناسبی جهت از بین بردن موهای زاید است و حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد از موهای باقیمانده نازک تر شده و معمولا افراد از این روش نتایج مطلوبی کسب می کنند.»
گردآوری: تهران۹۸
منبع: سلامت نیوز
----------------------------------------------------------------------------
عوارض موم انداختن:
1-درد 2- سوختگي با موم داغ 3- حساسيت تماسي با موم يا پارچه 4- انتقال عوامل بيماريزا 5- فولکوليت و سودوفلوليکوليت 6- خونريزي و کبودي 7- کهير فشاري 8- پارگي پوست 9- برآمدگي هاي قرمز در سطح پوست 10- فرو رفتن موها بداخل پوست 11- تغيير رنگ قهوه اي محل رويش موها توصيه مي شود حتماً قبل از انجام کار به جهت رويش آنها توجه شود تا احتمال فرو رفتن موها به داخل پوست و التهاب و چرکي شدن متعاقب آن که اصطلاحاً فوليکوليت گفته مي شود به حداقل برسد. موارد بسياري ديده مي شود که بدنبال اين فوليکوليت ها و فرورفتگي مو به داخل پوست فرد با موهاي فرو رفته را دست کاري کرده و سعي در بيرون آوردن آنها مي کند که همين امر منجر به التهاب بيشتر شده و در نهايت قهوه اي شدن محل که ممکن است براي مدتهاي طولاني باقي بماند ايجاد شود.
حتماً حرارت موم قبل از تماس با بدن کنترل گردد. احتمال حساسيت به پارچه، کاغذ و خود موم ممکن است وجود داشته باشد که به صورت قرمزي، خارش، تورم و حتي ايجاد تاول مي تواند بروز نمايد.
اما يکي از مهمترين عوارضي که بطور شايعي امروزه ديده مي شود انتقال عوامل بيماري زا است. مکرراً ديده شده است که زگيل خصوصاً در ناحيه تناسلي بدليل استفاده از کاردک، موم يا ظرف مشترک انتقال پيدا مي کند. همينطور ويروسي به نام مولوسکوم کانتجيوزوم وجود دارد که مي تواند در اثر وسايل مشترک منتقل گردد.
انتقال قارچ هاي سطحي پوست، عفونت هاي باکتريال هپاتيت هاي ويروسي و ايدز نيز امکانپذير است. پس حتماً توجه شود که از ظرفهاي يک بار مصرف، موم جداً با کاردک و پارچه مجزا براي هر فرد استفاده گردد و اين به طور روتين در آرايشگاه ها بايد انجام گيرد.
بهتر است در مناطقي که موهاي کلفت و پوست حساس دارند مثل مناطق تناسلي و زير بغل به جاي پارچه يا زرورق و کاغذ از پدهاي مخصوص استفاده گردد در کل پارچه هاي مصرفي بهتر است از انواع هيپوآلرژيک باشند و جنس خيلي خشن نداشته باشند.
برخي از پزشکان موم انداختن را در افراد ديابتيک، مبتلايان به وريدهاي واريسي يا آنهايي که گردش خون محيطي ضعيفي دارند توصيه نمي کنند زيرا در اين افراد احتمال عفونت بالاتر است.
کساني که تحت درمان با داروهاي لايه برداري مثل رتين A، ترتينونين با ايزوترتينونين و ديفرين هستند بدليل اينکه پوستشان راحت تر دچار پارگي و شکنندگي مي شود بهتر است از موم انداختن استفاده نکنند. و در نهايت از موم انداختن در مناطق مبتلا به زگيل، مولوسکوم، عفونتهاي قارچي و باکتريايي، خال يا پوست تحريک شده، شکاف دار و آفتاب سوخته بايد اجتناب نمود.
منبع:فصل نامه بهداشت پوست و مو(شماره 21)
-------------------------------------------------------------------------------------------
روشهاي موقت از بين بردن موها :
1- تراشيدن موها (shaving) : با تراشيدن موها مرحله رويش موها تغيير نمي كند. موهاي جديد ساختمان قبلي خود را خفظ مي كنند ولي موهاي كوتاه تر نسبت به موهاي بلندتر انعطاف پذيري كمتري دارند.
زماني كه انتهاي موي در حال رشد از پوست خارج مي شود به علت ضخيم بودن انتهاي ان نسبت به قبل تصور اشتباه ايجاد مي شود كه موي جديد ضخيم تر از قبل است. اين نوع از بين بردن موها به دو صورت مرطوب يعني به كمك تيغ و خشك كه با كمك الكتريكي استفاده مي شود. تقسيم بندي مي شود. در روش تراشيدن مرطوب مشكلاتي مثل تحريك پوست، ايجاد زمينه اي براي بيماريهاي پوستي، زگيل، درد زخم و فوليكوليت ديده مي شود. در صورت مصرف فرآورده هايي كه قبل و بعد از تراشيدن موضع مورد استفاده قرار مي گيرد، به علت حساسيت به نوري كه ايجاد مي شود ممكن است پيگمانتاسيون پوستي مشاهده شود. در صورتي كه عمل تراشيدن خلاف جهت خواب مو باشد، مو به داخل پوست رشد خواهد كرد. اگر موها تمايل به برگشت به سطح پوست را داشته باشند. اين حالت تشديد مي شود. از عوارض آن مي توان به التهاب در اطراف محل درد و موها و به وجود آمدن اسكار اشاره كرد.
2- استفاده از ساينده : كه چيزي شبيه كاغذ سمباده است و در گذشته از آن استفاده مي شد ولي روش مناسبي نيست و از ان استفاده نمي شود.
3- اپيلاسيون (Epilation) : اشكال متفاوتي دارد از جمله :
الف- كندن موها (plucking): كندن موها اثري بر روي رشد قطر و يا طول مو ندارد. كندن موها روشي است كه به مرور زمان مي تواند فوليكول مو را ضعيف كند و شايد بتدريج بتواند باعث كاهش موا و از بين رفتن آنها شود. اين روش بيشتر در مناطق محدود (مثل ابرو) استفاده مي شود. هر چند اين روش ساده و راحت است ولي مي تواند ايجاد پسوروفوليكوليت، هيپرپيگمانتاسيون وگاهي اسكار شود.
ب- موم انداختن (Waxing) : يكي از روشهاي قديمي است. موم باعث مي شود موها از ريشه كنده شوند. بوسيله موم مي توان منطقه وسيعي از پوست را با يك حركت سريع از موها پاكسازي كرد. اين روش دردناك است. مزيت اين روش آن است كه اثري نسبتا طولاني دارد و 3 هفته طول مي كشد تا موها مجددا رشد كنند ولي از عوارض ان سودوفوليكوليت و هيپرپيگمانتاسيون پس از التهاب است.
ج- Epilady : از نظر مكانيسم شبيه موم انداختن است.
4- اپيلاسيون (Depilation) : كه با كمك اپيلاتورهاي شيميايي به شكل كرم پودر لوسيون و يا غيره استفاده مي شود. اين مواد با توجه به نوع ماده بكار رفته و ميزان خشونت موهاي روي پوست به مدت 15-3 دقيقه قرارداده مي شود. همه اين مواد با اثر تخريبي كه بر روي باندهاي دي سولئيدي دارند و بخصوص آن دسته كه بر روي اثر مي گذارند. باعث گسيختگي در ساختمان پروتئين موها مي شوند و بدين ترتيب موها از پوست جدا مي شوند. اثر اين مواد تا 2 هفته باقي مي ماند و همچنين موهايي كه مجددا رشد مي كنند به آن ميزان كه معاقب تراشيدن مشاهده مي شود، خشن نيستند. اين روش نيز هر دو هفته يكبار بايد تكرار گردد. روشاي پايدار رفع مو شامل الكتروليز، فتوديناميك تراپي و ليزر است.
فوليكوليت به التهاب فوليكولهاي مو گفته مي شود. شكل التهابي اين مشكل بسته به علت آن متفاوت است. التهاب مي تواند سطحي و يا با درگيري سطح و عمق فوليكول باشد. فوليكوليت عمقي غالبا ضايعات مزمني هستند كه در اثر دستكاري ضايعات سطحي ايجاد مي شوند. فوليكوليت در اثر التهاب فوليكول مو در اثر عفونتهاي مختلف و يا آسيب به فوليكول مو و بسته شدن دهانه آن رخ مي دهد.
در معاينه ضايعات فوليكوليت سطحي غالبا پاپول و يا پوسچول (جوشهاي چركي) با زمينه التهابي و قرمز هستند كه در مركز آنها يك مو وجود دارد اگر چه هميشه ممكن است مو مشخص نباشد. ضايعات عميق تر غالبا بزرگتر و دردناكند و بيشتر در محلهايي كه تراشيده مي شوند، ديده مي شود.
اين ضايعات در تمام مكانهاي مودار بدن ديده مي شوند ولي نقاطي كه بيشتر درگير هستند شامل صورت، سر، ران، زيربغل و نواحي اينگونيال هستند. در افراديكه به مدت طولاني تحت درمان آنتي بيوتيك قرار مي گيرند، فوليكوليت گرم منفي رخ مي دهد اين ضايعات غالبا بصورت جوشهاي چركي كوچكي هستند كه بيشتر در اطراف بيني ديده مي شود و به سمت چانه و گونه پيش مي رود.
ضايعات اغلب بدنبال عفونت، سايش و يا ساير موارد آسيب به فوليكول مو، تعريق بيش از حد و بسته شدن دهانه فوليكول ديده مي شود. ولي اغلب موارد ممكن است بدون علت باشد. در افراديكه ايمني بدن ضعيف تر است متعاقب آسيب پوستي اين ضايعات ديده مي شود.
درمان :
براي فوليكوليت سطحي عود كننده و بدون عارضه، استفاده از يك صابون آنتي باكتريال و شستشوي مناسب كافي است ولي براي اشكال عود كننده و راجعه و ضايعات عمقي كه عفونت روي آن سوار شده است، درمان آنتي بيوتيك موضعي و خوراكي سودمند است. در صورتيكه فرد به درمان دارويي پاسخ ندهد، بايد اشكال ديگر فوليكوليت بررسي شود. اگر فوليكوليت مقاوم به درمان است، پماد موپيروسين 2 بار در روز براي مدت 5 روز مي تواند استافيلوكوك اورئوس را كنترل كند.
محلول موضعي آنتي بيوتيك اولين خط درمان است. محلول موضعي اريترومايسين 2% غالبا موثر است در صورتيكه كندن مو با اين روش منجر به ايجاد ضايعات فوليكوليت مي شود، بهتر است روش از بين بردن موهاي زائد تغيير كند و از روش ليزر يا shaving استفاده شود.
نقل از هفته نامه سلامت
drnilforoushzadeh.ir
------------------------------------------------------------------------------
همه چیز درباره ی اپی لیدی
یکی از روش های رایج زدودن موهای دست، پا و گاهی هم موهای صورت و ناحیه ی کشاله ران، استفاده از دستگاه اپی لیدی است.
دکتر بهروز باریک بین، متخصص پوست و مو وعضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره ی اپی لیدی به هفته نامه سلامت این گونه می گوید:
این دستگاه در زدودن موها کاملا موثر است، اما بر خلاف لیزر درمانی باعث کاهش دایمی موها نمی شود بلکه بسته به نوع دستگاه و حالتی که انتخاب می شود، می تواند موها را بکند(اپیلاسیون نماید) یا آن ها را قطع کند(مثل تیغ).
امروزه دستگاه های بسیار ظریفی ساخته شده اند که می توانند موهای خیلی کوتاه را هم بردارند. این دستگاه ها محور چرخنده ای دارد که به واسطه ی طراحی جالبی که در آن به كار رفته، با گیره هایی موها را گیر می اندازد و آن ها را از ریشه می کنند؛ شبیه به کاری که در بند انداختن یا اپیلاسیون با موم گرم انجام می شود. بنابراین استفاده از دستگاه اپی لیدی روشی موقتی در زدودن موهای بدن است، نه روشی دایمی.
البته بعضی ها پساز استفاده از دستگاه اپی لیدی دچار حساسیت پوستی و علایمی مانند گرمی، قرمزی و خارش می شوند. برای این افراد راه کارهایی وجود دارد که این علایم حساسیت به حداقل برسد:
* بهتر است همیشه اپی لیدی را بعد از حمام یا دوش گرفتن با آب گرم مایل به داغ استفاده كنید. آب داغ باعث باز شدن روزنه ی موها در پوست شده و ریشه ی موها را آرام و راحت می كند و لذا مو راحت تر از ریشه کنده می شود.
یادتان باشد که دستگاه اپی لیدی یک دستگاه الکترونیکی است و نباید آب به آن بخورد؛ زیرا خراب خواهد شد.
* حرکت دستگاه باید به سمت جهت رویش موها باشد، بر خلاف زدودن موها توسط تیغ که نیاز به حرکت تیغ در خلاف جهت رویش موها دارد.
اپی لیدی به گونه ای طراحی شده که در جهت رویش موها بهتر کار می کند.
راهنمای خرید و استفاده از اپی لیدی
دکتر گلرخ ثریا در این باره، 12 نکته ی زیر را یادآوری می کند:
باتری دار بهتر است یا برقی؟
این نکته ی خیلی مهمی است که باید هنگام خرید اپی لیدی به خاطر داشته باشید. معمولا این وسایل در دو نوع برقی و باتری دار در بازار موجود هستند. انواعی که با باتری قابل شارژ کار می کنند برای مسافرت مناسب تر هستند ولی به خاطر داشته باشید قبل از اولین استفاده از این وسیله باید باتری آن را 8 تا 12 ساعت شارژ کنید و همواره به یاد داشته باشید که قبل از استفاده، دستگاه شما شارژ داشته باشد.
تیغه ها درست می چرخند؟
بعد از برداشتن درپوش اپی لیدی، به حرکت تیغه ها دقت کنید تا حرکتی درست و در جهت مناسب داشته باشند تا به پوست شما آسیبی وارد نکنند. اگر تیغه ها درست نمی چرخند، تا تعمیر کامل دستگاه از آن استفاده نکنید.
مرطوب کننده، ممنوع!
فراموش نکنید قبل از برداشتن موها با اپی لیدی باید پوست تان را از هرگونه آلودگی پاک کنید. می توانید محصولات مناسب پوست تان را به کار ببرید. بهتر است قبل از استفاده از دستگاه موکن، موها با آب گرم یا ولرم مرطوب شده باشد. یک شگرد دیگر برای بهتر عمل کردن اپی لیدی این است که قبل از استفاده از آن موهای تان را در جهت خلاف جهت رویش مو، لیف بزنید. این عمل باعث می شود موها از حالت خوابیده روی پوست خارج شوند و بهتر به وسیله دستگاه گرفته و برداشته شوند. درست قبل از استفاده از اپی لیدی پوست و موی تان را خشک کنید و از هیچ گونه مرطوب کننده، لوسیون یا پودر روی پوست تان استفاده نکنید چون موها به هم می چسبند و به وسیله دستگاه گرفته نمی شوند.
کشیدن پوست یادتان نرود:
برای این که موها بهتر و راحت تر کنده شوند، پوست تان را بکشید. این کار را می توانید با کشیدن پوست تان زیر انگشتان تان انجام دهید. اپی لیدی را با اندکی زاویه قبل از روشن کردن روی پوست تان بگذارید. به آرامی اپی لیدی را در شکل های دایره ای روی پوست تان سُر دهید و از اعمال فشار خیلی زیاد هم خودداری کنید. در هنگام استفاده از اپی لیدی روی نواحی حساس بدن تان دقت کنید (مانند داخل بازو و پشت زانو) در این حالت بهتر است عضو را به صورت افقی نگه دارید و از اپی لیدی استفاده کنید.
از ضد حساسیت استفاده کنید:
اگر شما اصرار دارید که بلافاصله پس از استفاده از اپی لیدی از کِرِم های مرطوب کننده استفاده کنید، انواعی را انتخاب کنید که مخصوص پوست های حساس هستند و از التهاب و برافروختگی و حساسیت پوست شما پس از استفاده از این وسیله پیشگیری می کنند.
استفاده از ویتامین E خالص هم خوب است، چرا كه باعث التهاب پوست نمی شود و ازطرفی هم باعث بهبود سایش های خفیف پوستی در اثر تماس تیغه های دستگاه با پوست می شود. اگر التهاب پوست شما بیش از 24 ساعت باقی ماند، با پزشک تماس بگیرید.
اپی لیدی را تمیز کنید:
این خیلی مهم است که اپی لیدی تان را بلافاصله پس از مصرف تمیز کنید. یک مسواک بردارید و موهای اضافی درون آن را بیرون کنید. سپس درپوش آن را روی تیغه ها بگذارید.
بعد از حمام استفاده کنید:
بهتر است اپی لیدی را درست پس از خارج شدن از حمام استفاده کنید چون آب گرم باعث می شود موهای شما از ریشه شل شوند، منافذ پوست شما باز شوند و به این ترتیب موها خیلی راحت تر کنده شوند. فراموش نکنید اپی لیدی یک دستگاه برقی است، بنابراین آن را در حمام و یا در مجاورت آب استفاده نکنید چون خطر برق گرفتگی وجود خواهد داشت.
وقتی موها جوانه بزنند:
برای استفاده از اپی لیدی لازم نیست شما مدت خیلی زیادی صبر کنید. کافی است موهای زاید اندکی جوانه بزنند. فراموش نکنید موها در این اندازه به بهترین نحو جذب دستگاه اپی لیدی می شوند. اگر موها خیلی بلند باشند برداشتن آن ها با این دستگاه دشوار خواهد بود.
جلوی التهاب پوست را بگیرید:
در برخی از انواع دستگاه های اپی لیدی، کرم های مخصوص وجود دارد که باید آن را بلافاصله پس از مصرف دستگاه روی موضع بمالید تا از التهاب پوست جلوگیری کنید. توصیه ما این است که اگر اپی لیدی شما از انواع معتبر است، می توانید با خیال آسوده از این کرم های ضد حساسیت، بلافاصله پس از استفاده از اپی لیدی، استفاده کنید.
وسیله ای کاملا شخصی است؛ قرض ندهید:
گر چه اپی لیدی را می توان با محلول های ضد عفونی کننده، پاک کرد و تعداد باکتری های سطح آن را کاهش داد ولی این وسیله، وسیله ای کاملا شخصی است چون هنگامی که موها از ریشه کنده می شوند، ممکن است توام با اندکی خون ریزی باشد و امکان انتقال بیماری های ایدز و هپاتیت از طریق استفاده مشترک از این وسیله وجود خواهد داشت. فراموش نکنید این میکروب ها فقط از طریق استریل کردن از بین می روند و شما نمی توانید این دستگاه را استریل کنید.
حساس ها مراقب باشند:
پوست بعضی افراد فوق العاده حساس است و پس از کندن موها از ریشه به وسیله ی این دستگاه دچار حساسیت های شدید می شود البته مقداری حساسیت پس از استفاده از اپی لیدی طبیعی است ولی اگر در روزهای پس از استفاده از این وسیله، همواره پوست شما دانه دانه های قرمزی داشت، باید استفاده از این وسیله را کنار بگذارید و به سراغ روش های دیگر حذف موهای زاید بروید.
انواع ارتعاشی را امتحان کنید:
گاهی برخی از انواع دستگاه های موکن دارای بخش هایی هستند که باعث وارد آمدن لرزش هایی به پوست و مو می شوند و این باعث می شود موها مستقیم شده و راحت تر به وسیله این دستگاه برداشته شوند.
اگر شما با کندن موها با استفاده از این دستگاه مشکل دارید، توصیه ی ما این است که این انواع را امتحان کنید.
tebyan
-------------------------------------------------------------------------
کرم های موبر
میتوانید از کِرِمهای موبر استفاده کنید.کلا مواد موبر هم کارایی همان تیغ را دارد و همین طور برای صورت اصلا توصیه نمی شود.
چسب سفیدکننده(دکلره)
برای دکلره صورت می توانید از جولین استفاده کنید مخصوصا با الوورا دارش یا تی تری که کمتر به کسی حساسیت می دهد.
بند انداختن و استفاده از موم ( وکس کردن )
استفاده از بند یا وکس(موم) درست است درد آور است ولی اگر همیشه این کار را بکنید موها کم پشت تر می شوند و درد کمتر و کمتر می شود.(الوورا یا جنتامکسین به صورت ژل و کرم در بازار موجود است. که یکی از مواد پرمصرف سالنهای زیباییست. معمولا برای بعد از بند و وکس از ان استفاده میشود)
الکترولیز
الکترولیز، روشی برای از بین بردن دایمی موهای زاید است که در آن، ریشه مو به وسیله جریان الکتریکی تخریب میشود.در این روش، سوزن سیمی خیلی نازکی به مجرای فولیکول مو وارد میشود و به سمت فولیکول پیش میرود تا به ریشه مو برسد. سپس جریان الکتریکی از طریق سوزن عبور و ریشه را تخریب میکند و مو را از بین میبرد و به این ترتیب، مو به راحتی برداشته میشود…
یکی از مزایای الکترولیز این است که اگر درست انجام بگیرد نتیجهاش دایمی است اما به هیچ وجه روش ایدهآلی نیست. معایبی نیز دارد که قبل از شروع درمان باید به دقت در نظر گرفته شوند. الکترولیز روشی است کند، کسلکننده و پرخرج که باید هر مو جداگانه تخریب شود. اگر افزایش موی وسیعی دارید، برای رسیدن به نتیجه قابلقبول، دو، سه یا چند سال درمان هفتگی یا دوهفتهای لازم است. حتی درمان، چند ماه طول میکشد تا نواحی محدود لب بالا و چانه موبرداری شود و به این جهت الکترولیز برای از بین بردن موهای نواحی بزرگ مثل بازو و ساق پا توصیه نمیشود. اکثر موها بیش از یک جلسه درمان لازم دارند تا نتیجه دایمی به دست آید. کارشناسان ارزیابی میکنند که حتی اگر الکترولیز توسط افراد ماهر انجام گیرد حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد رشد مجدد مو طبیعی است.
لیزر
اما درمورد لیزر موهای زائد باید نکاتی را متذکر شد تا اولاً انتظار زیاده از حد از این روش نداشت و ثانیاً اثرات مفید آن مشخص گردد . لیزرهای از بین برنده موهای زائد معمولاً با اثر برملانین یا همان رنگدانه اصلی پوست ومو باعث تخریب فولیکول یا همان ریشه مو می شوند . بنابراین هرچقدر موهای زائد مشکی تر باشد اثر لیزرها نیز برمو بیشتر است و هرچقدر رنگدانه پوست کمتر باشد عوارض احتمالی لیزر نیز کمتر است . بنابراین بهترین پوست ومو برای لیزر موی زائد موی مشکی وپوست سفید می باشد
عوارض لیزرهای موی زائد شامل لکه های پررنگ پوست می باشد که بسیارنادر بوده ودرصورتی که نکات ذکر شده رعایت گرددوانتخاب بیمار و طول موج و انرژی استفاده شده جهت وی صحیح باشد چنین اتفاقی نخواهد افتاد . گاهی لکه های حلقوی درمحل لیزر ایجاد می شود که این خونمردگیها معمولاً پس از مدت کوتاهی برطرف می شود وجای نگرانی وجود ندارد .
تعداد جلسات لیزرمعمولاً حدود ۶ جلسه می باشد که البته دربرخی افراد این تعداد ممکن است کمتر ویا بیشتر باشد .
منبع : زیبا شو دات کام