باسلام و عرض ادب
دوستان ، بنده همیشه در کنترل drift سازه های فولادی در جهتی که قاب خمشی باشه با مشکل مواجه میشم . و معمولا در جهتی که قاب خمشی هست drift جواب نمیده ؟؟
وقتی هم که مقاطع و تغییر میدم برای حل این مشکل ، طرح غیراقتصادی میشه .
ممنون میشم نظردوستان رو بدونم
باسلام و عرض ادب
دوستان ، بنده همیشه در کنترل drift سازه های فولادی در جهتی که قاب خمشی باشه با مشکل مواجه میشم . و معمولا در جهتی که قاب خمشی هست drift جواب نمیده ؟؟
وقتی هم که مقاطع و تغییر میدم برای حل این مشکل ، طرح غیراقتصادی میشه .
ممنون میشم نظردوستان رو بدونم
سازه شما چند طبقه هست دوست عزيز ؟ مقطع ستون چه پروفيلي انتخاب شده ؟
دوستان کنترل دریفت باید تحت load case ها(ENX,EPX...)بررسی بشه یا load combinationها؟؟؟توی قسمت show tableمیگم....
ممنونم![]()
مهندس من زلزله خروج از مرکزیت اتفاقی هم در نظر گرفتم(EPX,ENX,...)ولی دریفت رو با حالت بدون پیچش تصادفی رو کنترل کنم(EX)؟سلام. فقط بار های جانبی باید کنترل بشند. ترکیب بار ها نیاز به کنترل ندارند
مهندس من زلزله خروج از مرکزیت اتفاقی هم در نظر گرفتم(EPX,ENX,...)ولی دریفت رو با حالت بدون پیچش تصادفی رو کنترل کنم(EX)؟
مهندس مشکل دریفتم در یه جهت با گذاشتن دیوار برشی حل شد...حالا یه سوال دیگه داشتم...
نسبت تنشها رو که نشون میده,بعضی ستونهای چسبیده به دیوار برشی قرمز میشن...
بعضیا میگن چون این ستونها جزء ضوابط دیوار برشی هستن,به نسبت تنششون لازم نیس توجه کنی...
درسته؟
یا مقطعشونو عوص کنم؟!
سلام
نه لازم نیست مقاطع این ستون ها رو عوض کنید اینجا نظام مهندسی خراسان که گیر نمیده چون شما معادل مساحت ستون را تو دیوار برشی میلگرد میذارین ما اینجا ستون دیوار برشی دوبل نردبانی 14
ضمنا هرجا برا دریفت مشکل داشتید ستون داخل دیوار برشی رو بتنی تعریف کنید بسیار تاثیر گذار هست
چند پيشنهاد براي شما دارم :
پيشنهاد اول : كم كردن وزن سازه : با كم كردن وزن سازه و پيرو آن كم شدن نيروي زلزله برش هر طبقه كاهش و دريفت يا تغيير مكان جانبي هر طبقه نيز كاهش پيدا ميكند . براي كم كردن وزن سازه ميشه جنس سقف يا جنس ديوار رو تغيير داد .
پيشنهاد دوم : دقت كنيد كه مقطع خمشي قوي تر ستون در راستاي عرض پلان باشد .
پيشنهاد سوم : قوي كردن تيرها به هر شكل ( تغيير مقطع تير يا افزودن ورق تقويت و ... ) سبب افزايش سختي و نهايتا كاهش دريفت خواهد شد .
پيشنهاد چهارم : اگر مقطع ستون پا بسته هست مقطه رو پا باز اجرا كنيد . اگر پاباز هست ضخامت ورق تقويت رو افزايش دهيد . توضيح اينكه لازم نيست اين ضخامت رو براي هر تمام ستونها افزايش دهيد .
پيشنهاد پنجم : اگر امكان استفاده از مهاربند داراي خروج از مركزيت كه امكان اجراي بازشو رو هم به شما بده وجود داره از اون حتما بهره ببريد .
توضيح اينكه با اعمال هر يك از روش هاي بالا سازه بايستي مجددا تحليل و طراحي بشه و سپس براي دريفت كنترل بشه .
در منوي Define گزينه Special Seismic Load Effects ... رو اجرا كنيد و دقت كنيد كه در آن گزينه Dont Include Special Seismic Design data فعال باشد . در غير اين صورت ايتبس سازه را براي يك تركيب سنگين نيروي زلزله
تحليل خواهد كرد كه اين تركيب در ايران كاربرد ندارد و سبب افزايش نيروهاي داخلي خواهد شد .
Tozihate aqa reza kamel bud ama ye mozui ke taraha dar nazar nemigiran bahse tirha dar saze hasan ke komake ziadi be contorole drifte saze mikone, motmaenan saze 6 tabaqe niazi be sisteme 2gane nadare va ba double 20 age zirbana kh ziad nabashe va sotunha ham kam nabashe va ba dahaneha maqul bashan hatman bayad javab bede.
movafaq bashid
Tozihate aqa reza kamele, ama ye mozu mohem ke tavasote taraha kamtar anjam mishe estefade az tirha jahate kontorole drifte, dar nahayat mitunid az Gozine Target Displacment estefade konid, harjand in saze age nesbate zirbana be sotunash khub bashe bayad ba 2IPE20 javab bede, bayad dahaneharam didi,
va ama Special Seismic Load Effects bayad raayat beshe ba in gozine ya har taruqe dg.
Movafaq bashid.
Thread starter | عنوان | تالار | پاسخ ها | تاریخ |
---|---|---|---|---|
N | پلاگین ایتبس جهت کنترل دریفت | ETABS | 0 | |
G | فایل اکسل کنترل نامنظمی پیچشی با استفاده از خروجی Etabs | ETABS | 0 | |
H | [ دیوار برشی ] کنترل و ترسیم دیوار برشی در Etabs | ETABS | 16 | |
ا | برنامه ETABS 9.7 | ETABS | 1 | |
![]() |
برنامه SECTION DISIGNERدر ایتبس | ETABS | 1 |