چند روش مفید برای درمان آفت دهان

S i s i l

عضو جدید
کاربر ممتاز
قدس آنلاین- مریم سادات کاظمی:‌'آفت' به زخم های مخاط دهان اطلاق می شود که ممکن است روی لب ها، گونه ها و زبان ظاهر شوند. این زخم ها، بیماری چندان مهم و نگران کننده ای نیست، اما بسیار دردناک و ناراحت کننده هستند.


به گزارش سرویس بهداشت وسلامت قدس انلاین،گرچه معمولا آفت ها بدون دلیل مشخصی ظاهر می شوند، اما گاه امکان دارد یک حادثه بد و هولناک زمینه ساز آن شود.
راه حل پیشگیری از بیماری
بهداشت مناسب دهان و دندان( مسواک زدن مرتب بعد از هر وعده غذا، استفاده از نخ دندان، دهان شویه و...) و همچنین مراقبت های تخصصی مانند مراجعه منظم به دندانپزشک و... برای تشخیص و از بین بردن عفونتهای دهان، لازم و ضروری است.
بعضی از مواد غذایی نیز آفت را تشدید می کنند که باید از دوری کرد. گردو، کیوی، توت فرنگی، آناناس، گوجه فرنگی، فلفل سبز، برخی ادویه جات و... از این جمله اند. بد نیست بدانید که استرس و خستگی نیز عوامل زمینه ساز هستند.
درمان های موضعی
درمان آفت با داروهای ضدعفونی کننده به صورت ژل، پماد، دهان شویه، قرص و یا پاستیل مکیدنی انجام می شود. این فراورده ها احتمال تجمع زیاد باکتری ها را کاهش می دهند، به بهبود زخم ها کمک می کنند و معمولا حاوی مقدار کمی داروی بی حسی برای کاهش درد هستند. علاوه بر این داروها، مسکن ها نیز برای کاهش درد مؤثر هستند. استفاده از بعضی داروهای گیاهی نیز در بین عموم رایج است. تمام این داروها را می توانید از داروها تهیه کنید. پزشک یا دندانپزشک نیز می توانند به شما کمک کنند.
خوردن برخی مواد غذایی مانند بیسکوییت، میوه های خشک، نان برشته و... در زمان بیماری توصیه نمی شود، زیرا باعث تحریک و درد می شود.
دیگر روش های مفید
آفت را می توان با شیوه های دیگری درمان کرد؛ از جمله:
- محلول بیکربنات سود( یک قاشق غذاخوری در 100 میلی لیتر آب) برای شستشوی دهان؛
- شستشوی دهان با جوشانده مریم گلی یا عصاره بابونه؛
- گذاشتن یک کیسه کوچک چای سیاه مرطوب روی آفت به مدت 5 دقیقه(چای اسیدهایی که درد را تشدید می کنند، خنثی می کند و تانین موجود در چای خاصیت مسکن دارد.) ؛
- جویدن شیرین بیان، 2 تا 3 بار در روز؛
- استفاده تنها یک قطره روغن بوته چای روی زخم؛
- شستشوی دهان با دم کرده گل همیشه بهار.
چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟
در صورتی که آفت ها خیلی دردناک باشند، طی چند روز بهبود نیایند، بیماری بیش از دو هفته طول بکشد، اندازه آنها از یک سانتی متر بیشتر باشد، در یک زمان بیش از 4 زخم ظاهر شود،
بیش از 4 مرتبه در سال بروز کند، خونریزی کند یا مانع غذا خوردن شود، با تب یا زخم روی دیگر قسمت های بدن همراه باشد باید به پزشک مراجعه کرد.
در این صورت، پزشک با انجام آزمایش، احتمال بیماری های عفونی دیگر مانند تبخال، قارچ و... را بررسی می کند.

منبع:‌ www.Doctissimo.fr
 

Similar threads

بالا