چرا جنگ به 8 سال كشيد؟!

خيبر

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام به همه ي دوستان..
به مناسب هفته ي دفاع مقدس بر ان شدم كه اين تاپيك رو بزنم..
براي زدن اين تاپيك دارم كتابهاي متفاوتي رو مرور ميكنم تا بتونم پاسخگوي شما و سوالانتون باشم..
بي رو دربايستي خيلي از شماها ادامه جنگ رو ضرر ميدونيد و ايراد ميگيرد كه چرا پس از فتح خونين شهر ما جنگ رو تموم نكرديم..
ميخواستم توي پست اول يك 20 خطي توضيح بدم اما گفتم شما سوال بكنيد..جوابتونو ميدم..
اينطوري خسته هم نميشيد..
پس بسم الله.. هرچي توي دلتون هست بدون ف يلتر و اين مسخره بازيا بيان بكنيد تا من و دوستانم كه كمي از جنگ با خبريم جوابتون رو بديم..:gol:

sara@fshar

عضو جدید
کاربر ممتاز
ممنون آرش جان
این همون تاپیکیه که من می خواستم
با اجازه من شروع کنم
اول اینکه چرا امام موقع امضا قطع نامه گفت من زهر می خورم ؟
مرسی

خيبر

عضو جدید
کاربر ممتاز
ممنون آرش جان
این همون تاپیکیه که من می خواستم
با اجازه من شروع کنم
اول اینکه چرا امام موقع امضا قطع نامه گفت من زهر می خورم ؟
مرسی
سلام سارا جان..
راستش سوال پايه اي خوبي رو پرسيدي..
توي دوره ي جنگ ميبينيم كه اعتقاد امام به جنگ در دو مرحله تعغير ميكنه..
اوايل امام طرفدار خوابوندن اتيش بود كه البته اين دوره با مشاوره هاي سران جنگ عوض شد و اعتقاد امام به ادامه ي جنگ بود..
بعد از اون شعاري پيش اومد كه راه قدس از كربلا ميگذره..
بصورت اختصار ميگم..
پس از فتح خونين شهر و وقتي ما توي جنگ در موضع برتر قرار گرفتيم تمام رزمنده ها هدفشون رو گذاشتن بر بغداد!
هدف سقوط صدام بود..
دلايلشم بعدا بخواي بهت ميگم..
به همين خاطر امام تا اخرين لحظه در پي پيروزي استراتژيك ما بودن و وقتي مجبور به پذيرش شدن اين جمله رو عرض كردن..
البته امام در برهه اي از زمان مخالف ورود نيروها به خاك عراق بودن و ميگفتن ما بايد مدافع باشيم نه تجاوز گر كه البته با جلسات متعدد نظر امام تعغير پيدا كرد و ما تا عمق خاك عراق پيش رفتيم..
عمليات والفجر خود شاهد اين قضيه است كه دنيا رو متحير استراتژي و ايدئولوژي جنگ فرو برد!!
هنوز كه هنوزه دارن روي عمليات والفجر 8 ما كار ميكنن!!!
شما اگه سنت رو به من بگی،کلی سوال ازت دارم.......
سن مهم نيست..
من تنها نيستم..
جوابي كه در توانم باشه بهت ميدم..
جوابهام هم تاريخي خواهد بود هم براساس دكترين نظامي كه ما دنبال ميكرديم و اسيتراتژي هايي كه چيده بوديم..
ميشنوم..
مسلم بدونيد حاج مرتضي و حاج محمد هم به كمك من ميان..اونا اطلاعات وسيع تري دارن و ازشون خواستم اين تاپيك رو پر و بال بدن..

sara@fshar

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام سارا جان..
راستش سوال پايه اي خوبي رو پرسيدي..
توي دوره ي جنگ ميبينيم كه اعتقاد امام به جنگ در دو مرحله تعغير ميكنه..
اوايل امام طرفدار خوابوندن اتيش بود كه البته اين دوره با مشاوره هاي سران جنگ عوض شد و اعتقاد امام به ادامه ي جنگ بود..
بعد از اون شعاري پيش اومد كه راه قدس از كربلا ميگذره..
بصورت اختصار ميگم..
پس از فتح خونين شهر و وقتي ما توي جنگ در موضع برتر قرار گرفتيم تمام رزمنده ها هدفشون رو گذاشتن بر بغداد!
هدف سقوط صدام بود..
دلايلشم بعدا بخواي بهت ميگم..
به همين خاطر امام تا اخرين لحظه در پي پيروزي استراتژيك ما بودن و وقتي مجبور به پذيرش شدن اين جمله رو عرض كردن..
البته امام در برهه اي از زمان مخالف ورود نيروها به خاك عراق بودن و ميگفتن ما بايد مدافع باشيم نه تجاوز گر كه البته با جلسات متعدد نظر امام تعغير پيدا كرد و ما تا عمق خاك عراق پيش رفتيم..
عمليات والفجر خود شاهد اين قضيه است كه دنيا رو متحير استراتژي و ايدئولوژي جنگ فرو برد!!
هنوز كه هنوزه دارن روي عمليات والفجر 8 ما كار ميكنن!!!

سن مهم نيست..
من تنها نيستم..
جوابهام هم تاريخي خواهد بود هم براساس دكترين نظامي كه ما دنبال ميكرديم و اسيتراتژي هايي كه چيده بوديم..
ميشنوم..
مسلم بدونيد حاج مرتضي و حاج محمد هم به كمك من ميان..اونا اطلاعات وسيع تري دارن و ازشون خواستم اين تاپيك رو پر و بال بدن..
اگه ما تو موضع برتری بودیم پس اون شهر مرزی که الان هم می گن تو دست عراقی هاست اون چرا باز پس گرفته نشد؟
واینکه مشاوران جنگی امام اون موقع کیا بودند کیا بودند که نظر امام رو تغییر دادند ؟

افشـین

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سن مهم نيست..
من تنها نيستم..
ميشنوم..

آرش جان این مهمه که بدونیم از کی سوال میکنیم و کسی که جوابمون رو میده اطلاعاتش رو از کجا میاره :smile:

خيبر

عضو جدید
کاربر ممتاز
اگه ما تو موضع برتری بودیم پس اون شهر مرزی که الان هم می گن تو دست عراقی هاست اون چرا باز پس گرفته نشد؟
واینکه مشاوران جنگی امام اون موقع کیا بودند کیا بودند که نظر امام رو تغییر دادند ؟
كودوم شهر سارا جان؟!
ما پس از جنگ..نه تنها ما بلكه عراقيها هم با نظارت سازمان ملل به مرزهاي بين اللملي برگشتيم..
فك كنم منظورتون هلبچه باشه..
از همون اول هم اين شهر براي عراق بود منتها ما گرفتيمش و اونجا صدام مارو بمباران شيميايي كرد..
كل شهر هم مرد!
البته تو اون شهر تمايل به ايران بيشتر بود.
مشاوران جنگي امام هم اغلب از فرماندهان ارتش و سپاه و نيروي هوايي و نيروي دريايي و اعضاي ستاد دفاع تشكيل ميشد..
اعضاش تا اونجا كه يادمه اقاي هاشمي بود و اقاي خامنه اي و اقاي چمران و بقيه هم يادم نيس..
بخواين از تو كتاب براتون ميارم.

خيبر

عضو جدید
کاربر ممتاز
آرش جان این مهمه که بدونیم از کی سوال میکنیم و کسی که جوابمون رو میده اطلاعاتش رو از کجا میاره :smile:
شما سوال رو از من ميكنيد..
من هم اگر بدونم جواب ميدم و اگر ندونم ميرم و از دوستاني كه در جنگ بودن و از فرماندهان بودن ميپرسم..
من اين تاپيكو زدم شما ازادانه حرف بزنيد و سوال بكنيد چون حس ميكنم اغلب ذهنيت اشتباهي از جنگ داريد..البته حق داريد چون بجاي اينكه اين چيزا تبليغ بشه بيشتر كتك كاري توي خيابون تبليغ شده!
اگه سنت سکرت باشه که دیگه امیدی نیست سکرتای مهمتر را بگی!
بابا سن منو تو چيكار داري مهرشاد؟!
سكرت نيست..ولي خب اخه ربطي به اين قضيه نداره كه..!

sara@fshar

عضو جدید
کاربر ممتاز
كودوم شهر سارا جان؟!
ما پس از جنگ..نه تنها ما بلكه عراقيها هم با نظارت سازمان ملل به مرزهاي بين اللملي برگشتيم..
فك كنم منظورتون هلبچه باشه..
از همون اول هم اين شهر براي عراق بود منتها ما گرفتيمش و اونجا صدام مارو بمباران شيميايي كرد..
كل شهر هم مرد!
البته تو اون شهر تمايل به ايران بيشتر بود.
مشاوران جنگي امام هم اغلب از فرماندهان ارتش و سپاه و نيروي هوايي و نيروي دريايي و اعضاي ستاد دفاع تشكيل ميشد..
اعضاش تا اونجا كه يادمه اقاي هاشمي بود و اقاي خامنه اي و اقاي چمران و بقيه هم يادم نيس..
بخواين از تو كتاب براتون ميارم.

درست نمی دونم فکر کنم فاو بود
اما چرا این مشاورا امام رو وادار به ادامه جنگ کردن درست در شرایطی که ما تازه انقلاب کرده بودیم قانون اساسی تازه نوشته شده بود و لازم بود تا در یه شرایط آرامتر این قوانین توسط افکار عمومی و ........ بررسی بشه
از لحاظ اقتصادی هم فکر نکنم شرایط ما اونقدر خوب بوده باشه که بخوایم بودجه جنگی کنار بگذاریم

mehrshad53

اخراجی موقت
حالا اصلا رفاقتی،سنت چه قدره؟ من 35 سالمه..... اینم برای اینکه شما بدونی!

محمدیان

عضو جدید
کاربر ممتاز
فکر می کنم اعلام سنشون زیاد اهمیت نداره ، مهم اینه که کار خیلی خوب و بزرگی انجام دادن. فقط اگه محبت کنید مرجع مطالعاتتون رو هم در پاسخهاتون ذکر کنید. ممنون

محمدیان

عضو جدید
کاربر ممتاز
آقا آرش می شه یه مقدار راجع به آغاز جنگ و شرایط مملکت تو اون زمان توضیح بدید؟ ممنون

خيبر

عضو جدید
کاربر ممتاز
اما چرا این مشاورا امام رو وادار به ادامه جنگ کردن درست در شرایطی که ما تازه انقلاب کرده بودیم قانون اساسی تازه نوشته شده بود و لازم بود تا در یه شرایط آرامتر این قوانین توسط افکار عمومی و ........ بررسی بشه
از لحاظ اقتصادی هم فکر نکنم شرایط ما اونقدر خوب بوده باشه که بخوایم بودجه جنگی کنار بگذاریم
فاو توي عمليات والفجر 8 براي ما شد..
اين همون عملياتي بود كه ميگفتم..
بعد از اين عمليات غرب و صدام و اعراب حامي صدام به چنان وحشتي افتادن كه نميتونستن بروز ندن!
توي اين جنگ خدا ميدونه چقدر اسير گرفتيم و دشمن چقدر غنيمت گذاشت و در رفت!
توي اين جنگ حتي ما به بنادر كويت هم مسلط شديم!
اين همون عملياتيه كه هنوز غربيا دارن روش كار ميكنن!
مظلوم ترين افراد اين عمليات هم شناگر ها بودن.
فاو براي عراق بود كه ما گرفتيمش و ازمون پس گرفتن..
حالا اصلا رفاقتی،سنت چه قدره؟ من 35 سالمه..... اینم برای اینکه شما بدونی!
باشه رفاقتي اخوي..20 سال.
البته گردش كردم شد 20!
پس حدود 16 سال تفاوت داريم..بدون احتساب گرد كردن من!
حالا بسم الله؟!

کربلایی

مدیر بازنشسته

سلام
با اجازه بزرگترا
در مورد ادامهجنگ در دو مقطع میشه بحث کرد!
1- قبل از آزادسازی خرم شهر
2- بعد از این اتفاق مهم

قبل از آزادی خرم شهر هیچ کسی در ادامه دادن جنگ شکی نداشت! اصلا در این باره بحثی نمیشد! شعر جنگ جنگ تا پیروزی هم از اون زمان مونده

اما پس از آزادی خرم شهر عده ای معتقد بودند که حالا که از لحاظ سیاسی و نظامی ایران در موقعیت برتر قرار داره بهتره وارد مذاکره بشیم و جنگ رو تموم کنیم!
اما عده ای دیگر معتقد بودند که شرایط برای پذیرش صلح مناسب نیست و شعار راه قدس از کربلا می گرذد را سر دادند...

در این میان برای درک چرایی تصمیم امام مبنی بر ادامه جنگ باید آرمانها و اهداف ایشان رو بشناسیمٰ
نگاه امام به جنگ با نگاه سایرین تفاوت های عمده ای داشته است.
سعی میکنم امروز یا فردا با استفاده از سخنان خود امام بیشتر این مسئله را توضیح دهم.
موفق باشید

خيبر

عضو جدید
کاربر ممتاز
فکر می کنم اعلام سنشون زیاد اهمیت نداره ، مهم اینه که کار خیلی خوب و بزرگی انجام دادن. فقط اگه محبت کنید مرجع مطالعاتتون رو هم در پاسخهاتون ذکر کنید. ممنون
من قبل از اين هم اطلاعاتي داشتم از جنگ..
ولي توي اين تاپيك ميخوام بيشتر دو كتاب رو منبع قرار بدم..
يكي علل ادامه ي جنگ كه مركز مطالعات استراتژيك سپاه چاپ كرده..
دومي هم خاطرات جانشين فرمانده ي كل قوا(اقاي هاشمي) در دوره ي حساس جنگ..
دوره اي كه خرمشر فتح شد.
آقا آرش می شه یه مقدار راجع به آغاز جنگ و شرایط مملکت تو اون زمان توضیح بدید؟ ممنون
دوره ي آغاز جنگ زياد مورد سوال نيست..برام جالبه ميپرسيد چون اغلب سوالات و انتقادات بعد از فتح خرمشهر پيش مياد..
اما دوره اي كه جنگ شروع شد دقيقا حدود سال 89 بود...
اون دوران رو همه ميدونن كه كشور درگير مشكلاتي بود بزرگ بود..
البته بعد از پيروزي انقلاب صدام بارها پيغام دوستي خودش رو به ما داد ولي بارها به مرزهامون تجاوز كرد!
حتي ديگه با جت هاش ميومد دور ميزد ميرفت!

haj morteza

عضو جدید
کاربر ممتاز

خيبر

عضو جدید
کاربر ممتاز
پس اصلا جنگ رو ندیدی.....!
نديديم اما بسيار خونديم و شنيديم..!
اين جمله ي شما يه ذره كم لطفي بود!
ميگم اگر سوالي داريد بسم الله..
لازم نيس من ببينم..اونايي كه ديدن واو به واو برام تعريف كردن و خودمم مطالعاتي داشتم.
سلام
با اجازه بزرگترا
در مورد ادامهجنگ در دو مقطع میشه بحث کرد!
1- قبل از آزادسازی خرم شهر
2- بعد از این اتفاق مهم

قبل از آزادی خرم شهر هیچ کسی در ادامه دادن جنگ شکی نداشت! اصلا در این باره بحثی نمیشد! شعر جنگ جنگ تا پیروزی هم از اون زمان مونده

اما پس از آزادی خرم شهر عده ای معتقد بودند که حالا که از لحاظ سیاسی و نظامی ایران در موقعیت برتر قرار داره بهتره وارد مذاکره بشیم و جنگ رو تموم کنیم!
اما عده ای دیگر معتقد بودند که شرایط برای پذیرش صلح مناسب نیست و شعار راه قدس از کربلا می گرذد را سر دادند...

در این میان برای درک چرایی تصمیم امام مبنی بر ادامه جنگ باید آرمانها و اهداف ایشان رو بشناسیمٰ
نگاه امام به جنگ با نگاه سایرین تفاوت های عمده ای داشته است.
سعی میکنم امروز یا فردا با استفاده از سخنان خود امام بیشتر این مسئله را توضیح دهم.
موفق باشید
حاجي دستت طلا..
تشكر نداشتم ببخش.

seyhoon

عضو جدید
به نظر من ادامه جنگ بعد از باز پس گیری قسمتهای اشغال شده اشتباه محض بود و منجر به این همه تلفات و زیانهای مالی و.. نمی شد.جنگ باید سال 62 تموم میشد.من اون موقع ها 5 ساله بودم.وقتی هواپیما شهرمونو بمباران میکرد و دیوار صوتی می شکست انگار مرگو یک قدمی خودت حس میکردی.هنوزم وقتی یادش می افتم تنم می لرزه. تمام بچه هایی که اون موقع بودن بعد این همه سال هنوز تو روحیشون اثر منفی گذاشته حالا خدا به داد شهرهای مرزی برسه.اگر زودتر تموم میشد این آثار رو به دنبال نداشت.

آخرین ویرایش:

محمدیان

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوره ي آغاز جنگ زياد مورد سوال نيست..برام جالبه ميپرسيد چون اغلب سوالات و انتقادات بعد از فتح خرمشهر پيش مياد..
اما دوره اي كه جنگ شروع شد دقيقا حدود سال 89 بود...
اون دوران رو همه ميدونن كه كشور درگير مشكلاتي بود بزرگ بود..
البته بعد از پيروزي انقلاب صدام بارها پيغام دوستي خودش رو به ما داد ولي بارها به مرزهامون تجاوز كرد!
حتي ديگه با جت هاش ميومد دور ميزد ميرفت!

ببخشید نگفته بودید سوالات باید مربوط به برهه خاصی باشه . ان شا الله خودم راجع بهش مطالعه خواهم کرد. منظورم این اطلاعات کلی نبود، نظرم راجع به موضع گیری جهانی و موضع گیری ایران در برابر آن و اطلاعاتی مشابه بود. ببخشید مثل اینکه توی تاپیکتون اسپم زدم. موفق باشید. ممنون

haj morteza

عضو جدید
کاربر ممتاز
نوشته اصلي بوسيله seyhoon http://www.www.www.iran-eng.ir/images/buttons/viewpost.gif
به نظر من ادامه جنگ بعد از باز پس گیری قسمتهای اشغال شده اشتباه محض بود و منجر به این همه تلفات و زیانهای مالی و.. نمی شد.جنگ باید سال 62 تموم میشد.

شما منظورت عملیات والفجر 8 هست که تصرف فاو بود!

اینجا چند تا مساله هست خواهرم:

1.خطوط مقدم جنگ بصورت خطی نبود و با اینکه ما در جنوب تا فاو و جاده بصره رفته بودیم اما در نواحی غرب بسیاری از اراضی ما دست دشمن بود و در قطعنامه هیچ اشاراه پس دادن اراضی اشغال شده نبود.....

2.دشمن بعد رکود ر یگان رزمی خودش قصد آتش بست موقتی و ترمیم و احیای نیروهای خود برای حمله مجدد بود.....
(همانطور که بعد از پذیرش قطعنامه در سال 67 در شهریور ماه دوباره قطعنامه را زیر پا گذاشت و با منافقین به مرزهای ما تعرض کرد و عملیات مرصاد شکل گرفت!!)

با توجه به این دو مساله پذیرش قطعنامه اصلا" به صلاح نبود!

آخرین ویرایش:

haj morteza

عضو جدید
کاربر ممتاز
ببخشید نگفته بودید سوالات باید مربوط به برهه خاصی باشه . ان شا الله خودم راجع بهش مطالعه خواهم کرد. منظورم این اطلاعات کلی نبود، نظرم راجع به موضع گیری جهانی و موضع گیری ایران در برابر آن و اطلاعاتی مشابه بود. ببخشید مثل اینکه توی تاپیکتون اسپم زدم. موفق باشید. ممنون

دقیقا میتونم سوالتون رو بدونم؟؟

به کجای ابتدای جنگ سوال دارید؟؟؟

خيبر

عضو جدید
کاربر ممتاز
به نظر من ادامه جنگ بعد از باز پس گیری قسمتهای اشغال شده اشتباه محض بود و منجر به این همه تلفات و زیانهای مالی و.. نمی شد.جنگ باید سال 62 تموم میشد.
سلام..
ممنون..
من سوالي دارم..البته چون سوال نپرسيدين من سوال ميپرسم!
چه تضميني بود كه صدام بعد از تجديد قوا دوباره حمله نكنه؟!
نه بابا اين حرف چيه اخوي؟
سوال داري ميپرسي فداي سرت..
فهميدم منظورت چيه!
وقتي جنگ شروع شد همه محكوم كردن ولي هيچكس صدام رو متجاوز اعلام نكرد!
اونموقع عراق قرارداد امنيتي با شوروي داشت..
امريكا كمكهاي تسليحاتي ميكرد و بعد از فتح خرمشهر اين كمكها به كمكهاي جاسوسي و اطلاعاتي هم اضافه شد!
فراسنه وظيفه ي فروش بمب هاي شيميايي به عراق رو داشت!
ديگه چي بگم؟!
بعد از كلي سكوت زماني سازمان ملل به حرف افتاد كه ايران داست جنگ رو بدست ميگيرفت!

reza4321

عضو جدید
کاربر ممتاز
بحث جالبی ارش جان مطرح کردند.خیلی چیزها برا گفتن هست اما فعلا دو نکته رو بگم:
1.اینکه امام هیچ وقت نظر خودشون رو تو مسائلی که تخصص دیگران بهتر و بیشتر بود تحمیل نمیکرد.اینکه امام برای ادامه دادن یا ندادن جنگ نظری مختلفی داشتند این کمی تردید افکنه.چون عموما تو این مسائل اما اگر هم نظر خاصی داشت ولی نظر فرماندهان و مسئولین رو ارجح میدونست.
2.اینکه بعد از ازاد سازی خرمشهر باید جنگ تعطیل میشد خیلی از مسائل بی نتیجه میموند.خب تکلیف صدام و بعث چی میشد؟؟؟کی اونا رو تنبیه میکرد تا دیگه حمله نکنند؟؟؟حقانیت ایران چی میشد؟؟؟با تبلیغات همه جانبه اعراب و غرب علیه نظام ایران تو رسانه ها اگر همون موقع تموم میکردیم میگفتن خب یه دعوایی شده و تموم شد.یه مثال ساده ای هست .اینکه یه دزد میاد خونه شما بعد شما میفتید دنبالش اون فرار میکنه از در میاد بیرون.ایا شما تا دم در میایید و میگید خدا رو شکر دیگه دزده خونم نیست یا داد میزنید و ای دزد دزد میکنید و دنبالش تو کوچه میکنید؟؟؟
بگذریم که هنوز خیلی از مناطق غرب مارو هم تو دستشون داشتند.
این هم بگذریم که ادامه جنگ خیلی از دولتهایی که پشت صحنه بودند و موذیانه حمایت دو پهلو میکردند رو لو داد تا مشخص بشه که واقعا هدف اصلی جنگ چی بود.
هدف اصلی جنگ حذف ایدئولوژی جدید نظام اسلامی بود در میان دو ایدئولوژی شرق و غرب.تنها جایی که این دو تا ایدئولوژِ با هم متحد شدن همینجا بود تا ایدئولوژی سومی وسط نیاد.
به قول خودمونی گفتن ما خودمون هستیم یه جور دنیا رو که تا حالا تقسیم کردیم بیا نزاریم که یه فکر سومی بیاد و کار مارو خراب کنه

mehrshad53

اخراجی موقت
خیلی ببخشید.......
ولی اگه بنا به مطالعه هست که ما هم یه چیزایی خونیدیم،حتی از کسائی که همه جنگ را بودن و اسرا و غیره خیلی چیزا شنیدیم........
و تازه با این همه منبع اینترنتی که همه خاطراتشون را توش میذارن، جواب دادن شما از طرف یه عده رزمنده خیلی منطقی به نظر نمیاد.
در مورد اتمام جنگ کسی که دلهره مادرای مفقودین و شیون مادرای شهید را دیده و صدای بمب و موشک و خمپاره را از نزدیک شنیده و مغز دوستش پاشیده توی صورتش و یا دست و پاش را توی جبهه جا گذاشته باید جواب بده.
بیخود نیست که میگن "شنیدن کی بود مانند دیدن"
شما هرچی هم علاقه مند باشی فقط علاقه مندی.....
امیدوارم ناراحت نشین چون نظرمن اینه ........

خيبر

عضو جدید
کاربر ممتاز
خیلی ببخشید.......
ولی اگه بنا به مطالعه هست که ما هم یه چیزایی خونیدیم،حتی از کسائی که همه جنگ را بودن و اسرا و غیره خیلی چیزا شنیدیم........
و تازه با این همه منبع اینترنتی که همه خاطراتشون را توش میذارن، جواب دادن شما از طرف یه عده رزمنده خیلی منطقی به نظر نمیاد.
در مورد اتمام جنگ کسی که دلهره مادرای مفقودین و شیون مادرای شهید را دیده و صدای بمب و موشک و خمپاره را از نزدیک شنیده و مغز دوستش پاشیده توی صورتش و یا دست و پاش را توی جبهه جا گذاشته باید جواب بده.
جالبه..
اتفاقا اونموقع دقيقا قبل از فتح خرمشهر گروه ميانجي اومد ايران..
همه چيز رو پذيرفتن به جز اينكه صدام به عوان تجاوزگر معرفي بشه و تنبيه بشه!
بعدشم گفتن پول جنگ رو هم اعراب جمع ميكنن ميدن!!
حرفهايي كه همش بي پايه بود!
با اينحال بعد از فتح خرمشهر كه اين موضوع در جامعه پيچيد خانواده هاي شهدا از سراسر ايران اومدن تهران و ميگفتن اگر جنگ رو تموم كنيد يني داريد خون شهيداي مارو ميدين ميره!
توي مجلس داد ميزدن كه هر كي جنگ رو تموم بكنه خائنه چون خون اين شهيدا به جواب نرسيده!
همين مردمي كه ميگي بغلشون عزيزشون مرد وقتي خرمشهر فتح شد ريختن تو خيابون و اونقد شادي كردن كه انگار انقلاب شده!
اونموقع اگر جنگ رو تموم ميكرديم هيچ تضميني در حمله ي دوباره ي عراق نبود!!
يه مثال براتون ميارم..
عقب نشيني اسرائيل از لبنان..
اونموقع اسرائيل مجبور شد با تلفاتي كه داد از لبنان عقب بكشه كه همه ي اسرائيلي ها هنوز كه هنوزه دارن اين موضوع رو به باد انتقاد ميگيرن!
ميدونيد چرا؟!
چون اغلب فرماندهان نظامي ارتش اسرائيل بر اين عقيده هستن كه عقب نشيني اسرائيل از لبنان به فلسطيني ها براي مبارزه روحيه داد!
عقب نشيني در جنگ در حالي كه حتي برتر هستي به طرف مقابلت اجازه ي خود سازي ميده!
اجازه ي تنفس ميده!

haj morteza

عضو جدید
کاربر ممتاز
خیلی ببخشید.......

اتفاقا" با این نحوه صحبت نشون دادید نه شنیدید و نه دیدید!!

اگر بعد یا قبل والفجر 8 و تو اون رکود جبهه و در حالی که نیمی از اراضی ما در غرب دست اونها بود قطعنامه رو قبول میکردیم خون بچه های اون مادری کع سنگش رو به سینه میزنید پایمال میشد اساسی....

ضمنا" دشمن مطمئنا" بعد از احیای دوباره یروهاش چنان حمله میکرد که تو خراسان مغز پاچیده میدیدی برادرم.....

ما جنگ ندیدیم اما تمام مشتقاتشو دیدیم هرچی که فکرشو بکنی....

HesamSH

عضو جدید
خیلی بحث جالبیه. مرسی از زحماتتون:gol:. از دوستان هم خواهش میکنم اگه از بحث خوششون نمیاد لازم نیست بی احترامی کنند! لطفا بازم ادامه بدید. مرسیــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــی

danielo

عضو جدید
کاربر ممتاز
من نمیگم باید بیخیال صدام میشدیم.از برتری خودمون استفاده میکردیم و جنگ را منتفی میکردیم.و و قتی قدرت گرفتیم به عراق حمله میکردیم