گرایش های ارشد نرم افزار
گرایش های ارشد نرم افزار
سلام به تمامی دوستان
در مقطع ارشد کدام گرایش مهندسی کامپیوتر بهتره؟
سلام دوست عزیز.
خب اول از همه بهتره علاقه ی خودتون رو بسنجید و ببینید در چه چیزی قوی هستید و بهتر می تونید کار کنید و درس بخونید.
در مقطع ارشد مهندسی کامپیوتر چهار گرایش بصورت زیر داریم:
گرایش نرمافزار
نرمافزارها به دو قسمت سیستمی و کاربردی تقسیم میشوند، نرمافزارهای سیستمی، همان برنامههایی هستند که کامپیوتر برای فعال شدن به آنها نیاز دارد و معمولاً از سوی سازندگان سیستمهای کامپیوتری به بازار عرضه میگردد. نرمافزارهای کاربردی، برنامههایی هستند که کاربران متناسب با نیاز خود از آنها استفاده میکنند. فارغالتحصیلان گرایش نرم افزار باید بتوانند انواع برنامههای نرمافزاری کاربردی را طراحی، نوشته و اجرا نمایند. برنامهنویسی بانکهای اطلاعاتی، سایتها و ... از جمله توانمندیهای اکتسابی دیگر این گروه میباشد. فارغالتحصیلان کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر در گرایش نرم افزار در تمامی بخشهای صنعت، مراکز انفورماتیک و IT شرکتهای مختلف، وزارتخانههای مختلف، بخشهای خصوصی تهیه نرمافزار، طراحی سایت و سایر شغلهای مرتبط میتوانند مشغول به کار شوند، و اصولاً بازار کار گرایش نرم افزار از بقیه گرایشها بیشتر است.
گرایش معماری کامپیوتر
سخت افزار در واقع همان ساختمان فیزیکی کامپیوتر میباشد. شامل صفحه کلید، صفحه نمایش، Case، پرینتر، اسکنر، CDها، انواع ICها و به طور کلی تمام قطعات کامپیوتر که قابل لمس هستند، میباشد. طراحی ICهای مختلف، مدارهای منطقی، طراحی انواع مدارات مرتبط با کامپیوتر، طراحی ساخت وسایل جانبی کامپیوتر، از جمله توانمندیهای فارغالتحصیلان این گرایش میباشد. بازار کار گرایش معماری کامپیوتر به نسبت دو گرایش دیگر کمتر است و شاید یکی از دلایل آن عدم تولید کامپیوتر و وسایل جانبی در داخل کشور باشد ولی به دلیل وجود فارغالتحصیلان کم در گرایش معماری کامپیوتر، بازار کار این گرایش نیز تقریباً فراهم است. طراحی و ساخت مدارهای مجتمع و بهینهسازی شبکهها از جمله تواناییهای این گروه است.
گرایش هوش مصنوعی و رباتیک
گرایش هوش مصنوعی که از دو گرایش قبلی سابقه کمتری در دنیا و کشور ما دارد در چند سال اخیر به گرایشهای کارشناسی ارشد، مهندسی کامپیوتر اضافه شده است. در واقع گرایش هوش مصنوعی سعی میکند تمایز بین انسان و ماشین را که هوش نامیده میشود از بین ببرد (که البته این امر به نظر به این زودیها ممکن به نظر نمیرسد). فارغالتحصیلان این گرایش باید توانایی طراحی سیستمهای هوشمند از قبیل روباتها، قطعات مکانیکی هوشمند مورد استفاده در صنایع پیشرفته را پیدا کنند. ساخت اعضای مصنوعی بدن از دیگر توانمندیهای فارغالتحصیلان این گرایش است. به دلیل جدید بودن گرایش هوش مصنوعی در ایران فعلاً فارغالتحصیلان این گرایش در پروژههای تحقیقاتی و پژوهشی شرکت دارند، تا پروژههای طراحی، ساخت و اجرا. پذیرش این گرایش به لحاظ تعداد بعد از گرایش نرمافزار، بالاترین پذیرش محسوب میشود.
گرایش الگوریتم ها و محاسبات
گرایش الگوریتم و محاسبات، گرایشی جدید است و داوطلبان را با الگوریتمهای توزیعی، ریاضیات محاسباتی پیشرفته آشنا میکند. در این گرایش مباحث الگوریتم بسیار گستردهتر و کاربردیتر مورد بررسی قرار میگیرد.
* خب در صورتی که
برنامه نویسی خوبی دارید
نرم افزار رو پیشنهاد می کنم. از لحاظ شغلی هم بسیار عالی و خوب می تونید کسب درآمد کنید. حالا از تدریس گرفته تا نوشتن برنامه های بزرگ و پول درآور.
* هوش مصنوعی هم بیشتر طیف
ربات ها هستش. به زبان ساده تر هوش مصنوعی عبارت است از مطالعه اینکه چگونه کامپیوترها را میتوان وادار به کارهایی کرد که در حال حاضر انسانها آنها را بهتر انجام میدهند. من احتمالا همین گرایش رو انتخاب می کنم. میگن در ساخت
هوش مصنوعی علوم زیادی کاربرد دارد از جمله: فلسفه، ریاضیات، عصب شناسی، مهندسی کامپیوتر، علوم کامپیوتر، نظریه سیستم ها، روان شناسی ،زیست شناسی، زبان شناسی،علوم اجتماعی ، نظریه اطلاعات ، علوم شناختی، نظریه پیچیدگی و...
در کل باید بشینید و فکر کنید و ببینید به چه گرایشی علاقمند هستید و می تونید در اون پیشرفت کنید.
موفق و موئد باشید.http://www.www.www.iran-eng.ir/images/icons/icon_gol.gif