پیشرفتهای دنیا و وسعت دانسته های ما

salahshur

عضو جدید
کاربر ممتاز
در این تاپیک میخوام با کمک شما دوستان یه سری از پیش رفتهای دنیا که انشاءالله بعد ها در ایران مطرح میشه رو بیان کنیم
این برای همه واضح است که ما از نظر علمی از دنیا چند سالی عقبیم((سالشو فکر کن بین 2 تا 40 سال هر عددی که خودت دوست داشتی بده))برخی از تکولوژی ها خیلی دیر وارد ایران شد یا هنوز مورد ارزش یابی و رفتن به سمت اونها گامها یا دیر برداشته شده یا هنوز برداشته نشده
مثلا وسایلی چون میکروکنترلر ها بعد از 15 تا 20 سال وارد ایران شدن و چیزی جدیدی هستن که در حدود همین 7 8 ساله اخیر مطرح و رشد کردن اما کارهای آن در سایر کشورها در دهه 80 میلادی یعنی 30 سال پیش گسترش فراوانی یافتن،FPGA هنوز که هنوز در ایران علم تازه ای به شمار میاد و اکثر محققان ایرانی فقط یه ناخون به آن میزنند و از پیشرفت علم شگفت زده میشن. با این که FPGA در 3 4 سال اخیر در برخی از دانشگاه های سراسری تدریس میشود اما هنوز شرکت های مختلف تشنه کاربرانی هستن که تا حدی بر آن مسلط باشن
اما امروز میخوام راجع به یک طرح که دنیا را تا حد زیادی تکان خواهد داد و ان شاء الله در 2 3 دهه بعد در ایران شاید زمزمه هاش بیاید صحبت کنم
پیشرفت های امروز بشر در زمینه شبیه سازی جانوران و انسان که هرز گاهی با مخالفت برخی از ادیان یا افراد رو به رو میشود دنیای جدید رو پیش روی انسان در اکثر زمینه ها به ویژه پزشکی خواهد گذاشت.
طرحی که من مدت هاست پی گیرش بودم و از هر سوراخ موشی وارد شدم که بتونم اطلاعاتی رو در باره اون بدست بیارم اما موفق نشدم استفاده از برخی موجودات زنده شبیه سازی شده که نه انسان هستن نه حیوان به جای پردازش گر های(cpu) رایانه امروزی که سرعت پردازش آنها میلیارد ها برابر سرعت ابر رایانه های امروزی هستن هستش. در حال حاضر حدود 6 7 شرکت در این زمینه به گفته مخالفان اینگونه طرح ها در حال کارهستن که معروف ترین آنها در این سایت زیر است
http://www.genpets.com/
زمانی دنیا سعی میکرد با استفاده از پیشرفت ها در زمینه متالوژی به آلیاژهای خاصی دست پیدا کند و با بکار بردن آن در زمینه نانو الکترونیک به قوی تر کردن ابر رایانه ها بپردازد اما امروزه و در چند سال آینده با این پیشرفت های جدید هر کس در خانه خود سوپر ابر رایانه خواهد داشت

این مطلب رو هنگامی که در ترم دوم به سمینار هوش مصنوعی در تهران رفته بودم استادمون گفت

محمد فرزانه

عضو جدید
منم مثل تو احساس میکنم که دیگه جای بهتر از این گیرمون نخواهد آمد و بهتره بحث های علمی همینجا شروع بشه
در واقع نباید برای علمی نبودش اعتراض میکردیم ، باید برای علمی شدنش بشخصه قدم بر می داشتیم ،که شما این کارو کردین

به قول حامد . اس کسانی که وقت می زارن و میان اینجا ، حتما علاقه مندند که یه فعالیتی کنند ، و با بقیه فرق دارند، پس بحثای علمی بی جواب نخواهد ماند .منم سعی میکنم قدمهای هر چند کوچک را بردارم ،
این موضوع هم خیلی برام جالب بود
ادامه بده

alirad10120

عضو جدید
منم مثل همه ی دوستای عزیزم فک می کنم که وقتشه نشون بدیم چند مرده حلاجیم و خودمونو تو زمینه های اصلی و نه فرعیات محک بزنیم.

salahshur

عضو جدید
کاربر ممتاز
زندگی راحت تر چیزی که انسان ها همواره برای اون تلاش میکنن.
در کشور ما علم پردازش تصویر یا image processing علم جوانی است که زیاد از عمر آن نمیگذره.متاسفانه در کشور ما کسانی که به صورت جدی روی این موضوع کار کنن بسیار کم هستن .حتی خود من وقتی دنبال افرادی میگشتم برای طرحم که توی این زمنینه مسلط باشن بعد از 5 ماه تونستم افرادی رو پیدا کنم که تاحدی کار کرده بودن و دنبال یه جایی برایی صنعتی کردن یا ایده ای برای عملی کردن بعضی از افکارشون بودن حتی ما تا 2سال پیش کتاب معروفی در این زمینه به زبان فارسی نداشتیم و مهمترین کتابی که بود image processing with matlab که یه کتاب حجیم به زبان اصلی بود و حدود 12000 تومان قیمت داشت
خوب اینایی که گفتم چه ربطی به اون جمله اولم داشت؟
طرحی که میخوام امروز معرفی کنم مربوط میشه به 4 تا 6 سال پیش که توسط ژاپنی ها انجام گرفت.در این طرح یه ویلچر که روی اون یه لب تاپ و یه دوربین بود استفاده شده و دوربین به سمت فرد معلول هستش.این دوربین رنگدانه های چشم رو مورد پردازش قرار میده و مسیر رو به ویلچر اعلام میکنه. البته در این طرح فرد معلول میتونه با میکروفونی که روی ویلچر تعبیه شده صحبت کنه و مسیر رو بره.
شاید پیش خودتون فکر کرده باشید که این طرح فقط لب تابش خیلی هزینه میخواد.امروزه آی سی هایی هستن که کار پردازش صدا و تصویر رو انجام میدن از اونها میتوان با یک یا شبکه از میکرو ها یا سایر پردازشگرها استفاده کرد و اون رو جایگزین لب تاب کرد که با صنعتی شدن هزینه ها بشدت کاهش پیدا میکنه
من یه فیلم از این طرح رو که توی آرشیوم بود آپ کردم تا دوستان ببینن، دقیقا یادم نمیاد از کجا گرفته بودم
این فایل ویدویی حدودا 7 مگابایت هست
http://www.4shared.com/file/89420191/51d12c8d/research_wheelchair1.html
موفق و سربلند باشید

sh85

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
واقعا جالبه لطفا ادامه بدید
باز هم منون از بابت مطالب علمی و جدیدی که عنوان می کنید
موفق و پایدار باشید

salahshur

عضو جدید
کاربر ممتاز
واقعا ممنون هم از شما هم از سایر دوستان که منو تشویق میکنن
امیدوارم توی این تاپیک جز من سخنگو هم داشته باشه
اما من ادامه میدم

salahshur

عضو جدید
کاربر ممتاز
امروز میخوام یکم راجع به هوش مصنوعی صحبت کنم
راستش هوش مصنوعی هم تقریبا میشه گفت علم جدید هست در بعضی از نقاط کشور ما کاربران خیلی خوبی داریم اما بسیار محدودن.کتاب ها در این زمینه داره روز به روز بیشتر میشه و کار کردن رو برای همه آسان میکنه.این رو بدونید هوش مصنوعی مختص به یه رشته خاص مثل کامپیوتر یاIT نیست بلکه در همه رشته ها جای خودشو باز کرده و در سایر دانشگاه های خارج از کشور این یک درس عمومی هستش(درس هایی نظیر کنترل هم همین حالتو در خارج دارن).در اکثر همایش ها جدید مقالاتی رو در رابطه با هوش در زمینه برق میبیند، حتی بعضی از اساتید خود ما منطق فازی رو بلدن و دست و پا شکسته یه چیزهایی از هوش میدونن(دکتر صالحی زاده،دکتر جمشیدی،مهندس فروزان تبار).هوش مصنوعی شاخه ها و الگوریتم های خیلی متفاوتی داره که اینجا جای بحث راجع به اونها نیست. اما از نظر من جالب ترین بخشش الگوریتم های بروز رسانی هستش مثل Q LEARNING . که در اونها agent(ماشین، ربات،جارو برقی و ....) یا سیستم های غیر فیزیکی رفتار خودشونو خودشون اصلاح میکنن و مانند ما انسان ها چیزهای رو یاد میگیرن. فرض کنید یه ربات 2چرخ که به بالانس روبات معروف هستن رو ما اتو ماتیک گذاشتیم توی یه شیبی مثلا 15یا 20 درجه شروع به حرکت کنه و میخوایم با بیشترین سرعت به پایین برسه بدون اینکه به زمین بخوره.این ربات شاید 5 6 بار اول با سرعت بیاد و به زمین بخوره اما بار 7 8 یاد میگیره با چه سرعتی بیاد و زمین نخوره، حالا 4 5 بار سرعت های متفاوت رو چک میکنه که با بیشترین سرعت بیاد پایین.این جوری ربات با تلاش خودش رفتارش رو تصحیح میکنه. حالا اونو یه محیط دیگه ببرید، مشاهده میکنید که ربات با بار اولی که میره و راه رو شناسایی کرده دیگه نیاز نداره 5 6 زمین بخوره یا 4 5 بار سرعتش رو عوض کنه. همون بار دوم با بیشترین سرعت پایین میره.
در مورد سیستم ها هم همینه، اگر شما یه کنترلر هوشمند داشته باشید که از الگوریتم های بروز رسانی استفاده کنه، سیستم شما دیگه خودش خودش رو ارتقا میده و سیگنال های خطای بیشتری رو شناسایی میکنه و راحل های مناسب برای اون ها اعمال میکنه
فرض کنید یه کارخانه تولید خودکار ماجیک دارید.سیستم بسته بندی شما بدون وجود نیروی انسانی انجام میشه. اگر ربات های شما از لگوریتم های بروز رسانی استفاده کرده باشند،هنگامی که شما یه محصول مشابه مانند مداد رو داخل خط تولیدتون راه اندازی کنید، دیگه نیازی نیست سیستم بسته بندیتون رو آپ کنید خود ربات ها اتومات این کارو انجام میدن فقط شما لازمه اسم محصول جدید رو بهشون بدید اونا قبلا خودشون مداد رو شناختن
یه طرح در حال اجرای برقی
امروزه اکثر دوستان به ویژه قدرتی ها میدونن که تلفات در توزیع بیشترین تلفات ما رو به وجود آوردن.تلفات در بخش انتقال هم زیاد هست اما قابل مقایسه با توزیع نیست.این تلفات در کشور های پیشرفته بین 3 تا 5 درصد در نوسانه اما در کشور ما بین 16 تا 20 در صد هست.طرحی که در برخی از کشورهای پیشرفته نظیر ژاپن در حال انجام هست بکار گیری شبکه هوش مند با قابلیت به روز رسانی برای سیستم توزیع هستش که پیش بینی میشه تلفات به زیر 1 درصد برسه. با شناختی محدودی که من از این الگوریتم ها دارم .میدونم که علاوه بر اینکه سیستم برای کار روزانش مثلا کی اوج پیک مصرف هست، کی مصرف مینموم میشه،چگونگی پخش رو در ساعت مختلف بررسی و عملکرد های مناسب میکنه و حتی اگر طی یه اتفاقی یه باری از شبکه کم بشه یا اینکه اضافه بشه،یا ایجاد حادثه در باری بخواد باعث ایجاد اتصال کوتاه یا تلفات سنگین به شبکه بشه این سیستم بهتر از اپراتور های انسانی کار خودشو انجام میده