PHP
PHP
PHP مخفف Personal Home Pages میباشد
این زبان در سال ۱۹۹۴ ایجاد شد. رسموس لردورف (Rasmus Lerdorf) ایجاد کننده اولیه آن بوده است ولی در طی زمان این زبان برنامهسازی، توسط سایر کارشناسان و برنامهنویسان تکمیل گردیده و به شکل کنونی آن درآمدهاست.
با افزایش موارد استفاده و قابلیتهای PHP ، PHP به معنی Hypertext Preprocessor به كار گرفته شد.
Hypertext Preprocessor به معنای "پیش پردازشگر فرامتن" هست .
پیش پردازشگر (Preprocessor) بدين معني است كه PHP اطلاعات را قبل از تبديل به زبان Html پردازش مي كند.
PHP یکی از پر طرفدارترین زبانهای اسکریپتینگ متن باز (Open Source) و طبق گفته
سایت پی اچ پی ، Html Embeded و Cross-Platform و Server-side است که بیشتر برای طراحی برنامههای سمت سرور در سایتهای پویا (Dynamic) مورد استفاده قرار میگیرد.
Html Embeded یعنی کدها ودستورات این زبان بین کدهای Html قرار میگیرن .
Cross-Platform هم به این معناس که PHP روی هر سیستم عاملی اعم از یونیکس (Unix ) و مک (Macintosh) و Windows NT و Os/2 قابل اجراست . خلاصه اینکه PHP بر روی هر سیستم عاملی که قابلیت نصب بر روی سرویس دهنده رو داره ، قابل اجراست و برای انتقال آن از یک سیستم عامل به سیستم عامل دیگه نیازی به تغییر در برنامه نیست . اگر هم نیاز به تغییر باشه ، این تغییر بسیار اندک خواهد بود .
Server-side هم به معنای سمت سرور میباشد . منظور از اینکه PHP یک زبان سمت سرور میباشد ، اینه که دستورات این زبان توسط سیستم سرویس دهنده اجرا و پردازش میشه و فقط نتیجه آن به سیستم کاربر (مثل من) ارسال میشه .
تفاوت بین اسکریپتهای Client-Side و اسکریپتهای Server-Side
Client-Side: اسکریپت Client-Side هرگز توسط سرویس دهنده وب پردازش نمیشود، بلکه تنها توسط سرویس گیرنده (مرورگر خود شما) پردازش می شود.
Server-Side: اسکریپتهای Server-Side تماما بر روی سرویس دهنده وب پردازش می شوند. سرویس گیرنده(مرورگر شما) هیچ کدی را از اسکریپتهای Server-Side دریافت نمی کند و نمی شناسد، بلکه تنها خروجی اسکریپتهای Server-Side را می گیرد.
اسکریپتهای Server-Side و Client-Side هیچ فعل و انفعالی بر روی یکدیگر ندارند، زیرا اسکریپتهای Client-Side بعد از اینکه اسکریپتهای Server-Side پردازش خود را به طور کامل انجام دادند، بر روی سرویس گیرنده اجرا می شوند.
البته این زبان تنها یک زبان اسکریپتینگ نیست . از زبان PHP میشه برای طراحی برنامه های خط فرمان شبیه Python و Perl استفاده کرد . همچنین با استفاده از PHP-GTK میتوان برنامه های با ظاهر گرافیکی (GUI) هم طراحی کرد .
PHP یک زبان تحت وب هست که ساختارش شباهت زیادی به زبان C و Perl و Java دارد . همین شباهت به همراه سادگی ، دلیلی بر پدید آمدن کاملترین برنامه ها در کوتاهترین زمان توسط برنامه نویسهای شده است .
سازگاری زبان PHP با اغلب بانکهای اطلاعاتی مثل MySql باعث قدرت و مانور زیاد آن شده است .
بسته های نرم افزاری مشهور و قدرتمند زیادی با PHP نوشته شده اند که Joomla و Mambo و Wordpress و SMF و phpBB و PHPNuke و mybb و vBulletin از جمله آنهاست !!!
همانطور که گفتم PHP سازگاری زیادی با انواع پایگاه داده داره و به همین دلیل امکان استفاده از دیتابیسهایی مثل اوراکل و MySQL و Microsoft SQL Server و PostgreSQL و SQLite و IBM DB۲ و . . . . فراهمه . (آدم با این همه تنوع حال میکنه

)
زبانهایی مثل زبان PHP مثل زبانهای C++ و JAVA نیاز به کامپایل نداره و فقط تفسیر میشن . از این رو بهشون Interpreted (تفسیرشونده) گفته میشه .
یا به بیان ساده تر ، زبانهایی مثل PHP نیاز به یه مفسر مثل مرورگر دارن و برای اجرا باید توسط مرورگر ،
هر لحظه تفسیر بشن . اما زبانهایی مثل C++ برای
یک بار توسط Compiler ، کامپایل (ترجمه) میشه و برای همیشه به خودی خود اجرا میشه .
تا جایی که مخم همراهی کرد سعی کردم اصلاحات و مفاهیم رو با زبانی ساده به طور مختصر توضیح بدم .