هشدار کره شمالی به کره جنوبی درباره برگزاری مانور نظامی

saeedhashemee

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
کره شمالی روز جمعه در باره پيامدهای مانور يکروزه کره جنوبی هشدار داد و اعلام کرد که در صورت برگزاری اين مانور، جواب آن بمراتب شديدتر و دامنه دار تر از حمله يکماه پيش خواهد بود.اعلام مانور نظامی کره جنوبی در اطراف جزيره «يانگ پيونگ» با واکنش تند کره شمالی روبرو شده است. روز جمعه کره شمالی در باره پيامدهای اين مانور يکروزه هشدار داد و اعلام کرد که در صورت برگزاری اين مانور، جواب آن بمراتب شديدتر و دامنه دار تر از حمله يکماه پيش خواهد بود. چند ساعت پس از اين واکنش کره شمالی، وزارت خارجه روسيه هم با صدور اطلاعيه ای از کره جنوبی خواست از انجام اين مانور نظامی خود داری کند. وزارت خارجه روسيه دراطلاعيه خود با تاکيد بر نگرانی عميق اين کشور گفته است که برگزاری اين مانور ميتواند به متشنج ترشدن اوضاع در شبه جزيره کره منجر شود. همزمان با انتشار اين اطلاعيه، سفيران کره جنوبی و آمريکا در مسکو نيزبرای گفتگو درباره وضعيت مشتنج شبه جزيره کره به وزارت خارجه روسيه احضار شدند. از سوی ديگر روز جمعه معاون وزير خارجه آمريکا در پکن ودرپشت درهای بسته با مقامات چينی به گفتگو پرداخت. چين که نزديکترين متحد و بزرگترين شريک تجاری کره شمالی است دراين ملاقات از دولت آمريکا خواست برای کاهش تنش در شبه جزيره کره با اين کشور همکاری کند. همزمان ، بيل ريچاردسون فرماندار ايالت نيو مکزيکو ی آمريکا برای يک ديدار چهار روزه وارد پيونگ يانگ شد. اين سفر بدعوت مقامات کره شمالی انجام ميشود اما جنبه رسمی ندارد. آقای ريچاردسون هم اظهار اميدواری کرده است که سفر او بتواند به کاهش تنش بين دو کره کمک کند. کره جنوبی اعلام کرده است که علی رغم هشدار کره شمالی مانور يکروزه ای را با مهمات جنگی در آبهای نزديک به جزيره «يانگ پيونگ» انجام خواهد داد. يکماه پيش ،در روز ۲۳ نوامبر ارتش کره شمالی جزيره «يانگ پيونگ» را که در ۱۱ کيلومتری قلمروی آبی ان کشور قرار دارد به آتش بست که به کشته شدن ۴ نفر و ويرانی دهها خانه منجر شد. اين حمله شديدترين رودروريی نظامی بين دو کره پس از پايان جنگ بين دو کشور در سالهای ۱۹۵۰ بود. در پی اين حمله ،کره جنوبی ارتش خود را بحالت آماده باش در آورد و بيشتر کشورهای جهان آنرا محکوم کردند.
 

saeedhashemee

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
ژاپن آرایش نظامی خود را از بیم چین تغییر می دهد

ژاپن آرایش نظامی خود را از بیم چین تغییر می دهد

ژاپن شمار ناوهای جنگی خود را افزایش می دهد

ژاپن اعلام کرده است در واکنش به چالش هایی که میان این کشور و کره شمالی و چین ایجاد شده، آرایش ساختار دفاعی خود را به طور اساسی تغییر می دهد.

به گفته تحلیلگران، ژاپن در واکنش به تغییر توازن قدرت در قاره آسیا درصدد بر آمده که سیاست نظامی خود را تغییر دهد.

ژاپن، که با چین مرز آبی دارد، روز جمعه گفت ظهور چین به عنوان یک قدرت نظامی باعث نگرانی بین المللی شده و کره شمالی نیز به طور جدی مایه بی ثباتی است.

براساس سیاست جدید نظامی ژاپن، نیروهای نظامی در شمال این کشور که در زمان جنگ سرد برای مقابله با شوروی سابق در این منطقه مستقر شده بودند، کاهش خواهند یافت و در مقابل این نیروها در جنوب ژاپن و در جزایری که نزدیک چین قرار دارند، تقویت خواهد شد.

همچنین، تعداد واحدهای زرهی کاهش خواهد یافت و در مقابل، ارتش ژاپن به زیردریایی های بیشتر و هواپیماهای جنگنده بهتری تجهیز خواهد شد.

ژاپن از این که قدرت نیروی دریایی چین رو به رشد بوده و تحرکات آن در دریای خاوری و دریای جنوب چین افزایش یافته، نگران است.

در بخش دیگری از برنامه جدید دفاعی ژاپن، دفاع موشکی در واکنش به خطر هسته ای کره شمالی تقویت خواهد شد.

این سیاست جدید نظامی که از سوی کابینه ژاپن تائید شده، آرایش نظامی این کشور را در 10 سال آینده تعیین کرده است.

در اسنادی که سیاست جدید ژاپن را تشریح کرده، آمده است: "چین با شتاب نیروهای نظامی خود را مدرنیزه می کند و فعالیت نظامی خود را در آبهای مشترک دو کشور گسترش می دهد. با وجود فقدان شفافیت در مورد مسائل امنیتی و نیروهای نظامی چین، این روند برای کل منطقه و جامعه بین المللی نگران کننده است."

به دنبال تصادف یک قایق ماهیگیری چینی با قایق های گارد ساحلی ژاپنی در نزدیکی جزایر مورد مناقشه دو کشور، روابط میان ژاپن و چین در ماه سپتامبر به شدت وخیم شد.


در سند سیاست جدید نظامی ژاپن همچنین برنامه های موشکی و هسته ای کره شمالی "عامل مهم و جدی بی ثباتی" توصیف شده است.

کره شمالی در سال های اخیر به سمت ژاپن موشک پرتاب کرده و دست به چند آزمایش هسته ای زده است. این کشور ماه گذشته فاش کرد که یک تاسیسات جدید غنی سازی اورانیوم را راه اندازی کرده است.

برای جلوگیری از حمله موشکی و هسته ای کره شمالی، ژاپن درصدد است در سراسر این کشور واحدهای دفاع موشکی "پاتریوت" برپا کند و شمار ناوهای جنگی را برای سرنگون کردن موشک افزایش دهد.

این سند جدید همچنین روابط میان ژاپن و آمریکا را "حیاتی" خوانده است. آمریکا در ژاپن پنجاه هزار پرسنل نظامی دارد.

ژاپن گفته است که "اعتماد و همکاری با چین و روسیه" را دنبال خواهد کرد و در همان حال روابط خود را با اتحادیه اروپا و ناتو توسعه خواهد داد.
 
بالا