هشدار:آنفولانزای خوکی در ایران به شدت در حال گسترش است!!

kemeia

عضو جدید
آنفلوانزای خوکی به بوشهر رسید

مهر: معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: نمونه‌ گیری در استان بوشهر به دلیل وجود افراد مشکوک بالاتر رفته و تا‌کنون سه نفر از بوشهری ها به این بیماری مبتلا شده‌اند.

عبدالمحمد خواجه‌ ئیان شامگاه سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: این افراد مسافرت خارج از کشور داشته و دو نفر از آنها زائران خانه خدا بودند که با کاروانهای دیگر استانها به عمره‌ مشرف شده بود‌ند‌.

وی تاکید کرد: با توجه به هشدارهای سازمان جهانی بهداشت و افزایش روزافزون موارد این بیماری در کشورهای همسایه و مرزی بودن استان، مردم باید توصیه ‌های بهداشتی را جدی بگیرند.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه این بیماری از طریق دست دادن، روبوسی کردن، تماس نزدیک و قطرات تنفسی به افراد منتقل می ‌شود، گفت: با توجه به این که عمده بیماران مبتلا به این بیماری در کشور ما از بین عمره‌ گزاران هستند، مردم برای جلوگیری از انتشار این ویروس در ملاقات با افراد عمره ‌گزار و دیگر اماکن مقدسه از انجام سنت روبوسی خودداری کنند.

خواجه‌ ئیان در خصوص ویژگی ها و نوع پیشگیری از این بیماری گفت: مردم با رعایت بهداشت فردی و پرهیز از رفتارهایی که موجب سرایت بیماری آنفلوانزای خوکی می‌ شود می‌ توانند این بیماری را کنترل کنند.

وی افزود: علائم آنفلوانزای خوکی بسیار شبیه به آنفلوانزای معمولی است و شامل تب، سرفه، گلودرد، بدن درد، سردرد، لرز و خستگی بوده و در بعضی افراد تهوع و استفراغ هم گزارش شده است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اضافه کرد: این بیماری ممکن است با علائم دیگری نیز همراه باشد و هیچ پزشکی از روی علائم بالینی قادر به تشخیص قطعی آنفلوانزای خوکی نیست و تشخیص قطعی آن فقط با انجام تست لابراتواری ممکن است.

وی اظهار داشت: فاز شش این بیماری از طرف سازمان بهداشت جهانی اعلام شده که به معنای شروع همه ‌گیری این بیماری است و در تمام دنیا به سرعت در حال گسترش بوده و به احتمال زیاد با سرد شدن هوا ابتلا به این بیماری بیشتر می ‌شود.

خواجه‌ ئیان در خصوص نحوه درمان آن نیز گفت: 98 درصد از مبتلایان به بیماری آنفلوانزای خوکی احتیاج به درمان ندارند و بهتر است هر کس علائم این بیماری را مشاهده کرد موارد بهداشتی را رعایت کند و حتی‌ المقدور از منزل خارج نشود و با استراحت کامل به بهبودی خود کمک کند و اگر بهبودی حاصل نشد به پزشک مراجعه کنند.
وی خاطرنشان کرد: با تدابیر در نظر گرفته شده دارو به اندازه کافی برای درمان این بیماری در استان وجود دارد.
 

kemeia

عضو جدید
10 میلیون ایرانی به آنفلوانزای خوکی مبتلا می شوند!


نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه حداقل 10 میلیون نفر ظرف دو تا سه سال آینده در کشور به ویروس آنفلوانزای نوع A مبتلا می شوند، اظهارداشت: در خوشبینانه ترین حالت از هر 200 نفر مبتلا که شناسایی نشوند، یک نفر فوت می کند.

دکتر حسینعلی شهریاری در گفتگو با مهر به جلسه روز گذشته کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تنی چند از مدیران وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: متاسفانه ما از توضیحات دوستان وزارت بهداشت قانع نشدیم و به شدت نگران شیوع این بیماری و عواقب ناگوار آن هستیم که سلامت مردم را تهدید می کند.

آخرین آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت حاکی از ابتلای 42 نفر به آنفلوانزای نوع A در کشورمان است.

شهریاری با اشاره به سفرهای زیارتی که موجب افزایش بیماری در کشور شده است، افزود: پیش بینی می شود ظرف دو تا سه سال آینده حداقل 10 میلیون نفر در کشورمان به آنفلوانزای نوع A مبتلا شوند که این موضوع نگران کننده است.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: در خوشبینانه ترین حالت از هر 200 نفر مبتلا که شناسایی نشوند یک نفر فوت می کند و این موضوع با توجه به اینکه در مناطق دور افتاده مردم به مراکز درمانی دسترسی ندارند می تواند با شدت بیشتری رخ دهد.

شهریاری همچنین به شباهت علائم این بیماری با آنفلوانزای فصلی اشاره کرد و گفت: چون علائم آنفلوانزای نوع A شبیه آنفلوانزای معمولی است، ممکن فرد به پزشک مراجعه نکند و یا اینکه زمانی مراجعه کند که بیماری در مرحله خطرناک قرار دارد.

نماینده مردم زاهدان در مجلس با تاکید بر اینکه به شدت نگران مرگ و میر بالای ناشی از شیوع این بیماری در کشور هستیم، افزود: شائبه ای که وجود دارد و در توضیحات دوستان وزارت بهداشت به آن اشاره شد اینکه سازمان حج و زیارت نباید با تهدید به جریمه زائران، مردم را مجبور به انجام سفر حج کند.

شهریاری با عنوان این مطلب که مسائل سیاسی در این بحث وارد شده است تاکید کرد: برآوردها نشان می دهد درمان هر نفر که به نوع شدید این بیماری مبتلا شود، حداقل 30 دلار هزینه دارد که با این احتساب صدها میلیون دلار صرف درمان کسانی خواهد شد که طی این دو سه سال به این ویروس مبتلا می شوند.

رعایت نکات بهداشت فردی ازجمله استفاده از دستمال هنگام سرفه و عطسه ، شستن مداوم دست با آب و صابون به ویژه روبروسی کردن زائران با دیگران در پیشگیری از ابتلا به این بیماری موثر است.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از جلسه بعدی این کمیسیون با مسئولان وزارت بهداشت در روز یکشنبه آینده خبر داد و گفت: سرعت انتشار این بیماری دو تا سه برابر آنفلوانزای معمولی است. که با توجه به سفر زائران به خانه خدا و بروز سرفه های مزمن در اغلب زائران پس از بازگشت از این سفر، مطمئنا آمار مبتلایان بیشتر خواهد شد.

وزارت بهداشت اعلام کرده است به منظور پیشگیری از گسترش این بیماری به هموطنان به ویژه کسانی که از سفر حج عمره به کشور بازگشته اند، توصیه می کنیم از دست دادن و روبوسی با افراد خودداری کنند. همچنین، استفاده از دستمال هنگام عطسه و شستن دستها پس از تماس با اشیاء فرد مبتلا ضروری است چرا که ویروس این بیماری تا 2 ساعت بر روی اشیاء زنده باقی می ماند.

شهریاری با اشاره به لغو سفر ورزشکاران ایرانی به شرق آسیا برای شرکت در مسابقات، افزود: این موضوع قانع کننده نیست که ورزشکاران تنومند و سالم از سفر منع شوند اما زائرانی که سالمند و ضعیف هستند هیچ مشکلی در اعزام به حج ندارند..
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید مجدد بر نگرانی از سلامت جامعه اظهارداشت: در صورتی که مسئولان وزارت بهداشت نسبت به خطرات این بیماری شفاف سازی کنند، آن وقت افراد با آگاهی کامل نسبت به انجام سفر اقدام خواهند کرد.
 

farda_65

عضو جدید
کاربر ممتاز
من نمیدونم چر همش گیر میدین به این آنفلونزای نوع A !!! بابا مگه وزارت بهداشت طفلی نگفت هیچ خطری وجود نداره دنیا الکی خودشو گذاشته سرکار:razz:
 
بالا