هر چه می خواهد دل تنگت بپرس!

Sparrow

مدیر تالار مهندسی هوافضا
مدیر تالار
ممنون مهندس عزیز از جوابت. ولی میشه کامل تر توضیح بدی. تحلیل بیشتر کاربرد داره یا طراحی؟ یا مثلا بین زبان سی یا پایتون و یا فرترن کدوم به مهندسی هوافضا نزدیکتره و میشه ازش تو پروژه ها استفاده کرد؟ من با توجه به وقتم فقط می رسم یک زبان رو به طور کامل یاد بگیرم. اولویت با کدامشونه؟

zxo003 عزیز، کامل توضیح دادن. ++C به صورت حرفه‌ای بهترین گزینه است. در مورد تحلیل و طراحی:

اگر شما در یک پژوهشکده یا مرکز علمی مشغول بشید، موتور رو طراحی می‌کنید. توی این مرحله با فرمول‌های ریاضی و روابط سر و کار دارید. بهترین نرم‌افزار برای این کار MATLAB هست اما از اونجایی که زبان برنامه‌نویسی MATLAB بر پایه C هست، اگر ++C رو یاد بگیرید به سادگی می‌تونید با کمی مطالعه، MATLAB‌ رو هم یاد بگیرید.
بعد از طراحی، در مرحله صحت سنجی طراحی یا بهبود و ارتقاء طرح، نیاز به کارهای CFD دارید. دو تا راه وجود داره: یا FORTRAN یاد بگیرید یا فلوئنت یاد بگیرید که این رو پیشنهاد میدم. زبان ژورنال نویسی فلوئنت هم C هست فقط در مورد مدلسازی بحث‌های احتراقی نمیدونم چقدر توانایی داره، تو یه پروژه ما می‌خواستیم محفظه احتراق رو شبیه‌سازی کنیم، یه مقدار مشکل پیدا کردیم.

hossein21

عضو جدید
سلام
دوستان محاسبات سوختن خرج موشکهای سوخت جامد همون محاسبات بالستیک داخلی می باشد؟
همون روابطی که نرخ سوزش رو به فشار مرتبط میکنه ؟

hossein21

عضو جدید
سلام
چند تا سوال داشتم؟

1-یه مثال موشک هوا پایه متلب داره ، اونو تغییر دادم و هوا به زمین کردمش و ضرایب آیرودینامکی هم از بدنه خودم وارد کردم...این مثال کنترل با دم هست حالا اگر بخوام کنترل با دم و کانارد باشه چه قسمت هایی رو باید تغییر بدم؟

2-من یه بار تراست رو 0 کردم و سرعت اولیه رو 984 متر بر ثانیه گذاشتم ...اون وقت هدف رو توی 4000 متری زد...این منطقی هست؟

3-چرا قبل رسیدن به هدف گاهی اوقات ران قطع میشه؟

ممنون

amir_14

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
دوستان سلام
یه مقدار در مورد استاتورهای توربین هواپیما توضیح میدید؟
یه پره استاتور چه خاصیت های آیروترمودینامیکی باید داشته باشه؟
ممنون

mohamad-N

عضو جدید
سلام
برای تعیین مرکز جرم یه هواپیمای ساخته شده روشی وجود داره ؟
توی مهندسی معکوس کاربرد دارد.

Sparrow

مدیر تالار مهندسی هوافضا
مدیر تالار
دوستان سلام
ممنون
سلام،
یکی از بهترین مرجع‌ها، کتاب مکانیک و ترمو دینامیک پیشرانش فیلیپ هیل هست در این زمینه.
Aerodynamic Design Study of Advanced Multistage Axial Compressor

سلام
برای تعیین مرکز جرم یه هواپیمای ساخته شده روشی وجود داره ؟
توی مهندسی معکوس کاربرد دارد.

فکر می‌کنم عکس بالا، گویا باشه. این سایت هم خوب توضیح داده.

mehrdad14

عضو جدید
دوستان سلام
ممنون
در کمپرسور های محوری ( که حرکت جریان موازی با محور چرخش است) کمپرسر ها دارای ردیف هایی شامل تعدادی پره هستند که به دلیل این که دور خودشون میچرخن میگن ردیف های مدور میگویند . حالا دقت کنید که این ردیف ها اگر به شفت مرکزی وصل باشند و با سرعت زیاد بجرخند بهشون میگن روتور , اما اگه اینا به شفت وصل باشند و سر جاشون ثابت باشند میگن استاتور که از لحاظ ظاهری کاملا شبیه هم هستند . و به همین دلیل هم اگر یه عکس از موتور جت ببینید تفاوت روتور و استاتور را شاید متوجه نشید و باید کلیپ ببینید .
استاتور ها 2 وظیفه اصلی دارند : افزایش فشار هوا و جلوگیری از حرکت مارپیچی هوا و همچنین این کار رو باید با هدایت کردن جریان , موازی با محور طولی انجام دهد .

amir_14

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام،
یکی از بهترین مرجع‌ها، کتاب مکانیک و ترمو دینامیک پیشرانش فیلیپ هیل هست در این زمینه.
Aerodynamic Design Study of Advanced Multistage Axial Compressor

فکر می‌کنم عکس بالا، گویا باشه. این سایت هم خوب توضیح داده.

در کمپرسور های محوری ( که حرکت جریان موازی با محور چرخش است) کمپرسر ها دارای ردیف هایی شامل تعدادی پره هستند که به دلیل این که دور خودشون میچرخن میگن ردیف های مدور میگویند . حالا دقت کنید که این ردیف ها اگر به شفت مرکزی وصل باشند و با سرعت زیاد بجرخند بهشون میگن روتور , اما اگه اینا به شفت وصل باشند و سر جاشون ثابت باشند میگن استاتور که از لحاظ ظاهری کاملا شبیه هم هستند . و به همین دلیل هم اگر یه عکس از موتور جت ببینید تفاوت روتور و استاتور را شاید متوجه نشید و باید کلیپ ببینید .
استاتور ها 2 وظیفه اصلی دارند : افزایش فشار هوا و جلوگیری از حرکت مارپیچی هوا و همچنین این کار رو باید با هدایت کردن جریان , موازی با محور طولی انجام دهد .

من برا توربین میخواستم
البته تا این حدش رو میدونم که باید فشار رو تبدیل به سرعت بکنه
اما یه کم جزئی تر میخوام

mohamad-N

عضو جدید
با سلام خیلی ممنون از پاسخی که به سوالم دادید
در مورد تعیین مرکز جرم هواپیماهای سرنشین دار هم اگه کسی اطلاعاتی داره به من بده
با تشکر

f.a.o

عضو جدید
سلام به همه
یه سوال درباره هواپیما داشتم
extended diversion time operations (EDTO)
یعنی چی؟:confused:

sia_1991

عضو جدید
سلام
اسم آلیاژ آلومینیومی که در ساخت در و پنجرا استفاده میشه چیه؟
مدول الاستیسیته و تنش تحمل این آلومینیوم چنده ؟
آیاکتابی جزوه ای چیزی هست که این اتلاعات رو داشته باشه؟
همین سوال رو در مورد آلومینیوم 6061 دارم.
در ساخت سازه هواپیما از چه الومینیومی استفاده میشه؟

essyh2003

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام
هندبوک نظامی mil-std-5 منبع خوبیه اینم ادرسش
http://www.everyspec.com/MIL-HDBK/MIL-HDBK-0001-0099/MIL_HDBK_5J_139/
الیاژ در و پنجره معمولا 6061 و 6063 به خاطر اکسترود پذیری خوب داخل هندبوک عدد هاش هست
الیاژ سازه هواپیما سری2000 مثل 2024 و 2117 , و سری 7000 مثل 7075 و 7175 و به ندرت 6061 و 5056

ارش کمان گیر

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام

در مورد الیاژ هواپیما: اولین بار در المان در سال 1914 بود که فلزی ساختند.
الیاژ دورالومین Duralumim بود.
در سال 1924 انگیلسی ها تونستند..هواپیما ترکیب فلز و چوب بسازند..

بیشتر جنگنده جهان با دو الیاژ (الومین)
US2000 که دارای تحمل ضربه(DAMAGE TOLERANT) و مقاومت خوبی در مقابل خستگی دارد.بیشتر هم سطح زیرین بال استفاده می شود.
US7000 دارای استحکام بیشتر..... درسطح پایینی بال استفاده می شود.

الان هم دیگه..بیشتر کشورها دنیا از جنس CARBAN FIBER COMPOSITES) CFC) استفاده می کنند.
که باعث 20 درصد کاهش وزن می شود.

آخرین ویرایش:

ارش کمان گیر

عضو جدید
کاربر ممتاز
هندبوک نظامی mil-std-5 منبع خوبیه اینم ادرسش
http://www.everyspec.com/MIL-HDBK/MIL-HDBK-0001-0099/MIL_HDBK_5J_139/
الیاژ در و پنجره معمولا 6061 و 6063 به خاطر اکسترود پذیری خوب داخل هندبوک عدد هاش هست
الیاژ سازه هواپیما سری2000 مثل 2024 و 2117 , و سری 7000 مثل 7075 و 7175 و به ندرت 6061 و 5056

فرض مثال 7079-T6 ...مشابه الیاژ7075 هست. در ضخامت های بالای 3 اینچ ..خصوصیات بهتری 7075
توی هندبوک مشخص هست....
الومینیوم به کار رفته سازه هواپیما..باهم فرق داره..پوسته بدنه + لبه حمله بال+ فریم بدنه+ اسپار اصلی+ووووو...

sia_1991

عضو جدید
دست شما درد نکنه
این هواپیمایی که من روش کار می کنم خیلی سبکه و سادست(370 کیلو گرم). به همین خاطر فکر نمی کنم لازم باشه از چند نوع مواد استفاده کنم . تو اینترنت هم یه هواپیما دیدم که میگه از جنس آلومینیوم 6061 هست. منم نمی خوام موضوع رو زیاد پیچیده کنم قراره همه هواپیما رو از آلومینیوم در و پنجره بسازم که در دست رس هم هست. مشکل دیگه این که من بجز روابط طراحی تیرک اصلی بال چیز دیگه ای در دست رسم نیست. اگه بخوام سازه رو طراحی کنم اندازه کل هواپیما وقت میبره بنا براین می خوام از روی هواپیما های دیگه الگوبرداری کنم. مگر اینکه اون روابط کاربردی طراحی سازه (مثل طراحی تیرک اصلی بال در کتاب آقای صدرایی) به دستم برسه.
این اون هواپیماس که میگم جتش رو هم ساختن.
http://www.sonexaircraft.com/press/releases/pr_071213.html

آلیاژ های سری 2000 و 7000 تو بازار ایران پیدا میشه؟

sia_1991

عضو جدید
از اون چیزی که فکر می کردم پیچیده تره
ضریب کمانش فشاری Kc و ضریب تصحیح پلاستیسیته nc چیه ؟ از کجا باید پیداشون کنم؟
همچنین ضریب کمانش برشی Ks و ns ?

essyh2003

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
از اون چیزی که فکر می کردم پیچیده تره
ضریب کمانش فشاری Kc و ضریب تصحیح پلاستیسیته nc چیه ؟ از کجا باید پیداشون کنم؟
همچنین ضریب کمانش برشی Ks و ns ?
باید یه دور تحلیل سازه و طراحی سازه رو بخونی چون این موارد داستان زیاد داره

به شما توصیه میکنم از الومینیوم در و پنجره استفاده نکنی و دنبال طراحی با مواد کامپوزیت با کیفبت مثل epoxy-glass و carbon-epoxy باشی چون المینیوم در و پنجره ممکنه که استحکام استاتیکی مشابه با اونی که توی هندبوک رو داره داشته باشه اما به علت اینکه شرایط تولید اون متفاوته(مثل مقدار جذب گاز و ...) رفتار خستگی متفاوتی داره
با مواد کامپوزیت هم باید شرایط کنترل شده ای داشته باشی و قطعات رو مرتب تست کنی .

mehrdad14

عضو جدید
دوستان یه سوال!
اینکه 4 تا بالک یا بالچه واسه موشک مدلمان طراحی کردیم با ابعادی که مورد نیاز بود حالا مقدار cd min را نمیتوتنم بدست بیاورم و برای بدست اوردن بقیه پارامتر ها نیاز به cd min دارم . اگه ایرفویل بود که میرفتیم توی کتاب abott اما این بالک رو نمیدونم ! لطفا راهنمایی کنید

آخرین ویرایش:

Asghar_

عضو جدید
سلام دوستان ...

من سوال مبتدی داشتم ...میخواستم بدونم چرا برای ایرفویل های متقارن نیروی لیفت در زاویه حمله صفر درجه نداریم؟....

عوامل ایجاد نیروی لیفت چی میتونه باشه؟...ممنون میشم واضح و مفید توضیح بدین...باتشکر

mehrdad14

عضو جدید
سلام دوستان ...

من سوال مبتدی داشتم ...میخواستم بدونم چرا برای ایرفویل های متقارن نیروی لیفت در زاویه حمله صفر درجه نداریم؟....

عوامل ایجاد نیروی لیفت چی میتونه باشه؟...ممنون میشم واضح و مفید توضیح بدین...باتشکر

در اصل اختلاف فشار است که باعث لیفت میشود .( از سمت پر فشار به سمت کم فشار که حالا این نیرو توی ایرفویل ها از پایین رو به بالا هست ) که در ایر فویل های متقارن در زاویه حمله ی صفر اختلاف فشاری نداریم که بخواد از سمت پر فشارش به سمت کم فشارش نیرو وارد کنه . حالا چرا در این نوع ایرفویل و در این شرایط اختلاف فشار نداریم رو میخواهید بدونید اون رو هم توضیح بدم

Asghar_

عضو جدید
در اصل اختلاف فشار است که باعث لیفت میشود .( از سمت پر فشار به سمت کم فشار که حالا این نیرو توی ایرفویل ها از پایین رو به بالا هست ) که در ایر فویل های متقارن در زاویه حمله ی صفر اختلاف فشاری نداریم که بخواد از سمت پر فشارش به سمت کم فشارش نیرو وارد کنه . حالا چرا در این نوع ایرفویل و در این شرایط اختلاف فشار نداریم رو میخواهید بدونید اون رو هم توضیح بدم

سلام....ممنون....

آره دقیقا همینو توضیح بدین؟

و یه سوال دیگه این که سطح پر فشار و کم فشار چطوری تعیین میشه و ما از کجا بفهمیم مثلا سطح پایین ایرفویل پر فشار یا کم فشار هست؟

سوال دیگم اینه که برای پره های ایرفویلی شکل توربین ولز(یه نوع توربین هست) این حرفا چطوری تحلیل میشه؟منظورم چطوری باید تشخیص بدیم سمت نیروی لیفت و درگ در کدوم سمت هست و سطح فشار و کم فشار در کجا قرار دارد؟

ساختار توربین ولز:

میدونم زیاد سوال پرسیدم ولی ممنون میشم راهنماییم کنین و کمک بزرگی به من میکنین که مفهوم اینا رو بفهمم.....

باتشکر

mehrdad14

عضو جدید
سلام....ممنون....

آره دقیقا همینو توضیح بدین؟

و یه سوال دیگه این که سطح پر فشار و کم فشار چطوری تعیین میشه و ما از کجا بفهمیم مثلا سطح پایین ایرفویل پر فشار یا کم فشار هست؟

سوال دیگم اینه که برای پره های ایرفویلی شکل توربین ولز(یه نوع توربین هست) این حرفا چطوری تحلیل میشه؟منظورم چطوری باید تشخیص بدیم سمت نیروی لیفت و درگ در کدوم سمت هست و سطح فشار و کم فشار در کجا قرار دارد؟

ساختار توربین ولز:

میدونم زیاد سوال پرسیدم ولی ممنون میشم راهنماییم کنین و کمک بزرگی به من میکنین که مفهوم اینا رو بفهمم.....

باتشکر
خاهش .
شما ایر فویلی رو که در شکل اول گذاشتید نقطه لبه حمله و نقطه لبه فرار را در نظر بگیرید . حالا فرض کنید هوا داره به این ایرفویل برخورد میکنه و همینجور ذراته هوا بهش برخورد میکنن . حالا 2 ذره از هوا را در نظر بگیرید که (در لبه حمله) که یکیش از سمت بالا ویکیش از سمت پایین حرکت میکنه . طبق یه سری قوانین( که یادم نیست چی فکنم معادله انرژی اخرای درس سیالات) این 2 ذره قراره با هم دیگه و همزمان به نقطه لبه فرار برسن یا به قولی همو ملاقات کنند . حالا تو اون عکس از ایرفویل که گذاشتید اون ذره ایکه از سمت بالا رفت سرعت بیشتری داره یا اونی که از سمت پایین رفت ؟ مسلم اونی که از سمت بالا رفت چرا که مسافت بیشتری رو باید طی کنه تا به محض این که ذره پایینی هم به لبه فرار رسید اونو ملاقات کنه .حالا ازونجایی که سرعتو فشار در همون معادله که یادم نیست چی با هم رابطه عکس دارند متوجه میشیم که اون سمت که ذره سرعت بیشتری داشت (قسمت بالایی) دارای فشار کمتری هست. و این اختلاف فشار هم دلیلش همین است .
حالا بنگرید که چرا در ایرفول متقارن اختلاف فشار و در نتیجه لیفت نداریم .
در مورد سوال دوم باید بگم که ازون عکس ایرفویل اولی با چشم میشه فهمید سمت لیفت کدوم وریه فقط مقدارشو باید با نرم افزار بدست اورد . اما در مورد توربین سمتشم با چشم نمیشه فهمید !
اگر بخاهید دقیق باشیدباید این پره ها رو شکل هندسیش در بیارید ینی تمام مشخصات هندسی پره رو بدونید بعدش در نرم افزار ها تحلیلش کنید مثلا نرم افزار fluent . یا ansys cfx .

Asghar_

عضو جدید
خاهش .
شما ایر فویلی رو که در شکل اول گذاشتید نقطه لبه حمله و نقطه لبه فرار را در نظر بگیرید . حالا فرض کنید هوا داره به این ایرفویل برخورد میکنه و همینجور ذراته هوا بهش برخورد میکنن . حالا 2 ذره از هوا را در نظر بگیرید که (در لبه حمله) که یکیش از سمت بالا ویکیش از سمت پایین حرکت میکنه . طبق یه سری قوانین( که یادم نیست چی فکنم معادله انرژی اخرای درس سیالات) این 2 ذره قراره با هم دیگه و همزمان به نقطه لبه فرار برسن یا به قولی همو ملاقات کنند . حالا تو اون عکس از ایرفویل که گذاشتید اون ذره ایکه از سمت بالا رفت سرعت بیشتری داره یا اونی که از سمت پایین رفت ؟ مسلم اونی که از سمت بالا رفت چرا که مسافت بیشتری رو باید طی کنه تا به محض این که ذره پایینی هم به لبه فرار رسید اونو ملاقات کنه .حالا ازونجایی که سرعتو فشار در همون معادله که یادم نیست چی با هم رابطه عکس دارند متوجه میشیم که اون سمت که ذره سرعت بیشتری داشت (قسمت بالایی) دارای فشار کمتری هست. و این اختلاف فشار هم دلیلش همین است .
حالا بنگرید که چرا در ایرفول متقارن اختلاف فشار و در نتیجه لیفت نداریم .
در مورد سوال دوم باید بگم که ازون عکس ایرفویل اولی با چشم میشه فهمید سمت لیفت کدوم وریه فقط مقدارشو باید با نرم افزار بدست اورد . اما در مورد توربین سمتشم با چشم نمیشه فهمید !
اگر بخاهید دقیق باشیدباید این پره ها رو شکل هندسیش در بیارید ینی تمام مشخصات هندسی پره رو بدونید بعدش در نرم افزار ها تحلیلش کنید مثلا نرم افزار fluent . یا ansys cfx .

سلامی دوباره.

آفا یک دنیا ممنون...جوری توضیح دادین که خوب متوجه شدم..........ولی دقیق نمیدونین براساس چه قانونی دو ذره باید به هم برسن؟کدوم فصل سیالات؟ممنون میشم بگین...

در مورد رابطه دوم، قانون برنولی هست که سرعت و فشار با هم رابطه عکس دارند.

در نرم افزار های فلوئنت یعنی جهت نیروی لیفت و درگ مشخص میشه؟

mehrdad14

عضو جدید
سلامی دوباره.

آفا یک دنیا ممنون...جوری توضیح دادین که خوب متوجه شدم..........ولی دقیق نمیدونین براساس چه قانونی دو ذره باید به هم برسن؟کدوم فصل سیالات؟ممنون میشم بگین...

در مورد رابطه دوم، قانون برنولی هست که سرعت و فشار با هم رابطه عکس دارند.

در نرم افزار های فلوئنت یعنی جهت نیروی لیفت و درگ مشخص میشه؟
خاهش میکنم در ضمن دکمه تشکر رو هم گذاشتند !!!!
بر اساس قوانینش هم یادم اومد در سیالات نبود در کتاب ایرودینامیک اندرسن فصل 2 به صورت کامل و با استفاده از معادله پیوستگی و کنترل حجم ثابت کرده که باید در یه لحضه به هم برسند.
هم جهت هم مقدار همه چی .

mehrdad14

عضو جدید
دوستان یه سوال!
اینکه 4 تا بالک یا بالچه واسه موشک مدلمان طراحی کردیم با ابعادی که مورد نیاز بود حالا مقدار cd min را نمیتوتنم بدست بیاورم و برای بدست اوردن بقیه پارامتر ها نیاز به cd min دارم . اگه ایرفویل بود که میرفتیم توی کتاب abott اما این بالک رو نمیدونم ! لطفا راهنمایی کنید

Sparrow

مدیر تالار مهندسی هوافضا
مدیر تالار
دوستان یه سوال!

سلام،
1- می‌تونید از نرم‌افزار Missile DATCOM استفاده کنید، مشخصات وسیله رو بدید و ضرایب آیرودینامیکی و کنترلی رو استخراج کنید.
2- از معادلات ارائه شده در کتاب «آیرودینامیک موشک‌های تاکتیکی-روش‌های محاسبه» ترجمه دکتر عمارتی یا کتاب TACTICAL MISSILE AERODYNAMICS نوشته Jack N. Nielsen استفاده کنید.

Asghar_

عضو جدید
سلام.......

دوستان مفهوم طول اختلاط که در توربولانس به کار میره رو کسی میتونه خوب و واضح توضیح بده.....

در این لینک مفهومش رو میخواستم بدونم:

http://en.wikipedia.org/wiki/K-epsilon_turbulence_model

ممنون و با تشکر

mixing-length

آخرین ویرایش:

Asghar_

عضو جدید
دوستان آموزش خوب و واضح در مورد انواع مدلهای توربولانسی رو از کجا میشه گیر آورد؟

بالا