نکات مفید آشپزی

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
نحوه تشخیص سالم بودن تخم مرغ

نحوه تشخیص سالم بودن تخم مرغ

همشهری آنلاین: اگر در مورد سالم بودن تخم مرغ شک دارید با ما همراه شوید.

1. دقت کنید پوسته تخم‌مرغ تازه، سفید، شفاف و زبر و خشن است اما پوسته تخم‌مرغ کهنه کدر، صاف و بدرنگ است.

2. اگر در مورد تازه بودن آن شک دارید می‌توانید مقداری محلول آب نمک سرد درست کنید سپس تخم‌مرغ ها را درون محلول قرار دهید، اگر سالم باشد به‌دلیل سنگین بودن به صورت عمودی به ته ظرف می‌رود اما اگر فاسد و کهنه باشد به صورت معلق و افقی در آب می‌ماند.



3. یک راه ساده دیگر این است که تخم‌مرغ را رو‌به‌روی یک منبع نور مانند یک لامپ بگیرید. در این حالت باید پوسته آن یکنواخت و عاری از ترک‌خوردگی، لکه‌های غیرمرئی و سوراخ‌های بزرگ باشد.

4. می‌توانید تخم‌مرغ را کنار گوش خود نگه‌دارید و به آرامی تکانش دهید، اگر هیچ‌گونه صدایی نشنوید، به احتمال زیاد سالم است. اما اگر صدای واضح چلپ و چلوپ مانند قسمت سفیده را شنیدید، بهتر است آن را مصرف نکنید.

5. یک آزمایش دیگر این است که تخم‌مرغ را در ظرفی بشکنید. همانطور که می‌دانید تخم‌مرغ سالم 3 جزء آن یعنی زرده، سفیده غلیظ و سفیده رقیق به طور مجزا از هم دیده می‌شوند. اگر مانده باشد، این اجزا با هم مخلوط شده و رنگ آن کدر می‌شود.

برترین ها
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
تکنیک‌هایی برای خوشمزه تر شدن سوپ و خورش

تکنیک‌هایی برای خوشمزه تر شدن سوپ و خورش

خراسان نیوز: تکنیک های کدبانوهای قدیمی برای خوش طعم شدن سوپ و خورش.

_ بهتر است از مواد تازه استفاده کنید با این حال استفاده از برخی سبزیجات کنسروی یا یخ زده مانند نخود و ذرت مشکلی ندارد.

_ سوپ سرد باید در ظرف سرد سرو شود.

_ برای کاهش میزان چربی، سوپ را یک روز قبل تهیه کنید، چربی که بالا می آید را با قاشق بردارید.



_ سوپ و خورش که یک روز قبل تهیه می شود، طعم بهتری پیدا می کند.

_ در صورت شور شدن سوپ، یک عدد سیب زمینی پوست کنده در آن قرار دهید و پس از ۱۵دقیقه پخت سوپ روی حرارت کم، آن را بردارید.

_ برای غلیظ شدن سوپ یا خورش، مقداری از آن را در غذاساز بریزید و پوره کنید و به قابلمه اصلی برگردانید.

_ یک و نیم قاشق چای خوری آرد را به یک فنجان آب سوپ اضافه و مخلوط کنید و به ظرف اصلی اضافه کنید و هم بزنید تا سوپ غلیظ شود.

_ افزودن خامه نیز می تواند باعث غلیظ شدن سوپ شود.

برترین ها
 

shakiba.h

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
نکاتی برای سرخ کردن
روغن را تا حد دمای مطلوب سرخ کردن که 190درجه.سانتیگراد است داغ کنید نه بیشتر نه کمتر
سطح ماده غذایی را قبل از سرخ کردن آن با یک لایه خمیر بپوشانید اینکار باعث میشود که روغن به داخل غذا نفوذ نکند و خیلی چرب نشود در این حالت غذا با حرارت غیر مستقیم خواهد پخت.
اگر روغن به اندازه کافی داغ نشود سریع به داخل ماده غذایی نفوذ می کند و آنرا چرب می کند.
اگر روغن خیلی داغ شود قبل از اینکه ماده غذایی به اندازه کافی.بپزد سطح آن خواهد سوخت.
قبل از سرخ شدن غذا به آن نمک نزنید زیرا نمک آب موجود در ماده غذایی را بیرون می کشد در نتیجه وفتی ماده غذایی را در داخل روغن داغ قرار دهید روغن داغ به اطراف می پاشد.
همچنین نمک نقطه دود روغن را کاهش میدهد در نتیجه روغن سریعتر تجزیه میشود لذا بعد از سرخ کردن غذا و هنگام خوردن به آن نمک بزنید
اگر ماده غذایی را شسته اید یا آب دارد مثل خلال سیب زمینی قبل.از سرخ کردن کاملا آنرا خشک کنید زیرا در غیر این صورت روغن به اطراف می پاشد
موقع سرخ کردن ماده غذایی یک جا مقدار زیادی از آن را در ماهیتابه نریزید چون این کار دمای روغن را کاهش می دهد و غذا دیرتر سرخ میشود
به مقدار کافی روغن در ماهیتابه بریزید نه کم نه زیاد
قبل از سرخ کردن غذا ابتدا روغن را به میزان 7-8درجه بیشتر از دمای مطلوب سرخ کردن حرارت دهید ولی بیشتر از این مقدار نشود زیرا ساختمان مولکولی روغن را خراب می کند
 

shakiba.h

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
اصول افزودن ادویه به غذا
نکته ای که باید هنگام استفاده از چاشنی ها به آن توجه کرد زمان استفاده از آنهاست
یکی از چاشنی ها و ادویه های پرمصرف زردچوبه است که حاوی مقادیر بالایی کورکومین (نوعی آنتی اکسیدان طبیعی) است که در برابر نور،حرارت و اکسیداسیون بسیار حساس است به همین دلیل اگر در ابتدای پخت به غذا اضافه شود و مدت زمان حرارت هم بالا باشد مسلما احتمال از بین رفتن این ترکیب بیش از زمانی خواهد بود که در مرحله آخر طبخ افزوده شود.
خلاصه اینکه بهتر است تمام ادویه ها در مرحله آخر به ماده غذایی اضافه شوند...
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
۱۴ راه برای خرد کردن پیاز بدون اشک‌ ریختن

۱۴ راه برای خرد کردن پیاز بدون اشک‌ ریختن

سایت گراف مدیا: پیاز چطور می‌تواند باعث اشک ریختن می شود و چطور می‌توان از آن جلوگیری کرد؟ پیاز از لایه‌هایی‌ چندگانه تشکیل شده است؛ لایه بیرونی (پوست قهوه‌ای آن) لایه‌های دیگر (لایه‌های سفید و آبدار خوردنی) و انتهای پیاز (کرکین یا همان ریشه پیاز).

زمانی که ریشه‌های پیاز را می‌برید، آنزیمی آزاد می‌شود که واکنش این آنزیم در سایر لایه‌های پیاز تولید گاز می‌کند. هنگامی‌که این گاز با آب پیاز مخلوط می‌شوند نوعی اسید را به وجود می‌آورد. اگر شما هم هنگام خرد کردن پیاز دچار مشکل هستید به مواردی که برایتان آماده کرده ایم توجه فرمایید:



۱. از چاقوی بسیار تیز هنگام خرد کردن استفاده کنید.

آنزیم‌ها هنگام خرد شدن آزاد می‌شوند و بهتر است از یک چاقوی تیز تا از چاقوی معمولی استفاده کرده تا باعث له شدن پیاز نشود؛ در این حالت آنزیم کمتری نیز تولید می‌شود. ضمن اینکه با استفاده از چاقوی تیز کارتان سریع‌تر انجام می‌شود.

۲. قبل از خرد کردن، پیاز را به مدت ۱۰ – ۱۵ دقیقه در فریزر قرار دهید

این عمل باعث کاهش آزاد شدن آنزیم اسید در هوا شده و البته هیچ تأثیری بر طعم و بوی آن ندارد. برای این کار می‌توان از یخچال معمولی نیز استفاده کرد، اما یادتان باشد پیاز را نزدیک سیب یا سیب‌زمینی (به مدت طولانی) قرار ندهید؛ (حداکثر ۲۰ دقیقه) زیرا باعث ایجاد رایحه بدی در یخچال می‌شود.

۳. پیاز را در آب خرد کنید.

این روش مؤثر اما کمی مشکل، چرا که تکه‌های پیاز در آب پخش می‌شوند مگر اینکه آن‌ها را به‌طور دقیق کنار هم قرار داده و خرد کنید.

پیشنهاد دیگری برخی افراد توصیه می‌کنند، خرد کردن زیر شیر آب انجام دهید اما ممکن است باعث از هم پاشیدن تکه‌های پیاز شود. (جدای از هم پاشیدن پیاز، آب زیادی هم به هدر می‌رود)



۴. پیاز را نزدیک بخار خرد کنید.

خرد کردن کنار بخار آب کتری یا قابلمه نیز ترفند جالبی است. بخار آب، گاز خارج شده از پیاز را جذب می‌کند.

۵. از راه دهان تنفس کنید و زبان خود را کمی بیرون نگه دارید.

زبان شما مرطوب است و این کار باعث حرکت گاز از روی زبانتان می‌شود. این عمل مجرای اشکی را می بندد و در نتیجه اشکی بیرون نمی‌آید. از بینی تنفس کنید، عصب بویایی شما تحریک شده و بلافاصله اشک جاری می‌شود.

۶. پیاز را در آب غوطه‌ور سازید.

ماهیت آنزیم پیاز در آب تغییر می‌کند. البته یادتان باشد که با این کار باعث از دست دادن مقدار اندکی از تندی پیاز و لغزنده شدن از حد نرمال می‌شود. اگر با پیازی که کمی نرم شده مشکلی ندارید، این روش را امتحان کنید.



۷. پیاز با نوک چاقو برش ندهید.

از آنجا که ساختار داخلی پیاز به صورت حلقه‌ای است، استفاده از بدنه چاقو (به‌جای نوک آن) از پاشیده شدن آب پیاز به چشم جلوگیری می‌کند. البته این را نیز در نظر داشته باشید که هر جریان هوا در اطراف شما می‌تواند گاز پیاز را به سمت‌تان هدایت کند، بنابراین حواستان به جهت وزش باد نیز باشد. از پنکه استفاده کنید و آن را در زاویه مناسب قرار دهید.

۸. هنگام خرد کردن پیاز سوت بزنید!

سوت زدن باعث ایجاد جریان هوا در مقابل صورت شما می‌شود. با این‌کار باز هم از رسیدن گاز پیاز به چشم خود جلوگیری کرده و هر تعداد که می‌خواهید پیاز خرد کنید.

۹. یک تکه نان در دهان خود قرار دهید.

افراد زیادی می‌گویند، عمل جوییدن(به‌خصوص یک تکه نان) هنگام خرد کردن پیاز کمک بسیاری به جلوگیری از اشک ریختن می‌کند. نان را به آرامی بجوید. یا قسمت کوچکی از نان را از دهان خود بیرون نگه دارید؛ این کار باعث ایجاد بزاق شده که البته شاید باب طبع شما نباشد، اما دیگر از اشک خبری نیست. بسیاری نیز گفته‌اند جویدن آدامس هم مؤثر است اما شاید عملی نباشد؛ امتحانش ضرری ندارد.

۱۰. از عینک‌های کیپ و یا ماسک استفاده کنید.

اگر عینک شنا یا آزمایشگاهی اندازه صورت خود دارید، استفاده از آن‌ها یکی از بهترین راه‌های پیشنهادی برای خرد کردن پیاز است چرا که آنزیم‌ها راهی برای نزدیک شدن به چشم شما ندارند. اگر عینک‌تان مناسب صورت شما نباشد تا پایان کار اشک می‌ریزید.



اگر این عینک‌ها را آنلاین خریداری می‌کنید بسیار دقت کنید، زیرا شانس مناسب بودن این عینک‌ها با صورت شما همیشه صد در صد نیست. اگر هم عینکی هستید، بهتر است از روش‌های دیگر استفاده کنید.

۱۱. خرد کردن پیاز را کنار هود قوی، هواکش و یا کنار پنجره انجام دهید.

دلیل این کار دور کردن گاز پیاز از چشمان شماست. خرد کردن پیاز را بروی اجاق گاز و زیر هود یا هواکش قوی، کنار پنجره و یا در بیرون از فضای بسته انجام دهید. از هوای آزاد هم لذت خواهید برد.

۱۲. از لنز استفاده کنید.


با این کار مانعی بین چشم و گازهای آزاد شده قرار می‌دهد و به‌راحتی می‌توانید به کار خود ادامه دهید. اگر بین استفاده از عینک و لنز مردد هستید، حتماً لنز را انتخاب کنید.

۱۳. از محلول‌های اسیدی استفاده کنید.


محلول‌های نمکی و اسیدی می‌توانند ماهیت آنزیم‌ها را تغییر دهند. به این دو روش ساده برای ساخت این نوع محلول‌های توجه کنید:

1. مقداری سرکه را روی تخته برش خود بریزید. اسید موجود در سرکه آنزیم را تا حدودی غیرفعال می‌کند.

2. پیاز را در آب‌نمک خیسانده و سپس خرد کنید.

فراموش نکنید که این کار نیز طعم پیاز را تا حدی تغییر می‌دهد.

۱۴. از روش شمع استفاده کنید.

قبل از خرد کردن پیاز، شمعی را نزدیک تخته خردکن روشن کنید. گازهای آزاد شده هنگام خرد کردن به سمت شعله شمع کشیده می‌شوند. اگرچه این راه نیز بهترین گزینه نیست و بسیاری می‌گویند این کار تنها باعث ایجاد رایحه (اگر شمع معطر دارید) می‌شود اما حداقل آشپزخانه‌‌تان خوش بو می‌شود.

در مورد اشک پیاز زیاد صحبت کردیم. شاید برایتان جالب باشد که بدانید اشک تولید شده از گاز پیاز از لحاظ ساختاری با اشکی که در هنگام ناراحتی و یا خوشحالی می‌ریزید متفاوت است.

برترین ها
 

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
نكات طلایی در طبخ و مصرف ماهی سالمون

نكات طلایی در طبخ و مصرف ماهی سالمون

مجله زندگی ایده آل - شقایق جعفری: برای آنهایی كه عاشق خوردن غذاهای دریایی هستند، هیجان انگیزترین وعده غذایی بشقاب ماهی تزئین شده با سبزیجات رنگارنگ است كه برای مزه مزه كردن آن زیر دندان‌هایشان ثانیه‌شماری می‌كنند. ماهی‌های دریای شمال و جنوب كه در اشكال مختلف صید و مصرف می‌شوند سرشار از انواع ویتامین‌های مختلف هستند اما در این شماره تصمیم داریم از الف تا ی ماهی سالمون را برای‌تان بازگو كنیم كه اگر تا به امروز امتحانش نكرده‌اید حتما این ماهی را دریكی از وعده‌های غذایی‌تان نوش‌جان كنید.

ماهی سالمون را می‌توانید به شكل‌های بخارپز، خوراك، سالاد، ساندویچ و دودی با توجه به سلیقه و ذائقه خود تهیه و نوش جان فرمایید. این ماهی به دلیل چربی اشباع شده‌ای كه دارد مانند ماهی تن برای افراد مبتلا به چربی خون و كلسترول مفید است.

سالمون؛ ‌مهمان وارداتی

ماهی آزاد كه به ماهی سالمون مشهور است یكی از لذیذ‌ترین ماهی‌های خوراكی است كه در آب‌های شیرین زندگی می‌كند و بعد از تخمگذاری در اقیانوس‌ها و آب‌های شور دوباره به آب شیرین باز می‌گردد. ماهی سالمون از انواع ماهی‌هایی است كه در فصل تخم‌ریزی، مسافتی طولانی را در آب شور دریا خلاف جهت آب حركت می‌كند تا روند تولید و رشد نوزادهایش بیشتر و بهتر پیش برود.



این ماهی دریای شمال (كه زیستگاهشان عموما اقیانوس آتلانتیك است) از انواع ماهی‌های وارداتی است كه قابلیت پرورش آن در هیچ یك از شهرهای كشورمان وجود ندارد. اما نوع وارداتی آنها در بسته‌بندی‌هایی به شكل قطعه قطعه‌های نارنجی رنگ را در فروشگاه‌های بزرگ و زنجیره‌ای حتما دیده‌اید. گوشت این ماهی به دلیل وجود رنگدانه‌های كارتنوییدی نارنجی‌رنگ است كه وجود این رنگدانه‌ها در آن به خاصیت آنتی‌اكسیدانی و ضدسرطان بودن آن اضافه می‌كند. ماهی سالمون اندازه‌های متفاوتی دارد كه نوع جوان و تازه آن، منبع تازه‌ای از انواع مواد مغذی‌است.

كاهش‌دهنده استرس، فشار خون و تسكین‌دهنده اعصاب

اگر در میان ماهی‌ها دنبال گزینه‌ای هستید كه ضمن نداشتن تیغ‌های آزار‌دهنده ریز و درشت خواص بی‌نظیر غذاهای دریایی را یك جا داشته باشد به خوردن سالمون نه نگویید. این ماهی سرشار از امگا 3 وكلسیم، ید، فسفر، آهن، پتاسیم و سدیم و ویتامین‌های A ، D و 21B است. میزان ویتامین D سالمون از دیگر ماهی‌ها بالاتر است كه به جذب مواد معدنی به ویژه كلسیم كمك می‌كند.

ویتامین 21B كم خونی را از بین برده و سطح پروتئین آن استرس را به مقدار قابل توجهی كاهش و اختلالات عصبی را كنترل می‌كند. ماهی سالمون عملكرد مغز را تقویت و به بالا رفتن سطح هوش در دوران كودكی كمك ویژه‌ای می‌كند؛ تا جایی كه 100 گرم از آن سه چهارم نیاز روزانه هر فرد به امگا3 را تامین ‌كرده و اثرات مفیدی بر سیستم قلب و عروق می‌گذارد. خوردن این ماهی از نامنظم شدن ریتم ضربان قلب و حملات احتمالی قلبی ولخته شدن خون در رگ‌ها پیشگیری كرده و مانع آسیب دیدن پوست در برابر اشعه‌های مضر می‌شود. به علاوه آنتی اكسیدان‌های فعال در آن از رشد و بروز سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌كند.

سالمون در لباس قزل آلا نخرید

برای خرید ماهی سالمون مرغوب تنها به فروشگاه‌های معتبر فروش و عرضه این ماهی كه با برچسب نظارت وزارت بهداشت به فروش می‌رسد، مراجعه كنید چرا كه متقلبان دست از سر ماهی‌های وارداتی هم برنداشته و با فروش ماهی‌های دیگر در لباس سالمون به راحتی سر مشتریان خود را كلاه می‌گذارند. حتما می‌پرسید چگونه؟

این افراد سودجو با استفاده از نوعی رنگدانه‌های خوراكی تغییراتی در رنگ گوشت ماهی قزل‌آلا به‌وجود آورده و این ماهی را با برچسب ماهی سالمون به فروش می‌رسانند. با وجود اینكه ماهی قزل‌آلا از لحاظ ارزش غذایی كیفیت و ویژگی‌های مشابه ماهی‌های دیگر را هم داراست با این حال در مقایسه با سالمون چرب‌تر و میزان كلسترول آن بیشتر است. پس اگر به دنبال تمام ویژگی‌های خوب و مفید در یك ماهی هستید سالمون سالم و اصل خود جنس است.

ماهی‌پزون با سالمون

هر چند هم كه از خوبی‌های این ماهی و طعم لذیذ آن برایتان بگوییم سبك پختن شما مزه متفاوت‌تری از آن ارائه می‌كند. اگر می‌خواهید این ماهی را به همان سبك سنتی خود نوش جان كنید تكه‌های ماهی را در روغن كنجد سرخ كرده و بعد در كنار سبزی پلو میل کنید. اما در روش‌های پخت متفاوت‌تر می‌توانید بعد از مزه‌دار كردن آن درون آبلیمو، ریحان نمك و فلفل، قطعه‌های آن را درون فویل پیچیده با دمای 180 درجه درون فر بپزید. در روش دیگر سالمون را با خواباندن در سركه، زنجیل و پیازچه به شکل قطعات مربع شكل برش داده و در سیخ چوبی قرار دهید و بعد از كبابی كردن روی گریل به شكل داغ سرو نمایید.

خانم‌ها با سالمون دوست باشید

به گفته دکتر زویا طاووسیان متخصص زنان و زایمان شاید یكی از اولین و مهم‌ترین نكاتی كه پزشكان به مادران باردار در همان ماه‌های نخست بارداری گوشزد می‌كنند نخوردن ماهی به دلیل داشتن جیوه است. در حالی كه ماهی به دلیل خواص بی اندازه‌اش منبع كاملی از مواد مورد نیاز مادر و جنین است.

پس به توصیه پزشكان در دوران بارداری می‌توانید این ماهی را كه سطح جیوه آن كمتر از دیگر انواع ماهی‌هاست مصرف كنید و با قرار دادن آن در برنامه غذایی بعد از سه ماهه نخست بارداری از استرس‌های این دوران بكاهید. نکته مهم دیگر این است که ما دران باردار نباید در مصرف ماهی زیاده روی کنند، مصرف دوبار درهفته ماهی برای خانم های باردار توصیه می شود. همچنین كلسیم بی اندازه ماهی سالمون مشكلات كمبود این ماده در بدن را برطرف می‌كند.

آقایون ماهی خور شوید

آمارهای به دست آمده از رژیم‌ها و عادات غذایی مردان و زنان نشان می‌دهد كه مردها در خوردن غذاهای دریایی مشتاق‌تر از خانم‌ها هستند. به همین دلیل آنها در مصرف انواع و اقسام ماهی‌ها تبحر ویژه دارند. اما اگر شما هم جزو مردان خوش‌خوراكی هستید كه برای تامین نیازهای بدن‌شان در هنگام ورزش به پروتئین زیادی نیاز دارند بهتر است از ماهی سالمون كه سرشار پروتئین و املاح معدنی است استفاده كنید.

این ماهی برای عده‌ای كه برای كاهش وزن به دنبال گوشت‌های كم‌چرب و عضله‌ساز هستند مناسب است. از طرف دیگر ماهی سالمون در تقویت قوای جنسی و باروری نطفه در مردانی كه در معرض ناتوانی هستند بسیار موثر است.

برترین ها
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
7 اشتباه بزرگ در هنگام پخت پوره سیب‌زمینی

7 اشتباه بزرگ در هنگام پخت پوره سیب‌زمینی

از آنجایی که هیچ کس دوست ندارد یک پوره سیب‌زمینی‌ چسبناک، سرد و یا بی‌مزه را میل کند، هنگام آماده کردن پوره سیب‌زمینی از این اشتباهات رایج دوری کنید.




1. انتخاب اشتباه نوع سیب‌زمینی


برای این که پوره شما هر چه بیشتر نرم و پف کرده باشد، سیب‌زمینی‌هایی را انتخاب کنید که نشاسته‌ی آن‌ها بیشتر است (مانند گونه‌های قهوه‌ای متمایل به قرمز). این سیب‌زمینی‌ها چاشنی‌ها را بهتر به خود جذب می‌کنند. سیب‌زمینی‌های مومی شکل (مانند انواع قرمز یا سفید) نیاز دارند بیشتر له شوند تا به شکل خامه‌ای دربیایند، که این مسئله می‌تواند منجر به خراب شدن خمیر سیب‌زمینی شما شود.


2. اضافه نکردن نمک به آب


وقتی سیب‌زمینی می‌پزد، دانه‌های نشاسته بادکرده و آب را جذب می‌کنند. در صورتی که به آن نمک اضافه کرده باشید آب و نمک را با هم جذب می‌کنند. بنابراین در پایان دیگر نیازی نیست به آن نمک بزنید و غذای شما خوش‌طعم خواهد شد، نه بی‌مزه.


3. شروع پخت در آب داغ


سیب‌زمینی‌ها را در آب سرد بریزید، به آن نمک زده و روی شعله بگذارید تا جوش بیایند. سپس زیر آن‌ها را کم کنید تا به آرامی غل بخورند. اگر شما با آب داغ کار خود را شروع کنید سیب‌زمینی‌ها به طور یکنواخت نخواهند پخت. به طوری که قبل از پخت داخل آن‌ها، بخش بیرونی‌شان از هم جدا می‌شود.


4. خالی نکردن کامل آب


پس از پخت سیب‌زمینی اطمینان یابید آب آن کاملاً خارج شود. شما می‌خواهید پوره شما مزه‌ی سیب‌زمینی بدهد نه آب. اگر مایل باشید می‌توانید سیب‌زمینی‌های بدون آب را دوباره به آرامی روی شعله گاز گرم ‌کنید تا کمی قبل از له کردن کاملاً خشک شوند.


5. افزودن چاشنی‌ها مستقیماً از یخچال


قبل از آب کردن کره‌ داخل سیب‌زمینی‌های داغ، اجازه بدهید دمای کره به دمای اتاق برسد، سپس آن را در شیر یا خامه گرم له کنید. با این روش کره راحت‌تر جذب‌شده و مواد دیگر را نیز سرد نخواهد کرد.


6. کار شدید و اضافی بر روی سیب‌زمینی


دانه‌های متورم نشاسته در سیب‌زمینی پخته‌ی شما در حالت حساسی قرار دارند. له کردن سیب‌زمینی‌ها با شدت زیاد، برای مثال در مخلوط کن، یا برای مدتی طولانی، نشاسته‌ی زیادی آزاد می‌کند که می‌تواند آن‌ها را چسبناک و نامطبوع کند. با سیب‌زمینی‌های خود با ملایمت رفتار کنید تا در نهایت سیب‌زمینی‌هایی نرم و پف کرده و مهمانانی راضی و سیر داشته باشید.


7. آماده کردن آن‌ها از خیلی قبل


گرچه آماده کردن مواد غذایی از قبل کار خوبی است، خصوصاً زمانی که غذای مورد نظر به پخت مواد زیادی احتیاج دارد، اما سیب‌زمینی‌ اگر برای زمانی طولانی باقی بماند طعم خوبی نخواهد داشت. گذاشتن سیب‌زمینی‌ها در طول شب در یخچال آسان و بی‌دردسر به نظر می‌رسد اما طعم و مزه‌ی آن‌ها مانند مقوا خواهد شد. با این حال همچنان اصرار دارید آن‌ها را از قبل بپزید؟ در این صورت می‌توانید سیب‌زمینی‌های آماده‌شده را در یک کاسه‌ی ضد حرارت بگذارید و روی آن را با درب پلاستیکی بپوشانید. سپس کاسه را برای 2 ساعت بالای آب در حال جوش بگذارید. اگر یک آرام پز با تنظیمات گرم کردن دارید، این وسیله نیز برای شما مفید خواهد بود. قبل از سرو کردن، دوباره سیب‌زمینی‌ها را به هم بزنید تا نرم شوند.



 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
نکاتی در تهیه کباب کوبیده

نکاتی در تهیه کباب کوبیده





کباب کوبیده یکی از غذاهای سنتی ایرانی هاست که 4 نوع اصلی دارد؛ کباب کوبیده ساده، کباب کوبیده لقمه ای، کباب نگینی (که روی گوشت به سیخ کشیده شده، تکه های کوچک جوجه کباب گذاشته می شود) و کباب کوبیده زعفرانی.

برای آماده سازی و طبخ کباب کوبیده ساده باید 9 نکته را رعایت کرد:

1. مهم ترین نکته هنگام تهیه کباب کوبیده، آب پیاز است که حتما باید کاملا گرفته و فقط پیاز رنده شده به گوشت اضافه شود.

2. برای گرفتن آب پیاز می توانید پیاز رنده شده را در تنظیفی تمیز بریزید و آب آن را بگیرید. به طوری که حتی قطره ای آب باقی نماند. یادتان باشد که زیاده روی در مصرف پیاز باعث وارفتن کباب و ایجاد بوی بد در غذا می شود.

3. گوشت مورد استفاده در کباب کوبیده بهتر است از دو بخش چرب و خشک تشکیل شود، یعنی گوشت نسبت چربی بیشتر یا کمتری داشته باشد. بهترین قسمت ها مغز ران و شکمبه هستند که توصیه می شود مخلوط و با هم چرخ شوند.

4. هرگز برای تهیه کباب کوبیده از آرد، نان خشک یا جوش شیرین استفاده نکنید، زیرا اگر تمام نکته ها را در تهیه مایه گوشت به کار ببرید، دیگر استفاده از مواد یاد شده، آن هم برای راحت تر به سیخ کشیدن کباب، لزومی ندارد.

5. استفاده از زردچوبه در تهیه این غذا خطای بزرگی است. فراموش نکنید که ادویه های مناسب کباب کوبیده، زعفران، نمک و مقدار کمی فلفل سیاه هستند. البته زعفران را در کباب کوبیده زعفرانی استفاده می کنند و لزومی ندارد که در کباب کوبیده ساده ریخته شود.

6. بعد از مخلوط کردن تمام مواد با هم، بهتر است که چند ساعت گوشت در یخچال بماند تا در اصطلاح آشپزی «بیات» شود. این کار باعث می شود گوشت به سیخ کشیده شده نریزد.

7. بعد از به سیخ کشیدن کباب ها، سیخ ها را هم مدتی در یخچال قرار دهید و بعد آنها را برای طبخ روی آتش بگذارید تا از ریختن گوشت روی آتش جلوگیری شود.

8. فاصله سیخ ها از آتش نباید کم باشد زیرا باعث می شود کباب ها بسوزند. این فاصله زیاد هم نباید باشد تا کباب ها نپخته باقی نمانند. تند تند چرخاندن سیخ ها هم باعث می شود مغز کباب ها نپخته بماند پس به آرامی آنها را روی آتش بگردانید.

9. صرف نظر از ارزش غذایی، خوش طعم ترین نوشیدنی با کباب کوبیده دوغ مزه دار شده با سماق، گل سرخ، نعناع و پونه خشک است که توصیه می شود با نمک کم تهیه شود.

اگر چربی خون دارید
چربی های مرئی گوشت را تا جایی که می توانید بگیرید. البته این موضوع باعث خشک شدن کباب کوبیده خواهد شد. در ضمن از افزودن کره به این غذا خودداری کنید زیرا با این کار مقدار کالری دریافتی تان چند برابر خواهد شد. به جای خوردن حجم زیادی برنج با کباب، آن را با بشقابی از سالاد سبزی های تازه میل کنید تا انرژی مازاد دریافتی، اضافه وزن و افزایش چربی خون را برای شما در پی نداشته باشد.

اگر کم خونی دارید
گوشت قرمز از منابع عالی آهن است بنابراین خوردن یک سیخ کباب کوبیده می تواند مقادیر قابل ملاحظه ای آهن را به بدنتان برساند، البته اگر این غذا را با آبلیموی تازه یا یک لیوان آب پرتقال بخورید. فراموش نکنید که خوردن کباب با ماست یا دوغ، به دلیل کلسیمی که در این مواد غذایی وجود دارد، باعث کاهش جذب آهن می شود پس به جای یک کاسه ماست موسیر، کباب تان را با یک بشقاب سالاد بخورید.

اگر یبوست دارید
بهتر است کباب را با سبزی های کباب شده ای مانند گوجه فرنگی، قارچ و فلفل سبز یا دلمه ای همراه کنید تا فیبر دریافتی تان افزایش و عملکرد دستگاه گوارش تان بهبود یابد. البته افزودن کمی روغن زیتون به غذا نیز موثر خواهد بود و چه بهتر که نوشیدنی همراه کباب، یک لیوان آب باشد.

نکاتی در تهیه کباب کوبیده
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
با این کارها گوشتتان را خوشمزه کنید

با این کارها گوشتتان را خوشمزه کنید



با طعم دار کردن آبی که گوشت را در آن می خوابانید، گوشت در مرحله پخت طعم خوبی پیدا می کند.

_ خواباندن گوشت قرمز یا سفید در آب نمک باعث می شود رطوبت را به خود بکشد و هنگام پخت خشک نشود.

_ با طعم دار کردن آبی که گوشت را در آن می خوابانید، گوشت در مرحله پخت طعم خوبی پیدا می کند.

مواد :
یک لیوان آب، یک قاشق غذاخوری نمک، یک قاشق غذاخوری شکر، یک عدد برگ بو و یک چهارم قاشق فلفل سیاه را بجوشانید و پس از خنک شدن گوشت را در آن بخوابانید.

افزودن پوست مرکبات، شنبلیله، فلفل، گیاهان تازه و ادویه مانند زیره، گشنیز، انیسون و دارچین نیز می تواند گوشت را طعم دار کند.

نکاتی مهم برای طعم دار کردن گوشت
 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
5 اشتباه آشپزی که به هر قیمتی باید از آن اجتناب کنید

5 اشتباه آشپزی که به هر قیمتی باید از آن اجتناب کنید

در این مقاله با اشتباهاتی روبرو می شوید که بسیاری از افراد در حین آشپزی ندانسته آن را انجام می دهند.




انتخاب مواد غذایی درست، بخش بزرگی از تهیه‌ی وعده‌های غذایی سالم است. بخش دیگر آن تهیه‌ی غذا با روشی صحیح است. اگر دقت نکنید می‌توانید دستور پخت یک غذای سالم را تبدیل به رویای یک آدم پرخور کنید. در اینجا 5 اشتباه آشپزی آورده شده است که به هر قیمتی باید از آن جلوگیری نمود.





1. تهیه غذا در زمان گرسنگی



زمانی که برای برش زدن، پوست کندن، چاشنی زدن و پخت غذا آماده هستید، تنها چیزی که نیاز دارید را بردارید.اگر گرسنه هستید، قبل از شروع کار سریعاً یک خوراک مختصر بخورید تا با این کار درباره‌ی چیزی که قرار است بخورید و مقدار آن، مطلع و هوشیار بمانید. برای یک رژیم غذایی چیزی زیان‌بارتر از یک فرد گرسنه‌ی آشپز نیست. آشپزی در زمانی که شکم شما خالی بوده و غاروغور می‌کند سبب می‌شود به سرعت ذهنتان از اینکه چه مقدار خوراک سرپایی خورده‌اید منحرف شود. زمانی که غذایتان تمام شود، حتی دیگر گرسنه نیستید.



2. افزودن مقدار زیاد روغن به غذا



روغن یک افزودنی عالی برای هر غذایی است. درست است که شما همیشه می‌خواهید انتخاب‌های سالم‌تری برای روغن داشته باشید، اما مقدار زیاد آن‌ها هم می‌تواند بد باشد. روغن‌ در آشپزی لازم است، اما شما نیاز به یک مقدار مشخص دارید. هر مقداری که بیش از آن مقدار به غذا اضافه شود تنها کالری اضافه است.



3. دستورات غذایی چیزی ثابت و غیرقابل تغییر نیستند



به یک دستور تهیه غذا به عنوان چیزی بیش از یک پیشنهاد فکر کنید. زمانی که یک دستور غذایی را دنبال می‌کنید، سعی کنید تا مواردی برای ارتقای سلامت غذا در آن ایجاد کنید. برای مثال، هر زمان که دستور غذا استفاده از پنیر خامه‌ای را می‌گوید، یک جایگزین خوب برای این پنیر، ماست یونانی است. این ماده فواید غذایی بیشتری برای سلامت بدن دارد.



4. به مقدار هر پُرس غذا توجه کنید




مقدار هر پُرس غذا در اصل به مقدار غذایی گفته می‌شود که شما در بشقاب خود می‌ریزید، اما درعین‌حال باید کمی اطلاعات پایه‌ نیز در مورد این که چگونه مواد را زمانی که در آشپزخانه‌ هستید اندازه‌گیری کنید داشته باشید.
چندین روش میانبر وجود دارند که می‌توانید یاد بگیرید، بنابراین نیازی به یک پیمانه‌ی اندازه‌گیری نخواهید داشت. واقعاً چیزی که نیاز دارید در دست شماست ... و من کاملاً مطمئنم که شما آن‌ را با خود دارید.




فقط این‌ها را در ذهن داشته باشید:
• یک مشت حدود یک پیمانه است• پایین دو انگشت گره کرده به اندازه‌ی نصف پیمانه است• فضای انگشت شصت شما حدود 1 قاشق غذاخوری است• فضای انگشت اشاره‌ی شما حدود 1 قاشق چای‌خوری است. • کف دست شما حدود 85 گرم گوشت است. • دست شما در حالتی که مثل فنجان جمع شود تقریباً به اندازه‌ی 28 گرم است.



5. مواد باقی‌مانده را فراموش نکنید



زمانی که سرو غذای شما تمام شد، باقی‌مانده‌ی غذا را در یک ظرف نگهداری غذا بریزید. اول از همه این کار پول شما برای خرید غذا در آینده را ذخیره می‌کند و همچنین باعث می‌شود زمانی که صرف پخت این غذا کرده‌اید هدر نرود. دوما اینکار شما را از خوردن باقی غذا فقط به این خاطر که جلوی شماست منع می‌کند. تنها دیدن اینکه غذا جلوی شماست سبب می‌شود فکر کنید سیرنشده‌اید، درحالی‌که بدن شما در حقیقت به چیز بیشتری نیاز ندارد.

امیدوارم این مقاله به شما در آشپزخانه‌تان کمک کند. این نکات حقیقتاً می‌توانند شما را از مقدار زیادی کالری که نیازی به آن نیست حفظ کنند.

 

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=2]چگونه طعم کلم بروکلی را بهتر کنیم
[/h]
کلم بروکلی اگر با مقداری چاشنی پخته شود می‌تواند یک سبزی خوش‌طعم باشد. افزودن برخی مواد مانند سیر و کره می‌تواند طعم بروکلی را به طرز چشمگیری بهتر کند.



مواد لازم




    1. کلم بروکلی
      گلچه‌ی تازه یا یخ زده‌ی کلم بروکلی4 پیمانه
      سیر تازه2 حبه
      کره1 قاشق غذاخوری
      نمک دریایی2 قاشق چای‌خوری
      فلفلبه میزان لازم





مراحل


1. اگر شما بروکلی تازه از مغازه خریداری کرده‌اید ابتدا باید گلچه‌های کوچک آن را به تکه‌های ریزتری خردکنید. مطمئن شوید که اگر بروکلی شما تازه است آن را زیر آب گرم بشویید.


2. دو حبه سیر را برداشته و آن را به تکه‌های بسیار کوچکی خردکنید. نباید هنگام خوردن یک تکه از بروکلی تکه‌ای سیر زیر دندانتان بیاید.


3. ماهیتابه‌ی خود را روی حرارت متوسط و نه خیلی زیاد گرم‌کنید.


4. کمی کره داخل ماهیتابه ریخته و اجازه دهید تا زمانی که تنها کمی کره آب نشده باقی بماند آب شود.


5. گلچه های بروکلی را داخل ماهیتابه بریزید. برای حدود 1 دقیقه بگذارید همان طور بمانند سپس آن‌ها را هم بزنید.


6. سیر تازه‌ی خردشده را برداشته و آن را روی بروکلی بپاشید. آن‌ها را هم بزنید تا مطمئن شوید خوب ترکیب‌شده‌اند.


7. نمک و فلفل را اضافه کرده و هر چند ثانیه بروکلی ها را هم بزنید. تا زمانی که برشته به نظر برسند این کار را ادامه دهید.


8. کار شما تمام شد. بروکلی‌ها آماده هستند.

 

لیمویی

عضو جدید
کاربر ممتاز
بچه ها من دستور یه فلافل خوشمزه رو میخوام...عاغا هر کی خودش پخته خوشمزه شده بهم بگه ها.....من درست میکنم همه دوست دارن کلی هم تعریف میکنن ولی خودم یه جوریم حس میکنم میتونه خوشمزه تر از اینم باشه......من کوچیکترین طعم ها رو هم حس میکنم....حس میکنم مزه ی نخودو:| یکی یه دستور فوق العاده بهم میده؟
 
  • Like
واکنش ها: s_aa

لیمویی

عضو جدید
کاربر ممتاز
بچه ها من دستور یه فلافل خوشمزه رو میخوام...عاغا هر کی خودش پخته خوشمزه شده بهم بگه ها.....من درست میکنم همه دوست دارن کلی هم تعریف میکنن ولی خودم یه جوریم حس میکنم میتونه خوشمزه تر از اینم باشه......من کوچیکترین طعم ها رو هم حس میکنم....حس میکنم مزه ی نخودو:| یکی یه دستور فوق العاده بهم میده؟

جواب من چی شد:|
آبادانی ...جنوبی...فلافل خور نداریم:|
 
  • Like
واکنش ها: s_aa

S A R a d

کاربر فعال تالار هنر ,
کاربر ممتاز
بچه ها من دستور یه فلافل خوشمزه رو میخوام...عاغا هر کی خودش پخته خوشمزه شده بهم بگه ها.....من درست میکنم همه دوست دارن کلی هم تعریف میکنن ولی خودم یه جوریم حس میکنم میتونه خوشمزه تر از اینم باشه......من کوچیکترین طعم ها رو هم حس میکنم....حس میکنم مزه ی نخودو:| یکی یه دستور فوق العاده بهم میده؟

1- نخود فلافل رو حداقل 2-1.5 روز بزارید خیس بخوره و آبش رو چند بار عوض کنید. تو فصل گرما یا مکان گرم بعد از یه روز تو یخچال بزاریدش که نخود بو نگیره.
2- 1 یا 2 بار نخود رو همراه مقدار دلخواه پیاز با چرخ گوشت چرخ کنید.
3- زردچوبه، نمک، فلفل، مایه خمیر یا بکینگ پودر، یه مقدار کمی سیر و اگه دوست دارید یه مقدار کمی جعفری خشک شده بهش اضافه کنید؛ برای نرم شدن بیشترش هم میتونید یه کره ی کوچک به موادتون اضافه کنید.
4- روغن رو بزارید داغ بشه و سرخ کنید؛ شعله کم باشه که خوب پخته بشه و نسوزه.

اگه به این دستور یا دستور خودتون کنجد اضافه کنید میشه فلافل کنجدی.
 

لیمویی

عضو جدید
کاربر ممتاز
1- نخود فلافل رو حداقل 2-1.5 روز بزارید خیس بخوره و آبش رو چند بار عوض کنید. تو فصل گرما یا مکان گرم بعد از یه روز تو یخچال بزاریدش که نخود بو نگیره.
2- 1 یا 2 بار نخود رو همراه مقدار دلخواه پیاز با چرخ گوشت چرخ کنید.
3- زردچوبه، نمک، فلفل، مایه خمیر یا بکینگ پودر، یه مقدار کمی سیر و اگه دوست دارید یه مقدار کمی جعفری خشک شده بهش اضافه کنید؛ برای نرم شدن بیشترش هم میتونید یه کره ی کوچک به موادتون اضافه کنید.
4- روغن رو بزارید داغ بشه و سرخ کنید؛ شعله کم باشه که خوب پخته بشه و نسوزه.

اگه به این دستور یا دستور خودتون کنجد اضافه کنید میشه فلافل کنجدی.
مرسی عزیزم:*

منم همین کارو میکنم ولی بوی نخود رو حس میکنم:|
تازه سیر هم که میزنم یا پیاز مزه اونا انگار غالب میشه حس میکنم یه چیزی نیاز داره.......با حعفری حتی گشنیزم تست کردم:| ری گوجه هم زدم:| باز به دلم نمیشینه:| تازه سیب زمینی هم زدم:| ولی تو کَتَم نمیره نخود با پیاز سرخ کنم:|بیرونم که میخورم همین حسو دارم:|
 

لیمویی

عضو جدید
کاربر ممتاز
:|
چرا کسی جواب منو نمیده:|
من جواب میخوام:|
عدمین بیا رسیدگی کن اینا به ارباب روووجووووب
رسیدگی نمیکنن:|
 

لیمویی

عضو جدید
کاربر ممتاز
ادویه های مختلف رو تست کردی؟؟
ادویه ی مخصوص فلافل خریدی بهش زدی؟

نه محدودیت استفاده از ادویه داریم....نهایتا اگه سیر نداشته باشم..پودر سیر میزنم و فلفل و اینا....تو ساندویچی بوفمون خانمی که درست میکرد هیچ ادویه ای نمیزنه....
ادویه فلافل تنده؟
 

کومیکو

عضو جدید
اگر هر نکته ای در مورد اندازه گیری در آشپزی، شیرین کننده و مهم تر از همه در مورد شکلات می خواهید بدونید، سایت فودیرو اطلاعات کامل و جامعی رو گذاشته که کمتر جایی به زبان فارسی یافت میشه.

این هم لینک تمامی این پست ها:

اندازه گیری در شیرینی پزی و آشپزی که از نکات مهمی است که باید دانست:

مشاهده پیوست 260219

http://www.foodiro.com/صبحانه-جینگول/


شیرین کننده ها:

http://www.foodiro.com/شیرین-کننده-ها/

همه چیز درباره شکلات در شیرینی پزی:

[url]http://www.foodiro.com/%d8%af%d8%a7%d9%86%d8%b3%d8%aa%d9%86%db%8c-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%b4%da%a9%d9%84%d8%a7%d8%aa%db%8c/[/URL]
 

کومیکو

عضو جدید
گاناش، نکات پخت کیک، هر چه راجع به شکلات باید بدانید

گاناش، نکات پخت کیک، هر چه راجع به شکلات باید بدانید

طرز تهیه گاناش به حرفه ای ترین شکل ممکن در سایت فودیرو که به تازگی کشفش کردم:

http://www.foodiro.com/گاناش/

Untitled-2.jpg

هر آنچه که راجع به شکلات باید بدانید و مطمئنم که شما هم مثل من نمی دانید:

http://www.foodiro.com/دانستنی-های-شکلاتی/


و در آخر نکات مهم پخت کیک برای اینکه کیکی لطیف و پف دار داشته باشید. من امتحان کردم، واقعا جواب میده

http://www.foodiro.com/نکات-پخت-کیک/

نکات کیک شکلاتی.jpg
 

Similar threads

بالا