نژادها

gordafarin

عضو جدید
کاربر ممتاز
نژادها:
بر اساس آخرين سرشماري ملي در سال 1370 ( 1996 ميلادي ) جمعـيت ايران 69975000 نـفر است و نرخ رشد آن بسيار بالاست. جمعـيت ايران در سال 1335 ( 1956 ميلادي ) 19 ميليون نفر بود. اکنون مقامات دولتي نگرانند که در سال 1394 ( 2015 ميلادي ) به رقم سرسام آور 110 ميليون برسد. در سالهاي اخير با گرايش روستايـيان براي مهاجرت به شهرها، دگرگونـيهاي عمده جمعـيت شناختي در ايران به وجود آمده و پـيامدهاي جنگ ايران با عراق نيز بر وخامت اوضاع افزوده است. در جريان اين جنگ بسياري از مردم مناطق جنگ زده به قسمتهاي امن داخلي مهاجرت کرده اند و در آنجا ماندگار شده اند. در حال حاضر 60 درصد جمعـيت ايران شهرنشين اند که از اين ميزان 15 درصد در تهران زندگي مي کنند.
ايران از نظر نـژادي به هيچ وجه يکدست و يکپارچه نيـست. موقعـيت ويژه جغـرافيايي کشورمان و قرارگرفتن آن در تـقاطع کشورهاي عرب، ترکيه و آسياي مرکزي و تغـيـير پـيوسته حدود و ثـغـور آن در ساليان دراز امپراطوري ايران باعـث شده است اقوام و نـژادهاي متـنوع و مخـتـلفي در چهار چوب ايران امروزي زندگي کنند. بدليل همين تـنوع جمعـيـتي و قرنها اختلاط نـژادي و مهاجرتهاست که اصولا تـفکيک حد و مرز جغـرافـيايي نـژادهاي ساکن در ايران امروز امري اگر نه محال، بسيار مشکل است.
پارسی ها:
بـيش از 65% از جمعـيت ايران از نـژاد فارس (پارس) هستـند. فارس ها از اعـقاب نـژاد ايلامي يا آريايي هستـند که در هزاره دوم پـيش از ميلاد در فلات مياني ساکن شدند و نام پارس ( پرشيا ) را براي ايران برگزيدند.
قشقایی ها:
بـيشتر ايل قـشـقايي در استان فارس ساکن هستـند. بسياري از آنها هنوز بصورت سيار در فصول مخـتـلف سال از يـيلاق به قـشلا ق کوچ مي کنند. قـشقايي ها همچـون بسياري ديگر از اقليتهاي نـژادي، ترک تبار هستـند. اينان قومي دليرند که شکست دادن و تسليم کردنشان کاريست بسيار مشکل.
کردها:
کردها در ناحيه گسترده اي در خاور ميانه پراکنده اند، از شرق ترکيه ( که 10 ميليون کرد در آن ساکنند ) گرفـته تا شمال شرقي عـراق و از قسمتهايي در مرز سوريه تا مناطق غرب و شمال غـرب کشور ايران. هر چند کردها با سابقه ترين و قـديميـترين نـژاد اين گسترده جغـرافيايي هستـند و دست کم از هزاره دوم ميلاد ساکن اين مناطق بوده اند، هيچگاه کشور و ملت واحدي نداشته اند.
لرها:
لرها از نـژاد آريايي آميخـته با قوم کاشي يا کاسيت هستـند. در طول تاريخ گروه هايي از اعـراب و ترک ها نيز با لرها اختلاط نـژادي پـيدا کردند ولي در مجموع اصالت نـژادي آنها دست نخودره باقي مانده است. لرها که دو درصد جمعـيت کشورمان را تشکيل مي دهند، عمدتا در استانهاي لرستان و کرمانشاه ساکنند.
اعراب:
حدودا 4 درصد (دو و نيم ميليون نفر) جمعـيت ايران عـرب تبار هستـند که بـيشتر آنها در استان خوزستان و جزاير خليج فارس سکنا گزيده اند. به مردم عـرب ساکن نوار ساحلي جنوب، که مي توان بسياري از ويـژگيهاي فارس ها را در آنها ديد، بندري مي گويـند. لباس بلند سنتي مردان عـرب ثوب يا دشداشه و دستاري که بر سر مي گذارند " گتره " نام دارد. اکثر عـربهاي ايران هنوز به زبان عـربي تکلم مي کنند
ترکمن ها:
ترکمن ها که از نـژاد اقـوام ترک هستـند، دو درصد جمعـيت ايران را تـشکيل مي دهند. اين قوم اصولا در منطقه ترکمن صحرا ( جلگه واقع در شرق استان مازندران و شمال استان خراسان و در همسايگي جمهوري ترکمنستان ) زندگي مي کنند.
ترک ها:
ترک هاي آذري بزرگترين اقليت نـژادي ايران و تشکيل دهنده 25 درصد کل جمعـيت ايرانند. هر چند عـمده ترکها در استانهاي آذربايجان شرقي، غربي و اردبـيـل زندگي مي کنند. شمار انـبوهي از آنان در ساير استانهاي کشور ساکنند.
بختیاری ها:
مناطق دورافتاده استان چهار محال و بخـتـياري و خوزستان سکونتگاه اکثر مردم بخـتـياري است. ولي امروزه تعـداد بسيار زيادي از آنان در روستاها و شهرهاي ساکن شده اند.

ارامنه ویهودیان:
ارامنه و يهوديان در نقاط مخـتـلف شهري ايران زندگي مي کنند. شمار زيادي از ارامنه در تهران و اصفهان ساکنند و به داشتن مهارتهاي فني و شم تجاري شهره اند. يهوديان ايران قدمتي 2500 ساله دارند. ولي بعـد از 1357 تعـداد اندکي از آنان در ايران ماندگار شدند که عـمدتا در چهار شهر تهران، همدان، اصفهان و شيراز باقي مانده اند.


http//niksalahi
 

amirgb

اخراجی موقت
ذکر منبع را فراموش نکنید
مقاله اگر منبع نداشته باشد از نظر علمی فاقد اعتبار است
در این مقاله حد اقل در مورد قوم لر و بختیاری با قاطعیت می گویم که به نویسنده به خطا رفته است
زین روست که می گویم منبع را ذکر کنید تا بار خطا بر دوش شما سنگینی نکند



ایزدا . انیران ز ایران بتاران
 

leanthinker

عضو جدید
کاربر ممتاز
شریف جان درود
انگار باز شب شد و شما مشغول به کار گردیدید!
امیدواردم فردا که مدیران آمدند گوشت را بگیرند تا دیگر این مباحث مورد دار!! را مطرح نکنی
مگر نمی بینی چند روزیست سر همین نژاد ها و قومیت ها چه به روزمان که نیامده؟
پس سخن را از این دست مران، و اگر میرانی با منبع بگو...
هرچند میدانم اگر هم منبع بگویی آدرس منبع آب کولر را میگویی به قول اکسیژن (جایش خالی باد!)
می بینی چه بر سر گویشم آوردی؟ از سر کل کل با تو به چنین روزگار افتاده ام !!!:cry:
 

amirgb

اخراجی موقت
گویش و سبک گفتار شما دلنشین شده
کمی بیش همت گمارید تا فصیح تر و روان تر شود
فرهنگ واژگان درون ذهن شما از گستردگی چشمگیری بر خوردار است که این از میان کلام شما پیداست


ایزدا, انیران ز ایران بتاران
 

leanthinker

عضو جدید
کاربر ممتاز
امیر جان ممنون که مرا بر رهنمون ساختی
اما می ترسم اگر از این دست سخن بگویم باعث شرمساریم پیش اهل ادبی چون شما و آقای فرهاد شود
هر چند من نیز بدین شیوه گویش را می پسندم اما چون از ابتدا بدین گونه نگفتم، اینک هراس دارم دوستان مرا به این گونه سخن گفتن نکوهش کنند.
لیک زمانی که دیدم استاد گرانمایه ادب پارسی نیز در تلوزیون به شیوایی و نکویی اینچنین سخن گفت، بسیار آرزو کردم که من نیز گاهی ادب پیشه کنم:redface:
 

gordafarin

عضو جدید
کاربر ممتاز
اين مقالات در pdf بود و بدون منبع اصلي اگر منبع داره ميزارم وگرنه خير!!
مهرداد كارت درومد ديگه فن بيانتو هروز بهتر كن!
مهرداد خوب ديدم بحث نژاد گفتم بزارم اتيش اين دعوا بيشتر بشه:)
نه اقا نخير هدف متعالي بوده!!
 

amirgb

اخراجی موقت
امیر جان ممنون که مرا بر رهنمون ساختی
اما می ترسم اگر از این دست سخن بگویم باعث شرمساریم پیش اهل ادبی چون شما و آقای فرهاد شود
هر چند من نیز بدین شیوه گویش را می پسندم اما چون از ابتدا بدین گونه نگفتم، اینک هراس دارم دوستان مرا به این گونه سخن گفتن نکوهش کنند.
لیک زمانی که دیدم استاد گرانمایه ادب پارسی نیز در تلوزیون به شیوایی و نکویی اینچنین سخن گفت، بسیار آرزو کردم که من نیز گاهی ادب پیشه کنم:redface:
درود
از اقا فرهاد کمک بخواهید
شیوایی در سخن جز به ممارست حاصل نگردد
به شاهنامه بیش از پیش عشق بورزید که گنجیست در دست پارسیان
امید است که شاهد ارزو در آغوش گیرید
 

pooneh12345

عضو جدید
کاربر ممتاز
مهم اینه که ما هممون انسانیم و همه از هر قوم و نژادی که باشیم ایرانی هستیم غیر از اینه؟
 

k.m.r.c

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
بختیاری ها:
مناطق دورافتاده استان چهار محال و بخـتـياري و خوزستان سکونتگاه اکثر مردم بخـتـياري است. ولي امروزه تعـداد بسيار زيادي از آنان در روستاها و شهرهاي ساکن شده اند.


بختیاری قومی دلیر و پر از اصالت است که اگر زبان و وقت اجازه می داد در مورد آن بیشتر صحبت می کردم..
همین مردم دور افتاده همیشه مانندی خواری در گلوی حکومت ها بوده اسنت....
همین ایل غیور در زمان رستاخیز ملی ستار خان و سالار خان"شیر علیمردان را داشته است و همین ایل غیور که آیین ایرانی و آریا منشی را امروزه روز نیز سینه به سینه در خود نگه داشته اند.
 
بالا