نقل قولی امروز در نوار بالایی سایت دیدم
من ادعای شیعه ی حقیقی بودن رو یدک نمیکشم
ولی نقل قول رو شما هم بخونید :
کسی که نماز شب نمی خواند از شیعیان ما نیست.
- امام صادق (علیه السلام)
چرا؟
آیا اینگونه است؟
آیا امام صادق چنین سخنی گفته؟
آیا شما با این تفاسیر از شیعیانید؟ اصلا در این صورت رغبتی برای شیعه بودن میماند؟
این سوال و دوستمون
phalagh در یه سایت دیگه مطرح کرده بود.
(
http://www.askquran.ir/showthread.php?t=6474)
ولی جوابایی که من اونجا خوندم شاید زیاد قانع کننده نبود .البته نظرات قابل توجهی بود.
من خودم در بیشتر موارد که با این احادیث برخورد دارم "رجوع می کنم به این سخن پیامبر که گفتن که هر حدیثی که مطابق با قرآن بود مورد قبوله و گر نه تحریف شده یا جعلیه
این سخن و پیامبر در زمانی که با انبوهی از احادیث جعلی مواجه شده بود بیان کرده و در اون زمان پیامبر خودش در قید حیات بوده که با سیل احادیث جعلی مواجه شده و این سخن و گفته """دیگه ببینید بعد رحلت پیامبر چه اتفاقاتی افتاده
(بر هر حقی ،حقیقتی ست و بر هر راه درستی ، نور و چراغی هست. آنچه از آیات و روایات مطابق قرآن باشد، آن را مورد عمل قرار بدهید، و آنچه را مخالف قرآن باشد ، رها کنید.")
البته این برای احادیث خاصی که متفاوت با قرآن هستن بیان شده "ولی ما با مدل های مختلفی از احادیث جعلی روبرو شدیم
هستن احادیث جعلی ای که حتی با قران هم خوانی دارن و افرادی این احادیث و به نقل از معصومین بیان کردن
به طور مثال ادعیه هایی هم دراین زمینه داریم که سندیتی ندارن مثل دعای معراج که سندیتی نداره "ولی حرف غیر قرآنی هم در این دعا زده نشده و اسماء خداونده
خب میشه در این موارد به سندیت داشتن احادیث توجه داشت.
البته تحریفات زیادی صورت گرفته که میشه با همون سخن پیامبر سنجید.