نقض حریم خصوصی فعالان عرصه‎ی مجازی توسط کارمند اخراجی مرکز رسانه‎های دیجیتال!

E.lahe

عضو جدید
کاربر ممتاز
سیتنا - در پی ارسال دعوت‎نامه‎ برای مدیران تارنماهای ثبت شده در ساماندهی برای شرکت در اولین گردهمایی بزرگ مجمع "فعالان فناوری اطلاعات و رسانه‌‎های دیجیتال انقلاب اسلامی" و به دنبال آن اطلاعیه‎ی مرکز توسعه‎ی فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر غیرقانونی بودن این تشکل، سوال اینجاست که اطلاعات مدیران تارنماها چگونه در اختیار این تشکل قرار گرفته است؟

به گزارش سیتنا، طی روزهای اخیر دعوت‎نامه‎هایی در قالب پیامک به تلفن همراه برخی فعالان عرصه‎ی فضای مجازی کشور و مدیران تارنماهای ثبت شده در سایت ساماندهی پایگاه‎های اینترنتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال شد و از آنها خواسته شد که در اولین گردهمایی بزرگ مجمع "فعالان فناوری اطلاعات و رسانه‌‎های دیجیتال انقلاب اسلامی" در روز سه شنبه شرکت کنند؛ اگرچه در قالب پست الکترونیک مجزایی از مدیران تارنماهای خبری خواسته شد که در جلسه‎ی هم اندیشی مدیران تارنماهای خبری در روز دوشنبه (مکان و ساعت نزد سیتنا محفوظ است.) نیز شرکت کنند.

اگرچه با انتشار این موضوع، مرکز توسعه‎ی فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد: تأسیس و فعالیت چنین تشکیلاتی، غیرقانونی بوده و ادامه‎ی فعالیت آنها به موجب "قانون‌ تعطیل‌ مؤسسات‌ و واحدهای‌ آموزشی‌ و تحقیقاتی‌ و فرهنگی‌ بدون‌ مجوز قانونی" مصوب مجلس شورای اسلامی، در حکم "کلاهبرداری" است.

در همین راستا، تریبون مستضعفین نوشت: نکته آنکه اطلاعاتی که برای ارسال دعوت‌نامه‌ها استفاده شده است، همان اطلاعاتی‌ است که در سایت ساماندهی، پایگاه رسمی «ستاد ساماندهی پایگاه‌های اینترنتی ایران» ثبت شده است و جزء حریم خصوصی کاربران می‌باشد.

برای ثبت در سایت ساماندهی، اطلاعات اشخاص هم‌چون مشخصات شناسنامه‌ای و آدرس و راه‌های تماس نیاز به ثبت دارند و به ظاهر برای ارسال این دعوت‌نامه‌ها از اطلاعات تماس ثبت شده در این سامانه استفاده شده است. استفاده از این اطلاعات شخصی، منجر به ناراحتی و شکایت مدیران مسوول برخی از سایت‌ها شده است.

بر اساس قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، اطلاعات فردی نظیر نام و نام خانوادگی، نشانی های محل سکونت و محل کار، وضعیت زندگی خانوادگی، عادت های فردی، ناراحتی های جمعی، حساب بانکی و رمیز عبور، اطلاعات شخصی هستند و انتشار آنها و دسترسی غیرمجاز به آن جرم تلقی شده است.

به گزارش سیتنا (CITNA.IR)، در توضیح این موضوع، شبکه ایران نوشت: چندی پیش بود که یکی از کارمندان اخراج شده، اطلاعات بانکی افراد مختلف که در اختیار داشت را افشا کرد و اکنون شنیده می شود کارمندان اخراجی مرکز رسانه‎های دیجیتال، از اطلاعات شخصی کاربران که در اختیار داشته اند، سوء استفاده می کنند.

http://www.asriran.com/fa/news/2143...ازی-توسط-کارمند-اخراجی-مرکز-رسانه‎های-دیجیتال
 

E.lahe

عضو جدید
کاربر ممتاز
به نام شورای عالی فضای مجازی به کام مهدی صرامی

به نام شورای عالی فضای مجازی به کام مهدی صرامی

چند روز پیش اس ام اسی برایم آمد که در هم اندیشی مدیران سایتهای کاربر محور در مرکز تحقیقات مخابرات شرکت نمایید. با دوستان همکارم در برخی سایتهای دیگر تماس داشتم و برای آنها نیز اس ام اس مشابهی ارسال شده بود با توجه به محل هم اندیشی و ارسال اس ام اس به تلفن همراه مدیران سایتها حدس ما این بود که به هر حال با یک هم اندیشی که متولی آن دولت یا نهادهای حکومتی هستند طرف هستیم. در هم اندیشی اشاره شده شرکت کردیم و در همان ابتدا مشخص شد که مدیر جلسه جناب آقای مومن نسب است که ایشان در مرکز رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد کار میکنند و همچنین یکی از مسئولین دبیرخانه کارگروه تعیین مصادیق نیز هستند بطوریکه نامه های ارسالی برای مسدود سازی وبلاگها معمولا توسط ایشان ارسال می شود. ایشان در مقدمه جلسه به سخنان رهبری و تشکیل شورالی عالی فضای مجازی اشاره کردند و اینکه قرار است مدیریت اینترنت به نوعی به فعالان اینترنت و مدیران سایتهای ایرانی منتقل شود و اینکه این هم اندیشی مقدمه ای برای تشکیل و مشارکت در شورای عالی فضای مجازی است و همچنین اشاره داشتند که اعضای شورای عالی فضای مجازی در جریان این هم اندیشی ها هستند و اینکه محل این جلسه که در سالن کنفرانس مرکز تحقیقات مخابرات است به دلیل عضویت یکی از مدیران این مرکز در شورای عالی فضای مجازی است. نه تنها من بلکه دیگر مدیران حاضر در جلسه نیز اینگونه تلقی کردیم که در واقع این هم اندیشی به نوعی توسط شورای عالی مجازی یا حداقل وزارت ارشاد برگزار شده است. همکاران بنده و مدیران سایتهای کاربرمحور در این جلسه و با این دید نظرات مختلفی که به نظر میرسید میتواند در پیشرفت اینترنت در کشور موثر باشد مطرح کردند، مواردی چون شفاف بودن سیاستهای حکومت نسبت به اینترنت و ایجاد بسترهای پیشرفت در اینترنت به جای حضور دولت به عنوان رقیب، نا امنی بخصوص از لحاظ حقوقی برای فعالیت و حضور و شرکت نمایندگانی از مدیران سایتهای ایرانی در تصمیم گیری های شورای عالی فضای مجازی از جمله مواردی بود مطرح شد و در نهایت متنی آماده شد تا به قول آقای مومن نسبت در اختیار اعضای شورای عالی مجازی قرار گیرد. آقای مومن نسب همچنین نسبت به برگزاری یک همایش بزرگ با حضور بسیاری از فعالان فضای مجازی خبر در اواخر اردیبهشت خبر دادند و از ما خواستند این که در این همایش شرکت کنیم.
چند روز پیش دعوت نامه این همایش به دست من رسید (به ایمیلی که به دبیرخانه کمیته تعیین مصادیق اعلام کرده بودم) و جالب این در این دعوت نامه خواسته شده بود که همایش مجمع فعالان فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال انقلاب اسلامی ایران شرکت کنید و از من و مدیران دیگر سایتها نیز خواسته شده بود که بنر مربوط به این همایش را هم به عنوان حمایت در سایت خود قرار دهیم و اما نکته جالب آنکه نام مدیر عامل این مجمع نیز در نامه آمده بود که آقای مهدی صرامی است. آقای صرامی مدیر سابق مرکز رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد (تا همین چند ماه پیش) و نماینده وزارت ارشاد در کمیته *****ینگ بودند. جالب بود که چنین مجمعی هنوز شکل رسمی نیافته و هنوز اولین همایش خود را برگزار نکرده و در واقع عضوی از فعالان فضای مجازی نگرفته مدیرعامل هم دارد. م برای برخی از همکاران اس ام اسی هم برای دعوت به این همایش آمده که از همان شماره ای بود که دعوت نامه برای هم اندیشی رسانه های کاربر نیز از آن ارسال شده بود. در واقع مشخص شد که آن جلسه هم اندیشی و همایش آتی توسط چند نفر خارج از نظر دولت و حکومت شکل گرفته است و البته از اطلاعات سایت ساماندهی (که به نوعی مدیران سایتها را مجبور به ثبت اطلاعات خود در این سایت کرده اندو حداقل انتظار آن است که اطلاعات آن محفوظ باشد) برای ارسال اس ام اس و ایمیل برای مصارف شخصی استفاده شده است و البته در آن جلسه هم اندیشی هیچ صحبتی از این مجمع نشده بود. سایت این مجمع نیز توسط آقای مومن نسبت ثبت شده بود حال جالب اینجاست که پس از انتشار خبر این همایش وزارت ارشاد در اطلاعیه ای این مجمع را فاقد وجاهت قانونی دانسته و اشاره داشته این مجمع هیچ ارتباطی با مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد ندارد. همچنین مشخص است که این مجمع هنوز در روزنامه رسمی کشور نیز ثبت نشده است.
به نظر می رسد هنوز شورای عالی فضای مجازی شکل رسمی پیدا نکرده برخی برای آن کیسه دوخته اند و البته در این راه از هویت به دست آمده به دلیل تصدی در مقامهای دولتی و اطلاعاتی که کاربران در اختیار یک نهاد دولتی قرار داده اند برای پیشبرد هدف خود استفاده میکنند.


http://shirazi.blogfa.com/post/355
 

E.lahe

عضو جدید
کاربر ممتاز
شورای عالی فضای مجازی همایشی برگزار نمی کند

شورای عالی فضای مجازی همایشی برگزار نمی کند

شورای عالی فضای مجازی تاکنون همایشی برگزار نکرده است اما مجموعه های خصوصی فعال در فضای مجازی همایش هایی را برگزار می کنند و از اعضای شورای عالی نیز دعوت می کنند تا با شرکت در این همایش ها با خواسته ها و نظرات فعالین فضای مجازی آشنا بشوند.

به گزارش شبکه ایران در پی درج مطلبی در روزنامه جام جم مبنی بر "رابطه پیامک و نقض حریم خصوصی" که بر استفاده شخصی از اطلاعات ثبت شده در پایگاه رسمی ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی ایران جهت تبلیغ مراسمی با نام " جلسه افتتاحیه مجمع فعالان فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال" که به شورای عالی فضای مجازی منتسب شده بود، عضو این شورا ضمن تکذیب برگزاری هرگونه همایش از سوی این نهاد اظهار داشت: شورای عالی فضای مجازی تاکنون همایشی برگزار نکرده است اما مجموعه های خصوصی فعال در فضای مجازی همایش هایی را برگزار می کنند و از اعضای شورای عالی نیز دعوت می کنند تا با شرکت در این همایش ها با خواسته ها و نظرات فعالین فضای مجازی آشنا بشوند.

دکتر شاه میرزایی در خصوص برگزاری همایشی با عنوان جلسه افتتاحیه مجمع فعالان فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال که فردا 26 اردیبهشت قرار است برگزار شود هم گفت: این همایش نیز توسط مجموعه های خصوصی برگزار می شود و برخی از اعضای شورای عالی فضای مجازی نیز دعوت شده اند تا در این همایش شرکت کنند ولی اساسا این همایش از سوی شورای عالی فضای مجازی برگزار نمی شود.

شایان ذکر است در روزهای آتی و در پی آشکار شدن سوء استفاده از اطلاعات شخصی فعالان مجازی از سوی یک گروه اینترنتی، فعالان جامعه مجازی واکنش های تندی به این اتفاق نشان داده اند که از آن جمله می توان به یادداشت علیرضا شیرازی، مدیر بزرگترین سرویس دهنده وبلاگ فارسی اشاره کرد.

http://www.asriran.com/fa/news/214375/شورای-عالی-فضای-مجازی-همایشی-برگزار-نمی-کند
 

E.lahe

عضو جدید
کاربر ممتاز
قابل توجه آنهایی که یا حوصله خواندن ندارند و یا خواندند و متوجه موضوع نشدند

در ایران هر سایتی که بخواهد فعالیت کند باید در سیستم ساماندهی وزارت ارشاد ثبت نام کند
ثبت نامی که شامل شماره شناسنامه و آدرس و شماره ملی و ... است
این هم فرم ثبت نام
http://samandehi.ir/signupPerson.html


حالا همه این اطلاعات سری افراد حقیق توسط یک کارمند به سرقت رفته
و جالب اینکه بدون هیچ ترس و ممنوعیتی اقدام به استفاده از این اطلاعات کرده است و وزارت ارشاد در مقابل فقط به یک اطلاعیه بسنده میکند
چنین میشود استنباط کرد که وزارت ارشاد قدرت مقابله با چنین فردی را نداره
و همچنین استفاده از داده های محرمانه بدون مجوز قضائی جرم محسوب میشود که در قوانین جرائم رایانه ای هم اشاره شده است
 

asghar rahmati

عضو جدید
به خاطر اطلاع رسانیتون تشکر...ولی وقتی وزارت ارشاد نمیتونه مقابله بکنه ازدست ما چه کاری برمیاد...وقتی دیواری کج بالا بیاد درستکردنش سخته،چون اگه بخواهی درستش بکنی خراب میشه میفته رو سر خودت ...میدونین که منظورمون چیه...:w47::w47::w44::w44:
 

Similar threads

بالا