نقش ضد قارچي اسانس گياه مرزه بر Alternaria citri

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
عنوان:
نقش ضد قارچي اسانس گياه مرزه بر Alternaria citri


نويسنده(گان):
لاله يزدان پناه گوهرريزي، محمد مهدي امينايي، بهمن پناهي، محسن امامي فر،منصوره مهديان،

چکيده:
گياه مرزه از گياهان تيره نعناع به شمار مي رود و در بسياري از نقاط ايران به گل مي نشيند. اسانس گياه مرزه از تقطير با بخار آب از برگ ها و سرشاخه هاي برگ دار حاصل مي شود كه در صنايع غذايي و دارويي كاربرد دارد. هدف اين تحقيق، ارزيابي اثرات ضد قارچي اسانس گياه مرزه بر روي قارچ پاتوژن Alternaria citri مي باشد. براي بررسي خواص ضد قارچي اسانس گياه مرزه ابتدا اقدام به تهيه اسانس مرزه شد. سپس قارچ آلترناريا جدا و در محيط كشت مخصوص رشد قارچ (Potato Dextero Agar) كشت گرديد. پس از خالص سازي قارچ ها، محيط كشت پتيتو دكسترو آگار با غلظت هاي مختلف اسانس مرزه (صفر ،100،200،300،400،500 و 600 پي پي ام) تهيه و سپس قارچ A. citri به صورت قطعات كوچكي بر روي محيط قرار گرفته و در دماي 25 درجه سانتي گراد در دستگاه انكوباتور انكوبه گرديد. پس از گذشت 24، 48 و 72 ساعت تا مدت زمان 8 روز رشد پرگنه هاي قارچ بر روي محيط حاوي اسانس بررسي شد. نتايج حاكي از آن است كه اسانس مرزه در غلظت 400 پي پي ام به بالا در محيط كشت به طور كامل بر روي رشد قارچ اثر داشته و مانع رشد آن مي گردد. شايان ذكر است غلظت هاي پايين تر باعث كند شدن رشد قارچ گرديد ولي رشد آن را متوقف نكرد.

کليدواژگان:
خاصيت ضد قارچي، اسانس مرزه، قارچ آلترناريا سيتري
لینک :
http://www.mediafire.com/?b90xx210t05s1ff
 
بالا