سلام خدمت دوستان.
آقا مصطفی یه سؤال داشتم از خدمتتون :
این ها رو با Eplan طراحی کردید دیگه.. درسته !؟
امکان Run هم وجود داره تا از صحت مدار مطلع بشیم ؟!
ممنونم.
بله درسته.بالای مسیری که استارت هست .اگه اشتباه نکرده باشم به این صورته :
خط L1 و قسمت پایینش که مشخص کردی رو بالای مدارم اضافه کنم. درسته؟
یعنی به این صورت؟
راستی، F2 و F3 چی هستن؟
![]()
.....
لیمیت سوئیچ اول :
وقتی از نقطه بی به سمت نقطه سی میرود به وسیله ال اس اول ایست میخورد و تایمر را برای مدت زمانی فعال میکند و بعد تایمر اجازه برگشت به نقطه بی را میدهد.
سلام
مهندس شما خیلی کنتاکتور استفاده نکردی؟ از این بهتر هم میشد طراحیش کرد فکر کنم.بله خب زیاد روی طراحیش وقت نذاشتم حدود نیم ساعت با کشیدن مدار.اگر شما ساده ترش کنی هم من هم کاربر سوال کننده خوشحال میشیم.
بعد شما میگید که یه stop هم تو مسیر بزاریم تا بشه فرمان قطع داد.بله هر مدار فرمانی باید یک شستی قطع اضطراری داشته باشه .
شما فرض کن قطار تو ایستگاه هست و ما بخواهیم متوقفش کنیم. مثلا ایستگاهی که LS1 یا LS2 تحریک شدن
شما دستت رو که از روی شاسی STOP برداری مدار شروع بکار میکنه(یعنی تایمر ولتاژش تامین میشه و شروع میکنه به بکار و بعد از تایم تنظیمی هم فرمان میده).ببخشید که من درست متوجه نشدم .دستم رو از روی کدوم استپ بردارم مدار شروع به کار میکنه؟تو شکل که استپی وجود نداره !
این شاسی STOP که شما میگی اگه بین ایستگاهها باشه کارایی داره ولی اگه تو ایستگاها باشه کارایی نداره.ی توضیحی میدم راجب میکرو سوئیچ شاید ابهام رو برطرف کرد. هر چند هنوز نمیدونم کدوم استپ رو میگید.
مهندس عزیز ...اگر واضح تر بگی ممنون میشم .
.
.
میکرو سوئیچ. واگن شروع به حرکت میکنه به هر ایستگاهی که رسید اتوماتیک ایست میخوره .نه دستی !
چرا ؟
چون در عمل میان میکرو سوئیچ رو جایی نصب میکنن که واگن به اون نقطه که رسید با میکرو سوئیچ برخورد مکانیکی داشته باشه .در همین حین میکرو سوئیچ عمل میکنه و تغییر حالت میده .
بنده مهندس نیستم.
اوکی
ظاهرا من منظورمو درست نتونستم بیان کنم.
من میدونم میکروسوییچ چیه و کارش چیه و کجا ها نصب میشه.
من میگم شما فرض کن این ریل داره حرکت میکنه تو ایستگاه B ایستاده
اپراتور پای دستگاه بنا به هر دلیلی میخاد که خط رو خاموش کنه-یعنی ریل تو ایستگاه B بمونه تا دفعه بعد که نیاز شد استارتش کنه.
تو این مدار که شما طراحی کردی نمیشه این کارو کرد. و اگه از این STOP (که شما میگی اول مدار فرمان بزاریم )بخاهیم استفاده کنیم نمیشه مدار رو قطع کرد.
دوباره میگم:شما فرض کن قطار تو ایستگاه هست و ما بخواهیم متوقفش کنیم.(یعنی کلا بخاهیم خط رو خاموش کنیم) مثلا ایستگاهی که LS1 یا LS2 تحریک شدن
شما دستت رو که از روی شاسی STOP (که میخاهی اول مدار بزاری) برداری مدار شروع بکار میکنه(یعنی تایمر ولتاژش تامین میشه و شروع میکنه به بکار و بعد از تایم تنظیمی هم فرمان میده).
مدار شما این ایراد رو داره.
چرا مهندس نیستی؟
دستت درست عجب عیب یابی ای کردی.
اینو چک کن اگر زحمتی نیست
و اگر زحمت دیگری نیست و امکانش هست ساده ترش رو هم بذار حتی اگر دستی بکشی. ممنون
یکمی مشغله فکری داشتیم اینطور شد . از سوال کننده گرامی عذر میخوام که مدار نقص داشت
![]()
اون کنتاکتی که به عرض گذاشته شده در مسیر خط انتهایی اون حذفه
موس ندارم با لپ تاپ سخته دیگه . ببخشید.![]()
خواهش میکنم
راستش این عکس شما کیفیتش خوب نیست من خوب نمیتونم اسم کنار کنتاکتورها و کنتاکتهارو تشخیص بدم.
این چیزیه که من الان کشیدم.
البته قسمت STOP رو نزاشتم که خودتون بهش فکر کنید.
شما اون KS رو روش خط بکشید-فرض کنید مستقیم اومده و از اون کنتاکت رد نشده
ولی این مدار که میبینید درسته(بنظرم شایدم ایراد داشته باشه) با دوتا کنتاکتور و چهارتا لیمیت سوییچ و چهارتا تایمر.
فرض کردم که زمان توقف در ایستگاه B وقتی به سمت راست میریم با زمان توقف وقتی به مسیر چپ میریم تفاوت داره.اینطوری کامل تر هست.
شما اون تیکه بالای عکس که کشیدم رو هم بکش که من بدونم کدوم لیمیت سوییچ ماله کدوم ایستگاه هست.![]()
الآن نهایتاً همینی شد که گذاشتین؟چرا مهندس نیستی؟
دستت درست عجب عیب یابی ای کردی.
اینو چک کن اگر زحمتی نیست
و اگر زحمت دیگری نیست و امکانش هست ساده ترش رو هم بذار حتی اگر دستی بکشی. ممنون
یکمی مشغله فکری داشتیم اینطور شد . از سوال کننده گرامی عذر میخوام که مدار نقص داشت
![]()
اون کنتاکتی که به عرض گذاشته شده در مسیر خط انتهایی اون حذفه
موس ندارم با لپ تاپ سخته دیگه . ببخشید.![]()
الآن نهایتاً همینی شد که گذاشتین؟
دیگه عیبی نداره؟
لیمیت سوئیچ 4
در نقطه آ گذاشته شده
یعنی درحالت عادی مدار
واگن به سوئیچ برخورد کرده و اون رو فشرده
پس کنتاکت باز اون بسته میشه . یعنی در حالت عادی حتی با خاموش بودن مدار تایمر4 وارد مدار میشه .
و
استارت میخوره کنتاکتور راست گرد دو تا کنتاکت باز داره که بسته میشن و حرکت میکنه و به نقطه بی میرسه با رسیدن به نقطه بی تایمر یک بوسیله میکرو سوئیچ 1 زمان رو حساب میکنه . اما هیچگونه توقفی نداریم چون از طریق کنتاکت دوم کنتاکتور راست گرد واگن همینطور داره به سمت راست میره .
این چیزی بود که من فهمیدم از این مدار
ممکنه اشتباه کنم .
![]()
در مورد مشکل اول که گفتین بله حق با شماست
اون ks که اول مدار کشیدم و گفتم فکر کنید نیست برای رفع این مشکل هست.
مشکل دوم حق باشماست اشتباه کرده بودم-هر ده هزار سال یه اشتباه میکنم اونم اینجا بوده
مدار شما رو نتونستم خوب نگاه کنم.راستش عکس کوچیکه من اسم کنتاکتها و کنتاکتورهارو نمیتونم بخونم.
این مدار هم که من کشیدم فکر کنم درسته ولی به دل نمیشینه-این مدار 4 تا کنتاکتور نمیخواد.
مشاهده پیوست 228313
این مدار تو هر ایستگاهی توقف کنه دوباره میتونه راه اندازی بشه و طبق روال عادی به کارش ادامه بده
ولی اگه بین دو ایستگاه متوقف بشه-مثلا برق بره-دیگه راه اندازی نمیشه و باید دستی بیاریمش به یه ایستگاه.
خواهش میکنمبه یه نکته توجه نکردی مهندس
استارت که زده بشه ks فعال میشه .
اگر ks موتور رو به حرکت در بیاره بعد از اون t1 فعال میشه . تی یک زمان رو حساب میکنه اما بازم توقفی نداریم . چون کنتاکت ks بستس. و موتور همینطور داره به حرکتش ادامه میده .
اگر ks موتور رو به حرکت در نیاره که با استارت زدن فقط ks فعال میشه و نه کنتاکت دیگه ای در نتیجه حرکتی نداریم.
....
از اینکه نقشه بنده واضح نیست معذرت میخوام . کشیدن کمی سخته بدون موس در محیط کد.
خواهش میکنم
نه ks موتور رو به حرکت نمیاره
وقتی ks بسته میشه برق تا بالای کنتاکت باز LS میرسه(تو هر ایستگاهی باشه LS اون ایستگاه تحریک میشه)
با تحریک LS تایمر شروع به کار میکنه و فرمان حرکت میده
به ایستگاه بعد که میرسه کنتاکت بسته LS ایستگاه کنتاکتوری که تا حالا داشته کار میکرده رو قطع میکنه
Thread starter | عنوان | تالار | پاسخ ها | تاریخ |
---|---|---|---|---|
![]() |
نقشه خوانی برق | برق صنعتی | 9 | |
M | فراینــد راه انــدازي نــرم و خاموش شدن مدار در سافت استارتر | برق صنعتی | 0 | |
ع | مدار فرمان و قدرت موتور تکفاز به صورت چپگرد و راستگرد با کنتکاکتور | برق صنعتی | 6 | |
S | مدار کنتاکتور سه فازه با سه لامپ یا فتوسل | برق صنعتی | 7 | |
![]() |
آشنايي با مدارهاي فرمان | برق صنعتی | 4 |