نظر چند فیزیکدان و ریاضی دان غربی در مورد خدا

alirezam

عضو جدید
امروز کتاب فیزیکدانان غربی و مسئله خداباوری نوشته مهدی گلشنی رو میخوندم ... چند جمله از دانشمندان غربی خداباور رو که به نظرم جالب اومد رو تقدیم میکنم .... امیدوارم خوشتون بیاد ....

اسمیت ریاضی دان آمریکایی:
برای من، شخصا هیچ چیزی آشکارتر و یقینی تر از وجود یا واقعیت خدا نیست. در واقع من به این دیدگاه که وجود خدا تنها یقین مطلق است، تمایل دارم. چون در واپسین تحلیل او تنها وجود مطلق یا واقعی است.

انیشتین:
باور من به خدا اعتقادی شورانگیز به هستی قدرت عقلانی برتری است که در جهان به گونه ای درک ناپذیر آشکار می شود.

پارکر فیزیکدان آمریکایی:
این ترس وجود ندارد که دانشمندان هرگز بتوانند نیاز به خدا را حذف کنند ... هر قدر هم که ما این قضیه را پیگیری کنیم همواره چیزی میماند که توضیح داده نشده است. خلقت، به قوانین طبیعت بستگی دارد و پیدایش آن بدون قوانین امکان پذیر نبوده است. چه کسی این قوانین را خلق کرده است؟ تردیدی نیست که همواره به یک خدا نیاز هست.

پاکینگ هورن:
من باور دارم که اصولا پرسش هایی که علمی طرح می شوند، به صورت علمی نیز پاسخ پذیرند ... اما سؤلات دیگری که باید مطمئنا باید پرسیده شوند، مثل اینکه چرا اصلا دنیایی وجود دارد؟ علمی نیستند و برای جوابگویی به متافیزیک نیاز است. به عقیده من، مناسب ترین و جامع ترین جواب در خداپرستی نهفته است.

انیشتین:
ما به مثابه طفلی خردسال هستیم که وارد کتابخانه های بزرگ می شود که همه دیوارهای آن از زمین تا سقف با کتابهایی به زبانهای گوناگون پوشیده شده است. کودک می داند که باید کسانی آن کتابها را نوشته باشند، اما نمی داند انها را چه کسانی و چگونه نوشته اند. زبان های متعدد کتابها را نیز نمیفهمد. کودک طرحی مشخص در ترتیب کتابها میبیند؛ نظمی اسرارآمیز که او آن را درک نمی کند ولی می تواند با حسی مبهم حدس بزند. به نظر من وضعیت این کودک همانند وضعیت عقل انسان است در برابر خدا ....

MehrAn.ButterFly

عضو جدید
علیرضا همیشه عدالتو برقرار کن من خدم به شدت به وجود خدا اعتقاد دارم ولی همه دانشمندان بزرگ به وجود خدا اعتقاد نبودن

MehrAn.ButterFly

عضو جدید
دانیال جان در جوابه سوال اولت باید گفت همیشه نسلها عقایدشون از نسلهای قبلیشون سر چشمه میگیره
مثلا تو الان خیلی از عقایدت از عقاید استاه محبوبت سرچشمه میگیره و اینجوری گسترش پیدا میکنه واسه همینه

alirezam

عضو جدید
در ضمن انیشتین به وجود خدای ادیان ابراهیمی اعتقاد نداشت و فقط خدا را یک پدیده علمی و خالق میدونست و
جمله معروفی داره که الان دقیقش یادم نیست و حتی به خاطر این جملات بارها مورد نفرت کلیسا در زمان خودش قرار گرفت

دوست عزیز چه عریضه طویلی تو پست قبلیت نوشتی ....
بدون که اعتقاد ما به خدا به دلیل نظرات فیزیکدانان غربی نیست ... اعتقاد ما مسلمونا و شیعه ها خیلی بیشتر از ایناست ...
چیزی که باعث شد این جملات رو بیارم قشنگی و زیباییشون بود که از زبان چند فیزیکدان غربی بیان شده بود ...
بعضی طوری وانمود میکنند که اصلا دانشمندان و فیزیکدانان غربی بی دینند و قوانین فیزیک جدید وجود خدا رو نفی میکنه ..
وجود تعداد زیادی نظریه پرداز فیزیک که خدا رو قبول دارن این رو نشون میده که نظریه های فیزیکی منطقا وجود خدا رو نفی نمیکنه ... اینو قبول داری ..؟ همین!

alirezam

عضو جدید
علیرضا همیشه عدالتو برقرار کن من خدم به شدت به وجود خدا اعتقاد دارم ولی همه دانشمندان بزرگ به وجود خدا اعتقاد نبودن

منم نگفتم همه دانشمندان بزرگ به وجود خدا معتقد بودن... تو پست قبلی توضیح دادم

alirezam

عضو جدید
کلا هر چی علم پیشرفت کنه طبیعی هست که متفاوت میشه.
مثلا تا همین چند سال پیش و هنوز در روستا ها طرف شب تو خواب فلج خواب میشد که یک پدیده کاملا علمی هست.ولی فکر میکرد جن تسخیرش کرده.
یارو موقع زایمان ال میدید.
وقتی که دانشمندان اومدن خواب را به طور علمی برسی کردند و یا پدیده های دیگه را به خیلی از سوالات پاسخ داد.

این حرفی که در مورد پیشرفت علم و اعتقاد به خدا میزنید شبیه به حرف آگوست کنته... اینگونه برداشت از خدا که خدا اون قسمت مجهول ماست و با دانستن علل وقایع دیگه جایی برای خدا نیست، ناشی از برداشت و معرفت نادرست به خداست ... همون معرفت کلیسایی تحریف شده که انکار خدای کلیسا منجر به انکار خدا شد ولی خدای واقعی خدایی نبود که کلیسا میگفت... از نظر اسلام معنی نداره که بگیم این کاررو خدا کرده یا علل طبیعی که اگه علل طبیعی رو پیدا کردیم اونموقع خدا حذف میشه ...
تو پست بعدی یه مطلب از شهید مطهری در این مورد میذارم خدا کنه که مفید باشه ...

NEGARi2

عضو جدید
ببخشید شاید خوب باشه در این مورد تو یه تاپیک دیگه صحبت بشه .... اینجا از موضوع منحرف میشه ....
مربوط به حرفه خودته من منظورم این بود که مطالبه این آقا تاثیر گذار نیست چرا باید از کسی‌ که نظرش در مورد زن‌ها اینه تاثیر گرفت؟حالا اگه نمی‌خوای باشه این اخریش بود

alirezam

عضو جدید
مربوط به حرفه خودته من منظورم این بود که مطالبه این آقا تاثیر گذار نیست چرا باید از کسی‌ که نظرش در مورد زن‌ها اینه تاثیر گرفت؟حالا اگه نمی‌خوای باشه این اخریش بود
منظورم این بود که در مورد نظر شهید مطهری نسبت به زنها اینجا بحث نشه.....
حالا که من اصلا نظرشون رو نذاشتم ... طولانی بود پشیمون شدم بذارم ...
البته من نسبت به شهید مطهری به عنوان یه اسلام شناس علاقه و احترام دارم ....

NEGARi2

عضو جدید
منظورم این بود که در مورد نظر شهید مطهری نسبت به زنها اینجا بحث نشه.....
حالا که من اصلا نظرشون رو نذاشتم ... طولانی بود پشیمون شدم بذارم ...
البته من نسبت به شهید مطهری به عنوان یه اسلام شناس علاقه و احترام دارم ....
نتونستم چیزی نگم این آقا به غیر از تحقیره زن چیزی تو کتابش نیست من بر عکس شما هیچ احترامی واسش قائل نیستم :cool:

alirezam

عضو جدید
نتونستم چیزی نگم این آقا به غیر از تحقیره زن چیزی تو کتابش نیست من بر عکس شما هیچ احترامی واسش قائل نیستم :cool:

خوبه در این مورد تو یه تاپیک مخصوص به خودش بحث بشه ... فعلا که دارم میرم ..... موفق باشید .... شب خوش...