سلام دوستان

قبل از هرچیز اینو بگم که ازین تاپیک راحت نگذرید.فقط فکر کنید که تاحالا چقدر وقت برای خوندن کتاب درسی و جزوه و رمان وکتاب شعر و غیره گذاشتیم و در مقابل اون چقدر زمان برا ی یاد گرفتن کتابی که معتقدیم خدا برامون فرستاده. که کاملترین کتابه گذاشتیم. شاید یکم طولانی باشه ولی اگر موفق حفظ نیستید حتما بخونید:
بعد از مشورت با آقا جواد و همچنین دوستای خوبم پاسگاه زید عزیزکه قبلا تاپیک مشابهی رو زده بود و red hat که پیشنهاد حفظ رو به بچهها داده بود. تصمیم گرفتیم یه تاپیک منسجم برای حفظ توی باشگاه داشته باشیم.
اگر یه نگاهی به تاپیکهای ختم قرآن بندازیم میبینیم که عده زیادی هستن که هرروز با اشتیاق تمام وقت برای خوندن قرآن میذارن. اگر همین زمان رو متمرکز کنیم میتونیم قرآن رو حفظ کنیم.
سوال اولی که ممکنه پیش بیاد اینه که چرا حفظ؟ همینظوری که میخونیم خوبه دیگه:
جوابش رو میتونید از کسایی که حافظ هستن(چه تمام قرآن رو چه بخشی از اون رو). وقتی که کسی قرآن رو حفظ میکنه بمرور زمان باهاش انس میگیره. مجبوره برای اینکه از یادش نره تکرارش کنه. هر آیه رو بارها میخونه و هربار بیشتر بهش فکر میکنه و براش جذاب تر میشه. چون باید مداوم به قرآن گوش بده و بخونتش براش تبدیل میشه به یک نوای دلنشین. شاید در حالت عادی حوصلمون نگیره بیشتر از یه زمان کوتاهی قرآن گوش بدیم. ولی وقتی یه مدت از شروع حفظ میگذره با علاقه زیاد و بدون خستگی گوش میدیم.
خوندن قرآن بصورت پراکنده خوبه ولی معمولا اثر تربیتی خیلی کمتری روی انسان داره. در حالی که اگر هر روز یک مطلب برای انسان تکرار بشه خودش رو ملزم به انجام دادن اون میدونه
سوال دوم اینکه آیا وقت کافی برای حفظ دارید:
بنظر من همه وقت کافی برای حفظ دارند. اگر یه بررسی روی کارهای روزمرتون بکنید میبینید ک وقتای زیادی هست که کاری واسه انجام دادن ندارید. حتی افرادی که خیلی سرشون شلوغه. مثلا خود من حداقل روزی ۲ ساعت تو راه خونه و دانشگاهم که در حالت عادی ازش استفادهای نمیکنم. اما میشه خیلی راحت همین زمان رو به خوندن قرآن یا گوش دادن به اون اختصاص داد.
سوالای بعدی روهم شما بپرسید

ان شاء الله بعد از اینکه دوستان سوالاشونو پرسیدند و کسانی که میخواهن شرکت کنن آمادگیشون رو اعلام کردند شیوه حفظ رو بهتون میگم.
برای اینکه تاپیک کیفیت یک کلاس خوب رو داشته باشه شیوه جلو بردن تاپیک و برنامه حفظ رو با حافظ کل قرآن هماهنگ میکنم.
حسن ختام شروع تاپیک هم یه محاسبه کوچیک اززمان لازم برای حفظ کامل (البته مهم نیست چقدر طول بکشه. مهم انس بیشتر با قرآنه):
اگر روزي يك آيه از قرآن كريم را حفظ نماييد ، كل قرآن را در مدت 17 سال و 7 ماه و 9 روز حفظ خواهيد شد . اگر روزي دو آيه از قرآن كريم را حفظ نماييد ، كل قرآن را در مدت 8 سال و 9 ماه و 18 روز حفظ خواهيد شد . اگر روزي 3 آيه از قرآن كريم را حفظ نماييد ، كل قرآن را در مدت 5 سال و 10 ماه و 13 روز حفظ خواهيد شد . اگر روزي 4 آيه از قرآن كريم را حفظ نماييد ، كل قرآن را در مدت 4 سال و 4 ماه و 24 روز حفظ خواهيد شد . اگر روزي 5 آيه از قرآن كريم را حفظ نماييد ، كل قرآن را در مدت 3 سال و 6 ماه و 7 روز حفظ خواهيد شد. اگر روزي 6 آيه از قرآن كريم را حفظ نماييد ، كل قرآن را در مدت 2 سال و 11 ماه و 4 روز حفظ خواهيد شد . اگر روزي 7 آيه از قرآن كريم را حفظ نماييد ، كل قرآن را در مدت 2 سال و 6 ماه و 3 روز حفظ خواهيد شد. اگر روزي 8 آيه از قرآن كريم را حفظ نماييد ، كل قرآن را در مدت 2 سال و 2 ماه و 12 روز حفظ خواهيد شد .
آخرین ویرایش: