نظریه بی نهایت بودن ذرات پروفسور حسابی

kianyict

عضو جدید
سلام
کسانی که در مورد نظریه ی بی نهایت بودن ذرات اطلاع دارند لطفا کمک کنند
آیا نظریه ی پروفسور مورد قبول فیزیکدانان جهان قرار گرفته و کسی اون رو رد نکرده؟
تاچه اندازه آزمایشات ایشون دقیق بودند شاید چون 100 سال پیش آزمایشات خودشون رو انجام دادن و اون موقع مثلا امواج الکترومغناطیسی زیاد شناخته شده نبوده آیا این امکان وجود داره که انحراف نور در آزمایشات ایشون به خاطر تاثیرات جانبی دیگه ای مثل امواج مغناطیسی بوده باشه.
در صورت پذیرفته شدن نظریه ی پروفسور تاچه حد این نظریه در دنیای علم تاثیر گذار بوده؟
پیشاپیش از همکاریتون تشکر می کنم.

آخرین ویرایش:

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
سلام
کسانی که در مورد نظریه ی بی نهایت بودن ذرات اطلاع دارند لطفا کمک کنند
آیا نظریه ی پروفسور مورد قبول فیزیکدانان جهان قرار گرفته و کسی اون رو رد نکرده؟
تاچه اندازه آزمایشات ایشون دقیق بودند شاید چون 100 سال پیش آزمایشات خودشون رو انجام دادن و اون موقع مثلا امواج الکترومغناطیسی زیاد شناخته شده نبوده آیا این امکان وجود داره که انحراف نور در آزمایشات ایشون به خاطر تاثیرات جانبی دیگه ای مثل امواج مغناطیسی بوده باشه.
در صورت پذیرفته شدن نظریه ی پروفسور تاچه حد این نظریه در دنیای علم تاثیر گذار بوده؟
پیشاپیش از همکاریتون تشکر می کنم.
سلام دوست عزیز.................
من یه سری اطلاعات در مورد نظریه داشتم ولی متاسفانه ویروسی که به سیستمم افتاده بود باعث از بین رفتنش شد.....
یه سوال ازت دارم.........؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
پرفسور بعد اینشتین و .................. زندگی میکرده(شاگرد اینشتین بوده) و علم و امکاناتی که در اختیار داشت از امکانات زمان اینشتین اگه پیشرفته تر نبوده قدیمی تر هم نبوده........
چطور فیزیکدانای قبل حسابی میتونستن دقیق آزمایش کنن ولی دکتر حسابی نمیتونست؟؟؟؟؟؟
فکر میکنم دقت آزمایشات دکتر حسابی در حد قابل قبولی بوده که اون رو ارايه کرده.....................

abu_72

عضو جدید
کاربر ممتاز
متاسفانه من درباره اين موضوع اطلاعي نداشتم

يعني اصلا به گوشم نخورده بود

واقعا ناراحت شدم ، از اينكه چرا نظريه پرفسور به گوشم نخورده ، كم كاري از من بوده يا اينكه نشر اون ضعيف بوده

kianyict

عضو جدید
سلام دوست عزیز.................
من یه سری اطلاعات در مورد نظریه داشتم ولی متاسفانه ویروسی که به سیستمم افتاده بود باعث از بین رفتنش شد.....
یه سوال ازت دارم.........؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
پرفسور بعد اینشتین و .................. زندگی میکرده(شاگرد اینشتین بوده) و علم و امکاناتی که در اختیار داشت از امکانات زمان اینشتین اگه پیشرفته تر نبوده قدیمی تر هم نبوده........
چطور فیزیکدانای قبل حسابی میتونستن دقیق آزمایش کنن ولی دکتر حسابی نمیتونست؟؟؟؟؟؟
فکر میکنم دقت آزمایشات دکتر حسابی در حد قابل قبولی بوده که اون رو ارايه کرده.....................
سلام
مسلما پروفسور حسابی جز بزرگترین فیزیکدانان جهان به شمار می آیدو حتی انیشتین درمورد نظریه ی ایشون گفته که روزی این نظریه علم فیزیک رو متحول می کنه.اما کلا زمان انیشتین و به تبع اون پروفسور مسئله امواج مغناطیسی فقط روی کاغذ توسط ماکسول اثبات شده بود و کاربردی نداشت.ممکنه به خاطر اطلاع نداشتن از این امواج و تاثیرش روی نور کلا فیزیکدانان اون زمان نظریه ی پروفسور رو از این دید بررسی نکرده باشند.به خاطر همین می خوام بدونم آیا فیزیکدانان امروزی این نظریه رو رد کردند یا هنوز به قوت خودش باقیه؟ در کل جای خوشبختی است که یک ایرانی هم شاگرد بزرگترین فیزیکدان دنیا بوده و حرفی برای گفتن داشته و جای بدبختی است که زندگی و آثار ایشون کمتر در رسانه ی ملی معرفی میشه.

black banner

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام

دوستان عزيز ميشه كمي درباره اين نظريه توضيح بديد ؟؟؟؟

حداقل يك مقدمه كوچيك تا بفهمم نظريه روي چي مانور ميده

سپاس

black banner

عضو جدید
کاربر ممتاز
كسي نيست يكم درباره اين نظريه بگه ؟؟؟؟ :w19:

آقا يكي بياد يكم توضيح بده بفهمم چي به چيه :w44:

من چيزي از اين نظريه نميدونم

از عطش علم مرديم يكي بياد كمك :w09:

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
كسي نيست يكم درباره اين نظريه بگه ؟؟؟؟ :w19:

آقا يكي بياد يكم توضيح بده بفهمم چي به چيه :w44:

من چيزي از اين نظريه نميدونم

از عطش علم مرديم يكي بياد كمك :w09:
یکم دندون رو جیگر بذاری خودم شرحشو میذارم.............

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
نظریه ی معروف دکتر حسابی مبنی بر بینهایت بودن ذرات:
خلاصه ای از تئوری
معروف او:

دكتر حسابی یكبار تابستان برای مدت كوتاهی به ایران بازگشت و در خانه ای که متعلق به آقای جمارانی بود تابستان را سپری می كرد. در همین ایام در حین مطالعات به این فكر افتاد كه علت وجود خاصیتهای ذرات اصلی باید در این باشد كه این ذرات بی نهایت گسترده اند و هر ذره ای در تمام فضا پخش است و نیز هر ذره ای بر ذرات دیگر تاثیر می گذارد. به این ترتیب به فكر آزمایشی افتاد كه این نظریه را اثبات و یا نفی كند . او با خود فكر كرد اگر این تئوری صحیح باشد باید چگالی یك ذره مادی به تدریج با فاصله از آن كم شود و نه اینكه یك مرتبه به صفر برسد و نباید ذره مادی شعاع معینی داشته باشد. پس در اینصورت نور اگر از نزدیكی جسمی عبور كند باید منحرف شود و پس از اینكه محاسبات مربوط به قسمت تئوری این نظریه را به پایان رسانید پس از بازگشت به امریكا به راهنمایی پرفسور انیشتین در دانشگاه پرنیستون به تحقیقات در این زمینه پرداخت. پرفسور انیشتین قسمت نظری تئوری را مطالعه كرد و دكتر حسابی را به ادامه كار تشویق كرد. دكتر حسابی به راهنمایی پرفسور انیشتین به تكمیل نظریه پرداخت سپس یك سال دیگر در دانشگاه شیكاگو به كار پرداخت و آزمایشهایی در این زمینه انجام داد. وی با داشتن یك انتر فرومتر دقیق توانست فاصله نوری را در عبور از مجاورت یك میله اندازه بگیرد و چون نتیجه مثبت بود آكادمی علوم آمریكا نظریه دكتر حسابی را به چاپ رسانید. برخی همكاران از نامأنوس بودن و جدید بودن این فكر متعجب شدند و برخی از این نظریه استقبال كردند.
شرحآزمايشهای انجام شده و نتيجه آن:
در اثبات این نظریه اگر در آزمایش, نور باریك لیزر از مجاورت یك میله وزین چگال عبور داده شود, سرعت نور كم می شود. در نتیجه پرتو لیزر منحرف میگردد. هرگاه پرتو لیزر بطور مناسبی از میان دو جسم سنگین كه در فاصله ای از هم قرار دارند عبور داده شود انحراف آن هنگام عبور از مجاورت جسم اول و سپس از مجاورت جسم دوم به خوبی معلوم میشود و این انحراف قابل عكسبرداری است. این آزمایش گسترده بودن ذره را نشان می دهد. بر طبق این آزمایش انحراف زیاد پرتو لیزر فقط در اثر پراش نبوده بلكه مربوط به جسم است. بر حسب این نظریه هر ذره, مثلاً الكترون, كوارك یا گلویون نقطه شكل نیست بلكه بی نهایت گسترده است و در مركز آن چگالی بسیار زیاد بوده و هر چه از مركز فاصله بیشتر شود آن چگالی بتدریج كم می شود. بنابراین یك پرتو نور از یك فضای چگالی عبور كرده و شكست پیدا میكند و انحراف می یابد.

اختلاف تئوری بی نهایت بودن ذرات با تئوریهای قبلی:
در تئوریهای قبلی هر ذره قسمت كوچكی از فضا را در بر دارد یعنی دارای شعاع معینی است و خارج از آن این ذره وجود ندارد ولی در این تئوری ذره تا بی نهایت گسترده است و قسمتی از آن در همه جا وجود دارد. در تئوریهای جاری نیروی بین دو ذره از تبادل ذرات دیگر ناشی می شود و این نیرو مانند توپی در ورزش بین دو بازیكن رد و بدل می شود و این همان ارتباطی است كه بین آنها حاكم است و در تئوریهای جاری تبادل ذرات دیگری این ارتباط میان دو ذره را ایجاد میكند. مثلاً نوترون كه بین دو ذره مبادله می شود, اما در تئوری دكتر حسابی ارتباط بین دو ذره همان ارتباط گسترده ایست كه در همه جا به علت موجودیت آنها در تمام فضا بین آنها وجود دارد.

ارتباط این تئوری با تئوری نسبیت انیشتین:
تئوری انیشتین می گوید: خواص فضا در حضور ماده با خواص آن در نبود ماده فرق دارد, به عبارت ریاضی یعنی در نبود ماده, فضا تخت است ولی در مجاورت ماده فضا انحنا دارد. اگر بگوییم یك ذره در تمام فضا گسترده است در هر نقطه از فضا چگالی ماده وجود دارد و سرعت نور به آن چگالی بستگی دارد به زبان ریاضی به این چگالی می توان انحنای فضا گفت.

ارتباط فلسفی این تئوری با فلسفه وحدت وجود:
در این نگرش همه ذرات جهان بهم مرتبط هستند. زیرا فرض بر این است كه هر ذره تا بی نهایت گسترده است و همه ذرات جهان در نقاط مختلف جهان با هم وجود دارند. یعنی در واقع قسمت كوچكی از تمام جهان در هر نقطه ای وجود دارد.

black banner

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوست عزيز 8911.... هرچي مطلب داري بزار

سپاس گذارم از زحمات شما

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
البته برداشت من از این نظریه اینه:
فضای اطراف ما میتونه یه فضای پیوسته از ذرات متصل به هم باشه که هر کدوم روی دیگری تاثیر میذارن...........مثل دو جرم که بهم چسبیدن و اگه به یکیشون در امتداد دوجسم نیرو وارد بشه نیرو از جسمی که در معرض مستقیم نیرو هست به جرم دیگه منتقل میشه..................

black banner

عضو جدید
کاربر ممتاز
البته برداشت من از این نظریه اینه:
فضای اطراف ما میتونه یه فضای پیوسته از ذرات متصل به هم باشه که هر کدوم روی دیگری تاثیر میذارن...........مثل دو جرم که بهم چسبیدن و اگه به یکیشون در امتداد دوجسم نیرو وارد بشه نیرو از جسمی که در معرض مستقیم نیرو هست به جرم دیگه منتقل میشه..................

درسته !!!

من فكر ميكنم : توي دنيا همه بهم ربط دارند ، اگه يك ذره به طور كامل از چرخه هستي حذف بشه دنيا نابود ميشه
دقت كنيد گفتم به طور كامل حذف بشه

kianyict

عضو جدید
سلام
میخوام یه چیزی بگم گریه کنین امروز استاد قطعات مایکروویو داشت برامون از ترازهای انرژی الکترونها دراتم می گفت.بعدش گفت که این ترازها تا بینهایت ادامه دارند چون معادله شرودینگر بی نهایت جواب داره و من ازش سوال کردم که آیا تعداد بی نهایت ترازهای انرژی به معنای بینهایت بودن ذرات نیست و در نتیجه نظریه ی پروفسور حسابی با معادله ی شرودینگر اثبات بشه. و اون ازم پرسید مگه پروفسور حسابی نظریه داره؟!!! و من هرچی اسم نظریه ی بی نهایت بودن ذرات رو آوردم نه تنها استاد بلکه هیچ کدام از دانشجویان اسم این نظریه رو هم نشنیده بودند. استادی که دکترای الکترونیک داره و دانشجویانی که مثلا باید بهترین دانشجویان ایران باشند. حالا هی توی روزنامه ها و رادیو و تلویزیون بگن این تیم با اون تیم چند چند کرده؟ یا این سیاستمدار به اون یکی چه تهمتی زده یا این بازیگر به اون بازیگر گفته دوست دارم یا ......................!!!!!!!!!!!!!1؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟:cry:

Mohsen 89

مدیر تالار فیزیک
مدیر تالار
کاربر ممتاز
سلام
میخوام یه چیزی بگم گریه کنین امروز استاد قطعات مایکروویو داشت برامون از ترازهای انرژی الکترونها دراتم می گفت.بعدش گفت که این ترازها تا بینهایت ادامه دارند چون معادله شرودینگر بی نهایت جواب داره و من ازش سوال کردم که آیا تعداد بی نهایت ترازهای انرژی به معنای بینهایت بودن ذرات نیست و در نتیجه نظریه ی پروفسور حسابی با معادله ی شرودینگر اثبات بشه. و اون ازم پرسید مگه پروفسور حسابی نظریه داره؟!!! و من هرچی اسم نظریه ی بی نهایت بودن ذرات رو آوردم نه تنها استاد بلکه هیچ کدام از دانشجویان اسم این نظریه رو هم نشنیده بودند. استادی که دکترای الکترونیک داره و دانشجویانی که مثلا باید بهترین دانشجویان ایران باشند. حالا هی توی روزنامه ها و رادیو و تلویزیون بگن این تیم با اون تیم چند چند کرده؟ یا این سیاستمدار به اون یکی چه تهمتی زده یا این بازیگر به اون بازیگر گفته دوست دارم یا ......................!!!!!!!!!!!!!1؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟:cry:
متاسفم................................................................................................................

پیرجو

مدیر ارشد
مدیر کل سایت
مدیر ارشد
خلاصه نظریش این میشه که وقتی ی ماهی دم خودش رو توی آب به حرکت در میاره مولکول ها تحت تاثیر قرار می گیرن و این انرژی حتی تا کره ما هم ادامه پیدا می کنه، اما همه اون قابل استفاده نیست و به همین خاطر الان ما در قوانین فیزیک یا شیمی و هر بحثی میگیم فلان قسمت کم می باشد و قابل صرف نظر می باشد این صرف نظر کردن از این نظریه گرفته شده که الان ما داریم استفادش می کنیم. دقیقا ضد این نظریه نظریه جوهری ملاصدار می باشد.

موفق باشید.