نظارت معماری یک ساختمان

سیامک ترکاشون

متخصص مباحث اجرایی عمران
کاربر ممتاز
بنظر من طبق این فرم pdf زمان ارسال گزارش هر مرحله پایان اون مرحله ست باز دوستان با تجربه تر هم بگن

http://p30up.ir/images/tsogxu4603jy0ckixo7.pdf

با سلام:
این گزارشات :اول شروع کار است بعد پایانکار-بعد پایان اگر تایید نشود باید بازسازی کنید.بنابراین بهتر است یکبار موقع شروع گزارش کنید ویکبار مجدد اتمام کار-بعدها نگویند ما از شروع کار بی اطلاع بودیم وخبر برای بازدید نداشتیم ودستور تخریب یا ایراد واشکال بگیرند.شاید شهرداری ونطام بگویند پایان کار- شما دوبار بفرستید:اول واخر کار -ایا ضر ر می کنید؟. محکم کاری کنید-جواب بدهند یا ندهند-ولی شما مدارک خود را بتدریج جمع وتکمیل کنید برای روز ی که شاید لازم شود. همه با ثبت در دبیر خانه های انها با ارسال یا حضوری.قبلا اینها را عرض کردم .

akropolis

عضو جدید
سلام ببخشید مزاحم میشم. در مورد گزارش اول که گزارش شروع انجام آجرکاری و تقسیم بندی فضاها این گزارش کی باید بازدید و گزارش رد بشه..بعد از اتمام اسکلت یعنی قبل اجرکاری اگه این طوری باشه که تو فضاها تقسیم بندی و آجر کاری انجام نگرفته مه ما گزارش رد کنیم ..........خواستم بدونم بعد از اجرکاری کل طبقات بازدید و گزارش رد کنیم یا بعد اجرکاری یک طبقه

-گزارش پایان عملیات سفت کاری- نماسازی های خارجی و نازک کاری های داخلی دقیقا چه موقع بایستی انجام بگیره
اگر در مورد این فرم توضیح خاصی هست لطف کنید راهنمایی کنید چون این اولین کاریه که به من واگذار شده و تجربه ندارم مثلا درصد پیشرفت فیزیکی ساختمان در این مراحل 4 گانه چند درصده

سیامک ترکاشون

متخصص مباحث اجرایی عمران
کاربر ممتاز
سلام ببخشید مزاحم میشم. در مورد گزارش اول که گزارش شروع انجام آجرکاری و تقسیم بندی فضاها این گزارش کی باید بازدید و گزارش رد بشه..بعد از اتمام اسکلت یعنی قبل اجرکاری اگه این طوری باشه که تو فضاها تقسیم بندی و آجر کاری انجام نگرفته مه ما گزارش رد کنیم ..........خواستم بدونم بعد از اجرکاری کل طبقات بازدید و گزارش رد کنیم یا بعد اجرکاری یک طبقه

-گزارش پایان عملیات سفت کاری- نماسازی های خارجی و نازک کاری های داخلی دقیقا چه موقع بایستی انجام بگیره
اگر در مورد این فرم توضیح خاصی هست لطف کنید راهنمایی کنید چون این اولین کاریه که به من واگذار شده و تجربه ندارم مثلا درصد پیشرفت فیزیکی ساختمان در این مراحل 4 گانه چند درصده

همکار عزیز: سلام:
رج اول را بنا برابرنقشه بصورت خشکه روی کف وفونداسونهای اجراشده برای کنترل مهندس معمار وبا کمک او می چیند .اگر راندازه ها درست بود زیر اجرها ملات می ریزد واجرچینی فضای داخل را شروع می کنید(تفکیک اطاقها ودیگر فضاها )اینجا-سریع در همین فرم شروع تفکیک فضا واجرچینی را گزارش کنید-تا وارد سابقه بایگانی شهرداری وتظام شود-حضوری یا ایمیلی. بمرور کار جلو میرود واگر اقایان تاخیر کنند -شما مدرک دارید-بعد اتمام -نتوانند دستور تغیر دهند. مالک زیر بار هزینه نخواهد رفت وحق دارد-با این گرانی مصالح وخدمات.پس بعد اسکلت ویکروز قبل شروع خشکه چین ازمایشی بنا-اگر پلان تیپ است یک گزارش یک طبقه وبازدید انها وتایید کافیست اما اگر فرق دارند-هرکدام باید جداجدا گزارش شود.
در مورد پایان سفت کاری وشروع نما همین مراحل گزارش اولین اسکوپ گذاری فرض سنگ نما وهنوز دوغاب پشت انرا سنگ کار نریخته باید رد کنید-پایان کار هم مجدد.رد شود.
حتما مالک هم از ناحیه خودش برای اوردن حضرات در بازدیدهای نخست تلاش کند -چون اگر اهمال کند ضررش با اوست. این را باو یاد اور شوید.
در قدیم اتمام سفت کاری (اجر چینی فشاری داخل وخارج ) را ما کلا 60درصد می گرفتیم.برای کل بنا. وکل نازک کاری داخل وخارج 40 درصد.کل بنا.
من فرم تجربی کاملی تهیه کرده بودم که اگر در مدارک قدیم خود بیابم به تفکیک نوشته ام. با مال اینها زیاد فرقی ندارد وشاید دقیق تر. پیدا شد تقدیم می کنم. وگرنه از فرمهای نطام استفاده کنید.

آخرین ویرایش:

nasim0

عضو جدید
http://p30up.ir/images/nx054q6eg9gwc0j1pr93.pdf

این فرم هم دفترچه اطلاعات ساختمان در گیلانه که تا اونجا که میدونم مجری موظفه تایید هر ناظر رو در صفحه فرم مربوط به خودش بگیره فقط نمیدونم پایان پروژه یا در حین کار؟ودر انتها به نظام تحویل بده ونظام هم شناسنامه فنی ملکی رو براساس این دفترچه تهیه کنه

akropolis

عضو جدید
سلام. ممنون از پاسخ جامع و کامل شما همکار عزیزجناب اقای مهندس ترکاشون باعث افتخاره که شما اینجا حضور دارین و سوالاتو جواب میدین. سپاسگذارم دقیقا متوجه پاسختون شدم..بازم ممنون از همکاریتون...........لطفا اگه فرم تجربی رو پیدا کردین برا من بفرستید تو همین پیج یا akropolis1982@yahoo.com موفق و موید باشین.

akropolis

عضو جدید
سلام مهندس ترکاشون با عرض ادب و تشکر فراوان بابت پاسختون . مهندس مرحله 1 و 3 رو به خوبی و روان توضیح دادین می مونه مرحله 2 و 4 لطفا توضیخ بدین تا اطلاعاتم کامل بشه شما که توضیح میدن ادم ارامش میگیره
گزارش اول رو به خوبی توضیح دادین
در مورد گزارش دوم: که گزارش پایان عملیات سفت کاری ساختمانه (این مرحله بعد اجرچینی و تقسیم بندب فضاس) دقیقا کی باید بازدید کنیم و چه مواردی رو مورد بازدید قرار بدیم و نکات و ویژگی برجسته این مرحله رو لطف کنید توضیح بدین و در این مرحله تقریبا بعد از چه مدت زمانی نسبت به مرحله قبل مراجعه کنیم
گزارش سوم رو به خوبی توضیح دادین
گزارش چهارم که گزارش پایان عملیات نازک کاری ساختمانه : در این مرحله چه مواردی رو دقت کنیم و مورد بازدید قرار بدیم
ممنون از شما که وقت میزارین memari-memari.jpg

aiman1234

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام مهندس ترکاشون با عرض ادب و تشکر فراوان بابت پاسختون . مهندس مرحله 1 و 3 رو به خوبی و روان توضیح دادین می مونه مرحله 2 و 4 لطفا توضیخ بدین تا اطلاعاتم کامل بشه شما که توضیح میدن ادم ارامش میگیرهگزارش اول رو به خوبی توضیح دادین در مورد گزارش دوم: که گزارش پایان عملیات سفت کاری ساختمانه (این مرحله بعد اجرچینی و تقسیم بندب فضاس) دقیقا کی باید بازدید کنیم و چه مواردی رو مورد بازدید قرار بدیم و نکات و ویژگی برجسته این مرحله رو لطف کنید توضیح بدین و در این مرحله تقریبا بعد از چه مدت زمانی نسبت به مرحله قبل مراجعه کنیمگزارش سوم رو به خوبی توضیح دادین گزارش چهارم که گزارش پایان عملیات نازک کاری ساختمانه : در این مرحله چه مواردی رو دقت کنیم و مورد بازدید قرار بدیم ممنون از شما که وقت میزارین مشاهده پیوست 239255

سلام مهندس خسته نباشی
میگم این برگه گزارش عملیات ساختمانی
شما پی دی اف یا ورودش رو ندارید بزارید
پرینت بگیریم واقعا کامل بنظر میاد

سیامک ترکاشون

متخصص مباحث اجرایی عمران
کاربر ممتاز
سلام. ممنون از پاسخ جامع و کامل شما همکار عزیزجناب اقای مهندس ترکاشون باعث افتخاره که شما اینجا حضور دارین و سوالاتو جواب میدین. سپاسگذارم دقیقا متوجه پاسختون شدم..بازم ممنون از همکاریتون...........لطفا اگه فرم تجربی رو پیدا کردین برا من بفرستید تو همین پیج یا akropolis1982@yahoo.com موفق و موید باشین.

همکار ان عزیز: aiman 1234-akropolis-nasimo-,دیگر عزیزان:
درود وسلام برهمگی : لطفا فرمهای ضمیمه را از فایل ملاحظه کنید. می توانید از اینها هم همراه فرمهای نطام استفاده کنید-البته تایپ واسم مرا پاک واسم خودتان رابنویسید.

مشاهده پیوست فرمهای در صد اجرای ساختمان.pdf

hane65

عضو جدید
باسلام وخسته نباشید به همه
دوستان در خواست تامین دلیل
چیه وچه جوری انجام میشه؟ کاربردش در چه مواردیه؟

سیامک ترکاشون

متخصص مباحث اجرایی عمران
کاربر ممتاز
باسلام وخسته نباشید به همه
دوستان در خواست تامین دلیل
چیه وچه جوری انجام میشه؟ کاربردش در چه مواردیه؟

با سلام:
تامین دلیل در محاکم قضایی وکمیسیونهای رفع اختلاف باین علت است که :اگر شما دعوی علیه فردی دارید وبعللی بیم امحائ مدارک واز بین رفتن انها را دارید با فرض صورتمجلس ویا مدارک کتبی انها را در واقع حفظ می کنید تا بعدها در اقامه دعوی مورد استفاده قرار گیرد.مثلا وقتی شما تعهد محضری(تصدیق امضا) برای نظارت ملک مورد صدور پروانه ای می کنید. این مدرک حالت رسمی پیدا کرده ودر جای امنی (محضر-شهرداری) نگهداری می شود وهرزمان قابل استناد برای طرح دعاوی خواهد بود. تامین دلیل در واقع حراست از مدارکی است که در موقع لزوم با تامین(تهیه انها از سوابق حفظ شده) انها قانونا بتوان بانها استناد کرد.
یکی از مهمترین دلایلی که من در چند پست گذشته :نمونه های اخطار نامه واصرار بر ثبت دفاتر نظام وشهرداری را مکرر گفتم در واقع :"همین تامین دلایل کتبی رسمی شده "در این ادارات است که بعدها اگر خدای نکرده اتفاقی افتاد - فرض مسئله دیه و خسارات مالی -دراثر عدم توجه مالک ساختمان به دستورات فنی ناظر پیش امد-و کار به محاکم قضایی کشید-وکیل دعاوی مهندس ناظر بتواند با درخواست تامین دلیل از دادگاه :این ادارات را وادار به تایید اخطارنامه های شماره خورده شما وفرمهای شماره خورده (که فتوکپی انها را ارائه می کنید) از ارشیو خود خارج و قبول
نمایند. ووکیل با استناد باین مدارک(دلایل) دفاعیه خود را تنظیم نماید.
مطالعه این پستها را(از هفته قبل تا بحال) به شما ودوستان توصییه می نمایم. انشاالله با رعایت قانون ساخت وساز ونطارت برای هیچکدام از شما همکاران محترم این مسائل پیش نیاید.

aiman1234

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام خدمت دوستان خصوصا جناب مهندس ترکاشون گرامی
واقعا ما به دانستن این مسائل حقوقی و زیر و بم نحوه ارائه مدارک و بایگانی کردن اونا شدیدا نیاز داریم
چون اکثرا همه مطالب علمی مربوط به ساخت و ساز رو کم و بیش میدونیم و تو دانشگاه خوندیم ولی از مسائل حقوقی زیاد سر در
نمیاریم! من واقعا در این صمینه به شدت نیاز به مطالعه و دقت دارم
اگه کتابی یا مطلبی یا سایتی هست که در صمینه حقوقی نظارت معماری به ما کمک کنه رو معرفی کنید واقعا ممنونم

سیامک ترکاشون

متخصص مباحث اجرایی عمران
کاربر ممتاز
سلام خدمت دوستان خصوصا جناب مهندس ترکاشون گرامی
واقعا ما به دانستن این مسائل حقوقی و زیر و بم نحوه ارائه مدارک و بایگانی کردن اونا شدیدا نیاز داریم
چون اکثرا همه مطالب علمی مربوط به ساخت و ساز رو کم و بیش میدونیم و تو دانشگاه خوندیم ولی از مسائل حقوقی زیاد سر در
نمیاریم! من واقعا در این صمینه به شدت نیاز به مطالعه و دقت دارم
اگه کتابی یا مطلبی یا سایتی هست که در صمینه حقوقی نظارت معماری به ما کمک کنه رو معرفی کنید واقعا ممنونم

با سلام:
دوستان عزیز وگرامی در این پست: با تشکر از پیگیری ودقت شما: وبخصوص مورد اشاره شده:مهندس aiman1234 - توجه شما را به مطالعه:سایت های زیر جلب می کنم:
سمینار اشنایی با مسائل حقوقی نطارت سازمان نظام مهندسی قم:
www.nezamqoum.ir
دفاع از حقوق ناطر ومالک سایت نطام مهندسی اردبیل:
ضمنا موارد مطروحه جهت صدور اقدام مقتضی منعکس گردید.منتظر پاسخ هستیم.
این فایل را هم مطالعه کنید مفید است. ودر صورت نیاز با کارشناسان ان مشورت فرمایید. مشاهده پیوست mizegerd-203-205.pdf

akropolis

عضو جدید
سلام مهندس ترکاشون این فرمی که شما دادین خیلی عالیه و تشکر میکنم از اینکه بچه ها رو کمک میکنین ما به افراد با تجربه ای مثل شما خیلی احتیاج داریم فقط یه سوال پیش میاد این فرم مربوط به سال 1380 که اکثر ساختمونا فلزی بودن خواستم بدونم این درصدا در مورد ساختمانا بتونی هم تغییر خاصی میکنه یا نه؟؟؟؟ لطفا 2 تا عکس گذاشتم ببیند و توضیحات استادانه خودتونو بفرمایید12.jpg123.jpg

سیامک ترکاشون

متخصص مباحث اجرایی عمران
کاربر ممتاز
سلام مهندس ترکاشون این فرمی که شما دادین خیلی عالیه و تشکر میکنم از اینکه بچه ها رو کمک میکنین ما به افراد با تجربه ای مثل شما خیلی احتیاج داریم فقط یه سوال پیش میاد این فرم مربوط به سال 1380 که اکثر ساختمونا فلزی بودن خواستم بدونم این درصدا در مورد ساختمانا بتونی هم تغییر خاصی میکنه یا نه؟؟؟؟ لطفا 2 تا عکس گذاشتم ببیند و توضیحات استادانه خودتونو بفرماییدمشاهده پیوست 239459مشاهده پیوست 239460

همکار عزیزم:مهندس جان:از نطر ما مهندسان قدیم :سفت کاری سازه:پی وفونداسیون-کرسی-ستونها وپلها وپوشش سقفها کامل وعایق بام ودیوارهای جانبی و تیغه های داخل =کل سفت کاری:60% کار سازه
و:گچ وخاک وسفیدکاری-کاشیکاری وسرامیک-نصب دربهای چوبی وپنجره ویراق الات و تاسیسات برق ومکانیک وکلید تحویل :40% از کل سازه.
بنابراین :من برای راحتی شما کار را قطعه -قطعه کردم با در صد هر قطعه-شما جمع کل سفت کاری را با جمع همه ردیفها زیر هم نزن- ردیف های سفت کاری برای خودش ونازک کاری برای خودش.
کرسی چینی جزو سفت کاری است-برای قرار گرفتن 60 سانت تراز کف ساختمان از تراز خیابان که 4 یا 3 پله 17 سانت بشود-اب باران توی ساختمان نیاید-پله های ورودی به ساختمان.
اسکلت بتن هم همین طور است . این فرمها را من خود درصد بندی کردم. با فرمهای کلی و مبهم ونه چندان دقیق انزمان شهرداری ونطام می فرستادم.موفق باشید.

mane1

عضو جدید
سلام
وقتی نمای ساختمان راانجام میدندباز هم باید درز انقطاع دیده بشه یا لازم نیست و برای زیبایی میتوان در ظاهر اونرا درنماکاری نهایی پوشوند؟
سپاس

رجایی اشکان

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
سلام
وقتی نمای ساختمان راانجام میدندباز هم باید درز انقطاع دیده بشه یا لازم نیست و برای زیبایی میتوان در ظاهر اونرا درنماکاری نهایی پوشوند؟
سپاس
سلام در نما اشکالی ندارد که هیچ بلکه از نظر زیباسازی منظر باید درز انقطاع پوشانده شود و در بعضی شهرداریها اگر درز انقطاع پوشانده نشده باشد پایانکار نمیدهند.

آخرین ویرایش:

سیامک ترکاشون

متخصص مباحث اجرایی عمران
کاربر ممتاز
سلام در نما اشکالی ندارد که هیچ بلکه از نظر زیباسازی منظر باید درز انقطاع پوشانده شود و در بعضیشهرداریها اگر پوشانده نشده باشد پایانکار نمیدهند.

با سلام -همانطور که مهندس اشکان عزیز درست گفتند -بهتر که پوشیده شود. من برای اجر 3 سانتی یزد در نما-در نطارت واجرا-دادم انها را با الومینیم زرد بژ (طلایی کدر زرد -قهوه ای) پوشاندند در نمای زرد اجرهای خوشرنگ یزد -فوق العاده زیبا شد. بهر حال شما هم مهندس معماری -وبا ان سلیقه ارشیتکتور می توانید با انتخاب متریال مناسب کار را بقول اشکان زیبا سازی کنید.

hane65

عضو جدید
سلام دوستان یه راهنمایی می خواستم این پله ها از نظر من این مشکلهارو داره نظرشما چیه

Model2.jpgModel3.jpg

Rah Pardaz

همکار مدیر تالار مهندسی عمران متخصص راهداری
کاربر ممتاز
سلام دوستان یه راهنمایی می خواستم این پله ها از نظر من این مشکلهارو داره نظرشما چیه

مشاهده پیوست 239491مشاهده پیوست 239493

درود بر شما .........

در خصوص سر گیر بودن .... .طبق آیین نامه بایستی از زیر رمپ 2.05 متر باشه ..... که طی نقشه ارائه شده از زیر رمپ اندازه بیشتر از این مقدار هم هست و مشکلی نداره ..... و مشکل ضخامت تیرهای بتنی هستش که فقط در صورت حرکت عابرین از جوار دیوارهای ایستگاه پله احتمال تماس وجود داره .........

nasim0

عضو جدید
سلام دوستان
ممنون از اینکه به سوالات پاسخ میدید
من مشکل بزرگی تو پیدا کردن کد رز کف پی دارم یعنی همون عمق درست خاکبردای
تو فایل pdf پایین نقشه مو ذشتم باتوجه به اینکه کدارتفاعی کوچه 0.3_ هست ومنفیه،نقطه صفروصفر کجا میشه ووقتی با همون روش گفته شده تو اوایل تاپیک به کمک شلنگ تراز انتقالش دادم به پی چجوری بفهمم خاکبراری اندازه بوده یا نه؟؟؟ممنون میشم هرکسی میدونه قدم به قدم وکامل واسم توضیح بده،روش راحتتری هست؟تو نقشه ها ارتفاع پی به همراه بتن مگر 70 سانته
ممنونم
http://p30up.ir/images/lty5yqnssznxz4nz813q.pdf

سیامک ترکاشون

متخصص مباحث اجرایی عمران
کاربر ممتاز
با سلام :
همکار محترم : بهترین ودقیق ترین کار کنترل با تئودولیت است. وانتقال کد به یک سکو یا رفرنس بتنی کوچک در حاشیه وبر-زمین ساختمان-ازروی یک
میخ فولادی کهمشاهده پیوست ns1.pdf در بتن سکوی نشانه می کوبید(شبیه کاری که در راهسازی در بنچ مارک گذاری فرعی نقاط کمکی از بنچ مارک اصلی می کنیم با دوربین.).واگر تهیه دوربین ممکن نبود.حداقل با شمشه تراز توسط بنای ماهر وبا تجربه انتقال یابد ویا با شلنگتراز.
بهر حال کار اصلی بعد از
اطمینان از صحت -تراز -انجام شود.مراحل را در فایل کوچک ضمیمه نوشته ام .لطفا مطالعه فرمایید. همین فایل pdf.ns1 که کنار میخ رفرنس در بالا اشاره کردم.موفق باشید.

nasim0

عضو جدید
با سلام :
همکار محترم : بهترین ودقیق ترین کار کنترل با تئودولیت است. وانتقال کد به یک سکو یا رفرنس بتنی کوچک در حاشیه وبر-زمین ساختمان-ازروی یک
میخ فولادی کهمشاهده پیوست 239497 در بتن سکوی نشانه می کوبید(شبیه کاری که در راهسازی در بنچ مارک گذاری فرعی نقاط کمکی از بنچ مارک اصلی می کنیم با دوربین.).واگر تهیه دوربین ممکن نبود.حداقل با شمشه تراز توسط بنای ماهر وبا تجربه انتقال یابد ویا با شلنگتراز.
بهر حال کار اصلی بعد از
اطمینان از صحت -تراز -انجام شود.مراحل را در فایل کوچک ضمیمه نوشته ام .لطفا مطالعه فرمایید. همین فایل pdf.ns1 که کنار میخ رفرنس در بالا اشاره کردم.موفق باشید.

سلام،با تشکر از پاسخ های مفید همیشگیتون.تو این دوره کمتر کسی مثل شما وقت میزاره که پاسخ ما که مبتدی هستیم رو بده،ممنون از شما وهمه دوستان که همیشه در حد دانسته هاشون پاسخ میدن

somaye l

عضو جدید
دوستان روش فنی هشت گیر کردن دیوارها توسط ورق brc رو کسی میدونه؟ زمانی که دیوار بدون هشت گیر اجرا شده؟

somaye l

عضو جدید
دوستان فرم تعهد نظارت رو من تو نظام امضا کردم دیگه از اینکه دفتر خونه رفته یا نه اطلاع ندارم نیاز بود منم برم دفتر خانه مشکلی نیس؟

سیامک ترکاشون

متخصص مباحث اجرایی عمران
کاربر ممتاز
دوستان فرم تعهد نظارت رو من تو نظام امضا کردم دیگه از اینکه دفتر خونه رفته یا نه اطلاع ندارم نیاز بود منم برم دفتر خانه مشکلی نیس؟

اگر مهر وشماره ارشیو نطام را دارد یک سند رسمی وقابل استناد است-ومشکلی ندارد-فقط خودتان رونوشتی یا پرینتی دارید.؟

mane1

عضو جدید
سلام خدمت مهندسان عزیزو پیشکسوت محترم جناب آقای مهندس ترکاشون
دوستان یه سوال وقتی که بتن ریزی سقفها تموم شد و در شروع کارهای تیغه چینی و... ادامه کار چه نکات مهمی باید در ادامه نظارت مورد بررسی قرار گیرد؟ممنونم.

بالا